keskiviikkona, syyskuuta 26, 2012

Milloin valmistuu?

Hannuniemi on hyvällä asialla..., tosin titteli "väitöskirjaa valmisteleva" on ollut käytössä jo vuosikymmeniä. Oman asiansa saa näköjään paremmin esille kuin tekemällä väitöskirjan valmiiksi, jolloin väitöskirjasta tulee vanhentunut uutinen.
 1. 1994 Anja Hannuniemi 50.000,- Väitöskirjatyöhön aiheesta ”Lapsipotilaan oikeusturva”
 2. Helsingin yliopiston tutkimusvaroista on vuoden 1995 alusta lukien myönnetty rahoitusta johtamaani lääkintäoikeudelliseen tutkimushankkeeseen "Potilaan asema ja oikeudet". Hankkeen kolme tutkijaa tähtää lääkintäoikeudellisiin väitöskirjatutkimuksiin: OTL Anja Hannuniemi alaikäisen potilaan asemasta
 3. 2002 Oikeustieteen lis. Anja Hannuniemi Toisesta vanhemmasta vieraannuttamisen oireyhtymää koskevaan väitöskirjatutkimukseen: 7.000 euroa
 4. Myönnetyt apurahat 2003 OTL Anja Hannuniemi Toisesta vanhemmasta vieraannuttamisen oireyhtymä huoltokiistoissa: 5000 euroa vieraannuttamisoireyhtymästä,
 5. MOT 19.4.2004 Lääkärit tuomareina Oikeustieteen lisensiaatti Anja Hannuniemi tekee väitöskirjaa lasten kohtelusta erotilanteissa. Hän on toiminut myös oikeudessa sekä avustajana että syyttäjänä.
 6. 2005 Metro lehden toimittaja kertoi Anja Hannuniemi valmistelee väitöskirjaa 
 7. Oikeustieteen lisensiaatti Anja Hannuniemi 16.000 väitöskirjatyöhön "Vanhemmasta vieraannuttamisesta. Lääkintäoikeudellinen tutkimus huoltokiistoista ja lasten mielipiteen muodostumisesta 
 8. Oikeustieteen lis. Anja Hannuniemi Väitöskirjatyöhön vanhemmasta vieraannuttamisesta. Lääkintäoikeudellinen tutkimus huoltokiistoista ja lapsen mielipiteen muodostumisesta: 18.000 euroa v2007.
 9. 2008 Oikeustieteen lisensiaatti Anja Hannuniemi 18.000 väitöskirjatyöhön "Vanhemmasta vieraannuttamisesta. Lääkintäoikeudellinen tutkimus huoltokiistoista ja lasten mielipiteen muodostumisesta" 
 10. 2012 Hannuniemi valmistelee väitöskirjaa vieraannuttamisesta.
Valmistumista odotellessa... jotkut saavat näköjään paremmin apurahoja kuin toiset... 18 vuotta on tietenkin lyhyt aika odottaa...

tiistaina, syyskuuta 25, 2012

Miesasiakirjallisuuden käsittely Suomessa vs. Ruotsissa

Suomi

Arto Jokinen hehkuttaa toimittamaansa kirjaa "Mieskysymys: "Lopputulos oli parempi, mitä uskalsin toivoa."

Tilanne on kuitenkin se, että googlaamalla ei löydy yhtään kirjaa käsittelevää media-artikkelia. Kirja on vaiettu lähes kokonaan.

En ole kommentoinut kirjaa, koska sitä ei löydy Jyväskylän kirjastoista, eikä se ole edes tilauksessa.
Profeministimiesten Timo Honkasalo kirjoittaa asevelvollisuudesta. Hän osoittaa, että asevelvollisuus on miesten pystyttämä instituutio, joka on koko olemassaolonsa ajan ollut miesten lakkautettavissa.
Ahaa, ilmeisesti Jokisen ja Honkasalon mielestä miesten tasa-arvo-ongelmille ei edes tarvitse tehdä mitään, koska miehet olisivat voineet koko ajan ratkaista minkä tahansa miesten tasa-arvo-ongelman - miehillähän on ollut ja on edelleen enemmistö eduskunnassa.

Ylimielisyyttä ei ainakaan puutu:
Sanon sen suoraan: eniten ääntä pitävillä miehillä ei ole hajuakaan, mitä miehiin ja poikiin liittyen Suomessa on tehty tasa-arvon alueella. Sen takia voidaan pokkana väittää, ettei ole tehty mitään ilman, että tuntee itsensä hölmöksi. Minä kirjoitan mieskeskustelun historiasta osana tasa-arvopolitiikkaa. Toivon, että nämä kirjoitukset taustoittavat jatkossa paremmin nykyistä miehistä käytävää keskustelua, jotta ei aina tarvitse lähteä ensin opettelemaan aakkosia ennen kuin voidaan puhua.
Muistutan jälleen kerran pikku puutteista miesten ja poikien tasa-arvon edistämisessä:
 1. Asevelvollisuus
 2. Huoltajuuspäätökset
 3. Asunnottomat ja miesten syrjintä vuokra-asunnon hakijoina
 4. Vankien sukupuolijakauma
 5. Syrjäytyneet
 6. Ahdas maskuliininen rooli (esim. pukeutumisessa eduskunnassa tai linnan juhlissa, miehuuden ansaitsemisen velvollisuus, ritarillisuus, elatusvelvollisuuden odotus, tunteiden tukahduttaminen, ongelmista vaikeneminen, feminiinisen käytöksen kielto)
 7. Itsemurhat
 8. Elinikä
 9. Alkoholistit ja huumeiden käyttäjät
 10. Mies väkivallan kohteena
 11. Miehen huomiointi neuvolassa
 12. Miesnäkökulman puute sosiaalipalveluissa
 13. Poikien asema koulussa ja koulupudokkaat
 14. Korkeakoulutuksen epätasa-arvo
 15. Työkyvyttömät pitkäaikaistyöttömät
 16. Konkurssin tuoma velkataakka
 17. Isyyshuijaukset
 18. Mies huonommat elämänstrategiat (koti-isyys ja elättäjyys ja niiden kombinaatio)
 19. Syrjäytyminen pariutumismarkkinoilta
 20. Oikeus tietää biologisesta isyydestä
 21. Lisääntymisoikeudet (naisella on oikeus tehdä abortti, antaa lapsi adoptioon, olla kertomatta lapsesta isälle jne.)
 22. Äidin valta-asema perheessä
 23. Väärät syytökset väkivallasta, insestistä tai raiskauksista
 24. Vieraannuttamisoikeyhtymä
 25. Rintamahenkilökorvaus
 26. Sukupuolentutkimus on feminististä
 27. Tasa-arvovirkamiehet ovat naisia ja tasa-arvopolitiikka keskittyy naisiin
 28. Miesten ankarammat tuomiot
 29. Vaaralliset työt
 30. Miesten vähyys naisvaltaisilla aloilla
 31. Naisten seksuaalisen attraktiivisuuden tuomat hyödyt työelämässä
 32. Terveydenhuollon naiskeskittyneisyys ja miesten huonompi hoito
 33. Eläkejärjestelmän jakamat hyödyt
 34. Miesnäkökulman puute mediassa
 35. Hölmön isän stereotyyppi mediassa
Taitaa olla vain hyvä asia, että kirjasta ei puhuta missään.

Ruotsi

Per Strömin kirja "Mansförbjudet: Könsdiskriminering av män och pojkar" on sen sijaan saanut suuren mediahuomion Ruotsissa.


Televisiohaastattelu.

Radiohaastatteluja: "Män är diskriminerade"

Män diskrimineras mer än kvinnor enligt Pär Ström

Bok om könsdiskriminering av män


Artikkeli: Män diskrimineras i jämställdhetens namn

Pelle Billing

Pelle Billingiltä ilmestyy Ruotsiksi kirja Jämställdhetbluffen:


Nu är Jämställdhetsbluffen släppt!

Utdrag från min kommande bok

Yhteenveto

Suomessa ilmestyy profeministisesti (mahdollisimman) korrekti kirja miesasiasta, josta ei keskustella missään, jota ei löydy mediasta eikä kirjastosta. Siinä on miesasiakirjallisuuden käsittely Suomessa.

Ruotsissa ilmestyy kaksi kunnon miesasiakirjaa ilman typerää profeminististä hapatusta ja miesasiasta lähtee käyntiin kunnon keskustelu.

Vaikka Ruotsi saattaa olla vielä Suomeakin umpifeministisempi maa, miesasiakeskustelut mediassa ovat siellä paljon paremmin esillä kuin Suomessa.

maanantaina, syyskuuta 24, 2012

Endometrioosi nostaa markkina-arvoa

Hesari suhtautuu positiivisesti markkina-arvoteorian hyödyntämiseen tieteessä:
Tuoreessa italialaistutkimuksessa koehenkilöt valitsivat endometrioosia, eli kohdun limakalvon pesäkesirottumatautia sairastavat naiset muita viehättävämmiksi. Mielenkiintoisesti endometrioosin vakavuus ja viehättävyys korreloivat keskenään. Naiset, joilla oli endometrioosin pahin muoto, koettiin myös viehättävimmiksi.
Kaksi mieslääkäriä ja kaksi naislääkäriä arvioivat naisten viehättävyyttä viisikohtaisella asteikolla. Lisäksi naisilta mitattiin painoindeksi, lantio-vyötärösuhde ja rintojen koko.
Terveet naiset huutavat tässä vaiheessa: "Hesarin toimittajat ovat sikamaisia sovinisteja, kyllä terveet naiset ovat ainakin yhtä kauniita!  Hesarin toimittajat eivät varmaan ole saaneet seksiä, eivätkä tule saamaan!"

Jen Gunter ei ilahtunut

Dr. Jen Gunter kirjoittaa samasta tutkimuksesta vähemmän mairittelevaan sävyyn:
I do not believe in medical studies that have doctors rate a woman’s attractiveness. I fail to understand how a small group of Italian doctors rating attractiveness of women with different stages of endometriosis contributes anything to medical science.
Honestly, it makes me sick to type that. If some researcher asked me to participate in that study my first response would be, “Fuck off.” My second would be to report them to the institutional ethics board.
Kommentteja Hesarista
 • Todella sairas tutkimus. Niin, kysymyshän on vain naisesta. Sairastakoon ensinendometrioosia, vasta sitten on kiinnostava. Mitähän vastaavaa uroille keksitään vastapainoksi?
 • Ketkä kokivat oireyhtymän naiset viehättävämmiksi tutkimuksessa? Tutkijatko vai satunnaiset pokaajat kadulla? Jännittävä tutkimus, olisi mielenkiintoista kohdata tutkijat ja viehättävyyden arvioiat silmitysten. Mitähän naispelkoja siellä piileekään, kun pitää oikein tutkimuksella todistaa se viehättävyyden sairaus?? Onkohan tutkijoista/arvioista kukaan koskaan tuntenut tyydytetyn naisen tuoksua vierellään;)
Hesari saa maistaa minulle tuttua kauraa. Hyvä niin.

sunnuntaina, syyskuuta 23, 2012

Miesten lakko

Dr. Helen Smithiltä on tulossa kirja Male Strike: Society’s War on Men.

Kirjan pääteesin mukaan yhteiskunta on niin miesvastainen, että miehet ovat "going to Galt". Termi "Galt" on otettu Ayn Randin kirjasta "Atlas Shrugged", jossa yhteiskunnan tuottavat jäsenet menevät lakkoon John Galtin johdolla.

Hallitus ja poliitikot toimivat yhteistyössä naisten kanssa kerätäkseen rahaa miehiltä. Miehet eivät ole oikeutettuja saamaan yhtä suuria etuja hyvinvointivaltiolta kuin naiset, vaikka miehet rahoittavat niistä suurimman osan.

Miesten lakko voi ilmetä avioitumattomuutena, kouluttamattomuutena, matalapalkka-aloilla työskentelynä tai harrastuksiin panostamisena, jotta miehet voisivat välttää maksamasta systeemille, joka siirtää rahat miehiltä naisille.

Kyse ei ole pelkästään hyvinvointivaltion tulonsiirroista, vaan myös valtion kampanjista, kuten naisiin kohdistuvan väkivallan vastustaminen.

Feministit ylläpitävät mielikuvaa "naisiin kohdistuvasta sodasta", jotta naistutkimuksesta ja muista vastaavista aineista valmistuneille naisille riittäisi töitä. Naistutkijoita ja muuta hömppäporukkaa ei oikeasti tarvita mihinkään, mutta "naistensuojelulle" on tarjolla paljon rahoitusta. Kyse on pelkästään rahasta.

Smith kertoo olevansa feministi siinä suhteessa, että hän uskoo tasa-arvoon, mutta tasa-arvo ei tarkoita hänelle naisten ylivertaisuutta. Alkuperäinen ja legitiimi naisten tasa-arvoliike on muuntautunut kokonaiseksi poliittiseksi systeemiksi, jossa naisilla on etuoikeuksia ja mitä enemmän naisilla on etuoikeuksia, sitä useampiin etuoikeuksiin he tuntevat olevansa oikeutettuja.

Naisaktivistit ovat saaneet ajetuksi läpi lainsäädäntöä, joka tuomitsee miehet seksuaalirikoksista yhä helpommin ja helpommin. Miesten tuomitsemiseksi ei enää tarvita perinteisesti vaadittua todistusaineistoa - miesten oikeudet kantavat vain naisen rehellisyyteen asti. Naisen tarvitsee  vain nostaa syyttävä sormi perheväkivallasta ja hän saa lapset itselleen ja miehen häädetyksi.

Miehiä syrjitään tavoilla, joita naiset eivät edes ymmärrä ja silti feministit väittävät, että yhteiskunnassa on käynnissä sota naisia vastaan.

lauantaina, syyskuuta 22, 2012

Miehenä olemisen taito

“Minä en ole maskulisti”, julistin tärisevin käsin äidinkielenaineeni ensimmäisessä lauseessa nuoren, loukatun miehen vimmalla. “En minä vihaa naisia. Minä pelkään heitä.”

Maskulismiin liittyi tuolloin ainoastaan negatiivisia assosiaatioita: vihaa, räyhää, netissä sönköttävien miesasiamiesten katkua. Vihaisia miehiä, miehiä vihaavia naisia. Kieltäydyin kunniasta otattaa maskulistin leimaa otsaani, vaikka en tuolloin edes tiennyt mitä tuo karmivalle haukkumasanalle maistuva kummajainen loppupeleissä tarkoittikaan.

Tässä onkin näppärä tapa selvittää, oletko maskulisti. Työnnä käsi housujen kauluksesta sisään.
 • a) Onko sinulla kulli?
 • b) Haluatko päättää mitä sillä tehdään?
Jos vastasit myöntävästi molempiin kysymyksiin, niin onneksi olkoon! Sinä olet maskulisti!

Hyvät miehet, ottakaa ihan rauhallisesti. Teidän ei tarvitse maistaa omaa siemennestettänne tänään. Ei minun vahtivuoroni aikana. On kuitenkin yksi asia, jonka kehotan tekemään. Sanokaa: ”Olen maskulisti.” Vielä parempi  on, jos nousette tuolille ja huudatte: ”MINÄ OLEN MASKULISTI!” Ihan vain siksi, että minusta on paljon jännittävämpää, jos nousette tuolille.

Luettuani kirjan Miehenä olemisen taito -teoksen uskallan vihdoin myöntää sen: minä olen maskulisti. Eikä minulla ole mitään pelättävää.

Lähde: Caitlin Morania mukaillen

keskiviikkona, syyskuuta 19, 2012

Laasaslaisuus on uusi homous.

Eräs mieshenkilö otti minuun yhteyttä kirjoittaen seuraavasti:
Itse luen käytännössä kaikki kirjoituksesi ja pidän niistä. Niistä ei kuitenkaan voi sosiaalisen paineen vuoksi juurikaan keskustella; suorastaan sosiaalinen itsemurha on linkittää kirjoituksiasi, koska Suomessa maskulistin leima ei, kuten toki tiedät, ole millään muotoa helppo kannettava. Esimerkiksi linkkaamani Niinistö-kirjoituksesi sai jokseenkin tylyn vastaanotoni.

Varmasti ymmärrätkin, miksen siis halua kommentoida nimelläni blogeissasi tai muutenkaan erityisemmin tuoda julki sitä ajattelutapaa, jota niin kylmänä ja kyynisenä yleisesti pidetään. Leimautuminen "laasaslaiseksi" on kohtalaisen varma tapa välttyä siltä kuuluisalta hellyydeltä. 
Vastaani on tullut lukuisia samankaltaisia kommentteja: "Olen samaa mieltä kanssasi, mutta en voi tunnustaa sitä julkisesti. Siksi en ole tullut vielä kaapista ulos". 

Nykypäivänä homot pomppivat ulos kaapista kuin kaniinit ja kansa hurraa. Laasaslaisilla ei ole samanlaista oikeutta.

Laasasen siteeraaminen tuhoaa yksilön uskottavuuden:
Makkonen: - "Vesi jäätyy nollassa asteessa, luin sen Laasasen blogista".
Femmarit: - "Ha haa, et kai Laasasta usko, idiootti!"
FB-kaverit

Minä en pyydä ihmisiä FB-kavereiksesi, koska en halua asettaa "laasaslaista aikapommia" viattomien ihmisten uskottavuudelle.

Pyysin toki kaveriksi Seppo Lehtoa, koska FBI oli estänyt Lehdon omat kaveripyynnöt, eikä Lehdon maine luultavasti huonone paljoakaan laasaslaisesta leimasta (huononee kuitenkin).

Mieleltään yksinkertaiset ovat itse pyytäneet minua FB-kaveriksi. Heidän uskottavuutensa menetys on kuitenkin heidän oma mokansa - rauha heidän sieluilleen.

Siteeraajat

Hulluimmat yksilöt siteeraavat Laasasta. Tuo joukko koostuu pääasiassa syrjäytyneistä, alkoholismiin ja mielenterveysongelmiin taipuvaisista elinkautisvangeista, joilla on itsetuhoisia taipumuksia.

Heillä ei ole tietenkään paljon menetettävää, paitsi vankikavereiden järjestämät joukko-orgiat heidän kustannuksellaan.

tiistaina, syyskuuta 18, 2012

Tatuointikeskusteluista poimittua typeryyttä

Ihmisten typeryys jaksaa yllättää kerta toisensa jälkeen. Olipa tatuoinneista mitä mieltä tahansa, 90 % ihmisistä ei edes ymmärrä, mitä väitteeni "tatuoitujen naisten markkina-arvo on tatuoimattomia alempi" tarkoittaa.

Väitehän tarkoittaa sitä, että tatuoituihin naisiin kohdistuu vähemmän seksuaalista kysyntää kuin tatuoimattomiin naisiin.

Väitteeni voi olla väärä tai oikea ja sitä voi yrittää kumota, mutta...kuten sanoin, koska 90 % ihmisistä ei edes ymmärrä, mitä väite tarkoittaa, he tuohtuvat aivan vääristä asioista.

Keskusteluista poimittua

City:
Laasanen on taas aivan hukassa. Toiset tykkää, toiset ei.
Niin, ja mitä sitten? Väitteeni ei ole ristiriidassa vastaväitteen "Toiset tykkää, toiset ei" väitteen kanssa.
On taas vähän tyhmää kategorisoida kaikki tatuoinnit samaan koriin.

Tyhmä tatuointi antaa ihmisestä huonon kuvan, tyylikäs taas hyvän. Ja kukin määrittelee itse mikä on mielestään hyvä ja mikä huono tatuointi.
Tämänkään kommentin kirjoittaja ei ole ymmärtänyt väitettäni, eikä kommentti ole ristiriidassa väitteeni kanssa.
Laasasella on mitä ilmeisemmin ollut tunnekylmä äiti, surullinen tapaus yhtä kaikki :(
Siksikö, että väitin tatuoitujen naisten markkina-arvon olevan alentunut?
Ei järin fiksu mies.
Siksikö, että väitin tatuoitujen naisten markkina-arvon olevan alentunut?
En ole samaa mieltä Laasasen kanssa
Ja perustelut olivat?
Hyvä tatska (saa olla useampiakin) naisella on aina plussaa.
Mielipide tatuoinneista ei ole ristiriidassa väitteeni kanssa.
Olipa naurettava kirjoitus. Se joka tatuoinnin haluaa niin laittakoon minun puolesta.
Kommentti ei ole ristiriidassa väiteeni kanssa.
Toi Laasanen on yhtä pihalla noitten juttujensa kanssa, kun lumiukko kesällä.

Musta se joka haluu saa nitä itteensä laitattaa :-)
Kommentoija ei ole ymmärtänyt, mitä kirjoituksessani väitettiin. En esittänyt, että tatuointeja ei saisi laittaa.
mun mielestä se on henkilökohtanen päätös onko tatuointeja vai ei
Kommentoija ei ole ymmärtänyt väitettäni.
Lisäksi blogisti vetää (jälleen) kummallisen johtopäätöksen markkina-arvoon. Eihän tutkimuksessa käsitelty markkina-arvoa saati tatuoinnin yhteyttä markkinoihin tai arvoihin.
Kommentoija ei ymmärrä, mitä markkina-arvo tarkoittaa.
Minuakin kiinnostaisi tietää millaisista tatuoinneista on puhe.
Kommentoija ei ole ymmärtänyt väitettäni.
Henryn mielleyhtymät pitävät paikkansa 50-luvulla.
Kommentoija ei ole ymmärtänyt väitettäni.

Blogista poimittua

Blogikirjoitus: Tatuoitu nainen, halpa huorako?
Lukiessani Uuden Suomen blogeista Henry Laasasen kirjoitusta tatuointien vaikutuksesta naisten markkina-arvoon olin purskahtaa itkuun ja nauruun samaan aikaan. Miten helvetissä joku voi olla vuonna 2012 mieleltään noin rajoittunut? 
Kirjoittaja ei ole ymmärtänyt markkina-arvoväitettäni.
Ensinnäkin, miksi naisista pitäisi puhua kuin Nokian osakkeista?
Seksuaalisuuden taloudellisessa teoriassa käytetään taloudellista terminologiaa. Siksi.
Laasanen on onnistunut lyhyessä artikkelissaan todistamaan hienosti omaa sovinistisuuttaan.
Ahaa. Miten väite "ryhmän X naisten markkina-arvo on alempi kuin ryhmän Y naisten" on sovinismia?
Surullista on ollut myös huomata kuinka niin moni puolustelee Laasasen näkemyksiä kommenttiosiossa.
On surullista, että monet ihmiset ovat  samaa mieltä melko itsestään selvän väitteen kanssa?
Hienosti Laasanen nostaa vammaisuuden negatiiviseen valoon.
Väittääkö kirjoittaja, että erilaiset vammat, kuten ihovammat, eivät laske markkina-arvoa?
En myöskään tiennyt että prostituoidut näyttävät aina tietynlaiselta.
En väittänyt, että prostituoidut näyttävät aina tietynlaisilta, vaan että tietyt tatuoinnit, kuten Tram stamp, on yleisempi prostituoiduilla.
Se, onko joku kaunis vai ruma on aina katsojan silmissä. Joku saattaa pitää flanellipaidassa ja Karhun lippiksessä yökerhossa jammailevaa Laasasta rumana, kun toisen mielestä Henry on tosi hottis.
Kirjoittaja ei ymmärrä, että markkina-arvo tarkoittaa katsojien mielipiteiden summaa.
Nyt pitäisi oikeasti päästä yli tästä vanhakantaisesta ajattelutavasta jossa tatuointeja kantavat, ainoastaan Laasasen mainitsemien ryhmien edustajat. 
On aivan eri asia keskustella siitä, miten ajattelutapoja pitäisi muuttaa.
Se on vähän sama kuin yleistäisi, että kaikki lyhythiuksiset naiset ovat lesboja, jokainen korvakorua kantava mies homoseksuaali.
Kirjoittaja ei ymmärrä mitä tarkoittaa yleistys. 
Naiset eivät myöskään saa ansaita puolisoaan enempää. Laasasen maailmassa ihannenainen on varmaan sellainen Eloveena-mainoksesta tuttu hiukset palmikolla oleva viattoman näköinen nainen jonka elämäntehtävä on kasvattaa lapset ja pitää huolta, että ruoka on pöydässä kun perheen pää tulee kotiin.

Häh, miten niin? Minähän olen kirjoittanut päinvastoin siitä, että naisten pitää ottaa suurempi vastuu miesten elättämisestä, treiffeillä maksamisesta tms.
Tällä yritän sanoa, että ihmisiä on turha yrittää lokeroida mihinkään tai yleistää jonkin tietyn ulkoisen seikan vuoksi. Meitä on moneen junaan.
 Asioista on mahdoton puhua ilman yleistyksiä.
Kyseessä ei ole mikään faktaväite. Kyseessä on mielipide. Väittääksesi asiaa faktasi sinun pitäisi perustella se jollain muulla tutkimuksella kuin käyttämälläsi.
Kirjoittaja ei ymmärrä, mikä on mielipiteen ja faktaväitteen ero. Faktaväitettä voidaan arvioida dikotomian tosi/epätosi avulla, mielipidettä ei voi.
Ihmiset, niin miehet kuin naisetkin ottavat tatuointeja kuka minkäkin syyn takia. Syy voi olla niin elämässä tapahtunut asia, henkilön mieltymys ihotaiteeseen, yhteisöllinen juttu tai vaikka ihan senkin takia kun muutkin ovat ottaneet. Kaikki näistä syistä ovat aivan yhtä hyviä, eikä kenelläkään ole oikeutta tuomita saati leimata asian johdosta.
Parinvalinnassa ihmisillä on oikeus "tuomita" mikä tahansa piirre epätoivotuksi. Markkina-arvoteoria  vain tuo esille nuo tuomitsemisen tavat.
Teetin aiheesta ”tutkimuksen”. Kysyin laskeeko tatuointi naisen seksuaalista viehättävyyttä. Tähän mennessä vastanneista 95,3% oli sitä mieltä että ei laske. Tutkimus on otannaltaan suhteessa lähes kaksinkertainen verrattuna tupakkayhtiön tutkimukseen. Lisäksi tutkimuksen tekijä on asetellut kysymyksen puolueettomasti joten sen objektiivisuus on parempi kuin verrattavan tutkimuksen. Yhteistä näille tutkimuksille on se, että ne kummatkaan eivät ole valideja eikä niiden perusteella kannata vetää mitään suuria johtopäätöksiä. Miten Laasanen tehdään? Myönnätkö että suurempi osa ihmisistä ei näe tatuoituja naisia vähemmän seksikkäinä vai tyydymmekö siihen FAKTAAN, että meidän kummankaan käyttämät tutkimukset eivät omaa luotettavalta tutkimukselta vaadittuja piirteitä, joten joudumme odottamaan parempaa tutkimusta.
Tämä on kirjoituksen ainut järkevä argumentti. Tatuoinneista on tosin tehty lukuisia tieteellisiä tutkimuksia, joiden mukaan tatuoinnit laskevat markkina-arvoa, mutta sehän onkin jo järkevää ja kiinnostavaa markkina-arvoväittelyä.

maanantaina, syyskuuta 17, 2012

Feministinen seksiroolikasvatus harhateillä

Feministi Anna-Stiina Nykänen on haltioissaan äitipornon menestyksestä.
Var­si­nai­nen vä­hek­syt­ty­jen la­ji­tyyp­pien ris­tey­tys on ro­man­tiik­kaa ja sa­do­ma­so­kis­tis­ta sek­siä yh­dis­tä­vä ro­maa­ni­sar­ja 50 Sha­des of Grey. Fe­mi­nis­ti­nä sii­tä voi ol­la iloi­nen: On­pa taas yk­si nai­nen pääs­syt hui­pul­le. Vie­lä vii­si­kymp­pi­se­nä on lyö­nyt it­sen­sä lä­pi. Ol­laan nyt yl­pei­tä ei­kä ly­tä­tä. Leo­nard on ri­kas­tu­nut­kin, ji­huu! Por­no­teol­li­suu­des­sa on liik­ku­nut hir­veäs­ti ra­haa, mut­ta ai­ka vä­hän sii­tä on pää­ty­nyt nais­ten tas­kuun.
Nykänen julistaa:
Nai­sil­la on oi­keus naut­tia mis­tä ha­lua­vat. Kun sii­tä ei ole ke­nel­le­kään hait­taa.
Onko myös miehillä oikeus nauttia siitä, mitä he haluavat? Esimerkiksi ohikulkevien tissien ja pyllyjen tuijottamisesta. Eihän siitä ole haittaa kenellekään.

Milloin väärästä nautinnosta on haittaa? Feministit sanovat että tissien ja pyllyjen tuijotuksesta on naisille haittaa: tuijotus on epämiellyttävää ja se tekee naisista objekteja. Tuijotus opettaa, että isot tissit ja kiinteät pyllyt ovat seksikkäitä, mikä johtaa naiset silikonileikkauksiin ja ylenpalttiseen laihdukseen kuntoilun kera.

Mitä haittaa äitipornosta on?

Äitipornon miessankarina on dominoiva, sadomasokistinen, rikas ja monella tapaa täydellinen mies, joka alistaa naista. Äitiporno opettaa miehille traditionaalisen patriarkaalisen roolin, jossa mies on menestyvä ja dominoiva. Se juuri se rooli, jota vastaan feministit ovat protestoineet.

Vain feministi voi kuvitella, että traditionaalista maskuliinisuutta voidaan purkaa, samalla kun naisille suunnattu porno antaa täysin päinvastaisen viestin alistavan miehen seksikkyydestä. Miksi feministit eivät ylistä kotitöitä tekevän poninhäntäisen sivarin seksikkyyttä? Miksi feministi eivät osta kirjaa "Nössömiehen seksiseikkailut" miljoonin kopioin?

Feministit siunaavat aivan väärän roolikasvatuksen miehille, joka on monella tapaa haitallista.
Por­no­teol­li­suus­han on käyt­tä­nyt hy­väk­si, esi­neel­lis­tä­nyt ja alis­ta­nut nai­sia, mut­ta näi­den ta­ri­noi­den ta­kia ei yh­den­kään ih­mis­kau­pan uh­rin ole tar­vin­nut ka­me­ran edes­sä le­vi­tel­lä haa­ro­jaan. Nä­mä ovat syn­ty­neet yh­den nai­sen mie­li­ku­vis­ta, ja nai­set it­se mie­les­sään ne ku­vit­ta­vat ihan niin kuin ha­lua­vat.
Nykänen väittää tosissaan, että roolimalleille ei ole mitään merkitystä sille, millaista alistusta naiset kohtaavat elämässä.
Hyvä­hän se on, et­tä nais­ten elä­mäs­sä on enem­män ero­tiik­kaa, ei­kö?
Ei ole, jos tuo erotiikka kasvattaa miehet alistaviksi sioiksi.
Jos jo­ku nai­nen fan­ti­soi tu­le­van­sa rais­ka­tuk­si, se ei tar­koi­ta, et­tä hän oi­keas­ti si­tä ha­luai­si. Se­hän on sel­vä.
Miten niin on selvä? Minä ainakin fantasioin vain sellaisesta seksistä, jota haluan, eli joka kiihottaa minua.  Nykänen väittää perinteiseen paradoksaaliseen tapaan, että naiset kiihottuvat raiskauksista, mutta eivät kuitenkaan oikeasti halua niitä. En ymmärrä fantasioimista ilman oikeaa halua. Jos minä fantasioin ryhmäseksistä perintöprinsessojen kanssa, niin minä halua ryhmäseksiä perintöprinsessojen kanssa. Mitä ihmeen järkeä on fantasioida jostakin, mitä ei oikeasti halua?

Julkilausutut fantasiat eivät ole vain yksitysomaisuutta, vaan viesti vastakkaiselle sukupuolelle. Kun miehet fantasioivat perintöprinsessoista, he viestittävät naisille "pakon" olla kauniita. Kun naiset kertovat fantasioivansa dominoivista raiskareista, he viestittävät miehille "pakon" olla dominoivia raiskareita.

Julkilauttu fantasia ei ole pelkkä fantasia, vaan imperatiivi vastakkaiselle sukupuolelle. Julkilauttu fantasia ei ole harmiton leikki, joka katoaa olemattomiin sen todellisuusyhteydet kieltämällä.
Ke­nel­lä on ot­saa tul­la sa­no­maan, et­tä nyt kyl­lä nai­set kii­hot­tu­vat ihan vää­ris­tä asiois­ta? Kii­hot­tu­kaa si­vis­ty­neem­min!
Minulla on otsaa sanoa. Feministien olisi syytä sanoa  kiihottuvansa sellaisista asioista, jotka kasvattavat miehiä feministien haluamaan rooliin. Eikä suinkaan sanoa kiihottuvansa dominoivista ja raiskaavista sioista. 
Jos mi­nun pi­täi­si täs­sä iäs­sä kir­joit­taa kir­ja sek­sis­tä, sii­tä tu­li­si kyl­lä ihan eri­lai­nen.
Kirjoitapas piruuttaan feministinen kirja seksistä, joka opettaa miehiä feministien haluaman roolin kaltaiksi nössöiksi kotityöhirmuiksi. Feministithän ovat huutaneet kurkku suorana rooleihin sosiaalistamisen puolesta. Nyt olisi aika laittaa suu sinne, missä raha on.

sunnuntaina, syyskuuta 16, 2012

Hämeen sanomien rimanalitus

Hämeen sanomien pääkirjoitus (11.9) antaa surullisen kuvan median suhtautumisesta miesasiaan.
Asenteella "minähän en ämmien töitä tee" pääsee hyvällä todennäköisyydellä rivakasti kortistoon.
Kuinka monella miehellä on kyseinen asenne? Vai onko lause vain keksitty omasta päästä miesten mollaamiseksi? Suurimpaan osaan "ämmien töitä" ei pääse ilman koulutusta ja merkittävä osa "ämmien töistä" on sellaisia, että miehiä ei katsota hyvällä noiden töiden tekijöinä. Suuri osa naisista ei halua perhepäivähoitajakseen, sihteerikseen, kosmetologikseen, kätilökseen tms. miespuolista työntekijää.

Kuinka moni on tavannut naisia, jolla on asenne "minähän en ukkojen töitä tee" esimerkiksi silloin, kun mökin katto pitäisi korjata? Minä olen. Kun vapaaehtoisia katon korjaajia etsittiin, naiset kiepauttivat hiuskiekuroitaan, totesivat "minä olen vain tyttö" ja häipyivät mökin keittiöön pilkkomaan salaattia nopeammin kuin ehdin sanomaan "kissa".
Brasiliassa on perustettu vertaistukiryhmiä miehille, jotka ansaitsevat vähemmän kuin vaimonsa. Ryhmiä kutsutaan nimellä "Kyynelten miehet".
Huoleen on aihetta, koska naiset eivät rakasta vähemmän ansaitsevia miehiä.
Toki naisen euro edelleen on arvoltaan vähäisempi kuin miesten, eikä se lasikattokaan naisen urakehityksen päältä mihinkään ole kadonnut. Maailman 180 valtionpäämiehestä 20 on naisia, ja maailman 500 suurimman yrityksen johdossa heitä on kolme prosenttia.
Naisen euro on euro, kunhan nainen vain jaksaa tehdä yhtä paljon työtunteja kuin miehet. Mitä järkeä on verrata 0,000000001 promillen osuutta maailman kermasta tavallisiin ihmisiin?
Palkkaero on tietysti tehokas pelote miehille, jotka työttömänä harkitsevat hakeutumista naisvaltaiselle alalle. Tilastokeskuksen mukaan miesvaltaisimpia aloja Suomessa ovat kuljetus ja varastointi sekä informaatio ja viestintä.
Ahaa, korkeasti palkatut miehet kuljetuksessa ja varastoinnissa eivät halua siirtyä huonosti palkattuun sairaanhoitajan ammattiin. Liekö päätoimittajalla yhtään aivosolua tallella?
Erityisesti miehiin vetoavat alat, joissa he tuntevat olevansa mukana "tietoyhteiskuntaa" kehittämässä.
Mistä hatusta tämä väite on kaivettu? Minä voisin kaivaa hatusta väitteen, että miehet ovat kiinnostuneempia tietokonealasta, koska miehet tykkäävät näprätä tietokoneita ja että tietokoneita voi näprätä ilman  vaatimuksia häikäisevistä sosiaalisista taidoista.
Juuri suomennettu amerikkalaisen filosofin Matthew B. Crawfordin teos Elämän korjaajat kuitenkin pyrkii riisumaan tietotyöltä kaiken gloorian. Crawfordin mielestä hienolta kuulostavan termin takaa ei suinkaan löydy itseään toteuttavia, kekseliäitä ja luovia ihmisiä vaan "konttorirottien meri", joka tekee läppäreillä suunnilleen yhtä luovaa työtä kuin Henry Fordin ajan autotehtaan liukuhihnatyöläiset.
Kuinka moni tietotekniikan mies kuvittelee, että bittien vääntäminen tuottaa "suurta gloriaa". Kuinka moni tietotekniikkanörtti kuvittelee, että naisia kaatuu baaritiskillä kuin kauraa, kun mies kertoo tekevänsä tietotyötä?

Päätoimittaja yrittää maalata tietotekniikan miehistä kuvan imbeselleinä, jotka idealistisesti kuvittelevat "rakentavansa tietoyhteiskuntaa gloorian siivittäminä", mutta jotka todellisuudessa ovat tietotekniikan liukuhihnatyöläisiä.
Sopeutuminen on epäilemättä miehille vaikeampaa kuin naisille mutta ei yhtään vähemmän väistämätöntä. 
Minä väitän, että sopeutuminen lasten kanssa leikkimiseen tai salaatin pillkomiseen on helpompaa minulle kuin sopeutuminen mökin katon korjaamiseen tai roskakuskin uraan keskivertonaiselle.

Yhteenveto

Hämeen sanomien päätoimittaja onnistuu listaamaan lyhyeen pääkirjoitukseen lähes kaikki typerimmät feministiset kliseet miehistä ja tasa-arvosta:
 1. Miehillä on "minähän en ämmien töitä tee" asenne.
 2. Miehet itkevät, kun he ansaitsevat vähemmän kuin vaimonsa.
 3. Naisen euro on 80 senttiä.
 4. Naisia ei ole tarpeeksi valtion päämiehinä ja top 500 yhtiöiden johdossa.
 5. Miehet kuljetuksesta ja varastoinnista eivät hakeudu naisvaltaisille aloille, koska kuljetuksen ja varastoinnin palkat ovat niin suuret.
 6. Miehet kuvittelevat olevansa kehittämässä tietoyhteiskuntaa gloorian siivittäminä, vaikka todellisuudessa he tekevät yhtä paskaa duunia kuin tehdastyöläiset Fordin kokoamislinjalla.
 7. Sopeutuminen miehille on naisia vaativampaa.

lauantaina, syyskuuta 15, 2012

Testi feikillä FB-profiililla

Petteri Järvinen on ryhtynyt harjoittamaan kokeellista sukupuolentutkimusta feikkiprofiiliin turvautuen. Petteri teki FB-profiilin kauniilla naisen kuvalla, eikä mennyt kuin pari päivää, kun postiluukku alkoi kolisemaan.
Jo parin päivän kuluttua sähköpostiin kolahti ensimmäinen treffitarjous.
Ööö...mielenkiintoinen tutkimushavainto, kauniille naisille tehdään treffitarjouksia. Enpä olisi arvannut. No, oikeasti mielenkiintoisempia ovat Petterin tulkinnat  tapahtuneesta.

Petteri tulkitsee tutkimustulostaan

Petteri kirjoittaa:
Voi tätä miehistä itseluottamusta! Ei ihme, että naiset kadehtivat sitä. Lähes jokainen mies pitää itseään niin fiksuna ja filmaattisena, että voi lähettää treffipyynnön täysin tuntemattomalle naiselle, jonka seurustelusuhteesta, asuinpaikasta, ammatista, pituudesta tms. ei tiedä yhtään mitään.
Seksuaalisiin suhteisiin pääsemisen edellytys miehelle on runsaiden aloitteiden tekeminen. Mitä enemmän on verkkoja vedessä, sitä parempi flaksi käy. Itseluottamus on eräs naisten eniten arvostamista ominaisuuksista miehessä.

Minimi itseluottamuksen määrä miehelle on aloitteen tekeminen.

Jos naisia ei ole kaveripiirissä, muuta vaihtoehtoa ei edes ole, kuin esittää treffipyyntö täysin tuntemattomalle naiselle, tapahtuipa aloite sitten chatissa, FB:ssä tai baarissa. Ainoastaan nörtit jäävät ihmettelemään, kun aktiiviset pelimiehet vievät "tuntemattomat" naiset nenän edestä.
Pelkkä kuva riittää -- ja sitä jokaisella miehellä on oikeus arvostella.
Mistä Petteri on saanut päähänsä, että "jokainen mies arvostelee" ääneen naisten kuvia perusoikeutenaan? Eihän edes Petterille viestineet miehet arvostelleet kuvaa (ääneen) muuta kuin kehuakseen.
Lopulta mies oivalsi lähettää kuvan myös itsestään (ai niin, tässä mun kasvokuva -- juolahti sentään mieleen). Alunperin herra M:llä ei ollut omassa profiilissaan kuvaa lainkaan.
Jösses, mies kehtasi tehdä aloitteen ilman oman kuvan lähettämistä. Mikä sika!
Kokeilun tulokset palasivat mieleeni, kun luin alkuviikosta Hesarin kolumnia Eipäs tööttäillä naisille
Ystävälliset aloitteet FB:ssä ovat Petterille lähes sama asia kuin huorittelu ja seksuaalinen ahdistelu Brysselin kaduilla.
Silti jokainen mies voi kysyä itseltään, miten imarreltu olisi, jos itse saisi tällaisia viestejä täysin tuntemattomilta, ylipainoisilta, naimissa olevilta ja yleensä monta vuotta vanhemmilta naisilta? Jotka ikään, rotuun ja säätyyn katsomatta tekevät suorasukaisia, kömpelöitä ja hölmöjä ehdotuksia sosiaalisessa mediassa, sähköpostilla, tekstiviesteillä ja jopa tietokonepeleissä.
Olisin erittäin imarreltu, koska tuollaiset viestit osoittaisivat seksuaalisen markkina-arvoni melko korkeaksi.

Olivatko Petterille viestejä lähettäneet miehet ylipainoisia, varattuja ja paljon vanhempia? Naiset saavat aloitteita kaiken muotoisilta ja ikäisiltä miehiltä.
Kysymys on tietenkin retorinen, sillä tyttöjen on pakko tottua epäasiallisiin viesteihin pienestä pitäen. 
Ja poikien pitää tottua siihen, että eivät saa seksuaalisia aloitteita keneltäkään. 

Pariutumismarkkinat on organisoitu siten, että miesten on pakko tehdä aloitteita tuntemattomille naisille päästäkseen seksuaalisiin suhteisiin. Seksuaalisesti haluttuna oleminen on paljon parempi olotila kuin ilman viestejä jääminen.

Yhteenveto

Naiset tunkevat FB:n täyteen kuvia, joissa tissit törröttävät, pylly on puolipaljaana ja naamalla on ankkamaisen viettelevä hymy. Ja nyt Petteri on huolissaan, että mahdollisimman tyrkyiksi ja kauniiksi itsensä ehostaneille naisille tehdään treffiehdotuksia. Ettäs miehet kehtaavat!

Miettikää nyt hetki. Jos naiset pelkäisivät treffiehdotuksia, niin eivät kai he ehostaisi itseään mahdollisimman viehättäviksi? Kauniiksi laittautuneiden naisten saamista treffiehdotuksista ei tarvitse olla huolissaan, sillä sitähän he juuri hakevat.

perjantaina, syyskuuta 14, 2012

Kiintiöt lautakunnissa karkottavat naisehdokkaat!

Viikon huvittavin uutinen löytyy YLEltä:
Liki kaikista puolueista kerrotaan, että kokeneet naisvaltuutetut jättävät kuntapolitiikan ja uusien naisehdokkaiden saaminen listoille on entistä vaikeampaa. Lisäksi jo valtuutettuina olleet naiset haluavat lopettaa, ja syy on yllättävä: tasa-arvolaki kiintiöpykälineen.
Vähille valtuustoon päässeille naisille kertyy kiintiöiden myötä niin paljon tehtäviä, että kunnallispolitiikka syö heidän aikansa.

Tasa-arvoministeri Arhinmäki suitsutti naiskiintiöiden siunauksellisuutta:
Kiintiölainsäädäntö on vähentänyt sukupuolen mukaista työnjakoa kunnallisessa päätöksenteossa. Kiintiöiden myötä naisia alkoi toimia yhä enemmän teknisen sektorin lautakunnissa.
Naiskiintiöiden vaatijat ovat unohtaneet, että teknisissä lautakunnissa istuminen ei ole huviretki, vaan tylsää ja aikaa vievää Miesten työtä.

Persut ovat todellakin naisvihamielinen puolue

Perussuomalaiset ovat tekemättä naisehdokkaille työlään källin. Sadan euron lunnasrahalla Persut ostavat menestystä naisehdokkaille, mutta onko tuo raha lähellekään riittävä korvaus satojen tuntien uuvuttavan tylsästä istumisesta teknisissä lautakunnissa?

Minä epäilen, että kyseessä on patriarkaatin salajuoni siirtää ikävät työt naisten harteille.

Vihreillä viikon toiseksi hauskin perustelu

Vihreiden vaalipäällikkö Eveliina Lindell perustelee nuorten miesten syrjimistä ehdokkaina seuraavasti:
Nuoria miehiä haluttiin nyt ottaa vähemmän ehdokkaiksi siksi, että heillä olisi todelliset mahdollisuudet tulla valituksi kaupunginvaltuustoon eivätkä he söisi toistensa ääniä.
Kuvitelkaapa sitä älämölöä, jos Persut olisivat oikeuttaneet nuorten naisten syrjinnän ehdokkaina samalla perustelulla.

Yhteenveto

Harvoin pääsee nauramaan yhtä makeasti. Feministit vaativat lisää miesten töitä naisille, mutta huomaavat, että miesten työt ovat niin raskaita, pitkäpiimäisiä ja uuvuttavia, että kenenkään naisen ei pitäisi joutua sellaisia tekemään.

Feministeille kävi kuin Peggy Bundylle eilisissä Pulmusissa: työ ei olekaan yhtä hauskaa kuin Oprahin katsominen.

Vain miehet saadaan houkuteltua tekemään "miesten työt" maskuliinisuuden sädekehän saavuttamisen toivossa. Nainen ei saa paskatyöstä kuin rupia perseeseen ja toteaa: työ ei olekaan hauskaa, minä lopetan.

torstaina, syyskuuta 13, 2012

Tatuointien vaikutus miehen markkina-arvoon

Alamme pikku hiljaa päästä yhteisymmärrykseen tatuointien haitallisesta vaikutuksesta naisen markkina-arvolle. Tatuointien vaikutus miehen markkina-arvoon ei ole yhtä suoraviivainen.

Virheetön vaalea iho on eräs suurimmista markkina-arvovalteista naisille. Samaa ei sanoa miehistä. Jos virheetön vaalea iho olisi valtti miehille, koneen ääressä 24/7 istuvat nörtit (kuten minä) vietäisiin käsistä.

Mitä on markkina-arvo?

Kerrataan vielä kerran, mitä tarkoittaa markkina-arvo, koska aiheesta on ollut paljon epäselvyyttä keskusteluissa.

Markkina-arvo tarkoittaa henkilöön kohdistuvan potentiaalisen kysynnän suuruutta pariutumismarkkinoilla, eli kuinka moni vastakkaisen sukupuolen edustaja ryhtyisi kanssasi seksuaaliseen suhteeseen, parhaimmillaan jopa pitkäaikaiseen parisuhteeseen.

Markkina-arvo ei ole yksittäisen henkilön mielipide, vaan kaikkien vastakkaisen sukupuolen edustajien mielipiteiden summa.

Mitä tatuointi viestittää miehessä?

Näet laajasti tatuoidun miehen. Mitä ominaisuuksia liität mieheen?
 1. Mies on luultavasti "bad ass"
 2. Mies on valmis puolustautumaan väkivaltaisesti
 3. Mies on ulospäinsuuntautunut ja hän haluaa viestiä itsestään muulle maailmalle kehonsa kautta
 4. Mies on impulsiivinen
 5. Mies on valmis ottamaan suuria riskejä.
 6. Mies on ehkäpä entinen vanki, merimies, rokkari tai moottoripyöräjengiläinen
 7. Intohimoisuus
Yksinkertaisesti sanottuna tatuoinnit miehessä vahvistavat monia perinteiden maskuliinisuuden piirteitä, kuten rohkeutta ja voimaa.

Naiset rakastavat rohkeita ja voimakkaita miehiä, joten on selvää, että tatuoinnit nostavat miehen markkina-arvoa.

Tatuoinneilla on kuitenkin eroja, eikä kaikilla tatuoinneilla ole samaa vaikutusta naisiin. Perhonen takapuolessa ei viesti maskuliinisia ominaisuuksia samalla tapaa kuin laajat tatuoinnit käsivarsissa.

Hot or not?

Chris Brown on ottanut kaulaansa "pahoinpidelty Rihanna" tatuoinnin, joka kertoo äärimmäisestä bad ass asenteesta. Feministit kiehuvat raivosta, mutta suuri osa naisista vain innostuu lisää miehestä, joka suorastaa kerskuu taipumuksellaan hakata naisia.


BB-Jouko on pyörittänyt talossa laumaa kiimaisia naisia.
Miehenä minun on vaikea ymmärtää Joukon seksikkyyttä intuitiivisesti, mutta naisten preferenssit ovat mitä ovat.

Tomi Björk on monien naisten päiväuni. Kokin taidot yhdistettynä räppäreiden puhetapaan ja käsivarsitatskoihin saavat naiset kuumiksi.

Miksi laajat tatuoinnit toimivat miehillä?

Tatuoinnit toimivat monella osa-alueella  positiivisesti miehen markkina-arvon kannalta:
 1. Tatuoinnit lisäävät miehekkyyttä
 2. Ne erottavat miehen muista miehistä. Useimmiten huonoin vaihtoehto miehelle on olla keskiverto. 
 3. Tatuoinnit brändäävät miehen tiettyyn miesgenreen ja se toimii, koska naiset pitävät johonkin selkeään genreen kuuluvista miehistä.
 4. Mitä useampi nainen vihaa miestä, sitä useampi vastaavasti rakastaa. Vaikka tatuoinnit herättäisivät joissakin naisissa inhoa, toisissa ne herättävät himoa. Huonoin vaihtoehto on keskiverto, joka ei herätä inhoa eikä himoa. 
Jotta mies pääsisi naisten himon kohteeksi, on kyettävä erottumaan porukasta. "Riikinkukkoilu" onkin eräs pelimiesoppaiden vakiokikoista.

Siinä missä naisilla toimii "stereotyyppinen missin" ulkonäkö, joka näyttää aivan samalta kuin muidenkin missien ulkonäkö, miehen ei kannata näyttää samalta kuin muut miehet. Joukosta erottuva mies korjaa potin, koska naiset rakastavat omaperäisiä miehiä.

Naisille on tärkeää, että miehellä on joku intohimo ja genre, joka johon mies kuuluu. "Tavalliset sekatyömiehet" eivät sytytä. Tatuoinnit viittaavat intohimoon jollakin alueella.

Yhteenveto

Lähes kaikki piirteet, jotka tekevät tatuoidusta miehestä hottiksen, eivät toimi vastaavalla tavalla naisilla.

Potentiaalinen väkivaltaisuus, impulsiivisuus, rohkeus, halu riskinottoon ja bad ass imago eivät nosta naisen markkina-arvoa samalla tavalla kuin ne nostavat miehen markkina-arvoa.

Miehenä minun on vaikea ymmärtää intuitiivisesti tai edes hyväksyä tatoitujen miesten suurta menekkiä naisten parissa, mutta menestystä vastaan on hankala kiistellä. Toisaalta, enhän minä ymmärrä sitäkään, että Breivik ja Fritzl saavat säkkikaupalla rakkauskirjeitä, samalla kun keskiverron miehen saldo jää nollaan.

keskiviikkona, syyskuuta 12, 2012

Suomen feministinen konkurssi

Taloussanomien uutinen kertoo, että Suomesta loppuvat kohta hoitajat. Kommenttiosastolla esitetään tuttu ratkaisuehdotus:
Yksinkertainen ratkaisu: Nostamme palkkoja niin, että ne vastaavat koulutusta ja että niillä tulee toimeen. Muuten alalla ei pysytä.
Kristillisdemokraatit vaativat hoitajaminimiä myös kotihoitoon. Ylen artikkelista löytyy vaatimus:
Lakiin on saatava merkintä henkilökunnan vähimmäismäärästä!, vaatii nimimerkki "Päiväkodeissakin on minini".
Suomi velkaantuu vauhdilla

Aamulehti kertoo, että Suomi ottaa ensi vuonna 7 miljardia velkaa.

Samalla kun Suomen velka kasvaa älytöntä vauhtia, kasvavat vaatimukset julkisen sektorin menojen kasvattamisesta feministisellä metodilla. Lisää rahaa naisille valtion velasta välittämättä.

Miesten työllisyys rapautuu


Miesvaltaiset alat kannattelevat valtion taloutta. Tapio Bergholm SAK:n tasa-arvovastaava Tarja Filatov kirjoittavat Hesarin mielipidekirjoituksessa seuraavasti:
Suo­men ta­lou­del­li­nen me­nes­tys on pe­rus­tu­nut sii­hen, et­tä se­kä mie­het et­tä nai­set te­ke­vät an­sio­töi­tä. Run­sais­ta lo­mis­ta huo­li­mat­ta suo­ma­lai­set te­ke­vät kan­sain­vä­lis­ten ver­tai­lu­jen mu­kaan pit­kää päi­vää, kun mo­lem­pien su­ku­puo­lien työ­päi­vät ote­taan huo­mioon. Ta­lou­den poh­ja mur­tuu, jos ny­kyi­nen ke­hi­tys jat­kuu ja sy­ve­nee. Pa­him­pa­na uh­ka­na on se, et­tä Suo­mi muut­tuu nais­elät­tä­jien va­ras­sa toi­mi­vak­si yh­teis­kun­nak­si.
Tottakai talous menee konkurssiin, jos se rakennetaan feministien vaatimusten mukaisesti naisvaltaisiin valtion kautta rahoitettuihin aloihin panostamalla.

New York Times kertoo, että "Share of Men in Labor Force at All-Time Low".

Feministinen sivusto Jezebel esittää, että "on hyvä asia, että yli puolet alle 30-vuotiaista äideistä Yhdysvalloissa on avioitumattomia.

Feministinen protektionismi

Feministisessä ideaalissa ei ole teoriaa miesten keskeisestä roolista kestävässä valtion taloudenpidossa. Paitsi vaatimukset "miesten miehistymisestä" ja vaatimukset miesten paskatöiden tekemisestä pienenevällä palkalla toivottomassa kilpailutilanteessa ulkomaalaista halpatyövoimaa vastaan.

Ulkomainen halpatyövoima ei pääse naisvaltaisille aloille, koska naisvaltaisille aloille on olemassa tiukat koulutusvaatimukset. Miesvaltaisille aloille (rakennuksille, kuljetusalalle jne.) pääsee sen sijaan ulkomailta töihin ilman mitään koulutus- tai kielitaitovaatimuksia. Feministinen protektionismi suojaa naisten verovaroin ylläpidettyjä työpaikkoja.

Yhteenveto

Feministisen ideaalin mukaan yhteiskunta pitää rakentaa naisten dominaation varaan. Naisvaltaisia hoitotyöpaikkoja pitää saada lisää ja palkkausta pitää parantaa.

Feministisen ideaalin mukaan yhteiskunta toimii mainiosti, kun mahdollisimman suuri osa palkkatyöstä, lasten kasvatuksesta ja palkoista on siirretty naisille. Miehillä ei ole niin väliä, kun rahaa saa aina lisää taikaseinästä.

maanantaina, syyskuuta 10, 2012

Subreddit Laasanen

Perustin lukijoiden toivomuksesta subredditin.

Sinne voisi kerätä linkkejä. Katsotaan, löytyy subredditille käyttöä.

Suomimies on kuitenkin pahempi...

Virve Kähkönen kirjoittaa Hesarissa Sofie Peetersin videosta, jonka Peeters kuvasi Brysselissä.

Kähkönen kirjoittaa:
Pii­lo­ka­me­ran kans­sa ku­va­tul­la fil­mil­lä nä­kyy ku­vot­ta­va to­del­li­suus: se, mi­ten jul­keas­ti mie­het eh­dot­te­le­vat ka­dul­la kä­ve­le­väl­le Pee­ter­sil­le, ni­mit­te­le­vät hän­tä huo­rak­si ja roik­ku­vat pe­räs­sä.

Useim­mi­ten huu­te­li­jat ovat maa­han­muut­ta­ja­taus­tai­sia.
Itse asiassa kaikki Peetersin videon huutelijat olivat maahanmuuttotaustauisia. Peetersiä onkin syytetty rasistisen videon kuvaamisesta.

Kähkösen upottaa väkisin kirjoitukseensa keksityn oloinen tarina, jossa pohjoissavolainen mies asetetaan huorittelijaksi.
Ke­sä­mek­koon pu­keu­tu­nut nai­nen sei­soi yk­sin pit­kän baa­ri­pöy­dän vie­res­sä odot­ta­mas­sa ys­tä­viään. Mon­ta olut­ta naut­ti­nut mies is­tui juo­pot­te­lu­ka­ve­rin­sa kans­sa pöy­dän ää­res­sä vä­hän mat­kan pääs­sä.

"O­let­ko sä syöt­ti?" mies huu­si nai­sel­le.

Nai­nen ei ol­lut kuu­le­vi­naan.

Mies jat­koi sa­maa ko­vem­mal­la ää­nel­lä, mi­hin nai­nen lo­pul­ta vas­ta­si: "Mi­tä tar­koi­tat, ai ka­lan­syöt­ti vai?"

"Syöt­ti sä olet. Huo­ra."

"Jos am­mat­tia ky­syt, olen toi­mit­ta­ja."

"Va­leh­te­let. Huo­ra sä olet."
Onko tarina edes tosi? Onko Kähkönen törmännyt huuteluun muualla kuin baarissa, joka on tietenkin kännisen huutelun valtakunta?

Minä en ole koskaan törmännyt Suomessa katuehdotteluun, jota Peeters kuvaa Brysselin arkipäiväksi. En omalta tai muiden kohdalta.

Maahanmuuttamiesten kulttuuri on erilainen

Useissa etelän maissa viheltely ja ehdottelu naisille kadulla kuuluu kulttuuriin. Miksi toimittaja ei arvosta monikulttuuria?

Täytyykö monikulttuuri suvaita vain silloin kun se on kivaa, vaiko myös silloin, kun se on vastenmielistä?

perjantaina, syyskuuta 07, 2012

Angry, radical men's groups

Men's rights campaign stirs conflict on Commercial Drive
The MRM is known worldwide for its connection with acts of mass violence. Anders Breivik participated in the MRM blogosphere before embarking on the rampage of bombings and shootings that killed a total of 77 people in Oslo
Where is the feminist voice in the porn debate?

Angry, radical men's groups believe males are being victimized by out-of-control judges and politicians. They're wrong and they're dangerous and they need to be stopped.

Tasa-arvoa, kiitos!

Tarja Filatov: Yrittäjänaisilla pitää olla oikeus valita yritys ja perhe

Sarin avomies on 20 vuotta nuorempi – Näin suhde toimii