lauantaina, lokakuuta 31, 2009

Miesten ja naisten ero

LAPSET Päihdeäidit hoitoon – vaikka väkisin?

Se suuri ero naisten ja miesten välillä

Miksi Kasvi vaikenee?

Poliisin suhtautuminen ihmetyttää

Anna Kontula

Daddies be damned! Who are the British women who think fathers are irrelevant?

Aamu-tv MAANANTAI 2.11. klo 7.41 Miesliike politisoituu

Juha Räikkä kirjassa Oikeudenmukainen yhteiskunta:
Jotkut ovat verranneet feminismiä keskiaikaiseen teologiaan. Teologit olivat tuolloin edenneet käsitteellisessä leikissään niin kauas tavallisella järjellä hahmotettavista ongelmista, että he pohtivat vakavasti esimerkiksi kysymystä, montako enkeliä mahtuu tanssimaan nuppineulan päällä. Joiden mielestä feministien ongelmat ovat täsmälleen yhtä etäisiä ja tärkeitä.

Vihreiltä ei selvää kantaa poikien ympärileikkaukseen
Oikeusministeri Tuija Brax korosti, että tyttöjen ja poikien ympärileikkaukset ovat eri asioita. Siinä missä tyttöjen ympärileikkaus on pahoinpitelyä, poikien osalta asia on vaikeampi.

"Onko se hoidettavissa niin, ettei aiheuteta turhaa kipua", ministeri pohti.

Vihreitä lähellä oleva filosofi Juha Sihvola sanoi, että vihreiden ei ole syytä tukea Vapaa-ajattelijoiden liiton linjaa ehdottomasta kieltämisestä. Sihvola sanoi kieltäytyneensä allekirjoittamasta vapaa-ajattelijoiden adressia, jossa poikien ympärileikkaukset kiellettäisiin ehdottomasti.

Sihvola puolusti ympärileikkauksia muun muassa toimenpiteen traditiolla, vakaumuksen vapaudella ja terveydellisen haitan vähyydellä.

Suomimies seuraa kilometritolkulla

HS: Ujoja miehiä muslimeissakin
Saska Saarikoski ihmetteli (HS 30. 10.), miksi länsimaiset naiset ymmärtävät musliminaisten hunnuttamista ja antoi siihen naisilta kuulemansa selityksen: "Muslimimaissa naisille ei ole tarjolla miellyttävää huomiota, vaan huutoa, kourimista ja solvauksia." Länsimaissa kuulemma miehet ovat niin ujoja, etteivät oikein uskalla edes katsoa naista selvin päin.

Mielestäni asia on päinvastoin. Olen ollut pitkiä aikoja myös muslimimaissa, varsinkin nuorena ja hemaisevana blondina, joten kokemusta on.

Muslimimaissa miehet ovat ujoja eivätkä oikein uskalla katsoa naista. Ne, jotka uskaltavat vilkaista, saattavat syttyä salaa ihailevaan katseeseen ja mutista itsekseen "Helua, sokkar" – olet suloinen, ihana (kirjaimellisesti makea, sokeria). Naiset huudahtavat torilla tämän saman ääneen ja katsovat iloisesti silmiin.

Sen sijaan kristityissä maissa, varsinkin Italiassa ja myös Suomessa – miehet saattavat käydä käsiksi, jankuttaa ja kulkea perässä kilometritolkulla, vaatia ja suorastaan koettaa ostaa naisen kehoa. Monet miehet suhtautuvat seksuaalisesti erittäin epäkunnioittavasti.

Yksin matkustava nuori länsimainen nainen on seksuaalisesti turvallisimmillaan hindulaisissa, buddhalaisissa ja muslimimaissa.

Kohteluun pätee sääntö "maassa maan tavalla". Jos muslimimaassa pukeutuu asiallisesti (ei sortseja kaupungilla) eikä katsele miehiä avoimesti, huomio annetaan hienovaraisesti ja sen voi halutessaan myös torjua tyylikkäästi. Kairolaisella bussipysäkillä mies seisoo viehättävän naisen vieressä, sanoo sitten: "Onpa kuuma päivä tänään." Nainen vastaa: "Ei minusta, aika viileä tuuli kuitenkin."

VAULA NORRENA merkitystutkija

The report by the ECWR titled “Clouds in Egypt’s Sky” showed that 98 percent of foreign women and over 60 percent of Egyptian women are harassed on a daily basis.

Cairo - From lewd looks to inappropriate touching, experts say Egypt's growing street harassment of women is a deep-rooted and largely ignored problem shackling the country's progress.

It is well known that sexual harassment is a pervasive problem in Egypt, from touching to lewd and abusive cat calls.

perjantaina, lokakuuta 30, 2009

Axe ei auta

Jäi ilman naisia - haastaa Axen oikeuteen

Sukupuoli | Saako naista haukkua?

Mikä naisissa ärsyttää miehiä?
Naiset huijaavat miehiltä ilmaisia juomia. Miehet, katsokaa peiliin - tämä on ihan teidän oma mokanne. Jotkut naiset lähtevät baariin sillä periaatteella, että heidän ei tarvitse ostaa yhtäkään juomaa itse. He käyttävät naisellisia avujaan miesten huijaamiseen. Tietenkään kaikki flirttailijat eivät tee sitä saadakseen ilmaista juomista, mutta joka tapauksessa useimmat miehet lankeavat pikku flirttiin naurettavan helposti.

Iida: Exät kuin avovankilasta karanneita
- Kaikki mun pojat on sellaisia, karannut jostain m****ujen avovankilasta

Pedofiilirekisteri?

Pedofiilirekisterin käyttöä harkitaan myös Suomessa

Miamin seksirikolliset joutuvat asumaan sillan alla


Pedofiilien nimet julki netissä myös Suomessa?

Equal Pay Day

Given the average gap between women's and men's pay, women are effectively working for free for the rest of the year.

Gender pay gap still as high as 50%, UK survey says

Perheväkivaltaa ei enää hävetä - monelle yksikin lyönti on liikaa


Ratkaisu maahanmuuttoon: Pelkkiä sinkkunaisia maahan


Varattu mies kiinnostaa naisia

Estääkö naisvalta isäksi oppimisen?
Kaikkitietävä ja kaiken osaava äiti saattaa torjua isän kömpelöt yritykset osallistua vauvan hoitoon. Jo odotuksen synnyttämä ulkopuolisuuden tunne saattaa "hirttää kiinni", ja isä jättää helposti koko homman äidille tyyliin hoida sitten kun kerran paremmin osaat ja panostaa itse työelämään. Ja sitten monella äidillä on syytä valittaa, että isä ei osallistu riittävästi lastenhoitoon. Noidankehä on valmis. Äitien on uskallettava antaa vastuuta myös isälle eikä mustasukkaisesti omittava lasta itselleen.

– Ongelmallista on, että näistä asioista puhuvat nimenomaan naiset , jotka ovat enemmistönä hoito- ja kasvatusalan tehtävissä. On valitettavaa, että naiset suunnittelevat asioita miesten puolesta, he ikään kuin tietävät mitä miehet tarvitsevat. Isiltä kysyminen unohtuu. Ei miehille ole luontevaa, että naistyöntekijät puhuvat perheestä ja isän ääni jää kuulumatta, Smedberg pohtii.

torstaina, lokakuuta 29, 2009

Miehet ignoroitu

World Economic Forum Blatantly Ignores Men

Kotitöiden ja seksin yllättävä yhtälö

Teinityttöihin kohdistuva tv-väkivalta nelinkertaistunut USA:ssa

Shriver Report Does Hatchet Job on Fathers, Family Court Reform Movement

Koulutustaso

Miesten koulutustaso paranee hitaammin kuin naisten
OECD:n tuoreen ennusteen mukaan naisten ja miesten koulutustaso uhkaa eriytyä edelleen: suomalaisnaisten joukossa korkeakoulututkinnon suorittaneiden osuuden ennakoidaan nousevan 61 prosenttiin, mutta miesten joukossa vain 36 prosenttiin. Naisten ja miesten ero on Suomessa OECD-maiden suurimpia

Miesten koulutustaso paranee hitaammin kuin naisten
20-30-vuotiaat naiset opiskelivat yleisemmin kuin samanikäiset miehet. Suurimmillaan opiskelevien naisten osuus on 21. ja 22. ikävuoden vaiheilla: lähes kaksi kolmesta oli opiskelemassa, ja noin 45 prosenttia oli korkeakouluissa. Miesten "opintopiikki" tulee muun muassa varusmiespalveluksen aiheuttamasta viivästyksestä johtuen hieman myöhemmin, 22-23 vuoden vaiheilla. 23-vuotiaista miehistä noin kolmannes on korkeakouluissa.

tiistaina, lokakuuta 27, 2009

Poliisille miinuksia?

Raiskatun kertomusta ei aina uskota
Osa brittipoliiseista uskoo naisten tekevän perättömiä ilmoituksia pahanilkisyyttään ja pitää todellisina raiskauksina lähinnä vain tuntemattomien miesten tekemiä päällekarkauksia.

Heini Kainulaisen mukaan myös Suomessa suhtaudutaan joskus raiskattuihin epäluuloisesti.

"Uhria ei valitettavasti kohdella kuten pitäisi, eikä tapauksia lähdetä tutkimaan lainkaan", hän kuvailee.

Myös Suomen poliisi vähättelee raiskausten uhrien kokemuksia?

Patriarkaatin siunaus

Mitä ostaa seksinostaja? - seminaari prostituutiosta (pdf)
Aika: torstai 5.11.2009 klo 9.00-12.30, aamukahvi klo 8.30
Paikka: eduskunnan Pikkuparlamentin auditorio, Arkadiankatu 3, Helsinki

Puheenjohtajina toimivat kansanedustaja Risto Autio sekä NYTKISin pääsihteeri Tanja Auvinen

VTM Elina Aaltio: Vapaaksi marginaalista – marginaalista vapautta. Naisliikkeen ja prostituoitujen etuliikkeen kamppailu seksin oston kriminalisoinnista 2002–2006. Tutkimus julkaistaan seminaarissa TANE-julkaisuja sarjassa.

Heidi Hautala: Tasa-arvon pitää näkyä

Lehti: Tutkijan kohuväite - Naiset kaipaavat patriarkaalista panoa
Tutkijan mukaan ongelmaksi muodostuu myös se, että naiselliset naiset jäävät politiikan ulkopuolelle. Syy on feministisessä suvaitsemattomuudessa.

- Jos nainen haluaa olla yhteiskunnallinen toimija miehen rinnalla, niin hän ei saa käyttää perinteisiä naiselliseen seksuaalisuuteen viittaavia tunnuksia. Korkokengät ja minihameet ovat kiellettyjä. Niitähän pidetään miesten miellyttämiseksi.

Kontulan mielestä vain miehelle on mahdollista olla samaan aikaan seksisymboli ja vakavasti otettava poliitikko. Hän toteaa, että vaikka nykyfeminismi on saanut aikaan paljon hyvää, niin se on nyt päässyt nousemaan valtionkirkon asemaan ja kontrolloi jäsentensä seksuaalisuutta.

fin_comic_meet_my_sister_by_humon.jpg

Aivan tavallista

Tutkimus: Parisuhde kestää, kun nainen on nuorempi ja koulutetumpi

Raiskausnäkemykset kuohuttavat

Mies nautti ammattilaisen palveluista
Avopuolisoni kävi maksullisen naisen luona jo kolme vuotta sitten. Viimeisin käynti oli viime keväänä. Mies oli tallentanut aktit videolle

Sofian sohva: Miehesi ei ole tehnyt mitään aivan merkillistä, monet miehet toimivat hänen laillaan.

maanantaina, lokakuuta 26, 2009

lauantaina, lokakuuta 24, 2009

Sokrates ja nainen keskustelevat poliisista

Sokrates: Onko poliisin antama valistus vaaroista ja uhkaavista rikoksista sinusta hyvä asia?
Nainen: Totta kai. Mitä paremmin kansalainen tietää vaaroista ja niiltä suojautumisesta, sitä parempi.
Sokrates: Eli valistus pyörävarkauksilta suojautumisesta on mielestäsi hyvä asia?
Nainen: Totta kai! Et kai halua, että pyörääsi polkee joku muu?
Sokrates: Kannattaisiko miehiä valistaa siitä, että snagarille ei kannata mennä juovuspäissään kertomaan ”hauskoja” vitsejä klo 3 aamuyöllä. Siinä voi joutua väkivallan uhriksi.
Nainen: Ilman muuta! Se olisi hyvä keino vähentää miehiin kohdistuvaa väkivaltaa.
Sokrates: Entäs olisiko hyvä kehottaa katsomaan suojatiellä, tuleeko autoja, vaikka jalankulkijalla onkin oikeus kävellä katsomatta ympärilleen?
Nainen: Se on mainio idea! Eihän yliajettua lohduta tietoa siitä, että onnettomuus ei ollut hänen oma vikansa. Tärkeintä on se, että kävelijä selviää vahingoittumattomana.
Sokrates: Kannattaisiko myös naisia varoittaa, että heidän ei kannata tuhannen päissään lähteä tuntemattoman miehen asuntoon, koska se lisää raiskatuksi tulemisen riskiä?
Nainen: Mikäs #%& sovinisti sinä olet! Tuohan ihan älytöntä! Raiskaus on aina raiskaajan vika! Älä rupea siinä kuule naisia syyllistämään! Mikään ei oikeuta raiskausta!
Sokrates: Mutta... ei kai neuvosta mitään haittaa ole...
Nainen: Naisilla pitää olla oikeus käyttäytyä ihan miten he haluavat! Piste. Kohta sinäkin talibani rupeat vaatimaan burkhaa ja ulkonaliikkumiskieltoa. Naisia ei ole koskaan halvennettu näin pahasti!
Sokrates: (silmät pyörivät päässä) Anteeksi.

perjantaina, lokakuuta 23, 2009

Naisia ei saa varoittaa vaarasta

Onko se raiskatun vika?

Kansanedustaja ärtyi konstaapelin raiskausnäkemyksistä


Kansanedustaja raivostui poliisin raiskausgradusta
Hahl kertoi, miten joka maanantai jaoksen eteisessä oli puoli tusinaa naisia tulossa kuulusteluun. Onnettomimmat tapaukset pyysivät poliisia tutkimaan, oliko hän ollut sukupuolisuhteessa, missä näin tapahtui, mistä vammat ovat peräisin, ja kuka mahdollinen raiskaaja oikein oli.

- Sitä havaitsee oman voimattomuuden tällaisissa tilanteissa, Hahl sanoi.

Tutkimuksen mukaan jopa neljäsosa raiskatuista naisista joutuu seksuaalirikoksen uhriksi useita kertoja elämässään.

- Jostain syystä tietyt ihmiset ottavat käsittämättömiä riskejä. He esimerkiksi nousevat kotimatkan toivossa ravintolan edustalla tuntemattoman tarjoamaan kyytiin. Tai sitten he vievät humalaisen miehen kotiinsa pelkästään nukkumaan.

Tutkimuksessa rikotaan myös perinteisiä käsityksiä naisten ulkoasun ja raiskausten yhteydestä. Hahlin mukaan rohkea pukeutuminen, meikkaaminen ja rempseä käytös eivät lisää raiskausriskiä.

Ei on Ei

Humalassa oleva nainen on vapaata riistaa

Lisäykset:

Sexual Assault Prevention Tips Guaranteed to Work

Täti on nyt hyyyvin vihainen!

Kansanedustaja suuttui poliisin raiskausarviosta

Luola

Miten pärjätä naisen kanssa?

The Cave

Father faces jail after being spotted brewing coffee in the nude... in his own home

Age of the thug: Violent crime by women goes up 80% under Labour

Hyviä ja huonoja uutisia naisille

Huono: Raiskausilmoitukset lisääntyneet selvästi

Hyvä: Puolet raiskauksista voisi estää (Uusi Suomi)
Raiskausten määrää Suomessa voisi vähentää auttamalla uhria huomaamaan käyttäytymiseensä liittyviä riskejä.

Näin arvioi vanhempi rikoskonstaapeli Ville Hahl Varsinais-Suomen poliisilaitoksesta. Hän teki Joensuun yliopistoon oikeustieteen gradu-lopputyönsä Helsingissä poliisille ilmoitetuista, aikuisiin kohdistuneista seksuaalirikoksista.

- Tutkimistani 181 raiskauksesta puolet olisi voitu estää sillä, että uhri olisi toiminut yleisesti hyväksyttävällä tavalla.

- Tapauksista lähes kaikkiin liittyi naisen kohtuuton alkoholinkäyttö. Uhri itse oli arvioinut olleensa tolkuttomassa humalassa tai poliisi oli kirjannut uhrin olevan sammunut tai lähes vetämätön.

- Uhrit olivat jopa nukahtaneet ulkotiloihin tai olleet niin tietoisuuden rajoilla, että joku on taluttanut heidät omaansa tai uhrin asuntoon. Uhri oli herännyt seksin aikana tai huomannut asian vasta aamulla.

Hahlin mukaan raiskauksista suurin osa tapahtuu uhrin tai tekijän asunnossa, johon nainen on vapaaehtoisesti mennyt.

- Osa naisista sanoi syyksi halun jatkaa kiinnostavaa keskustelua, mutta miksi tehdä se silloin, kun molemmat ovat umpihumalassa?

- Tuntematonta miestä ei kannata aamuyöllä päästää "vain nukkumaan viereen", jos on päättänyt, ettei seksiä nyt ole.

torstaina, lokakuuta 22, 2009

keskiviikkona, lokakuuta 21, 2009

Nimetön nettikeskustelu

'The truth is the only glass ceiling that exists today is created by women'

Miesten asevelvollisuudesta

Where did feminism go wrong?

Urpot
Ja miksi sitten nimettömät nettikeskustelut ovat niin perseestä? Netinhän piti antaa puhelupa sillekin, joka vian, haitan tai vamman tahi muun pakottavan poissaolon takia on estynyt osallistumasta kuvaillun kaltaiseen, läsnäoloa vaativaan kokoontumiseen.

Aina auki oleva netti - tässähän sitä kantojen kirjo vasta kukkiikin, juhlittiin. Ja mitä saatiin? Pimeistä ja vielä pimeämmistä nurkista huutelun kakofonia, jossa oman kommentin ei suinkaan ole tarkoitus tuoda lisävalaistusta asiaan, vaan lopettaa muiden puhe.

Mikseivät nettikeskustelut toimi?

Kyllä nimetön nettikeskustelu toimii. Silloin ihmiset sanovat, mitä oikeasti ajattelevat.

Sosiaalityöntekijälle luetaan syyte avunannosta lapsikaappaukseen

tiistaina, lokakuuta 20, 2009

Legenda ja totuus

Inquiry fails to find single trafficker who forced anybody into prostitution
The UK's biggest ever investigation of sex trafficking failed to find a single person who had forced anybody into prostitution in spite of hundreds of raids on sex workers in a six-month campaign by government departments, specialist agencies and every police force in the country.

The failure has been disclosed by a Guardian investigation which also suggests that the scale of and nature of sex trafficking into the UK has been exaggerated by politicians and media.

Current and former ministers have claimed that thousands of women have been imported into the UK and forced to work as sex slaves, but most of these statements were either based on distortions of quoted sources or fabrications without any source at all.

The analysis, produced by the police Human Trafficking Centre in Sheffield and marked "restricted", suggests there was a striking shortage of sex traffickers to be found in spite of six months of effort by all 55 police forces in England, Wales, Scotland and Northern Ireland together with the UK Border Agency, the Serious and Organised Crime Agency, the Foreign Office, the Northern Ireland Office, the Scottish government, the Crown Prosecution Service and various NGOs in what was trumpeted as "the largest ever police crackdown on human trafficking".

vrt. YK: EU-maissa voi olla jopa 270 000 ihmiskaupan uhria
UNODC:n pääsihteerin Antonio Maria Costan mukaan syynä saattaa olla se, ettei poliisi toimi tarpeeksi tehokkaasti.

"Ehkäpä poliisit eivät löydä salakuljettajia ja ihmiskaupan uhreja, koska eivät etsi heitä", hän totesi sunnuntaina, jolloin Euroopassa vietettiin ihmiskaupan vastaista päivää.

Viraston mukaan suurin osa uhreista on naisia, jotka pakotetaan prostituutioon.

Lisäys: Prostitution and trafficking – the anatomy of a moral panic
In the case of sex trafficking, the role of the neo-conservatives and Iraqi exiles has been played by an unlikely union of evangelical Christians with feminist campaigners, who pursued the trafficking tale to secure their greater goal, not of regime change, but of legal change to abolish all prostitution.

The sex trafficking story is a model of misinformation.

Puumamies

Tennistähteä epäillään seksin ostamisesta Tukholmassa

Sorsitaanko isiä huoltajuuskiistoissa?

Puumamies

maanantaina, lokakuuta 19, 2009

Pehmeät miehet

The modern male, he’s softer than a slug with a beer belly
You see? Women are now the strong ones in our society. Men no longer chase wildebeest across the pampas, and therefore have become hopelessly soft.

What poor, sad creatures modern men are. What wimps. What wastes of space.

YK: EU-maissa voi olla jopa 270 000 ihmiskaupan uhria vs. Presidentin kansainvälisillä foorumeilla mainostamalle ihmiskaupan torjuntasuunnitelmalle on toistaiseksi ollut vähän käyttöä.
Soitto maahanmuuttovirastoon paljastaa, kuinka paljon kysyntää lukuisten ministeriöiden yhdessä laatimille käytännöille on vuosien varrella ollut.
Yksi tapaus on ollut, kertoo maahanmuuttoviraston tiedottaja Hanna Lukkari.


Tasa-arvon kaksoisstandardit

Professori teilaa päihdeäitien pakkohoitolain valmistelun
Mäkelän mielestä päihteiden vaikutuksia sikiövaurioihin on paisuteltu, sillä asiasta ole tarkkaa tutkimustietoa.

Kohti naisten yhteiskuntaa
Tilastokeskuksen tuoreimpien numeroiden mukaan naisten osuus yliopisto-opiskelijoista on 53 prosenttia, mutta tutkinnon valmiiksi saaneista 64 prosenttia.

Valitsijat ovat yhä mieskaartia, joka valitsee joukkoonsa mieluummin miehen kuin toisenlaista "kulttuuria" edustavan naisen. Ainakin valitun on pitänyt olla "hyvä jätkä".

Lasikatto ei liioin ole vielä rikkoutunut. Ylimmissä johtotehtävissä naisia on niukasti. Useimmiten he jäävät väliportaaseen toteuttamaan johdon tahtoa ja pehmentämään ikäviä asioita.

Menestyvien yritysten johtaminen vaatii tulevaisuudessa juuri niitä taitoja ja arvoja, joita naisilla enimmäkseen on. Tunneäly tai vuorovaikutustaidot eivät ole pelkkiä muotisanoja, vaan niistä tulee kysytyintä pääomaa.

sunnuntaina, lokakuuta 18, 2009

Naisten oikeus himokkuuteen

A new milestone in the Men’s Rights Movement (MRM) has been reached, the launch of a new magazine entitled MRm!

Lehti: Vappu Pimiä puolustaa naisten himokkuutta

Inassertive men

Lääkärit tyrmistyivät nännikohusta

Matti Viialainen:
Puolueiden lehdet ovat vain varjo entisestään. Ne olivat ja ovat siinä mielessä rehellisiä, että niistä voi jokainen päätellä, millä ja kenen asialla ne kulloinkin ovat. Samaa ei voi aina sanoa poliittisesti sitoutumattomista välineistä, kuten vaikkapa Helsingin Sanomista ja Yleisradiosta.

Molemmista löytyy laatujournalismin ohella riippumattomuuden valekaapuun puettua missiojournalismia, jossa tarkoitus pyhittää keinot. Jos faktat eivät tue toimittajan ennalta valitsemaa näkökulmaa, sen pahempi tosiasioille. Tärkeintä on käyttää palstatilaa toimittajan oman maailmankatsomuksen mukaisten "hyvien" asioiden edistämiseen ja "pahojen" paljastamiseen.

Tässä ei ole muuta uutta kuin se, että kun 1970-luvulla missiojournalismin pääväri oli punainen, niin nyt valtaväri on vihreä ympäristöaate, jota feminismi sopivasti ryydittää. Kullakin ajalla on omat aatteensa ja vaatteensa, joihin nuori etujoukko aina hurmaantuu.

Pitäisikö tasapuolisuuden nimissä edellyttää, että myös poliittiseen päätöksentekoon aktiivisesti vaikuttamaan pyrkivät toimittajat kertoisivat avoimesti omat järjestösidoksensa ja ideologiset viiteryhmänsä?

perjantaina, lokakuuta 16, 2009

Mies ilman kotia

Raitis työmies vuosia ilman kotia (Katso yle areenasta)

Palkka-ale uhkaa kunnissa

Kun äiti ei kelpaa uralle

Tasa-arvolla talous nousuun

EU-komissaari: Tasa-arvo saa talouden kukoistamaan

Äijälehti sai tylyn tuomion

Labour's equal rights laws risk harming the prospects of women in the workplace

Viivi Avellán: Miksemme vaivaudu olemaan tyylikkäitä?

What about men’s rights?
Synnott suggested that it is not uncommon to hear women complain that a “good man is hard to find,” to see comics or t-shirts that read “so many men, so little ammo,” or “men are stupid, throw rocks at them.”

Synnott takes this further by saying, “Prejudice against ethnic groups is called ‘racism’; prejudice against women, ‘sexism’; and prejudice against men is considered really, really funny.”

Synnott calls out to men to “man-up,” a term he learned from a student. But he does not share her definition, which requested that men, “Get beer, not white wine. Don’t get the baguette, get the steak. Stop whining, and just do it… oh, and hit on us more.”

No, Synnott requests that men start organizing and fighting for their rights as women have done. Because as we have all learned at some point or other, ignoring problems does not make them go away, they only come back later to bite you even harder.

Kunta-alan palkkoja ammattinimikkeittäin

torstaina, lokakuuta 15, 2009

Naisten syrjintää yliopistossa

Rejected women sue Swedish university
The women claim they were denied admission into the psychology programme at Lund University in southern Sweden on account of their gender.

They argue that they were passed over in favour of men, who received priority treatment for admission in order to increase the number of men in the programme.

SLU was found guilty of discrimination by the district court in Uppsala for having given preferential treatment to men seeking admission to the school’s veterinary programme.

28 vuotta nuorempi vaimo jätti painija Pertti Ukkolan

Teenage sex study shock for parents
Girls as young as 12 are selling their bodies for petty things such as mobile phone airtime, chips and even sanitary pads.

Mainoksen puumanainen närkästyttää
Atria, Mainonnan Eettinen Neuvosto ja Kuluttajavirasto ovat saaneet valituksia Atria-Fresh-mainoksesta, jossa vanhempi nainen aloittaa suhteen nuoren miehen kanssa, Suomen Kuvalehti kertoo.

Lisäys: Raitis, eronnut mies ei saa vuokra-asuntoa
–Olen hakenut koko ajan vuokra-asuntoa kaupungin vuokrataloyhtiöltä. Kaikki muut menevät jonossa eronneiden, yksinäisten miesten ohi. Asunnon tarpeellisuuteen kukaan ei ota kantaa, harmittelee Halko.

keskiviikkona, lokakuuta 14, 2009

Tehy hurjana

Tehy tyrmää palkka-ankkurin
Mies = nainen + 600€/kk

Tehyn puheenjohtajan Jaana Laitinen-Pesolan mukaan naisvaltaisilla aloilla maksetaan palkkaa edelleenkin lähes 600 euroa vähemmän kuin miesvaltaisilla aloilla. Jos palkkoja korotetaan prosenttimääräisesti, ero vain suurenee.

- Suomessa on sitouduttu samapalkkaisuusohjelmaan jo vuonna 2006, mutta ei tämä ero ole juuri kaventunut. Lamankaan aikana ei saa tämä samapalkkaisuustavoite unohtua. Me haluamme, että seuraaviin sopimuksiin tulee sellaisia elementtejä eli rahaa, joilla saadaan naisvaltaisten alojen palkkausta korjatuksi.

Laman aikana tavoite saattaa olla vaikea saada toteutetuksi.

- Koulutetulla hoitohenkilökunnalla on kaikilla sektoreilla kysyntää. Jos halutaan turvata se, että meitä hoitaa jatkossakin koulutetut ihmiset, niin he tarvitsevat parempaa palkkaa ja siihen pitää satsata. Uskon, että viisaat työnantajat kyllä ymmärtävät tämän.

Pyhä pi**u

Tutkijat: Lapsen lihavuus voi olla vanhempien syytä

Itä-Saksassa ei ole kliffaa

Nuoret miehet syrjäytyvät ilman työtä ja tyttöystävää Itä-Saksassa
Monissa saksalaiskaupungeissa alle kolmekymppisten joukossa on enää kahdeksan naista kymmentä miestä kohden. Erityisen kärjistynyt tilanne on Koillis-Saksan kylissä, missä nuorten naisten määrä suhteessa miehiin on saattanut pudota paikoin alle puoleen.

- Saksan itäosien ongelma on nyt pahempi kuin joillain Pohjois-Suomen ja Pohjois-Ruotsin seuduilla, mistä naisia on muuttanut pois jo pitkän aikaa, Kröhnert kuvailee.

Miehet, jotka eivät löydä työtä, uhkaavat siis jäädä myös ilman tyttöystäviä ja vaimoja. Yhteiskuntatieteilijät pelkäävät tämän johtavan uudenlaisen mieskurjaliston syntymiseen.

Vailla tulevaisuuden näköaloja olevat nuoret ovat otollinen kohde poliittisille ääriliikkeille.

Suurperheen isä ei saa poikia kotiin

Mies, luomakunnan kruunu

Finland: New Face of Child Abuse: Drunk Moms

Hallituksen tasa-arvo-ohjelma 2008-2011: Seurantaraportti syksy 2009 (PDF)

tiistaina, lokakuuta 13, 2009

Sukupuolittuneen väkivallan tutkimusparadigma

Viime aikoina olen valmistellut muutamia luentoja, joihin liittyen olen plärännyt läpi suomalaisia lähisuhdeväkivaltateemaisia tekstejä.
Päällimmäisenä fiiliksenä on jako kolmeen: ansiokkaat tekstit, vanhaa liturgiaa toistavat höpöhöpö -tekstit, sekä tekstit, joiden ansioita en ole suoralta kädeltä leimaamassa olemattomiksi, mutta joita minun on hyvin vaikea käsittää.

Viimeiseen kategoriaan kuuluu omassa jaottelussani iso joukko ns. sukupuolittuneen väkivallan tutkimusparadigmasta käsin tehtyjä tai siitä inspiraationsa ammentavia tekstejä. Vaikka kuinka antaumuksella lukisin niitä läpi, en voi tyypillisesti lainkaan kokea ymmärrykseni väkivaltailmiöstä kasvavan.

Mitä hullua nainen tekee miehen takia?

Lihis on lihava yksinhuoltajaäiti

Humalaiset naiset riehuvat

Lapsiaan pahoinpitelevät alkoholistiäidit yhä suurempi ongelma
Suomeen on syntynyt uusi rikollisryhmä: pahoinpitelijä-äidit. Poliisin tietoon tulee vuosittain noin 400 omaan lapseen kohdistunutta väkivallantekoa.

Lapsiin kohdistuvia väkivaltarikoksia selvittelevä vanhempi konstaapeli Pekka Hätönen Helsingin Itäkeskuksen poliisista kertoo, että kaksi kolmasosaa rikostutkintaan tulevista tapauksista johtuu äidin riehumisesta.

Lehti: Humalaiset naisfanit ärsyttävät miestähtiä

Suomi pian naispomojen valtakunta

Epäasialliset kyselyt työhaastatteluissa ovat yhä ongelma naishakijoille.
Valituksia on tullut viime aikoina myös oppilaitosten valintahaastatteluista. Tasa-arvovaltuutettu Pirkko Mäkinen ihmettelee, miksi Suomesta uupuu poliittinen tahto parantaa naisten asemaa työmarkkinoilla.

Japanese Divorce Laws Leave Fathers Fighting to See Kids

perjantaina, lokakuuta 09, 2009

Syrjintää

8.10. Taustapeili puhuu miesten syrjinnästä:
Naiset tunnistavat sukupuolisyrjinnän paremmin kuin miehet silloinkin, kun syrjinnän kohteena on mies. Näin kertoo konsultti, tutkija Pasi Malmi, joka on väitellyt miesten syrjinnästä.

Hänen mukaansa miesten pitäisi oppia tunnistamaan syrjivät tilanteet nykyistä paremmin; vain näin asioita voidaan parantaa.

Viimeksi Malmia on närästänyt televisiossa pyörivä Atrian mainos, jossa nainen unelmoi itseään selvästi nuoremman miehen viettelystä. Jos sukupuoliroolit olisivat toisin päin, älähtäisikö joku? Miksi miehelle saa tehdä toisin kuin naiselle?

Nai koulutettu nainen, elät pidempään

Tiedon valtaväylää kuluttaessa voi päätyä käsitykseen, että maamme kahden pääsukupuolen välillä on käynnissä raudanmakuinen linnoitustaistelu.

torstaina, lokakuuta 08, 2009

Deittailurasismi

Everyone’s Racist Except Black Women
To find out what people actually prefer in sex partners it’s much better to observe what they do than to ask them what they do. Our sex preferences, being the bedrock human value that underlies all other values, is also the one most susceptible to self-deceit.

Your Race Affects Whether People Write You Back
White men get more responses. Whatever it is, white males just get more replies from almost every group. We were careful to preselect our data pool so that physical attractiveness (as measured by our site picture-rating utility) was roughly even across all the race/gender slices. For guys, we did likewise with height.

White women prefer white men to the exclusion of everyone else—and Asian and Hispanic women prefer them even more exclusively. These three types of women only respond well to white men.

TIEDOTE: Mies vailla tasa-arvoa -teosta yhä saatavana
Kustantajan varastosta loppunutta tasa-arvokeskustelun perusteosta yhä saatavana. Kirjan voi tilata osoitteesta sepponen(at)tamperelainen.org tai numerosta 044-275 1190 / Hannu T. Sepponen. Kirja toimitetaan hintaan 15 e
(sis. lähetyskulut) välittömästi maksun saavuttua.

keskiviikkona, lokakuuta 07, 2009

Suomimies ei kelpaa

HS: Muslimimies päihittää suomalaismiehen mennen tullen
Kahdessa peräkkäisessä sunnuntain Hesarissa on ollut kirjoitus koskien islamia ja maahanmuuttajia. Molemmat ovat olleet hyvin mustavalkoisia, mutta jokaisellahan on oikeus mielipiteeseensä.

En ole kuitenkaan nähnyt vielä missään suoraa puhetta siitä, miksi suomalainen nainen ottaa mielellään miehekseen muslimin.

Yksi tärkeimmistä syistä on alkoholi. Muslimimies kun ei kumarra pyhälle perjantaipullolle ja seuraavana päivänä konttaa kankkusessa. Henki ei haise, ja seksi luistaa. Henkilökohtainen hygienia on myös aivan toista luokkaa kuin keskiverto suomalaismiehellä.

Tämän lisäksi perhearvot ovat kunniassa. Palkka tuodaan kotiin, ja vaimo päättää, mihin se käytetään. Vaimolle ei puhuta rumasti, ei haukuta eikä lyödä ja ruuasta kiitetään kauniisti.

Koskaan ei ole suomalainen mies arvostanut minua niin kuin muslimi.

Kaikki maahanmuuttajat, olkaa tervetulleita, käykää suomen kielen kurssi ja menkää töihin. Vaimo odottaa ilolla illalla!

ONNELLINEN ISLAMISTA

HS: Suomalaisnaiset hyväksyvät hiljaa sisarten ahdingon
Laura Widén (HS 6. 10.) kaipaili esimerkkiä siitä, miten muslimit saavat suomalaiset elämään ehdoillaan. Tässä yksi: tuhannet suomalaiset naiset ottavat kumppanikseen muslimimiehiä, mutta musliminaisilla ei käytännössä ole samaa oikeutta: he eivät välttämättä voi vapaasti valita kumppaniaan.

Muslimien kulttuuri on siis vaikuttanut meihin suomalaisiin siten, että suomalaiset naiset ottavat kritiikittömästi puolisokseen miehen, joka ei salli sisarelleen samaa oikeutta kuin itselleen.

Onko ainuttakaan tasa-arvo- tai feministijärjestöä, joka ajaisi tältä osin musliminaisten asiaa?

Emme hyväksy kulttuuriin tai uskontoon liittyvää naisten ympärileikkausta. Mielestäni myös vapaassa kumppanin valinnassa pitäisi mennä kulttuurin ja uskontojen yläpuolelle. Itse en ottaisi puolisokseni naista, joka ei sallisi samaa mahdollisuutta veljelleen.

Suvaitsen kaikenvärisiä ihmisiä, mutta en kaikkia eri uskontoihin ja kulttuureihin liittyviä tapoja.

TONY KÄRKKÄINEN

tiistaina, lokakuuta 06, 2009

MA-teoriaa

Hullu juttu: Kun "sinkkuäiti" etsii "sulhasta", onko varaa ronklata? Yh-äidin mahkut. (loppupuolisko ohjelmasta. Kannattaa katsoa!)

Feminism As Sexual Selection Strategy

Equally prepared for life? HOW 15-YEAR-OLD BOYS AND GIRLS PERFORM IN SCHOOL (PDF)
Using data from the OECD’s programme for international student assessment (pisa), this report addresses the following questions:
• why do female and male students perform differently?
• what drives gender differences?
• is there a need for gender-specifc policies?
• are there specifc policies that would improve male or female student performance?

Kuin kaksi marjaa

Väitöskirja: feministinen teoria kelvotonta

Social scientist attacks feminist theories
Örebro University social scientist Helen Lindberg has in her doctoral thesis highlighted what she regards as major weaknesses in a number of radical feminist social theories. The theories are, she says, seriously under-developed, and contain insoluble logical problems.

Feminist social theories are of little or no use in social scientific research into gender relations, says Lindberg, as they are based on starkly ideological foundations, and lack internal coherence. They are also mutually contradictory, and as evidence Lindberg points to divisions within the Swedish political party Feministiskt Initiativ.

The press release discussion of her thesis stresses the emergence of “post-feminism”, which is described in favourable terms as rejecting the fundamentals of feminist theory.

Research Dismisses the Validity of Feminist Gender Studies
To be able to conduct social science research about gender relations – the author claims – it isn’t useful to use the examined feminist theories, since they are too ideological and theoretically underdeveloped. They should instead be judged and valued the same way other normative and ideological theories are, such as Marxism, especially when it comes to their critical role in defining problems and acting as guides in political practice.

Research dismisses the validity of gender studies


Feminist social theories put to the test

Sukupuolisensitiivisesti valistuneita lapsia

Ruotsalaislapset valittivat lelukuvaston sukupuolisyrjinnästä

HS: Sukupuolineutraali koulu on ajatuksena kestämätön
"Toisen sukupuolen kunnioittaminen on aivan eri asia kuin lasten samankaltaistaminen naisten feminiinisen sivistyskäsityksen ehdoilla."

Opetusministeri Henna Virkkusen esitys "sukupuolten välistä erottelua vastaan" on valitettavaa jatkumoa feministiselle koulukulttuurin hallinnoimiselle.

Virkkusen vision takana on feministeille tyypillinen huoli vain tyttöjen sijoittumisesta työelämään. Poikien ja miesten hurjasta syrjäytymisongelmista ei ole merkkiäkään.

Todellisuudessa naisten ihmiskuva on kaapannut koulutussysteemin määrittelemisen, joka on muokattu vain tyttöjen kognitiivisen kehitysprosessin mukaiseksi.

Pojat on hylätty jo heti alkuun pohdinnoissa ja muutosehdotuksissa.

Virkkunen kaipaa "sukupuolineutraalia koulua". Mahdotonta. Feministiseen ihmiskuvaan perustuva haave on olla välittämättä kymmenistä sosiologisista käyttäytymistieteen tutkimuksista, joiden mukaan pojat ja tytöt tarvitsisivat ehdottomasti erilaista opetusta.

Pojat kaipaavat toiminta-, ongelma-, tarina- ja roolikeskeistä sekä monitahoisesti kisailevaa opetusta. Miesten ohjaamana.

Elämyksellinen pedagogiikka pojille ei tarkoita suomalaisten koulukiusaaja-urheiluopettajien idioottimaista kilpailuterroria ja vahvuuskeskeistä ihmiskuvaa vaan sitä, että pojilla olisi leikinomaisia, dramaattisia, sosiodraamanomaisia, osallistuvia ja seikkailullisia ongelmia ja tehtäviä ratkaistavina, joissa myös yhteistyön merkitys korostuisi, samoin yksilöiden erilaiset kyvyt eri tehtävissä.

Pojat ovat varsinkin ala-asteella biologisesti ja psykodynaamisesti hyvin erilaisia ja eri vaiheessa kuin tytöt. Tytöt tuntevat tyydytystä alistuessaan hiljaa äitimäisen naisopettajan ohjaksiin, pojat taas haluavat kehityksessään itse toimia, koetella ja kokea.

Poikien tasa-arvoinen oikeus hyvään oppimisympäristöön on tässä unohdettu, ja opettajankoulutussysteemissä valitaankin juuri näitä mielipiteettömiä tyttöhikareita opettajiksi – vastoin poikien perustarpeita.

Toisen sukupuolen kunnioittaminen on aivan eri asia kuin lasten samankaltaistaminen naisten feminiinisen sivistyskäsityksen ehdoilla.

Pojista saisi niin paljon sivistyneempiä kansalaisia, jos he oppisivat dramaturgisesti eettisiä ratkaisuja ja soveltavien valintojen seuraamuksia.

Sosiaalinen tiedostaminen ja avartuminen on jopa halveksuttua kouluelämässä. Kouluissa korostetaan yksilön ainoaksi arvoksi mitattavaa koulumenestystä; selkeän statussysteemin taustalla on vankka kapitalistisen yhteiskuntajärjestyksen näkemys. Pysy lestissäsi, rikkaat rikkaitten ja köyhät köyhien jengissä.

Moni poika on elämässään käytännössä ilman esikuvaa isästä, ja koulu on ainoa mahdollisuus saada sellainen. Alaasteen aikana mahdollisuus kokea merkittävää miehistä turvaa olisi vain lyhyen aikaa mahdollista.

Kouluopetuksen painopiste on vääristynyt. Elämänhallinta on jätetty täysin sivuun. Mitäänsanomaton ja nopeasti unohdettava "tieto", opettajille helppo ja pakkomielteisen jatkuva testisysteemi – systeemi itse, on tärkeintä "kouluna".

Pedagogisesti täysin testaamaton ja salainen Pisa-testi on vain kaupallisen järjestön kallis pseudotesti hyväuskoisille virkamiehille, jolla ei ole mitään todellisuuspohjaa nuorison tarpeille.

Voi poikia. Voi voitettuja. He ovat itseinhoon valmistettavaa karjaa kilttien tyttöjen rinnalla. Pedagogiikka on Suomessa aivan hukassa poliittisen säästömanian takia.

ARHI KUITTINEN, mediakouluttaja, teologian ylioppilas

HS: Sukupuolierottelu kitkettävä kasvatuksesta
Olen iloinen siitä, että opetusministeri Henna Virkkunen haluaa kitkeä sukupuolierottelun kouluissa. Hyvä niin, mutta tasapuoliseen asennekasvatukseen pitää ryhtyä jo paljon ennen kouluikää.

Äskettäisessä Newsweek-lehden artikkelissa kerrottiin siitä, kuinka vastasyntyneiden tyttöjen ja poikien aivot ovat samanlaisia, mutta vanhempien, perheen muiden lasten ja kaikkien lasten kanssa tekemisissä olevien sukupuolierottelun takia jo vuoden ikäisten poikien ja tyttöjen käyttäytymisessä on huomattavia eroja.

Tietoisesti ja tiedottomasti me kohtelemme tyttöjä ja poikia erilaisten stereotyyppien ohjaamina. Näin tekevät myös neuvolahenkilöstö, lääkärit ja päiväkodeissa ja seurakunnissa työskentelevät. Emme vain sitä itse edes huomaa.

Tämä sokeutuminen näkyy sitten arkipäivän kielenkäytössä. Kuinkahan monta kertaa olen tullut pahoinvoivaksi, kun suomalaiset naisetkin puhuvat esi-, luottamus-, asia-, palo- ja sotamiehistä, vaikka kyseessä olisi naispuolinen henkilö? Kirkko kunnostautuu naispuolisilla lakimiesasessoreilla ja kirkkoherroilla. Nämä termithän sisältävät loogisen mahdottomuuden.

Kun olen tästä maininnut esimerkiksi kunnallisella tai seurakunnallisella tasolla, vastauksena on yleensä ollut: "Nehän ovat vain nimiä!"

Tiedämme, että juuri kieli muokkaa maailmaa ja että kielellä ylläpidetään sukupuolista eriarvoisuutta. Suomen naiset, ellette te nouse tässä asiassa barrikadeille, te pysytte ikuisesti miesten varjossa ja toisen luokan kansalaisina.

MARKKU SUOKONAUTIO

Miksi oikeus avioeroon on huono idea

maanantaina, lokakuuta 05, 2009

Sisäinen dialogi

Timo Vihavainen:
Feminismi ja naistutkimus ovat immuuneja kritiikille. "Se on kuin aikoinaan kommunistinen ideologia, joka todisti itsensä oikeaksi ja teki kritiikin mahdottomaksi, koska systeemin ulkopuolelta sitä ei voinut kritisoida."

Feministiblogi Kumous
Kumouksessa emme ensisijaisesti halua suoralta kädeltä osallistua yhteiskunnalliseen keskusteluun tai keskustella feminismistä kaikkien halukkaiden kanssa. Siihen olemme kyllästyneet ja turhautuneet. Aitoa dialogia ei tunnu syntyvän, ja yhteisymmärryksen sijaan tuloksena on useimmiten vain entistä syvempiä juoksuhautoja. Sen sijaan haluamme ruokkia feminismin sisäistä keskustelua siten, että määritämme itse mistä keskustelemme ja millä tavalla.

Looking Back at Feminism, 50 Years From Now

An advert's suggestion that breast cancer research is about saving bouncing boobs, not women's lives, is deeply offensive ja An advert

sunnuntaina, lokakuuta 04, 2009

Feminismi = kommunismi?

HS: Professori Timo Vihavainen
Ennen vaiettiin Neuvostoliitosta. Nyt vaietaan esimerkiksi feminismistä ja maahanmuutosta.

"Feminismi on ilman muuta tabu. Se on hyvin samanlainen kuin aikanaan sosialismi. Kaikki sanoivat, että olen minä jonkin sortin sosialisti, koska sosialismi tarkoitti kaikkea hyvää, mitä maailmassa oli keksitty", Vihavainen sanoo.

Hänestä feminismi ja naistutkimus ovat immuuneja kritiikille. "Se on kuin aikoinaan kommunistinen ideologia, joka todisti itsensä oikeaksi ja teki kritiikin mahdottomaksi, koska systeemin ulkopuolelta sitä ei voinut kritisoida."

Naistutkijat saavat vähemmän lääketieteen tutkimusrahaa

Kotiäidit ovat hävinneet Suomesta

lauantaina, lokakuuta 03, 2009

Atria: Vaihda tuoreempaan

Vaihda tuoreempaan
Oletteko nähneet Atrian uuden tv-spotin ? Siinä mainostetaan uutta Fresh-tuoteperhettä. Spotissa kaunis keski-ikäinen nainen kohtaa raitiovaunussa hyvin nuorelta kundilta näyttävän pojan tai nuoren miehen, siis. Eipä aikaa kun tämä nainen ja nuorukainen harrastavat seksiä flyygelin päällä, naisen varpaatkin iskevät koskettimiin spotin musiikin mukaan. Sitten heillä on hauskaa puistossa ja lopuksi nainen havahtuu unelmistaan ja syö valmisateriaa.

Vaihda tuoreempaa, lukee lopussa. :-DD

Kaunis spotti.Mutta kun olemme viimeksi laittaneet Audi-miehen hyllylle, liian vanhanaikaisten mielipiteittensä vuoksi, tuli mieleeni että tässähän olisi oiva tilaisuus miehillä nousta barrikadeille ja vaatia spottia pois telkkarista koska mies on siinä vain seksiobjekti. Vaan kehtaisiko joku mies sen tehdä ? En oikein usko. Muut äijät katsoisivat ihmeissään että onko toi kaveri tosikko.

Näin Audi-miesten aikoina tuntuisi vaan mahdottomalta tehdä vaikkapa HK:n makkaramainontaa niin että aselmassa olisi keski-ikäinen mies ja teinityttö! Nyt Atria yhdistää keski-ikäiset naiset, nuoret miehet ja seksin.

Mitä mieltä ootte näistä Atrian mainoksista?
- Jos mainos olisi toisin päin eli vanha mies fantasioisi nuoresta naisesta niin jopa nousisi haloo ja joku joutuisi eroamaan.

Uusi miestenlehti

Uusi sivusto/lehti miehille:

Is Feminism Killing Old Southern chivalry?

Dying to Do a Man’s Job ja The Gender Wage Gap and Occupational Injury Risk
Numerous studies, in particular for the U.S., have shown that individuals in occupations with high injury risk are compensated for that risk by corresponding bonus payments. At the same time, male workers are overrepresented in the most dangerous occupations like scaffolders or miners, while females typically work in relatively safe occupations with respect to occupational injuries. It is therefore remarkable that almost all studies analyzing the gender wage gap have disregarded different occupational injury risks as a potential explanatory variable for observed gender wage differentials.

Decline in Women's Happiness Revisited

Naiset ja pornografia
Tutkimuksissa on tullut myös esille, että pornografiasta kiinnostuneet naiset ovat maskuliinisempia kuin muut naiset. Tämä seikka selittynee sillä, että heidän plasmansa testosteronitasot ovat korkealla tasolla ja siten miehisemmät piirteet tulevat enemmän esille. Tiedetään nimittäin, että testosteronin määrällä on selvä yhteys myös naisen libidoon. Tutkimusten perusteella korkeat testosteronitasot omaavilla naisilla asennoituminen seksiin vastaa pitkälti miesten asennoitumista. Tällaisten naisten seksuaalinen käyttäytyminen on miehisempää ja keskittyy enemmän omien halujen tyydyttämiseen kuin niillä naisilla, joiden testosteronitasot ovat alhaisemmalla tasolla.

Perhekerhosta voi löytää vaikkapa runoja isänpäiväkortteihin.

perjantaina, lokakuuta 02, 2009

Not so nice

Porno menee olennaiseen
Jos kritisoit pornoa, olet moralisti. Ja enemmänkin. Kriittiset näkemykset pornosta kätkevät taakseen perustavan vihamielisyyden ihmisen seksuaalisuutta kohtaan.

Rakkaus ja seurustelu ovat pelkkiä "soidinmenoja", joiden tarkoitus on johtaa seksiin. Porno menee sen sijaan suoraan olennaiseen.

Silti Suomessakin on naisia, jotka ahdistuvat siitä, että oma mies katsoo pornoa. Se saa naisen tuntemaan itsensä mustasukkaiseksi, epävarmaksi, riittämättömäksi, jopa haluttomaksi.

Näiden naisten pitäisi miettiä omaa suhtautumistaan pornoon. Heidän pitäisi kysyä itseltään, miksi he kokevat ongelmaksi sen, että mies on kiinnostunut pornosivustoista. Heidän pitäisi pohdiskella sitä perimmäistä kysymystä, voiko koskaan yksi ainoa ihminen olla kaiken mielihyvän lähde.

Tehdään nyt selväksi, että nämä eivät ole minun ajatuksiani. Itse asiassa vastustan niistä jokaista. Näkemykset ovat peräisin seksuaalisuuden ja ihmissuhteiden asiantuntijaorganisaatio Sexpo säätiöltä ja sen hallituksen puheenjohtajalta Tommi Paalaselta.

Ohjeet naisille, joita miehen pornoharrastus ahdistaa, ovat Sexpon verkkosivujen kysymyksiä ja vastauksia -palstalta.

Näille verkkosivuille Helsingin Sanomatkin usein tarjoaa linkin seksuaalisuutta käsittelevien kirjoitusten lopussa.

Tietysti aikuiset ihmiset saavat tehdä itselleen mitä haluavat. Kaikki muu olisi holhousta.

Mutta tässä on nyt kyse ihan muusta.

Kyse on siitä, että Sexpo on Raha-automaattiyhdistykseltä tukea saava säätiö, joka ilmoittaa tavoitteekseen, että "kukin voi toteuttaa seksuaalisuuttaan onnellisesti, tasapainoisesti ja tyydyttävästi".

Kyse on siitä, miten he tätä tavoitetta toteuttavat.

Sexpo on asiantuntijan äänellä normalisoinut pornon. Sexpon mukaan porno on elimellinen osa suomalaisen ihmisen seksuaalisuutta ja ihmissuhteita.

Ja enemmänkin. Jos parisuhteessa elävä mies tahtoo surffata pornoa, Sexpo ei kysy, onko tämä ehkä hieman itsekeskeistä. Pornotarve asetetaan samanarvoiseksi puolison tunteellisten ja fyysisten tarpeiden kanssa.

Itse asiassa oikeus surffata ohittaa moiset vanhanaikaiset tarpeet.

Kutsukaa minua moralistiksi, mutta minun kirjoitusteni perästä ei löydy linkkiä Sexpon sivuille.

HS: JUSSI AHLROTH

Väkivaltaa kyllä, vaan pornoa ei

Feminaaraat kun tuntuvat olevan allergisia kaikelle perinteiselle, vaikka siitä olisi heille pelkästään etua. Heidän mielestään tärkeintä maailmassa on TYÖ.

Miestenkin kokema väkivalta on ongelma

Tähän autokouluun ei miehiä huolita

torstaina, lokakuuta 01, 2009

Lasikatto koulutuksessa

Hollantilaiset uranaiset vaativat sukupuolikiintiöitä huipputehtäviin.

Naiset kouluttautuvat miehiä paremmin


Feministinen terrori jatkuu kouluopetuksessa - Virkkusen työryhmä

Tasa-arvo halutaan asenteisiin jo peruskoulussa

Miten purkaa naisten ja miesten perinteistä työnjakoa?
"Matala palkkataso lähtökohtaisesti hidastaa segregaation purkua. Oikeudenmukainen palkkauksen voisi kuvitella toimivan porkkanana myös nuorille miehille kun he harkitsevat esimerkiksi hoitoalalle lähtöä. Samapalkkaisuusohjelman palkkaero- ja segregaation purku -tavoitteisiin nopeasti tepsivänä lääkkeenä näkisin - niin haastavaa kuin se onkin - naisvaltaisten alojen palkkojen selkeän korottamisen", Arajärvi sanoi.

Lisäys: Miesten koulutustaso paranee hitaammin kuin naisten