perjantaina, huhtikuuta 29, 2011

Calm down, dear

Cameron's 'Calm down, dear' is a classic sexist put-down

Equal Pay for Women Act Brings Battle of the Sexes to Life in Louisiana
Romina Boccia, policy analyst for the Independent Women’s Forum, claims that personal preferences, rather than discrimination, account for the majority of the wage gap.

Boccia notes that women opt to spend less time at work, for example, as illustrated by data from the Department of Labor that shows women working full-time average 7.5 hours per day, while men working full-time average 8.3 hours; women tend to take more time out of the workforce; women are more risk averse; and women tend to cluster in flexible, lower paying jobs.
Men take feminism to a whole new level

keskiviikkona, huhtikuuta 27, 2011

Rantapojat

Gender Studies Law suit in London
An egalitarian MRA is bringing a damages claim against an elite university’s Gender Studies department which he attended as a student, but was forced to withdraw from due to the persistantly sexist anti-male nature of the course.

The university’s promotional literature did not warn of the one-sided anti-male learning materials that would form the bulk of the curriculum – and the university’s prospectus and regulations, forming part of the contract, specifically rule out discriminatory learning materials and practices – so the facts of the case are uniquely strong – on a number of fronts – and a successful litigation here will help bring about real improvements for the future inclusion of men and men’s equality issues within gender studies, and all other academic fields.
Yhen illan panoa hakemassa...

IL-reportaasi Gambiasta: Kypsien naisten rantapojat

Men first to say 'I love you', it's still about sex - study

Guerrilla Girls
Kahlo kavahtaa ajatusta, että taiteen ja taiteilijan arvo mitattaisiin pelkästään rahassa. Raha kertoo kuitenkin taidekentän arvostuksista sekä nokkimisjärjestyksestä.

”Hinnat, joita naistaiteilijoiden töistä maksetaan, ovat luokkaa 15 senttiä miesten dollaria kohden. Tämä saattaa kuulostaa hullulta, mutta taidemaailmassa juuri raha ratkaisee. Jos työsi eivät myy, sinulle ei tarjoudu työmahdollisuuksia.”
Naisten uintivuorojen palauttamista Raatin uimahalliin selvitetään.

sunnuntaina, huhtikuuta 24, 2011

Iso Jytky

Anja Snellman
Timo Soini ja Jussi Halla-aho ovat totta kyllä tuoneet kansalaiskeskusteluun uusia teemoja – mutta myös kovapintaisen, jos ei viha-, niin ainakin uhopuheen jossa kielikuvat ovat karkean haastavia, tirsuvat pahimmillaan kaunaista väkivallan uhkaa ja nahkatukkakaliiberista nais- ja muukalaisvihaa.
Anne Moilanen: Kaljaveikot voittivat. Naiset, tasa-arvo ja koulutus hävisivät
Juntit ja seksistiset maakuntien kalapuikkoviiksiedustajat, joista viime kaudella kohuttiin, olivat pientä verrattuna siihen, millaisen maaseudun viiksivallujen armeijan me nyt perussuomalaisista Helsinkiin samme. Perussuomalaisten eduskuntaryhmästä on miehiä yli 70 prosenttia.

Alan jo ennakkoon masentua, kun ajattelen, miten eduskunnassa tulee käymään useille feministeille tärkeille uudistuksille: sukupuolineutraalille avioliitolle, seksin ostin kriminalisoinnille, perhevapaiden uudistuksille.

Syvä huokaus.
Ruben kysyy Risto E. J. Penttilältä mitä tarkoitetaan nuorten vihaisten miesten voimalla?

Ruukinmatruuna
Erityisen pettynyt ruukinmatruuna on oman sukupuolensa edustajiin, ja varsinkin hikipinkoihin - niihin kympin tyttöihin - joiden suvaitsevaisuus on hyvin patologista lajia. Itse nörttinä - siis hikarin vastakohtana - ruukinmatruuna on aina sanonut hikkeporukasta omat suorat sanansa, ja sanoo nytkin. Nuo hikipingot - kympin tytöt - edustavat konformismia ja opportunismia puhtaimmillaan. He tekevät mitä tahansa sellaista, jolla he kykenevät pönkittämään omaa sosiaalista statustaan ja osoittamaan, ettei heillä ole mitään omia ajatuksia vaan että he ovat kiinteä osa sitä sosiaalista järjestystä, joka kulloinkin dominoi.

Tällainen kympin tyttö on aina valmis mielistelemään, mukautumaan ja fanittamaan sitä instanssia, kuka kulloinkin pitää valtaa - olipa se sitten koulukiusaaja, diktaattori, poliisi tai ideologi. Juuri nämä kympin tytöt - les tricoteuses olivat fanaattisimpia kiljumaan Ranskan vallankumouksessa giljotiinilla, juuri he olivat natsivallan kiihkeimpiä kannattajia ja juuri he ovat kovimpia fanittajia jääkiekkotappeluissa. Nämä naiset haluavat osoittaa omaksuneensa ja sisäistäneensä täydellisesti kulloinkin vallassa olevat normit ja olevansa vallanpitäjien puolella. Koska suvaitsevaisuus on nykyään poliittisesti korrektia ja nuivuus epäkorrektia, kaikki konformistit eli kiltit hikipinkotytöt haluavat osoittaa paheksuntansa persuja kohtaan. Aivan siitä huolimatta, onko nuivissa argumenteissa järkeä vaiko ei ja onko suvaitsevaisuudessa tolkkua tai ei.

Mitään sen kummempaa logiikkaa tai salaliittoa ei tässä ole. Jos vallitseva normi olisi päinvastainen, nämä samat kympin tytöt esittäisivät vastaavasti täysin päinvastaisia poliittisia mielipiteitä. Useimmilla nuorilla naisilla ei ole mitään omia ajatuksia, vaan he haluavat vain manifestoida omaa konformismiaan kannattamalla hegemonisessa asemassa olevaa ideologiaa. Samalla he pönkittävät tässä omaa sosiaalista statustaan.

lauantaina, huhtikuuta 23, 2011

Poimintoja Feministien vuoron kommenteista

Feminismi, tasa-arvo ja suomalainen keskustelu
Mäkinen: Tasa-arvopolitiikka ei kuitenkaan minusta ole jotain mitä kuka tahansa voisi sukupuolensa perusteella tehdä – siihen pitää jollakin lailla pätevöityä, niinkuin muuhunkin politiikkaan. Sen sijaan että nyt vaaditaan kiintiöitä miehille tasa-arvopolitiikkaan kannattaisi minusta pikemminkin alkaa panostaa siihen että miehet pätevöityisivät tällä alueella, että esim. työn ja perheen yhdistämiseen liittyvät kysymykset näyttäytyisivät riittävän kovana politiikkana kiinnostamaan myös miehiä, samoin seksuaalipolitiikkaan liittyvät kysymykset jne. Olen samaa mieltä että myös miesasiantuntijoita tarvitaan, mutta en usko että ongelma ratkeaa pelkällä vaatimuksella kiintiöistä, vaan (kuten muussakin tasa-arvotoiminnassa) on kyettävä vaikuttamaan asenteisiin ja arvostuksiin. En minäkään feministinä syytä esim. miesprofessoreja siitä että he eivät anna paikkojaan naisille vaan, kuten aiemmissa kommenteissa on todettu, yritän pyrkiä vaikuttamaan niihin moninaisiin mekanismeihin joiden seurauksena naiset eivät pätevöidy samassa määrin kuin miehet.
Hiitola: Ja sitten vielä näistä kommenttiketjujen jutuista… Täällä välillä lukee tekstiä, josta tulee mieleen, että porukka haluaisi palata ajassa ainakin 50 vuotta jos ei jopa sata vuotta taaksepäin aikaan, jolloin miehet todellakin hallitsivat maailmaa (ja joo, hallitsevat nykyisinkin suurelta osin, mutta ei samoissa mittakaavoissa). TÄMÄ “naiset takaisin paikalleen” retoriikka on täysin feminismin vastaista.
Hiitola: Minä en kertakaikkiaan tunnista tuota kummallista seksin saamiseen tai sen puutteeseen nojaavaa teoriaa – en teoriassa enkä käytännössä. En ymmärrä mihin ihmeeseen se voi pohjautua. Ja joo, olen lukenut Laasasen blogia joskus. Tunnen väitteet. Ja jos miesten syrjäytymistä (joka muuten on ihan oikea ja iso ongelma, sen kyllä tunnistan!!!) tarkastelee noin kapeakatseisesti, ei varmasti tule löytämään ratkaisuja. Itse lähtisin miettimään, että mikä syrjäyttää osan miehistä ja nostaa osan taas yhteiskunnan johtoon. Aika hurjat erot on nimittäin miesten keskinäisissä asemissa.Minä en kertakaikkiaan tunnista tuota kummallista seksin saamiseen tai sen puutteeseen nojaavaa teoriaa – en teoriassa enkä käytännössä. En ymmärrä mihin ihmeeseen se voi pohjautua. Ja joo, olen lukenut Laasasen blogia joskus. Tunnen väitteet. Ja jos miesten syrjäytymistä (joka muuten on ihan oikea ja iso ongelma, sen kyllä tunnistan!!!) tarkastelee noin kapeakatseisesti, ei varmasti tule löytämään ratkaisuja. Itse lähtisin miettimään, että mikä syrjäyttää osan miehistä ja nostaa osan taas yhteiskunnan johtoon. Aika hurjat erot on nimittäin miesten keskinäisissä asemissa.
Mäkinen: Unohtuu, että hyvin pitkään miesten yliedustusta esim. kansanedustajissa, professoreissa, liike-elämässä, käytännössä kaikilla yhteiskunnan julkisilla alueilla pidettiin täysin ongelmattomana – feministit nimenomaan olivat ne, jotka toivat esiin että ehkä kyse ei olekaan luonnollisesta järjestyksestä vaan asiasta johon voidaan vaikuttaa yhteiskuntaa muuttamalla. Tähän nähden on vähintäänkin erikoista syyllistää feministejä siitä mahdollisuudesta, että naisten kohoaminen _tulevaisuudessa_ jopa määrällisesti miehiä merkittävämpään asemaan ei oletetusti olisi feministeille ongelma. Menneisyydessä kun oli niin, että toisen sukupuolen yliedustus ei oikeastaan ollut ongelma kellekään muulle kuin feministeille. Eiköhän meillä ole jatkossakin herkkyyttä tämmöisille asioille.
Hiitola: Mun toive olisi, että feministisistä lähtökohdista tehtävä tasa-arvotyö tosissaan nähtäis positiivisena asiana ja lopetettais tarpeeton feministien mollaaminen.

maanantaina, huhtikuuta 18, 2011

Kana on kukko

Tutkija: Soinin kannatus perustuu äijäkulttuuriin

Tuija Pulkkinen, naistutkimuksen professori
”Sukupuolentutkimuksessa vastaus on selvä: kukko on kana. Tulokseen on tultu induktiivisesti, deduktiivisti sekä laajan empiirisen aineiston perusteella. Tukea on saatu evoluutioteoriasta, jonka mukaan geenimutaatiot ja kilpailu orsipaikoista ovat saaneet aikaan, että ajan saatossa genotyypit ja fenotyypit ovat menneet sekaisin ja kukko onkin kana lainahöyhenissä. Munat ovat tuottaneet tutkijoille päänvaivaa. Onko kukolla munia, jos se on kana? Mittauksilla on saatu tulos, että kukot munivat hommissaan täsmälleen keskimääräisesti.”
For Many Chinese Men, No Deed Means No Dates

keskiviikkona, huhtikuuta 13, 2011

Poikien sorto

Vasemmistonaisten vaaliesite

A study of single, childless urban workers between the ages of 22 and 30 found that women earned 8% more than men.

Jos nuoret saisivat päättää, maan asioista päättäisivät miehet
Lisää naisia vallan kahvaan halajavalle nuorten vaalien tulos on tyrmäävä pettymys: varjoeduskuntaan valittiin vain 59 naista.
Why Feminism Is the Anti-Viagra

Poikien sorto jatkuu [Hieno otsikko!]

'Money CAN buy me love': Dating website lets users name their own price for dates

The Man Repeller: Not About Men

Miesmyönteisimmät kansanedustajaehdokkaat vaalipiireittäin

Osa pojista ei opi kirjoittamaan peruskoulussa

Väestörekisterikeskuksesta saatujen tietojen avulla vaalimainoksia on lähetetty helsinkiläisille naisille, jotka asuvat samassa taloudessa esimerkiksi ulkomaalaisen miehen kanssa.
Parituhatta Helsingissä asuvaa naista on saanut hiljattain vaalimainoksen RKP:n eduskuntavaaliehdokkaalta Astrid Thorsilta. Maahanmuutto - ja eurooppaministeri on lähettänyt kirjeen suomenkielisille naisille, jotka asuvat ruotsinkielisen tai muuta kuin kotimaista kieltä puhuvan miehen kanssa.
miksi piraatit eivät kelpaa
Tai se, kun Panu Horsmalahti ehdottaa, että maahanmuuttajanaisista pitäisi junailla prostituoituja.

Olisin valmis maksamaan hyvää rahaa siitä, että pääsisin hetkeksi kurkkaamaan maailmaa Horsmalahden silmillä. Motivaationi tähän on suunnilleen sama kuin silloin, kun löydän itseni rotten.comista (jota en muuten suosittele kenellekään, joka ei jo tiedä, mitä siellä on — älkää tulko itkemään, ettei varoitettu). Mitä Horsmalahti näkee katsoessaan tuota itse julkaisemaansa kuvaa? Koska, öh, uskallan sanoa, että useimmat näkevät jotain vähän muuta. Tekee vaikutuksen!

Ne, jotka kuvittelevat, että tämä on minulta jonkinlainen vastareaktio pornoon, seksityöhön tai kannabiksen laillistamiseen voivat palata pohtimaan sitä aiemmin mainittua sokeaa kohtaa. Kyse ei ole siitä, että vastustaisin näitä asioita, vaan puhun siitä, miksi en kykene ottamaan tätä puoluetta vakavasti. Puhun alkeellisesta imagonhallinnasta, joka on kiistattoman tärkeää heti, kun kilpaillaan kansansuosiosta. Yhtä hyvin voisi lähteä pussijuoksuvetimissä maratoniin — ei se ole vallankumouksellista tai nokkelaa, se on vain typerää, koska se oma vallaton räväkkyys ei muuta sitä tosiasiaa, että vallaton räväkkyys ei ole yksi niistä kriteereistä, joiden mukaan se suuri yleisö äänestää.

Mutta sekään ei vielä ole se eniten inhoa herättävä aihe, vaan se, että tämänkaltaiset pässit pääsevät huseeraamaan puolueen riveissä ja nimissä vähän väliä ilman, että muu puolue puuttuu asiaan. Miten minä voisin luottaa siihen, että tämä puolue voisi hoitaa minun asioitani oikein, kun se ei selvästi kykene edes pitämään itsestään huolta?

torstaina, huhtikuuta 07, 2011

Feminismiä käsitöihin

Vihreä Nainen on ilmestynyt! Lue lehti pdf-muodossa.

Rättisulkeiset
Miia Collanus tutkii suoran toiminnan käsitöitä, joilla vastustetaan massatuotantoa ja kyseenalaistetaan naisen perinteinen asema. Hänen mielestään käsityönopettajaksi ei pitäisi voida valmistua opiskelematta feminismin alkeita.

Hän pitää huolestuttavan sitä, että käsityötieteen yksiköstä voi valmistua tietämättä mitään femi­nistisen tutkimuksen kysymyk­senasetteluista. Sukupuolentutki­mukseen pitäisi perehtyä, sillä sukupuoli on merkittävä käsityö­oppiainetta rakentava kategoria. Tytöt valitsevat useimmiten teks­tiilityön ja pojat teknisen työn, minkä lisäksi lähes kaikki tekstiili­työnopettajat ovat naisia.
Vihreän miesliikkeen armeijamallin laskelmat

keskiviikkona, huhtikuuta 06, 2011

Feministit kaapissa

Tällä sivulla julkaisemme niiden eduskuntavaaliehdokkaiden nimet, jotka osallistuvat Feministit ulos kaapista! -kampanjaan.

Ehdokkaiden kommentteja:
Sirpa Asko-Seljavaara (KOK, Helsinki): ”En ole feministi vaan ajan tasapuoliesti ihmisten oikeuksia.”
Kaappifeministien koston paluu
Tänään sähköpostiin tipahti Feministit ulos kaapista -kampanjan sähköpostikutsu jossa ehdokasta pyritään yksiselitteisesti vastaamaan joko "Kyllä, olen feministi" tai "ei, en ole feministi". Kampanjan verkkosivuilla ei kuitenkaan suvaita kertoa alkuunsakkaan mistä heidän mielestään feminismissä on kysymys tai mitä feminismin kannattaminen tarkoittaa.
Jukka Relander: 10 hyvää syytä äänestää vihreitä
6) Tasa-arvoa ei ole Suomessa saavutettu. Palkkaerot rehottavat edelleen ja erityisesti naisia pompotetaan pätkätyökierteessä. Samapalkkaisuusohjelma on uudistettava ja sitä on toteutettava kunnianhimoisemmin. Vihreät kannattaa vanhempainvapaiden tasaisempaa jakamista paitsi tasa-arvon takia, myös lapsen edun takia. Myös vanhempainvapaiden kustannukset on jaettava kaikkien työnantajien kesken. Naisten työuralla etenemisen esteitä on määrätietoisesti purettava.

7) Tasa-arvon toteutuessa kaikki voittavat. Isyysvapaiden pitäminen on miesten oikeus, ei velvollisuus. Lasten kasvua on saatava seurata lattiatasolta. Vanhemmuudessa laatu ei riitä, tarvitaan myös määrää. Miehet kärsivät enemmän stressi- ja uupumusperäisistä sairauksista kuin naiset, tekevät enemmän itsemurhia, kuolevat useammin työtapaturmiin ja elävät keskimäärin lyhyemmän elämän kuin naiset. Vihreä tasa-arvopolitiikka lähtee siitä, että myös miesten asiat on saatava kuntoon.
Miksi miesten aseman parantamiseksi ei ole mainittu mitään konkreettista?

tiistaina, huhtikuuta 05, 2011

Upsalan yliopiston tasa-arvo-ohjelma

Upsalan yliopiston tasa-arvo-ohjelma:
”En del av arbetet handlar om jämn könsfördelning. Eftersom könsmaktsordningen är till fördel för män som grupp innebär detta att mäns underrepresentation inom en kategori inte har samma strukturella innebörd som kvinnors underrepresentation. Det är därför viktigt att uppmärksamma att en ojämn könsfördelning har olika innebörd beroende på hur makt- och statusrelationerna ser ut mellan olika utbildningar, vilket i sin tur har samband med kön.
Suomennettuna: Jos miehet ovat aliedustettuina jossakin, asialle ei tarvitse tehdä mitään, koska miehillä ryhmänä on rakenteellinen valtaetu yhteiskunnassa.

Britain is no longer split by class. Instead the social chasm is between taxpayers and the public sector

Seven Ideas You Can Never Discuss on Television
6. WOMEN AREN’T TOTALLY INNOCENT AND HELPLESS.

Although there isn’t a person alive who hasn’t met a despicable woman, it remains heretical to imply that women may possibly be human beings, and as such, they may be capable of acting with willful malice toward others. Despite the fact that nearly every sociological study of family violence ever conducted has concluded that women hit men at least as frequently as the inverse, “domestic violence” is still viewed as an exclusively male-on-female phenomenon. But who needs muscles when you have WMDs such as societal prejudice and the law squarely on your side? In her book When She Was Bad, author Patricia Pearson argued that until puberty, boys and girls both express aggression physically. Around age 12 women turn to more sophisticated tactics for intentionally inflicting harm: gossip, shaming, and false accusations. It’s like on Seinfeld where Elaine explains that instead of giving one another wedgies, girls tease each other until they develop eating disorders. False rape charges, as well as phony claims of domestic abuse and sexual harassment, have become commonplace. The double standard is so lopsided, female spousal abusers are even permitted to become Secretary of State without it ever becoming an issue in their vetting process.
"Uppsala University must close" (Google käännös)
Professor Bo Rothstein: The heads of Uppsala University does not respect the fundamental principles necessary for the university to qualify as a university. The Vice-Chancellor Anders Hallberg and others responsible at Uppsala University to respect or understand the principle of educational freedom. Instead, they have to look for patterns that are normal in the commercial and political activities. Thus, the university disqualified itself as a university.

The second case deals with sociology professor Eva Lundgren. After she was on Swedish Television in May 2005 stated that 100's of children in Sweden ritually murdered in sexual orgies, the University decided to initiate a review of her research to see whether irregularities existed which could cause a notification to the Council. This review resulted in widespread criticism and of course you could not find evidence of allegations of child murders. Eva Lundgren had, for example, argues that her research had evidence that almost half (47 percent) of all women in Sweden are subjected to violence by their male partners and that there is no difference between the men who use violence against their female partners and those who do so. The audit found that this completely unfounded.

It also showed that her main thesis, that there are no differences between men who use violence and those who do so, had no support. But it is actually worse than that: the reviewers' analysis of Lundgren's own data showed that "the conclusion should be just the opposite. The risk is significantly higher that some groups of women exposing their husbands to violence." Lundgren's own data showed that the risk of violence is significantly higher for women whose partner is unemployed, was not born in Sweden or are drug addicts, but that she had not reported.

Management has also expressed its "full confidence" for her and also given her extraordinary good working! Skälet är med stor sannolikhet att Lundgrens teser har visat sig ha stort politiskt stöd och ofta använts av ledande politiker som argument. The reason is most likely to Lundgren's theses have been shown to have broad political support and often used by leading politicians as an argument.

lauantaina, huhtikuuta 02, 2011

HS-mielipide

Kuka puolustaisi poikavauvoja?

Juuso Erno

Vaikka ei-lääketieteellisistä syistä poikavauvalle tehty ympärileikkaus (HS Kotimaa 31. 3.) selvästi täyttää törkeän pahoinpitelyn tunnusmerkistön, ei Suomen oikeuslaitoksesta näytä olevan hänen perus- ja ihmisoikeuksiensa puolustajaksi.

Niinpä eduskuntavaaleihin valmistautuvien puolueiden ja ehdokkaiden olisi nyt ehdottomasti osoitettava poliittista johtajuutta ja todistettava, että ihmisoikeudet ja tasa-arvo merkitsevät tässä maassa ihan oikeasti jotakin. Mutta uskaltaako kukaan asettua puolustuskyvyttömien poikavauvojen puolelle julmaa silpomisrituaalia vastaan?

Seuraavan hallituksen on viipymättä ryhdyttävä toimiin uskonnollisista tai kulttuurisista syistä lapsille tehtävien ympärileikkausten kriminalisoimiseksi.

puheenjohtaja
Miesten tasa-arvo ry

Kehitetäänkö todellista tasa-arvoa?

Pasi Vuokko

Hiljattain kerrottiin esityksestä, jossa naisille tarjotaan mahdollisuutta siviilipalvelukseen. Esitys toisi naisille vapaaehtoisen siviilipalveluksen naisten vapaaehtoisen asepalveluksen rinnalle. Esitystä ase- ja siviilipalveluksen muuttamiseksi vapaaehtoiseksi myös miehille ei näy eikä kuulu.

Miehenä ja yhden tytön ja yhden pojan isänä ihmettelen tätä suomalaista tasa-arvoksi kutsuttua sufragetismia. En voi ymmärtää, miksi meillä vuodesta toiseen puhutaan sukupuolten välisestä tasa-arvosta vain naisten alisteisen aseman lähtökohdista, vaikka edelleen vain miehiä koskee pakollinen ase- tai siviilipalvelus. Tätä menoa tasa-arvokeskustelun seuraava vaihe lienee vaatimus kaikkien yhteiskunnallisten velvoitteiden säätämiseksi vapaaehtoisiksi naisille.

Etsin nyt ehdokasta, joka uskaltaa julkisesti ajaa oikeata ja aitoa sukupuolten välistä tasa-arvoa. Haluan kuulla, minkälaisilla toimenpiteillä hän muuttaisi nykyistä, poikia sortavaa "yleistä" asevelvollisuutta.

Helsinki