keskiviikkona, maaliskuuta 30, 2011

Suosiiko verotus miehiä?

80% of women graduates 'won't repay loan' after tuition fees rise
An analysis of the student loan system shows that middle-income men who will finally pay-off their loan at the age of 47-50, will bear the brunt of the cost of higher education.
”Rikkaita suosiva verotus suosii miehiä”
Vasemmistonaisten mukaan oikeudenmukainen progressiivinen verotus tasaa tuloeroja ja tukee myös sukupuolten välistä tasa-arvoa. Siksi Vasemmistonaisten mielestä kaikkia tuloja eli pääoma-, palkka-, eläke- ja tukituloja pitää alkaa verottaa saman progressiivisen asteikon mukaan.

Suomen nykyinen verojärjestelmä suosii pääomatuloja palkka- ja tukitulojen kustannuksella. Mitä suurempien pääomatulojen saajista on kyse, sitä suurempi on miesten osuus, muistuttaa Vasemmistonaiset.
Mutta... Ruotsissa miehet maksavat 55 enemmän veroja kuin naiset.
Kvinnor: 211 miljarder kronor
Män: 328 miljarder kronor
Ikuiset teinipojat

Miehet kulkevat omia polkujaaan

maanantaina, maaliskuuta 28, 2011

Miesjuna

Miesjuna

Patriarchy, Porn and Rape: Mistakes of Feminism

Naisliike teki tilaa Stubbille ja Soinille
Olen pohtinut, missä määrin Stubb pyrkii rikkomaan perinteistä miespoliitikon kuvaa urheilemalla iltapäivälehdissä tiukoissa pyöräilytrikoissa ja esittelemällä omaa ruumistaan feminiinisessä positiossa. Vaikka se on suomalaiselle miespoliitikolle poikkeuksellista, hän ei menetä ruumiinsa fallista hallintaa. Sikäli teko ei ole kumouksellinen vaan päinvastoin: hän uudistaa tiettyä ideaalityyppiä maskuliinisuudesta.

Toinen esimerkki on Timo Soini ja se, kuinka performatiivisuutta voidaan ymmärtää niin, että se luo asiantilan, johon se itse viittaa. Soini puhuu esimerkiksi ”karvaperseduunareista”, mutta sellaista ihmisryhmää ei ole olemassa ennen kuin hän luo sen sanoillaan.
Let's not go Dutch: Attractive women expect their date to pay for dinner because they're worth it

Lukijat paljastavat: Baarista saa aina seksiseuraa

sunnuntaina, maaliskuuta 27, 2011

Miesten linnake

Puhakka: Perussuomalaiset voi luoda miesten linnakkeen
Vasemmistoliiton puoluesihteerin Sirpa Puhakan mielestä naisten on syytä olla huolissaan perussuomalaisten suosiosta. Puolueen vaalivoitto voisi tarkoittaa miesten linnakkeen syntymistä Suomeen, sillä perussuomalaisten kannattajat ja ehdokkaat ovat paljolti miehiä.
PROTOVIHREÄ JA TURHAT JÄTKÄT
Kunnon protovihreän tavoin Anukin on ihmetellyt, miksi galluplukemat ovat sitä, mitä ne nykyisin ovat. Ja hän on hoksannut, että kyseessähän on keski-ikäisten miesten kapina. Asia on protovihreälle varmasti hieman outo, koska protovihreän tuttavapiirissä ei varmaankaan näitä tavallisia persjalkaisia konservatiivisia keski-ikäisiä miehiä juuri ole. Hän on saattanut nähdä niitä esim. kaupalla käydessään, he ovat saattaneet olla tikaspuilla, päällään persuuksista roikkuvat haalarit, ympärillään omituisen leveä vyö, missä on kummia ulokkeita ja he ovat puuhanneet katonrajassa jotain jollain vehkeellä joka näyttää vähän hiustenkuivaajalta, mutta sen ruuttaosa on kapeampi ja pyörivä.

Protovihreän lause itse ansaitusta korkeasta palkasta on varsin kuvaava. Protovihreä kun ei yleensä ansaitse itse palkkaansa, vaan se tulee juuri näitten kapinoivien keski-ikäisten tienaamista veromarkoista. Tämä kyseinen protovihreä kertoo ammatikseen kulttuurituottajan. Termihän meinaa sitä, että kulttuuri on itse tuotettu ja muilla maksatettu. Protovihreä näkee luonnollisena asiana, että keski-ikäiset duunarit elättävät hänet, muttei hyväksy, että he käyttävät tienaamansa palkan oman ja perheensä elintason kohottamiseen. Aika julmaa, sanoisinko. Meillä keski-ikäisillä miehillä ei olis tuohon kanttia, mutta me ei muutenkaan tykätä tunkea kärsäämme toisten asioihin.

Kun protovihreä harmittelee sitä, että perus- ja ammattikoulutuksella on tähän mennessä, piru vie, voinut saavuttaa paremmat tulot kuin akateemisella, niin en usko hänen tarkoittavan akateemisilla vaikkapa insinöörejä tai ekonomeja, vaan enempi näitä yhteiskunta- ja kulttuuritieteitten suojatyömaistereita. Verrattuna esim. konservatiiviseen keski-ikäiseen Ykään, on protovihreällä melkoinen määrä röyhkeyttä. Minäkin teen työtä, jonka rahoittaa yksityisen puolen duunarit veromarkoillaan. Mutta ei mulla ole kanttia vaatia, että minun pitää tienata enemmän kuin ne ihmiset, jotka minut elättävät.

Varmaankin siksi, että protovihreän mielestä Ykä on tässä maailmassa turha jätkä.

Niin kuin on myös rakennusmestari Rantanen, joka piirsi sen talon, missä protovihreä asuu.

Ja timpuri Timonen, joka rakensi sen saman talon.

Ja maalari Mustonen, joka maalasi, petsasi ja lakkasi pinnat.

Ja sähkömies Suhonen, joka asensi piuhat, niin että protovihreä voi tietokoneellaan vaikkapa naputella kirjoituksia, joissa hän halveeraa sähkömies Suhosta.

Ja insinööri Itkonen, joka pitää voimalassa huolen, että protovihreällä riittää virtaa naputella vaikkapa läpi yön.

Ja putkimies Pasanen, joka asensi pöntöt ja röörit, jotta protovihreä voi mahan möyrähdellessä toimittaa sisäisen postinsa mukavasti posliinipöntöllä.

Ja laitosmies Laatikainen, joka pitää huolen, ettei pönttö ole kuiva, vaan sisäinen posti molskahtelee mukavasti veteen. Vesi on hyväksi myös vaikkapa ruuanlaitossa ja peseytymisessä.

Ja paskakuski Pesonen, joka pitää huolen, ettei sisäinen posti vallan tuki säiliöitä.

Ja yleisveronmaksaja Virtanen, joka pitää huolen siitä, että protovihreän suolenmutkassa on yleensäkin täytettä.

Ja kauppias Kokkonen, jonka kaupasta protovihreä voi hakea eettisiä ja luonnonmukaisia elintarvikkeita suolenmutkaa täyttämään.

Ja jakeluautonkuljettaja Antikainen, joka tuo ne elintarvikkeet kauppaan.

Ja maanviljelijä Mutikainen, joka viljelee ne luomuperunat.

Ja postimies Purola, joka pitää huolen siitä, että Vihreä Lanka tulee protovihreälle ajoissa.

Ja painaja Penttinen, jonka ansiosta lehdessä on tekstiä ja kuvia.

Ja paperimies Putkonen, joka pitää huolen, että on jotain, mihin sen Vihreän Langan voi painaa.

Ja ekonomi Erkkilä, joka luovutti spontaanin monikulttuurisuuden tukemiseen lompakkonsa, kännykkänsä ja kaksi etuhammasta.

Ja konstaapeli Korhonen, jonka protovihreä voi soittaa hätiin, jos hän näkee yhtäaikaa enemmän kuin kaksi kappaletta kaljupäisiä miehiä ja alkaa ahdistaa.

Ja kapteeni Kallio, joka kouluttaa kaiken varalta sotilaita, jotta meillä olisi jatkossakin maa, joka voi elättää protovihreää, joka haukkuu ammatikseen maata, joka hänet elättää.

Näin muutama mainitakseni. Turhia jätkiä, joka ainoa.
Vasemmiston petos
Koska vasemmisto on profiloitunut feministiliikkeeksi eli miesvihan liikkeeksi, suomalaisen työläismiehen täytyy olla joko hullu tai kärsiä todella pahasta kognitiivisesta dissonanssista mikäli hän äänestää vasemmistoa. Mutta myös tapa, jolla vasemmisto pyrkii kompromettoimaan työväenluokan ja erityisesti työläismiehet - kutsuen heitä "junteiksi", "apinoiksi", "sivistymättömiksi", "luusereiksi" ja ties millä nimillä, kertoo häpeämättömästä elitismistä.

Suomalainen työväenluokka voi pahoin, ja syystäkin. Suomessa ei ole enää työväenpuolueita. Oikeastaan ainoat puolueet, jotka ylipäänsä mitenkään välittävät perinteisestä työväenäänestäjästä - ammatissa toimivasta miehestä - ovat Perussuomalaiset ja Kristillisdemokraatit. Kokoomus on profiloitunut ylempien toimihenkilöiden eliittipuolueeksi ja Keskusta junttipuolueeksi. Vasemmiston petos on silmiinpistävä.

perjantaina, maaliskuuta 25, 2011

Ghetto

Liian vähäinen seksi voi tappaa

Tämä on teksti siitä, miten Iiris Ruohosta, 55, tuli feministi
Ruoho on ollut kantava voima tamperelaisessa tiedotusopillisessa naistutkimuksessa.

Ruoho alkoi tutkijaksi 1990-luvun alussa tutkimalla sitä, mikä ei sen ajan vakavia tutkijoita kiinnostanut: populaarikulttuuria. Ruoho tutki päivittäissarjoja, ensin esimerkiksi Ruusun aikaa, sitten Dallasia.

Artikkelissaan Saippuoiden feministinen kritiikki vuodelta 1994 hän argumentoi näin: "Feministinen tutkimus toistaa yhtälöä saippua-ooppera=feminiinisyys=massakulttuuri. Näin tehdessään tutkimus piilottaa naisten keskinäisissä suhteissa ilmenevän epäsymmetrian. Naisten ja saippuoiden yhdistäminen on poliittinen teko, jonka seuraukset on tiedostettava. Saippuaooppera on lopulta yksi sukupuoliteknologia."

Sen jälkeen toimittajat soittivat jatkuvasti ja kysyivät, miksi Kauniit ja rohkeat onkaan niin suosittu.

Feministisiksi innoittajikseen Ruoho mainitsee Aino Saarisen sosiologian laitokselta ja Irma Kaarina Halosen tiedotusopin laitokselta.

Myöhemmin Ruoho itse on ollut monen innoittaja.

"Opettajana olen varmaankin ollut jollekin esikuva. Mutta täytyy myös tunnustaa, että ajat muuttuvat."

Ruohon mukaan feministisestä tiedotustutkimuksesta on tullut oma saarekkeensa, "ghetto". Feminististä tutkimusta on vähätelty ja tutkijat leimattu suppean alan tutkijoiksi.
Naisjärjestön palkitsema Söderman: Suomen suurin tasa-arvovääryys vanhusten huono kohtelu
– Jos katsoo, ketkä eläkeläiset ovat köyhiä, heistä ylivoimainen enemmistö on naisia. Jos katsoo, ketkä ovat hoidossa, he ovat naisia.
Aaargh

Valkoisen miehen uhriutuminen

Anu Silfverberg: Kuka on uhri?
Eriarvoistuminen on varmasti yksi syy nukkuvien puolueen nousuun, mutta on muutakin. Ajan henki on itsekäs ja yksilökeskeinen, ja epämääräinen duunari-identiteetti vailla vasemmistolaista jakamisen pakkoa tarjoaa houkuttelevan uhriposition.

Wannabe-sorretut eivät hyökkääkään ylös, vallanpitäjää päin, vaan etsivät kohteekseen jonkun pienemmän ja heikomman.

Perusratkaisu on, että otetaan niiltä, joilla on vielä vähemmän. Leikkaukset voidaan aloittaa kehitysavusta, pakolaisilta ja eläimiltä, siis heikoimmassa asemassa olevien auttamisesta.

Persujen apulaispuoluesihteeri on myös julistanut tavoitteeksi sysätä "vihreä vouhotus homo- ja lesboliittoineen takaisin marginaaliin, minne ne kuuluvatkin". Suoremmin voisi sanoa vain: sorretut takaisin sorrettavaksi.

Vihaisten miesten luokkataistelussa on unohtunut, ettei sinikaulusmiehen sortaja ole se nainen, homo tai ulkomaalainen. Naisten palkat ovat jo kyllin alhaalla, homojen oikeudet monella tapaa rajatut, ja useimmat maahanmuuttajat ovat niin köyhiä, että ahtaajan palkkoja he eivät osaa edes kuvitella. Merkittävin ero löytyy köyhän ja kipeän valkoisen heteromiehen ja rikkaan ja hyvinvoivan valkoisen heteromiehen väliltä.

Vallanpitäjän tornissa ei istu kukkahattuinen ituhippi transvestiitin apurahatutkijan kanssa. Siellä istuu ikävä kyllä samannäköinen tyyppi: valkoinen mies. Tällä kertaa vain kaulassa ovat valkoiset kaulukset.
Anulla menee uhriretoriikan tulkinta väärin. Persut eivät käytä uhriretoriikkaa valkoisen miehen puolesta, eivätkä he väitä, että valkoiset heteromiehet olisivat sorrettuja.

Suurin valkoisen miehen sortaja on asevelvollisuus, eivätkä Persut ole sitä lopettamassa. Persut eivät puhu syrjäytyneiden miesten tai huoltajuuskiistoissa kärsineiden miesten puolesta.

Persut eivät ole maskulistien asialla.

Anu on väärässä myös väittäessään, että "Vallanpitäjän tornissa ei istu kukkahattuinen ituhippi transvestiitin apurahatutkijan kanssa.". Tuo kuvattu henkilö on nimenomaan vallassa tasa-arvopolitiikassa. Ei siellä valkoisia heteromiehiä ole.

torstaina, maaliskuuta 24, 2011

Miehet ilman naista kolmella tyylillä

Voi pojat!
Suomessa miesten alakynttä hahmotteli kirjailija Henry Laasanen pari vuotta sitten.

Naisten seksuaalinen valta -teoksen mukaan parinmuodostumista ohjaavat käsitykset osapuolten arvosta kumppaneina. Mitä korkeampi markkina-arvo, sitä enemmän valtaa ihmisellä on sanella seksisopimuksen ehdot.

"Naiset ovat tutkitusti hypergamisia eli hakevat kumppania itseään korkeammalta tasolta", Laasanen toistaa teoriaansa puhelimessa. "Heikoimmassa asemassa markkinoilla ovat 'alemman tason miehet' eli ATM:t."

Mitä paremmin naisilla menee, sitä harvemmalle ATM kelpaa.

Juuri kun markkina-arvoteoria oli painumassa unholaan (sen lukuisten kriitikoiden iloksi), puhe pulpahtelee taas.

Naisenkaipuun turhauttamat yksilöt protestoivat Laasasen mukaan kahdella tavalla.

Toinen puoli ei lähde lainkaan mukaan perhetouhuun, vaan irrottautuu naisista – kuten Hymowitzin kirjassakin nyt todetaan. Maailmalla heidät tunnetaan MGTOW-miehinä eli Men Going Their Own Way.

Toinen puoli ryhtyy pelimiehiksi ja pyrkii kaatamaan mahdollisimman paljon naisia.

Kolmaskin naisenkaipuun turhauttama tyyppi näyttäisi manifestoivan. Internetin syövereissä ATM-käsitteen liepeille on kehkeytynyt omalaatuinen itsesääliskene, jossa seurusteluyrityksistä luopuneet nuorukaiset rypevät yhdessä, vaativat oikeutta seksiin ja vähän vihaavat naisia.

Heidän edustajiaan pyrkii eduskuntaankin: netissä huomiota herättänyt Piraattipuolueen ehdokas Panu Horsmalahti (s. 1988) Tampereelta on huolissaan miesten asemasta ja seksin puutteesta. Hän on vaatinut hallitukselta muun muassa bordellien laillistamista, aikuisviihteen parempaa saatavuutta ja tyttöjen halukkuuden lisäämistä valistuksella.

Nämä miehet eivät ole poikamaisia pleikkarimiehiä (jotka haistattavat pitkät naisille – ainakin seuraavaan hengenvetoon).

He eivät ole meneviä sinkkumiehiä (jotka aikovat kaataa naisen).

He ovat puutteessa. He tilittävät ja vonkaavat.

Miesliike ei ymmärrä

Repressiivinen toleranssi
Kulttuurimarxismin tärkein työväline on poliittinen korrektius. Se on osa tätä repressiivistä toleranssia (tukahduttavaa suvaitsevaisuutta), koska sillä pyritään mielen ja kielenkäytön hallintaan. Poliittinen korrektius on pohjimmiltaan kompromettointia, suvaitsemattomuutta, mustamaalaamista ja sensuuria - asioista ei saa puhua niiden omilla nimillä. Ja kun vapaa keskustelu on "kohteliaisuuden" nimessä kielletty, sitä pyritään ohjaamaan kulttuurimarxismin haluamilla tavoilla. Hämmennys, pelko, demoralisaatio - kas siinäpä vasemmiston keinot.

Mitä tähän repressiiviseen toleranssiin kuuluu? Se on tiivistettävissä kymmenkohtaiseen ohjelmaan:

1. Tehotoisto. Repressiivisen toleranssin kohteena olevasta asiasta (homous, feminismi, maahanmuuttajat) on puhuttava kovaa ja usein mediassa eli tehotoisto - perinteinen manipulaation keino siis. Toistetaan joka tuutista kunnes varmasti menee perille.
2. Instituutioiden soluttaminen. Konservatiivisten instituutioiden, varsinkin kirkkojen, katsannot on muutettava ja tuettava Raamatun sanan vastaista teologiaa tai yhteiskunnallisissa instituutiossa yhteiskunnan vastaista agendaa.
3. Kompromettointi. Instituutiot, varsinkin kirkot, tulee saattaa huonoon valoon ja niiden moraalinen arvovalta tulee murenetaa - saattamalla ne naurunalaisiksi, keksimällä skandaaleja, vetoamalla suvaitsemattomuuteen jne.
4. Tieteellinen sanahelinä. On vedottava tieteeseen ja julkiseen mielipiteeseen vaikka ilman perusteita, sillä tieteellä on helppoa vakuuttaa suuret massat.
5. Pedigree underdog. Kohteena olevan asian edustajien (homojen, naisten, maahanmuuttajien jne) on tietoisesti otettava uhrin asema vaikka ovat haastajia ja vaikka he olisivatkin etuoikeutetussa asemassa.
6. Help, help, I'm being repressed!. On vedottava kaikessa syrjintään ja suvaitsemattomuuteen. Ns. kunnon kansalaiset pitää esittää sortajina, riistäjinä ja bigotteina.
7. Valkomaalaus. Kohteena olevan asian edustajat on kuvattava positiivisesti. Mistään tämän asian edustajien kipupisteistä (sukupuolitaudit, psyykkiset ongelmat, väkivaltaisuus, väärinkäytökset, rikollisuus) ei saa puhua. Kaikki tutkimukset asiasta on kiellettävä tai nujerrettava.
8. Vastustajien mustamaalaus. Vastustajat on leimattava ja heistä on tehtävä huonoja ihmisiä - asiallisilla perusteilla ei väliä, kunhan pidetään meteliä.
9. Selkäänpuukotus: asian arvostelijat on saatettava huonoon valoon, ja henkilökohtaiset heikkoudet tulee nostaa framille.
10. Vastustajien leimaaminen sairaiksi. Fobiat ovat lääketieteellisiä termejä, ja niitä ei voi antaa kevyin perustein. Siksi sellaisia käsitteitä kuin homofobia, gynofobia, islamofobia jne tulee käyttää leimaavasti ja syrjivästi. Vastustaja ei enää ole tällöin vakavasti otettava.

Tässä on muuten syy siihen, miksi miesliike ei milloinkaan tule saamaan ääntään kuuluville eikä heitä tulla ikinä pitämään muuna kuin yhdentekevinä ruikuttavina luusereina - vaikka heillä kyllä on aivan oikeita ja ikäviäkin asioita takanaan. He tietävät mitä he haluavat, mutta he eivät tiedä miten he saavuttavat sen, sillä he eivät ymmärrä tätä kymmenkohtaista ohjelmaa.

sunnuntaina, maaliskuuta 20, 2011

Yliopistolehti

Simpanssifilosofi kirjoittaa...

Nimetön kommentoija neuvoi jokin aika sitten lukemaan Yliopisto -lehteä 2/2011. Kiitos vinkistä, sieltä löytyikin mielenkiintoinen Pauliina Suden kirjoittama artikkeli, jossa kolme tutkijanaista paljasti suhteensa tissiliivinpolttajiin. Keskustelemassa olivat sosiaalipsykologi ja antropologi Katriina Järvinen, sosiaaliantropologi Tuulikki Pietilä sekä EU:n naisjärjestölobbari ja naistutkija Anna Elomäki. Järvinen ei ole feministi, Pietilä ja Elomäki ovat, jälkimmäinen vaan näyttää polttavan nuotiotaan suuremmalla liekillä.

Naisilta kysyttiin, minkä asian he haluaisivat polttaa roviolla. Pietilä polttaisi masennuslääkkeet vastaluseeksi suoritus- ja kasvukeskeiselle arvomaailmalle, joka puristaa yhtä lailla naisia ja miehiä. -Tämähän oli viisaasti sanottu. Lobbari Elomäki ei tällaiseen moniarvoisuuteen pystynyt, sillä hän poltti keittiöpyyhkeen vastalauseena naisten harteille sälytetystä palkattomasta työstä ja hoivaamisesta. -Se oli jo sitä telaketjumeininkiä, josta puuttuu ymmärrys ihmisyydestä. Järvinen olisi polttanut Simone de Beauvoirin kirjan Toinen sukupuoli, koska nainen on nykyään monessa asiassa ensimmäinen sukupuoli. -Modernia!

Tässä muutama lainaus kultakin naaraalta.

Järvinen:

* Feministit ovat pilanneet oman asiansa.
* Minusta on aika pehmeää olla lasten kanssa, hoivata ja huolehtia, rakastaa kauneutta ja kotoista ruoantuoksua. Sosiologian peruskurssilla hämmästyin kuullessani, että sitä kutsuttiin reproduktioksi ja pidettiin tuottamattomana. Olin luullut, että se on hienointa mitä on.
* 1960-70 -luvulla suomalaisessa feminismissä tehtiin vääriä valintoja, kun kovat arvot voittivat.
* Feminismiin liittyy kotirouvapelkoa.
* On huolestuttavaa, ettei meillä kasvateta tyttöjä myös äideiksi ja naisiksi Venäjän tapaan.
* Ilmankos en ymmärtänyt yhtään mitään, kun yritin lukea Naistutkimus -lehteä.
* Olen huolissani. Huomaan sensuroivani itseäni, sillä olen kuullut tarpeeksi monta kertaa, että olen aina väärässä.
* Ikinä ei tiedä, milloin pitäisi olla sukupuolisensitiivinen ja milloin sukupuolineutraali.
* Pitäisi saada pähkinänkuoressa ohjeet siitä, miten puhua niin, ettei kukaan tarttuisi kurkkuun.
* Naistutkimuksen piti purkaa valtarakenteita, mutta sen alalla ne tuntuvat olevan korkeammat kuin millään muulla tieteenalalla.
* Lisa Keltikangas-Järvinenon puhunut siitä, että sukupuolentutkijat ottavat tiukasti kantaa naisille epäedullisiin tutkimustuloksiin, mutta miehiä selvästikin saa kritisoida.
* Feministit keräävät nyt kiviä, joita ovat viime vuosikymmenet itse heitelleet.
* Kysyin tytöiltäni, kokevatko he joskus tulleensa kohdelluksi huonosti siksi, että ovat tyttöjä. Molemmat olivat heti, että ei tod! Opettajat pikemminkin syrjivät poikia.

Pietilä:

* Feministi -sanalla on tosiaan paha kaiku. En silti ajattele, että feministit olisivat itse pilanneet asiansa.
* Jokaisen lauseen kohdalla on nykyään tasapainoteltava: voiko edes puhua naisista ja miehistä.
* Voisihan sitä suhtautua lähtökohtaisesti yhtä lailla kriittisesti niin naisiin kuin miehiin eikä tutkia vain abstrakteja ideoita.
* Feminismi -sanasta on tullut kirosana.

Elomäki:


* Jos he (ihmiset) haluavat olla kotona, niin totta kai – mutta jos joku ystäväni haluaa jäädä kolmeksi vuodeksi kotihoidontuelle ja samalla hukkaa oman uransa, saatan kysyä miksi!
* Samasta työstä pitää maksaa sama palkka.
* Eikö tuo ole paluuta menneeseen (kommentti Järvisen äidiksi kasvattamiseen).
* Yli puolet alle kolmevuotiaitten lasten äideistä on kotona. Feministinen malli hoitovastuun jakamisesta ei ole mitenkään yleisesti omaksuttu.
* Korostamalla työtä ja uraa feminismi pelaa uusliberalismin pussiin.
* Näen itseni vasemmistolaisena feministinä.
* Sukupuolentutkimuksen oppiaineessa tutkitaan paljon Judith Butleriin liittyvää postmodernia strukturaalista teoriaa, mutta myös queer -feminismiä. Uskotaan sukupuolen sosiaaliseen rakentumiseen.
* Postmodernit feministit ovat lukeneet Foucaultia ja Derridaa, jopa Lacania. Nyt uusi feministisen ajattelun puolue on ottanut esikuvakseen Gilles Deleuzen.
* Monet teoreettisen akateemisen naistutkimuksen keskustelut ovat sellaisia, joita ulkopuolisen on vaikea ymmärtää.
* Kyllä minä identifioidun naiseksi, vaikka se ehkä joidenkin mielestä on vanhanaikaista.
* Itse kirjoitan naisten välisestä solidaarisuudesta, tosin erittäin abstraktilla tasolla. Tutkin tapoja, joilla feministiteoreetikot ovat viime aikoina näitä suhteita pohtineet.
* Sääli, ettei feminismi ole kyennyt tarjoamaan keskustelukanavaa miehille.

keskiviikkona, maaliskuuta 16, 2011

Naisia lisää

Wallin: Naisia johtopaikoille vaikka kiintiöillä

Valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri Jyri Häkämies (kok.) löytää kolme tapaa lisätä naisten osuutta yhtiöiden johdossa.

EU:n oikeuskomissaari Viviane Reding väittää, että ne yritykset, joiden hallituksissa on naisia, tekevät isompaa voittoa.

SEGREGAATIOSTA

How Feminists Get the Men’s Rights Movement Wrong

Ovatko naiset liian kranttuja?
Sinkkunaisia pidetään liian valikoivina, mutta oikeasti kranttuja ovat miehet. Kysynnän ja tarjonnan laki on heidän puolellaan. Suomessa on eniten sinkkunaisia koko EU:ssa – Helsingissä kymmeniätuhansia enemmän kuin sinkkumiehiä.
Flirtti työpaikalla vaatii tilannetajua
Jos kollega kehuu ulkonäköä ja iskee silmää, tilanne voi olla hauska tai imarteleva. Jos kokemus on ahdistava, se on seksuaalista häirintää.

tiistaina, maaliskuuta 15, 2011

JYYn tasa-arvo- ja yhdenvertaisuuspäivä

Latino men are possessive and Asians are rubbish in bed: One woman's politically-incorrect verdict on interracial lovers

Kauhanvarresta telaketjuun

Tasa-arvo ei toteudu aina edes silloin, kun tietoista syrjintää ei ole

office_environment_comic.jpg

Men 55 and older face soaring unemployment


5 Ways Feminism Has Ruined America

JYYn tasa-arvo- ja yhdenvertaisuuspäivä | JYY Equality Day
Ajankohta 16. maaliskuuta 2011 klo 8:00 - 17:00

Luennot (päärakennuksen sali C 3)

Klo 14:00 SETAn kouluttaja Petri Janhunen: Sukupuolikasvatus peruskoulussa

Klo 16:00 Sukupuolijärjestelmän tutkija Henry Laasanen: Miesliikkeen kamppailu tasa-arvon totuudesta
LISÄYKSIÄ:

Panu Horsmalahti Radio-Rockissa

Thomas Wallgren (Julkaistu myös Hesarissa mielipidekirjoituksena)
Suomalaiset miehet, myös koulutetut, ovat Euroopan väkivaltaisimpia. Joka viides suomalaisnainen on kokenut väkivaltaa nykyisessä parisuhteessaan. Suomessa viisitoista miestä tappaa rakkaansa joka vuosi. Kunniastaan he yleensä pitävät kiinni - viimeiseen saakka.

Joskus häpeän olla valkoinen, suomalainen korkeasti koulutettu mies jolla on tällaisen miehen asenteet. Se on kuitenkin kohtaloni. Sen kanssa on tultava toimeen.

maanantaina, maaliskuuta 14, 2011

Tuskin tasoittuvat koskaan

Sukupuolten palkkaerot tuskin tasoittuvat koskaan
Tasa-arvovaltuutettu myöntää, että keskustelu palkkaeroista on välillä turhauttavaa seurattavaa.

- Tuudittautuminen yleiseen hyvään oloon ärsyttää, sillä todellisuus on täynnä raastavaa syrjintää.
Politiikkaradio: Miten käy naisten ensi vaaleissa?

”Miesten on syytä vähän pelätä”

Why Do MRAs Hate Feminists So Much?

perjantaina, maaliskuuta 11, 2011

Assange uutinen

Ruotsissa kohu poliisin ja Assangea syyttävän naisen yhteyksistä

Assangen raiskausjutun tutkinnassa törkeää puolueellisuutta

Julian Assange police investigator a friend of sex assault accuser

The police investigator who first interviewed two Swedish women about allegations of rape and sexual assault against Julian Assange is a friend and political associate of one of the women, a Swedish newspaper has claimed.

The female officer became friends with the woman referred to in court as Miss A through Sweden's Social Democratic party, in which both are involved, according to Expressen. The pair corresponded on the internet 16 months before the allegations were made against Assange.

The paper said the officer had made anti-Assange comments on the internet.

According to Expressen, Miss A and the police interrogator had internet contact in April 2009, when Miss A wrote a blog about white men "who take the right to decide what is not abusive". The officer commented that the author "puts her finger on the bottom line and speaks out", to which Miss A replied: "Hello! Thanks for the compliment. And like you say, white men must always defend the right to use abusive words. Then they of course deny that these very words are part of a system that keeps their group at the top of the social ladder."

The paper said that when another newspaper, Aftonbladet, hosted a recent webchat with Assange, the officer commented "What the heck is this! Judgment zero!" The previous day she had commented on the same page: "Way to go, Claes Borgstrom!" Borgstrom is the lawyer representing the women and a former SDP politician, who Assange's team has argued is acting from political motives.

Interrogator in the Assange case friend with woman accusing Wikileaks founder

Police superintendent Ulf Göranzon tells Expressen that he is not aware of the fact that the police interrogator is a friend of one of the plaintiffs.
What do you say to those who mean that the public trust for the police has been tarnished by the fact that one of the investigators is a friend of one of the plaintiffs?

- Since I do not have any facts, other than rumours, I will not comment on that.

Karin Rosander, information director at the Office Of The Public Prosecutor, comments on the new findings:

- We know that rumours are going around, but the prosecutor has explicitly said that she will not give any comments in this matter while there is an ongoing process in England.

Assange case officer 'friend' of accuser: report

Kommentti: Is there anyone connected with this disastrous case, (for the prosecution, or the defence, and from the Prime Minister down to the humblest policeman), who isn't inept, incompetent, ignorant, incapable, immoral, unethical, unprincipled or unprofessional? Every one of them should be disciplined and/or sacked.

torstaina, maaliskuuta 10, 2011

Avioliittomalli

Unlocking the Men’s Rights Movement

Amanda Marcotte’s Latest “Nice Guy” Rant


‘Work is like slavery’: Teenage girl who spends benefits on drink and nights out 'can't be bothered' to get a job

Tracy McMillan: wedded to error?


A US report shows more liberated times have brought a new marriage model that is better for men, women and children


US-blogi: Anneli Jäätteenmäen pin-up kuvat Jallussa?

Kutsu: Tasa-arvopaneeli 10.3.2011

Miesten tasa-arvo ry järjestää tasa-arvon ja Minna Canthin päivän kunniaksi miespoliittisen vaalipaneelin lauantaina 19.3.2011. Tilaisuus järjestetään Helsingissä, Miessakit ry:n tiloissa (Annankatu 16 B 28) noin kello 17.30-19.30.

Kysymysideoita otetaan vastaan. Paikalle voi myös saapua esittämään kysymyksensä henkilökohtaisesti.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Tasa-arvon päivän 19.3.2011 vaalipaneelin osanottajat (aakkosjärjestyksessä):

Simon Elo (Perussuomalaiset)
Panu Horsmalahti (Piraattipuolue)
Ahti Hurmalainen (Suomen Kristillisdemokraatit)
Mikael Jämsänen (Suomen Sosialidemokraattinen Puolue)
Petri Kaivanto (Muutos 2011)
Elina Laavi (Kansallinen Kokoomus)
Timo Latikka (Suomen Keskusta)
Janina Mackiewicz (Suomen ruotsalainen kansanpuolue)
Jukka Relander (Vihreä liitto)
Kari Uotila (Vasemmistoliitto)

keskiviikkona, maaliskuuta 09, 2011

Jälkilöylyt

Eduskuntavaaliehdokkaat ministeri Stefan Wallin ja hänen valtiosihteerinsä Marcus Rantala kampanjoivat naistenpäivänä valtion piikkiin.

Nice guys ja Seriously, there’s nothing nice about Nice Guys

Lisääkö feminismi sukupuolten välisiä eroja?

Feminismi vapauttaa miehetkin

The Solution to MRA Problems? More Feminism

Syrjäytyminen alkaa jo peruskoulussa
Temperamentti-piirteillä on merkitystä siinä, miten nuori menestyy koulussa ja syrjäytyykö hän sosiaalisista suhteista. Tulokset antavat viitteitä siitä, että koulu antaa vain vähän tukea poikien vilkkaammalle temperamentille. Tässä saattaa olla eräs syy sille, että pojat syrjäytyvät herkemmin jatko-opinnoista ja työelämästä kuin tytöt.
Pörssin ainoa naistoimitusjohtaja: vuodessa 71% kurssinousu

ERIN CARDONE: Feminism gone too far in Canada


”Haluan haastaa sovinistin”
Pekonen uskoo, että sovinistin läsnäolo tuo naisten päivän keskusteluun terävyyttä.

– Haluan myös haastaa sovinistin, hän sanoo ja kertoo saaneensa pelkästään positiivista palautetta Harjakaisen tulosta.
Feministien mieliväittely tapahtuu sovinistin kanssa. Maskulistin kanssa heitä ei huvita väitellä.

Scott Adams, author of the Dilbert blog, deleted his controversial post in which he acknowledged the reality of anti-male sexism, then told MRA's to "get over it, pussies".
The reality is that women are treated differently by society for exactly the same reason that children and the mentally handicapped are treated differently. It's just easier this way for everyone. You don't argue with a four-year old about why he shouldn't eat candy for dinner. You don't punch a mentally handicapped guy even if he punches you first. And you don't argue when a women tells you she's only making 80 cents to your dollar. It's the path of least resistance. You save your energy for more important battles.

Naisille halutaan lisää liksaa ja hallituspaikkoja

tiistaina, maaliskuuta 08, 2011

Naispäivä

Valtaosa suomalaisista kannattaa palkkatasa-arvon pyrkimistä myös laman aikana. Vastusta löytyy perussuomalaisten kannattajista.
Vastaajilta pyydettiin kannanottoa väitteeseen ”Vaikeasta taloustilanteesta huolimatta pitää naisten ja miesten perusteettomia palkkaeroja kaventaa niin, että naisen euro on vähintään 85 senttiä vuonna 2015." Samaa tai jokseenkin samaa mieltä on 79 prosenttia ja eri tai jokseenkin eri mieltä 13 prosenttia vastaajista.

Naisista väitettä tukee 87 prosenttia ja miehistä 70 prosenttia. Eri mieltä on naisista 6 prosenttia ja miehistä 19 prosenttia.
WTF?

Bad girls: An investigation into a new breed of young women every bit as alienated, violent and brutally sexualised as the worst male yob

Varokaa Valkoisen Ritarin kirousta!
Valkoinen Ritari

* mielistelee naista ja puolustaa tämän mielipiteitä kritiikittömästi
* on valmis luopumaan periaatteistaan ja itsekunnioituksestaan naisen vuoksi
* on valmiina aina pelastamaan naisen oletetusta "hädästä", maksoi mitä maksoi
* antaa naiselle vallan ylitseen, absoluuttisesti
* pyrkii osoittamaan naiselle olevansa muita miehiä parempi väheksymällä miehistä kulttuuria ja ajamalla naisen etuoikeutettua asemaa
* on usein viime kädessä valmis puukottamaan soturiveljiään selkään, mikäli luulee sen tuovan hänelle naisen suosion
Why Men Must Wear Dresses

Täyteen tasa-arvoon on vielä pitkä matka

US-blogini: 100 parasta naista

maanantaina, maaliskuuta 07, 2011

Naiset vallassa kotona

Naiset miehiä kiinnostuneempia työstään - tutkija huolestui: "Kuinka kauan jaksavat huonommalla palkalla?"

Varo, näin kodista tulee vankila

Äijäjoogaan naiskiintiö? Tasa-arvoviranomainen iski miesten harrastukseen!


When manning up involves pushing women out

Study: Women Are in Charge at Home
A study, which was just released, finds that wives have more power than their husbands in making decisions and dominating discussions.

"The study at least suggests that the marriage is a place where women can exert some power," said lead author David Vogel, a psychologist at Iowa State University (ISU). "Whether or not it's because of changing societal roles, we don't know.”

The results counter past research.

“Most of the research literature in psychology has suggested that women have less power,” Vogel told LiveScience. “They have largely based that on the fact that traditionally men earn more money and so therefore would have the ability to make big decisions in the relationship.” That wasn’t the case in this study.
Challenge for feminism to find an honourable role for men

Näitä työpaikkoja naiset karttavat

perjantaina, maaliskuuta 04, 2011

Naiset ovat menneet rappiolle

Karu totuus Suomen nuorista naisista
Tuoreet tutkimukset nostavat esiin, että erityisesti nuorten naisten humalahakuinen juominen on noussut rajusti viimevuosina.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tuorein tutkimus paljastaa karun totuuden nykyajan nuorten naisten alkoholin käytöstä.

Tutkimukset osoittavat, että nuoret naiset aloittavat kaksin käsin juomisen 18-vuotiaana.
Nainen sortuu yhä useammin vakavaan perheväkivaltaan
Naisten vakavat väkivaltarikokset ovat parin viimeisen vuoden ilmiö, sanoo Helsingin poliisin väkivaltarikosyksikön päällikkö rikosylikomissario Kari Tolvanen.

- Sellainen ikävä lieveilmiö on tullut, että naiset ovat kunnostautuneet. Asunnoissa tapahtuvista vakavista väkivaltarikoksista, törkeistä pahoinpitelyistä ja tapon yrityksistä, eli suomalaiskansalliseen tapaan puukotuksista, lähes puolet on naisten tekemiä.

Tolvanen on nähnyt tilanteen muuttuvan uransa aikana.

- Sehän on aivan uskomaton juttu, jos sitä verrataan vaikkapa 80-luvun alkuun, jolloin minä poliisin hommissa aloitin. Silloin nainen puukottajana oli äärimmäinen harvinaisuus. Nyt jos nainen on joka toisessa tapauksessa tekijänä, niin se on surullista.
Vihreät Naiset vaatii lähisuhdeväkivallan sovittelusta luopumista
Vihreät Naiset vaatii, että lähisuhdeväkivallan sovittelumenettelystä luovutaan. Sovittelu ei sovi lähisuhdeväkivaltarikoksiin, koska asianomistajan ja teosta epäillyn välillä on epäsuhtainen valta-asetelma.

Naiset ovat parempia kaikessa

Why women really are better at almost everything

Are women really better than men?

Are Feminists Finally Noticing That the Men Have Left the Building?

Why Are Men Angry? They're Not.

Why Are Men Angry?

'Feminists Love Divorce!'

Työelämä- ja tasa-arvovaliokunnanmietintö 18/2010 vp

keskiviikkona, maaliskuuta 02, 2011

Sukupuolentutkijoiden puoluesympatiat Ruotsissa

Three scientists conducted a study that examined the party sympathies of genusvetare in Sweden.

33%
Feminist Initiative
8% Social Democrats
8% Left
8% Green Party
8% Liberal Party
2% Center
0% Moderates
0% Christian Democrats

It is a bit simplified to say that genusvetarnas party sympathy is the opposite of Swedish people's party sympathies. What do you think, it could potentially affect their research and their conclusions?

Liikaa valinnanvaraa

Näkökulma: Saska Saarikoski synnytti femakon

Melkein raiskaus

Why the Kansas Paternity Test Bill Stings

I haven't felt right about the Kansas paternity testing bill since I first read about it, but it's taken me some time to articulate exactly why this is. In case you haven't heard about it, this bill would mandate a paternity test for every newborn in the state.

The Sexual Marketplace and How The Firesale-Prices Cost of Sex Hurts Women
I never really watched Melrose Place, but I was forced to witness it by proxy (it was a craze when I was younger, all but inescapable if you were dating a woman or, for that matter, a gay guy dating another gay guy).

But I was always struck by soap opera's go-to "What If?" comic-book premise. The clear pattern on Melrose Place was that most of the women, particularly the pro-active, heroic, popular characters, were all sexually liberated and very nearly sexually predatory, whereas men all pined for commitment and courtship and white picket fences and moped about when they couldn't have that.

This is wish-fulfillment; and there's nothing wrong with that. Popular entertainment is built of wish-fulfillment. And when each gender dreams of sex, it dreams that the other gender would behave as they would or they wish. Thus, in female wish-fulfillment, all the men are devoted and can only think of family and courtship and commitment, while in male wish-fulfillment (James Bond, any action movie, any porno) women are just as willing as the guys to have a bit of boning amidst the explosions.

Downside of dating a beauty: If a woman's more attractive than her man, the relationship may be doomed

Mating game: Too much choice will leave you lonely

Men face 25% gender pension gap

tiistaina, maaliskuuta 01, 2011

Kay Hymowitz spesiaali

Where Have The Good Men Gone?

Why Are Men So Angry?

Peter Pan syndrome: Does the rise of women mean men will never grow up?

Where Have All the Good Men Gone?

Of SYMs and Red Herrings [useita kiinnostavia linkkejä]

Sexual liberation sacrificed the family

Thoughts on Kay Hymowitz's Immature Men and Good Women.

Manning Up or Wimping Out: Men Don’t Exist to Serve Women’s Desires

Sopimaton nuori mies

Viestintäosastot naisistuivat

HS: Yritysten viestintäosastot naisistuivat nopeasti

Keskon Paavo Moilanen vaihtuu Merja Haveriseen. Paavo Moilanen, Lauri Peltola, Atte Palomäki, Jussi Ollila, Timo J. Anttila – sukupuuttoon kuolevaa lajia? Samaan dinosaurussakkiin kuuluvat Jukka Koivisto, Jukka Kortelainen ja Mika Nykänen.

Edelliset ovat suuryritysten viestintäjohtajia, jälkimmäiset kolme elinkeinoelämän etujärjestöjen viestintävastaavia.

Ja miesrivistö vain harvenee: eläkkeelle jäävän Paavo Moilasen korvaa runsaan kuukauden päästä Keskossa Merja Haverinen, EK:n Jukka Koiviston tilalle tulee Leena Jaakkola ja Energiateollisuus ry:n Jukka Kortelaisen esimieheksi Eeva Kalli.

Suomen 40 suurimman yrityksen viestintäjohtajista tai -päälliköistä seitsemän on miehiä.

Runsaan kuukauden päästä määrä putoaa viiteen, kun Nokian Arja Suominen korvaa Finnairissa Christer Haglundin. Finnairin viestintä naisistuu kokonaan, sillä myös talousasioiden viestintäjohtaja Taneli Hassinen lähtee. Viestintäosastolle jää Suomisen lisäksi viisi naista.

Naisten "yliedustus" yritysten viestinnässä on vielä suurempi, jos katsotaan koko viestintäporukkaa. Esimerkiksi valtiollisessa Fortumissa viestintää ja yhteiskuntasuhteita johtaa Anne Brunila, jolla on alaisenaan seitsemän talous-, brändi- ja markkinointiviestijää. He ovat kaikki naisia samoin kuin yhtiön kolmen divisioonan viestintäjohtajat.

Naisistuminen on edennyt vielä pitemmälle elinkeinoelämän järjestöissä, joista miehiä saa hakea täikammalla.

Elinkeinoelämän keskusliiton uuden viestintäjohtajan Leena Jaakkolan viestintäpäällikkönä toimii Helvi Kaijomaa.

Kun Energiateollisuudenkin viestintäjohto feminiinistyy, Etelärannan viimeiseksi mieslinnakkeeksi jää metallialan Teknologiateollisuus, jonka viestintäjohtajana toimii Mika Nykänen.

Keskuskauppakamarin viestintäjohto on ollut naisten käsissä jo iät ajat.

Samanlainen sukupuolijakauma on yritysten henkilöstöjohdossa.

Alan ihmisiä yhdistävän Henkilöstöjohdon ryhmän Henry ry:n jäsenkunnasta 80 prosenttia on naisia, yhdistyksen toiminnanjohtaja Leena Malin kertoo.

Viestintä ja henkilöstöhallinto voidaan nähdä yritysten tukifunktioina, ja niissä tehtävissä on paljon naisia.

"Sukupuolellakin on oma merkityksensä viestinnässä ja kommunikoinnissa alaisten kanssa. Naiset ovat yleisesti ottaen enemmän ihmisorientoituneita, miehillä on taas taipumusta tekniikkaan, mutta yksilöistä se on enemmän kiinni", Malin sanoo.

Miksi naiset eivät nouse yrityksen toimitusjohtajiksi? Malinin mukaan voi olla niinkin, että naiset eivät halua oravanpyörään, joka merkitsee yleensä työtä vuorotta.

Sirpa Pietikäinen & Viviane Reding: Lasikatto rikki keinolla millä hyvänsä