tiistaina, joulukuuta 20, 2011

Good men project

Sukupuolten tasa-arvoa myös talouspolitiikkaan

Tasa-arvovaltuutettu:

Osteoporoosilääkkeiden korvaaminen naisille ja miehille (TAS 310/2011)

Marriage continues its steep decline.

The Feminist I Used to Know
Having experienced the pain of attack from both the most active men’s and now women’s groups
Good Men Projectin perustaja Tom Matlack saa kokea, kuinka hyvin feministien ja maskulistien välimaastossa luoviminen onnistuu. (Kannattaa lukea)

Hookup Culture Rightly Laid at Feminism’s Feet

sunnuntaina, joulukuuta 11, 2011

Testosteronin puute

 Sexism: a study | Life and style | The Observer

 'Women surgeons who complain about sexism are just making excuses,' says Helen Fernandes | Mail Online

 Yle: Valelesbot huijaavat Kelaa - Ilta-Sanomat

 DSK and the ZeroMacho Men: France's Sweeping Prostitution Debate - Heather Horn - International - The Atlantic


Kahden kastin parittomia – epätoivoiset ja tyytyväiset sinkut | Parisuhde | Minä | olotila | yle.fi

Avioliitto pidentää miehen ikää! - IS - Keskustelut
- "Ihan lyhyesti sanottuna, Laasasen teorioita ei paljon kannata noteerata, sillä hän menee oleellisissa asioissa vipuun. Laasanen ei käsitä sitä, että nainen todellakin tekee valinnan. Hän arvostelee naisia siitä, eikä hyväksy naisen oikeutta valita. "

- Tiedän vain oman suhtautumiseni ja mielestäni Laasanen ei tavoita jotakin oleellista. Olen yrittänyt sanoa, että hän ei ymmärrä naisen olevan valinnan tekijä. Siitä ratkaisusta hänen on aivan turha valittaa. Jos joku ei suostu, niin ei suostu ja se ei ole naisen vika. Ei ole Laasasenkaan, mutta hän nyt ei vain jotenkin oivalla jotakin oleellista ja syytää sen ymmärtämättömyytensä naisten viaksi.

Olen kerran katsonut yhden Voimalan jakson, josta jäi mieleen parin miespuolisen muun vieraan hiukan vinot ja ihmettelevät ilmeet Laasasen vuodatuksia kohtaan. Vaikutti siltä, että he miehinäkään eivät oikein olleet samalla aaltopituudella Laasasen kanssa. Vähän vaikea tätä on selittää, mutta Laasanen menee jossakin oleellisessa vipuun ja luultavasti siihen reagoidaan, jos siis reaktiot ovat sitä, miten itse koen hänen juttunsa. Minähän en tuota tiedä, sillä en seuraa nykyään Laasasen kirjoituksia enkä blogeja.

"Tarkoitatko hänen ulkonäköään ( valokuvien perusteella ) vai onko hän muuten tuttu? Aika varman oloinen kannanotto jos kyseistä henkilöä ei satu tuntemaan."

Tarkoitan ennen kaikkea asennetta, jota ulkoinen olemus ei kylläkään tasoita. Hänestä huokuu naisiin vihamielinen asennoituminen. Se taas on asia, joka naisten keskuudessa useinkin kuittaantuu rahalla ja asemalla. Ajattele nyt vaikka jotakin Berlusconia tai monia muita maailman johtajia. Ei heitä kukaan nainen katselisi ulkoisen olemuksen perusteella. Moukkamaisuuden ja kääpämäisen olemuksen voi peittää useinkin rahalla. Ei tämä mikään kunnia-asia naisille mielestäni ole, mutta näin nyt vain on.

Mutta toisaalta, "Aku Korhonen" ei ole mikään komea mies ja hänessä ei ulkonäkö ole silti millään lailla haitaksi. Olemuksesta huokuu, mukava, lupsakka ja naisten kanssa toimeentuleva mies. Laasanen on valittaja.
- "Ei joku Laasanen ole merkittävä."

Mutta olisiko tavassa jolla häneen suhtaudutaan jotain yleispätevää ja oireellista?

"Laasasella täytyisi olla hyvin paljon tuloja ja asemaa, että hän sillä vallalla kuittaisi muut henkilöönsä liittyvät piirteet."

-Ei joku Laasanen ole merkittävä. Ja kyllä hän katkera on, siitä nyt ei mihinkään pääse. Hänen ongelmansa on se, että hän yrittää väärän tyyppistä naista ja syyttää siitä naisia, kun eivät häntä valitse. Ja kyllä, hän on siirityyppiä. En minä tätä Siirejä arvostellakseni sano, mutta Laasasella täytyisi olla hyvin paljon tuloja ja asemaa, että hän sillä vallalla kuittaisi muut henkilöönsä liittyvät piirteet. Näin.

"Tarkoitatko että jos miehellä on tapeeksi testosteroinia, hänelle kelpaa kuka vaan?"

Vaikka niinkin. On miehiä, jotka tarvitsevat alhaisen testosteronituotantonsa takia kaikenlaista ylimääräistä virikettä ja siitä syystä naisenkin pitäisi olla Ansa Ikonen. Sama koskee Siirejä, he voivat olla varsin antautuvia ja seksistä innostuneita. Ja kun hepin päässä ei ole silmää, eikä vaginassakaan, niin ne parit voivat nauttia keskinäisestä yhdessäolostaan aivan toisella tavalla kuin vähän kireät Ansat ja Taunot. joille on ulkonainen olemus ensimmäisellä sijalla. Vasta sen jälkeen heillä tulee keskinäinen yhteisyys.

Jos siis "Laasasella" ei seiso Siirin kanssa, niin eihän siitä mitään silloin tule. Sitä tarkoitan testosteronilla.

"Eikö tuo havainto juuri vahvista markkina-arvoteoriaa?"

Niin hän minä jo kertaalleen totesin.

sunnuntaina, joulukuuta 04, 2011

Sukupuolet erilaisia?

Naisten palkkoja alentamalla kohti kotiäitiyhteiskuntaa? | Kansan Uutiset | Verkkolehti

Peltonen seuraa Guzenina-Richardsonia: "Me, miehet ja naiset, nyt vain olemme kerta kaikkiaan erilaisia"
 Peltosen mielestä tasa-arvo ei ole enää pelkästään naisliikkeen varassa. Viime vuosina herännyt miesliike on sekin hänestä paikallaan. Rinnakkainen työ on tärkeää.Kummallekin löytyy tehtäviä, kun pohditaan sitä, miksi nuoret miehet eivät pärjää yhtä hyvin kuin nuoret naiset koulussa, miksi korkeakoulut naisistuvat ja miksi etenkin nuoret miehet ajautuvat usein syrjäytymään ja uhkaavat jopa pudota perinteisten suojaverkkojen läpi.
– Pidän erittäin hyvänä sitä, että miehet ovat lähteneet pohtimaan tasa-arvon ongelmia omista lähtökohdistaan. Me, miehet ja naiset, nyt vain olemme kerta kaikkiaan erilaisia. Siksi on hyvä, että voimme toimia omista maailmoistamme ja katsomuksistamme lähtien, Peltonen sanoo.
Are Hormones Responsible for Women’s Non-Traditional Career Choices? - HigherSalary.com

dramaqueen: Miehet, tuo sorrettu kansanryhmä
Kerrankin on aikaa bloggailla, niin bloggailen nyt sitten paljon. Mun on pakko puhua yhdestä aiheesta, joka on rasittanut mua jo jonkin aikaa. Se on nimeltään Henry Laasanen. En tämän jälkeen käsittele häntä. Lupaan. Paitsi ehkä tulevissa töissä.
Finlandia-julkisuuden myötä ihmiset eivät kiinnostuneet niinkään lukemaan kirjaani kuin tutkimaan siitä kirjoitettuja lehtijuttuja. Yksi, joka on herättänyt etenkin miesasiamiehissä suurta kiihtymystä, on Ylioppilaslehden juttu. Tekstissä analysoitiin Huorasadun mieskuvaa sanomalla, että miehet ovat rassukoita, idiootteja ja kusipäitä. Itse en ole niin sanonut enkä kirjoittanut. Vaikkakin kyllä: olen tavannut tällaisia miehiä (eikä tarvi kuin lukea Laasasen blogia ja sen kommentaattoreita, niin huomaa, että heidänlaisiaan on olemassa) ja juu, kirjassani on tämänKIN kaltaisia mieshenkilöitä. Mutta myös naishenkilöni ovat usein epämiellyttäviä. Voisi sanoa, että kirjan IHMISkuva on ikävä. Mutta kyseessä ei onneksi olekaan psykologinen ihmiskuvaus. Kyseessä ei myöskään ole teos miehistä, miehet ovat Huorasadussa sivuhenkilöitä. Miehistä kertovia kirjoja on aika monta. Voi lukea niitä. Voi toki myös lukea minun kirjani, mitä Laasanen muuten ei ollut tehnyt mäkättäessään siitä ihailijajoukolleen.

Tossa kirjoituksessa mua vituttaa kaikkein eniten tuo läppä kansanryhmää vastaan kiihottamisesta. Siis että minä kiihottaisin kirjallani ihmisiä (naisia?) kansanryhmää (miehiä) vastaan. Öö, pelottaako ihan kauheesti? Onneks mua ei pelota kun joku kommentoija ilmoittaa, että pistää niin vihaksi, että pitää ruveta hakkaamaan nyrkillä seinää. En tunnusta sukupuolten välistä sotaa, mutta hei oikeesti: tappavatko naiset useammin miehiä kuin miehet naisia? Ei. Tarkastelipa asiaa Suomen tai maailman tai historian tai nykypäivän kontekstissa, niin miehet tappavat naisia useammin kuin päinvastoin.

Henry Laasanen on anaalikasvain.

keskiviikkona, marraskuuta 30, 2011

SDP ratkaisee palkkatasa-arvon

Entinen pääministeri haikaili tasa-arvoa: ”Teimme kaikkemme, mutta se on niin vaikeaa”
Oppositiosta keskusta kuitenkin kaivoi siitä esiin useita puutteita ja painotti erityisesti sitä, että se ei edistä miesten ja naisten palkkatasa-arvoa. Esimerkiksi puolueen puheenjohtaja Mari Kiviniemi nosti asian esiin useita kertoja.
– Miesten ja naisten välistä palkkatasa-arvoa tämä ei edistä ja aina kun hallituksella ja työmarkkinajärjestöillä on mahdollisuus, sitä pitää käyttää täysimääräisesti hyväksi, hän sanoi.
Hänestä sopimus sisälsi vain kirjauksen, jonka mukaan tasa-arvolain uudistamisesta tehdään selvitys. Hänestä selvityksiä on tehty riittävästi ja hän peräsikin sen sijaan tasa-arvolain muutosta, jolla täsmennettäisiin palkkakartoitusvelvoitetta.
Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (sd.) totesi, että selvitys on tulossa palkkakartoituksista.
– Mutta ette huomannut, edustaja Kiviniemi, että tämä ei jää pelkäksi selvitykseksi. Toukokuun loppuun mennessä on tarkoitus tehdä konkreettiset ehdotukset jatkotoimenpiteistä, jotka voivat olla myös lainsäädäntömuutoksia, hän sanoi.
SDP:n Pia Viitanen ratkaisi kisman.
– Onneksi SDP on hallituksessa nyt, että palkkatasoarvo etenee, hän sanoi.
Japan singletons hit record high

Female Musicians Never Get Laid

Pornography mostly exploits Men, says Feminist Firebrand

Why Marriage Eludes the Modern Woman

Why Britain hates men

Totuusradion (vanha) ohjelma on kuunneltavissa netissä. Mukana mm. P. Horsmalahti ja J. Nieminen.

perjantaina, marraskuuta 25, 2011

Mitäs feministejä?

MITÄS FEMINISTEJÄ SITÄ OLLAAN
Tervo myöntää, ettei nykyfeminismin agenda ole hänelle kovin tuttu, eikä hän ole siitä erityisen kiinnostunutkaan.

"En ole mitenkään perehtynyt asian filosofiseen enkä tieteelliseen puoleen, enkä aiokaan."

Suomalaisesta feminismistä hänen käsityksensä ei ole kovin omaperäinen eikä harvinainen.

"Jos ajattelee feministien imagoa Suomessa, niin... Minun on vaikea kuvitella huonompaa imagoa."

"Julkikuva on sellainen, että feministit ovat kiukkuisia, huumorintajuttomia, useimmiten rumia naisia. He äänekkäästi ja räyhäävästi haluavat naisille parempaa elämää ja se johtuu huonosta menestyksestä miesmaailmassa."
Kenen feminismi - kenen Unioni?
Vuonna 1892 perustettu, kaikkien tuntema Unioni on edelleen maan radikaalein feministijärjestö, mikä kyllä kuulostaa nykyisin melko huvittavalta. Radikaaleinta, mitä olen itse Unionissa nähnyt, taisi olla se, kun joku otti liikaa drinkkiä ja nukahti joissain Bulevardilla järjestetyissä juhlissa. (Eivätkä ne edes olleet feministien bileet, vaan ihan muiden, jotka olivat vain vuokranneet tilan omia juhliaan varten.)
Koska olen ollut paikalla niin monissa viime vuosien vuosikokouksissa, voin kuvitella, millainen porukka kokoontuu sunnuntaina päättämään Naisasialiitto Unionin asioista järjestön noin 2500 jäsenen puolesta. Paikalle vaivautuu kourallinen ikääntyneitä feministejä, joiden keski-ikä on välillä 60-80. Nuoria ei ole paikalla yhtään.  
Onko Unioni mummoutunut, hallituksen puheenjohtaja Henna Leppämäki, 31?
"Kyllä. Yhdistystoiminnan tasolla näin on tosin käynyt koko suomalaiselle naisliikkeelle, ei vain Unionille. Järjestötoiminta ei kiinnosta enää nuoria samalla tavalla kuin aikaisemmin. Unionissakin menossa on selkeästi kriisi, sukupolvenvaihdos. Unioniin kyllä liittyy jatkuvasti uusia jäseniä, joista suuri osa on nuoria, mutta jostain syystä heitä ei saada mukaan käytännön toimintaan", Leppämäki sanoo. 2000-luvun alussa Unionissa todella oli mukana aktiivista nuorta väkeä, minkä seurauksena perustettiin muun muassa Tulva-lehti keväällä 2002. 
Tulvan perustajajoukko on lähes kokonaan jo kaikonnut lehden liepeiltä ja myös Unionista, suuren osan nyt noin kolmekymppisistä feministeistä vetäydyttyä tavallisiksi rivijäseniksi. Soiniemen ohella myöskään Unionin kunniajäsen ja ex-työntekijä, nykyinen Naisjärjestöjen Keskusliiton pääsihteeri Leena Ruusuvuori, 62, ei kuitenkaan pidä suuremman jäsenmäärän tavoittelemista edes realistisena muun muassa Unionin radikaalin maineen vuoksi. "Avoimen feministiseen järjestöön liittyminen on monelle iso kynnys. Kun olin töissä Unionissa 1990-luvulla, meidän piti lähettää joillekin jäsenille Unionin posti ruskeassa kirjekuoressa. Muuten he olisivat saaneet kotonaan turpaan", kertoo Ruusuvuori.
Vaikka feminismin nykyisen moninaisuuden voi nähdä rikkautena, tekee se siitä tavallaan myös vaikean asian ajaa. Feministit voivat olla, ja ovatkin, keskenään eri mieltä muun muassa juuri prostituutiosta ja pornosta, siitä saako lihaa syödä, onko lasten koti- vai päivähoito feminististä, saako feministi meikata, kiroilla tai tehdä kauneusleikkauksen. Tulvan Kiistakapula-palstalla on jo vuosia esitelty arkkityyppisiä kiistakysymyksiä, joiden ääreltä ei yleensä ole mitään ongelmaa löytää haastateltavia, joilla on jostakin feministisestä klassikkoaiheesta täsmälleen vastakkainen mielipide.

Relander johtoon

Mikael Jämsäsen blogi

Puheenaihe: Ketään ei saa vetää turpaan - Tarvitaanko jätkämarssi?

Jukka Relander tasa-arvoasiain neuvottelukunnan puheenjohtajaksi

keskiviikkona, marraskuuta 23, 2011

Naiset - ahkeria vai laiskoja?

Valtavirtafeminismi

Olipa Kerran Tuplastandardit

Miehen vuorokaudessa on tunti enemmän vapaa-aikaa

sad_but_true.jpg

Manly virtue dying

Why the Porn Business Isn't Misogynist

Raamisopimus ei nosta naisen euroa tasa-arvoiseksi

Tosi ahkeria naisia on yli puolet vähemmän kuin miehiä

Kuten arvata saattaa, ennakkoluuloisimmat suomalaiset löytyvät keski-ikäisten miesten joukosta. Tämä mies asuu luultavasti taajaman ulkopuolella ja ostaa kaupasta muutaman pullon keskikaljaa, hiukan makkaraa ja ehkä iltapäivälehden. Tässä erään Lyseon taiteilijoiden Matti Pärssisen ja Casimir Sandbackan näkemys tällaisesta suomalaisesta miehestä.

tiistaina, marraskuuta 22, 2011

Feministit ja maskulistit tasa-arvopolitiikassa

UUSI SUOMI: Feministiset ja maskulistiset toimijat tasa-arvopolitiikassa

Hieman nais- ja vähän miesasiaa

Hunnutettu nainen, riisuttu mies

Tiesitkö, että melkein joka ikinen kouluampuja on ollut mies?

Why one in four women is on psych meds
On the other hand, it's entirely realistic that so many women feel imbalanced. It's almost shocking that the number isn't much higher, considering that rape culture – and its dire psychological ramifications – remain prevalent in America.
That one in four women takes mental health medication should not be that surprising. That we're still treating the symptoms of our sick-making sexual politics in 2011, rather than the cause of the epidemic, should be surprising and entirely inexcusable.

maanantaina, marraskuuta 21, 2011

Espanja järkevöitymässä

Ennen:
Espanjan päämisterinä toiminut Jose Zapatero on nimittänyt itsensä radikaalifeministiksi ja hän aloitti machojen vastaisen taiston, mikä sai feministit kuumiksi.
Liisa Jaakonsaari perusti jopa FB-ryhmän Naiset rakastavat Zapateroa.
Zapatero nimitti hallitukseen naisenemmistön ja sääti laajan naisia suosivan ohjelman, kuten 3500$ synnytysrahan naisille ja vain miehiä tuomitsevan perheväkivaltalainsäädännön.  
Jälkeen:
Pääministeri José Luis Rodríguez Zapateron sosialistien suosio on romahtanut talouskriisissä. Niinpä ennusteet lupaavat oikeistolaiselle kansanpuolueelle murskavoittoa.
Espanjassa on työttömiä jo viisi miljoonaa - ja luku pahenee, vaikka hallitus on ottanut viime vuosina lisävelkaa 300 miljardia euroa. Talous ei kasva. Sosiaalimenoja leikataan. Hallitusta syyttävät omatkin rivit, mutta varsinkin oikeisto. 
Is Zapatero's farewell a backward step for women?

Maajussit

HUOLTAMO: Maajussille morsian - tai sitten ei 

A feminist's secret sexist fantasy - Am I Normal? - Salon.com

Anna Moring | Anna Moring Vihreiden Naisten puheenjohtajaksi

 Per Ström (SCUM) via translate

Jari Tervo, Finlandia-palkinto ja kansan itsetunto | Ilmari Rostila | Blogit | Iltalehti.fi  

 Why Feminists Hate Us « The Private Man

sunnuntaina, marraskuuta 20, 2011

Lasten piirroksia tasa-arvosta

Traditional Conservative or Feminist? | Dalrock

It’s time boys learn the F-word - The Globe and Mail

Michael Flood – when equality becomes the new enemy of Feminism

Male circumcision leads to a bad sex life | ScienceNordic

Mocking International Men's Day only proves it's needed | Ally Fogg | Comment is free | The Guardian

HS:  Tänään vietetään lapsen oikeuksien 20-vuotispäivää. Helsingin Sanomat julkaisee juhlapäivän kunniaksi kaksi lasten tekemää sarjakuvaa. Sarjakuvat on piirretty kehitysyhteistyöjärjestö Planin Lastenhallituksen järjestämässä sukupuolta ja tasa-arvoa käsitelleessä työpajassa Helsingissä. Piirtäjät ovat Muhoksen yläasteen yhdeksäsluokkalainen Iina Hallenberg, 15, ja Kotkan Svenska Samskolanin kuudesluokkalainen Wenla Hohenthal, 12.maanantaina, marraskuuta 14, 2011

Avioliitto ja prostituutio

HUOLTAMO: Onko avioliitto eräs prostituution muoto?

Isät neuvolassa äitien jaloissa

Tasa-arvoiseen isyyslakiin (Karjalainen 13.11.2011)

9 Initiatives Employers Must Take to Support Women's Success

Mikä "miesliikkeessä" on vikana
Miesliikkeen ideologia näyttäytyy nimenomaan antifeminisminä ja kapeasti ajateltuna miesten yhteiskunnallisen aseman parantamisena. Osalle sen kannattajista kysymys on selvästi vain antifeministisestä konservatiivisuudesta ja sukupuolien tasa-arvon vastustamisesta. Tämä näkyy selkeimmin miesliikkeen sovinistisimmassa ilmenemismuodossa, eli miesten "oikeutta seksiin" korostavassa liikkeessä. Siinä esitetään, että "alempitasoisten miesten" seksinpuute on yhteiskunnallisesti merkittävä ongelma, joka aiheuttaa huomattavia lieveilmiöitä. Lääkkeeksi tähän ongelmaan tarjotaan pokkeuksetta joko prostituutiota, jonka itse näen sinänsä positiivisena markkinaratkaisuna, mutta usein ennen kaikkea nuorten naisten seksuaalisuuden muokkaamista. 

lauantaina, marraskuuta 12, 2011

Ratkaisu palkkaeroon Australiassa

Leena Brander ja Jyrki Lehtola
Uimonen olisi voinut aloittaa aivan asiallisen keskustelun siitä, karsastavatko äänestäjät Haaviston homoutta. Se, että tässä maassa on homoja pelkääviä ihmisiä, tuskin hämmästyttää ketään, joka pitää korvansa auki tankatessaan autoaan ABC:llä...
Mutta ehkä Uimosen epämääräisen vihjailun tarkoitus ei ollutkaan synnyttää asiallista keskustelua, vaan sillä oli sama funktio kuin pikkutyttöjen kiusaamisleikeissä: Luoda epämääräistä hämmennystä, jolle voi tirskua turvasta verhon takaa. Uimonen sanoi jopa olevansa hyvin selvillä siitä, että hän voi sanoa tällaisen asian Haavistosta. Hän ei olisi sanonut niin, ellei tuntisi journalistien ohjeita ja tietäisi olevansa turvassa.
Erikoisen tästä tapauksesta tekee se, että nyt asialla ei ollut hymytyttöpatsaan takaa virnuileva ala-asteikäinen tyttö, vaan kypsässä iässä oleva mies.
???

Young Men More Sexist Than Their Fathers?

Suomen kallein tutkija?

Supersized model describes horror after discovering her 'scary' image was used to promote dating site for men who want to cheat

Gillard gifts $2 billion to the feminist cause
EMPLOYERS have warned that a historic $2 billion equal pay deal between Julia Gillard and the union movement needs to be quarantined from the rest of the economy to avoid fuelling inappropriate wage claims.
The warning came as Victoria and NSW resisted joining the deal to fund pay rises of up to 33 per cent for 150,000 social and community sector workers.
By pledging an additional $2 billion over six years, the Prime Minister maintains “a worker at a community legal centre would see her pay rise from $49,500 to about $66,000” and a person “who arranged out-of-home care for vulnerable people could expect her pay to rise from $41,640 to $55,000”.... 
Julia Gillard pledges $2 billion to cover pay rises for 150,000 lowest paid

Prime Minister Julia Gillard said the wage push for low-paid social services staff, 80 per cent of them women, was an important step towards closing the pay gap.
“Workers in this sector have been underpaid for too long because their work was viewed as women's work,” Ms Gillard said
In 2011, it is unacceptable that women earn on average one fifth less than men full-time - the equivalent of working nearly seven weeks a year for free,” she said.

perjantaina, marraskuuta 11, 2011

ÄO-mittaus suosii poikia

Finlandia-palkinnon voittaja alkaa olla selvillä — Henry Laasanen

No Country for Young Men (or Young Women)

Young men without work - The Globe and Mail

Mistaken fathers can find out who's the daddy - The Local

War Against Boys Continues Apace in Academia - The Spearhead

A New Book Argues Against the SAT - NYTimes.com  
Mr. Rosner asserts that the math portion of the test is “male-leaning,” citing data from 1998 and 2000 which found that men performed better than women on 97 percent of math test questions whereas women performed better than men on only .8 percent of them. Mr. Rosner suggested that the composition of questions is unfair, and that the percentage of questions skewed toward men versus those skewed toward women is unnatural.

Mr. Soares agreed. “I don’t blame the SAT,” he said. “But they’ve inadvertently ended up with a statistical algorithm that is systematically biased against racial minorities and women.

perjantaina, marraskuuta 04, 2011

Timo Soini jyrähtää pariutumisesta

Uusi Suomi: Sosiaaliturva siirtää rahaa miehiltä naisille

The generation of young women drowning in debt as figures show insolvencies among under 35s soar | Mail Online

Why Do I Have To Meet Women at a Bar? — The Good Men Project

Family law: Fathers and grandparents will be denied right to see children after divorce | Mail Online

Liz Jones' baby craving drove her to steal husband's sperm in ultimate deception | Mail Online

Men become the target of jokes - CNN.com

Onko mies kadoksissa?
Miehen perinteistä reviiriä pyritään Timo Soinin mukaan supistamaan nykyään.

– Se vanha jääkiekkopelikin on pitänyt piilottaa ullakolla, hän naurahtaa.

– Miehen pitäisi saada olla mies. Eikä se tarkoita mitään räkä poskella örveltämistä, vaan ihan tavallisia asioita, kuten urheilua, autoilua, metsästystä jne. Miehellä pitäisi olla lupa tehdä mieluisiaan asioitaan ja jopa syödä lihaa…

Miehen mallia imetään usein omasta isästä. Soinikin muistelee kaiholla lapsuusvuosiaan, jolloin sai käydä oman isänsä kanssa mato-ongella.

– Kyllä naisetkin haluavat tosimiehen, eivätkä mitään perässä vedettävää.

Miesten ja naisten väliset erot korostuvat Soinin arvion mukaan myös avioliittomarkkinoilla. Hyvin koulutetut miehet tuntuvat olevan jo kaikki varattuja, kun taas koulutetut naiset liikkuvat vielä vapaina. Ns. samalla tasolla olevat eivät tunnu hänen mielestään kohtaavan.

Varsin monelle miehelle on kova paikka, jos nainen on korkeammin koulutettu. Ja siinä myös eroriski kasvaa.

maanantaina, lokakuuta 31, 2011

Huoltamo: Mahtuuko rakkaus markkina-arvoteoriaan? (huoltamon blogiin on nyt tarjolla myös RSS-syöte)

Mikä naisiin on mennyt? | Aarno Laitinen | Blogit | Iltalehti.fi

Ystäväni on ollut menestyvä uusiopoikamies sen jälkeen, kun vaimo jätti hänet yli 30 vuoden avioliiton jälkeen. Perusteellisen markkinatutkimuksen jälkeen hän on tullut tulokseen, että lähes kaikki 40 vuotta täyttäneet naiset ovat sekopäitä, nauttivat mielenterveysongelmiinsa psyykenlääkkeitä, ovat sairaalloisen mustasukkaisia, luulosairaita, väkivaltaisia tai luonnevikaisia.

Usein ihmetyttää, kuinka riidanhaluisia naiset ovat. Äidit rettelöivät lastensa opettajien kanssa, järjestävät koululakkoja ja pilaavat koulun elämän. Koulu voisi julistaa äidit lähestymiskieltoon, jotta opettajat ja oppilaat saisivat työrauhan.

Suomessa on valtava määrä naistutkijoita, jotka lietsovat naisten kiukkua. Muinaisen Stakesin tutkijat, jotka olivat lähtöisin raivopäisimmästä feministijärjestöstä, Naisasialiitto Unionista, keksivät sellaisenkin säännön, että seksuaalista ahdistelua tai kiusaamista on kaikki se, minkä nainen kokee sellaiseksi.

Niinpä jatkuvasti tuotetaan ”tutkimuksia”, jotka paljastavat työyhteisössä seksuaalista ahdistelua. Katseet ja vitsit on tieteen arvovallalla julistettu ahdisteluksi.

Will Feminism Hurt Your Career? - Forbes

Men's Rights Fight Breaks Out On Wikipedia

Vicki Larson: Why Young Men Fear Marriage

China's divorce rule dubbed 'Law that makes men laugh and women cry' - Telegraph

Hotelliprostituutiokohu! 19v ilotyttö paljastaa: Tämän takia en käytä Omenahotellia! – Hymy

Absent fathers are fuelling drug addiction, anti-social behaviour and crime among young people, says charity report | Mail Online

torstaina, lokakuuta 27, 2011

Ylöspäin pariutuminen

Huoltamo: Naiset pariutuvat ylöspäin

Steven Pinker – ‘We are Less Violent Because of Female Empowerment’ | Anti-Feminist Theory of Feminism, Male Sexuality, Men's Rights

Tasa-arvo ei ole vielä valmis | Tarja Filatov

Harvemmin esiin nostettuja ongelmia

Tiesimmekö, että pojat saavat koulussa helpommilla ansioilla numeroita noin yhden numeron verran, kertovat opetushallituksen uudet tutkimukset.
Tiesimmekö, että kunnat tukevat selvästi enemmän investointeja pojille mieluisiin liikuntaharrastuksiin kuin tyttöjen suosimiin lajeihin. Miellämmekö, että työmarkkinatuen puolison tulojen tarveharkinta koskee useammin naisia kuin miehiä. Naisia nollapäivärahalla on moninkertainen määrä, vaikka rahattomuus on molempien sukupuolienkohdalla yhtä nöyryyttävää. Ymmärrämmekö, että Suomessa kuolee 30 naista vuodessa perheväkivallan seurauksena. Väkivaltaa kokee lähes 100.000 naista. Kotitöistä naiset tekevät yhä valtaosan, mutta brittitutkimus osoittaa, että miehet, jotka tiskaavat ja imuroivat ovat onnellisempia. Eli kotityöt kannattaa jakaa tasan. Miesten tasa-arvo-ongelmat ovat erilaisia. Miesten on yhä vaikea saada tasavertaista kohtelua erotilanteissa lapsen huoltajuuden suhteen. Jos naisen euro on 82 senttiä, niin miehen vuosi on 11 kuukautta, koska miehet kuolevat varhemmin.

PEKKARINEN PUHUI RYNTÄISTÄ « Simpanssifilosofiaa

Tasa-arvoisia mahdollisuuksia työmarkkinoille | Sofia Vikman

Ahvenanmaan seksuaalirikosaloite kaatui eduskunnassa - Politiikka - HS.fi

A-studio | Toista | YLE Areena | yle.fi
Unohtuuko miesten ja naisten välinen tasa-arvo palkkaneuvotteluissa?

keskiviikkona, lokakuuta 26, 2011

Feministien propagandapäivä

Naiset tekevät loppuvuoden töitä ilman palkkaa? | Ykkösen aamu-tv | Toista | YLE Areena | yle.fi
Naisen euron sanotaan olevan miehen euro 18 senttiä. Toimihenkilökeskusjärjestö STTK on laskenut, että tämä palkkaero huomioiden naiset tekevät loppuvuoden töitä ilmaiseksi. Aamu-tv:ssä vierailivat Outi Viitamaa-Tervonen STM:stä ja Anja Lahermaa STTK:sta.
Toimittaja eksyy jossain vaiheessa sanomaan, että "pojat hakevat suuripalkkaisia töitä ja tytöt mukavia töitä". Haastateltavien tuimat ilmeet saavat toimittajan pian tajuamaan, että nyt tuli möläytettyä melkoinen sammakko keskelle feministisen propagandan riemumarssia.

Ylen tallenne paljastaa Pekkarisen puhuneen ryntäistä - Politiikka - HS.fi

YLE Areena: Video Pekkarisen "ryntäilystä"

Jaahas. Videolta selviää, että kyse on harmittomasta huumorista, jolle yleisö nauraa. Onko tänään jotkut feministien hullut päivät? (Maia Fandi cv: Sivuaineet: naistutkimus; Tuija Mäkinen)

Feminist Gets Pumped And Dumped By PUA « Chateau Heartiste

Chateau Bullshit | A Voice for Men ja Paul Elam does not have the answers you’re looking for (debate) | A Voice for Men

TV: A-studio - YLE TV1 Keskiviikko 26.10. klo 21:05
Unohtuuko miesten ja naisten välinen tasa-arvo palkkaneuvotteluissa?

Naisten palkanmaksu

”Naisten palkanmaksu päättyy tänään” — Uusi Suomi

Työttömyysaste 6,9 prosenttia syyskuussa | Taloussanomat
Naisten työttömyys on parantunut ja nuorten sekä miesten heikentynyt, Tilastokeskuksen tiedoista ilmenee.
Lähentelyä ja vähättelyä - näin naisia ahdistellaan työpaikoilla | Nainen | Iltalehti.fi

Nigerialaisen naisen tuntihinta Tampereella: 300 euroa

Forget Mars and Venus – there is no great sex difference | Ally Fogg | Comment is free | guardian.co.uk ja Psychologists debunk 6 common gender-essentialist myths about sexuality
University of Michigan psychologist Terri Conley and her team were the academics responsible, and they are quite explicit about their intention. They say they wish to "challenge popular perceptions within psychology and among the greater public that gender differences in sexuality are immutable and largely unaffected by the proximal social environment". (Terri Conley Assistant Professor of Psychology and Women's Studies)
The cowboy in crisis, or male anxiety in American politics | Victoria Bekiempis | Comment is free | guardian.co.uk

tiistaina, lokakuuta 25, 2011

Keski-ikäiset terveet miehet

Vasemmistonaiset pelkää: Terve keskiluokan mies unohtaa köyhät tai vanhat | Kansan Uutiset | Verkkolehti

Vasemmistonaiset pelkää, että valmisteilla oleva kuntauudistus unohtaa muut paitsi keski-ikäiset terveet miehet.

– Jos asioista ovat päättämässä vain terveet, keski-ikäiset ja keski-luokkaiset miehet, on vaarana, ettei tulla loppuun asti ajatelleeksi, millaisia vaikutuksia kunnan ja palveluiden uudelleenjärjestelyillä on vaikka köyhälle yksinhuoltajaäidille tai ikääntyneen läheisen omaishoitajalle, Vasemmistonaisten puheenjohtaja Saila Ruuth sanoo.

MRA logic, distilled
MRA logic, taken to its natural conclusions:

1) Women don't want to have sex with me, often to the point of laughing uproariously at the very suggestion.

2) It is intolerable to believe that I am anything less than perfect and deserving of sex with any woman I desire.

3) Therefore the problem isn't me, but women.

4) It's not that women don't like sex with me so much as women just don't like sex! Perfect explanation.

...

Kauneuden paradoksi

A Paradox about Men, Sexual Attraction, Women, Beauty — The Good Men Project

Dear Anonymous Male: Here’s My Take On ‘The Beauty Paradox’ — The Good Men Project

Libyan tulevaisuus pelottaa - "Sharia-laki" | Libyan kriisi | Iltalehti.fi

- Sen jälkeen, kun tuhannet libyalaiset ovat maksaneet vapaudesta hengellään, on järkyttävää ja loukkaavaa, että uusille johtajille etusijalla on sallia miehille salaiset avioliitot, kommentoi libyalainen feministi uutistoimisto AFP:lle.

- Emme surmanneet Goljatia päästäksemme elämään inkvisition alaisuudessa.

Tämä Päivä: Naisasia vs. miesasia
Kaikkien tasa-arvoon pyrkivien tavoitteet pitäisi kuitenkin yhdistää yhteen tasa-arvoa tavoittelevaan liikkeeseen. Ajatus on kuitekin tasa-arvoa kaikille, sukupuolesta riippumatta, oli se mies, nainen tai jotain muuta. Terminologisesti kumpilkaan käyttämäni leima, feminismi tai maskulismi, eivät käy yhdistäväksi nimikkeeksi. Molemmat termit on ladattu painolastilla joka ei käy tasa-arvolle. Nämä termit ovat liikkeille jopa vahingollisia, sillä ne vetävät puoleensa ihmisiä jotka eivät ole kiinnostuneita tasa-arvosta, vaan nimenomaan nais- tai miesasiasta nimenomaisesti. Nämä ihmiset tuovat tasa-arvotyöhön juuri ne ilmiöt jotka tekevät siitä epätasa-arvoista.

Jokaisen pitäisi siis pyrkiä tilanteeseen jossa ymmärrämme ettei muiden tasa-arvoisuus ole pois meiltä (paitsi hyvin harvoissa tilanteissa, mutta yleensä silloin meillä on jotain minkä olemme muilta varastaneet).
Tämä Päivä: Seksuaalinen vapaus ja Tuulta ja tyventä: Tankotanssi - kerran pornoa, aina pornoa.

perjantaina, lokakuuta 21, 2011

Miehet - uusi alaluokka

Avoiding Rape: Basics of Consent « Imagine Today

Cribb: Men are the new underclass - thestar.com

Bettina Arndt: the Patron saint of Men

Don't Believe The Hype, College Educated Women Are Still Getting Married | Fox News

Naisten ansiotyövuosi päättyy 24.10 kello 13.00 — Työaika- ja palkkatilastotutkimuksia

Kova kiista pottavelvollisuuksista

I'm a "registered offender" | High Gloss and Sauce

Well I certainly learned something today: don't mess with men's rights activists or you could endager your family. I literally have a group of angry men stalking my residence at this very minute. UPDATE 8:42PM, they have my home address now.

I posted something nearly three weeks ago about the preschool my daughter attends and their bathroom policy. What it boils down to is I felt the girls should go with the ladies to the ladies room when it comes to toddler potty duty. I suppose I didn't clarify who should take the boys, but frankly, my mind was never on any child besides my own.

Jenna Myers Karvunidis placed on offenders registry | A Voice for Men

Only women should help in the potty. Dads might be predators.:MensRights

imgur: the simple image sharer

She's Not a Bigot. Just a Mom. | The Slacker Mom

Jenna Myers Karuvinidis - Jezebel stories - Jezebel

USA Jenna Myers Karvunidis - Bigot

Mommyblogger Outraged That Dads Assist in Pre-School Bathroom | Strollerderby

Pottakoulutus episodi kertoo hyvin siitä, että tasa-arvo sopii feministeille hyvin silloin, kun mistään omista etuoikeuksista ei tarvitse luopua.

torstaina, lokakuuta 20, 2011

Uuden Suomen sensuuri iski

Eilisessä Maria-ohjelmassa Pornotähti Lothar mainitsi, että suomalainen huipputason poliitikko on esiintynyt pornolehdessä nimimerkillä Annukka. Viittaus oli näihin kuviin.

Uusi Suomi oli tuon haastattelu jälkeen sensuroinut vanhan kirjoitukseni aiheesta, joka tulee tässä uusintana Googlen välimuistista.

Päivitys: Onkohan sillä mitään tekemistä asian kanssa, että Ville Herlin on Jäätteenmäen avustaja europarlamentissa?
**************************************

Anneli Jäätteenmäen pin-up kuvat Jallussa?

10.3.2011 07:27 Henry Laasanen 48 kommenttia

Luulitko otsikkoa klikatessasi löytäväsi pin-up kuvia Anneli Jäätteenmäestä? Jos luulit, niin olet luultavasti oikeassa!

Tarina Jäätteenmäen pin-up kuvista Jallussa 12/1973 ei ole uusi. Päinvastoin, juttu on kiertänyt median toimituksissa jo vuodesta 2002 lähtien. Valtamedia ei ole kuitenkaan - pitkällisistä pyörittelyistä huolimatta - saanut aihetta käsittelevää juttua valmiiksi.

Tarinalla Jäätteenmäen pin-up kuvista on viihdearvon lisäksi myös merkittävä poliittinen ulottuvuus: jos tarina on tosi, on todennäköistä, että kuvien ansiosta Mari Kiviniemestä tuli keskustan puheenjohtaja ja sitä myöten pääministeri.

Tarinan alku

Tarina alkoi vuonna 2002, kun Iltalehden toimitukselle lähetettiin nimetön vihje siitä, että vuoden 1973 Jallussa on kuvia Jäätteenmäestä. Vuoto liittyi ilmeisesti Keskustan sisäisiin kamppailuihin aikana, jolloin Jäätteenmäestä oli tulossa Pääministeri.

Iltalehti sai hankittua Jallun käsiinsä. Toimituksen pienessä sisäpiirissä todettiin, että "Annukka" näyttää todellakin Jäätteenmäeltä. Kuvia näytettiin myös kasvontunnistukseen erikoistuneelle asiantuntijalle, joka sanoi, että kyseessä on 90 % todennäköisyydellä Jäätteenmäki.

Iltalehti jatkoi asian tutkimista, mutta ennen kuin he saivat mitään konkreettista aikaiseksi, juttu hautautui, koska Jäätteenmäki joutui eroamaan virastaan. Lyötyä ei haluttu lyödä lisää.

Tarinan jatko

Tarina sai uutta puhtia vuonna 2010, kun Jäätteenmäestä leivottiin Keskustan puheenjohtajaa. Kuvat levisivät kohumedian toimituksissa (kuten Seiskassa) laajemminkin.

Kun Jäätteenmäki luopui ehdokkuudestaan keskustan puheenjohtajakisassa, juttu haudattiin jälleen kerran valtamediassa. Juttuun tarttuivat vain Hustler ja Radio Rock.

Puuttuvien nuoruuskuvien mysteeri

Sensaatiojuttua himoaville journalisteille tuli juttua tehdessä eteen tenkkapoo: Jäätteenmäen nuoruudenkuvia ei löytynyt mistään, vaikka muilta poliitikoilta nuoruuden kuvia löytyi helposti.

Hustler kirjoittaa, että Jäätteenmäen "ylioppilaskuvaa ei löydy esimerkiksi valmistumisvuoden 1974 Spes Patriae -kirjasta eikä hänen ylioppilaskuvaansa näy edes teoksessa ”Lapuan oppikoulut 1904-2004”. Nuoruudenkuvien pyyhkiytyminen kokonaan pois on suomalaisen huippupoliitikon kohdalla hyvin poikkeuksellista."

Puhuttiin jopa saliittoteoriasta ja kuvien tarkoituksellisesta hävittämisestä.

Kysytäänpä asiaa Jäätteenmäeltä itseltään

Hustler ja Radio Rock kysyivät väitteen todenperäisyyttä Jäätteenmäeltä itseltään. Vastausten epämääräisyys lisäsi tapauksen mystisyyttä. Tapahtumat etenivät seuraavasti:

1. Hustler kysyi 20.1.2010 sähköpostitse seuraavasti:
  • ...miten tulitte poseeranneeksi pin-up -tyylisissä otoksissa ja esiinnyittekö kenties muissakin vastaavissa kuvasarjoissa?
Hustler sai kysymyksiin kirjallisen kieltävän vastauksen:
  • Anneli Jäätteenmäki: "Hei, Kuvissa ei ole Anneli Jäätteenmäki."

2. Vastaus ei tyydyttänyt Hustleria, joka esitti 5.2.2010 täydennyskysymyksiä. "Voisitteko täsmentää alkuperäistä vastaustanne mahdollisia muita kuvasarjoja koskien. Eli oletteko kenties joskus 70-luvulla esiintynyt joissakin muissa Pin-Up -tyyppisissä kuvissa joko omalla tai taiteilijanimellä?"

Jäätteenmäki ei vastannut kysymykseen. Sen johdosta Hustlerin toimitus soitti Jäätteenmäen avustajalle 9.2.2010 ja tämä vahvisti kysymyksen saapuneen perille kuten myös sen, ettei parlamentaarikko aio vastata siihen. Haluttomuus vastata herätti hämmennystä. Oliko vaikeneminen tuossa tilanteessa tulkittava myöntämiseksi?

3. Hämmennystä ei vähennä se, että Radio Rock:in toimittaja Jussi Heikelä soitti suorassa radiolähetyksessä kahteen eri kertaan kysyäkseen asiasta, mutta Jäätteenmäen avustaja löi luurin korvaan kesken haastattelun eikä suostunut kommentoimaan asiaa. Mitä ihmettä?

Miettikää itse, mitä sellainen poliitikko vastaisi, joka ei ole esiintynyt väitetyissä pin-up kuvissa. Luultavasti hän naurahtaisi ja sanoisi, että "en ole esiintynyt kyseisissä kuvissa".

Luopuminen Keskustan puheenjohtajaehdokkuudesta

Vähän aikaa sen jälkeen, kun Radio Rock oli kysynyt Jäätteenmäeltä kuvista, Jäätteenmäki päätti jättää puheenjohtajaehdokkuuden väliin, vaikka hän oli keskustaväen ylivoimainen suosikki. Kuinka usein ylivoimainen suosikki on luopunut puheenjohtaehdokkuudestaan vapaaehtoisesti?

Luopumisensa syytä selittäessään Jäätteenmäki siteerasi filosofi Herakleitosta, joka "kielsi astumasta kahdesti samaan virtaan!" Olisiko Annelin kuitenkin pitänyt siteerata Herakleitoksen sijaan Jallua?

Kuvat - vertaa itse

"Annukan" kuvat Jallussa

Hustlerin vertailukuvat

Seuraavat kuvat ovat aikaisemmin julkaisemattomia.

Jäätteenmäen ylioppilaskuva

Luokkakuva

Median toiminnan tarkastelua

Jos kyseessä olisivat olleet kuvat miespoliitikosta, kuten vaikkapa Ilkka Kanervasta, olisiko media jättänyt asian selvittämättä? Luultavasti ei. Matti Vanhasen uuniperunatkin on koluttu pohjia myöten. Kun kyseessä on hyvämaineinen naispoliitikko, valtamedia ei uskalla nostaa aihetta pöydälle. Seiskassakin mietittiin, uskalletaanko Jäätteenmäelle edes soittaa.

Useiden toimittajien mielestä mediassa vallitsi pelko sekaantua keskustan puheenjohtajavalintaan, koska "etelän mediaa" syytetään muutenkin Keskustan simputtamisesta.

Johtopäätökset

Ei ole varmuutta siitä, onko Jallun kuvissa esiintyvä "Annukka" Jäätteenmäki, vaikka yhdennäköisyyttä löytyy.

Jallun tuonaikainen päätoimittaja ja kuvaajat ovat jo kuolleet, eikä kirjallisia maksusopimuksi tuohon aikaan tehty. Asiaa voidaan periaatteessa selvittää eteenpäin vertailemalla Jäätteenmäen nuoruudenkuvia "Annukkaan", mutta Jäätteenmäen nuoruudenkuvia ei löydy mistään.

Jos tarina on tosi, kyse on Suomen politiikan historian kannalta merkittävästä tapahtumasta.

Jäätteenmäen uraan tai maineeseen kuvilla tuskin on merkitystä. Esiintyminen Jallussa olisi lähinnä cooli yksityiskohta kuivahkon poliitikon CV:ssä.

LÄHDE: Tarinan tiedot perustuvat korkean tason sisäpiirin lähteeseen.

Linkki: Suomi24-keskustelu vuonna 2002

Seksuaaliset strategiat

Huoltamo: Seksuaalisten strategioiden teoria

Why there's no reason to fear feminism | Jonathan Glennie | Global development | guardian.co.uk

KUKKAKÄRPÄSFILOSOFIN OTSIKOITA, osa 1 « Simpanssifilosofiaa

Breastfeeding break plans branded 'ridiculous' by employers. :: Equality Law :: Promoting Equality, Preventing Discrimination

Radical feminism makes a lurch for power | Talking Politics - Yahoo!

Women don't mind fat men as long as they are rich | Mail Online

Court slows EU prostitute deportation efforts - The Local

Jahtaako media perussuomalaisia? | Tuomas Enbuske | Toista | YLE Areena | yle.fi
Tuomaksen kanssa keskustelemassa ovat perussuomalaisten kansanedustaja, entinen toimittaja, Maria Tolppanen, päätoimittaja Anne Moilanen ja kirjailija Maria Syvälä. (ovatko Persut naisvihamielisiä?)
Patriarkaatti (JPEG-kuva, 960×720 kuvapistettä)

Tasa-arvo ei miellytä kaikkia miehiä - Ulkoasiainministeriö: Global.finland: Ajankohtaista

Blogi -- Mikko Ketokivi: Naiskiintiöiden seuraamukset on ymmärrettävä

ILMIÖITÄ: Irlantilaiskiertolaisten erikoiset seurusteluperinteet hätkähdyttävät | Ulkomaat | YLE Uutiset | yle.fi