lauantaina, tammikuuta 31, 2004

Kultaiset kuukkelit

Jaahas, kirjahyllystä on ruvettava raivaamaan tilaa Kultaisia kuukkeleita varten! Mitäs kaikkea sieltä on tulossa...hmm...Tommi-patsas parhaasta erektuslaisesta blogista, kunniamaininta eniten käytetyistä atm, ytm tms. lyhenteistä, Mitali miesten puolustamisesta kultaisin lehdyköin jne jne.

Blogit.fi kirjoittaa: "Sen kummemmin asiaa tutkimatta voisi veikata, että Aaltoneito eli Janiika Aaltonen on ahkerin Pinserin blogilistalta löytyvistä bloggaajista." strong>Falmawen kirjoittaa todellakin neljää eri blogia ja on varmaan ahkera tuolla saralla, mutta onko se ainut kriteeri ahkeruudelle? Hyvien linkkien metsästäminen, vieraiden kielten kääntäminen ja "uniikkien" ajatusten esittäminen vaativat ainakin minulta eniten ahkeruutta, vaikka sitä ei välttämättä näe helposti lopputuloksesta. Voisin kirjoittaa paljonkin ajatusvirtaa ilman, että minua voisi pitää ahkerana, sillä se on enemmänkin itseilmaisua kuin työtä ja siten verrattavissa jutteluun kavereiden kanssa.

Kuinkahan moni ihminen tietää ylipäänsä blogien olemassaolosta? Kun mietin tuttujani, niin arvelen, että he ovat ainakin autuaan tietämättömiä koko ilmiöstä. Itsellänikin meni puolisen vuotta Tommipommiin tutustumisesta, ennen kuin pääsin blogimaailmaan sisään.

Naisen vastuu puolisonvalinnassa?

Tasa-arvokysymyksinä on esitetty 1) miesten väkivaltaisuus parisuhteissa ja 2) miesten osallistumattomuus kotitöitten tekemiseen. Onko noilla mainituilla asioilla kuitenkaan mitään tekemistä tasa-arvon kanssa?

Naisen kohtaama väkivalta parisuhteessa ja hänelle lankeava kotityövastuu riippuu ratkaisevasti siitä, millaisen miehen hän itselleen valitsee. Valitettavasti naiset valitsevat itselleen usein isoja, vahvoja, aggressiivisia, maailmalla liihoittelevia toimistusjohtajia tai muita vastaavanlaisia miehiä, jotka sitten osoittautuvat odotetusti väkivaltaisiksi ja kotitöitä tekemättömiksi.

Jos naiset suosisivat puolisonvalinnassaan pieniä, flegmaattisia, työttömiä ja kotitöistä pitäviä miehiä, tasa-arvo-ongelmat miesten väkivaltaisuutta ja kotitöiden tekemättömyyttä koskien häviäisivät lähes tyystin. Puolisonvalinnan voisi kiteyttää seuraavasti: Sitä saa, mitä tilaa.

Esimerkkeinä esittelen Marita Hakalan ja Susanna Sievisen. Marita Hakala kertoo 31.1 Iltalehdessä, että "Miehessä pitää olla haastetta. Minulla on voimakas pelastamis- ja hoivavietti, hän perustelee joskus vaikeitakin miessuhteitaan." Maritan suhtautuminen miehen valintaan on hyvin tyypillistä. Miehen pitää olla jännittävä ja aggressiivinen, mikä tietää samalla väkivaltariskin olemassaoloa.

Susanna Sievinen tekee lehtiartikkeleiden mukaan kaikki kotityöt, kun Jani puolestaan keskittyy uimiseen. Susannalle olisi varmaan löytynyt puolet kotitöistä tekevä mies, mutta koska hän arvostaa naisille tyypilliseen tapaan miehen rikkauden, menestyksen ja komeuden kotyöintoa korkeammalle, niin ei ole mikään ihme, että hän joutuu tekemään kaikki kotityöt itse.

On aika irvokasta ja "kunnon miehiä" loukkaavaa esitellä miesten parisuhdeväkivaltaa ja kotitöiden tekemättömyyttä tasa-arvo-ongelmina, kun samaan aikaan kiltit, pienet, heikot ja kotitöistä pitävät miehet valittavat, että kukaan nainen ei huoli heitä. Naisten olisi aika kantaa vastuu omista huonoista valinnoistaan ja muuttaa valintakriteereitään miesten suhteen niin, että ei-väkivaltaiset ja kotitöitä tekevät miehet asetettaisiin etusijalle. (kirjoitus on lähetetty myöskin man-sähköpostilistalle)

Vedonlyönnin viehätys

Olen taas palannut vedonlyönnin kiehtovaan maailmaan. Muutama vuosi sitten pelailin lähinnä Monivetoa ja erilaisia Voittajavetoja Veikkaukselle 20-30 euron päivittäisellä liikevaihdolla ja pääsin parhaimmillani voitolle n. 10 000 mummonmarkan verran. Loppuvoittosaldoksi jäi n. 7000-8000 markkaa. Summa kuulostaa ihan mukavalta, mutta samalla työmäärällä, mitä vetojen tekemiseen käytin, olisi toki rehellisillä töillä ansainnut paljon enemmän.

Oma vedonlyönnin nautintoni lähtee vetojen suunnittelusta ja todennäköisyyksien arvioinneista. En seuraa lyötyjen vetojen lopputuloksia juuri ollenkaan - mahdolliset voitot näkyvät kyllä joka tapauksessa Veikkauksen pelitililläni. Syy siihen, miksi vetojen toteutumista ei mielestäni kannata seurata, on seuraava: Hyvien ylikertoimisien voittajavetojen tai monivetojen kertoimet ovat usein korkeat, jolloinka toivottu lopputulos toteutuu harvoin. Jos seuraisin pelaamiani kohteita esim. televisiosta, niin pettyisin lähes aina vetoni mentyä harhaan, vaikka pelistrategiani olisikin voitollinen. Harvoista voitollisista vedoista saatu mielihyvä ei korvaisi lukuisia läheltä piti tilanteita ja pettymyksiä.

Todennäköisyyksien arvioinnissa on tärkeää tarkastella kriittisesti omia tuntemuksiaan - sitä, mikä on oikeaa ja merkityksellistä tietoa ja mikä on perusteetonta mutua. On pyrittävä erottamaan tunne laskennallisista faktoista. Eräs tärkeimmistä taidoista on olla pelaamatta silloin, kun varmasti hyviä vetoja ei ole näköpiirissä. On kahlattava kaikki mahdolliset tietolähteet esiin netistä ja vertailtava niiden luotettavuusarvoja.

Veikkauksen Voittajavedossa voitolle jäämisen mahdollistaa se, että siinä pelataan muita vedonlyöjiä vastaan, jotka käyttäytyvät yhtenäisen lauman tavoin. Ensin kannattaa miettiä, mitkä tuntuvat parhailta pelikohteilta, ja sitten pitää pelata juuri päinvastoin, sillä nuo parhaat pelikohteet tuntuvat parhailta myöskin muista pelaajista, jolloinka niiden kertoimet jäävät liian alas. Suomalaisten puolesta ei kannata pelata koskaan - paitsi tietenkin silloin, jos pelaa ulkomailla.

Voittoisan Voittajadon pelaamisen voisi kiteyttää seuraaviin periaatteisiin:

- Hanki tietoa ja muuta tiedot numeerisiksi todennäköisyysarvioiksi.

- Pelaa suomalaisia ja tunnettuja nimiä vastaan.

- Mieti, onko pelaamasi laji yllätysaltis vaiko ennustettava. Yllätysalttiissa lajissa pelaa suuria kertoimia, ennustettavissa lajeissa vältä suurimpia kertoimia.

- Tee lista parhaista ylikertoimista ja pelaa niistä vain muutamaa parasta - näin sinulle jää virhemarginaalia, vaikka olisitkin arvioinut tilanteen väärin.

- Yhtä oleellista kuin hyvien vetojen löytäminen on huonojen vetojen karsiminen. Hyvien vetojen löytämiseen vaaditaan työtä ja taitoa, huonojen vetojen karsimiseen lähinnä itsekuria.

- Usko kärsivällisesti pelistrategiaasi pitkissäkin häviöputkissa. Älä hötkyile toteutuneiden tulosten perään. Luota todennäköisyyksiin enemmän kuin omiin tuntemuksiisi.

perjantaina, tammikuuta 30, 2004

Vilkaisuja satunnaisesti poimittuihin blogeihin.

Aivotrusti on päässyt lomalle armeijasta: "Huumori on myös ihan oikeasti hauskempaa(armeijassa), mutta ei suinkaan siksi, että se olisi parempaa (asia on päinvastoin), vaan koska se on ainoita keinoja selvitä absurdeista hengen ja ruumiin koettelemuksista. On myös hyvin mahdollista, että armeijassa voimistuu henkisesti, siis oppii kestämään entistä enemmän itkua ja hammastenkiristystä."

Monista naisista tulee tulee ensimmäisenä mieleen, että "tekisipä armeija hyvää tuollekin naiselle" - jäisivät turhanpäiväiset narinat vähemmälle. Toisaalta, kun miehet oppivat, että narista ei saa, niin eiväthän he sitten osaa tai uskalla sanoa mistään, vaikka aihetta olisi. Ehkäpä pitäisi perustaa miehille "narina-armeija", jossa valitettaisiin jokaisesta pikkuasiasta. Siitä olisi elämässä enemmän hyötyä kuin vitutuksensietokyvystä.

Minyalla ja Lorem Ipsumilla on ongelma: "Olen jäänyt koukkuun blogilistan tuijottamiseen ja oman sijoitukseni seuraamiseen. Siinä vaiheessa, kun numerot nimeni edellä alkoivat näyttää miinusmerkkisiltä tuli ahdistus.. Ei niillä numeroilla pitänyt olla mitään merkitystä."

Top-listan vaikutus kirjoittajia piiskaavana näkymättömänä ruoskanheiluttajana on mainio. Jos kirjoittaja tietää, että hän ei ole tehnyt parastaan, niin huono omatunto ja laskeva sijoitus jyskyttävät takaraivossa ja herättävät hikisiin painajaisiin keskellä yötä. Oma blogilistan seuraamiseni into on hieman väljähtänyt siinä mielessä, että olen ollut suunnilleen samoilla paikoilla kuukausitolkulla - mikä tietenkin vähentää addiktioiden määrää yhdellä.

Toivottavasti tämä Katerman kirjoitus on ironinen isku vasten huonon blogikirjoittamisen kasvoja, jos ei, niin ...: "Kirjoitanpa tänne nyt jotain. Viikonloppu tulossa ja tarkoitus olisi saunoa ja hiihtää. Eipä varmaan tapahdu taas paljon mitään mainitsemisen arvoista koko viikonloppuna. Lauantaina tulee jalkapalloa jota voisi seurata. Eilen syötiin pitsaa ja jäätelöä. Jos joku oikeasti käy lukemassa tätä blogia niin minulle voi lähettää sähköpostia."

Sannalta löytyy Jeesusvitsejä.

Kolme todistetta siitä, että Jeesus oli meksikolainen:
1. Hänen nimensä oli Jeesus.
2. Hän oli kaksikielinen.
3. Hän oli viranomaisten vainoama.

Samalla on olemassa hyviä todisteita siitä, että Jeesus oli mustaihoinen:
1. Hän kutsui kaikkia "veljiksi".
2. Hän piti gospelista.
3. Hän ei saanut oikeudenmukaista oikeudenkäyntiä.

Passiivisuus aloitteiden tekemisessä

Elleissä kysytään: "Onko nykyään niin, että naisten täytyy olla aktiivisia ja osoittaa kiinnostusta? Monet miehet, joihin olen tutustunut, tuntuvat odottavan, että nainen ottaa tilanteen haltuun ja ottaa yhteyttä + ehdottaa tapaamisia. Onko kyse miesten yleisestä passiivisuudesta vai siitä, että miehillä on niin montaa rautaa tulessa, ettei tarvitse liehitellä naisia? Vai mikä on vikana, ettei nykyään miehet jahtaa naisia, vaan odottavat naisten tekevän kaiken työn?"

Ja vastataan
: "Parinmuodostuksessa 90% naisista on (todella) kiinnostunut noin 10 %:sta miehiä. Miehistä taas 90% on kiinnostunut 90%:sta naisia. Eli on olemassa pieni joukko miehiä, joista lähes kaikki naiset ovat kiinnostuneita. On selvää, että naisen saadessa kontaktin tällaiseen mieheen hän innostuu ja on aktiivinen. Miehellä ei tällaista tarvetta ole, sillä naiset juoksevat hänen perässään joka tapauksessa. Heillä todellakin on monta rautaa tulessa."

"On olemassa miesten enemmistö, joista ei juuri kukaan nainen ole erityisesti kiinnostunut. Nämä miehet sitten hoitavat aloitepuolen. Tässä tapauksessa tapailemalla suuren joukon naisia ja yrittämällä sitkeästi käy lopulta niin, että joku nainen haksahtaa. Osa miehistä toki luovuttaa ja viittaa kinttaalla koko asialle."

"Toisaalta, kun mies on saanut riittävän monet pakit, niin on ymmärrettävää, jos hän ei halua enää riskeerata enempää itsetunnostaan, vaan haluaa ensin tietää, että nainen on kiinnostunut. Täytyy muistaa sekin, että mies on aloitetta tehtäessä huonommassa asemassa kuin nainen. Miehellä on aina pelko ahdistelijaksi leimautumisesta."

Mies: "Lisäongelmana mielestäni on vielä se, että 150 pakit saaneena mies ei ole hirvittävän kranttu. Toki hän edelleen valitsee, kenen kanssa alkaa jutella, mutta ei todellakaan usko juttukaverin olevan juuri "se oikea" ja ainoa maailmassa."

Naisen kommentti: "Toivottavasti vain nämä yli kolmekymppiset miehet eivät luovuta loppuiäkseen "ainaisten" pakkien vuoksi, sillä aina voi tulla sellainen nainen vastaan, joka onkin se sielunkumppani. Kehoitan teitä jatkamaan yrittämistä, vaikka päätänne välillä seinään hakkaattekin...."

Mies aloitteiden tekemisestä: "Hankala on olla aktiivinen, kun käytäntö osoittaa, että reilut 95% kieltäytyy kaikenlaisista ehdotuksista, kuten treffikutsuista. Turpiin ottaminen on kuitenkin yllättävän raskasta, mutta viime aikoina olen ruvennut ajattelemaan puuhaa eräänlaisena urheiluna, enkä enää oikeastaan välitä onnistunko vai en."

Lähtökohtahan on se, että aina on parempi olla valitsijana kuin aloitteiden tekijänä. Aloitteiden tekijä altistaa itsensä jatkuville torjunnoille ja tuskallisille pakkien saannin kokemuksille. Aloitteiden tekijä joutuu myöskin tekemään kaiken työn, siinä missä aloitteiden kohde vain valitsee parhaat päältä.

Tilanne on suunnilleen sama kuin työnhaussa, jossa työntekijä kiertelee eri firmoissa kehumassa itseään ja esittämässä itseään parhaassa mahdollisessa valossa. Naiset ovat työnantajia ja miehet työnhakijoita. Kun firmat puolestaan hakevat huippuosaajia, he joutuvat usein itse olemaan aloitteellisia ylempitasoisten työntekijöiden suuntaan.

torstaina, tammikuuta 29, 2004

Amerikkalainen köyhyys

Hallituksen määrittelemä keskivertoköyhä elää Amerikassa rikkaampaa elämää, kuin mitä monet kuvittelevat.

- 46% köyhistä omistaa asuntonsa, jossa on keskimäärin 3 makuuhuonetta, autotalli ja 1,5 kylpyhuonetta.

- 76%:lla on kotonaan ilmastointi.

- Yli kahdella kolmasosalla köyhistä asujista on tilaa enemmän kuin kaksi huonetta asujaa kohden.

- Tyypillisellä Amerikan köyhällä on enemmän asuintilaa kuin keskivertoeurooppalaisella.

- Lähes 75% köyhistä omistaa auton, 30% omistaa kaksi autoa tai useamman.

Tiedemies kyselee, miksi kukaan ei sano ääneen, kuka kirjoittaa Lovelacen testiä? Mutta hyvä tiedemies, kyseessähän on testi, josta lähes mahdoton päätellä tekijää. Minun veikkaukseni on Birdy tai Isosisko...tai ehkäpä sitten Kris Kristityn maailmasta.

Tumppu von Tumpun mainiosti sujunut sovinismiviikko päättyy Katastrofiin: "Minulla oli suuria suunnitelmia sovinismiviikon suhteen. Loppujen lopuksi menin kihloihin, mikä tarkoittanee siitä, että tilitän naisista ainoastaan silloin, kun juttu ei suoranaisesti koske tyttöystävääni. Syyttäkää minua sitten petturiksi, mutta minä en jaksa enää taistella tuulimyllyjä vastaan. Nainen on nainen eikä ikinä siitä miksikään muutu, vaikka kirjoittaisin biljoona sovinistitekstiä blogiini."

Kalle Palander, yksinhuoltajien sankari!

Yksinhuoltajaliitto tavoittelee Ilta-Sanomissa korniuden uutta maailmanennätystä: "Kalle on mies isolla M:llä! Hän edustaa maatamme kaltevalla pinnalla ja nyt selkä suorana myös sitä, että hänellä on lapsi, hehkuttaa liiton puheenjohtaja Tiina Kaarela."

"Kaarelalle Palander on sankari myös siinä suhteessa, että on hoitanut suhteensa lapseen asiallisesti. Näin vaikuttaisi olevan, koska äiti ei ole nostanut asiasta numeroa, eikä vouti ole juossut perässä, Kaarela naurahtaa."

Pesunkestävä feministikin nöyrtyy suomalaisen urheilusankarin edessä. Luultavastihan joku toimittaja on saanut selville, että Kallella on avioton lapsi, jolloinka Kalle on päättänyt omaehtoisesti astua esiin ja kertoa asian ikävemmän kohun välttämiseksi.

Olisi mukava tietää suhtautuuko Yksinhuoltajaliiton puheenjohtaja yhtä suvaitsevasti tavallisiin miehiin ja tulkitseeko hän asioiden olevan hyvin, jos äiti ei nosta julkista kohua saamatta olevista elatusmaksuistaan tai jos tavallinen mies näkee lasta hyvin harvoin, kuten Palanderin tapauksessa tilanne käytännössä on.

On myöskin aika halventavaa asettaa monikymmenmiljonääri standardiksi tavallisille elatusvelvollisille. Aika moni mies maksaisi elatusmaksunsa, jos rahaa olisi enemmän kuin mitä ehtii käyttää. Laittakaa sankariksi joku tavallinen mies, joka tunnustaa lapsen neljän vuoden jälkeen ja josta asiasta äiti ei ole nostanut julkista kohua ja päätelkää sitten naisten logiikalla, että kaiken täytyy varmasti olla loistavan hyvin.

keskiviikkona, tammikuuta 28, 2004

Rotujen välinen deittailu

Uusien blogien enemmistö jätti käyttämättä vaikuttavansa sisääntulonsa mahdollisuuden - ainakin minuun. Lovelacen testi vaikuttaa sen sijaan lupaavalta uudelta tulokkaalta. Blogista löytyy linkki Fred on Everythingiin, joka käsittelee rotujen välistä ristiindeittailua:

Media pitää ristiindeittailua rotujen välillä hienona asiana, mutta siihen sisältyy enemmän, kuin mitä äkkiseltään voisi ajatella. Valkoiset naiset ovat pitkään olleet mustille miehille kielletty hedelmä. Nyt mustat miehet pääsevät nauttimaan yhä useammin valkoisten naisten seurasta, mikä saa mustat naiset raivoihinsa. Vaikka mustat itse vastustavat värisyrjintää, on heillä aina ollut sellainen koodi, että valkoiset naiset ovat parempia. Valkoisia naisia metsästetään heidän värinsä takia ja musta nainen häviää aina.

Media ja mainosmaailma ymmärtävät värikoodin täydellisesti. Kuvissa olevissa erirotuisissa pareissa nainen on yleensä aina vaaleampi ja mies mustempi. Mustia naisia näkyy vastaavissa kuvissa hyvin harvoin.

Rotujen välinen deittailu ei ole vain rakkautta, vaan räjähdysaltista kilpailua. Toisen väriset ovat ulkopuolisia, joista miehet haluaisivat vaistojensa ohjaamina suojella naisiaan. Jos tytär haluaa naida aasialaisen, isässä herää vaisto toimia tuota liittoa vastaan. Jos poika haluaisi naida aasialaisen naisen, isä ajattelisi, että onpa onnekas heppu. Vaiston tarkoituksena on suojella eriväristen lähentelyiltä naisia, ei miehiä.

Mustat miehet ovat valkoisille naisille usein kiinnostavampia. He ovat lihaksikkaampia, miehekkäämpiä ja charmikkaampia. Valkokaulusvalkoiset miehet ovat puolestaan neutrimpia, ei loukkaavia ja militanttien feministien alistamia. On helppo havaita, miksi mustat miehet ovat valkoisille naisille puoleensavetävämpiä. Toisaalta, valkoiset naiset inhoavat valkoisia miehiä melkein yhtä paljon kuin mustat miehet, joten mustien miesten deittailu on heille keino päästä tasoihin.

Bloggaajissa lienee suhteettoman paljon Go:n pelaajia, joita kiinnostanee blogi Go:sta ja tekoälystä. Galleria täynnä jännää taidetta ja toinen galleria, josta löytyy mm. piirrustuksia ja maalauksia. Papukaija, jolla on suurempi sanavarasto kuin keskivertomaahanmuuttajalla ja enemmän huumorintajua kuin keskivertofeministillä.

Avioliitto menettää suosiotaan

Laura Kipnis kirjoittaa: Bushin hallinto ehdottaa isoa rahapakettia "terveitten" avioliittojen edistämiseksi, erityisesti pienituloisten parissa. Entäs sitten rikkaitten romuttuvat avioliitot, kuka pelastaa ne? Pienituloiset eivät tarvitse parisuhdekommunikoinnin kursseja, he eivät vain halua mennä naimisiin. USAssa 56% aikuisista on avioliitossa, kun 30 vuotta sitten luku oli 70%. Amerikkalaiset äänestävät ei avioliitolle.

Poliittinen teoristi Francis Fukuyama sanoo, että uusi talouden tila on muuttanut sukupuolirooleja enemmän kuin feminismi. Naisten taloudellinen itsenäisyys on ollut suuri avioliittolukujen pienentäjä. Hyvinvointiohjelmilla on ollut sama vaikutus. Kun ihmisellä on omaa rahaa, hänellä ei ole painetta avioitua tai pysyä huonossa avioliitossa. Avioliittokysymyksen käsittelyyn pitäisi saada lisää rehellisyyttä. Tutkimus kertoi, että ensimmäisessä avioliitossaan olleista 38% oli onnellisia olotilaansa.

Presidentti Bush on lähtenyt aktiivisesti puolustamaan tervettä avioliittoa ja vastustamaan homoavioliittoja puolueeen konservatiivisiiven painostuksesta. Bush esittää 1,5 miljardin dollarin apupakettia terveitten avioliittojen edistämiseksi. toi, että ensimmäisessä avioliitossaan olleista 38% oli onnellisia olotilaansa. Lance Arthur esittää puolestaan, että tuo rahasumma ja lisääkin Irakin sodasta annettaisiin Homoille siitä hyvästä, että he eivät menisi naimisiin. Eikä homojen tarvitsisi huolehtia avioitumattomuuslupaustensa pitämisestä, sillä eihän Bushkaan huolehdi omista lupauksistaan.

Näiden kuvien alkuperä ei ole täysin selvillä, mutta minä arvelisin, että ne on poimittu tulevan euroviisuvoittajakappaleen esittelyvideosta. Tangoo...

tiistaina, tammikuuta 27, 2004

Tuulipukupakko

Ilta-Sanomien keskustelussa kysytään, miksi Levottomat 3 elokuvassa miehen vehkeet näytetään, mutta naisen ei ja penätään tasa-arvon perään. Itse muistelisin, että ennen vanhaan miesten ylpeyden aiheita ei näytetty juuri milloinkaan, koska kukaan ei halunnut niitä nähdä. Miehiä yökötti ja naisia nauratti - vain Jartsa ja Marco hymyilivät vienosti.

Kuka muuten päättää ja millä oikeudella, mitä saa näyttää ja mitä ei. Ovatko naisten vehkeet niin rivon näköiset lähikuvassa, että ne jätetään suosiolla kuvaamatta? Ja mikä miesten juhlakuntoisessa vehkeessä on niin kauheaa, että se on aina näytettävä lerpumpana versiona. Mihin ja kenen oppeihin tuollaiset häveliäisyyden rajat perustuvat?

Toinen Ilta-Sanomien keskustelu käsittelee tuulipukujen kamaluutta. Minä pidän tuulipuvuista. Ne ovat käytännöllisiä. Minä kannattaisin sellaista lakia, että kaikkien suomalaisten olisi pidettävä tuulipukuja. Ei tarvitsisi naisten tuhrata aikaa vaatekaupoissa juoksemiseen ja muotilehtien pläräilyyn. Tuulipuku sopisi ihan hyvin diskoonkin, sillä siinä on hyvä jorata. Mikä vaikutus tuulipukupakolla olisi kulttuuriin? Jäisikö ihmisille enemmän aikaa oleelliseen?

Iltalehti puolestaan kysyy: "Onko naisille suunnattu eroottinen viihdekirjallisuus yhtä viatonta lukemista kuin kokoelma ruokareseptejä vai tuhmaa tekstiä näteillä kansilla?"

"Kliseisen viihdenovellin juonikulku voisi olla seuraavanlainen: Petetty Anneli lähtee Kreikkaan lomalle ja tapaa Miloksen kuumassa yössä Akhilleuksen, jonka lanteet roihuavat tulisemmin kuin suomalaisen ukon könsikkään ikinä. Naisen on kuitenkin palattava takaisin pakkaseen. Lentokoneessa hän valuttaa ikäväänsä päiväkirjaan, kunnes tuttu karhea ääni kuiskaa: ”Baby, I love you.”"


Naisten eroottinen kirjallisuus on naisten pornoa, jossa mies käsitetään objektina, joka on alistettu tyydyttämään naisten alhaisia tarpeita. Naisten porno pitäisi kieltää lailla, koska se halventaa miehiä. Ja tuulipuvut pitäisi säätää kaikille pakollisiksi.

Huijausmuseo

Huijausmuseon blogista löytyy mielenkiintoisia pohdintoja väitetyistä huijauksista. Aloitteleville surfaajille löytyy Internetin ensimmäinen sivu. Teknisten neitsyiden sivusto suosittaa b-rapun käyttöä lasten saantia pelkääville. Miesraskaussivu taitaa valitettavasti olla huijausta.

Lincolnista ei löytynyt tarpeeksi yleviä muotokuvia, joten oli turvauduttava antiikkiseen photoshoppaukseen. Laihduttajien iloksi Lempiläski-sivu on totta. Hypistelemällä päivittäin aidon tuntuista läskimönttiä ihminen alkaa todella inhoamaan rasvojaan. Tässä hauska pila toimistotyöntekijöille.

Maailmasta löytyy myöskin lähes kuolematon eläin. Ajatelkaa lapsia yhdistys haluaa tehdä lasten murhaamisesta kiellettyä. Tässä lista parhaista aprillipiloista.

maanantaina, tammikuuta 26, 2004

Suomalaisen miehen seksielämä

MTV3:n Helmessä(vaatii rekisteröitymisen) on miesten seksinpuutetta käsittelevä artikkeli:

"Hollywood on ehkä osaltaan ollut luomassa kuvaa siitä, että aikuisuuden kynnyksellä elävät nuoret miehet olisivat juuri se ikäryhmä, joka ei saa oikeaa naista. Todellisuudessa kuitenkin kaiken ikäiset ja näköiset miehet elävät puutteessa jossain vaiheessa elämäänsä."

"On hirveän tuskallista kun hormonit hyrräävät ja koko ajan tekee mieli, mutta naista ei oikein millään meinaa saada."

"Helpoin ja nopein tapa lievittää kivistystä on masturbaatio. Vaikka itsetyydytys on kuinka yleistä tahansa ja sanottaisiin, että kaikkihan sitä harrastavat, niin voi se pidemmän päälle olla nöyryyttävää ja aiheuttaa masennusta. Pitkittynyt puute johtaa ennen pitkää äärimmäisiin tekoihin."

"Seksuaalisuutemme on ehkä se kaikkein voimakkain minäkuvamme osa-kokonaisuus, mikä meitä elomme tiellä johdattaa."

"Mies, joka ei jostain syystä voi aina päteä seksuaalisesti haluamallaan tavalla, elää siis tavallaan kroonisessa puutteessa - ja on kävelevä aikapommi. Ainakin itselleen."

Toinen artikkeli kertoo, että seksin saaminenkaan ei takaa suomalaiselle miehelle pääsyä nirvanaan:

"Onko suomalainen mies tyytyväinen seksielämäänsä? Durexin järjestämässä nettikyselyssä tuli hiljattain ilmi, että suomalaiset olisivat maailman kansoista kaikkein tyytymättömimpiä seksielämäänsä."

"Karu lähtökohtahan on se, että miehelle seksuaalisuus on paljolti sama asia kuin sukupuoliyhdyntä. Miten tällainen, naisen silmin usein irrationaalinen eläin, saadaan tyydytetyksi siten, että vieraisiin ei edes tee mieli, vaikka tilaisuus tekisikin varkaan?"

"Mies on ennenkaikkea kvantitatiivinen otus, mikä heijastuu hänen kaikessa toiminnassaan. Seksissäkin miehelle määrä kompensoi laatua."

"Miehen on ensin saatava riittävästi pimppiä, että hän voi ottaa sen seuraavan, tärkeän askeleen kohti "ymmärtämistä"."

"Vaikka mies saisikin seksiä riittävästi ihan oikealta ihmiseltä, niin on myös täysin normaalia paikata tirkistelyhaluansa esimerkiksi pornoleffoilla ja -lehdillä sekä internetin monipuolisella tarjonnalla. Parisuhteessa elävän naisen on tästä kuitenkaan turha pahoittaa mieltänsä ja luulla olevansa jollakin tavalla riittämätön miehelle."

Lihavien naisten epätasa-arvo

Ilta-Sanomat ottaa esiin kysymyksen, miksi lihavuus on naisille kauneusvirhe ja luonnevika, mutta miehille se tuo lisää arvovaltaa? Lihavien naisten epätasa-arvon syyksi tarjotaan modernin länsimaisen yhteiskunnan sukupuolijärjestystä. Tommipommi tokaisi taannoin, että lehtien mieskolumnistit ovat väärässä vain joka toinen kerta, naiskolumnistit aina. Poikkeus ei vahvista sääntöä tälläkään kertaa.

Miksi lihavia miehiä ei kauhean usein pilkata? Koska pilkkaaja saisi helposti turpaansa. Lihavat naiset eivät vedä ketään turpaan. Ketä kiusataan koulussa? Sitä, joka menettää malttinsa helpoiten ja johon kiusaaminen tehoaa. Naisiin ylipainosta kiusaaminen tehoaa paremmin kuin miehiin. Sellaisia uhreja on mukava kiusata, jotka pahoittavat mielensä, mutta jotka eivät toisaalta pysty maksamaan fyysisesti takaisin samalla mitalla.

Miksi tavallisia ja alempitasoisia miehiä ei pilkata yleensä juuri mistään asioista? Siksi, että heillä ei ole mitään, mitä muut haluaisivat. He voivat käyskennellä rikkinäisissä tuulipuvuissaan maha pömpöttäen ilman, että kukaan sanoo halaistua sanaa. Pilkkaaminen on vallan käyttöä niitä kohtaan, joilla valtaa sinua kohtaan tai joilla on jotain, mitä sinä haluat. Alempitasoinen mies ei voisi olla paljoa iloisempi kuin joutuessaan pilkan kohteeksi - merkkinä siitä, että hänet on huomattu ja että hänellä on merkitystä.

Miehet arvottavat naisia ulkonäön perusteella avoimesti. Naiset arvottavat miehiä statuksen ja varakkuuden perusteella peitellysti. Naiset eivät voi pilkata alhaisen statuksen omaavia ja köyhiä miehiä, koska silloinhan naiset tunnustaisivat avoimesti arvostavansa nuo ominaisuudet korkealle miehissä. Naiset voivat kauhistella uskottomia miehiä tai väkivaltaisia miehiä, koska ne ovat naisten paheksumien yleisten ominaisuuksien listalla.

Ylipainoisia naisia pidetään velttoina ja laiskoina, mutta miesten kohdalla tilanne ei välttämättä ole niin. Miksi? Siksi, että on paljon miehiä, jotka eivät yksinkertaisesti viitsi välittää ulkomuodostaan ja lihavuudestaan ja jotka keskittävät kaiken energiansa työntekoon ollen siten ahkeria. Kaikki naiset sen sijaan välittävät lihavuudestaan ja jos nainen ei tee tarvittavia toimia(laihduta) sen eteen, mistä hän välittää suuresti, niin häntä pidetään laiskana.

Se, että ihminen ei saa olla lihava tai jotain muuta aikuisena joutumatta pilkan kohteeksi on merkki siitä, että ihminen on merkityksellinen. Merkityksettömiin ihmisiin ei kiinnitetä mitään huomiota. Aika huolestua on tullut silloin, kun kukaan ei ole sinusta kiinnostunut.

sunnuntaina, tammikuuta 25, 2004

Maat, joissa olet vieraillut

Bloggeriinkin voi asentaa Atomin, jolla voi hallita uutisvirtaa. Itse en ole tuollaisia palveluja käyttänyt, enkä ymmärrä niitten päälle, mutta jos joku lukija tuollaista kaipaa, niin voin katsoa, mitä pystyn tekemään asian eteen.

Täältä voit laittaa blogiisi kartan, jossa näkyvät ne maat, joissa olet käynyt. Minä olen käynyt peräti kuudessa eri maassa.

Armeijan rauhanomaiseksi vaihtoehdoksi ehdottaisin miehille tällaisen "empaattisen massun" pitämistä 9 kuukauden ajaksi.

Jaahas, tämä blogi on näemmä päässyt linkitetyksi arvoiseensa seuraan. Se kyllä korpeaa minua pahasti, että blogini ei ole saanut arvostelussa yhtään p....a! Sama ongelma vaivaa näköjään kaikkialla.

Lapsettomuuden edut

Elleissä on listattu lapsettoman elämän etuja. Hyviä puolia lapsettomuudessa noin paperilla lueteltuina on hämmästyttävän paljon. Korvaako lapsista saatu ilo kaikki lapsista tulevat haitat vai onko tuollaisen vertailun tekeminen edes järkevää? Ovatko lapset ja heidän kasvatuksensa "elämän tarkoitus", jota ilman lapsettomuuden edut ovat vain laiha korvike. Tässä kuitenkin lista lapsettomuuden eduista:

- Olemme myös innokkaita moottoripyöräilijöitä eikä olisi mahdollista kierrellä kaksipyöräisellä Suomea ja lähimaita, jos olisi lapsia...

- Voi ostaa karkkia vain itselle :) Nami Nami!

- Rahaa säästyy! Voi juoda iltaisin punaviiniä hyvällä omallatunnolla lasin liikaakin, jos niikseen tulee. Tai mikä parempaa, bailaamaan voi lähteä extempore.

- Ei tarvitse terveyskeskuksessa jonottaa kenenkään muun kuin itsensä takia, ei tarvitse puolustella hiekkalaatikolla lapsen ilkeyksiä ja hävetä, ei tarvitse laittaa kotona ruokaa jos ei huvita.

- Saa nukkua viikonloppuna niin pitkään kun haluaa.

- Voi harrastaa seksiä missä ja mihin aikaan päivästä tahansa.

- Saa pelata vaikka koko iltapäivän X-Boxilla ilman että joku keskeyttää tai vinkuu vieressä MUUUUUUUUUN VUOOOOOOROOOOO!!!

- Kaupassa, bussissa, yleisissä tiloissa yleensäkin ei tarvitse hävetä silmiä päästään kiljuvan kakaran takia.

- Omille harrastuksille on aikaa. Itselle on aikaa. Miehelle on aikaa.

- Anopin luo ei tarvitse mennä "pakkovierailuille" lapsen takia.

- Ei tarvitse lomilla kiertää kaikenmaailman muumi-maita, joulupukin maata jne, vaan voi lähteä vaikka Lontooseen muutamaksi päiväksi... :)

- Kotona saa olla ja käyttäytyä miten lystää, eikä tarvitse olla "esimerkkinä" kenellekään.

- Ei tarvi viedä lasta harrastusten pariin ja itse palella jääkiekkokaukalon laidalla kannustamassa.

"Hyviä puolia lapsettomuudessa tuntuu riittävän vaikka kuinka. Mikä sitten lie se mitä menetetään?... Alkaa arveluttaa onko se tosiaan kaiken tuon ja vielä siihen päälle monien kymmenien tuhansien eurojen arvoista."

lauantaina, tammikuuta 24, 2004

Poimintoja blogistanista

Gion blogista löytyy hauskaa huumoria. Lasten suusta siepattua:

- ROTUSYRJINTÄ: jotakin koirarotua syrjitään.

- VAIHTOEHTO: Syötkö vai menetkö huoneeseesi.

- KESKI-IKÄ: kun on ensin ollut lukiossa.

Aika ja minä epäilee kokeneensa hävettävän aiheetonta arvonnousua: "Olen sitä mieltä, että blogini killuskelu näinkin korkealla Pinserin listalla johtuu hyvä veli -verkostosta."

Tumppu von Tumppu viettää hyvin ansaittua sovinistiviikkoa.

- Teeskentele kaikki orgasmisi: Niin ne naisetkin tekevät. Jos nainen väittää todella nauttivansa seksistä, kyseessä on mitä todennäköisimmin vakava psyykkinen ongelma.

- Jätä istuinrengas ylös: Sitten kun kuulen naisen suusta yhdenkin järkevän perustelun sille, miksi se pitäisi laskea käytön jälkeen alas, saatan harkita.


Impotentin päiväkirja
ei pidä itseään itsekritiikittömänä: "Joskus on ollut aika, jolloin olen kuvitellut naisettomuuteni johtuvan siitä, että naiset eivät ymmärrä hyvän päälle. Sittemmin olen tajunnut, että vika on vain ja ainoastaan itsessäni. Naiset - kuten miehetkin - tietysti noudattavat pariutumiskäyttäytymisessään marionettien tavoin kaksinaismoraalisia roolejaan, jotka tuntuvat kiltin miehen (tai ruman naisen) näkökulmasta epäoikeudenmukaisilta. En kuitenkaan syyttäisi tästä Panun tavoin nuorten naisten fasistista pahuutta, koska nuoret naiset vain toteuttavat sitä ohjelmaa, joka on kirjoitettu kulttuuriseen koodistoomme. Antakaamme heille anteeksi, sillä he eivät tiedä, mitä tekevät!"

Kristittynä maailmassa
heittää vaikean kysymyksen: "Mutta jos on tarkoitus sanoa, ettei koskaan mitään jumalallista tai ihmeellistä tapahdu.. siinä ollaan väärässä.. Selittäkääpä esimerkiksi Jeesus?"

Kaaoksen hoito.orgissa on mielenkiintoisia ajatuksensiemeniä:

- Kun ihminen puhuu jostain vähintään kohtuullisen hyvin hallitsemastaan asiasta, hän saattaa siitä asiasta puhuessaan puhua suht koht tarkastikin, mutta kun hän tekee käsitteellisiä viittauksia jonnekin kauemmas itse asiasta, hän sortuu hyvin herkästi stereotypiointiin ja muihin yleistyksiin. Miksi?

- Kiinalaiset kuulemma sanovat, että "kun ihminen nukahtaa, hän siirtyy todelliseen maailmaan, kun hän herää, hän siirtyy valhemaailmaan".

- Juice Leskinen: "Kirjoittamisprosessissa tärkeintä on pieni oivallus. Ensin kerätään kaikki materiaali, mitä ajatus vaatii. Ja sitten heitetään kaikki menemään. Lopulta jää pelkkä runko ja pieni kipinä, josta teksti syntyy."

- Olisiko mikään mahdottomuus tuoda yksi vuodenaika lisää muiden joukkoon?

Kevätsipulikukkia kyselee samaa kysymystä kuin monet muutkin bloggaajat: "Miksi Kevätsipulikukkia tippuu listalla aina kun päivitän, ja nousee kun en päivitä? Siitä voisi päätellä, että juttujani odotetaan kun niitä ei tule, mutta niistä ei tykätä, kun niitä tulee."

Kauneus, äly ja luonne

Komea nuori mies valittelee Elleissä pinnallisuuttaan:

Nuori mies: "Itse olen 21v mies ja nyt tuntuu kovin pinnalliselta. En voi kiinnostua naisesta ellei hän ole kovin kaunis. Tunnen itseni hyväkroppaiseksi ja komeaksi joten voiko se johtua siitä?"

Siitähän se johtuu, sekä nuoruudestasi. Ihmisen ihastuksen kohteitten tasot asettuvat lähelle hänen omaa tasoa, jos sisäinen markkina-arvolaskuri toimii optimaalisesti. Toisaalta, nuoret henkilöt ihastuvat itseään paljon tasokkaampiin ihmisiin(rocktähtiin tms.), koska on evolutiivisesti järkevää asettaa tavoitteet nuorella iällä mahdollisimman korkealle ja laskea niitä sitä mukaa, kun elämän realiteetit kertovat korua sanomaansa.

Kun lapsilta kysytään, mitä heistä tulee isoina, niin hyvin usein he kuvittelevat tulevaisuutensa huippujalkapalloilijoina, malleina, tiedemiehinä laulajatähtinä tms. On järkevämpää tähdätä korkealle ja laskea tavoiteitaan sitten matkan varrella kuin suunnata suosiolla pohjalle.

Nuori mies: "Minä arvostan naisia ihmisinä sitten kun olen tavannut ja tutustunut. En voisi koskaan olla naisen kanssa joka minua ei kiinnosta. Minun on vain vaikea edes tutustua romanttisessa mielessä jos nainen ei ole kaunis."

Minkäs ihminen ihmisyydelleen ja tunteilleen voi? Vaikka toisinaan toisin sanotaan, romantiikka ja ihastumisen tunteet ovat suuresti riippuvaisia ulkoisista ja pinnallisista seikoista. Se on vain hyväksyttävä. Ajan myötä pinnalliset arvosi laimenevat, koska komeutesikin laimenee. Pinnallisuuttaan ja siihen ajavia biologisia motiivejaan ei kannata murehtia.

Nuori mies: "Haluan kauniin naisen mutta maailmani on romahtamaisillaan kun huomaan että kauneus ja luonne ovat yhdistelmä joka ei koskaan tule samassa paketissa. Ei sellaista naista ole joka olisi kaunis, älykäs, hyväluontoinen ja vapaa. Vain kaksi edellämainituista voi olla yhdessä pakkauksessa."

Pitää paikkansa nyrkkisääntönä baarimaailmassa. Samanlainen lista voidaan laatia myöskin miehistä. On vain opittava nauttimaan niistä hyvistä ominaisuuksista, joita kumppanilla on ja kestämään huonoja ominaisuuksia. Täydellisiä ihmisiä on vähän ja heitä riittää harvoille.

perjantaina, tammikuuta 23, 2004

Väkivaltaiset piilouhat

Man-postituslistalla pohditaan seksuaalisten ehdotusten tekemisen oikeutusta, sekä sitä, onko oikein, että pieni nainen(mies) joutuu väistelemään kaduilla tms. oman turvallisuutensa varmistamiseksi isoja korstoja tien toiselle puolelle. Sisältyykö seksuaalisiin ehdotuksiin ja korstona olemiseen väkivaltaisia piilouhkia? Miksi piilouhkaaja saa käyttäytyä miten tykkää, mutta pienen ihmisen on pelättävä?

"Minun on vaikea nähdä milloin miesten naisiin kohdistuvaan lähentelyyn *ei* liittyisi implisiittistä uhkaa, jos sitä tarkastellaan nimenomaan siinä kulttuurisessa ja poliittisessa kontekstissa, jossa se tapahtuu, eikä pelkästään yksittäisten ihmisten välisinä yksittäisinä tekoina. Tarkoitan toisaalta sitä, miten kulttuurisesti seksuaalisuus ja väkivalta ovat konseptuaalisesti yhdistetty toisiinsa ja miten nimenomaan maskuliinininen valta ja väkivalta on erotisoitu, ja toisaalta sitä, että käytännössä hyvinkin suuri osa vallankäytöstä tapahtuu seksuaalisissa konteksteissa. Täten naisilla on nähdäkseni *aina* täydet perusteet tulkita lähentelyt itseensä kohdistuvaksi uhaksi."

"Voi aivan hyvin kysyä, miksi *minun*(pienen ihmisen) pitää vaihtaa kadun puolta, jos haluan tuntea oloni turvalliseksi, miksei samaa voi edellyttää siltä isolta korstolta? Miksi on kohtuutonta vaatia, että hän ottaisi huomioon sen, miten hänen oma käytöksensä vaikuttaa muiden turvallisuudentunteeseen, sen sijaan, että hän saa rymistellä ympäriinsä kuin norsu posliinikaupassa? Miksi hänen oikeutensa toteuttaa identiteettiään isona pelottavana korstona on tärkeämpi kuin minun oikeuteni elää ilman pelkoa? Miksi minulle ainoa sallittu reaktio on mennä kotiin, laittaa ovi lukkoon ja jättää muu maailma niiden käyttöön, joiden ei tarvitse pelätä?"

Nyysseistä löytyy realistisen kiinnostava ihmissuhdetarina.

Aika tavallinen valokuva...ei sehän onkin maalaus! John Baeder piirustaa vesiväreillä fotorealistisia maalauksia ruoka-autoista.

Kirjaimellisille pissiksille löytyy urinaalisivusto, josta löytyy mm. aina tarpeellinen naisten pisuaari.

torstaina, tammikuuta 22, 2004

Meikkaus tekee ihmeitä

Unohdettuja ihmevempeleitä 70- ja 80-luvulta.

Helpotusta tietotekniikkataidottomille, tietämättömämpiäkin löytyy.

Linus Torvalds kuvakäsiteltyinä kuvina uikkareissaan(ei kapeakaistoille).

Marko Ahtisaari jatkaa kirjoituksiaan blogimaailman epäoikeudenmukaisuuksista.

Meikkauksella tosiaan saa ihmeitä aikaan.

- Ennen ja jälkeen.

- Ennen ja jälkeen.

- Ennen ja jälkeen.

Tämä laite poistaa miesten paineet löytää G-piste.

keskiviikkona, tammikuuta 21, 2004

Ylivaativat naiset ja miehet

Kristityn maailma suree alhaista listasijoitustaan ja on huolissaan virheellisen propagandan leviämisestä omien faktojensa sijaan: "Yhdessä suhteessa suren sitä, etten ole pinserin listan 20 kärjessä. Nimittäin siksi, että nyt välttämättä kovin moni ei näe tätä linkittämääni tilastoa! Ihmissuhteet ja muut voivat jatkaa harhaisilla mielipiteillään ylivaativista NAISISTA, vaikka minusta tuo lista selvästi osoittaa, että miehet ovat vaativampia ulkonaisten seikkojen suhteen."

Vilkaistaanpa hiukan Kristityn mainostamaa City-lehden artikkelia ja vaatimuslistaa: "Kaikille parinetsintä ei ole pelkästään mukavan, rehellisen ja luotettavan kaverin hakemista, vaan utooppisen unelman tavoittelua. Moni etsii ihmistä, jota tuskin on olemassa – tai jota ei saa." Kun totutaan elämään itsenäisesti, sitoutumiskynnys nousee. Pettymykset edellisissä suhteissa saattavat kasvattaa seuraaviin kumppaneihin kohdistuvia vaatimuksia."

Parisuhdeterapeutti Teija-Liisa Ranta sanoo artikkelissa monia osuvia asioita ja hyviä kysymyksiä : "Onko kumppaniin kohdistettujen toiveominaisuuksien miettiminen vain omahyväistä laskelmointia? Vai mielekästä toimintaa? Onko tiedostava listaaminen hyvä keino löytää unelmapari itselleen? Pitäisikö jokaisen tietää tarkkaan, minkälaista ihmistä etsii?"

"Kaikilla suhteilla on mahdollisuus onnistua, ja ihastumisia tapahtuu paljonkin. Mutta mikäli kohde ei yhtään vastaa omia odotuksia, voi innostunut huuma vaihtua ärsytykseen."

TLR: "Moni haluaa avoimen ja rehellisen kumppanin, mutta mitä se oikeasti tarkoittaa? Tosiasiassa moni lähtee feikkipeliin, yrittämään parastaan, miellyttämään ja olemaan muuta kuin oikeasti on."

Naisille on tyypillistä vaatia sekä rehellisyyttä, että miehille epätyypillisiä "näyteltyjä" ominaisuuksia. Freud saattaisi kysyä, "mitä naiset tarkoittavat?".

TRL: "Onko tuloksellisessa kumppanin etsinnässä siis kyse kylmästä järkipelistä? Suunnitelmallisesta kauppalistan tekemisestä? Mitä jos paperilla kaikki kriteerit täyttävä ehdokas ei tunnu oikealta? Itseään tulisi kuunnella. Vaikka suhteeseen voi tietysti kasvaa ja kehittyä, koen läheisyyden ja lämmön tunteet oleellisena solmimisperusteena tämän päivän parisuhteissa."

Tämän päivän parisuhteet lähtevät usein netistä tai baareista. Miten noista lähtökohdista voi päästä lämmön ja läheisyyden tunteisiin kriteerihaluisuuden sijaan?

TRL: "Ei ole ihme, että lukuisat ihmiset odottavat ihmistä, jossa järkevä toivelista ja suuri rakastuminen yhdistyvät."

"Lukuisat ihmiset" tarkoittaa naisia ja 20% miehistä.

Kun vaatimuslistan prosentteja katsoo, niin naiset ovat niitten mukaan selvästi vaativampia. Naiset odottavat miehen olevan useammin pitkä, keskustelutaitoinen, hauska, kuuntelutaitoinen, hemmottelutaitoinen, itsevarma, eläinrakas, kunnianhimoinen ja taloudellisesti hyvin toimeentuleva, lihaksikas ja sekopäinen. Miehet odottavat naisen olevan useammin pitkähiuksinen, isorintainen, tupakoimaton ja hoikka.

maanantaina, tammikuuta 19, 2004

Miesmanifesti

Man-postituslistalta löytyy Miesmanifesti:

- Miehille tulee myös sallia 'ne päivät' kerran kuussa, tai milloin tarve vaatii.

- Miehillä olkoot oikeus käyttäytyä epäjohdonmukaisesti, irrationaalisesti, yliemotionaalisesti ja aggressiivisesti ainoana perusteena se, että he ovat miehiä.

- Miesten täytyy saada kokea tekevänsä suuren uhrauksen suostuessaan harrastamaan seksiä naisen kanssa.

- Liian tiukka/paljastava pukeutuminen tai 'itsensä tyrkyttäminen' olkoot hyväksyttäviä syitä miehen raiskaukselle.

- Naisen täytyy pyytää anteeksi joka riidan jälkeen ja lohdutella miestä kukin, leivoksin ja lepertelyin riippumatta siitä kuka riidan aiheutti tai mistä se alkoi.

- Naisten taytyy satunneisesti unohtaa vuosi/kuukausi/nimi/syntymapaiva (miehen), jolloin miehellä on oikeus huutaa, polkea jalkaa, ym.

- Seksuaalisesti aktiivinen nainen olkoot porukan kingi ja suosituin tyyppi.

- Naiset halutkoon suoritaa suu- ja anaaliseksiä miehen kanssa, miehellä olkoon oikeus kieltaytya näistä 'likaisina', 'rumina' ja 'inhottavina' tekoina.

- Miehillä olkoot oikeus viettää 'poikien iltoja', joissa laitetaan kasvisruokaa, juorutaan ja valitetaan tyttö/naisystävien inhottavuudesta.

- Miehillä olkoot oikeus sanoa kaikista komeista miehistä 'tuo nyt on ihan kauheen näkönen'.

- Miehet myöskään eivät osatko valita vaatteita tapahtumiin, valittaen 'mulla ei oo mitaan päällepantavaa!'. Naisten tulee kestää tämä hiljaa kärsien.

Laihduttaminen ja lihottaminen

Kutri on tänään Voimalassa keskustelemassa klo 19.10 lihavuuteen liittyvistä asioista. Kutri itse on jaksanut vetää pitkään aika tiukan kuuloista kuntoilupohjaista hidasta laihdutusta, jossa syödään melko paljon. On kyllä käynyt mielessä minullakin, että noinkohan tuo jaksaa pitäytyä kuurissa, mutta näyttäähän hän jaksavan. Kutrin kuuri vaikuttaa kyllä terveelliseltä ja blaa blaa blaa, mutta toisaalta vaikeutena näkisin liikunnan korostamisen - kaikilta kun ei löydy intoa sinne suuntaan, varsinkaan jos ylipainoa on paljon. Pahin kompastuskivi on tietenkin se - kuten muissakin kuureissa - että elämän vaikeudet ja muutokset suistavat kuurin raiteltaan, kaikilla kun ei ole tukena tai pakkona kuuluisuuslaihduttajan motivaatiolisää.

Kutri kyselee blogissaan: "Miksi pidetään itsestäänselvyytenä sitä, että nainen on tyytymätön kehoonsa? Miksi nainen, joka pitää kehostaan on poikkeava? Miksi naisen, joka sanoo pitävänsä kehostaan, epäillään valehtelevan tai ainakin kaunistelevan "totuutta"?"

Naisten tyytymättömyyttä kehoonsa pidetään itsestäänselvyytenä siksi , että se on itsestäänselvyys. En minä muista tavanneensa yhtään naista, joka olisi tyytyväinen kehoonsa. Tuskin miehetkään ovat kovin tyytyväisiä kehoonsa, he eivät vain murehdi asiaa niin paljon. Toisaalta, tyytyväisyys on kehityksen jarru. Tyytyväiset ihmiset eivät saa paljoa aikaiseksi, he vain ovat hmm...tyytyväisiä.

Se minua on hiukan ihmettynyt naisissa, kuinka he jaksavat olla iloisia jostakin yksittäisestä ruumiinosastaan ja iloita, kuinka se on tavoitellumman muotoinen kuin jollakin kauniiksi luokitellulla naisella. "Minulla on niin pienet jalat", "Minulla on niin sirot sääret." Sitten naiset odottavat, että muut huomaavat heidän erityisen hyvin muodostuneet ruumiinosansa ja kehuvat niitä. Kehun jälkeen nainen on aidon säteilevän onnellinen.

ATN nostaa laihdutusrajoitteisten ihon kananlihalle sanomalla: "Koko elämäni olen taistellut painoani vastaan haaveillen lisäkiloista. Mutta painoni ei koskaan nouse, ei vaikka söisin kuinka paljon tahansa. Ja minähän syönkin kuin hevonen! Olen aina halunnut olla lihava. Olen totaalisen kyllästynyt siihen, mikä työmäärä minun täytyy joka päivä tehdä ettei painoni vain pääsisi putoamaan. Olisi ihanaa olla läski." Huh, huh, noita sanoja ei kannata sanoa ääneen painonvartijoiden vuosikokouksessa tai pian päälläsi istuu kolme tonnia kypsää lihaa.

ATN jatkaa: "Kehtaan väittää että lihottaminen on paljon vaikeampaa kuin laihduttaminen." Tuon kun vielä huikkaa sieltä kolmen tonnin lihamäärän alta, niin jo kohta päällä istuu kuusi tonnia hyvin, hyvin vihaisia pv-kerholaisia.

Minäkin tunnen useita henkilöitä, jotka sanovat syövänsä suunnilleen niin paljon kuin haluavat lihomatta. Miten tuo ilmiö käy yksiin sen teorian kanssa, että elimistö taltioi ylimääräisen energian ja että yksi "kurkunpala" liikaa päivässä lihottaa 10 kiloa vuodessa?

Lopuksi ATN:ltä äärimmäisen haastava kysymys: "Onko kellään hyviä lihottamisvinkkejä??"

sunnuntaina, tammikuuta 18, 2004

Selittääkö MA-teoria elämää?

Unelma kyselee seuraavasti kommettiosastolla: "Voisit esim. kertoa, että miksi yksikään tuntemistani ihmisistä ei koe teoriaasi mitenkään käytännön elämässä vaikuttavaksi ilmiöksi. Miksi näin? Miten teoriasi selittää meidät?"

Kyseessähän eivät ole erityisesti minun keksimäni teoriat, jos puhutaan markkina-arvoteoriasta ja ATM-YTM asetelmista, vaikka olenkin ehkäpä ollut aktiivisin tuomaan niitä esiin viime aikoina. Sellainen hämärä muistikuva minulla on, että minä aloin joissakin nyyssipostauksissani ensimmäisenä käyttämään aktiivisesti ATM-termiä. Sitä en tiedä, kuka nuo termit on keksinyt tai ottanut käyttöön ensimmäisenä.

Teorian hyväksymisessä on eroja sukupuolten välillä. Naiset ovat useimmiten tiukasti vastaan, kunnes he saattaavat vuosien myötä hiukan taipua teorian suuntaan. Miehet jakaantuvat suhteessa teoriaan fiksuihin, teoriaa vastustaviin miehiin ja älykkäisiin miehiin, joille teorian peruspalikoiden paikkansapitävyys on itsestäänselvyys. Minulle noitten teorioitten paikansapitävyys on itsestään selvää suunnilleen samalla tavalla kuin evoluutioteoria. Teoriaa ymmärtämättömien ajatusmaailma on minulle mysteeri samalla tavalla kuin kreationistien ajatusmaailma.

Se, miksi sinä tai ystäväsi ette koe teoriaa omaksenne on aivan luonnollista. Se ei vastaa teidän kokemuksianne elämästä. Elämä naisten näkökulmasta näyttääkin aivan erilaiselta. Naisille on paljon miehiä tarjolla ja ainoa ongelma on heistä valitseminen. Te kuvittelette, että sama pätee kääntäen miehiin.

Ettekä te kiinnitä mitään huomiota alempitasoisiin miehiin, sillä heitä ei ole teidän ystäväpiirissänne ja vaikkapa olisikin, niin te ette tietäisi sitä, koska miehet eivät paljoakaan julista saamattomuuttaan ympäriinsä. Te ette ole kiinnostuneet alempitasoisista miehistä ja heidän ongelmistaan, ettekä te edes halua kuulla niistä. Antero K kuvaa tilannetta kommenttiosastolla näin: "Jos haluaa saada tarkan kuvan ihmisyhteisön toiminnasta, niin ei ehkä kannata keskittää tutkimuksia pelkästään omien kavereiden joukkoon. Tietenkään kenenkään naisen tuttavapiiristä ei löydy montaa pahassa puutteessa olevaa AT-miestä. AT-miesten ongelmana on, että he syrjäytyvät sellaisista piireistä, joissa pääsee naisten kanssa tekemisiin. Pitkäaikainen saamattomuus on myös niin suuri häpeä, että AT-miehet tekevät parhaansa pitääkseen sen salassa."

Markkina-arvon teorian vaikutusta on pohdittu myöskin virtuaalisesti, larppaajien keskuudessa. Miten pelaajan ulkonäkö vaikuttaa roolihahmojen jaossa?

"Ikävä kyllä täytyy vastata myöntävästi. Jos on kyseessä vaikkapa kaksi rakastunutta hahmoa, niin mielelläni laitan molemiksi osapuoliksi kauniit ihmiset."

"Toki pelaajan ulkonäkö vaikuttaa. Turha se olisi kieltää tai kaunistella tosiasioita, markkina-arvoteoria (johon sisältyy ulkonäon lisäksi myös muita ominaisuuksia) vaikuttaa larpeissa siinä missä muuallakin elämässä."

"En mielelläni anna tolkien-vaikutteista haltiahahmoa ylipainoiselle tai iho-ongelmasta kärsivälle, koska se haittaa muiden pelaajien eläytymistä."


Markkina-arvoteoriaa on käsitelty ainakin täällä.

Miehisiä tuntoja kuvaa sarjakuva Ilman naista. Kokemuksia, joista monet ovat naisille täysin tuntemattomia.

Markkina-arvoteorian historiaa voi tutkia lukemalla nyyssiarkistoja, joista löytyy näemmä sosiaalipornon ystäville yksityiskohtia myös allekirjoittaneesta.

lauantaina, tammikuuta 17, 2004

Saako pummitappeluita järjestää rahasta?

Ylioppilaslehti kertoo viihteen porautumisesta uusiin syvyyksiin: "Tosi-tv hakee rajojaan. Yhdysvalloissa jackasseiksi ovat joutuneet kodittomat. Kuvausryhmä nauraa vieressä, kun mies repii rahasta etuhampaansa putkitongeilla. Bumfights on lasvegaslaisten nuorten miesten kotivideoprojekti, jossa kodittomat ja syrjäytyneet pistetään tekemään rahasta ja ruuasta temppuja."

Bumfightsien tekijöitä vastaan on nostettu oikeusjuttuja. Saako ihmisillä teetättää mitä tahansa rahasta, vai pitäisikö ihmisiä suojella heiltä itseltään? Tuosta kysymyksestä keskustellaan Näkökulmassa.

Bloggaajista Cybbis on katsonut Bumfigts 1:n ja kertoo siitä näin: "Näin tässä taannoin tuon "paljonkohutun"Bumfights 1:n. Niille, jotka eivät tiedä niin kyseessä on netin kautta myytävä kaupallinen elokuva, jossa näytetään lähinnä kun pummit satuttavat itseään / toisiaan rahasta ja mukana on myös koulutappeluita. Omasta mielestäni video on kyllä tosi karmaiseva. En voi suositella sitä kenellekään, edes kuriositettina. Liika on liikaa."

Introvertster pitää epätoivotut nettikaverit loitolla.

Piirrettyjen filmien fysiikan lait
on kootty yhteen. 1) Kallion kielekkeeltä ilmaan astunut piirretty hahmo putoaa vasta sitten, kun hän tulee tietoiseksi tilanteesta...

Kärsimätöntä pizza-, blogi- ja irkkisukupolvea varten on saatavilla kotoisa Irc-raamattu.

Blogeja, joita kukaan ei kaipaa

Latasin itselleni uuden Mozilla 1.6 selaimen ja näin ensi tuntumalta se vaikuttaa varsin mainiolta ja asennuskin sujui kuin itsestään. Sivut toimivat ok ja latautuvat nopeammin kuin IE 6:lla. Bloggerin kirjoitusikkunakin näkyy oikein, mikä oleellinen ylellisyys puuttui jostakin syystä Netscape 7:stä ja Opera 6:sta. Pidän IE:stä jostain syystä enemmän kuin Operasta tai Netscapesta, mutta parasiitit tekevät selailusta työntäyteisen kokemuksen selainkaappauksineen päivineen.

Blogistaniin on hyökymässä uusi valtava meemiaalto, joten en voi kuin hypätä sen harjalle. Seuraavat fiktiiviset blogit sisältävät paljon hauskoja yksityiskohtia. Kannattaa tsekata lävitse.

Schizosuhteet

Pinserisuhteet

Falmawen ja tasa-arvo

Tasa-arvo nousee ojasta

(Pinserin ja Mixmasterin kautta)

perjantaina, tammikuuta 16, 2004

Kilttiin mieheen ei voi rakastua

Elleissä keskustellaan kiltin miehen jättämisestä:

"Olen seurustellut 7 vuotta kiltin miehen kanssa, johon voin luottaa 100%. Musta kuitenkin tuntuu siltä ettei tämä suhde tule mulle koskaan riittämään. Eli mistä saisin voimia jättää kiltti ja kaikin puolin kunnollinen mies?"

"Seurustelen kiltin ja mukavan miehen kanssa ja meillä on muuten ihan ok suhde, mutta seksi ei ole koskaan toiminut meillä, vaikka mitä on yritetty. Kun ei kiihota, niin ei kiihota."

"Valitettavasti olen usein huomannut kun nainen ja mies seurustelevat ja kun suhde on vakaalla ja turvallisella pohjalla niin naiselle tulee tarve hakea jännitystä elämään ja syitähän voi keksiä (siis uskotella itselle että on oikeus..) silloin aivan mistä tahansa ja tietenkin seksi on hyvä syy ja varsinkin kun se ei ole tyydyttävää (tietenkään naisessa ei mitään vikaa..)."

"Seurustelin ja olin kihloissa (6 vuotta) todella ihanan miehen kanssa, joka olisi tehnyt vuokseni mitä vaan, mutta seksi ei todellakaan toiminut. En halunnut häntä ollenkaan. Oltiin kuin parhaat ystävät, mutta se ei aina riitä..."

"Kiltteys on sinänsä ihan hieno arvo, eikä siinä mitään vikaa ole, mutta seksihän on hyvän parisuhteen sokeri ja suola!"


Miehen ei kannata olla kiltti, koska kiltti mies ei sytytä naista hekuman paloon. Mitkään kiltin miehen kiltit teot eivät riitä, jos nainen ei tunne roihuavaa rakkautta sisällään. Kiltti mies voi päästä sopivassa raossa naiselle mieheksi, mutta naisen sydäntä hän ei silti saa omakseen.

Evolutiivinen teorisointi voisi mennä suunnilleen näin: Naisen ei kannata tuhlata paukkujaan kiltteihin miehiin, koska he eivät edusta naiselle uhkaa ja koska heidät saa muutenkin helposti kiedottua pikkusormen ympärille. Vaarallinen mies on naiselle uhka, joka kannattaa lepyttää ja jonka puolelle kannattaa asettua, koska hän vie naisen paukut joka tapauksessa.

Naisten vietit ohjaavat heitä vaarallisten miesten pariin, mistä on seurauksena mm. parisuhdeväkivaltaa. Naisten itsetuhoistakin pariutumiskäyttäytymistä olisi syytä hillitä, sillä se tarjoaisi oivan keinon vähentää naisiin kohdistuvaa väkivaltaa. Naisten olisi kannettava oma vastuunsa parisuhdeväkivallan vähentämisessä valitsemalla kilttejä miehiä ja pitäytymällä heissä, vaikka he eivät olekaan rakastettavia. Parempi tylsän miehen kanssa kuin mullan alla.

Mediakatsaus

Tony Halme vaatii ankarampia rangaistuksia mm. vaimon hakkaajille lakikirja kädessään. Ehkäpä hän voisi seuraavaksi vaatia ankarampia rangaistuksia sellaisille puolisoille, jotka riehuvat kotona aseen kanssa pillerihumalassa. Halme kunnioittaa lajia varsin soveltavasti. Omat lainrikkomukset eivät ole mitään ja mitään ei tunnusteta, jos pomminvarmoja todisteita ei löydy. Halmeen uskottavuus lain puolustajana ja varsinkin suorapuheisena ja rehellisenä miehenä on mennyt. Eduskuntauran jatkamiselle ei ole perusteita.

Hesari penää velkaoppia kouluihin. Hyvä ajatus, sillä mikäs sen tärkeämpää kuin raha-asioittensa hoitamisen taito. Koulussa opitaan muutenkin aivan vääriä, todellisille tarpeille vieraita asioita. Oletetaan, että elämän tärkeät asiat opitaan jostain muualta. Koulun pitäisi opettaa seurustelutaitoja, ystävien hankintaa, oman talouden hallintaa, kodintekniikan käyttöä tms. Kuka kaipaa vuosilukutietoja Kaarle Suuren Mongolianretkestä, derivointia, mitoosia, pakkoruotsin kielioppia ja tuhansia muita tarpeettomia tietoja?

Hesarin yleisönosastolla paheksutaan Habbo-virtuaalihotellin lapsirahastusta ja ihan aiheesta. Tuollaiset lapsille suunnatut kännykkämaksulliset rahanhuijauskonstit pitäisi kieltää lailla. Siinä olisi Tony Halmeelle työsarkaa.

Hesarin yleisönosastolla vaaditaan seksin poistoa mainoksista. Se on kannatettava idea. Seksikkäiden mainosten käyttö ärsyttää monia ja kaikki tulevat toimeen ilman niitäkin. Ei ole mitään erityisiä faktisia perusteita seksikkäiden mainosten sallimiselle. Mainontaa pitäisi muutenkin rajoittaa ankaralla kädellä, koska niistä on paljon harmia ja vähän hyötyä. Mielikuvamainontakin voitaisiin kieltää ja pitää ainoastaan informatiivinen mainonta sallittuna. Ajatelkaa sellaista paratiisiyhteiskuntaa, jossa mainokset eivät olisi pääosassa, vaan takavasemmalla poissa häiritsemästä. Ulkomainonta voitaisiin kieltää kokonaan esteettisistä syistä.

Ranskan uusi prostituutiolaki herättää ristiriitaisia tuntemuksia. Prostituoidut eivät saa houkutella enää asiakkaita houkuttelevan käyttäytymisen ja vaatetuksen avulla. Eli feministejä ja prostituoituja on entistä vaikeampi erottaa toisistaan. Ranskan sisäministeri kertoo prostituution vähentyneen Pariisissa 40 prosenttia, mutta tutkija Marie-Elisabeth Handman sanoo, että prostituutio ei ole vähentynyt, vaan että siitä on tullut vähemmän näkyvää ja vaarallisempaa.

Ilta-Sanomat kirjoittaa: "Jättimäisen viinalastin tuominen Suomeen on tulossa hakijoilleen kalliiksi. Viinaa saa nyt tuoda EU-maista rajoituksetta omaan käyttöön, mutta ylisuuret lastit tulkitaan trokaustoiminnaksi. Jo viisi lastia on takavarikoitu. Tulli vaatii nyt vaasalaismiehiltä valmisteverona yli 9000:ta euroa 1700 litran alkoholilastista, jota nämä olivat tuomassa Saksasta." Jaahas, tulli hakee omia rajojaan. Kohtuullisen reippaasti olutta juovalla miehellä 1700 litraa olutta ei riitä kuin kolmeksi vuodeksi. Jos janoisia kavereita piisaa ja tuojiakin on enemmän, suuta alkaa kuivaamaan hyvinkin pian. Joka miehellähän nyt tuon verran olutta pitäisi olla kellarin varastossa muutenkin.

torstaina, tammikuuta 15, 2004

Miehet ja feminismi

Kommentointia poimintoihin Jouni Varangan Gradusta.

JV: "Ajatus naisista lasten hoitamisen päävastuunkantajina on nimittäin menettänyt oikeutuksensa naisten osallistuessa yhtä lailla työelämään miesten rinnalla. Miehillä on siis suhde tasa-arvoon, jo pelkästään senkin vuoksi, että melkein kaikilla miehillä on jokin ihmissuhde johonkin naiseen."

"Melkein kaikilla miehillä" sulkee ulos satoja tuhansia miehiä Suomessa, jos ihmissuhteella tarkoitetaan jonkin sortin seurustelusuhdetta. Onko myös ajatus miehistä perheensä elättäjinä menettänyt merkityksensä ja ovatko naiset valmiit ottamaan vastuun koti-isien elatuksesta?

JV: "Suomen nykyisen hallituksenhallitusohjelmassa mainitaankin, että "tasa-arvopoliittiset kysymykset arvioidaan myös miesnäkökulmasta" (Valtioneuvosto 2003, 12). Tämä kaikki tarkoittaa sitä, että erityinen "tasa-arvon miesnäkökulma" olisi kehittymässä Suomeen."

Tasa-arvon miesnäkökulma on jo kehittynyt ja se on luettavissa vaikkapa tästä blogista.

JV: "Kun on tutkittu miesten mielipiteitä feminismistä, on havaittu, että feminismi hyväksytään jos se tulkitaan pelkästään tasa-arvon tavoitteluksi, mutta siihen suhtaudutaan negatiivisesti, jos feminismi käsitetään muulla tavoin."

Feminismissä ei olisi vikaa silloin, jos se käsitettäisiin yksiselitteisesti naisten etujen ajamiseksi. Silloin kun sekaan heitetään väitteitä tasa-arvon ajamisesta, vaikka ei oikeasti tasa-arvosta välitettäisikään, niin silloin ollaan harhapoluilla.

JV: "Feminismin määritteleminen tasa-arvon ajamiseksi on kuitenkin ongelmallista. Määritelmä mahdollistaa retoriikan, jossa feminismin nimissä vaaditaan miesten aseman parantamista naisten aseman kustannuksella. Näin voi käydä, jos miehet esitetään sukupuolten välisten suhteiden altavastaajina, joiden ongelmiin on syynä naisten liian hyvä asema. Tällaisessa tilanteessa mies voi sanoa olevansa "feministisempi kuin feministit", koska kiinnittää huomionsa myös miesten kokemaan sortoon. Tarvitaan siis muunlainen määritelmä."

Niinpä, minä olen feministisempi kuin feministit itse. Feminismi pitäisi erottaa kokonaan tasa-arvon käsitteestä.

JV: "Feminismin yhtenä perusperiaatteena voi nähdä miehisen ylivallan ja mieskeskeisen yhteiskuntajärjestyksen kyseenalaistamisen. Ihmisyyden normina olemisen seurauksena miesten edut ja arvostukset esitetään yleisinä ihmisen etuina, kun taas naisten etuja ja ongelmia pidetään toisarvoisina."

Onko tuolle väitteelle olemassa mitään perusteita? Ihmisyyden normi on nainen ja naisen halut. Jos mies haluaa seksiä ja nainen ei, niin normina on se, että nainen on oikeassa. Jos nainen kokee tulleensa seksuaalisesti häirityksi, niin nainen on oikeassa. Ihmisyyden normissa miesten haluilla ja biologisilla taipumuksilla ei ole mitään arvoa. Lait on suunniteltu naisten näkökulmasta käsin.

Miesten ja feminismin ongelmallinen suhde

Jouni Varanka on kirjoittanut pro-gradu tutkielman(pdf) miesten ja feminismin suhteesta, jossa aineistona on käytetty Man-postituslistan keskusteluja. Kun nyt itsekin liityin seuraamaan tuota miestutkijoiden ja heidän hengenheimolaistensa sisäpiirin suljettua, todellisuudelle vierasta keskustelua, niin lienee syytä käydä lävitse perusteellisesti Jouni Varangan pro-gradussa esitettyjä oletuksia ja väittämiä useammankin postauksen voimin.

Jos miestutkijoita, naistutkijoita ja feministejä ei saa kohtaamaan maailmaa, niin maailman on kohdattava heidät.

Varangan pro-gradu alkaa rohkealla oletuksella: "Tämän pro gradu -tutkielman lähtökohtaoletuksina on kaksi väitettä, joiden oletetaan pitävän paikkansa: Ensinnäkin sukupuolten välinen epätasa-arvoisuus on tosiasia siten, että naisten asema on huonompi kuin miesten. Väitettä voi perustella mm. seuraavilla syillä: 1) Yleinen mielipide, Tasa-arvobarometrin mukaan 75 % suomalaisista on sitä mieltä, että miesten asema on selvästi tai jonkin verran naisten asemaa parempi."

Mistä päivästä lähtien kansalaisten mielipide on kertonut jotain paikkansapitävää tosiasioista ja mistä päivästä lähtien yleistä mielipidettä on voinut käyttää todisteena tieteellisissä töissä? Yleisen mielipiteen mukaan horoskoopit pitävät paikkansa, Kim Jong Il on maailman paras valtionpäämies ja joulupukki asuu Korvatunturilla.

2) Naisten aliedustus julkisen ja yksityisen sektorin johtotasolla.

Hyvin ongelmallinen oletus. Naiset ovat aliedustettuja myöskin urheilulajien huipputasoilla ja varsinkin "älyurheilujen" huipputasoilla. Oletus on toki paikkansapitävä, jos tasa-arvolla ajatellaan sitä, että huippuvirat on jaettava tasan miesten ja naisten kesken kyvyistä tai pyrkyryydestä riippumatta.

3) Naisten miehiä huonommat palkat.

Palkat ovat valitettavasti sidoksissa työn tuottavuuteen muissa yhteiskuntajärjestelmissä kuin kommunismissa. Naiset eivät suostu, tai edes pysty tekemään useimpia vaarallisia, huonoja ja raskaita töitä, joista kuuluisi maksaa kunnollista palkkaa. Palkka riippuu usein myös siitä, kuinka hyvän palkan pystyy itselleen vaatimaan ja naisilta puuttuu sellainen röyhkeys, jolla se toteutetaan.

Miehet myöskin arvostavat työssään palkan korkeammalle kuin naiset, joten on itsestään selvää, että miehet hakeutuvat paremmin palkattuihin töihin työolosuhteiden kustannuksella. Pitäisikö naisille maksaa yhtä hyvää palkkaa kuin miehille sen lisäksi, että he saavat työskennellä paremmissa olosuhteissa?

4) Kotitöiden epätasainen jakautuminen.

Onko tällä asialla mitään tekemistä tasa-arvon kannalta? Jokainen ihminen saa lakien mukaan tehdä niin paljon kotitöitä kuin huvittaa ja on hyvin tunnettua, että naisille kotityöt ja kodin siisteys ovat tärkeämpiä asioita kuin miehille. Suunnilleen yhtä hyvin voisi väittää, että auton tai stereoiden viritys jakaantuu epätasaisesti miesten ja naisten kesken.

Ja tärkein pointti: Se kotitöitten määrä, minkä nainen joutuu tekemään riippuu ratkaisevasti puolisonvalinnasta. Naiset naivat ylöspäin itseään paremmin ansaitsevia miehiä, joten on ymmärrettävää, että naiset joutvat vastaamaan kodista tumman toimitusjohtajamiehensä singahdellessa ympäri maailmaa. Jos naiset naisivat kilttejä työttömiä, kotitöistä pitäviä miehiä, niin naisten ei tarvitsisi tehdä paljoakaan kotitöitä. Susanna Sievinen joutuu tekemään kaikki kotityöt, koska hän on halunnut komean, rikkaan ja kuuluisan aviomiehen. Jos Susanna olisi asettanut kriteeriksi miehelle kotitöitten tekemisen, niin hänellä tuskin olisi ollut vaikeuksia löytää tuollaista miestä itselleen.

Ja jos kotitöitten kasaantuminen naisille on epätasa-arvoista, niin entäs sitten elatusvastuun jakautuminen perheissä? Miehet maksavat suurimman osan kotitalouksien menoista. Jari Kurri maksaa suuremman osan menoista kuin Vanessa Forsman. Miehet joutuvat elättämään usein lähes tulottomia naisia kuin taas päinvastoin naiset eivät edes suostu ottamaan itselleen tulottomia miehiä elätettäviksi.

tiistaina, tammikuuta 13, 2004

Erotiikkaa joka lähtöön

Tämän sivun gallerioista ei löydy oikeaa pornoa, vaan nörttipornoa, eli nostalgisia kuvia menneen ajan tietokoneista.

Zurichin vammaiset saavat seksiapua ammattilaisilta. Angela Fürer kertoo, että tuollaiselle palvelulle on olemassa valtava tarve. "Nämä ihmiset eivät halua vain hengittää, syödä ja tulla pestyiksi. Heillä on sielu ja tunteet, niin kuin jokaisella ja seksuaalisuus on osa heidän elämäänsä, niin kuin kellä tahansa muullakin ihmisellä."

Naisille löytyy kaikenlaisia laskimia kalorilaskimista lähtien. Miehillekin on oma laskin(ei naisille tai alle murrosikäisille.)

AT-blogi kertoo allekirjoittaneelle ruusuisista tulevaisuudennäkymistä ulkomaalaiskaunottaren kanssa: "Henry löytää ennen vuotta 2020 naisen, joka menee Henkan kanssa naimisiin ja eroaa vasta saatuaan Suomen kansalaisuuden."

Minä puolestani ennustan, että Kuhla, joka kertoo itsestään näin "Oikeasti olen hermafrodiitti muukalainen, joka sahaa galaksien väliä ajatuksen voimalla.", alkaa käyttämään ylpeänä Mantieseja, miehille tehtyjä pikkareita.

Himo on hyve

Paholaisen käsikirjasta löytyy määritelmiä oleellisille sanoille, kuten blogi ja blogosfääri.

Avioliittoa instituutiona ei sovi halventaa.

Tieteelliset tutkimukset osoittavat, että onnenkalut ja talismanit toimivat. Onnen penniä mukanaan kantaneiden onni tuntui tuplaantuvan. Harmi kun pennit on poistettu käytöstä - sentillä on tuskin samaa vaikutusta.

Tällä vehkeellä voi saada viestin tuntemattomalta ihmiseltä, kun ensin lähettää viestin.

Himoa on virheellisesti pidetty paheena, vaikka se on oikeasti hyve, kertoo huippufilosofi Simon Blackburn. Hän aikoo siirtää himon synneistä hyveiden kategoriaan. Professori määrittelee himon "innokkaaksi haluksi seksuaaliseen aktiviteettiin ja sen iloihin sen itsensä tähden". Alempitasoisten miesten kyltymättömälle himon palolle on nyt siis olemassa huippufilosofitason siunaus.

Ystävällinen lukija epäilee löytäneensä kuvan minusta nuorena ja kieltämättä tuon nuoren miehen ilmeestä kuvastuukin eräs tässäkin blogissa tutuksi tulleista hyveistä.

Älä halvenna, vaan kallista

Kristitty kirjoittaa feminismin kuolemasta "Itseään feministeiksi kutsuvat naiset suostuvat kuuntelemaan vastaan sanomatta törkeää, halventavaa juttua naisista." ja prostituutiosta(prostituoituja halventavaan sävyyn): "Huorimukset ovat säälittäviä, joskin inhottavia ja riistäviäkin. Miksi ihmeessä latvialaisen naisen ihmisarvo on vähemmän tärkeä kuin suomalaisen miehen panohalut?"

Tuo feministipalaute oli varmaan suunnattu Birdylle, Isosiskolle ja muille vastaanpanemattomille. Edelleen jää mietittyttämään tuo "halventava" sana, joka tulee esiin naisten yhteydessä. Kuinka moni mies on elämänsä aikana sanonut jotain tyyliin(tosissaan) "Miten voit puhua miehistä noin halventavasti?".

Ja sitten ihmisarvosta. Kuinka ihmisarvoista on joutua tyydyttämään perustarpeensa inhimilliseen fyysiseen kontaktiin häpeillen ja viimeiset rahansa käyttäen puolipimeänä kauppana maan alla? Tässä tutkimustietoa prostituution asiakkaista: "Seksistä maksavat miehet eivät voi hyvin, sillä he kärsivät muita miehiä enemmän pahoinvoinnista, alakuloisuudesta ja käsien vapinasta. - Miehet saattavat etsiä prostituutiosta helpotusta psyykkiseen pahoinvointiin, toisaalta asiakkuus voi lisätä ahdistusta, tutkija Lammi-Taskula arvioi."

Impotentin päiväkirjassa elää taas tuhannetta kertaa väärä väite siitä, että minä olen esittänyt seksivelvoitetta naisille(No, seksipalvelusjoukot armeijan vastineena olisivat tietenkin hyvä idea...) Ei naisia tarvitse pakottaa seksiin alempitasoisten miesten kanssa. Riittää kun naisille antaa tarpeeksi suuren porkkanan siihen. Kun miesten ja naisten markkina-arvoerot tasataan, seksipuolikin hoituu lähes itsestään. Tosin ylempitasoisten miesten seksimahdollisuuksia olisi rajoitettava, sillä on yksinkertaisesti matemaattisesti mahdotonta, että jos kutsuilla on varattu jokaista vierasta kohti yksi pulla, että pullia voisi riittää jokaiselle, jos kovin ahmatti syö kymmenen pullaa.

Impotentti ehdottaa myöskin libidoerojen tasaamista: "Loogisesti ajateltuna ihmisoikeuksien kannalta paras ratkaisu olisikin seksihaluisimpien miesten libidon heikentäminen lääkehoidolla. Tällöin miehet olisivat keskenään samalla lähtöviivalla." Tommipommi heitti joskus ilmaan tuon saman idean ja sanoi, että vaikutukset yhteiskuntaan olisivat yllätykselliset. Siinä olisi jollekin esseistille tai tieteiskirjailijalle oiva aihe puitavaksi.

Olen näköjään synnyttänyt ensimmäisen blogilapseni. Toisessa kirjoituksessaan Luolamies käsittelee YTM-ATM problematiikkaa(fontti on liian pientä): "Todellinen tasa-arvo tarkoittaa luonnollista tasapainoa. Vääjäämättä luonnollisesta tasapainosta seuraa, että jotkut jäävät ilman seksiä."

Luonnollisen tasapainon tilanne on naisille hyvin huono, koska he jäävät fyysisesti heikompina alakynteen. Luonnollisen tasapainon tilalle on keksitty lait ja tasa-arvo. Epäluonnollisessa tasapainossa kenenkään ei tarvitsisi välttämättä jäädä juuri toista heikommaksi. Nyt elämme alempitasoisia miehiä sortavassa puolittaisessa luonnollisessa tasapainossa, jossa miesten vahvuudet on kielletty lailla, mutta heikkoudet jätetty luonnollisen kilpailun varaan. Lopputuloksena on alempitasoisten miesten epätasa-arvoinen asema.

Seitsemäs vasemmalta heittää lukijoilleni haasteen: "Henry voisi kyllä heittää lokissaan lukijoille pallon notta kertosivat itsestään kaiken kehdattavan, olisi minullakin sitten luettavaa." Kertokaa lukijat itsestänne, niin pääsemme lukemaan sosiaalipornoa.

maanantaina, tammikuuta 12, 2004

Aikamatkailua blogistanin historiaan

Kasasta löytyi aikakone, jolla voi surffata menneisiin tapahtumiin. Aikamatkalla voi törmätä vaikkapa Perhoseen vuodelta 2001. Sivulta löytyy mm. kysely siitä, onko Mikko Alatalo seksikäs vai porno. Hmm... Paljon on kehitys mennyt eteenpäin noista ajoista. Tässä vilkaisu Myrskyn silmään ja Kobaiaan vuodelta 2002.

Siiveniskujen historiasta, blogien jurassikaudelta vuodelta 1997 voi löytää tarinoita, joita muualta ei välttämättä edes löydy(?).

Elämää-blogi on huolestunut tilaajamääränsä kehityksestä:

"Ärmur! Mun lukijat vaan katoaa typerässä pinserissa! Jotain ihme "tällä henkilöllä useita tilauksia", "vain yhtä tai kahta tilaavia ei huomioida" ja "yli 400 blogia tilaavia ei huomioida" eikä ylläpito suostu edes vastaamaan maileihin! En kai mä nyt voi olla ainoa jolla on jotain ihme "haamulukijoita" tai muuten sekavia?!"

"Ystävällisenä eleenä toivon, että jos teette itsellenne päivän pamauslistan niin klikkailette muutaman muunkin blogin mukaan, koska yhden tai kahden blogin tilaajaa ei huomioida sijoituksissa."

"Jaaha, mitä enemmän täällä puhuu Pinserista sitä alemmas tilastossa vajoan. Epäreilua."

No, toivottavasti linkitykseni saa Elämään uutta eloa. Pienenä vinkkinä kuitenkin Elämän kirjoittajalle, että "Hitto mun elämästä on tullut tylsää. Tänäänkään en ole tehnyt mitään järkevää." tai "Ilta on mennyt taas tympääntyessä. Tuijotan tv:tä tai luen lehteä..." ei edusta kiinnostavuudeltaan sellaista blogipostaustasoa, jolla uusia lukijoita haalitaan kuin kärpäsia navettaan.

Naisten nettideittailuongelmia

Elleistä löytyy naisille tavallinen nettideittailuongelmatapaus:

Nettideittailija: "Ihme tapahtui ja ahkeran nettideittaamisen (n. 30 miestä) jälkeen eräs tyyppi kolahti kunnolla!... Seuraavana yönä nukuttiin yhdessä, sitten harrastettiin jo seksiä, nautinnollista sellaista. Mies on fiksu, kivannäköinen ja syvällinen, synkkaa tosi hyvin aloitamme ja päätämme toistemme lauseet. Miksi nyt yhtäkkiä tuntuukin siltä, että en haluakaan tätä?...Sanoi, ettei halua enää tapailla muita, mutta minäpä haluan... Olen ollut vuoden sinkkuna ja koko sen ajan olen toivonut löytäväni Sen Oikean. Nyt kun sellaiselta vaikuttava mies olisi käden ulottuvilla, tuntuu ahdistavalta ja tekee mieli jatkaa Täydellisen miehen etsimistä."

Nettideittailija 2: "Olen tismalleen samassa tilanteessa kuin alkuperäinen. Mutta olen ratkaissut asian niin että aion tavata myös ne jäljellä olevat tyypit. Mielestäni sun kannattaa kertoa asiasta ihan rehellisesti tälle miehelle asiasta. Sano että olet luvannut lähteä treffeille etkä halua pettää lupausta. Ja tapailemisesta deittinet systeemissä onkin kysymys. Ja sen jälkeen asia etenee kuten etenee. Voin kertoa että jos et tapaa noita muita miehiä niin mietit ties kuinka kauan että jos joku niistä olisi parempi..."

Monelle nettideittailijalle matka voi muodostua tärkeämmäksi kuin päämäärä. Toisaalta ilman päämäärää ei olisi matkaakaan. Ei ole vaikea ymmärtää nuo luettuaan, miksi naisilla on rima korkealla. Miehiltä pukkaa vastauksia enemmän kuin ehtii tapaamaan ja täydellisetkään yksilöt eivät kelpaa, koska ainahan voi löytää vielä täydellisemmän.

Nettideittailija: "Mikä minua vaivaa? Haen virheitä siitä miehestä koko ajan, esim. hänen pukeutumiseensa en ole tyytyväinen, tekisi mieli mennä ostamaan hänelle uusia vaatteita. Mutta kun tosiasia on se, että mies on muuten lähellä täydellistä... Miksi olen näin helkkarin pinnallinen, vaikka esitän syvällistä? APUA!"

Niin nettideittailussa kun baarideittailussakin on se vika naisten kannalta, että kun nainen lähtee etsimään miestä kriteeripainotteisesti, ketään ei kelvollista ei tunnu löytyvän. Paljon parempi tapa naiselle olisi ensin tutustua mieheen vaikkapa työn kautta ja sitä kautta antaa tunteittensa hoitaa rakastumisprosessi ilman tietoista kriteerien pähkäilyä, mutta kaikille ei ole olemassa sellaista vaihtoehtoa.

Vai onko asia niin, että epätäydellisyydestään huolimatta parasta aikaa elämässä on sen oikean etsiminen, ei löytäminen. Etsiessään tai tavoitettaan toteuttaessaan ihmisellä on toivoa paremmasta ja se jos mikä on elämässä tärkeää. Kun tavoite on saavutettu, tulee hetkellinen täyttymyksen tunne ja vääjäämätön alamäki. Kannattaisiko varsinkin naisten orientoitua siihen, että mitään sitoutumisen arvoista ei netistä löydy ja vaikka löytyisikin, niin siltikin etsiminen on hauskempaa. Vähän niin kuin urheilijalla, joka ei jää juhlimaan voittoaan vaan lähtee hakemaan aina uusia saavutuksia.

Näin miehenä noiden naisille tyypillisten "ottaiskohan jonkun näistä 30 täydellisestä miehestä vai jatkaisko etsintää..." nettideittailuongelmien lukeminen ottaa luonnollisestikin pannuun. Muinaisina nettideittailuaikoinani kirjoitin varmaan satojen naisten kanssa, mutta menestys oli surkea, vaikka runoilin kuin ruuneperi. Enkä ollut markkina-arvoteoriasta tai alempitasoisista miehistä vielä edes kuullutkaan.

Pinseristä löytyy mielenkiintoisena uutuutena Koirapuisto, jossa voi keskustella sellaistenkin blogien aiheista, joilla ei ole kommenttiosastoa.

sunnuntaina, tammikuuta 11, 2004

Veronmaksajien rahat

Kehitysvammaliitto muistuttaa Hesarin yleisönosastolla, että "Kehitysvammaisella ihmisellä on oikeus syntyä ja elää muiden joukossa tasavertaisena - yhteiskunnan palveluiden ja lähiyhteisönsä tukemana. On raskaana olevan naiset asia päättää, haluaako hän synnyttää vammaisen lapsen vai tekeekö hän abortin, jos lapsen vammaisuus ilmenee jo raskausaikana. Aborttiin eivät saa painostaa lääkärit, eikä muukaan yhteiskunta."

Tutkimusprofessori Jaakko Kiander kertoo, että ihminen käyttää viimeisenä elinvuotenaan keskimäärin enemmän verorahaa kuin koskaan muulloin. Tyypillisiä hyvinvointivaltion nettomaksajia ovat 35-60 vuotiaat, työssäkäyvät lapsettomat ihmiset.

Lihavuus aiheuttaa kakkostyypin diabetestä. Ennusteiden mukaan vuonna 2010 Suomessa on 300 000 diabeetikkoa ja terveydenhuollon kokonaiskuluista diabeteksen hoitoon menee viidennes. Kun diabetes yleistyy, koko terveydenhuollon budjetti uhkaa romuttua. Kakkotyypin diabeteksen puhkeamisen voi estää tai puhkeamista voi estää aivan pienillä muutoksilla.

Hyvinvointivaltiossamme meillä on vain oikeuksia. Voimme synnyttää halutessamme vammaisia lapsia tai olla välittämättä sairastumisriskistä diabetekseen - kyllä veronmaksajat sen kaiken kustantavat. Jokaisella on myöskin suorastaan velvollisuus elää mahdollisimman pitkään, jotta sairauksien täyttämiä vanhuusvuosia kertyy mahdollisimman paljon. Onko oikeuksille olemassa mitään rajaa?

5*5*5 taikakuutio on löytynyt.

"Leipien" heittäminen kivillä veteen on nyt tieteellisesti tutkittu. Kivi pitää heittää 20 asteen kulmassa, jotta se pompsahtaisi mahdollisimman monta kertaa. Jos kiven heittää liian jyrkässä kulmassa veteen, kivi ei pomppaa ollenkaan, vaan se uppoaa. Kyllä tiede on ihmeellistä.

Prostituutiosta

Vastauksia Arawnin blogikirjoitukseen:

A: "Kun kerran prostituution käyttäjä on addikti, kuten huumeidenkäyttäjä, meidän täytyy auttaa heitä. Paras keino lienee samanlainen valistus ja hoito kuin huumetapausten kohdalla."

Paras hoito on antaa heille riittävästi ilmaista seksiä, koska seksi on hauskaa ja terveellistä. Heitä ei tarvitse vieroittaa seksistä.

A: "Prostituution käytöstä parantuneet voisivat kertoa kouluissa, kuinka kauheaa oli olla addiktoitunut prostituution käyttöön ja kuinka se näivettää ja tuhoaa elämän ja lompakon ja kuinka ihmisen on niin paljon parempi elää ilman prostituutiota."

Ihan hyvä idea, sillä noinhan siinä helposti käy.

A: "Jos prostituution käyttäjä on samanlainen addikti kuin huumeiden käyttäjä, miksi yhteiskunnan pitäisi turvata prostituutio?"

Ei yhteiskunnan kannatakaan turvata prostituutiota, koska on epätasa-arvoista, että toiset joutuvat maksamaan seksistä siinä missä toiset saavat sitä ilmaiseksi. Yhteiskunnan pitäisi turvata tasapuoliset ilmaiset seksimahdollisuudet mahdollisimman monille.

A: "Myyjä-uhri -ongelmakaan ei ole niin yksinkertainen. Tilanne muuttuu jos ja kun parittaja astuu kuvaan, mikä taas on tyypillistä ulkomaalaisten prostituoitujen kohdalla, jotka ovat ilmeisesti enemmistö Suomen seksimarkkinoilla. Tällöin parittaja on se myyjä, ei prostituoitu - hän on pelkkä väline asiakkaan ja myyjän välissä."

Parittajista pitäisi tehdä laillisia työnantajia. Tottakai laittomuudet ja epäoikeudenmukaisuudet olisi kitkettävä, jos prostituutio päätetään pitää sallittuna.

A: "Ensin Henry sanoo, mitä feministit ajattelevat huumeiden myynnistä ja sitten syyttää feministejä epäloogisuudesta? On melkein ovelaa pistää vastapuolen suuhun argumentteja ja sitten syyttää tätä epäloogisuudesta noiden samaisten argumenttien vuoksi"

Miten asia sitten on? Pitävätkö feministit huumeiden ostajia syyllisinä ja huumeiden myyjiä uhreina?

A: "Onko Henry kysynyt yhdeltäkään feministiltä, mitä tämä ajattelee huumeiden myynnistä?"

Kysytään sitten: Onko huumeiden ostaja syyllinen ja myyjä uhri, jota ei tarvitse rangaista?

A: "Löysikö kukaan tarkkasilmäinen sanaakaan siitä, että seksi olisi perusoikeus? Perustarpeista en löytänyt sanaakaan perustuslaista tai säädöksistä, niitä ei yksinkertaisesti määritellä Suomen laissa. Siinä mielessä seksi toki on ”laillinen perustarve”, ettei sitä ole kielletty, mutta lailla turvattu se ei yksinkertaisesti ole."

Onko mahdollisuus seksin harrastamiseen mielestäsi hyväksi ihmisen hyvinvoinnille ja mielenterveydelle? Vai onko seksi täysin yhdentekevä asia, jonka voi hoitaa pois päiväjärjestyksestä vaikkapa masturboimalla?

A: "Aivan samalla tavalla ”laillisiksi perustarpeiksi” voitaisiin julistaa vaikka suklaansyönti, läheiset ihmissuhteet tai television katselu."

Eikö olisi hyvä, että oikeus ihmisen hyvinvoinnin kannalta tärkeisiin perustarpeisiin laillistettaisiin?

A: "Jos miehillä olisi seksuaalinen valta, he tekisivät kaikkensa pitääkseen sen itsellään ja koska he kuvittelevat, että naisilla on se, he kuvittelevat myös, että naiset tekisivät juuri kuten he itse. He siis näkevät kaiken valtapelinä."

Eikö suuri osa ihmiselämää ole erilaisia valtapelejä?

A: "Toiseksi, he haluavat sivuuttaa kaikki feministien ja naisten argumentit. Kun syyttää vastapuolta vain oman edun ajamisesta, ei tarvitse ottaa vakavasti tämän argumentteja."

Feministit argumentoivat prostituoitujen tahtoa vastaan. Voiko tuollaiseen argumentointiin olla muuta syytä kuin oman edun ajaminen? Vai onko feministeillä hallussaan yli-inhimillinen viisaus?

lauantaina, tammikuuta 10, 2004

Satunnaista hupia

Uskonnollisuus on kuuma puheenaihe blogistanissa. Nyt uskonnolliset vanhemmat voivat laittaa jälkikasvunsa kehittävän askartelun pariin sillä aikaa kun he itse surffailevat Lambuelin seurassa.

Androidit kehittyvät yhä ihmisemmän näköisiksi.

Oravauistelu on vaihtoehtoinen kalastusmuoto niille, jotka eivät satu asumaan vesistöjen kupeessa.

Näin pidät miehesi onnellisena.

Sarjassamme hassuja kaupunginnimiä.

Seksin ostamisen kieltävä laki

Etelä-Suomen Sanomat kirjoittaa seksin ostamisen kieltävästä lakihankkeesta: "Puolet kannattaa lakia ja puolet vastustaa. Nais- ja ihmisoikeusjärjestöt ovat selkeästi lain kannalla. Syyttäjät ja tuomioistuinlaitos perustelevat vastakkaista kantaansa valvonnan vaikeudella. Samanlainen rintamajako näkyi kesällä oikeusministeriön ihmiskauppatyöryhmässä, jonka niukka enemmistö ehdotti, että seksipalveluiden osto säädettäisiin rikoslaissa rangaistavaksi, mutta seksin myyminen ei."

"Tasa-arvovaltuutettu Päivi Romanov kannattaa seksin oston kriminalisointia, mutta hän ei ulottaisi sitä myyntiin. Ostaja on hänestä prostituutiossa se perimmäinen tekijä, joka ylläpitää prostituutiomarkkinoita ja rahoittaa niitä."

"Jyrkimmin uudistusta vastustaa keskusrikospoliisi, jonka mielestä lainvalvontaviranomaisen voimavarat on suunnattava yksilöiden ja yhteiskunnan kannalta haitallisempiin ja vakavampiin ilmiöihin Prostituution osalta sellainen on selkeästi paritusrikollisuus. Seksipalvelujen oston kriminalisointi vaikuttaisi keskusrikospoliisin mukaan siis haitallisesti prostituutioon liittyvän vakavan rikollisuuden paljastamiseen ja tutkintaan. Tyrmäävää tekstiä tulee myös tuomareilta, kihlakunnansyyttäjiltä ja poliiseilta."

"Eduskunnan apulaisoikeusasiamies Ilkka Rautio pitää ongelmallisena, jos rangaistavaksi säädetään teko, jota tosiasiassa ei ole tarkoituskaan (tai ei voida) juuri valvoa."

Tasa-arvovaltuutettu Päivi Romanovin kanta seksin oston kieltämiseen antaa hyvän kuvan feministien "logiikasta". Jos kyse olisi huumeista, niin feministit laittaisivat syyn lähes yksinomaan myyjän harteille, joka repii rahat addiktoituneilta käyttäjiltä. Jos kuitenkin seksin myyjä repii rahaa prostituution käyttöön addiktoituneilta uhreilta, yllättäen uhri onkin pahin rikollinen ja prostituutiomarkkinoiden ylläpitäjä.

Jos puhutaan suomalaisista prostituoiduista, niin 1) he tekevät työtään vapaaehtoisesti, 2) he saavat prostituution rahallisen hyödyn ja menettäjä on prostituutiota käyttävä uhri, 3) prostituoidut syyllistyvät jatkuviin veropetoksiin, jotka olisi otettava tarkempaan tutkintaan.

Prostituution asiakkaat joutuvat maksamaan tahtomattaan laillisten perustarpeidensa tyydyttämisestä ja nyt halutaan kieltään noitten tarpeiden tyydyttäminen edes rahalla.

Naisjärjestöt haluavat suojella sellaisia ihmisiä(prostituoituja), jotka eivät edes halua tulla suojelluksi. Naisjärjestöt kuvittelevat, että heillä on hallussaan parempi tieto aikuisten ihmisten tarpeista kuin noilla ihmisillä itsellään. He pitävät prostituoituja pikku lapsina, jotka tarvitsevat viisaan äidin neuvovaa kättä. Kun miettii feministien epäloogisuutta vaikkapa suhtautumisessa huumeiden myyntiin ja seksipalvelujen myyntiin, niin ei voi kuin ihmetellä, mistä heille olisi yhtäkkiä siunaantunut viisaus ja taito päättää muitten naisten tavoista elää.

Naisjärjestöjen tavoitteena lienee pelkästään omien etujen ajaminen ja seksimonopolin säilyttäminen. Jos halpaa ja laadukasta seksiä olisi miehille tarjolla yllin kyllin, naiset eivät pystyisi kiristämään itselleen etuja seksillä ja toisaalta naisten olisi panostettava omiin seksitaitoihinsa kelvatakseen hyvään tottuville miehille.

Ja kun miettii tasa-arvoa vankien sukupuolissa, niin olisi syytä tehdä uusia lakeja sen mukaan, että nainen on rikollinen ja mies uhri. Niin no, feministien mukaan nainen on aina uhri, vaikka hän kuppaisi vammaisen miehen viimeiset pennoset seksipalvelujen myynneillään.

perjantaina, tammikuuta 09, 2004

Idols finaali

Idols on yllättänyt formaatin toimivuudellaan ja siitä tulleekin MTV kolmoselle pitkäaikainen rahasampo. Kuullessani aluksi Idolseista ajattelin, että "jaahas, taas uusi iskelmätähtikilpailu." Muutamat ensimmäiset jaksot jäivätkin katsomatta, mutta sitten kun satuin astumaan ohjelman pariin, tuomareiden rehellisen tylyt palautteet alkoivat kiinnostaa. Tajusin, että nuo nuoret todellakin kuvittelivat olevansa maailman tähtiä, vaikka jo lähiöpubin karaokessakin buuattaisiin. Tuomariston tylytys ja osallistujien epärealistiset kuvitelmat taidoistaan loivat kiintoisan jännitteen, joka kutsui katsomaan. Loppuvaiheessa kilpailijat kävivät tutuiksi ja jokaiselle löytyi oma suosikki jännitettäväksi.

Kännykkä-äänestysten viehätystä en kännykättömänä jaksa ymmärtää ja tuskin ymmärtäisin kännykällisenäkään. Miksi maksaa suosiolla televisioyhtiölle, ja vaikka summat ovatkin pieniä, niin kyse on periaatteista rahankäytössä, jotka heijastuvat henkilön koko elämään ja uskottavuuteen. Mediatutkija Veijo Hietala arvelee Ilta-Sanomissa, että ennakkosuosikkiodotus voi kääntyä Hannaa vastaan ja ihmiset lakkaavat äänestämästä. Minä en tässä äänestystapauksessa usko tuollaisen ilmiön olemassaoloon.

Hanna Pakarinen on ollut suosikki alusta lähtien ja on myöskin minun ja vedonlyöntiyhtiöiden panostuksen kohde. Jani Wickholm - alaikäinen Reijo Taipale - vetelee sellaista suomipoppia, joka ei kolahda minuun. Antti Tuisku, teinityttöjen homoikoni todistaa olemassaolollaan, että söpö ulkomuoto merkitsee kaikkea. Ennen pidin juontaja Ellen Jokikunnasta Suomen turhimpana julkkiksena, mutta hän onkin ollut yllättävän hyvä, kuten koko juontotyö muutenkin.

Ilta Päivä Sanomien mukaan ensi vuoden Idolseista tulee luultavasti paljon tylsemmät: "Paljon kohua herättäneen Idols-ohjelman tuomaristo on päätetty vaihtaa. Alustavien tietojen mukaan uuteen tuomaristoon kuuluvat ainakin Marco Bjurström, Ben Furman, Jari Sillanpää ja Jari Sarasvuo. He ovat kaikki tunnettuja upeasta positiivisesta energiastaan ja auttavat päivittäisessä työssään tavallisia ihmisiä selviämään raskaasta arjestaan. Heidän uskotaan tuovan Idols-ohjelmaan lisää särmää ja karismaa."