tiistaina, kesäkuuta 22, 2010

Eduskunnan miesverkosto

Miehillä enemmän seksikumppaneita kuin naisilla?

Feminismistä

”Penisansoja” jaetaan nyt ilmaiseksi

Komentaja ei pakottaisi naisia varusmiespalvelukseen.
Suomessa naiset saavat käydä, eivät joudu käymään armeijaa. Upseereiksi valittavilla on toki samat vaatimukset sukupuoleen katsomatta. Toteutuuko tasa-arvo sitten siinä, että miesten on pakko, naiset saavat?

- Luulen, että naiset ovat tässä yhteiskunnassa pitemmälle kuormitettuja kuin miehet. Ehkä vapautus asepalveluksesta on omiaan tasapainottamaan naisten taakkaa. Ovathan naiset toki muutoin maanpuolustusvelvollisia perustuslainkin mukaan, komentaja miettii.


Haluttomuus seksiin lisääntynyt 2000-luvulla


Naiset Venuksesta, Miehet Helvetistä?

Eduskuntaan perustetaan miesverkosto

Debt: 'Men are emerging as the new underclass'

Onko seksiaddiktio sairaus?

maanantaina, kesäkuuta 21, 2010

Tarzan ja Jane

Iltalehti 18.6 (mielipide): Tasa-arvo on tasa-arvoministeriltä hukassa
Tasa-arvoministeri Stefan Wallin osoittaa jälleen kaksinaismoralisminsa ja tekopyhyytensä (IL 16.6.) paheksumalla Iltalehden uutisointia tulevasta pääministeristä Mari Kiviniemestä.

Kun miespolitiikoista on lehdissä julkaistu paljon paljastavampia kuvia, on ministeri Wallin ollut hiirenhiljaa. Hiljaa hän on ollut myös vaikkapa kirjailija Sofi Oksasen suomalaisia miehiä halventaneista kommenteista tai lupamaksuvaroilla tuotetuista YLE:n ohjelmista, joiden asenteellinen miesviha tulta munille- linjauksineen on ollut täysin pidäkkeetöntä. Väistämätön johtopäätös tästä kaikesta on se, että tasa-arvoministeri Wallin pitää miehiä vähempiarvoisina kuin naisia.

Ministeri Wallinin kannattaisi lehtien lueskelun sijasta keskittyä työnsä hoitamiseen. Toistaiseksi hänen suorituksensa tasa-arvoministerinä on ollut täysin ala-arvoinen. Hän on nimittäin jättänyt 50 prosenttia töistään täysin tekemättä: Wallinin ministerikaudella ei ole pantu tikkua ristiin miesten oikeuksien edistämiseksi tai miesten tasa-arvo-ongelmien ratkaisemiseksi.

Toivoa sopii, että ensi eduskuntavaalien jälkeen tähän maahan saadaan vihdoin ja viimein tasa-arvoministeriksi sellainen henkilö, joka tietää, mitä tasa-arvo tarkoittaa.

Juuso Erno

Miesten tasa-arvo ry:n puheenjohtaja

Minihallitusneuvotteluissa sovittava vanhemmuuden kustannusten korvaamisesta

Joensuulaistytöt kostivat: Raiskaajalle kurkku takapuoleen!

Vasemmistoliitto haluaa rajoittaa ympärileikkauksia


'Wicked' woman saw four innocent men arrested after slashing her own face and crying rape

Kumpi olisit mieluummin: Daniel vai Jonas?

Fathers 'should be paid' to stay with partner and children

Women professionals 'to earn more than men by 2024'
tarzan_jane_comic.jpg

If Women ruled the world

torstaina, kesäkuuta 17, 2010

Rikkinäisten perheiden tuki

HS: Wahlroosin kanta on oikeutettu

Petri Honkanen

Leila Väänänen ihmetteli (HS Mielipide 16. 6.) Björn Wahlroosin kritiikkiä rikkinäisten perheiden tuesta ja esityksiä tukien poistamisesta. Väänäsen argumentit yksinhuoltajien ahdingosta voivat joissakin tapauksissa olla perusteltuja. Yleisesti ottaen ja tutkimustenkin mukaan on kuitenkin niin, että yksinhuoltajat ovat osansa valinneet joko kuntien sosiaalivirastojen tai tuomioistuinten tuella.

Näissä instansseissa keskeinen perustelu yksinhuoltajuudelle tai lasten asumiselle tietyn vanhemman luona on vanhemman sukupuoli. Lapset määrätään tai heidät pakotetaan asumaan äitinsä luona, vaikka tällä ei olisi minkäänlaisia taloudellisia tai sosiaalisia mahdollisuuksia huolehtia lapsistaan.

Tilastojen valossa yli 90 prosenttia erolapsista asuu äitinsä kanssa. Suomessa elatusavusta säädetään lailla, joka takaa lapsille riittävän toimeentulon. Käytännössä elatusmaksusta sovitaan sosiaalitoimistossa. Mikäli sosiaalitoimisto ei pysty ylipuhumaan etävanhempaa – yleensä lasten isää – elatusmaksu määrätään tuomioistuimessa.

Tuomioistuinten ja sosiaaliviranomaisten linja suosii sitä, että etävanhemmalle määrätty elatustuki on hyvin antelias lapsen kannalta. Usein lapsen saama elatusapu menee kuitenkin lähivanhemman tai yksinhuoltajan menoihin, toisin kuin lapsen elämiseen.

Tässä mielessä on enemmän kuin ymmärrettävää, että jotkut elättäjät – mikä rooli isälle yleensä suodaan – jättävät elatusmaksunsa maksamatta. Mikäli isä ei maksa elatusapua, niin Kela maksaa elatustukea lapsesta äidille, joka voi sitten ostaa jotain kivaa itselleen.

Tätä taustaa vasten ja tältä osin Wahlroosin kritiikki järjestelmää kohtaan on täysin hyväksyttävää.

Mielestäni yksinhuoltajaäidit voivat tulla kitisemään rahasta silloin, kun tuomioistuimet ja sosiaaliviranomaiset perustavat päätöksensä esimerkiksi huolto- ja tapaamisoikeusasioissa eivät äidin vaan lapsen etuun, kuten lakikin sanoo.

Mikäli yksinhuoltajaäidit eivät muuten pärjää, on kohtuullista, että he menevät töihin.

valtiotieteiden tohtori
Lahti

Tätä et tiennyt Marista

Iltalehti: Pekkarista olisi kuvattu samoin

Mekkokuva suututti - simmarikuva ei