lauantaina, kesäkuuta 14, 2014

Femact

Tutkimus nuorten naisten keskinäisestä huorittelusta

Videolle valitut ”feministimiehet” kummastuttavat

Femact:
Saimme Helsingin Uutisten toimittajalta kysymyksen perusteluistamme valita F-sana -videolle kyseiset miehet. Alla toimittajan kysymys, meidän vastauksemme sekä aiheesta syntynyt artikkeli.

You do the math.


"Tervehdys Helsingin Uutisista, Olemme tekemässä pientä verkkojuttua FemAct-kampanjasta ja haluaisin kysyä millä perusteella olette valinneet julkkismiehet videollenne? Nythän netissä kiertää esim. tämä Arman Alizadin tviitti (http://www.riemurasia.net/kuva/Arman-twiittailee/123504)joka on herättänyt kummastusta siitä, voiko "feministimies" laukoa millaisia kommentteja tahansa ja jos - onko tällaisen ihmisen "feminismillä" oikeastaan mitään merkitystä. Myöskin Palefacen ja Stigin laulujen sanoitukset on nostettu tässä yhteydessä esiin."

“Kiitos viestistäsi, Miehet valittiin heidän tekojensa, sanojensa ja maailmankuvansa perusteella. Jokaisella heistä on omat yksilölliset keinonsa tuoda esiin yhteiskuntamme rakenteissa vellovaa sukupuolten välistä epätasa-arvoa ja tehdä asioita tämän korjaamiseksi. Muun muassa osallistumalla tähän kampanjaan.

Halusimme ja saimme videolle joukon miehiä, jotka allekirjoittavat Tommy Lindgrenin kirjoittaman tekstin sisällön sekä FemActin kantavan ajatuksen siitä, että onnistuakseen on sukupuolten välisen tasa-arvon ja feminismin olla meidän kaikkien yhteinen tavoite. Olemme äärimmäisen ylpeitä jokaisesta miehestä, joka on mukana F-sana -kampanjassa.

Emme etsineet videolle syntymästään asti puhtaasti feministinä eläneitä ihmisiä, koska vaatimus tuntuisi kenen tahansa kohdalla kohtuuttomalta. Eikö vain? Sukupuolten välinen epätasa-arvo on rakenteissa, usein näkymätöntä - ja ainakin me olemme tehneet elämiemme aikana useitakin epäfeministisiä tekoja. Tästä huolimatta aiomme jatkossakin julistaa feminismin ilosanomaa ja tehdä hartiavoimin töitä ja tekoja sukupuolten välisen tasa-arvon rakentamiseksi.

Mielestämme juuri tällaisella feminismillä on merkitystä.

Itse pohdimme mitä merkitystä on antifeministien toiminnalla, jossa askarrellen irrotetaan lause sieltä, toinen täältä ja yhdistetään nämä absurdisti täysin toiseen kontekstiin. Toivoisimme, että jokainen toimittaja vaatii itseltään kykyä nähdä copy-paste -askartelun yläpuolelle ja ymmärtää tälläisen toiminnan tarkoitusperiä.


Lähettämäsi kysymys kuulostaisikin varsin jännältä, jos kyseessä olisi FemActin hyväntekeväisyyskampanja SPR:n hyväksi. Miten Arman Alizad voi olla mukana tekemässä hyväntekeväisyyttä, jos hän maaliskuussa 2007 päätti olla antamatta rahaa hyväntekeväisyyteen? Onko Arman aito hyväntekijä ja voiko Armanin kasvojen avulla saada ihmisiä lahoittamaan rahaa hyväntekeväisyyteen? Pitäisikö hyväntekeväisyys lopettaa kokonaan? Juuri tähän antifeministien asettamat miinat tähtäävät.

Tehdään yhdessä töitä, että yhä useampi meistä ymmärtäisi tämän.

FemAct”