sunnuntaina, elokuuta 31, 2008

Terveydellisiä hyötyjä

Joka kolmas lastenkirurgi kieltäisi rituaaliympärileikkaukset:
Vastanneista lastenkirurgeista 82 prosenttia ei pitänyt poikien rituaalista ympärileikkausta ilman pojan suostumista yhtään sen hyväksyttävämpänä kuin tyttöjen sukuelintein silpomista, joka on jo lailla kielletty.

Erikoislääkärit Hannele Steinbock ja Deiv Weintraub hämmästelevät Lääkärilehdessä suomalaislääkäreiden ennakkoluuloisuutta ja haluttomuutta luottaa ympärileikkausten hyötyjä koskevaan tutkimustietoon.
Poikien ympärileikkauksella elinikäisiä terveydellisiä hyötyjä (v. 2001)
Poikalasten ympärileikkauksen vertaaminen afrikkalaiseen kulttuuriin juurtuneen tyttölasten sukupuolielinten silpomiseen on vertailuna groteski ja osoittaa täydellistä tietämättömyyttä näiden toimenpiteiden eroista - ellei kyse ole tahallisesta provokaatiosta. Täysin tuomittava eikä minkään uskonnon määräyksiin sisältyvä tyttölasten sukupuolielinten silpominen merkitsee sen kohteeksi joutuvalle pysyvää fyysistä haittaa loppuelämäksi. Poikien ympärileikkauksella sen sijaan - erityisesti kun se suoritetaan juutalaisen uskonnon määräysten mukaisesti - on todettu olevan elinikäisiä terveydellisiä hyötyjä.

Gideon Bolotowsky, Helsingin juutalaisen seurakunnan puheenjohtaja
Hannele Steinbock, kirurgisten tautien erikoislääkäri
Deiv Weintraub, naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri

lauantaina, elokuuta 30, 2008

Naisten uudelleenkoulutus

Opas naisille:
Tästä opaskirjasta kuullaan vielä. Vai mitä sanotte amerikkalaisen Dante Mooren kirjasta, joka kehottaa naisia käyttämään seksikkäitä vaatteita kokatessaan ja siivotessaan sekä tottelemaan aina miesten määräyksiä. Sovinistisista mielipiteistään huolimatta kirja myy kuin häkä. Kirjailija selittääkin antavansa naisille vain neuvoja ja apua, koska rakastaa naisia. "Kun menette kauppaan, ostatteko rumimman näköisen, mädäntyneimmän ja haisevimman hedelmän tai lihan. Ette vai. Miksi. Sama pätee miehiin, kun he näkevät puolikkaan norsun kokoisia, muodottomia naisia", kirjailija selittää.
Male author set to top bestseller list with book telling women how to get a man
When he was a boy his mother told him he had to treat a woman 'like a queen'.

He tried that, he insists. For two years. And he lost every girlfriend he had.

So, he decided, it was time for a change. 'Once I started being myself and saying, 'look, I'm not going to do this, this, or that for women,' the phone didn't stop ringing,' he said.

It wasn't long before he decided to spread the wealth of his realisation. Women, he insists, make it 'much harder than it is' to get a man. He distills a man's every desire down to three basic things: food, relaxation, and, of course, sex.

Size does matter, he says - very much. 'The fatter you get, the more you decrease your potential single-man pool.
Lisäys Dating advice from assholes: "Stop treating women well"

Tytöt tahtoo laskea
Kukaan nainen ei ole tainnut ikinä tunkeutua miesten reviirille täysin ongelmitta. Nörttipoikakin osaa lyödä, kun tyttö yrittää päästä leikkiin mukaan.
Real Men Don't Do Pornography

Ellit vastaa: Reittä pitkin ylennyksiin?

Yhdenvertaisuuslaki

Jo yli 200 työpaikkailmoituksessa on rikottu lakia tänä vuonna
Laittomuuden raja ylittyy, jos työntekijältä edellytetään hakemuksen perusteella ominaisuuksia, jotka eivät ole välttämättömiä työn suorittamiseksi. Tyypillisiä rajauksia ilmoituksissa ovat ikä, sukupuoli, täydellisen suomenkielentaidon edellyttäminen tai kuvan pyytäminen.

"Kuvaa voi vaatia vain, jos kyseessä on mallin tai näyttelijän työ. Muissa ammateissa ulkonäöllä ei pitäisi olla merkitystä, ja sitä käytetään turhaan erotteluperusteena.

"Myyntityötä tekevä henkilö on yrityksen käyntikortti. Meillä on vientiä yli 50 maahan, joten on tärkeää, että työntekijä näyttää hyvinvoivalta ja siistiltä", kuvailee toimitusjohtaja Jussi Rautiainen.

Rautiainen hämmästyy kuullessaan, että kuvan perusteella työntekijöiden erotteleminen on laitonta.

"Kaikki työnantajat ovat hurahtaneet 'täydellinen ihminen' -höpötykseen. Työntekijän pitäisi olla nuori, hoikka, fiksu ja kielitaitoinen. Kaikki tämä halutaan tietää jo siinä vaiheessa, kun hakija on vasta paperilla", Maarit Lehmussilta kertoo.
HS-keskustelu:
- Jopas on vahvaa "Antaa kaikkien kukkien kukkia"-paasausta virkamieheltä. Kokeilisi joskus tehdä tuottavaa työtä, niin saisi jotain realistisuutta näkemyksiinsä. Lehmussillan maailmassa yritys olisi pakotettu palkkaamaan kielitaidottoman ruman vanhuksen edustustehtävään, ihan vaan että olisi tasa-arvoista ja kivaa.

- Jos työpaikkailmoituksessa ei saa vaatimuksiaan listata, ei se työnantajan vaatimuksia poista. Sillä, että ei-toivotut ihmiset lähettävät hakemuksensa ei saavuteta mitään - molempien osapuolten aikaa tuhlataan. Liian nuoret, vanhat, väärää sukupuolta olevat tai väärää kieltä äidinkielenään puhuvat saavat suoralta kädeltä "pahoittelemme" vastauksen.

- On se kumma, että nämä lainlaatijat elävät jossakin ideaaliyhteiskunnassa. Se vaan on niin, että asiakaspalvelutehtävissä ja sellaisissa töissä, joissa ollaan ihmisten kanssa tekemisissä on ulkonäöllä merkitystä. Kyllä asiallisen näköinen ja kokoinen nainen tai mies myy enemmän kuin sellainen, jonka joku ominaisuus ärsyttää asiakkaita tai tekee firmasta epäluotettavan oloisen.

perjantaina, elokuuta 29, 2008

Täysi kymppi

Tyttö on erittäin hyvä ellei täydellinen
Jopa neljäsosa kyselyyn vastanneista tytöistä antoi ulkonäölleen arvosanan 10. Keskiarvo omalle ulkonäölle oli 8,2.

- Meillä on Rasmus-yhtye, huippumalleja, euroviisuvoitto ja Nokian menestystarina. Olemme kansainvälisiä ja osa Eurooppaa. Nuorelle sukupolvelle kaikki kanavat ovat avoinna, Autio sanoo.

Autio ottaa esimerkiksi Sinkkuelämää-sarjan, joka voi voimaannuttaa tyttöjä.

- Nainen ei ole enää vain halun kohde vaan voi pyörittää miehiä mennen tullen ja palatessa, Autio sano.
Glasgow'n Caltonissa miehet elävät hädintuskin viisikymppisiksi

If you want to rent a flat in Mumbai, take care you don't belong to that very worst minority: the single man
Many of Mumbai's buildings have rules that explicitly forbid unmarried men from renting or buying apartments.

Where the bachelor lives, there the orgy follows; this is the great fear. In the landlord's imagination, half-clad women appear and disappear all day long through the bachelor's door; gasps of illicit pleasure rent the middle-class composure of the building; disgrace and scandal follow.
Vain sävel puuttuu ja oma tekstittämä lolcat.

torstaina, elokuuta 28, 2008

Kiintiö-ATM

Hyvän avioliiton salaisuus? Anna vaimon päättää!

Men want women to be more traditional - and women 'are HAPPY to be the housewife'

Steve Moxon: 'Modern extreme feminism...[has] always been in the interests only of the elite of women'

IL-keskustelu: Miksi tytöt kokevat ulkonäköpaineita?

Missä BB:n kiintiö-ATM? BB-tuottajat ovat oivaltaneet, että parasta menoa taloon saadaan, kun totellaan markkina-arvon lakeja. Viime vuonna talossa oli liikaa tavis-miehiä. Tänä vuonna mukana on lähinnä lihaksikkaita pelimiehiä ja tietenkin kiintiöhomo. Naisiksi on onnistuneeksi valittu estottomia bilehileitä ja julkkistyrkkyjä. Sillä reseptillä pitäisi säpinää syntyä. Kiintiö-ATM:t olivat toiminnan tappajia.

Bad idea

Kirjakauppaa voisi mainostaa treffipaikkana:
Käynti Suomalaisessa kirjakaupassa Helsingin keskustassa kertoo enemmän kuin tuhat tilastoa: missä kirja, siellä nainen.

Parinkymmenen naisen joukosta näkyy vain nelisen miestä, joista yksi kyselee kuulakärkikynää ja toinen ulkoministeriön historiikkia. Loput tutkivat tietokirjaosaston antia.

Kirja-alalla on jo vuosia pohdittu, miten miehiä saataisiin lisää asiakkaiksi. Pelastajaksi on vihjaistu myös sukupuoliviettiä.
Voin hyvin kuvitella, miten tilanne etenee, kun ATM ottaa neuvosta vaarin.

- Oot sä lukenu sen yhen nörtin kirjoittaman kirjan, kuka se nyt oli, naisten vallasta?
- Ai minkä?
- No sen, missä naiset kiristää miehiä seksillä, vai miten se nyt oli. Helvetin hyvä kirja.
- Kiristää seksillä...?
- No, kato ku naisilla on pankki haarovälissä ja naisia on tällein kehuttava saadakseen römpsää. By the way, sulla on muuten hyvät tissit (vai miten se nyt oli). Mitäs olinkaan sanomassa?
- Yrität sä kehua mun tissejä, että mä antaisin sulle...?
- Kato kun mä olen TKK:lla ja saan vaan opintotukee, niin ei mulla oo tarjota kun näitä kielellisiä resursseja (iskee silmää kaksimielisesti). You now what I mean.
- Kuules jäbä, sun on varmaan parasta pysytellä ihan pelkässä homososiaalisuudessa.

keskiviikkona, elokuuta 27, 2008

Miesviha

Tukiaseman keskustelu:
uniongelma: Mistä se johtuu. Ja mikä siihen auttaa? Mun tekis mieli runtata jokainen mies maankoloon, että sais nöyristellä mun edessä. Jokainen mies joka mua katselee, niin tunnen vihaa ja inhoa. Ehkä osaksi siki, että miehet usein ajattelee seksijuttuja ja muita. Ja monet haluais tehdä tuttavuutta. Halveksin miehiä (poikkeuksia on, he ovat omalla käytöksellään osoittaneet olevansa ihan normaaleita) Mutta kyllä mulla verenpaine nousi kun mies tuli kaupan jonoon taakse. Tunsin sen kyttäämisen. Jätin korini siihen sille laitettavaksi, ja laitoin tavarat hihnalla niin, ettei se raukka mahtunut omiaa ottaan. Vaikk ehkä sekin olis ollut ihan hyväkäytöksinen eikä mikään seksitinen moukka, joka luulee olevansa naista ylempiarvoisempi. Ja niinhän se ei ole. Minä kouluttaisin mieheni kaulimen avulla tekeen kotitöitä, ja olemaan kuten minä sanon. Määrään manipuloin olen vaikea ja mielialat vaihtelee. En luota miehiin. Tällä tavalla ei suhteista voikaan tulla mitään. Mutta muutakaan en osaa. Sitten muutun taas kun pikkutytöksi söpöillään jne. mussa on niin monta puolta.

Chimera: Ihan lyhyesti: feminismi = tasa-arvo. Tasa-arvon puutteessa elävät ihmiset = naisia. Näin ollen feminismi hyödyttää eniten naisia. Ilman sitä nainen ei saisi hallita edes omaa omaisuuttaan, käydä yksin tai naisporukassa ravintolassa ja leikkisi vieläkin kotiorjaa 24/7. Kaikki tämä siksi että meillä on jalkojen välissä pimppi.

Itse tunnustaudun feministiksi MUTTA myös miesvihaajaksi. Omat kokemukseni miehistä ovat 99% negatiivisia ja joka päivä saan käsitteilleni vahvistusta. Iso osa miehistä on hyödyttömiä! Sotivat, raiskaavat ja hyväksikäyttävät lapsia- ei tule ihan heti mieleen samanlaista määrää naisia, jotka näin tekisivät edes "vapaissa" maissa. Ja kuitenkin naisia on suurinosa maailman väestöstä (2/3 maailman naisista on btw köyhiä).

Jos moni feminismin turhaksi kokeva lukisi vähän naishistoriaa, voisi mielipide muuttua pian. Yhteiskuntamme on täynnä törkeitä epäkohtia ja vain koska asiat ovat jossain vielä huonommin, ei ole mikään syy pistää lappuja silmille Suomessakaan!
Miehen elämä

Tasa-arvoyksikkö

Naisten toiveet kasvattavat miesten ulkonäköpaineita

She's happily married, dreaming of divorce

Mikä siinä ATM-aktivismissa oikein riepoo?

Tasa-arvoyksikön virkamiehet Tasa-arvoa?

YLE Areena: Suomessa parisuhde jatkuu vaikka rakkaus jättää, mutta jos kumppani pettää liiton voi purkaa. Markku Heikkisen seurassa Osmo Kontula, Julia Jyränki ja Liisa Vähäkylä.

tiistaina, elokuuta 26, 2008

25 % vs. 10 %

Väkivalta on edelleen yleistä nuorten keskuudessa, selviää Sosiaali- ja terveysalan tutkimuskeskuksen Stakesin tiistaina julkistamasta Kouluterveyskyselystä.
Koulukiusaaminen on lisääntynyt etenkin peruskouluikäisten poikien keskuudessa.

Yläluokkalaisista ja ammattiin opiskelevista pojista joka neljäs ja tytöistä joka kymmenes on osallistunut tappeluun tai heitä on uhattu vahingoittaa fyysisesti. Pojista joka kuudes ja tytöistä joka kymmenes kertoo joutuneensa fyysisen hyökkäyksen kohteeksi.

Valtaosa nuorista kokee, että kieltäytyminen sellaisesta seksuaalikäyttäytymisestä, jota ei halua, on helppoa. Pojista näin arvioi 91 - 94 prosenttia ja tytöistä 95 - 97 prosenttia.
Tyttöjen raiskausluvut pysäyttävät ja Tyttöjä pakotetaan yhdyntään
Stakesin kouluterveyskyselyn mukaan lukiolaisista tytöistä joka kahdeskymmenes ja ammattiin opiskelevista joka kymmenes on ollut vastentahtoisesti yhdynnässä.
Kysymyslomake:
51. Oletko koskaan ollut vastentahtoisesti yhdynnässä?
Tarkoittaako "vastentahtoisesti yhdynnässä" raiskausta? Vai tarkoittaako se samaa, kuin esim. kysymys: "Oletko koskaan ollut vastentahtoisesti koulussa?"

Asunnon vuokraus revisited

Henkilöt A, B, C ja D ovat etsimässä asuntoa Helsingistä. Halvimman asunnon vuokra on 600 euroa. Henkilöt saavat myös ehdotuksia maksaa vuokra luonnossa.

Henkilö A voi maksaa vain rahalla

Henkilö B voi maksaa joko rahalla tai seksillä

Henkilö C voi maksaa joko rahalla tai ruohoa leikkaamalla

Henkilö D voi maksaa rahalla, seksillä tai ruohoa leikkaamalla.

Kysymys 1: kuka henkilöistä on edullisimmassa asemassa ja kuka huonoimmassa asemassa?

Kysymys 2: jos kellään ei oikeastaan ole varaa maksaa vuokraa rahalla, ketä henkilöistä ”kiristetään” (esim. kiristetäänkö silloin henkilöjä B, C ja D maksamaan vuokra luonnossa)?

Kysymys 3: mitä merkitystä henkilöiden sukulaisten mielipiteillä on (esim. sukulaiset saattavat vastustaa seksillä tai ruohonleikkuulla maksamista)?

Kaikki kauniiksi

Suomalaisten tyttöjen itsetunto matalin pohjoismaissa
”Jopa kolmannes tytöistä arvioi itsetuntonsa jokseenkin matalaksi tai erittäin matalaksi. 15–17-vuotiaat tytöt ovat myös vähiten tyytyväisiä ulkonäköönsä: heistä 40 % sanoo olevansa jonkun verran tai hyvin tyytymätön. Erittäin tyytyväisiä on vain 4 %. Erityisesti paino ja vartalon muoto aiheuttavat tyytymättömyyttä”, Vahtera kertoo.

Suomalaiset naiset ja tytöt antavat tuleville naissukupolville kaksi neuvoa:
Kuva: futureimagebank.com

- Arvosta piirteitä, jotka tekevät sinusta ainutlaatuisen.

- Pidä mielessäsi, että kauniit naiset voivat olla eri värisiä, eri ikäisiä ja eri kokoisia.

Tämä tutkimus on osa Doven jo vuonna 2004 aloittamaa maailmanlaajuista Aidon kauneuden puolesta -kampanjaa, jonka tavoitteena on saada kaikki tytöt ja naiset tuntemaan itsensä kauniiksi.
Dove on tekopyhissä kampanjoissaan omalla tasollaan. Kauneus sanana viittaa siihen, että jotkut ovat rumia. Muuten kauneus sanan käytössä ei olisi järkeä. Kun sanotaan, että joku on kaunis, tarkoitetaan, että hän on seksikkäämpi ja hänellä korkeampi markkina-arvo kuin muilla tytöillä. Kauniimpi saa itselleen tasokkaamman miehen ja miesten huomion.

Naiset eivät voi kaiken kokoisia ja ikäisiä ollakseen kauniita. Kaiken kokoiset ja ikäiset voivat tietenkin käyttää Doven tuotteita tämän tekopyhän kampanjan seurauksena. Lopputuloksena naisten kauneushierarkia ei muutu mihinkään - naiset vain ovat entistä köyhempiä- Ja entistä huolestuneempia kauneudestaan.

Scots men forced to suffer in silence from domestic abuse


Will YOU Elect GynObama & VAWA Joe? Biggest Setback to Men in US History

maanantaina, elokuuta 25, 2008

Vuokralle

Vuokra-asuntoja seksillä
Yleisin vastaajien ilmoittama epäkohta oli nuorten naisten seksuaalinen häirintä joko ehdottamalla asiattomia vuokraehtoja tai rikkomalla kotirauhaa luvattomin tarkastuskäynnein. Opiskelijoiden asuntovuokraukseen erikoistuneella internetsivustolla esimerkiksi tarjottiin jokin aika sitten vuokralle merinäköalalla varustettua yksiötä Eirasta todella alhaiseen hintaan.

Lisäehtona tosin oli, että asunto annetaan vain naiselle ja vuokranmaksun pitäisi sujua "luovasti, mieluiten jollain muulla kuin tylsällä rahalla."
Miksi tämäkin uutinen on käännetty siten päin, että se on jotenkin huono asia, että on mahdollisuus vuokrata asunto seksillä? Eikö se ole parempi asia, että on mahdollisuus vuokrata joko seksillä tai rahalla, kuin vain rahalla? Eikö tässä nimenomaan miehiä syrjitä vuokralaisina?

White middle-class men face discrimination at women-dominated BBC, says Jeremy Paxman

sunnuntaina, elokuuta 24, 2008

TV

Yle Areena: Mies. Perhokalastaja Jukka Relanderin vieraina psykologian professori Göte Nyman, valtiotieteen tohtori Martti Puohiniemi ja kirjalija Riikka Pulkkinen.

Shakkitehtävä

Kuviossa on pelitilanne mustan 4. siirron jälkeen. Millä siirroilla asemaan on tultu?

lauantaina, elokuuta 23, 2008

Tasa-arvovaalit.fi

Tasa-arvovaalit.fi

Stefan Wallin:
Antamalla äänesi tasa-arvoa puolustavalle ehdokkaalle voit tehdä ympäristöstäsi tasa-arvoisemman. Tasa-arvoisemman valitsemalla enemmän naisia kunnanvaltuustoihin ja tärkeisiin virkoihin. Tasa-arvoisemman tarttumalla yksittäisissä kunnallisen tason päätöksissä myös sukupuolikysymyksiin: annetaanko tytöille samat mahdollisuudet harrastaa urheilua, puuttuvatko koulut työmarkkinoilla tapahtuvaan syrjintään, ketkä luottamushenkilöt saavat tärkeät virat – ja millä perusteilla? Kaikki päätökset vaikuttavat jokapäiväiseen elämään. Voit valita ehdokkaan,jolle tasa-arvo on tärkeää – ihan oikeasti!
Kesätyöläinen sivujen takana

Trivers roskakoriin?

Riittääkö toiveajattelijoille parittelukumppaneita? Perinteinen sukupuoliroolien teoria ei ota huomioon sukupuolijakaumaa.
Kokko sanoo, että Triversin ajatukset ovat kulkeneet kyseenalaistamattomina oppikirjasta toiseen, vaikka tarkemmin ajateltuna malli on epälooginen.

Triversin mukaan naaraat ovat parinvalinnassaan valikoivampia, sillä ne investoivat enemmän jälkeläisiinsä. Koiraat satsaavat parittelukumppaneiden määrään ja naaraat laatuun. Arkiajattelussa myös ihmiskoiraiden polygamia on välillä nähty luonnollisena.

Tarkemmin laskien tällaiset ajatukset osoittautuvat pelkiksi haavekuviksi.

– Ihmisten joukossa naaraita ja uroksia on suunnilleen yhtä paljon. Tasalukuisessa yhteisössä on toiveajattelua, että toinen sukupuoli voisi lisääntyä huomattavasti toista nopeammin.
WTF?

Parental Investment, Sexual Selection and Sex Ratios (PDF)


Mies, mene naimisiin niin pysyt terveenä!

perjantaina, elokuuta 22, 2008

Isälle vapaata

Isät pakolla kotiin:
Tuoreet isät voidaan käytännössä pakottaa kotiin lasten kanssa, jos tekeillä oleva lakialoite toteutuu. Sen mukaan kolmannes vanhempainvapaasta annettaisiin isälle, ja jos isä ei jäisi kotiin, niin perhe menettäisi etuuden kokonaan.

Suomessa isän ja äidin kesken jaettava vanhempainraha on ensimmäiseltä kuukaudelta 75 prosenttia ja siitä eteenpäin 70 prosenttia verotetuista tuloista.

– Jos isät alkavat laajalti käyttää vapaata, varmaankin jonkinlainen katto korvaukselle tarvitaan. Islannissa katoksi asetettiin 5000 euroa kuukaudessa sen jälkeen, kun useampi oikein hyvätuloinen pankinjohtaja jäi vanhempainvapaalle, kertoo työ- ja tasa-arvovaliokunnan Satonen.

Satosen mukaan kaikki valiokunnan Islannin-matkalla tapaamat virkamiehet, poliitikot ja työmarkkinakeskusjärjestöjen johtajat olivat sitä mieltä, että isiä tukeva järjestelmä on tuottanut hyviä tuloksia.

– Syntyvyys on noussut selvästi ja isät viettävät enemmän aikaa lasten kanssa. Kun isät ovat kotona, suhde lapseen kehittyy tiiviimmäksi ja samalla edesautetaan äitien urakehitystä.

Kuinka kasvattaa feministinen poika?

How to raise a feminist son:
We recently purchased a house, and to make the transition easier for him, we allowed my son to pick whatever color he wanted to paint his room. He originally picked pink. (My son adores pink, and spent most of his toddlerhood wearing pink and purple pajamas.) I agonized over the choice. There was a part of me that was overjoyed...my son obviously is confident in what he likes, and doesn't feel the need to conform to what the world tells him about being a BOY.

My son is very sensitive. He cries easily, gets his feelings hurt often, and is generally more attuned to what is going on with people's emotions around him. He has always been kind of my little empath, reacting to the world around him and showing every bit of what he's feeling to anyone who may be paying attention. This causes MANY of the people around him, especially older men, to be very troubled by his shows of emotion. He has been told more times than I can count to "toughen up", "act like a boy", and "don't act like such a baby, girl, (insert insulting feminine word here)." I get very frustrated trying to teach him that it is OK to be that way, no matter what the world is telling him he *should* act like.

Kommentti: I'm a 39 year old single straight male. I was (and still am) very much like your son: sensitive and empathic. I don't have kids so you can take this with a grain of salt.

But in my experience, being sensitive AND an iconoclast is a recipe for an unhappy life. For example, if your son wants to go to school wearing pink, he's got to either (a) be insensitive enough that the taunts don't bug him, or (b) change into blue.

I am not a happy adult. My parents, as much as I love them, should have toughened me up, and they should have explained that societies have expectations of people, and if you fail to live up to those expectations you will be ostracized and you will be mocked (by both men and women). Unfair? Sure. So what?

I realize that's probably not what you wanted to hear. But as a parent, you have to balance between telling your kid How It Ought To Be versus telling him How It Is. For example, when someone says "real beauty is on the inside", that's how it should be, but the fact is that if your son is 5' 2" in high school and wear glasses, all the "inner beauty" in the world won't stop him from getting the shit kicked out of him in gym class.

Parturointi tasa-arvoistuu?

Miesten ja naisten hinnoittelueroista tulevaisuudessa sakkoja

Career women are their own worst enemies: study

Nonsense

Olympialaiset ovat urheilijoille seksifestarit

Sex and the Olympic city
it is worth noting an intriguing dichotomy between the sexes in respect of all this coupling. The chaps who win gold medals - even those as geeky as Michael Phelps - are the principal objects of desire for many female athletes. There is something about sporting success that makes a certain type of woman go crazy - smiling, flirting and sometimes even grabbing at the chaps who have done the business in the pool or on the track. An Olympic gold medal is not merely a route to fame and fortune; it is also a surefire ticket to writhe.

But - and this is the thing - success does not work both ways. Gold-medal winning female athletes are not looked upon by male athletes with any more desire than those who flunked out in the first round. It is sometimes even considered a defect, as if there is something downright unfeminine about all that striving, fist pumping and incontinent sweating. Sport, in this respect, is a reflection of wider society, where male success is a universal desirable whereas female success is sexually ambiguous.

torstaina, elokuuta 21, 2008

Itsekontrollin puute

Katri Manninen eroaa kolmannen kerran "kontrollifriikkiyden" takia
Viimeinen avioeropäätös opetti Manniselle, että hän on "fiksaaja", joka pyrkii väkisin korjaamaan viat toisesta ihmisestä.

"Virallinen motiivini on ollut auttaa heitä, mutta todellinen tarpeeni on ollut tuntea itseni hyödylliseksi ja suhteen vahvemmaksi osapuoleksi."

"Varsinkin viimeisessä suhteessa mahdottomaksi yltynyt fiksaustarpeeni ilmeni hirvittävänä kontrollifriikkiytenä ja nalkutuksena", Manninen ruoskii itseään.
Varusmiehille jopa kolmen munkin korotus

Häh? Hullu maailma?

Hyssälä kaipaa selkeyttä perhevapaiden pitämiseen
Sosiaali- ja terveysministeriön mukaan myös erilaisten vanhempainvapaiden termit menevät arjessa sekaisin. Varsinkin isät sekoittavat puheissaan vanhempainvapaan, isyysvapaan ja hoitovapaan.
Lisäys: Seksin puute uhkaa Suomen taloutta

Moniavioisuuden etu

Polygamy is the key to a long life.
Want to live a little longer? Get a second wife. New research suggests that men from polygamous cultures outlive those from monogamous ones.
Seksikeikoilla opintobudjetti balanssiin?

keskiviikkona, elokuuta 20, 2008

Linkkejä

Ykkösen aamutv:ssä äänessä Tomi Timperi ja lääkäri Vesa Nurmenniemi (alkaa 13 min. kohdalta)

Suomen naisilla seksiongelma - lue tutkijan 10 teesiä!

Eikö suomalainen nainen enää halua seksiä?

Ikäero ei ole este rakkaudelle. Moni nainen on löytänyt elämänkumppanin vanhemmasta miehestä.

Who are you calling a metrosexual? Is it time to return to when 'men were men'?

Lisää liksaa tivi-naiselle!

Väestöliitto: Pojat kaipaavat aikuisen tukea ja läsnäoloa

Naiset erimielisiä tasa-arvosta työssä.

Miehillä kovat paineet perhe-elämästä

Gender studies

'Feminist' Columbia University demonizes men, lawsuit claims
Anti-feminist lawyer Roy Den Hollander sued Columbia University Monday, accusing it of turning feminism into the school's religion - and teaching that men are "the primary cause for most, if not all, the world's ills."

Hollander says Columbia discriminates against men by teaching a doctrine that scapegoats men for all of history's troubles.

In a suit filed in Manhattan Federal Court, he complains that the Ivy League school in Morningside Heights uses federal money to fund a "religionist belief system called feminism."The class-action suit argues that Columbia's women's studies program demonizes men and exalts women to justify discrimination against men based on collective guilt.
MEN'S STUDIES AND FATHERHOOD PROGRAM
Studies include male psychology, men's and father's rights, masculine spirituality, models and roles of masculinity, contemporary issues facing men, early childhood development, new roles for fathers, the modern family, gender and power, the challenge of marriage, issues in men's physical health, gender and politics, ancient and modern rites of passage, life stages, Jung's contributions to male psychology, family violence, men in literature, war and trauma, the men's movement, new models of male leadership, and issues in male sexuality.

maanantaina, elokuuta 18, 2008

Maaseudun miehet

Syrjäsilmällä – sukupuolen jäsennyksiä maaseudulla

Lainauksia:
- Homososiaalisuutta ilmentävät miesyhteisöt ovat toimineet areenana fyysiselle ja verbaaliselle pullistelulle ja kerrontaperinteelle sekä naisten valloittamisen keskinäiselle arvioinnille.

- Miehet esitetään tekeväisyyden kautta hyvin suomalaiskansallisesti ja samalla homososiaalisesti: he saunovat ja uivat sekä paistavat makkaraa ja juovat olutta.

- Kiihkeissä ja innokkaissa on selvästi havaittavana homososiaalinen ulottuvuus. Miehet ovat (tai tekevät, kuten maskuliinisuuteen liitetään passiivisen ja feminiiniseksi assosioituvan olemisen sijaan) paljon yhdessä: he laulavat, harjoittelevat ja matkustavat yhdessä.

- Toimintamuotona mieskuoro sulkee pois toisen sukupuolen ja vahvistaa homososiaalisuutta.

- Miesten jutuissa on homososiaalisuutta, jolle on tavanomaista heteroseksuaalisuuden korostaminen, varsinkin jos homoseksuaalisuuden uhka on läsnä.

- Miehet eivät ole hegemonisen maskuliinisuuden idealisoimia kaikilla elämänalueilla menestyviä vahvoja pärjääjiä, mutta tätä ideaalia he eivät horjuta. Feminiinisyyttä he karttavat ja toiminta sijoittuu aukottomasti homososiaalisuuteen.
Homososiaalisuuden syy?
- usealta tutkittavien asuinpaikkakunnalta samaa ikäluokkaa olevat naiset uupuvat kokonaan.

Seksibisnes

Seksibisnes | Erotiikan ammattilaiset

Seksibisnes | Seksityöläisten tarinat

lauantaina, elokuuta 16, 2008

Yh-isät

Brax haluaa lyhentää huoltajuusriitoja
Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen selvityksen mukaan isien mahdollisuus voittaa kiista lapsen asumisesta tai lapsen yksinhuolto on parantunut viime vuosina. Isät ovat kuitenkin yhä heikoilla etenkin pitkiksi venyvissä riidoissa.

Selvityksen mukaan yli 70 prosentissa riidoista käräjäoikeus tuomitsi lapsen asumaan äidin luo. Hovioikeudet muuttivat asumista harvoin.

Brax myöntää, että isät voivat kokea epätasa-arvoa tilanteissa, joissa lapsi tuomitaan eron alussa äidille ja olosuhteiden vakiinnuttua päätös jää voimaan lopullisessa käsittelyssä. Tällöin oikeusprosessin kesto voi epäsuorasti syrjiä isiä.
Yksinhuoltajaisä on harvinaisuus
Etenkin riitaisissa jutuissa lapsi päätyi äideille, jotka saivat myös yksinhuoltajuuden yli 50 prosentissa tapauksista. Isät määrättiin yksinhuoltajiksi vajaassa kymmenessä prosentissa riidoista.

Statuskilpailu

Steve Moxon: The basic difference in the lives of men and women is men have to compete with other men for status'
"The basic difference between the lives of men and women is, of course, that men have to compete with other men for status so as to be chosen by women; whereas women do not have to compete with other women, because what allows them to be accepted by the men they choose are their given attributes of youth and beauty."
"Hyvä seksi on tärkeintä parinvalinnassa"

Don't rape-apologist journalists bear any responsibility for the crap they write?

Luuseri joka ei saa ketään
(loppupuolella kiinnostavampaa keskustelua)

Love

perjantaina, elokuuta 15, 2008

Halonen nimitti Viljasen

HS-keskustelu: Halonen nimitti Viljasen sisäministeriön kansliapäälliköksi:
- Ansioitunein eli demari ja nainen.

- Sukupuoli, puoluekirja ja puolison työkaverin (Viljasen mies) miellyttäminen painoivat taas vaakakupissa enemmän kuin pätevyys. Piiri pieni pyörii, eikä mikään kehity. Tätäkö on tasa-arvo työelämässä valtiomme arvojohtajan mielestä?

Kenen vastuu?

Don't blind-drunk women who cry rape bear any responsibility for what happens to them?
Women always retain the right to say no whatever condition they are in.

But if they have been drinking, they may not be able to make that clear to someone stronger than them who doesn't wish to hear it.

Worse still, not knowing what happened the morning after leaves too many women in a fog of despair that the criminal justice system is ill-equipped to repair.
The Genetic Map of Europe

torstaina, elokuuta 14, 2008

Naisrauha

Raiskauskriisikeskus haluaa lakiin naisrauhapykälän

Helena Saarikoski: Tiedeyhteisössä kritiikittömyys yleistä

Electronic cuffs planned for dads
Illinois has joined a growing contingent of states to adopt a law that will put electronic GPS tracking bracelets on men who have not been convicted of any crime, but might be involved in a messy divorce.
Kamalimmat treffinne?

keskiviikkona, elokuuta 13, 2008

Euroopan neuvostolle ei ryppyillä

Euroopan neuvoston rajaus:
Kotirauhaa-kampanja on osa Euroopan neuvoston suurta, kansainvälistä, koko Euroopan laajuista hanketta. Kun Euroopan neuvosto päätti asiasta huippukokouksessaan 2005, tehtiin selvä rajaus. Kampanja päätettiin käydä naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan. Tämä on siis Euroopan neuvoston korkeimman poliittisen johdon tahto.

Euroopan neuvosto ei kiellä, etteivätkö myös miehet kärsi puolisoidensa tai muiden perheenjäsenten fyysisestä tai henkisestä väkivallasta. Tällä hetkellä saatavilla olevien tutkimustietojen mukaan naisten harjoittama väkivalta ei ole kuitenkaan niin laaja ongelma kuin miesten harjoittama väkivalta.

Naisiin ja tyttöihin kohdistuvassa väkivallassa on vielä erikoispiirteitä, jotka oikeuttavat tällaisen kampanjan käymisen. Euroopan neuvosto katsoo, että naisiin kohdistuva väkivalta ilmentää miesten ylivaltaa naisiin nähden.
Missi Noora Hautakangas tapailee vanhempaa miestä
"Olen aina ollut kiinnostunut vanhemmista miehistä, koska nuoremmat tuntuvat leikki-ikäisiltä."
Veikkaus lukijoille: Noora tapailee a) vanhaa köyhää miestä, b) vanhaa keskituloista miestä, c) vanhaa rikasta miestä.

Aloitteelliset miehet ja paradoksi

Ei eri hintaa

Apteekin seksilelut poikivat syrjintäkanteluita Ruotsissa:
Kaksi miestä syyttää valtion omistamaa apteekkiketjua syrjinnästä, koska apteekeista ei löydy yhtään miehille suunnattua seksilelua.

Tasa-arvovirasto JämO on Expressenin mukaan hylännyt toisen kanteluista. JämO katsoi, ettei valikoima syrji miehiä, koska lelut ovat yhtälailla niin naisten kuin miestenkin ostettavissa.

Tuotteista ei myöskään peritä eri hintaa, olipa ostaja mies tai nainen.

Koulutus altistaa

Nyrkki heiluu herkästi - eikö mies kestä korkeasti koulutettua naista?
Korkeasti koulutetut suomalaisnaiset kokevat useammin parisuhdeväkivaltaa kuin vain peruskoulun käyneet naiset. Väkivalta ei ole vain syrjäytyneiden ongelma, vaan sitä esiintyy kaikissa yhteiskuntaluokissa.

Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen ja Euroopan Kriminaalipolitiikan Instituutin tutkimuksen mukaan joka viides suomalainen nainen on kokenut parisuhteessaan väkivaltaa tai väkivallalla uhkailua. Korkeakoulututkinnon suorittaneista on väkivaltaa parisuhteen aikana kokenut 20 prosenttia naisista, kun taas peruskoulututkinnon tai sitä vähemmän koulutusta saaneista parisuhdeväkivaltaa ilmoittaa kokeneensa 15 prosenttia.
Nainen kirkuu kuin sika - katso video ja mykisty

Nykymies kärsii tasa-arvo-ongelmista

Questionable Straw Shape Upsets Mother

Groom Arrested for Getting Too Close to Bride at Wedding

Marc Rudov vs Lis Wiehl - $150k settlement for jilted bride (Youtube)

tiistaina, elokuuta 12, 2008

Stailaus

Äijät munaa, neidit huulipunaa?
- Puristimme yökerhossa yhteensä 30 miehen persettä. Yksikään ei suuttunut, päinvastoin: yksi tarjosi juotavaa ja kaksi pyysi tanssimaan. Naisia puristeleva kolli saa välittömästi drinksut naamalleen! Miksi miehiä saa puristella mutta naisia ei?

- Harrastuksista aerobic ja bodyspinning eivät ole miehille sopivia lajeja. Harmaalle alueelle menevät myös ilman tyttöystävän painostusta katsotut romanttiset elokuvat.
Skandaali USA:ssa: Syytön istui lapsen raiskaamisesta 18 vuotta

Köyhien ja kipeiden puolella
Feminismi
on humanismia


-Kyllä. Ehdottomasti, vastaa Vainikainen kaikkien puolesta, kun kysyn ovatko he feministejä.

- Monet mieltävät feminismin sovinismin vastakohdaksi, mitä se ei missään tapauksessa ole. Sovinismi on misogyniaa, naisvihaa.

Naiset muistuttavat, että feminismi on tasa-arvon vaatimista, eikä kenenkään sortamista. Tasa-arvo kuuluu kaikille; naisille, miehille, lapsille ja vanhuksille, maahanmuuttajille.

Tiedotusoppia ja naistutkimusta pääaineinaan lukeneelle Vainikaiselle feminismi on yhtä kuin humanismi; jokaisen ihmisen tulisi olla tasa-arvoinen, samanarvoinen.

- Tasa-arvoajattelun pitäisi olla itsestään selvää, hän sanoo.

Nuorten naisten asema työmarkkinoilla on räikein tasa-arvo-ongelma, johon pitäisi puuttua.
Valitsetko miehesi vaatteet?

Gallup: stailaatko miestäsi?

Valkoiset sukat miehellä

Feministinen terapia

Depression in / by / for Women: Agency, Feminism and Self-Help in Groups on ensimmäinen väitöstasoinen tutkimus feministisestä terapiasta Suomessa
Perinteisen näkemyksen mukaan feministisen tutkimuksen tulee olla ”naisista, naisten tekemää ja naisille kohdistettua”. Naiset ja masennus -projektitutkimus keskittyy naisten kokemaan masennukseen sisältäen mahdollisen miesten sekä patriarkaalisen hyvinvointivaltion osuuden masennukseen.

- - tutkimustulokset viittaavat siihen, että masennus voi johtua näkymättömästä, sukupuolisesti virittyneestä jännitteestä naisystävällisessä hyvinvointivaltiossa paljastaen ”hyvinvointimasennusoireilun”.

Firstly, as mentioned earlier, I had a double role as a psychotherapist and feminist researcher. This dual role allowed me to move in and out of the research as well as be aware of the complexities of the therapeutic process.

For example, as a psychotherapist, I adapted feminist consciousness raising to the feeling circles which occurred at the beginning and end of every group's session.

Problem solving therapy was introduced with the home tasks. Diary tasks represented input from cognitive behaviour therapy or therapeutic writing, while in one session, looking at archetypes of women based on Greek goddesses inculcated a clear Jungian approach. The psychoanalytic approach was embedded in the groups through the basic interpretive methods of psychoanalytic therapy. For instance, if a group member had left her diary in her handbag for a week and forgotten to write in it, the therapists gently interpreted this forgetting as perhaps, her forgetting to take care of her own needs for a week.

My therapeutic work did not interfere with my feminist research role or vice versa.

Miesten seksilelut puuttuvat apteekeista

Men roused into action over women-only sex toys
Now the shops are being hauled before the Equal Opportunies Ombudsman, the government referee on sexual discrimination, after two men complained that the erotic toys – the bestselling are vibrators and vagina balls – discriminate against males.

The pharmacy chain, Apoteket, had a “misguided and untrue view of sexuality whereby a woman with a dildo is seen as liberated, strong and independent, while a man with a blow-up plastic vagina is viewed as disgusting and perverted”, said one of the petitioners.

Apoteket has made a spirited defence. Eva Fernvall, its head of retailing, said it was simply a matter of maintaining standards.

“As I understand it, there are no products of good quality on the market for men,” she said. “Should there be such products specifically for men, then there is nothing stopping us from selling them.”
Prostituutioon toimivat säännöt

maanantaina, elokuuta 11, 2008

Arvostetaan vai ei arvosteta?

Tutkijat varoittavat hoivatyön kriisistä:
Ala leimataan vähäarvoiseksi naistyöksi.
Ammattiauttajia arvostetaan
Lääkäri on ja pysyy ykkösammattina ihmisten mielissä, selviää TS:n levikkialueeltaan teettämästä gallupkyselystä. Selvästi erottuvan neljän ammatin kärkiryhmän muutkin työt toimivat julkisella sektorilla: opettaja, sairaanhoitaja, poliisi. Lähes kannoilla tulevat palomiehet ja muut pelastustyöntekijät, ja vielä lastenhoitajakin pääsee samaan kastiin.

Sairaanhoitajan arvostuksen perusteet ovat lähes samat kuin lääkäreilläkin. Hoitaja auttaa ihmisiä ja tekee raskasta ja vaativaa työtä.

Koulujärjestelmä

Rethinking Fathers’ Rights: Much of what's wrong with family law today lies in warmed-over stereotypes of men as unsuited to caring for their children.

Violent women 'stretching police'

HS-keskustelu: Suosiiko koulujärjestelmä tyttöjä?


Vihreät Nuoret: Suomeen kilpailu homoystävällisimmästä kaupungista

perjantaina, elokuuta 08, 2008

Kullankaivuuta

Golddiggereiden paluu:
”Pidän varakkaista ja vanhemmista miehistä”, sanoo yhä useampi brittityttö. Sosiologit ovat ihmeissään, sillä nyt ei ole kyse mistään luokkakiipeilystä, tytöillä on hyvä koulutus ja vähintään keskiluokkainen tausta. He ovat nuoria, kauniita ja älykkäitä.

Sen sijaan, että naiset keskittyisivät luomaan uraa ja seurustelemaan ikäistensä miesten kanssa, moni heistä viettää aikaa sugar daddyn kanssa, joka on vähintään kaksi kertaa vanhempi. Sugar Daddy ostaa kalliita lahjoja merkkitietoisille naisille. Eksklusiivisille sinkkuklubeille on tungosta, moni kolmeakymmentä lähestyvä ilmoittaa haluavansa tapailla aina 80-vuotiaita miehiä, kunhan heillä on vain rahaa, erittäin paljon rahaa.

Nuoret naiset eivät peittele kiinnostustaan rahaan ja ylelliseen elämään. Yhä useammalle siitä on tullut päämäärä, tavoiteltava poikaystävä on samalla lompakko ja avain hulppeaan elämäntyylin.

”En ole ikinä tavannut naista, joka ei olisi kiinnostunut tuloistani ja autoni koosta”, eräs brittimies sanoo.

Onko naisen arvo hänen seksuaalisuutensa? Miten kävi naisten äänioikeuden juhlimisen ja tasa-arvon?
Millainen penis sellainen mies

Male feminist pigs

Male feminist pigs? Some regard possession of a vagina as crucial for membership in the feminist movement. But can't a man be a feminist too?

'Superwoman is a myth' say modern women because 'family life suffers with working mums'

Sexist commercials


Lesbian child custody battles and heterosexual divorce


Dean Peterson wants the U.S. Postal Service to add kilts as a uniform option for men.

Yle Areena Aamu-tv (19 kohdalta poikien ympärileikkauksista)


Why Women Aren't Funny

Sarjakuva (huom. 3 ruutu)

torstaina, elokuuta 07, 2008

Naisten sorsintaa?

Urpilainen arvostelee nimityspolitiikkaa:
SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen arvostelee hallituksen nimityspolitiikkaa.

Urpilainen sanoo huolestuneensa siitä, että hallitus nimittää korkeisiin virkoihin miehiä, vaikka päteviä naisiakin olisi tarjolla. Esimerkeiksi hän nostaa Opetushallituksen pääjohtajan ja sisäministeriön kansliapäällikön nimitykset.

Opetushallituksen pääjohtajan virkaan valittiin viime syksynä Timo Lankinen (kok.), vaikka virkaa hoitanut Kirsi Lindroos (sd.) olisi halunnut jatkaa tehtävässään. Torstaina hallitus siis asetti sisäministeriön kansliapäällikön valinnassa miehen naisen edelle.

- Hieman kannan huolta siitä, mikä on hallituksen tasa-arvopolitiikka. Mikäli meillä on toimensa hyvin hoitaneita johtajia, jotka ovat naisia, niin minusta heille pitäisi antaa mahdollisuus jatkaa toimessa, Urpilainen sanoo.
Presidentti ja valtioneuvosto eri mieltä sisäministeriön päälliköstä
Kansliapäällikön virkaa haki kymmenen ehdokasta, joista vain neljä täytti viralta vaadittavat kelpoisuusehdot. Ulkopuolinen arvioitsija testasi heistä kolme perusteellisesti, ja heistä parhaaksi katsottiin Laitinen. Hakijoiden joukossa oli nykyinen kansliapäällikkö Viljanen.

Ministeriö painottaa, että hakuprosessia on leimannut avoimuus, eikä nimitys ole "puoluesidonnainen".
Ministeri: Kakkosauton lisävero ei reilu naisten kannalta

Mainospaikka silikonirinnassa.

Sincerely, Johanna Tukiainen

Villasukat

Orgasmi onnistuu parhaiten sukat jalassa:
Holstegen tutkimuksessa selvisi myös erittäin mielenkiintoinen seikka. Koehenkilöt nimittäin saivat helpommin orgasmin, kun heillä oli sukat jalassa (80 prosenttia versus 50 prosenttia). Tämä selittää miehille sen merkillisen mysteerin, miksi hyvin moni nainen käyttää sängyssä villasukkia kelillä kuin kelillä.
Belgialaisten mukaan klitorisorgasmeja saavat naiset kävelevät aivan eri tavoin kuin emätinorgasmeja saavat naiset.

Ylpeänä esittelemme sinulle kierofeministisen Ketun ensimmäisen numeron: Lesboiltamien viidakossa jokaisella lajilla on oma eliölokeronsa.

Suomalaiset ostavat maksullista seuraa ympäri maailmaa.
prostituutio kätketään helposti romanttisemman kanssakäymisen kaapuun: seurasta ja seksistä ei makseta suoraan käteisellä, vaan korvaukset hoidetaan "muilla tavoin" - tarjotaan ruokaa, ostetaan vaatteita tai annetaan lahjoja.

Kyseessä on joka tapauksessa seuran ja seksipalveluiden hankkimisesta korvausta vastaan
Naisille raha tärkeämpää kuin hyvä seksi

Silmälappututkimusta

Lotta Roti:
Veronika Honkasalon [naisasialiitto unionin puheenjohtaja] Rasismin paikka nuorisotyössä- tutkimusta esittelevässä kalvosarjassa puhutaan antirasistisesta tutkimuseetoksesta (tutkimus on etnografinen väitöskirja monikulttuurisesta tyttötyöstä).

Antirasistinen tutkimuseetos tarkoittaa toisaalta opettavaista ja normatiivista suhtaututumista haastateltaviin:
Tarkoittaa tarpeen tullen myös interventiota, esimerkiksi rasistisiin diskursseihin puuttumista ja niiden haastamista haastattelu- ja kenttätilanteissa ja tutkimustuloksista kerrottaessa.

Haastatteluissa mahdollisesti esille tulevien ennakkoluuloisten näkemysten haastaminen.
(Honkasalo, 2008)
On vaikea nähdä, miksi tämä on tarpeellista ottaen huomioon, että etnografisissa metodeissa voidaan tutkia rikollisia, päihteiden väärinkäyttäjiä, ja monia muita varsin vakavasti normeja rikkovia ihmisiä ilman, että katsotaan että metoditasolla saakka tutkijan pitäisi käydä heitä opettamaan.

Yksi syy diskurssianalyysista ja sittemin sen sukulaismetodeista kiinnostumiseeni onkin se, miten silmiinpistävästi metodista innostuneet tuntuvat edustavan yhtä poliittista laitaa. Diskurssianalyysi on feministien, antirasistien (tarkoitan termillä tässä antirasismia poliittisena liikkeenä enkä ketä tahansa rasismia vastustavaa ihmistä), seksuaalivähemmistöjen tasa-arvoa ajavien ja muiden poliittiselta mielipiteiltään punavihreiksi (tai anglosaksilaisittain vasemmistoliberaaleiksi) miellettyjen metodi. Miksi?

Omasta mielestäni diskurssianalyysissa (tai muissa kriittisten tutkijoiden suosimissa tulkitsevissa metodeissa) ei ole mitään sellaista, mikä rajoittaisi tutkijan poliittisia ja moraalisia näkemyksiä johonkin suuntaan. On vaikea kuvitella yhteiskuntatieteilijää, joka ei katsoisi todellisuudessa olevan jatkuvasti liikkeessä olevan, sosiaalisesti neuvotellun ja konstruoidun puolen. Tämä riittää – diskurssianalyysi on sopiva metodi todellisuuden tämän puolen tutkimiseen. Esimerkiksi miestutkija, jonka mielestä jotkut feministiset diskurssit sortavat miehiä, voisi hyvin käyttää diskurssianalyysia tällaisten diskurssien analysoimiseen.

5.1 Nuorten miesten monikulttuurinen elämänkulku ja rikollisuus- tutkimus

Tämä Leena Suurpään ja Päivi Honkatukian tutkimus pyrkii selvittämään maahanmuuttajataustaisten ja romanimiesten rikollisuutta ja sen viranomaiskäsittelyä.

Tutkijat myös näkevät haastatellut ensisijaisesti rasismin uhreina. Todellisuudessa he ovat ensisijaisesti rikollisia siinä mielessä, että heidät on sillä perusteella valittu haastateltaviksi. Tutkijat itse ilmoittavat metodiinsa kuuluvan “haastateltavien kannalle asettumisen ja empatian tuntemisen heitä kohtaan” (Honkatukia – Suurpää, 2007, 17), mikä näyttää yleisen antirasistisen agendan lisäksi biasoineen heidän havaintojaan.

Vaikka tutkijat väittävät, että eivät näe nuoria pelkästään uhreina (Honkatukia – Suurpää, 2007, 18), ei tämä pyrkimys näy käytännössä mitenkään. Tutkijat kantavat suurta huolta siitä, etteivät uusinna rasistisia stereotypioita tutkimustuloksillaan (Honkatukia – Suurpää, 2008, johdanto) ja että nuoret eivät joudu kärsimään ahdistavista asioista puhumisesta haastatteluissa (Honkatukia – Suurpää, 2008, 25).

Tutkijat ovat jopa huolissaan siitä, että nuoret korostavat liikaa rikosten tekemistä omana valintana, jonka seurauksista on kannettava vastuu. Niin nuorten lausunnot kuin tutkijoiden käsitys ovat kuitenkin täydellisessä ristiriidassa muun aineiston kanssa.

Ajatus syrjittynä olemisesta tai vähemmistöasemasta kollektiivisena kokemuksena ei noussut voimallisesti esiin maahanmuuttajanuorten (toisin kuin romanien) haastatteluissa, mutta tutkijoiden mukaan tämä johtuu siitä, etteivät nuoret ole “tietoisia” (Honkatukia – Suurpää, 2008, 107).

Sittemmin tutkimus päätyi lehtiotsikoihin, joissa muodossa tai toisessa esitettiin uskollisesti tutkijoiden peruslöydös: rasismikokemukset vaikeuttavat nuorten maahanmuuttajien kiinnittymistä yhteiskuntaan. Olisivatko Honkatukia ja Suurpää edes teoriassa voineet päätyä toisenlaiseen tulokseen?

keskiviikkona, elokuuta 06, 2008

Hypoaktiivisen seksuaalisen halukkuuden häiriö

Kaunis ja ahdisteltu
Olen niin kutsutusti kaunis nainen, ja please, älkää ottako tätä ylpeilevänä kommenttina vaan ilmaisen sen nyt vain niin kuin asia mitä ilmeisemmin on muiden silmissä ainakin.

Tilanne on nyt vaan se että todella, siis todella haluaisin saada kulkea, olla ja elää ilman minkäänlaisia vihjauksia vetovoimastani tai ulkonäöstäni, mutta kun en saa.Olen nykyään alkanut katsomaan poispäin kun minulle joku tuntematon mies puhuu, ja vaikka olen perusystävällinen ihminen, niin olen joutunut opettelemaan sellaisen roolin että käyttäydyn tympeän torjuvasti jo valmiiksi tai olen hiljainen jos joku lähentelee tai lähentyy vastoin tahtoani.Mutta siis vain näin olen saanut itseäni suojattua edes jollakin tavoin että jättäisivät rauhaan eivätkä keskittyisi niin hirveästi siihen miltä näytän.Joudun siis kieltämään todellisen luonteeni ja olemaan olematta niin ystävällinen kuin haluaisin olla.

Aina joudun kuitenkin niihin tilanteisiin missä minut jotenkin ylihuomioidaan joko positiivisessa tai negatiivisessa hengessä mutta rauhassa en tunnu saavan olla oikein missään.Mitä mieltä olette tästä?
Speed bumps in the road to equality. Attitudes to gender roles seem to have gone into reverse. But could it be that more of us are waking up to the value of caring?

Two into one won't go: Cambridge survey shows new doubts over working mothers

No kids, no jobs for growing number of wives

Huorissa käyminen on yleensä raiskaamista

Miksi nainen ei halua seksiä?

tiistaina, elokuuta 05, 2008

Dr. Philin MAT-testi


Men under siege? A sense of proportion, people, please


The fruits of the feminist revolution? Sisterhood, empowerment, and eight hours a day in a cubicle

Mitä kauniimpi nainen, sitä avokätisempi mies


Miehinen valta ei ole periytyvä ominaisuus

Where have all the real men gone?

Please save us from the boo-hoo boys

Till debt do us part: a rude shock for de factos
PEOPLE thinking of moving in with a partner have been warned to read the fine print on a bill before Parliament that will treat de facto relationships in exactly the same way as marriage.
Dr. Phil tänään klo 17:
"Kolme erittäin nirsoa naista laitetaan todellisille sokkotreffeille kolmen tavallisen miehen kanssa. Pystyvätkö "rumat" miehet tekemään vaikutuksen pelkillä luonteillaan?"
Montauk Monster

YTM?

IL normalisoi

IL-keskustele prostituutiosta:
- Miksi prostituutiosta on yhtäkkiä tehty täysin normaali asia? Iltalehti antaa kuvan, että näin tekee kaikki muutkin, mikset siis sinäkin! Ilmiö on ollut aina, mutta ennen sitä on pidetty likaisena. Ja näin tautien aikaan juuri likaisenahan tätä ilmiötä tulisikin tarkastella eikä jokaisen perheenisän elämän ilostuttajana!! Eikö maailma ole pahuutta täynnä ilman sen lietsomistakin!

- HShan vuosikaudet rummuttanut sitä vastakkaista.Jos IL tekee jutun siitä suomalaisesta asiallisesta prostitutiosta jossa ei mikään mafia jyllää.Sitä valikoitua naispropagandaako sitä vain pitäisi?
Perheenisä ostaa naisia

Etsin hakukoneella sanoilla "trio erektus" ja löysin kysymyksen, johon on tietääkseni todellisuuden puolesta jo sittemmin vastattu.

Rentun kanssa aviossa

Nina af Enehjelm:
Äitini mielestä Tapani oli miehenä kaikin puolin epäluotettava retku ja kutale, jolla on tyttöystäviä jokaisessa Suomen kylässä ja kaupungissa. Tietysti äitini oli täysin oikeassa, vaikka hänen sanansa silloin herättivät minussa tunnemyrskyä. Tapanihan halusi minun tuntevan olevani hänelle ainutlaatuinen, ja myös minä halusin uskoa asian olevan niin.

- Äidistäni Tapani oli minulle ensinnäkin aivan liian vanha mies, olihan tämä jo 31-vuotias. Hän piti myös huonona asiana sitä, että Tapani, jolla oli tuossa vaiheessa 5-vuotias poika, liehitteli nuoria tyttöjä sen sijaan että keskittyisi kaiken keikkailunsa ohessa lapseensa kun kerran tällainen oli tullut hankittua.
Surffasi pornosivuilla - vaimo jätti lukkojen taa

The instant-hit hedonism of lad mags doesn't help our broken society: Titles such as Nuts and Zoo promote a shallow approach to women and fail to encourage young men to act responsibly

Anu Saagim nosti suomalaisten persjalkaisuuden esiin iltapäivä- lehdissä samalla kertoen että rumat ihmiset ärsyttävät häntä. Tozimies on samaa mieltä.

maanantaina, elokuuta 04, 2008

Seulonta

Tutkija: Väkivaltarikollisia voitaisiin seuloa jo neuvolassa
Putkonen on tutkinut väitöskirjassaan kaikkia Suomen vankiloissa vuosina 1983–1991 olleita henkirikoksen uusijoita ja näiden lapsia. Lapsista joka viides syyllistyi väkivaltaan jo nuorena, kun väestörekisteristä otetun verrokkiryhmän lapsista väkivaltarikoksia teki vain alle prosentti.

Myös rikollisten vanhemmilla oli ollut rikostaustaa tavallista useammin.

Putkosen mukaan vaikuttaakin siltä, että nuoren taipumus väkivaltarikoksiin ei selity vain ympäristötekijöillä vaan perimällä on myös osuutensa.
HS-keskustelu.

Uusi yhteiskunta

Naisten tekemä seksuaalinen ahdistelu lisääntyy - usein tekijänä oma äiti
-80 prosenttia seksuaalisen hyväksikäytön uhreista on joutunut sen kohteeksi naisen toimesta, hyvin usein tekijänä on uhrin oma äiti, arvioi terapeutti Lena Lindblom ruotsalaisesta seksuaalista hyväksikäyttöä vastustavasta HOPP -järjestöstä.
The Frenchmen fighting for the right to wear skirts
"Today, millions of men around the world wear skirts, like the sarong in Asia or the djellaba in Africa, without being bothered," he insists. "Why not us?"
Women need a new society

Netti-tv: Laura myy itseään. - 1400 euroa illassa. Panu aiheesta.

perjantaina, elokuuta 01, 2008

Kaksoiselämää

Laura myy itseään vapaaehtoisesti
Kun Laura aloitti seksityöläisenä reilu vuosi sitten, hän sai netin kautta kolmessa päivässä 150 asiakasta.

- Kysyntä on valtavaa, siihen ei yksi ihminen pysty vastaamaan, Laura sanoo.

Vaikka asiakkaita riittäisi viikon jokaiselle tunnille ja ansiotaso on moninkertainen useisiin ikätovereihin verrattuna, Laura ei aio jatkaa seksityöläisenä vuosikausia. Suurimpana syynä on kuluttava kaksoiselämä, sillä Laura on pitänyt normaalielämän ja seksityön tiukasti erossa toisistaan.

- Poikaystäväni ei tiedä salaisesta työstäni yhtään mitään. Pelkään koko ajan, että hän tai perheeni saisi tietää asiasta.
Sukupuoli syynissä talousarviossa
Sisäministeriö painottaa kriminaalipolitiikassaan erityisesti naisiin ja lapsiin kohdistuvan väkivallan vähentämistä. Myös valvottuun koevapauteen haluttaisiin lisää naisia.
Jalkapallo ja partio kielletty
Isoäidilläni on ollut Tampereella balettikoulu. Hän on neuvonut poikiaan balettiin laittavia vanhempia etsimään lapselle sellainen ryhmä, jossa ei joudu olemaan ainokainen. Perusjuntit pitävät balettia tyttöjen ja homojen hommana, joten vaatii poikalapselta pokkaa ja intoa jaksaa harrastuksen parissa. Onneksi baletti on kaunista musiikkiliikuntaa, joka herkästi tempaisee mukaansa.

Mutta tietenkin käy niin, että kavereiden mukana Frans vaatii päästä partioon. Sen touhun kyllä haluan kieltää. En osaa päättää mikä partiossa on pahinta: militarismi, patrioottisuus vai uskonnollisuus.

Henkilökohtaiset tulonsiirrot

HS Digilehti, Mielipideosasto 1.8.2008:

Tuloerot haittaavat tasa-arvoa perheessä
Nykyään ymmärretään, että naisen ja miehen tasa-arvon kannalta on tärkeää, että molemmat osallistuvat sekä kotona tehtävään työhön että kodin ulkopuoliseen ansiotyöhön. Tämän pitäisi periaatteessa vapauttaa naiset pois nyrkin ja hellan välistä ja miehet pois perheen elättäjän ja päätöstentekijän roolista.

Ongelmia syntyy silloin, kun diplomi-insinööri rakastuu lähihoitajaan tai joudutaan muuten tilanteeseen, jossa puolisoiden tulotaso poikkeaa toisistaan merkittävästi.

Heikoin tilanne on tietysti silloin, jos toinen "ansaitsee" vain kotihoidontukea noin 400 euroa kuukaudessa hoitaessaan perheen yhteisiä tai aikaisemmista suhteista tulleita lapsia.

Lähes yhtä huono on myös tilanne, jossa toinen ansaitsee lähihoitajana, perhepäivähoitajana, osa-aikatyössä tai työttömänä tuloja niin, että käteen jää verojen jälkeen ehkä 800 euroa tai vähemmän. Jos toinen puolisoista olisi yhtä pienituloinen, voisi pariskunta elää köyhästi, mutta tasaarvossa. Lisäksi he olisivat yhdessä oikeutettuja monenlaisiin tulonsiirtoihin.

Jos toinen puolisoista kuitenkin ansaitsee bruttona 4 000–6 000 euroa (mikä on varsin tavallinen palkka tietyillä miesvaltaisilla aloilla), syntyy ongelma. Kuinka lähihoitaja ja diplomi-insinööri nyt sitten maksavat yhdessä tasaarvoisesti vuokransa, kun lähihoitaja ei ole oikeutettu yhteiskunnan tukiin ja rikkaampi puoliso katsotaan elatusvelvolliseksi? Kuinka he lomailevat yhdessä ja kuinka he maksavat lasten päivähoitomaksun, kun sekin määräytyy paremmin ansaitsevan puolison tulojen mukaan?

Entä jos haluttaisiin ostaa omistusasunto, kuinka se yhdessä maksettaisiin?

On sanomattakin selvää, että tässä tapauksessa mies – ellei halua elää todella köyhästi ja laittaa ylijääviä tulojaan vaikka henkilökohtaiselle sijoitustililleen – toimii jatkuvasti perheen maksajana ja elättäjänä.

Tässä elättäjän roolissaan mies alkaa ehkä vaatia puolisoltaan vastapalveluksia, kuten laajempaa osallistumista kotitöihin. Tai sitten hän muuttuu katkeraksi, koska kokee kantavansa isompaa vastuuta perheestä, jonka piti olla "yhteinen yritys".

Voi myös käydä niin, että mies kokee olevansa viime kädessä suvereeni päätöksentekijä tai ainakin viimeisen sanan sanoja kaikkien perheen hankintojen ja rahaa vievän ajankäytön osalta – "mieshän ne käytännössä yksin maksaakin".

Jos naiselle kuitenkin sälytetään kaikki kotityöt pienempien tulojen vuoksi, kokee hän yhtä lailla katkeruutta. Kyllähän hänkin tekee työtä kotona tai sen ulkopuolella ja voi olla myös erittäin uupunut kuormittavan (hoiva)työn jälkeen.

Koska tuloerojen täydelliseen poistamiseen ei nykyisenlaisessa yhteiskunnassamme ainakaan kovin nopeasti voida päästä, ehdotan, että vähintään tulonsiirtopuolella kiinnitettäisiin huomiota epätasa-arvoa ylläpitävien järjestelmien purkamiseen.

Eli niin kauan kuin lähihoitajat vielä rakastuvat diplomi-insinööreihin, pitäisi lähihoitajien parisuhteen solmittuaankin olla oikeutettuja asumistukeen oman vuokranpuolikkaansa osalta.

Henkilökohtaisesti määräytyvät tulonsiirrot voisivat pelastaa monta avio- tai avoliittoa myös siksi, että nykyisessä järjestelmässä yksinhuoltajaksi heittäytyminen on naiselle taloudellisesti usein parisuhteessa pysymistä houkuttelevampi vaihtoehto.

HELMI JANTUNEN elintarviket. maist. Helsinki

Linkkejä

Moderni mies eksyksissä

Men May Be Dogs but We Love Them Anyway

Menace of the violent girls: Binge-drinking culture fuels surge in attacks by women

Halonen odottaa pysyvämpää keskustelua nuorten kunnosta
Presidentin mielestä Suomen armeija ei vaadi kohtuuttomia.