Henna Vänninen, Olavi Uusivirta ja Selviytyjät
Hennan ja Olavin juontama uusi keskusteluohjelma Zulu(todella huono nettisivu) käsitteli ensimmäisessä osassaan sukupuolten välisiä eroavaisuuksia. "Asiantuntijoiksi" oli kutsuttu muun muassa Jonne Aaron(naisen näköinen rokkari), Samuli Putro(kalju wannabe lyyrinen viisas) ja Maria Järvenhelmi(Isotissinen brunetti blondi). Zulu on tarkoitettu kaikenikäisille katsojille. Kuten arvata saattaa, aiheen käsittely vaikutti lähinnä tonttujen höpinältä. Jonne sanoo: "Mä käyn sotaa rakkauden puolesta". Kun Samulilta kysytään sukupuolten eroista, niin hän vastaa: "Hei, eihän sillä ole väliä kuka tiskaa" ja kun Marialta tiedustellaan, eivätkö miehet silitä, niin Maria sanoo, että: "Kyllä mää näin kerran miehen silittämässä." Eikö tyhjänpäiväiselle small talkille ole parempia paikkoja kuin prime timessä televisiossa?Selviytyjät loppui ja arvattavasti Brian voitti. Hiukan ihmettelen sitä, että miksi ihmeessä muut eivät tajunneet äänestää Briania pois ennen loppukaksikkoa, koska hän oli kaikista sympaattisin ja tulisi todennäköisesti voittamaan kenet tahansa muun loppuäänestyksessä. Siinähän on sentään pelissä miljoona dollaria. Varsinkin naiset tuntuvat raahaavan pahimpia uhkaajiaan mukana, vaikka juuri sympaattisimmat henkilöt kannattaisi äänestää pois.
Hovard Kunstler kirjoittaa amerikkalaisesta elämänmenosta Ilkka Kokkarisen kautta bongatussa artikkelissa. Howard manailee paluutaan USAhan ja siellä tepastelevia ihmisvalaita. Myöskin masennuslääkkeiden käytön yleisyys ihmetyttää. Kolmasosa kansasta käyttää masennuslääkkeitä. Mistä tuo kaikki johtuu ja miksi tuollaista on nimenomaan Amerikassa?
Howard löytää selitykseksi ihmisten eristäytymisestä johtuvan yksinäisyyden. Ihmiset ajelevat yksin autoissaan lähiöiden ja ostoskeskusten väliä. Ihmiset elävät yksikköinä tai korkeintaan pareina - missään ei näe Euroopasta tuttuja yhteistä aikaa viettäviä porukoita. Kansallinen varallisuus on upotettu autoilevaan elämäntapaan, jossa kävely on mahdotonta ja jota vastaan on suojauduttava psykologisesti ylensyömällä ja masennuslääkkeillä. Tuollaisessa ympäristössä tervekin romahtaa helposti masennukseen. Eristäytymisestä ja lihomisesta tulee lopulta kierre, joka voimistaa itseään. Drive-in utopia ei ole ihmisen hankiseltä kannalta toimiva vaihtoehto.
Amerikkalaiset eivät helposti ymmärrä itsekään, kuinka eristettyjä ja yksinäisiä he ovat ostoskeskuksissaan. Ei ole ihme, että ihmiset turvautuvat ruokaan ja masennuslääkkeisiin nostaakseen mielialaansa. Koko elämäntapa perustuu uusiutumattomille energialähteille, joille niiden loppuessa on luultavasti mahdoton keksiä toimivaa vaihtoehtoa tuollaisen elämäntavan ylläpitämiseksi. Ehkä sitten ihmiset joutuvat pakosta palaamaan inhimillisempää elämäntyyliin takaisin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti