tiistaina, toukokuuta 31, 2005

Helppo ja vaikea kaava

Naiset: Olen totaalisen kyllästynyt kun suurin osa suomalaisista miehistä ei osaa flirttailun/viettelyn alkeitakaan. Suoraan asiaan on ainoa asenne jota baareissa näkee. Joskus on tultu istuskelemaan viereen ja jos tilanne ei heti "edisty", kysytään melkein suoraan ja aggressiivisesti että annatko vai et, etten turhaan aikaani tuhlaa. Menee kyllä viimeisetkin halut tuollaiseen lähestymiseen. Se, miksi etelämaalaiset saa enemmän naisia johtuu vain siitä, että osaavat suhtautua näihin asioihin rennommin, eräänlaisena pelinä, jota ei ole aina pakko voittaa.

Hynynen: Jumala suunnitteli naisen päin helvettiä.

Kyllä olisi elämä helppoa jos nainen osaisi ajatella yhtä yksinkertaisesti kuin mies. Ihmiskunta säästyisi monelta vaivalta. Ajatellaanpa vaikka sellaista perussettiä kuin yhdyntä. Minkä helvetin takia naista pitää tuntikausia lämmitellä niinkin yksinkertaista suoritusta varten? Pitää kantaa kukkia, leperrellä kauniita asioita korvaan ja kun viimein päästään sänkyyn niin mitä tapahtuu. Lämmittely jatkuu. Se jatkuu ja jatkuu kunnes mies viimein pääsee työntämään sen "yhen jutun" sinne "yhteen paikkaan". Kuluu kaksi sekunttia ja miehellä on jo tupakka huulessa ja katse kohti kaukaisuutta. Ja tuota hommaa pitää tuntikausia pohjustaa.

maanantaina, toukokuuta 30, 2005

Miehekkyyden ja naisellisuuden määrittelyä

Anekdootti naistutkimuksesta: The course was Introduction to Women's Studies.... The class made me think of a skit on Monty Python which involves a quiz show, except the answer to every question is "pork." And what-ever the quiz show host asks--for example, "What's the capital of Pennsylvania?"--the answer is "pork." In the class I took the answer was always "men . . " Who contributes to all the violence in the world?" "Men." "Who's responsible for everything we endure?" "Men." . . .

Miehekäs

More self-interested
Very competitive
Needs less intimacy
Needs less approval
Very active
Very objective
More independent
More logical
Often detached
Strong drive for power & Money
More manipulative
More machine-oriented
Never cries
Very ambitious
Talks mostly about things
Takes things literally
Engages in put-downs
Less responsive listener
Less apologetic
Less willing to seek help
Less interested in the arts and religion
Often intimidates others
Often seeks conflict
Thrives on receiving
More polygamous
More sadistic
More sex-oriented
Worries less about others
More aggressive
Initiates war


Naisellinen

More other-focused
Less competitive
Needs more intimacy
Needs more approval
More passive
Very subjective
Less independent
More irrational
Often emotional
Power & money less important
More cooperative
Less technically adept
Cries easily
Less ambitious
Talks mostly about people
Looks for hidden meanings
Engages in backbiting
More responsive listener
More apologetic
Seeks help readily
More interested in the arts and religion
Seldom intimidates others
Tends to avoid conflict
Thrives on giving
More monogamous
More masochistic
More love-oriented
Worries more about others
Less aggressive
Does not make war


Noitten määrittelyjen mukaan olen miehekäs. Ovatko lukijat miehekkäitä vaiko naisellisia?
Dominanssiryhmiä

Naiset haluavat itseään dominoivamman miehen: Miehen dominanssi: If there is one thing that turns women off more than anything else, it's a man with a lack of dominance. And an attractive woman can smell a lack of dominance like a shark smells blood.

No one is attracted to someone who conveys a sense of being powerless. When it comes to being a man, however, power is not only important, it's everything. ... A woman is never attracted to a man who seems to be ?equal? with her. In some major way, he has to be more than her. ... To feel feminine, she must be with a man who is masculine. When a woman is with a guy who is not dominant, she feels like he is just another girl.

Naisten dominanssi: The high dominance women were, as you might expect, precisely five per cent of the total. Sexually, they were inclined to promiscuity and experimentation ? many had had lesbian experiences or tried sadomasochism. They liked males of even higher dominance, and regarded the male sexual organ as beautiful.

Medium dominance women, the largest group, were basically romantics. They liked the kind of men who would take them to restaurants with candlelight and give them flowers. They were looking for Mr Right. They were capable of a certain amount of promiscuity, but it was essentially a second best ? what they really wanted was a husband who was a good father and provider. They also wanted him to be slightly more dominant than they were, but not too dominant. Very high dominance males scared them. This group didn't have any strong feelings about the male organ.

Low dominance women didn't much like sex. They liked the kind of man who would admire them from a distance for years without daring to say so. They were terrified of high dominance males, and thought the male organ downright ugly.

But all three groups needed a male who was more dominant than themselves. One very high dominance woman searched for years for such a male and when she found him she was finally happy. But he wasn't quite dominant enough, and so she used to provoke quarrels that would end with him slapping her about, hurling her on a bed, and raping her. These sexual experiences she found most satisfactory of all.

lauantaina, toukokuuta 28, 2005

ATM:n tulevaisuus kolkyt plussana

ATM:t saattavat miettiä, jatkuuko naisettomuus hamaan eläkeikään asti. Monilla ei jatku, koska toista kierrosta viettäviä yksinhuoltajia tulee markkinoille ja ATM:n suhteellinen markkina-arvo kohoaa sitä myötä kun ikää karttuu. Elleistä löytyy tyypillinen tarina josta ATM voi nähdä mahdollisen tulevaisuutensa kuin kristallipallosta:

Olemme vaimoni kanssa olleet naimisissa 2 vuotta, sitä ennen seurustelimme vuoden. Olen 35 ja vaimoni on minua 6 vuotta nuorempi. Vaimollani on ex-miehensä kanssa 3 vieläkin melko nuorta lasta (vanhin 8, nuorin 5).

Olimme 2 viikkoa sitten vaimoni ystävän järjestämissä juhlissa joissa oli myös 2 ex-miehen ystävää. Olimme kaikki enemmän tai vähemmän humalassa. Päädyimme viettämään aikaa pelaamalla peliä jossa jokainen sai vuorollaan kysyä valitsemaltaan ihmiseltä jonkin kysymyksen, johon tämän oli vastattava totuudenmukaisesti. Kysymykset tulivat vähitellen rohkeammiksi. Vaimoni paras ystävä kysyi lopulta vaimoltani mikä on hänen elämänsä paras eroottinen kokemus. Vaimoni vastasi empimättä että se kun hän oli Samin (ex-mies) kanssa hämatkalla Australiassa ja he rakastelivat yöllä hiekkarannalla kuutamossa. Hän sanoi että on varma että samalla Nina (heidän ensimmäinen lapsensa) sai alkunsa. Minulla meni pala kurkkuun kun kuulin tämän vastauksen, olen aina ollut tietyllä tapaa kateellinen ex-miehelle. Hän on erittäin urheilullinen, minua 5 vuotta nuorempi ja onhan hänellä 3 lasta rakastamani naisen kanssa. Minä olisin enemmän kuin tyytyväinen yhdestä mutta vaimoni mielestä aika ei ole oikea, ei ainakaan niin kauan kuin lapset ovat pieniä. Lisäksi olen ollut huomaavinani tiettyä kipinää heidän välillään mutta olen aina ajatellut kuvittelevani ja laittanut sen heikon itsetuntoni piikkiin (en ole todellakaan koskaan ollut mikään "naistenmies"). Olen useamman kerran ajatellut että he ovat olleet todella näyttävä pari ja samalla moittinut itseäni siitä miten säälittäviä tällaiset ajatukset ovat.

En siis näyttänyt kenellekäään miten pahalta minusta tuntui. Vaimoni vastaus oli aiheuttanut pienen kohahduksen ja tuntui että kysymykset muuttuivat entistä uskaliaammiksi. Kun tuli toisen ex-miehen ystävän vuoro kysyä, kysyi hän vaimoltani kuka on paras rakastaja, joka hänellä on ollut ex, minä vai joku muu. Vaimoni totesi että hänelle taitavat nyt kysymykset riittäää. Useampikin ihminen kuitenkin painosti häntä vastaamaan ja lopulta hän totesi että vastaa vielä tähän ja sitten tämä leikki saa riittää. Vaimoni vastasi että ex on paras rakastaja joka hänellä on ikinä ollut mutta tämä myös teki selvästi ikävimmän tempun jota hänelle on ikinä tehty, tiedätte kyllä varmasti minkä. Voit viedä tällaiset terveiset Samille sanoi hän kysyjälle. En voinut enää estää kyyneliäni, olin sen verran humalassa että tunteeni päääsivät valloilleen. Vaimoni (ja kaikki muut) huomasi tämän ja totesi että meidän on varmasti aika lähteä kotiin.

Sinä iltana vaimoni ei suostunut keskustelemaan enempää asiasta vaan sanoi että odotetaan kunnes olemme selvin päin. Seuraavana päivänä hän sanoi että ymmärtää jos vastaukset tuntuivat minusta pahalle mutta valehtelu ei ole hänen tapansa (mikä on totta). Hän sanoi että Sami on seksistä puhuttaessa uskomattoman hyvä, hän on luojan lahja naisille mutta valitettavasti tietää sen itsekin. Vaimoni sanoi että minulla on muita hyviä ominaisuuksia. Hän sanoi sanasta sanaan suunnilleen näin, haluan sanoa sinulle että olen todella kiitollinen siitä mitä olet tehnyt minun ja lasten hyväksi, olet antanut meille kodin ja minulle mahdollisuuden olla lasten kanssa kotona kaupan kassan hoitamisen sijaan. Olet myös hyvä isäpuoli lapsille. Samikin on tosin erittäin hyvä isä, siitä en voi häntä moittia. Jos jossakin saisit ottaa mallia Samista on se itseluottamus ja itsevarmuus, ei makuuhuoneasiat se ei ole lopulta niin tärkeää. Itsevarmuutesi puute on välillä todella raivostuttavaa.

perjantaina, toukokuuta 27, 2005

Villi-ihmisten ihana elämä

Väärien ajatusten katalogi kirjoittaa Rousseaun ihailemista villi-ihmisistä. Rousseau oli monissa ajatuksissaan aikaansa edellä ja hänen kirjoituksistaan löytyy aineksia niin kommunismiin, feminismiin kuin modernin yhteiskunnan kritiikkiinkin. Tässä tiivistelmä eräästä Rousseaun kirjasta (1755).

Ihmisten välisen eriarvoisuuden alkuperä

Rousseau aloittaa tutkielmansa esittämällä kaksi ihmisten välillä vallitsevaa eriarvoisuuden muotoa: luonnollisen ja poliittisen eriarvoisuuden. Epäselvää kuitenkin on, ovatko nuo eriarvoisuudet kytköksissä toisiinsa millään tavoin tai jos ovat, niin miten? Rousseau kertoo myöskin, kuinka sivistynyt ihminen altistaa itsensä kaikenlaisille sairauksille omasta syystään: Toiset tekevät liikaa töitä, toiset liian vähän. Villi-ihmisen luonnollinen elämäntapa tekee hänestä karaistuneen, mutta sivistyksen turmelemasta ihmisestä tulee veltto, samalla tavoin kuin kotieläinkin on veltto verrattuna luonnossa elävään sukulaiseensa. Säälin tunne tekee ihmisestä toiset huomioonottavan: ystävällisen, rikollisia armahtavan ja myötätuntoisen. Myötätunto on voimakasta villi-ihmisessä, mutta heikko sivistyneessä ihmisessä. Luonnontilassa empaattinen samaistuminen kanssaihmiseen on paljon voimakkaampaa kuin järkeilyn tilassa. Järki tekee ihmisen itserakkaaksi ja erottaa hänet kaikesta, mikä masentaa ja häiritsee häntä. Villi-ihmisellä ei ole tuollaista kykyä asettua erilleen ihmisyydestään ja jättää inhimillinen kärsimys huomiotta.

Rousseau kertoo, että todellista luonnontilaa tarkastellessamme meidän on helppo huomata, että luonnollista eriarvoisuutta ei ole juurikaan olemassa. Villi-ihmisellä oli vain luonnollisia tarpeita, eikä hänelle kehittynyt meidän ajallemme tyypillisiä turhamaisuuksia. Kun katsomme, miten villi-ihmiset syövät keskenään samaa ruokaa ja elävät samalla tavoin, meille käy selväksi, kuinka vähäisiä villi-ihmisten välisten erojen on täytynyt olla verrattuna sivistyneen yhteiskunnan tuottamiin eroihin. Kasvatus lisää eroja sivistyneiden ja sivistymättömien välille. Monet sellaiset erot, joita pidämme luonnollisina, johtuvatkin vain tottumuksesta ja ihmisten omaksumista erilaisista elämän muodoista. Luonnontilassa ihminen ei voi orjuuttaa toistaan. Villi-ihmiset tuskin edes tietävät mitä orjuuttaminen on. Orjuus on syntynyt vasta ihmisten keskinäisen riippuvuuden myötä.

Rousseau kertoo, että ihmisen alkutilassa elämä perustui puhtaisiin aistimuksiin. Ihmisrodun levittäytyessä laajemmalle alueelle ihmisille tuli tarve tai jopa välttämättömyys muodostaa erimuotoisia suhteita kanssatovereihinsa. Ihmiset, jotka olivat asuneet erillään toisistaan alkoivat muodostaa kyliä ja kansoja. Naapurustossa asuvat alkoivat muodostaa yhä kiinteämpiä suhteita toisiinsa. Ihmisten taidoissa oli eroja. Joku oli hyvä kalastaja, toinen oiva soittoniekka. Ihmiset alkoivat arvioimaan toinen toistaan heidän taitojensa mukaan. Vertailu aiheutti turhamaisuutta ja kateutta. Riidansiemen oli kylvetty, eikä viattomuudesta ollut enää tietoakaan. Ihmisen maine nousi tärkeään asemaan, eikä hänen mainettaan voinut loukata ilman, että seurauksena oli hirveitäkin verikostoja. Primitiivinen villi-ihminen ei ollut altis joutumaan tuollaisiin riita-asemiin. Näyttääkin siltä, että ihmisrotu on luotu elämään villi-ihmisen elämää ja kaikki myöhäisempi kehitys onkin vain ollut omiaan raihnastuttamaan ihmislajia.

Rousseau kirjoittaa, että metallinvalmistus ja maanviljely toimivat lähtölaukauksina työnjaolle. Viljelyä seurasi väistämättä maan jakaminen ja omistusoikeudet. Kaikki olisi ollut vielä hyvin, jos omaisuus olisi jakautunut suunnilleen tasan, mutta ihmisten välillä oli luonnollisia eroja ja siten paras seppä takoi eniten auroja ja paras maanviljelijä sai suurimmat sadot. Omaisuus alkoi keskittyä ja joillakin harvoilla oli paljon samalla kun toiset elivät nälkärajalla. Ihmisten luonnolliset erot alkoivat kasvattaa omaisuuseroja yhä suuremmiksi. Ihmisten kunnianhimo voimistui eikä heille enää riittänyt heidän luonnollinen osuutensa - omaisuuden haalimisesta tuli heille lähes pakkomielle. Ihminen oli ollut vapaa, mutta nyt uudet keinotekoisesti luodut tarpeet alistivat hänet kanssaihmisilleen ja hänestä tuli heidän orjansa. Ihmisen oli muututtava roistomaiseksi ja kovaksi ja toimittava häikäilemättömästi kanssaveljiään kohtaan. Lopulta kaikki maa oli jonkun omistuksessa. Köyhille ei jäänyt juuri mitään ja he joutuivatkin elämään sillä, mitä rikkailta sattui heille jäämään. Rikkaiden ahneus ja köyhien rosvoilu lopettivat tasa-arvon ja luonnollinen säälintunne sai väistyä ahneuden ja ilkeyden tieltä.

Rousseau kertoo, että rikkailla oli rahaa, mutta he eivät olleet juurikaan sen paremmin turvassa kuin kukaan muukaan, sillä heidän omaisuutensa saatettiin ryöstää heiltä pois, vaikka he olisivatkin sen kunniallisin keinoin ansainneet. Rikkailla oli kuitenkin taskussaan mitä juonikkain suunnitelma: He suostuttelivat kanssaihmiset mukaan noudattamaan oikeuden ja rauhan sääntöjä, joiden tarkoituksena oli heidän sanojensa mukaan yhdistää kaikkien voimat, jotta vihollinen voitaisiin torjua ja jotta rauha säilyisi ainiaan. Ihmiset oli helppo vietellä kauniilla puheilla ja kuinka ollakaan, kansa ryntäsi kahlitsemaan itsensä rauhan nimissä. Tuolla tavoin syntyi yhteiskunta, joka kahlitsi köyhät ja voimisti rikkaita. Yhden yhteiskunnan syntyminen pakotti muutkin seuraamaan perässä ja perustamaan omat yhteiskuntansa, jotta he olisivat voimassaan pärjänneet muille.

Vallitsevaa yhteiskunnallista asetelmaa on usein perusteltu isällisellä auktoriteetilla. Tuollainen vertaus on kuitenkin Rousseaun mielestä väärin, koska isän auktoriteetti on lempeydessään vailla vertaa toimien käskettävän eduksi ja vain niin kauan kuin se on tarpeen. Yhteiskunnallinen valta sitä vastoin ei toimi käskettävän eduksi. Ei pidä suinkaan väittää, että yhteiskunnallinen valta saa alkunsa isän vallasta, vaan on pikemminkin päinvastoin niin, että isän valta saa oikeutuksensa yhteiskunnan kautta.

Rousseaun mukaan ihmisellä voidaan katsoa olevan oikeus luopua omaisuudestaan, mutta on epäselvää, onko kenelläkään oikeutta luopua vapaudestaan ja elämästään, koska mikään maallinen hyvä ei riitä niitä korvaamaan. Orjuus on rikkomus luontoa vastaan ja kirjoittaessaan, että "orjan lapsi syntyy orjaksi" lainkirjoittajat ovat toisin sanoen päättäneet, että ihminen ei synny ihmiseksi. Ihmisten välisen eriarvoisuuden voidaan katsoa rakentuneen seuraavien välivaiheiden mukaan: Ensin syntyi laki ja omistusoikeus oikeuttaen rikkaan ja köyhän välisen eron, sitten muodostettiin hallintojärjestelmät oikeuttaen heikon ja vahvan välisen eron ja lopulta laillinen valta muuttui mielivallaksi oikeuttaen herran ja orjan välisen eron. Ymmärtääksemme tuota kehitystä meidän on katsottava, mitä sellaista kunnianhimoisten ja pelkurimaisten sielujen joukossa tapahtuu, joka mahdollistaa eriarvoisuuskehityksen. Jos ihmiset haluaisivat vain olla tasa-arvoisia, heitä olisi mahdoton alistaa. Kunnian- ja alistamisenhalu ovat kuitenkin ihmisille riippumattomuuttakin tärkeämpiä. Meitä kaikkia jäytää universaali maineen ja kunnian kaipuu.

Rousseau kertoo, että eriarvoisuuden ääripisteessä saavumme despotismin maailmaan, jossa kaikki yksilöt tulevat taas tasavertaisiksi. Yksilöt eivät ole mitään, eikä alamaisilla ole muuta kuin hallitsijansa tahto. Hallitsijalla taas on vain omat intohimonsa, eikä oikeudenmukaisuudesta tai hyvästä ole jäljellä ripettäkään. Olemme tuolloin palanneet uudenlaiseen luonnontilaan, jossa puhtaudesta ei ole tietoakaan.

Kun ihminen seuraa Rousseaun kuvaamaa reittiä luonnontilasta sivistykseen, ihminen hämmästyy siitä valtavasta kuilusta, joka erottaa nuo kaksi tilaa. Tuon reitin varrella on valtavasti uusia kysymyksiä, joita filosofit eivät kykene ratkaisemaan. Villi ja sivistynyt ihminen eroavat toisistaan suunnattomasti. Villi-ihminen haluaa vain olla levossa rauhassa, kun taas sivistynyt ihminen huhkii koko ajan miettien koko ajan jonkin vieläkin työläämmän tekemisen keksimistä. Villi-ihminen ei suostuisi elämään meidän niin suuresti ihailemaamme sivistynyttä elämää. Villi elää itsessään siinä missä sivistynyt ihminen elää itsensä ulkopuolella. Villeillä voidaan siis mielestäni tuossa katsannossa ajatella olevan fenomenologinen näkökulma elämään, jossa he elävät ja kokevat elämän sellaisena kuin mitä se heille tulee vastaan. Sivistynyt ihminen on sitä vastoin vieraantunut itsestään ja suhtautuu itseensä kuin objektiin, jota voidaan piiskata yhä raskaampiin ponnisteluihin.

Rousseau kertoo, että sivistyneiden kansojen parissa vallitsevan eriarvoisuuden on katsottava olevan aina luonnonoikeuden vastainen silloin, kun se ei esiinny samassa suhteessa fyysisen eriarvoisuuden kanssa. Sivistyneille kansoille on ominaista luonnonlain vastainen eriarvoisuus, jossa lapsi voi käskeä vanhusta, typerys viisasta ja pieni joukko rikkaita voi elää yltäkylläisyydessä samalla kuin suurin osa ihmisistä elää kurjuudessa.

keskiviikkona, toukokuuta 25, 2005

Naisten pitempi seksisykli

Miesten ja naisten seksihaluissa on eroja: Low libido is something that one in three women experience at some point in their lives. Men appear to be on a five-day cycle when it comes to wanting sex, women are on a 10-day cycle.

"The problem is, firstly, that the woman isn´t thinking about needing sex again at day five - but also, if she goes ahead and has sex anyway in response to her man´s needs, then her clock is set back to zero," says Cole. "Five days later it happens again, and she still isn't ready for it - so in other words, she could very well start to believe she´s lost her libido, whereas it's actually all about the timing being wrong."


Usein kuulee naisten sanovan, että seksuaalisella menneisyydellä ei saisi olla väliä. Joko olet rakastunut kumppaniisi tai et riippumatta hänen seksuaalisesta menneisyydestään. Kenenkään ei voi olettaa olevan neitsyt. Onko menneisyydellä väliä?

Slut Pride.

Miehet ovat eläimiä.

Kuuntele Glenn Sacsksin radio-ohjelma. Martha Burk v. Warren Farrell on the 'Wage Gap'.

tiistaina, toukokuuta 24, 2005

Insseille poikia, hoitsuille tyttöjä

Miestöitä tekeville syntyy poikalapsia, naistöitä tekeville tyttölapsia: Couples desperate to produce a son could boost their chances if one or both of them switches to a "masculine" profession such as engineering or accountancy, a report has said.

Equally, those keen for daughters are more likely to have success if they hold down "caring" jobs such as teaching or nursing, a British study has discovered.

For engineers and other "systemisers" the ratio is 140 boys per 100 girls.

Nurses and the like produce around 135 girls for every 100 boys.

A physicist and a mathematician would be the most likely pairing to produce a boy, while a therapist and a chat show host would be odds-on favourites for a daughter.


Anita Konkka:
Niin kauan kuin nais- ja miespolitiikkoja ei kohdella mediassa samalla tavoin, ei voi puhua tasa-arvosta Suomessa. Miespoliitikko voi valehdella, huijata, sikailla humalassa, käyttää naisia, asemaansa ja julkisuutta. hyväkseen eikä media rupea jahtaamaan häntä kuten naispoliitikkoa. Jos nainen on kaunis, niin hän ei ole uskottava - ei poliitikkona eikä sivumennen sanoen kirjailijanakaan, kuten tässä taannoin todisteli Plöki, johon en viitsi edes linkittää, koska hänen kirjoituksensa naiskirjailijoista oli niin stereotyyppisen miehinen näkemys.

Varsinkin nuoret naispoliitikot saavat julkisuutta - mikä onkin politiikan tekemisessä kaiken A ja O - paljon miespoliitikkoja enemmän. Miten niin kaunis naispoliitikko ei ole uskottava? Jos Anitan tekstissä viitataan Karpelaan, niin tuskin uskottavuuden puute kauneudesta johtuu.

Persson hyökkää pornoa vastaan: "Meidän on sanouduttava irti tästä alentavasta, tyhmistävästä, lähes pornografisesta tarjonnasta, jota näemme osassa mediaa. Meillä voi olla maailman paras tasa-arvopolitiikka, mutta samaan aikaan tapahtuu tämänkaltaista kehitystä, johon meidän on yhteisvastuullisesti puututtava."

"Menetpä minne tahansa Ruotsissa, törmäät kuviin lähes alastomista nuorista naisista. Heitä käytetään kaupallisesti tavaroiden myymiseksi, mikä on alentavaa. Koska ne jotka hankkivat elantonsa käyttämällä hyväksi ihmisten vartaloita, eivät näytä itse haluavan puuttua tähän, on meidän harkittava lakien säätämistä."


Aitaa maalatessa kannattaa varoa, ettei...

Jos naiset hallitsisivat maailmaa.

Tuotemainontaa.

perjantaina, toukokuuta 20, 2005

Viruksia ja automekaanikkoja

Harri Veijonen kirjoittaa top-listasta kommenttiosastolla:
Tuossa osoitteessa oleva kenties maan vanhin blogi (toiminut lähes 10 vuotta) on pinserin top listalla sijalla 1108. Siis ainakin tuhat ja sata blogia on edelläni ennen pinseriä. Pinserin listalla pinseri tietenkin itse komeilee ensimmäisenä.

Mutta katsohan vaikka: onhan sielläkin pinseri ja upeasti sijalla 47 729 päivittäisellä lukijavieraalla. Minulla ei pitäisi olla mitään asiaa tuonne edes 10.000 luetuimman joukkoon eikö niin, kun kerran en yllä tuhannen listalle edes pinserin listalla. Mutta siellähän se vaan on nimi Harri Veijonen ainakin tänään ja sijalla 20 yli 2200 päivävieraalla! Niin että eikös olekin ihan paikallaan, että näin kerjään kenkää koko pinseristä?


Pinserin top-listalla on tosiaankin vaikea pärjätä, jos omat suuretkin kävijämäärät tulevat jostain omista "joukoista", jotka eivät listaa edes tunne. Sama ilmiö oli esim. Kutrin blogissa, jossa oli/on paljon kävijöitä listasijoitukseen nähden. Tuo on epäkohta listalla, mutta sitä voi olla toisaalta vaikea korjata.

Yhteiskuntakriitiinen feministi on jopa uskaltaunut syrjäsilmällä vilkaisemaan Punainen Lanka ohjelmaa, jossa keskusteltiin naisten väkivaltaisuudesta. Ohjelman vierasta hän kommentoi keskustelupalstalla näin: Ohjelmaa seurasin sivusilmällä tosi huonosti, mutta minusta vaikutti että todellinen idiootti oli haastateltavana. En tiedä sainko väärän käsityksen.

Kyllä todellakin sait väärän käsityksen, sillä haastateltavana ollut Hannele Törrönen oli poikkeuksellisen fiksu vieras, kuten varmaan kaikki ohjelmaa seuranneet (feministejä lukuunottamatta) huomasivat.

Tiedemies kirjoittaa MAT:ista
(hänen viimeinen murskakritiikin saanut tieteellinen viritelmänsä ennen siirtymistään kunnioitettavaan automekaanikkokoulutukseen).

Blogivirus: Millä lausahduksella voidaan varmasti vaientaa suutaan soitteleva kanssabloggaaja?
V: Oo jo vittu nyt hiljaa, tai mää tartutan Moilasen sun kommenttiosastolles!
Punakone voittaa

Naiset shakissa (vaatii rekisteröitymisen): Nine of chess´s 950 international grandmasters are female, and there is just one woman, Judit Polgar of Hungary, ranked among the world`s top 100 players (she is No. 8).

"We have women who run companies, we have women who serve in the Army, so it`s not impossible for them to play chess on the same level with men. The only thing is, we need to create an environment for them so that we can truly build up their stamina to compete equally."

The push to level the board comes amid national debate about whether there are inherent sex differences in aptitude for math and science. Male dominance in a game that does not depend on physical strength or speed remains a mystery. Players, parents and chess promoters say they see differences in play that are surprisingly stereotypical: boys are always on the attack and care above all about winning, while girls focus more on defense and admire the art of certain positions.

In part, the sex imbalance can be explained by history: men have been playing chess for 2,000 years, women only since the late 19th century. Indeed, Mary Jo Kane, director of the Tucker Center for Research on Girls and Women in Sport, at the University of Minnesota, said generations of social conditioning that steered girls away from games with winners and losers outweighed any genetic disposition. "The whole system is set up to discourage girls from being overly competitive, especially against males, and a true man, by definition, is somebody who wants to win at all costs," said Ms. Kane, a sociologist. "For boys, high-level competition is about take no prisoners, and let us not forget, girls are not rewarded for having a take-no-prisoners mentality, girls who have a take-no-prisoners mentality are punished."


Punaiset vaatteet päällä voittaa peleissä. (siksi suomi ei pärjää lätkässä)

Runobotista suollettua:
Autiolla rannalla asuvat hyppyritukka ja ATM, naapurukset.

ATM kävi taloksi röyhkeästi kuin hyppyritukka. Sahasin sen poikki.


Tyttöystävätyyppejä.

Tyttöystävätyyppien vaihtoehdotkaan eivät näytä houkuttelevilta.

keskiviikkona, toukokuuta 18, 2005

Murhaajat henkisesti sairaita

Miehiä ei kasvateta arvostamaan itseään: More men than women are dying in the workplace, on the roads and in water, and from cancer, heart disease and suicide, because they have learned not to value themselves. "The more we examine the state of men´s health, the more we expose problems of hopelessness, helplessness, meaninglessness and despair.

Kyse on rakenteellisesta väkivallasta, jossa miehet opetetaan tekemään vaarallisia töitä naisten eduksi. Ja kova työ vaatii kovat huvit. Palomiehiltä ja muilta naisten eteen uhrautuvilta miehiltä pitää riistää heidän uhrautumiseensa motivoiva statuksennousu, jonka naiset kykenevät seksuaalisen markkina-arvonsa avulla asettamaan. Kasvatuksesta ja poikien sankarimalleista pitäisi poistaa terveytensä uhalla uhrautuvan miehen malli.

90% murhaajista henkisesti sairaita.

Feministit väkivallan teillä:

A violent clash outside a Stockholm sex club between feminist protestors and the club's staff and clients left several people injured and led to 24 arrests. Three men were badly injured and taken to hospital with head and face injuries. In the small hours of Saturday, around 30 young women gathered outside the Club Prive, a sex club in downtown Stockholm which offers strip-tease and lap-dancing, blocking the entrance. Police said the protestors appeared to have used baseball bats and umbrellas in the fight.

Piilokamerahupivideo.

Kesä tulee ja poikamiehet sen kun paranevat.

Vuosisadan persoonan huima neronleimaus.

maanantaina, toukokuuta 16, 2005

Feminismiä ja muuta jänskää

Anarkismi, feminismi ja yksilö:
Vasta kun olin omaksunut näkemyksen (lukemani kirjallisuuden pohjalta), että kaikki miehet hyötyvät seksismistä ? eivät vain pahoinpitelijät, raiskaajat, ahdistelijat tai sortajat ? vasta sen jälkeen kykenin syvemmin näkemään omat (valkoisen) miehen etuoikeuteni. Perhe-elämässä, kasvatuksessa, koulutuksessa ja työmarkkinoilla minulla oli melkein aina etua suhteessa naispuolisiin (ja värillisiin) vertaisiini.

Santavuori puhuu vaihteeksi järkeä.


Taistele feminismiä vastaan!

Viina ei sovi naisten aivoille.

Olen saanut haltuuni erittäin salaista videomateriaalia feministien koulutusleiriltä.

Ellit: Haukkuvatko suomalaiset miehet enemmän naisia kuin muun maalaiset miehet?

Feminismin määritelmä.

Kiintymystyyliteoria

Oman kiintymistyylisi voit testata tällä testillä.

Tietoa kiintymistyyliteoriasta.

A. I am somewhat uncomfortable being close to others; I find it difficult to trust them completely, difficult to allow myself to depend on them. I am nervous when anyone gets too close, and often, others want me to be more intimate than I feel comfortable being.

B. I find it relatively easy to get close to others and am comfortable depending on them and having them depend on me. I don't worry about being abandoned or about someone getting too close to me.

C. I find that others are reluctant to get as close as I would like. I often worry that my partner doesn't really love me or won't want to stay with me. I want to get very close to my partner, and this sometimes scares people away.

Based on this three-category measure, Hazan and Shaver found that the distribution of categories was similar to that observed in infancy. In other words, about 60% of adults classified themselves as secure (paragraph B), about 20% described themselves as avoidant (paragraph A), and about 20% described themselves as anxious-resistant (paragraph C).


Ei kovin onnistunut yritys setviä parinmuodostusta kiintymystyyliteorian avulla.


Lisää tietoa aiheesta (pdf): In general, self-report measures of romantic attachment style seem
related to marital satisfaction. Security or comfort with closeness tends to
be associated with higher marital satisfaction. One's own anxiety over abandonment,
a feature of the anxious-ambivalent style, is related to lower satisfaction
for both husbands and wives.

Secures are less likely to get divorced or separated. Interestingly, anxious-ambivalent husbands get married more quickly than secure or avoidant men. They may view marriage as a way to lessen their fears of abandonment
and reassure themselves that they are loved.

Individuals with secure styles characterize their dating and premarital
relationships as more positive and more satisfying than insecure people. The least satisfied are insecure individuals adhering to traditional genderbased
stereotypes--i.e., avoidant men and anxious-ambivalent women.

Satisfaction is also related to the dating partner's attachment style.
In general, women are less satisfied with avoidant men, perhaps because such
partners are prone to dismiss the importance of the relationship. On the other hand, men who have anxiousambivalent partners are less satisfied. These men may feel threatened by the demanding and possessive nature of anxious-ambivalent women.


Tutkimus: Kiintymystyyli ja suhtautuminen seksiin.

sunnuntaina, toukokuuta 15, 2005

Epämääräisiä linkityksiä

Miehet työskentelevät naisia pitempään, siksi palkkakin on suurempi.

Maahanmuuttajamiehet käyttävät alaikäisiä tyttöjä hyväkseen.

Ryyppääminen tekee hyvää munuaisille.

Riihimäen koulun suvaitsevaisuuskasvatus puree huonosti.

Impotentti aviomies joutuu maksamaan korvauksia.


Kääpiöiden bad hair day.

Iloisten vanhusten vanhainkoti.
"En minä, ne oli ne toiset feministit"

Eli miksi feministi ei voi selitellä feminismiin liittyviä idioottimaisuuksia "toisten feministien tekemiksi" ja olla samalla itse "kunnon feministi". It is absolutely correct and justified for activists to brand (i.e. to accuse) all women who support feminism as man-haters; thus making it very clear to such women that if they support feminism then they do, in practice, support man-hatred, whether this is their purposeful intention or not.

And I would argue similarly when it come to those who would nowadays give support to the ideology of Nazism - no matter what their views.

It might well not be their intention to fuel hatred towards Jews, but their very support for an ideology which clearly is very much associated with inflaming hatred towards Jews makes them accomplices in the perpetuation of such hatred.

Anybody who attracts support for their own particular brand of feminism is, indirectly, attracting support for feminism in general.

When a woman endorses feminism she endorses man-hatred, whether or not she intends to.

perjantaina, toukokuuta 13, 2005

Ehdottomasti Suomen parhaat blogit (ESPB)

Melko lailla epäluotettavista lähteistä on tietooni saatettu, että ensi vuonna aiotaan palkita Ehdottomasti Suomen parhaat blogit. ESPB -palkinnon tarkoituksena on varmistaa Ehdottomasti Suomen parhaiden blogien palkitseminen. Valintaprosessin laadun takaamiseksi valintajärjestelmä määritellään etukäteen mahdollisimman yksiselitteiseksi. Siten voidaan varmistaa, että jälkipuheille ei jää juurikaan tilaa. Ehdottomasti Suomen parhaat blogit valitaan seuraavien tarkkojen kriteerien ja poikeussäännösten(*) vallitessa:

Paras blogi: Parhaan blogin palkinnon saajaksi valitaan joku kalliolainen bloggaaja.
* Jos ehdolla ei ole yhtään kalliolaista bloggaajaa tai sopivaa kalliolaista bloggaajaa, raati valitsee kalliolaisen voittajan ehdokasasettelun ulkopuolelta.
** Jos kaikki kalliolaiset bloggaajat on palkittu jo muissa kategorioissa, voidaan parhaan bloggaajan palkinto myöntää jollekin kalliolaisen bloggaajan kanssa yhteisblogia pitäneelle bloggaajalle.


Paras erityisalablogi: Palkinto annetaan jollekin Kallion kaupunginosaa erityisnäkökulmasta käsittelevälle blogille. Blogissa voi olla vaikkapa kuvia Kallion kaupunginosasta.

Paras uusi blogi:
Palkinto annetaan parhaalle uudelle kalliolaiselle bloggaajalle tai parhaalle kalliolaisista koostuvalle uudelle bloggaajaporukalle.
* Jos ns. suuri yleisö on epähuomiossa unohtanut äänestää kalliolaisia bloggaajia ehdolle, valitaan voittaja ehdokaslistan ulkopuolisista uusista kalliolaisista bloggaajista.

Paras kolumni: Jos löydetään sellainen kalliolainen bloggaaja, joka kykenee kirjoittamaan yli 5 sanan mittaisia virheettömiä lauseita, hänet valitaan parhaiden kolumnien kirjoittajaksi.
* Parhaan kolumnin palkintoa ei kannata yhdistää ns. traditionaalisiin kolumneihin, koska niin vaativien kirjoitusten kirjoittaminen ei yksinkertaisesti onnistu keneltäkään kalliolaiselta.

Humoristisin blogi: Kalliossa asuu tunnetusti Suomen humoristisin blogiporukka. Blogipalkinnotkin sen jo kertovat. Kallion bloggaajatapaamisissa on erityisen hauskaa ja todistetusti 13 tuopin jälkeen kaikkia naurattaa, vaikka juuri kukaan ei muistakaan, miksi. Hauskin kalliolainen bloggaaja on Mitvit, joka on hauska muulloinkin kuin pudottaessaan juovuspäissään housut nilkkoihin. Mitvit on hauska jopa sammuneena ja varsinkin sammuneena.

Tuomaristo: Tuomaristo koostuu kalliolaisista bloggaajista, heidän sukulaisistaan sekä heidän tyttö- ja poikaystävistään. Tuomareiksi valitaan mieluiten ESPB-palkintoon ehdolla olevia kalliolaisia bloggaajia, koska ehdolla oleminen osoittaa, että heidän asiantuntemuksensa blogien suhteen on paras mahdollinen. Valinnan ajaksi ehdolla oleva kalliolainen bloggaaja jäävää itsensä laittamalla sormet korviin ja hokemalla kovaan ääneen: "olen jäävi, olen jäävi..."
Suomi, orjatyön kehto

A global alliance against forced labour. Global Report under the Follow-up to the ILO Declaration on Fundamental Principles and Rights at Work 2005 (pdf): Today, at least 12.3 million people are victims of forced labour worldwide. Of these, 9.8 million are exploited by private agents, including more than 2.4 million in forced labour as a result of human trafficking. Another 2.5 million are forced to work by the
State or by rebel military groups.

Forced labour represents a severe violation of human rights and restriction of human freedom, as defined in the ILO Conventions on the subject and in other related international instruments on slavery, practices similar to slavery, debt bondage or serfdom. The ILO´s definition of forced labour comprises two basic elements: the work or service is exacted under the menace of a penalty and it is undertaken involuntarily.

Economic exploitation(7,810,000)
State or military imposed(2,490,000)
Commercial sexual exploitation(1,390,000)


Finland for Thought on ihmetellyt samaa suomalaista orjatyön hyväksyntää useampaankin otteeseen: Finland would rather force its men against their will into the army and not pay them a proper salary. I find it funny how unions and the government get their panties all in a bunch when the poor and helpless workers aren`t getting a "fair wage" - but they ignore the fact that their young men get virtually nothing for their sacrifice into the armed forces.

Hey, what´s that word to describe the act of forcing people to do work against their will? Oh that´s right, it´s called slavery - and that´s exactly what the Finnish military and non-military service is.


Eikä kyse ole palkästään orjatyöstä, vaan sukupuolittuneesta orjatyöstä, jossa miehet ovat uhreja.

keskiviikkona, toukokuuta 11, 2005

The Female Control Theory

Cultural Suppression of Female Sexuality (Baumeister & Twenge):

Mothers and female peers, rather than fathers and male peers, are the main sources that teach adolescent girls to refrain from sexual activity.

Women support the double standard more than men; in other words, women are the main supporters of a moral system that condemns acts by women more severely than identical acts by men.

In cultures that use surgical methods to curb female sexuality, these practices are supported and carried out by women, to almost the entire exclusion of men. In our own culture, the sexual revolution, which almost by definition was a major defeat for the forces that sought to suppress female sexuality, was received more positively by men than women and regretted more by women than men, implying that women were more in favor of the sexual suppression that prevailed before the sexual revolution.

Sex ratio studies show that when gender imbalances in the population give one gender the greater ability to dictate sexual norms, female power generally pushes for sexual restraint, whereas male power pushes toward more liberal sex.

Our social exchange analysis emphasized that women have responded to their inferior position in society in a rational manner, namely by using what they do control (sex) to pursue a better life for themselves.

There are two important reasons to be skeptical of the view that men in general have conspired to exert indirect, distal influences to suppress female sexuality. The first is the fact that when we did find evidence of male influence over female sexuality, it was generally in the opposite direction. Boyfriends push young women toward more sexual activity, not less. Male power tends to produce more sex in relationships, not less. When the sex ratio is unbalanced in favor of men, the result tends to be more sexual activity. These findings suggest that if men really could exert direct control over female sexuality, they would opt for more of it, not less.

He found that women were more negative and intolerant toward female homosexuality than men were. Men were more opposed to male homosexuality than to female homosexuality, contrary to the male control theory's hypothesis that men want to suppress female sexuality while allowing each other to do whatever they want. Both men and women are more negative toward homosexuality of their own gender than of the opposite gender's homosexuality.

The principal agents of female social control are other women. Since the middle of the nineteenth century ... the frontline workers in the sexual regulation industry?social workers, nurses, counselors, teachers, members of the semi-professions?were, and continue to be, almost exclusively female. Thus, when government agencies do regulate female sexuality, women take the lead in doing so.

Prostitution is opposed more severely by women than men, and so it seems a bit misleading to consider the enforcement of anti-prostitution laws an instance of men suppressing female sexuality. Far more men than women are active supporters of prostitution, and suppression of prostitution is higher on the female agenda than the male agenda.

tiistaina, toukokuuta 10, 2005

Feministit tasa-arvon asialla

Feministit rusikoivat Ruotsin missikisat lyttyyn: When Scandinavian swimwear firm Panos Emporio last year bought rights to the Miss Sweden contest from TV3, its intention was to elevate the status of the the contest. However, "harassment from feminist organizations" has forced the company to cancel the competition.

"Feminists forced me to cancel. I was surprised that, in a country as far developed and as liberated as Sweden, women?s rights movements receive so much attention in the media regarding an issue like this."


Onpas piristävää nähdä feministit kerrankin ajamassa tasa-arvon asiaa. Heidän perusviestinsä "me olemme rumia ja vittu, kenelläkään muullakaan ei ole oikeutta olla kaunis" edistää todellakin naisten välistä tasa-arvoa. Ja toimeen on näemmä ryhdytty tosissaan, kun on näköjään turvauduttu väkivaltailuonteisiin häirintäkampanjoihin. Näkisipä ATM:kin joskus tekemässä samanlaisia tasa-arvoprojekteja YTM:n pään menoksi. "Kun meillä ei ole naisia, niin vittu, ei ole teilläkään."

Oikein sydäntä riipaisee, kun hurjan uurastuksen jälkeen saa aikaiseksi syväluotaavia postauksia, niin lukijoita näyttääkin kiinnostavan lähinnä vain otsikon valinta (jonka luultavimmin suomensin suoraan jutusta juovuspäissäni kolmen sekunnin miettimisen jälkeen.)

maanantaina, toukokuuta 09, 2005

Tiedettä koteihin

The Matching Hypothesis Reexamined: Murstein and Christy (1976)found a husband-wife correlation of . 60 among couples married for a
number of years, considerably higher than the correlation of . 38 Murstein had earlier found among premarital couples. White (1980) found an intracouple correlation of . 56 for serious daters, as compared with . 18 for casual daters and . 63 for engaged or married couples.

White (1980), in a careful longitudinal study of couples at various stages of commitment to one another, sought to compare equity with marketplace explanations of the matching phenomenon. His conclusion was that the marketplace analogy appears to be more parsimonious; that is, mismatched couples are unlikely, and unstable, because the more attractive person has many alternatives, rather than because the potential couple-mates feel ill at ease over their imbalance.


Mitä suurempi on parin viehättävyysero, sitä epästabiilimpi parisuhteesta tulee.

Effects of Gender and Sexual Orientation on Evolutionarily Relevant Aspects of Human Mating Psychology: Homosexual women were significantly more interested than heterosexual women in visual sexual stimuli and were significantly less concerned with partner's status.

Compared with heterosexual men, homosexual men weighed sexual jealousy relatively less and placed somewhat less emphasis on partner youth.

Homosexual men have more sexual partners than do heterosexual men because of a difference in opportunity rather than a more fundamental psychological difference.

Our homosexual female subjects avoid sex with men for the most part; nevertheless, they do not appear to be any more interested than heterosexual women in casual sex. Nor do homosexual men appear to be any less interested in casual sex than heterosexual men.

The fact that heterosexual and homosexual men were similar constrains possible explanations of the heterosexual sex difference; for instance, it is unlikely to be a byproduct of a social organization in which female beauty has been emphasized more than male beauty. If that were the case, gay men should have been as uninterested as heterosexual women in physical attractiveness of partners, and lesbians should have been as interested as heterosexual men.

Homosexual and heterosexual women's scores differed enough (nearly half the magnitude of the heterosexual sex difference, with lesbians less concerned with partner's attractiveness) that it may not be prudent to treat their nonsignificant difference as trivial.

That homosexual men appeared as interested as heterosexual men in such stimuli argues against an explanation based on the role of women, such as their less powerful social position ( Dworkin, 1981), in causing the heterosexual sex difference.

Unimportance of Partner's Status was also associated with sexual orientation for women but not for men. Heterosexual women were substantially more concerned with partner status than the other three groups, who were all similarly unconcerned.


Heteromiehet preferoivat nuoria parnereita, heteronaiset korkeaa statusta, lesboille partnerin ulkonäkö merkitsee kaikista vähiten (mikä selittää feministilesbojen rumuusstereotypian, jossa ilmeisesti on perää ja tietenkin sen, miksi fab 5 ei koostu 5 lesbosta), naiset eivät ole kovin kiinnostuneita satunnaisseksistä, sekä homo- että heteromiehet arvostavat ulkonäön korkealle, mikä todistaa sellaisia teorioita vastaan, joissa naiskauneuden tärkeyden ajatellaan olevan sosiaalisesti konstruoitua.
Myydään: Ruosteinen Opeli halvalla (kiillotettu)

Isosisko kirjoittaa: Bonuksena tarjoan tähän loppuun kusetustestin. Kun joku sanoo, että meikkaaminen on itsestä huolehtimista ja kohteliaisuutta muita kohtaan, poista varmistin. Ajattele sitten jotakuta miestä, vaikkapa Matti Vanhasta. Puntaroi, pitäisikö keskustelukumppanisi Matti Vanhasta itsestään huolehtimattomana ja epäkohteliaana ihmisenä, jos hänelle selviäisi, että Vanhanen ei meikkaa. Jos tulet siihen tulokseen, että keskustelukumppanisi ei pitäisi meikkaamatonta Vanhasta epäkohteliaana, keskustelukumppani on paljastunut kusettajaksi.

Meikkaamisen pohjimmainen ideahan on nostaa omaa markkina-arvoa vastakkaisen sukupuolen silmissä. Eli meikkaaminen on eräs tapa naisille nostaa omaa häntää naisten keskinäisessä hierarkiassa. Voiko meikkaamista sitten pitää kohteliaana käyttäytymisenä muita kohtaan? Ei ainakaan toisia naisia kohtaan, koska meikkaamisen avullahan yritetään saada muut naiset näyttämään rumemmilta kuin mitä itse ollaan. Vaikutus on suunnilleen sama kuin raapisi toisten naisten naamat verille ja repisi heidän vaatteensa riekaleiksi.

Miehiä kohtaankaan meikkaamista ei voi pitää kohteliaana eleenä, vaikka se aluksi siltä vaikuttaisikin. Meikkauksellahan yritetään saada viallinen tuote näyttämään paremmalta kuin se onkaan, jotta se voitaisiin myydä ylihintaan. Eli hiukan sama, kuin autojobbari kiillotttaisi ruostunutta Opelia Turtle-vahalla. Ulkokuori kiiltää, mutta ajo-ominaisuudet ovat edelleen yhtä huonot kuin mitä vanhoissa romuissa yleensäkin.

Isosisko on siis oikeassa siinä, että meikkaaminen ei ole kohteliaisuutta muita kohtaan. Sitävastoin meikkaaminen on oman aseman nostoa muiden kustannuksella ja ylihinnan hakemista tuotteesta, joka ei mene kaupaksi sellaisenaan. Eli juuri sitä Isosiskon kavahtamaa kusetusta.

Matti Vanhanen ei meikkaa, koska hän ei halua talloa kanssaveljiensä varpaille yrittämällä olla heitä kauniimpi, eikä Matti halua antaa naisille todellisuutta parempaa kuvaa itsestään. Hän haluaa tulla myydyksi sellaisena aitona tuotteena kuin mitä hän on. Tuo on tyypillistä miehistä epäitsekkyyttä ja rehellisyyttä. Meikkaus on kusetusta.

lauantaina, toukokuuta 07, 2005

Psykonarttuuden alkujuurilla

Tutkimus: Meanness in girls can start when they still are toddlers, a Brigham Young University study found. It found that girls as young as 3 or 4 will use manipulation and peer pressure to get what they want.

Researchers have long known that adolescents, particularly girls, engage in this sort of behavior, called relational aggression, to maintain their social status.

Hart said other research has found that about 17 percent to 20 percent of preschool and school-age girls display such behavior. It also shows up in boys, but much less frequently.


Uusia koulutusvaihtoehtoja naisille (STM?): It?s higher education of the horizontal variety. About 25 sex workers went to a college of sorts, sitting through lectures on effective marketing, stress reduction and, um, sex-toy skills.

Joko Suomen ammattikorkeakouluissa olisi aika vastaaville opinnoille?

Asiallista lainkäyttöä: A FRENCHMAN has won a ground-breaking ruling against his former wife and her lover, ordering them to pay back the money that he had spent on bringing up a child he had mistakenly assumed to be his own.

The man, named as G in the ruling, was awarded ?23,000 (£15,600) after a DNA test revealed that he was not the father of the 13-year-old child, Astrid.


Mukava nähdä, että edes joissain maissa oikeus tapahtuu.

keskiviikkona, toukokuuta 04, 2005

Miksi nörtti on parempi kuin hyppyritukka?

Miksi poikaystäväksi kannattaa valita nörtti?

Miehet ovat parempia lapsen kasvattajia (?).

"I´e looked at research all over the world and when we compare children growing up in single dad homes versus single mum homes, they do better," he said. "The type of man that cares enough to be a single father today is very different than the average woman who is a single mother who is often poor, young and doesn't have the resources," "Single mums are very overwhelmed, they appear to be less well-educated they're more likely to kill or abuse their children."

Ohjeita muslimeille: Näin hakkaat vaimosi.

tiistaina, toukokuuta 03, 2005

Uusi tasa-arvoteknologia

Tasa-arvopesukone: A Spanish designer has come up with what could be the perfect solution for the woman who feels frustrated that she has to do all the house chores. It is a washing machine called "Your Turn", which will not let the same person use it twice in a row.It uses fingerprint recognition technology to ensure the job of loading is not dumped on just one individual. Pep Torres was approached by a Spanish white goods manufacturer to come up with an innovative Father's Day gift. I hope both women and men will think it's time for the men to do more around the house

"I thought it would be good to finish with macho man from the ice age who doesn't do anything around the house except drink beers."


Tuohan vaikuttaa mainiolta ensiaskeleelta kohti "teknologisesti avustettua kotityötasa-arvoa". Mitäpä jos laajennettaisiin tuollainen nappisysteemi koskemaan kaikkea kotityötä? Olisi mukavaa nähdä vaimot pora kourassa tai lamppuja vaihtamassa:

- "Hei, en mää ylety, oon vaan 150 cm pitkä!"
- "No, on sun vaan yletyttävä, kun painonappi antaa vaan sun vaihtaa tuon lampun."

Ja mikä ilo onkaan aviomiehen nähdä vaimo kapuamassa talvella omakotitalon tikkaita pitkin antennia säätämään. Olutpullo kourassa voisi vaan vilkaista välillä, jokohan se vaimo pääsisi viidennellä yrittämällä kolmatta askelmaa korkeammalle mätkähtämättä alas. Olis nimittäin kiire, kun Englannin liigan ottelu alkaa kohta.

Mies pesisi mukisematta pyykit, mutta sitten tulisikin muuton aika. Ja vaimon kantovuoro pesukoneelle. Voi sitä kolinaa rappukäytävässä, kun Rosenlew lipsahtaisi pikku kätösistä.

Työelämäkin uudistuisi perinpohjin. Saman sukupuolen edustaja kun ei saisi mennä kahtena peräkkäisenä päivänä hiilikaivoskuiluun. Uutterat feministiliittolaiset laitettaisiin joka toinen päivä malmia louhimaan ja illalla heidät nostettaisiin kaivoksesta vintturilla ylös kuin kymmennen pientä neekeripoikaa. Ja sitten tietenkin prostituutio mullistuisi, kun naisen pitäisi maksaa joka toinen kerta itse sille läskimahaiselle aktikumppanilleen ja saldo olisi lopulta tasan.

Kumpa tuollainen tasa-arvoteknologia tulisi jo pian!

maanantaina, toukokuuta 02, 2005

Miksi te miehet viitsitte maksaa seksistä?

Sihteeriopistossa vastataan.

Mies 1: Olen havainnut että nuorten hyvännäköisten naisten paneskelu on yllättävän kivaa. En minä mitään kiksejä maksamisesta saa. Jos oppilaslistan naikkoset alkavat jakamaan toosaansa ilmaiseksi, niin se on mulle ihan okei.

Mies 2: Mietipä, aurelie, skenaariota jossa notkut järkyttävässä puutteessa baaritiskillä kuola valuen ja mahla tihkuu konttejasi pitkin kastaen sukkasikin, eikä kukaan mies edes katso sinuun päinkään. Tätä samaa nöyryytystä saat baarissa kerta toisensa jälkeen kunnes kerran onnistut saamaan rumimman miehen baarista, jolta saat ala-arvoista seksiä vetelällä kullilla rumasti takaapäin. Mies ei jätä sinua yön jälkeen rauhaan vaan pommittaa puheluin ja tekstiviesten useita viikkoja. Kivaa, eikö?

Näin nyt vaan sattuu käymään monelle miehelle, joten maailman vanhimman ammatin tarjoajat ovat luonteva ja edullinen ratkaisu ongelmaan. Nainen saa baarista melkein poikkeuksetta aina kun haluaa. Kyse on siis miehen ja naisen eroista.

Lisäksi moni mies haluaa vain ja ainoastaan seksiä, mutta voiko sinunlaisesi nainen sitä ymmärtää? Seksin saaminen on yllättävän kovaa ja väsyttävää puuhaa, joten miksi ei maksullista seksiä? Kyse on aivan tavallisesta tavasta saada seksiä, eikä sitä tule ihmetellä.


Mies 3: Naisonni riipuu miehillä enemmän tai vähemmän ulkonäöstä ja lompakon paksuudesta. Se ulkonäkö on sitten enemmän tai vähemmän onnen kauppaa riippuen siitä millaisen geeniperimän luontoäiti on antanut. Olisi henkevää sanoa että ei ulkonäöllä ole väliä mutta valitettavasti vasta iän karttuessa ihminen alkaa ymmärtämään fyysisen olemuksen väliaikaisen luonteen. Terveyshän on aina enemmän tai vähemmän vaihtelevaa.

Jos oletetaan että lähtee viikonloppuna kapakkaan hakemaan seuraa ja jos sitten onnistuu pokaamaan baarista enemmän tai vähemmän maistissa olevan typyn niin eikö sekin ole hyväksikäyttöä koska toinen ei ole enää siinä vaiheessa kaikkein terävimmillään? Asia erikseen on nähdäänkö se toinen sitten seuraavana aamuna enää niin puoleensavetävänä vai hipsitäänkö vähin äänin tiehensä muistellen sitä tuliko sitä ehkäisyä käytettyä vaiko ei. Veikkaan että siinä vaiheessa ei sitten enää aleta kyselemään papereitakaan vaikka typy näyttäisi epäilyttävän nuorelta. Tietenkin jos lähdetään hakemaan vain yhden illan seuraa niin silloinhan illan voi katsoa onnistununeeksi.

Jotkut lähtevät kapakkaan hakemaan seuraa ja mahdollisesti elämän kumppania, jotkut taas mahdollisesti monen turhan reissun jälkeen kuittaavat moisen olankohautuksella ja valitsevat maksullisen seksin.

Itse tiedän omasta kokemuksesta että ihminen voi tahtoessaan olla ilman seksiä, mutta sen on oltava vapaaehtoinen valinta ei pakon sanelema asia. Jos ihminen joutuu olemaan ilman seksiä esim. siksi ettei saa kumppania niin silloin mielihalut vain kasvavat. Sellainen on ihmisen psyyke.

Onhan sekin totta että ei puolentunnin maksullisessa seksissä mitään romantiikkaa lähdetä hakemaan, mutta homma riippuu ihan asenteesta. Palveluntarjoaja tarjoaa äärimmäisen intiimiä ja herkkää palvelua asiakkaalle ja palveluntarjoajan työvälineenä on se kaikkein kallein eli oma keho jota hän antaa asiakkaan käyttää korvausta vastaan.

Minulle itselleni se tärkein on pehmeä, lämmin ja kimmoisa ihokontakti niin naivilta kuin se ehkä kuulostaakin. Se on ja pysyy riippumatta onko seksistä maksanut vai ei ja riippumatta ulkonäöstä.


Mies 4: Niinpä. Kuten eräs nimimerkki osuvasti allekirjoituksessaan toteaa, että kaikki siitä maksavat, kysymys on vain miten. Missä raja kulkee maksetun ja täysin vapaaehtoisen seksin välillä? Milloin voidaan sanoa, että seksiin ei vaikuttanut mikään muu kuin keskinäinen vetovoima?

Mies 5: Niin, kyllä on moraalisesti paljon arvelluttavampaa:

1.) valehdella ravintolassa, että näinen on kaunis
2.) jutustella "älykkäitä" ja samalla kehuskella naisen eri ominaisuuksia
3.) leikkiä kohteliasta herrasmiestä ja mm. tarjoilla juomia
4.) näytellä, että haluaisi tavata vielä uudestaankin

kaikki tämä vain en takia, että saisi kerran panna.
Se vasta huijjaamista on.

Paljon rehellisempää (ja aikaa säästävää) on sopia asiasta suoraan, ei minua kiinnosta mikä sen naisen motiivi on. Ilotyttö antaa omasta halustaan/suostumuksestaan kuitenkin.


Mies 6: Joo vanha, ruma ja varattu mutta kun rahaa on, niin miksipä ei.
No ainakin vähän sinnepäin. Oikeasti tämä on oikein kivaa puuhaa. Tapaa uusia ihmisiä j.n.e., mutta tärkeintä on että tällä tavalla pääsee panemaan nuoria ja nättejä tyttöjä ja useimmille miehille tämä on hyvin mieluisaa. Tämä on myös erittäin kätevä keino päästä asiaan, jos ei sellainen ravintoloissa notkuminen oikein kinnosta tai siihen ei ole vaan ole aikaa.

Kyllä aina ilmaistakin saisi jos vaan jaksaa yrittää. Taso ei vaan sitten ole yhtä hyvä ja ikääkin ilmaiseksi antavilla yleensäkin on enemmän ja sitten jäävät roikkumaan j.n.e.

Kyllä voi löytää ihan nuoriakin, joilta vähän varttuneempikin voi ilmaiseksi saada, mutta silloin kyllä tytöillä tuppaa olemaan jotain ongelmia ja tarraavat epätoivoisesti kiinni johonkin kuviteltuun turvaan t.m.s. ja tällaisesta tulee ainakin minulle paha mieli koska se vaikuttaa kyllä hyväksikäytöltä.

Jos sen sijaan reilusti maksaa, niin ei se kylläkään mitenkään pahalta tunnu eikä sitten velvoitakaan mihinkään.


Mies 7: Itse olen alle kolmekymppinen ja käyn maksullisissa aina silloin tällöin. En koe itseäni mitenkään rumaksi, lihavaksi, vanhaksi tai luuseriksi, mutta eipä se baarista seuran saaminen ole mitenkään helppoa.

Tuntuu, että 20-30 -vuotiailla naisilla ulkonäkö merkitsee todella paljon. Pitäisi näyttää Ricky Martinilta ja ajella Ferrarilla niin sitten varmaankin baarista saisi seuraa. Nyt tällainen tavallinen n. 180 cm ja 80-kiloinen mies ei kelpaa. En tiedä missä se vika on, olen ihan ulospäinsuuntautunut ja mukava, mutta naamatalu ei kai ole riittävän hyvä. Koen itseni ihan "tavalliseksi", mutta baarissa iskutilanteessa se ei riitä.

Onkin aika turhauttavaa mennä baariin kun tietää, että sieltä on epätodennäköisempää saada seksiseuraa (tai seuraa yleensä) kuin olla saamatta. Maksullisissa sen sijaan seuran saanti on taattua ja pääsee vielä sänkyyn ns hyvännäköisten naisten kanssa.


Mies 8: Monelle tulee n.s. "maksullinen seksi" kuitenkin pitkän päälle jopa edullisemmaksi kuin n.s. "ilmainen" seksi.

Kyllä minäkin esim. pidän oluesta, mutta en tahdo maksaa siitä että saan joka päivä "mäyräkoira olutpakkauksen" oven taakse jota voisin juoda. Ostan olutta VAIN silloin kun itse tahdon, ja VAIN sitä merkkiä ja laatua mitä tahdon.
Prostituoitujen omia kertomuksia

Sihteeriopistolta löytyy prostioitujen omia kertomuksia suhteestaan prostituutioon. Miten prostituutio muuttaa tytön elämää?

Tyttö 1: Mun mielestäni prostituutio ei välttämättä muuta itse elämää mitenkään merkittävästi. Riippuu toki siitä, millaista kenenkin elämä on ollut aikaisemmin. Mä en koe varsinaisesti elämäni muuttuneen. Päämäärät ja unelmat ovat samoja, kuin aikaisemminkin, kuten myös harrastukset ja mielenkiinnonkohteet.

Sen sijaan olen saattanut itse muuttua. Jonkun mielestä olen ehkä muuttunut huonompaan suuntaan, kun taas jonkun toisen mielestä parempaan. En enää välitä mitä muut ihmiset ajattelevat minusta, vaan hyväksyn itseni. Sen myötä minun on tullut helpommaksi myös hyväksyä toiset ihmiset ja kaikkien erilaisuus. En ajattele enää asioista yhtä sinisilmäisesti ja mustavalkoisesti, kuin joskus aikaisemmin. Tämän suhteen toki on vieläkin varaa kasvaa?

En usko olevani kylmempi, tai kovempi, kuin aikaisemminkaan. Miehistä pidän yhtä paljon, kuin ennen, jollen jopa enemmän. Vaikea sanoa tulevasta, mutta en ainakaan uskoisi jatkossakaan suurempia muutoksia tapahtuvan. Olen nyt kaksi vuotta tehnyt "päätyökseni" ja sitä ennen toiset kaksi satunnaisesti.


Tyttö 2: Prostituutio muuttaa elämää monella tavalla, ainakin omalla kohdallani se on muuttanut. Päinvastoin oikeastaan vain hyvään suuntaan Tärkeintä on olla sinut valintansa kanssa sekä kantaa seuraukset läpi elämän, vielä senkin jälkeen kun on jo lopettanut hommat. Itse olen ollut sinut valintani kanssa jo vuosia. Mun on aika vaikeaa ymmärtää jos alalle on ryhdytty vain saadakseen perustoimeentulon tai koheltaakseen, syrjäytyminen ei ole kaukana jos elämässä ei mitään muuta ole kuin huoraaminen. Vaikka mitään muuta konkreettista ei olisikaan ts. töitä tai opiskelua, pääasia että on silti jotakin vastapainoa keikoille.

Tyttö 3: Mun kuvaa miehistä tämä ala ei ole muuttanut, mutta miesten kuvaa musta kylläkin. Ja se tapahtuu normaalisti noin 5 sekunnissa sen jälkeen kun on maininnut saavansa rahaa seksistä. Eli vähemmällä pääsee, jos jättää mainitsematta. Ihmisillä on todella kovat ennakkoluulot ja asenteet.

Omasta puolesta voin sanoa, että pidän siitä mitä teen. Ja aikaisemmin tein ihan samaa. Metsästin miehiä milloin milläkin ilmoituksilla, vain seksin takia... Mutta ihmisten silmissä sama toiminta muuttuu pahaksi, likaiseksi ja rikolliseksi siinä vaiheessa, kun raha tulee mukaan.


Pidätkö aidosti seksistä asiakkaan kanssa?

Tyttö 1: Hyvin harvoin seksi asiakkaan kanssa vastenmielistä on. Vaikka se on monella tavalla erilaista, kuin seksi vakisuhteesa. Harvoin se on kuitenkaan sitä, että toivoo sen loppuvan mahdollisimman pian. Eiköhän jokainen asiakas itsekin huomaa tuntuuko myös palveluntarjojasta hyvältä.

Tyttö 2: Harvoja poikkeuksia lukuun ottamatta pidän aidosti seksistä asiakkaan kanssa. En muuten tekisi tätä hommaa. Orgasmin saan helpommin asiakkaan kanssa kuin seurustelukumppanin kanssa.

Tyttö 3: Kukapa siitä tykkää että joku hikinen ja haiseva mies ähkii päällä, mutta eikö jokaisessa duunissa ole varjopuolensa? Kyse on kai siitä miten asioita pystyy kestämään. Suurin osa asiakkaista on kuitenkin mukavia ja siistejä herrasmiehiä. Eikä tarvitse toista kertaa ottaa epämiellyttävää asiakasta jos ei halua. Herrajumala sentään, seksihän on iloinen ja kaunis asia, miksi siitä halutaan väkisin tehdä niin rumaa... Sinulla on aikamoinen harhakäsitys jos luulet että työmmen on sitä, että makaamme hikisten äijien alla. Työmme on totisesti monipuolista, vaihtelevaa ja haasteellista ja jokainen päivä on erilainen. Jokainen asiakas on yksilö yksilöllisine tarpeineen ja mieltymyksineen. Ja edelleenkin, eikö joissakin avioliitoissa ole niin, että nainen suostuu seksiin vain miestä miellyttääkseen vaikkei itse nauti siitä vaan suorastaan inhoaa sitä. Siis huom. tämä ei kai niin yleistä, mutta sitä tapahtuu silti. Minulle itselleni veren näkeminen tai vanhusten hoitaminen ei soveltuisi.

Feministit eivät luonnollisestikaan anna arvoa prostituoitujen omille mielipiteille, koska feministit tietävät itse paremmin, miltä prostituoidusta tuntuu.

sunnuntaina, toukokuuta 01, 2005

Pari vuotta mennyt

Tänään taitaapi olla blogin kaksivuotispäivä. Kävijöitä on ollut Sitemeter-indeksin mukaan n. 260 000. Pari vuotta sitten blogeja taisi olla 200-300, silloin kun aloitin. Nyt kun blogilistan touhut ovat käymistilassa ja blogeja on paljon, niin tuntuu vaikealta löytää oleellisia kohtia itselleen luettavaksi. Blogisanomat on siinä suhteessa tervetullut uutuus. Useammallekin vastaavalle "best of blogistan" -tyyppiselle julkaisulle olisi varmaan tilausta. Tuollaisessa blogissa pitäisi mielestäni yrittää koota 1. mielenkiintoisimpia keskusteluja, 2. ikimuistoisia merkintöjä, sekä 3. nostaa esille huomionarvoisia uusia blogeja. Itselläni jää paljon lukematta, kun ei ole aikaa tai intoa selata lävitse blogistanin kuumimpia juoruja. Siihen tarpeeseen koosteblogi on mainiosti paikallaan. Näköjään J.P Roosillakin on blogi, jota en ole aiemmin havainnut, vaikka olenkin toisinaan siteerannut hänen mainioita kirjoituksiaan. Mainita voisi myöskin blogin Tilapäisesti Alemmalla Tasolla niille, joilta se on mennyt ohitse.

Tarkastellaan lopuksi vielä uusia lakiehdotuksia maailmalla. Australiassa aiotaan pistää väkivaltaisiksi oletetut miehet ulos kodeistaan.
MEN who bash their wives and children will be packed off to motels or caravan parks so their families do not have to leave their homes under an Australian-first plan announced by the Victorian Government.
USA:ssa suunnitellaan pinkkejä rekisterilaattoja seksirikollisille:
COLUMBUS, Ohio -- Some Ohioans convicted of drunken driving can be seen driving vehicles with yellow license plates. If one Ohio lawmaker has his way, sexual predators could soon have to drive vehicles with pink license plates, NBC 4's Erin Tate reported.

"It identifies them," said Rep. Michael DeBose, (D) 12th District. "The primary reason they can prey is because they're camouflaged from who they really are."

"It may act as a deterrent to keep them from driving around and causing trouble"