lauantaina, helmikuuta 28, 2009

Suttura

Moilanen:
”Ylipainoinen suttura, meikitkin kuin huoralla!”

Tässäpä yksi niistä palautteista, joita olen saanut sähköpostiini aloitettuani alkuvuodesta 2009 feministisen Tulta munille! -radio-ohjelman pitämisen Yle Radio 1:ssä.

Toistaiseksi en ole vajonnut samalle tasolle, kuin ne surkeat vihapalautteen antajat, jotka kokevat feministien jotenkin uhkaavan heitä.
Räpä-täti Anne aamu-TV:ssä ("jälkiviisas?") - vapaan naisen esikuva?

Paljastukset ikämiesten seksistä

The difference between science reporting and science

Timo ei saanut pillua, siispä hän kirjoitti kirjan.
Hännikäisen väittämät

1. Naiset käyttävät eroottista viehätysvoimaansa taloudellisten etujen saavuttamiseen ja pihtaavat hankkiakseen lisäarvoa omalle ruumiilleen.

2. Naiset tarvitsevat ikiaikaista alisteisuutta ja historiallista asemaansa orjina, muuten feminismiltä putoaa pohja.

3. Mies on maailman neekeri.

5. Tasa-arvonaiset ovat umpimielisiä fanaatikkoja, joiden kanssa ei voi kommunikoida.

Timo, olet nyt neljännessä kirjassasi ilmoittanut olevasi mies, joka ei vaan saa. Oletko kirjan julkaisun jälkeen saanut säälistä?

"En, mutta ehkä naiset nyt katsovat minuun päin, kun olen kuuluisa."

Ikäero

Priima ohjelmassa käsiteltiin ikäeroa parin välillä (katsottavissa netissä)

Naiset armeijaan?

Yleinen asevelvollisuus on paras

Suomessa feminismistä on tehty ääri-ilmiö. Ville Niinistö hämmästelee sitä.
Niinistö veti toissa keväänä vihreiden ohjelmatyötä, kun puoluetta oltiin määrittelemässä feministiseksi. Idea tuli Ruotsista. Niinistö seurasi sikäläisten vihreiden kiinnostavaa keskustelua aiheesta.

”Feminismissähän pyritään purkamaan niitä yhteiskunnan rakenteita, jotka asettavat eriarvoiseen asemaan niin miehiä kuin naisia.”

Hän on tyytyväinen siitä, että suomalaiset vihreät lanseerasivat käsitteen vihreä feminismi. ”Se kuvaa sitä, että osaamme olla yhteiskuntakriittisiä, analysoida yhteiskuntaa kokonaisuutena ja nähdä laajoja kehittämistarpeita. Asioille pitää antaa nimiä, vaikka ne ovat poliittisesti latautuneita!”
When guys lose jobs, the TV, den and gym win. Women? Sex? Not so much.

perjantaina, helmikuuta 27, 2009

Vesa Keskinen

HS-keskustelu: Vesa Keskistä raiskauksesta syyttänyt saa tänään tuomionsa
- Seuraavat faktat olivat uutisvälineissä

1. tyttö oli juuri täyttänyt 18
2. hänellä oli vakituinen poikaystävä jonka kanssa hän ei olut vielä harrastanut seksiä
3. hän oli humalassa
4. hän lähti itseään puolta vanhemman miehen mukaan makuuhuoneeseen ja menetti neitsyytensä

sitten pohdintaa:

a) tuleeko juuri 18 vuotta täyttänyt alkoholiin tottumaton humalaan parin lasin jälkeen? (mielestäni kyllä)
b) hakeeko neitsyyttään säästävä seksiseuraa? (vaikea uskoa)
c) osaako humalainen nuori sanoa ei itseään huomattavasti vanhemmalle henkilölle, jolla on merkittävä statusarvo? (itse en ainakaan olisi uskaltanut)
d) Kun elämä kaatuu päälle itsestä johtumattoman tilanten takia niin kokeeko nuori tulleensa hyväksikäytetyksi? (minä ainakin tuntisin)

summa summarum: toinen sai "pesää" ja toisen elämä meni pirstaleiksi parisuhteesta lähtien. Kumpaa pitäisi sääliä?

- Miksi todistuskynnys on nostettu kohtuuttoman korkealle raiskausjutuissa? Tarkoitus kai on että naista rangaistaan uskalluksesta reportoida raiskaus. Näin patriarkaatti toimii

- Oikeassa olet. On suorastaan koomista kuinka täällä kiljutaan syyttömistä miehistä kun totuus on ettei meillä tuomita edes syyllisiä. Tässäkin tapauksessa on monelta unohtunut se, ettei todisteiden puute merkitse ettei raiskausta olisi tapahtunut. Kun yhdyntä on kiistatonta miten joku voi edes väittää että mies on täysin viaton uhri? jos on yhdynnässä raskaasti päihtyneen naisen kanssa ja tavalla jota tämä ise pitää raiskauksena miten voi olla se täysin viaton uhri? Miten mies on voinut olla yhdynnässä tarkastamatta asiaa naisen kanssa ensin? Miten uskottavaa on että niin olisi voinut käydä tavalla joka on moraalisesti hyväksyttävä? Mutta Suomen oikeuslaitos puolustaa raivokkaasti raiskaajan oikeuksia. Niiden on oltava niin laajat ettei tuomiota saada aikaan.

- Mieshän tässä on asettunut uhrin rooliin. Hän nosti syytteen. Katsotaanpa mitä hän teki: vei kaksi hyvännäköistä nasita kotiin, juotti umpikänniin, harrasti seksiä sellaisessa tilassa näiden kansssa että toinen katsoo tulleensa raiskatuksi ja nyt kokee olleensa hyväksikäytön kohde ja vaatii korvauksia!!!!!!
Vesa Keskistä raiskauksesta syyttäneet tuomittiin ehdolliseen vankeuteen

Näin feministit aikaisemmin:
Naisasialiiton pääsihteeri Leena Ruusuvuori, Marttaliiton toiminnanjohtaja Merja Merasto, ja Nytkikiksen (Naisjärjestöt yhteistyössä) pääsihteeri Tanja Auvinen paheksivat kyläkauppias Vesa Keskisen lausuntoja raiskausepäilystä.

Pisimmälle menee Ruusuvuori, joka, jopa toivoo etteivät järkevät ihmiset enää ostaisi kyläkauppias Keskisen kaupasta, yöpyisi hänen hotellissaan, eivätkä käyttäisi hänen markkinoimaa potenssilääkettä
Maanantain Ilta-Sanomissa naisjärjestöt paheksuvat julkisesti Keskisen puheita. Naisasialiiton pääsihteeri Leena Ruusuvuori jopa toivoo, että järkevät ihmiset eivät enää ostaisi mitään Keskisen kaupasta.

Lehtolan vanha kolumni

Naisten tasa-arvo monikulttuurissa?

Koti tulevaisuuden helsinkiläiselle:
Kaupunkimaantieteen professori Mari Vaattovaaran mielestä erilaiset elintavat tulisi ottaa asuntojen suunnittelussa monipuolisesti huomioon. Vaattovaaran mukaan kaikkialla ei esimerkiksi pidetä soveliaana, jos emäntä syö vieraiden kanssa samassa keittiössä. On siis perheitä, jotka tarvitsisivat hänestä toisenkin keittiön.

Suurimmat naisia kohtaavat epätasa-arvoisuudet Suomessa näyttävät sisältyvän vieraisiin patriarkaalisiin kulttuureihin. Miksi feministit eivät nosta mekkalaa monikulttuurisuuden naisia alistavien piirteiden lisääntymisestä? Eikö tasa-arvon tulisi kuulua myös maahanmuuttajanaiselle? Miten professori Vaattovaarakin pitää hyväksyttävänä asiana sitä, että naisen pitäisi syödä omassa "karsinassaan"? Jos suomalainen mies vaatisi, että vaimon on syötävä omassa karsinassa ja vaimon olisi pidettävä huivia ja pysyttävä kotona jne., kyse olisi törkeimmän luokan sovinismista. Kun saman asian vaatii toista kulttuuria edustava mies, kyse onkin rikastuttavasta monikulttuurista. Miksi?

Nainen: Valitan, tilipussisi häviää miehelle

Ei ATM:n ongelma

Puhelinmaksut

Kari Uotila luo tasa-arvotyöhön monipuolista miesnäkökulmaa

Laitonta! Laitonta! ja Helsingin Sanomilta jälleen uutisankka

Tasa-arvovaltuutettu tutkii naisten seksipuheluiden hinnoittelua
Kontaktipalveluita ylläpitävät yrittäjät ilmoittavat säännönmukaisesti, että puhelut ovat halvempia naisille kuin miehille, mikä vaikuttaa olevan ristiriidassa nykyään noudatettavan tasa-arvoisen hinnoittelun periaatteen kanssa.

Tasa-arvovaltuutetun kanta kysymykseen ei ole vielä selvillä, mutta alan yrittäjät ovat yleisesti todenneet, että jos naisilta perittävät puhelumaksut nostetaan samalle tasolle miesten maksujen kanssa, merkitsee se entistä enemmän naisettomia miehiä.

Perinteiset kontaktilinjat kärsivät jo nykyään Internetin deittipalstojen tarjoamassa kovassa haasteessa ja jos naissoittajien osuus hintatasauksen seurauksena alenee, jää yhä useampi nettiä vieroksuva poikamies vaille naisseuraa.

torstaina, helmikuuta 26, 2009

Tiskaten voittoon

Mies: Jos haluat lisää seksiä, tiskaa astiat!
Health24-sivustolla esitellyn tutkimuksen mukaan naiset näkevät miehen sitä kiinnostavampana, mitä enemmän miehet auttavat heitä tavallisissa kotitöissä. Yksinkertaiset asiat kuten vessanpöntön kannen laskeminen, lattialle jätettyjen tavaroiden nostaminen paikoilleen ja tiskaus olivat tutkimuksen mukaan avaimia aktiivisempaan seksielämään parisuhteissa.
Voi naisraatajaa, mies menee yhä ohi

Vaimon lainat
Vaimoni vaatii minua maksamaan hänen viisinumeroiseksi paisuneen opintolainan, koska minulla olisi sen verran säästöjä. Kieltäydyin tästä "kunniasta" ja vaadin häntä itse maksamaan, kun kerran työssä käy. No tästä syntyi tietysti riita enkä suostunut antamaan periksi.
Nuorten naisten yleissivistys

Maleksijat

”Huono äiti menee töihin”
Tapaus ”Mikkoset” on nostattanut minun sisäisen feministini lähelle pintaa. Miten kukaan nainen voi sanoa jotain noin järjetöntä? Kaiken takana täytyy olla mies, jonka ajatuksia nainen kiltisti latelee ihan televisiossa asti. Uranaiset ovat miehen mielestä pahasta, koska ne uhkaavat miehen suurta egoa ja paremmuuden tunnetta. On se oppi vaan mennyt pelottavan hyvin perille, otolliseen maaperään.
Juu, niin aina.

Jokelan koulusurmien tekijän syrjäytyminen oli tänään valmistuneen raportin mukaan erityislaatuista. Syrjäytyminen johtui monesta eri osa-alueesta.

Most traffickers are women - UN: "Between 65% and 75% of offenders are women,"

Nytkö loppuu nuorten miesten maleksiminen?
Työministeri Tarja Cronberg (vihr.) on asettanut työryhmän, jonka tehtävänä pohtia, mitä erityistoimia 15–24-vuotiaat nuoret miehet tarvitsevat kiinnittyäkseen nykyistä paremmin työelämään.
Maleksiminen? Nuoret miehet viettävät merkittävän osan parhaasta nuoruuden ajasta orjatyössä valmistautuessaan puolustaan maataan hengellään.

Kauhajoen kouluammuskelun jälkipaini

Kauhajoen jälkipaini: Nuorisotutkijoiden ja ammattilaisten puheenvuoroja (pdf)
Sari Näre: Suomalaisissa asenteissa välittyy näkemys väkivallasta luonnonvoimana, jolle ei mahda mitään. Tällaisen ajattelun taustalla on myös mieskäsitys, jossa miehet ikään kuin animalisoidaan osaksi luontoa eikä heitä yritetäkään vastuuttaa väkivallan harjoittamisesta. Muutosvaatimukset sälytetään pikemminkin uhriksi joutuville naisille, jotka nähdään tavalla tai toisella osallisena väkivaltaan – vähintäänkin syyllisenä siihen, etteivät osaa valita seuraansa tai miestään oikein.

Veronika Honkasalo, Minna Nikunen & Päivi Honkatukia
Sukupuolineutraalius on ominaista myös kuvauksille viimeaikaisista väkivallan teoista, joissa perheen isät ovat tappaneet vaimon ja lapset. Katja Martelius kirjoittaa Helsingin Sanomissa osuvasti, että mies on edelleen passiivi murhauutisoinnissa (HS 3.11.08; ks. myös Nikunen 2005). Taustalla on se suomalaiseen väkivaltakeskusteluun liittyvä piirre, että väkivallan sukupuolittuneisuudesta on vaikea puhua ilman, että tulee syytetyksi miesten ja poikien syyllistämisestä tai että vasta-argumentiksi kerrotaan naisten olevan yhtä pahoja. Sukupuolta tuntuu olevan vaikea hyväksyä väkivaltaa selittäväksi rakenteelliseksi näkökulmaksi.

Murha-itsemurhan motiivi voi olla kostaa loukkaus, vaimon haluama ero – se voi olla miehinen tulkinta avioeron merkityksestä. Massamurha-itsemurha (mass-murder-suicide) voi olla kosto sosiaalisesta hyljeksinnästä ja maskuliinisen arvon alentamisesta.
Laajennettu itsemurha, kuten koulusurmat ja perhesurmat, ovat osoituksia äärimmäisestä epätoivosta. Niitä tehdään silloin, kun mitään muuta vaihtoehtoa ei ole. Se että tekijöinä ovat miehet, kertoo siitä, että miesten asema on erityisen huono ja syrjäytetty. Miehet joilla menee hyvin töissä ja parisuhteissa eivät tee laajennettuja itsemurhia.

Tuollaisten tekojen tekijöiden syyllistäminen tai vastuuttamien ei auta mitään. On turha yrittää vastuuttaa nurkkaan ajettuja miehiä. Mitä paremmaksi miesten asema saadaan, sen harvemmiksi käyvät epätoivoiset teot.

Kohti samapalkkaisuutta - mutta miten?

keskiviikkona, helmikuuta 25, 2009

Rusinapullafeministi höpisee


Feminismi - ruma sana

Syyllisyyden taakka

Miehisen syyllisyyden taakka osa 1 ja 2
Onko mieheen kohdistunut väkivalta niin arkinen asia ettei se kiinnosta ketään. On vaikea kuvitella Halosta pitämässä puhetta jossa hän esittäisi huolestuneisuuteensa miehiin kohdistuvasta lisääntyvästä väkivallasta. Sen sijaan maahanmuuttajiin ja muihin vähemmistöihin kohdistuneesta väkivallasta on täysin korrektia olla huolissaan.

Tähän viittaavat jo kokemukseni rikostoimittajana. Kun lapsen surmaaminen nousi neljän palstan uutiseksi ja naisen surmaaminen kahden palstan, niin miehen surmassa riitti yhden palstan uutinen. Se tarkoitti sitä, ettei miehen surmaaminen ollut oikeastaan uutinen lainkaan. Nuorukaiselle kuolla kuuluu.

Ehkä mieheen kohdistunutta väkivaltaa pidetään miehen itsensä aiheuttamana. Eli hän on olemalla mies provosoinut toista miestä tai naista, joten on tavallaan ihan ok että hän on saanut turpaansa. Nainen taas on aina väkivallan uhri. Vaikka nainen olisi käyttäytynyt kuinka provosoivasti, sanotaan että naisella on oikeus kävellä minihameessa keskiyöllä Kaisaniemen puistossa ilman että kukaan tulee ehdottelemaan. Sen sijaan jos mies saa turpaansa nakkikioskin jonossa se on hänen oma vikansa. Mitä menee snakarijonoon jos ei pysty pitämään puoliaan.

Lähes aina kun naista syytetään miehen taposta hän ottaa uhrin roolin. Ei hän tietenkään olisi pistänyt äijää kahtakymmentä kertaa fileerausveitsellä, ellei mies olisi uhannut häntä väkivallalla. Toistepäin homma taas ei toimi. Miehen on turha puolustautua että akka kävi käsiksi ja piti ottaa puukko avuksi.

Tutkimus: Naisen ei kannata kiirehtiä seurusteluun

Kohteleeko laki isää ja äitiä samalla tavalla? : Kaapin paikka Keskiviikkona 25.2. klo 12.15-12.35, toinen lähetys lauantaina 28.2. klo 17.40

Hitting A Woman Will Turn Her On


Lisää keskustelua Anna Kontulan blogissa

tiistaina, helmikuuta 24, 2009

Sukupuolittunut työttömyys

Työministeriö etsii lääkettä nuorten miesten työttömyyteen:
Tilastokeskuksen mukaan peräti 18,7 prosenttia 15–24-vuotiaista miehistä oli tammikuussa työttömänä. Saman ikäisistä naisista työttömänä oli 12,7 prosenttia.

Osaltaan eroa selittää se, että tammikuussa kotiutuneet tulivat työmarkkinoille. Nuorten miesten harhailu työelämän syrjässä on kuitenkin oikea pulma, ylitarkastaja Liisa Winqvist työministeriöstä sanoo. Tuhansia nuoria jää yhä vuosittain ilman koulutus-, harjoittelu- tai työpaikkaa.

"Nuoret miehet tarvitsevat henkilökohtaista valmennusta, mutta pelkkä keskustelu pöydän ääressä ei riitä. Nuoret miehet sinänsä ovat kilttejä ja tekevät suunnitelmia, mutta eivät oikein sitoudu mihinkään ja viranomaisen on vaikea päästä pulmiin kiinni.
Työttömyysaste nousi 7 prosenttiin
Työttömyysaste nousi tammikuussa 7 prosenttiin, kertoo Tilastokeskuksen työvoimatutkimus. Luku on 0,2 prosenttiyksikköä suurempi kuin vuosi sitten.

Miesten työttömyysaste kasvoi prosenttiyksiköllä 7,3 prosenttiin, kun taas naisten pieneni 0,6 prosenttiyksiköllä 6,7 prosenttiin.

Kivaa, isi jäi kotiin (katsomaan telkkua)
Slate-verkkolehden kolumnisti teki kyselyn lukijoilleen, joiden hän toivoi kertovan irtisanomisten vaikutuksesta perheeseen ja parisuhteeseen. Viesteissä toistui yksi asia yli muiden: mies ottaa raskaammin niin omansa kuin vaimonsakin irtisanomisen. Miehet masentuvat. Heidän testosteronitasonsa laskee.

Sitähän se sohvalla makaaminen tietysti on.

Kun miehet ovat masentuneita, lapset pettyvät ja perheen on elettävä alle puolella entisistä tuloista (naisen palkalla), amerikkalaisissa kodeissa tikittää eropommi. Miten mahtaa olla suomalaisissa kodeissa? Kuinka moni mies kestää sen, että nainen tuo leivän kotiin? Kuinka moni jää sohvalle makaamaan sen sijaan, että löytäisi lapsensa?

En ole..., mutta...

Helsingin Sanomat alittaa taas riman, tällä kertaa Annamari Sipilän kolumnilla.
Siksi onkin hyvä ajatusleikki kirjoittaa Sipilän kolumni uusiksi vaikka tähän tapaan:

Mutta on myös mustia, jotka ovat paitsi turhamaisia myös nopeita. He saavat erityisen paljon aikaan. Tuorein suursaavutus on Zimbabwen talouskriisi, jota naiset ja lapsetkin saavat maksaa vielä vuosikausia.

Suomen poliittisesti korrektissa tekotasa-arvolassa sitä ei sopisi tietenkään korostaa, mutta tosiasia on, että juuri mustat panivat alulle talouskriisin. Amerikassa ja Britanniassa asia uskalletaan sanoa ääneen: Moni asia olisi toisin, jos Robert Mugabe olisi ollut Ian Smith.


Näin äkkiä Annamari Sipilä muuttuu Mikko Elliläksi.
Älä osta miestä mäestä

Why do women feel so ANGRY? Welcome to the age of female rage

Lotta Backlund: En mä mikään...
Miksi sitten nuoret naiset eivät halua olla feministejä? Halutaan uskoa tasa-arvoon, saada samasta työstä samaa palkkaa, ehkä jopa arvostusta ja etenemismahdollisuuksia työpaikoilla, mutta ei suostuta kutsumaan itseään feministeiksi. Miksi?

Feministi-sana on aktiivisesti torpedoitu haukkumasanaksi. Tasa-arvo itsessäänhän on sangen tervehenkinen ja tavoittelemisen arvoinen ideologia, mutta nykyään sana feministi yhdistetään valittaviin ruotsalaisiin vasemmistotäteihin ja liiallisiin, absurdeihin tavoitteisiin.
Kuinka yllättävää, että nuoret naiset eivät halua samaistua mievihaa lietsoviin ja tappolistoja laativiin feministisiin johtohahmoihin ja kolumnisteihin.

Tarpeet

HS: Eroavatko naisten ja miesten tarpeet?
Timo Hännikäisen pakkoselibaattia koskeva kirja on nostanut olennaisen teeman julkiseen keskusteluun: seksuaaliset tarpeet nyky-yhteiskunnassamme.

Miesten tyydyttämättömät seksuaaliset tarpeet – kuten yhtä lailla nuorten yksinelävien naisten, jotka eivät elä Hännikäisen mainitsemaa bileprinsessaelämää – on teema, josta on voitava käydä asiallista ja monipuolista keskustelua.

Ongelmallista tässä tärkeässä keskustelunavauksessa on ollut lähtökohta, jossa pakkoselibaatti on sekoitettu prostituutioon, vaikkakin ainoastaan poleemisella ja provosoidulla tavalla. Kömpelö vertaus on ajanut keskustelua väärille urille. Sitä on jatkanut myös Jori Männistö (HS 22. 2.) asiattomalla kommentillaan aktiivista seksielämää viettävistä nuorista naisista.

On käsittämätätöntä, että tämä sinänsä tarpeellinen debatti on palautunut stereotyyppiseen ajatukseen sukupuolittuneista seksuaalisista tarpeista sekä tavoista tyydyttää niitä.

Keskustelua on alusta asti leimannut rinnastus aikansa eläneeseen ajatukseen naisen ja miehen erilaisesta seksuaalisuudesta. Tämän mukaan aktiivista seksielämää useiden eri kumppaneiden kanssa viettävä nainen (niin kutsuttu huora, bileprinsessa) on seksuaalisuudeltaan kieroutunut.

Sitä vastoin maksulliselta tai maksuttomalta naiselta toiselle säntäilevä nuori mies ja hänen seksuaalisuutensa nähdään "biologisesti luonnollisena". Seksin puutetta puolestaan pidetään ongelmallisena ja luonnottomana.

Nykyinen yhteiskunnallinen tilanne on syntynyt, kun naiset ovat alkaneet itse säädellä omaa seksielämäänsä. Kärjistetysti sanoen he ovat voineet valita muunkin kuin vaimon tai prostituoidun roolin.

Aktiivinen seksielämä, maksullinen seksi ja useat seksikumppanit ovat olleet miesten yksinoikeuksia kautta vuosisatojen. Nyt, kun naiset ovat ottaneet itselleen saman oikeuden, onko heitä oikeutettua kutsua mielipidepalstalla Männistön tavoin "huoriksi"? Jos nuori nainen haluaa elää aktiivista seksielämää ilman sitoumuksia, miksi hänen tulisi perustaa perhe vain, koska Suomen miehet niin haluavat?

HELI PESSALA
HS: Hellyyttä saa vain seksuaalisessa suhteessa
Jori Männistö nosti kriittisesti esille (HS 22. 2.) Timo Hännikäisen kirjasta nousseen kuvan miehistä seksiä janoavina sovinisteina. Männistön mielestä miesten seksihalujen korostaminen jättää taka-alalle miesten rakkauden ja hellyyden tarpeet. Itse sain samanlaista kritiikkiä kirjastani Naisten seksuaalinen valta.

Syy miesten seksuaalisiin suhteisiin pääsemisen korostamisessa piilee siinä, että saadakseen osakseen rakkautta ja hellyyttä miehen on ensin päästävä seksiä sisältävään suhteeseen. Ei ole olemassa sellaista vaihtoehtoa, että mies saisi vain rakkautta ja hellyyttä ilman seksiä.

Seksi toimii silloin eräänlaisena indikaattorina siitä, pääseekö mies osalliseksi muista tärkeämmistä seksuaalisen suhteen osatekijöistä.

Vaikka minä ja Hännikäinen painotamme seksuaalisiin suhteisiin pääsyn merkitystä, se ei tarkoita sitä, että seksi sinällään olisi tärkein asia. Seksuaaliseen suhteeseen pääsy on kuitenkin välttämätön ensiaskel rakkauden ja hellyyden saamiseksi.

HENRY LAASANEN

maanantaina, helmikuuta 23, 2009

Maalaisnaiset

Maalaisnaisten kaupunkilaisia hankalampi saada apua väkivaltaan

Norjalaisnaiset tekevät aborttimatkoja Ruotsiin

Men 'will close life expectancy gender gap by 2035'

Pojittelu

Päihdeäitien pakkohoidosta päihdevanhempien tukemiseen
Nytkin keskustelu on kuitenkin koskenut vain päihderiippuvaisia äitejä - kuten tämä bloginanikin. Siksi olisikin aiheellista ottaa keskusteluun sukupuolten välinen tasa-arvo (vai onko se nykyisin jo kirosana?) tässä asiassa: eikö isällä ja miehellä ole ihan vain biologiansa vuoksi mitään vastuuta syntymättömästä lapsestaan? Eikö ole vähän optimistista esimerkiksi vaatia raittiutta odottavalta alkoholistiäidiltä, jonka mies ryyppää ryyppäämästä päästyäänkin?

Naistutkimuslistalle lähetettyä

Anne Moilanen on epäilemättä Suomen vaikutusvaltaisin feministi. Hän hallitsee feminististen diskurssien tuotantoa lähes kaikissa medioissa. Hänellä on kolumni useissa lehdissä, hän on feministisen Tulva-lehden päätoimittaja, hän esiintyy usein televisiossa, kuten Aamu-tv:n Jälkiviisaissa ja hänellä on radiossa parin tunnin mittainen oma ”Tulta munille!” -ohjelma, joka keskittyy feministisen propagandan tuotantoon.

Moilanen ei ole pelkästään Suomen vaikutusvaltaisin feministi, hän on luultavasti myös Suomen miesvihamielisin feministi, kuten me tappolistalla olevat miesasiamiehet hyvin tiedämme. En ole kuitenkaan nähnyt naistutkijoiden tai muiden feministien irtisanoutuvan Moilasen feminismistä. Arvelen sen johtuvan siitä hyvä sisko -verkoston periaatteesta, että toinen feministi ei arvostele toista feministiä, vaikka puhuttaisiin miten älyttömiä.

Moilanen kuitenkin tuottaa koko ajan aktiivisesti feminismin julkikuvaa Suomessa. Eli Moilanen = feminismi = miesviha. Ja tämä propaganda saa muiden feministien hiljaisen hyväksynnän.

Moilasen arvosteleminen on miesliikkeen näkökulmasta katsottuna tietenkin ”tyhmää”, sillä Moilanen on miesliikkeen ”paras pelaaja”, joka näyttää kykenevän lyhyessä ajassa romuttamaan feminismin hyvän maineen rippeet

Feministit yleensä irtisanoutuvat omasta vastuustaan sanomalla, että ”on olemassa erilaisia feminismejä”. Tuollainen ”äänetön” irtisanoutuminen ei kuitenkaan ole uskottavaa, jos Suomen miesvihamielisimmälle feministille taataan ideologisen johtajan asema mediassa. Käykin väistämättä niin, että kaikki muut feministit leimautuvat johtajansa aatteen kannattajiksi, jos he eivät voimakkaasti irtisanoudu niistä.

Analogiana voidaan esittää, että esimerkiksi Timo Soinia ja Perussuomalaisia on vaadittu lukuisia kertoja irtisanoutumaan rasismista ja rasistisista lausunnoista, koska yksittäiset rasistit voivat pilata koko puolueen maineen. Jostain syystä feministit sallivat hiljaa oman aatteensa ryvettämisensä hiljaisella hyväksynnällään.

Saattaa kuitenkin olla - muiden feministien hiljaisuudesta päätelleen - että Moilasen ”Tulta munille!” tappolistalla on laaja kannatus feministien keskuudessa. Eivät kai feministit muuten antaisi hänen toimia ideologiansa äänitorvena? Minua kiinnostaakin tietää muiden feministien ja naistutkijoiden suhtautuminen Moilaseen ja syy vaikenemiseen. Eli mikä seuraavista on oikea vaihtoehto feministien vaikenemiselle?

A. Moilanen on oikeassa. Hän edustaa juuri sitä mitä feminismin tuleekin olla ja on hyvä äänitorvi feminismille.
B. Moilanen on liian miesvihamielinen. En kuitenkaan uskalla tai halua sanoa asiaa ääneen, koska hyvä sisko -verkostossa toisia feministejä ei saa arvostella.
C. Olen julkisesti irtisanoutunut Moilasen edustamasta feminismistä.
D. Joku muu vaihtoehto.

Laitan lopuksi linkkejä ja lainauksia Moilasen radio-ohjelman miesvihamielisistä tai feminismin mainetta pilaavista sanomisista niille, jotka eivät hänen edustamaansa feminismiään tarkemmin tunne. (nämä lainaukset edustavat vain murto-osaa Moilasen miesvihamielisistä lausunnoista)

http://blogit.yleradio1.yle.fi/tultamunille

”Tulta munille aasinaivoisille miesasiamiehille!”

” Ehkä seksin osto on Suomessa sallittua juuri siksi, että kalapuikkoviiksikansanedustajat saavat rauhassa jatkaa huorissa käymistään?”

” Suomessa valitettavan monet miehet kokevat, että heidän miehuutensa on uhattuna. He pelkäävät pystyviä nykynaisia ja oman historiallisen valta-asemansa menettämistä. Tällaiset heikot ja pelokkaat miehet pyrkivät pitämään sukupuoleen perustuvista etuoikeuksistaan kiinni ja haaveilevat paluusta entiseen aikaan, ”kun mies oli vielä mies”, ja kaikki oli muutenkin paremmin!"

"Profeministimiehen vastakohdalla on monta nimeä: ”sovinisti”, ”naisvihaaja”, ”miesasiamies”, ja – jokseenkin sympaattinen – ”äijä”.”

” Kun lähiöstä seuraavan kerran löytyy pikkulapsi harhailemasta kadulla keskellä yötä, ja äiti löytyy lähikapakasta, onko mahdollista, että ymmärtäisit myös sen naisen tilannetta? Se nainen voisit olla sinä!”

Lopuksi Tulva-lehden kansikuva ja vertailevat kuvat (1) kouluammuskelusta ja (2) Andy Warhollin murhasta

Tulva-lehden kansi

Kouluammuskelu

Andy Warhollin murha

sunnuntaina, helmikuuta 22, 2009

Orjatyö on halpaa

Professori: Ylisuuret päiväkotiryhmät lisäävät lasten aggressiivisuutta

Naiset ovat itse töpeksineet tasa-arvoasioissa

Isän asema huoltajuusriidoissa: Eduskunnan puhemiehelle

Runkkausyhteiskunta


Ammattiarmeija olisi kallis ja tehoton
Yhä useampi poliitikko vaatii Suomelle palkka-armeijaa. Se mielletään halvemmaksi ja tehokkaammaksi kuin asevelvollisuusarmeija.

Onko näin, puolustusvoimain tuleva komentaja, kenraaliluutnantti Ari Puheloinen.

- Ei ole.
Komentaja on oikeassa. Orjatyö on halvempaa kuin palkallinen työ.

Miesviha kukoistaa

Annamari Sipilä, Helsingin Sanomat: Mi€$asiaa
Maailmassa hukataan paljon aikaa, koska miehet ovat liian turhamaisia käyttämään käsilaukkua. Asian huomaa selvästi EU-instanssien pääovilla Brysselissä. Sama näytös joka päivä.

Mutta on myös miehiä, jotka ovat paitsi turhamaisia myös nopeita. He saavat erityisen paljon aikaan. Tuorein suursaavutus on maailmanlaajuinen talouskriisi, jota naiset ja lapsetkin saavat maksaa vielä vuosikausia.

Historiallisesti katsottuna lama on aina iskenyt kipeämmin naisiin kuin miehiin. Työmarkkinoillahan naiset joustavat, kun työpaikat vähenevät. Ja kun valtiolla on rahaa entistä vähemmän, säästetään naiskohteista eli sosiaalipalveluista.

Nyt ei kannata miesten heittäytyä herkkähipiäisiksi ja alkaa parkua, että aina meitä miehiä haukutaan. Miksei haukuttaisi, kun kerran aihetta on. Ei siellä ollut monta naista taloutta kaatamassa. Katsokaa faktoja.

Lohdutukseksi voi sanoa, että 99,99 prosenttia miehistä ei ole niitä nopeita ja turhamaisia maailmantalouden romuttajia tai koppavia pelastus- ja elvytyspakettien väsääjiä. Valtaosa miehistä on ihan tavallista beeta-luokkaa eli niitä hitaita ja turhamaisia jonojen tukkijoita, joille ei tule mieleenkään hoitaa tavaroitaan säälliseen järjestykseen jo kotoa lähtiessään – saati sitten jonossa omaa vuoroa odottaessaan.

Olisiko kyseessä mediassa esiintyvän miesvihan uusi Suomen ennätys? Aika lähelle joka tapauksessa päästään. (Moilanen poislukien)
Lisäys: Onko Sipilän kolumni osittain plagiaatti?

HS-keskustelu

Naista petettiin

Seksin rooli indikaattorina

HS: Onko mies vain seksiä janoava sovinisti?
Timo Hännikäinen on kirjoittanut paljon keskustelua herättäneen kirjan pakkoselibaatistaan. Kirjasta syntyneessä keskustelussa minua häiritsee, että siinä on keskitytty lähinnä vain Hännikäisen ehdotukseen nuorten naisten pakollisesta seksipalvelusta bordelleissa. Sinänsä mauton ehdotus on silkka provokaatio, ja ihmiset ovat siitä vastustamattomasti provosoituneet.

Tosin, jos parikymppisellä naisella – Hännikäisenkin kirjassaan mainitsemilla bileprinsessoilla, jotka seksuaalisessa valta-asemassaan valitsevat houkuttelevimmat miehet petikumppaneikseen – on useita irtosuhteita ja kymmeniä seksikumppaneita, kuinka paljon vähemmän huora hän on kuin huora?

Internetin keskustelupalstoilla Hännikäinen on leimattu naisia halventavaksi, moraalittomaksi siaksi. Mainittakoon, että kirjassaan hän toteaa avioliiton ja nimenomaan uskollisuuden avioliitossa olevan paras ratkaisu parisuhteen ylläpidon kannalta niin yksilötasolla kuin yhteiskunnallisestikin.

Varsinainen Hännikäisen esittämä asia on jäänyt taka-alalle. Suomessa elää paljon nuoria keski-ikäisiä miehiä, joilla on syystä tai toisesta vaikeuksia löytää elämänkumppania, puolisoa, tai muuten vain läheistä seuraa ikäisistään naisista. Se merkitsee näille miehille paitsi tahdonvastaista selibaattia, myös yksinäisyyttä ja lapsettomuutta.

Hännikäinen on valinnut kirjan tyylikseen ajoittaisen provosoinnin ja näkökulmakseen seksin saamisen tai saamattomuuden miehen elämässä. Tästä syystä kirjan aiheena olevan ilmiön kaikki puolet eivät ole tulleet mielestäni riittävän hyvin esille. Syntyneessä keskustelussa ne eivät ole tulleet esille ollenkaan.

Hännikäisen tyylilaji myös vahvistaa nykyistä, mielestäni liian yksipuolista mieskuvaa, jossa seksin saamista sinänsä pidetään miehen perustarpeena. Eikö mies saa enemmän haluta läheisyyttä ja hellyyttä? Eikö mies saa rakastaa lapsia ja haaveilla omista lapsista ja perheestä?

Toki Hännikäinen olisi voinut valitella sitä, ettei ole voinut hankkia perhettä ja omia lapsia. Mutta silloin hän olisi luonut mieskuvaa, joka ei ole uskottava nykypäivänä.

Minua miehenä loukkaa mieskuva, jossa mies on alati seksiä janoava sovinistisika, joka ei suuremmin välitä hellyydestä ja rakkauden tunteista, ja jota kiinnostaa lasten tekeminen, mutta ei niiden kasvattaminen. En edes usko, että tämä vallitseva mieskuva vastaa nykytodellisuutta.

Kun Hännikäinen on ilmoittanut elävänsä tahdonvastaisessa selibaatissa, ovat reaktiot olleet monissa keskusteluissa vähätteleviä: "miehessä on jotain vikaa, jos ei kolmekymppiseksi mennessä ole onnistunut naista saamaan" tai "pojasta kasvaa mies, jos on pakko".

Muutamat julkisuudessa tunnetut naiset ovat avoimesti kertoneet lapsettomuudestaan. Olisi sosiaalinen itsemurha reagoida näihin avautumisiin vähättelevästi tai aggressiivisesti.

Kun mies ei löydä itselleen kumppania, ja kertoo tästä maailmalle, ei sympatiseeraajia juuri ilmesty. Aivan yhtä vähän on ihmisiä, jotka myöntävät, ettei Hännikäisen tapaus ole vain yksittäinen ongelma, vaan kyseessä on laaja ilmiö.

Kuinka monta hyvää miestä tässä maassa jää tulematta isäksi, kun ylierotisoituneen maailman seksuaalisessa valtapelissä diskriminoidaan syrjäänvetäytyviä, sivistyneellä tavalla hiljaisempia, vähemmän salskeita miehiä?

JORI MÄNNISTÖ
Seksistä ja seksin saannista puhutaan minun ja Hännikäisen kirjassa siksi, että seksi on indikaattori intiimiin naissuhteeseen pääsystä, johon kuuluvat parhaassa tapauksessa myös hellyys ja rakkaus. Ei ole olemassa sellaista vaihtoehtoa, että mies hankkii vain rakkautta ja hellyyttä ilman seksuaalisen suhteen muodostamista.

Siksi miesten on yritettävä päästä seksuaalisiin suhteisiin, eli seksiä sisältäviin suhteisiin. Siitä huolimatta, vaikka seksi ei olisi miehelle miten erityisen tärkeä asia hellyyteen ja rakkauteen verrattuna. Tietenkin voidaan sanoa, että "mies etsii hellyyttä ja rakkautta", mutta se olisi ainakin osittain eufemismi sille, että mies yrittää päästä seksuaaliseen suhteeseen, jonka osatekijöitä ovat hellyys ja rakkaus.

Enkä erityisemmin pidä siitä, että "miesten seksin janoaminen" määritellään sovinismiksi, koska silloin ihmisen luontaiset seksuaaliset halut määritellään vääriksi. On täysin laillista ja luonnollista haluta seksiä lukuisien naisten kanssa. Toki se voi usein tai ainakin toisinaan asettua sitä vastaan, mitä naiset suhteelta haluavat, mutta miksi naisten usein monogaamisempi halu olisi jotenkin moraalisesti ylevämpi miesten pelkän seksin janoaminen?

lauantaina, helmikuuta 21, 2009

Palkkatason nousu vai lasku?

Kommenttiosastolta poimittua:
Pohdin tuota Henryn "jos naisten palkkataso nousisi seksi jakautuisi yhä pienemmälle miesjoukolle"-teesiä. Eikö kuitenkin ole niin että silloin myös naisten välinen kilpailu miehistä kasvaisi ja naisten asema parisuhdemarkkinoilla huononisi, koska yhä harvemmalla naisella olisi mahdollisuus saada "normin mukaan" riittävän hyvä mies? Ja jos naisilla on enemmän valtaa määrätä parisuhdemarkkinoiden normeista niin miksi he ylläpitäisivät itselleen epäedullista tilannetta? Tuo rikkaamaan miehen naiminen ei kuitenkaan varmaan ole ihan kiveen kirjoitettu sääntö, varsinkin kun parin/perheen yhteiset tulot eivät laskisi.

Luulisin, että naisten palkkatason noustessa normi siitä että miehen pitää tienata enemmän ja olla perheheessä se uraohjus vähenisi, koska naiset haluavat kuitenkin ennemmin yhden, oman aviomiehen (vaikka tämä tienaisikin vähän vähemmän kuin vaimo eikä olisikaan johtaja tai rokkistara) ja perheen sen sijaan että joutuisivat raadollisesti kilpailemaan niistä "huippu-YTM":stä ja jossain määrin jakamaan heitä muiden naisten kanssa (myöskään naiset eivät halua jakaa miestään). Eli naisten palkkatason noustessa seksi jakautuisi varmaankin edelleen melko samalle miesjoukolle kuin ennekin tai jopa suuremmalle, kun normi rikkaammasta miehestä lievenisi ("ylimmät" ATM:t pääsisivät suosioon). Samalla miesten paineet menestyä työelämässä ja kaikki uskottavuusvaatimukset lieventyisivät. Nämähän ovat kuin suoraan miesasialiikkeen ongelmalistalta.

Mitä mieltä olet Henry? Kannattaisiko sittenkin toivoa naisten palkkatason nousua?

On varmaan niin, että mitä enemmän naisilla on omaa rahaa käytössään, sitä vähemmän riippuvaisia naiset ovat miehiltä saadusta elatuksesta. Toinen tekijä ovat mieheltä vaadittavat muut ominaisuudet, kuten status. Vaikka nainen ei olisikaan miehen tuloista riippuvainen, nainen on usein miehen statuksesta riippuvainen. Miesten olisi silloin kilpailtava muilla ominaisuuksilla kuin tuloilla. Se heikentäisi todennäköisesti kohtuullisesti tai vähemmän ansaitsevien duunarimiesten asemaa pariutumismarkkinoilla. Toisin sanoen miehen tulisi olla joku urheilija, taiteilija tai "akateemikko" kompensoidakseen tulojen merkityksen. Kompensointi on tilastollisesti tarkastellen kuitenkin hankalaa, koska kuten tiedämme, naisten koulutusylivoima alkaa olla jo valtavaa luokkaa.

Voidaan sanoa, että akateemisen köyhälistön miesten (ja muiden vastaavien) asema pariutumismarkkinoilla saattaa tosiaan parantua naisten vaurastumisen myötä. Sen sijaan alhaisen statuksen, mutta kohtuullisesti ansaitsevien miesten asema heikkenee.

Naisten tulojen + koulutustason nousu näyttää kyllä johtavan siihen lopputulokseen, että yhä suurempi osa miehistä, varsinkin ikääntyvät alhaisen stuksen miehet, jäävät pariutumisessa yhä huonompaan asemaan.

Ongelma piilee myös siinä, että kombinaatio hyvin ansaitseva koulutettu nainen + kodinhoidosta vastaava "vihtori" on huono vihtorin kannalta. Toki tuollaiset liitot usein toimivat, mutta fakta kuitenkin lienee se, että naiset eivät pidä vihtoreita yleensä seksikkäinä. Vihtorit joutuvat helposti aisankannattajiksi, jäävät liitossa epäkunnioitettuun asemaan ja jos ero tulee, markkina-arvo vihtorilla on lähellä nollaa. Siten miehen kannalta on paljon edullisempi tilanne silloin, jos miehellä on naisten todella arvostamia resursseja hallussaan.

Arvelisin edelleen, että nykytrendin lopputuloksena on yhä suurempi joukko 30+ menestyviä naisia, jotka tyytyvät mieluummin satunnaissuhteisiin YTM:n kanssa, sen sijaan, että he suostuisivat pariutumaan sosiaalisella asteikolla alaspäin.

Naisellisen voiman kurssi

Näin viettelet miehen!
Jokaisessa naisessa piilee neljä suunnatonta voimavaraa: kuningatar, rakastajatar, pikkutyttö ja emäntä. Tämä on pietarilaisen naisten seksuaalikouluttajan Larisa Renarin pääteesi, jolla hän on tienannut jo kokonaisen omaisuuden.

Renarin mukaan kuningatar on naisissa oleva itsevarmuus, vapaus ja älyllisyys. Kun hän käyttää tätä voimavaraansa, hän saa mieheltään ihailua ja palvontaa.

Rakastajatar on naisissa oleva seksuaalisuus ja innoitus. Näin hän saa mieheltään mielihyvää ja orgasmeja.

Pikkutyttö on naisissa oleva kepeys, naiivius ja haltioituminen. Tätä voimaansa hyväksikäyttäen nainen saa mieheltään turvaa, huolenpitoa, lahjoja ja rakkautta.

Neljäntenä olomuotona on emäntä, joka on naisissa oleva kodinhengetär, jonka kautta hän saa mieheltään kiitollisuutta, hyväksyntää ja rahaa taloudenhoitoon.
Canadian women report poorer quality of life than men as they age

Älä kysy huoralta ainakaan

An adulterous Spanish woman has been ordered to pay €200,000 in "moral damages" for the suffering caused to her husband by her illicit affair.

Voiman kolmihenkinen toimittajapaneeli tenttaa Soininvaaraa
Jos teollisuustyöllä tarkoitetaan työtä, jota tehdään tehdassaleissa, niin sehän on dramaattisesti vähentynyt. Sitä ei vaan tilastoida. Esimerkiksi Suomen suurin teollisuuskeskittymä on Nokialla Keilaniemessä, jossa ei ole yhtään tehdassalia. Siksi emme näe tilastoista, kuinka paljon teollisuustyö on vähentynyt. Nimenomaan keski-ikäisen, työväenluokkaisen miehen luokka-asema on alentunut dramaattisesti, koska häntä ei tarvita enää mihinkään."

"Tämä on ehkä isoin muutos. Jos katsotaan palveluammatteja, niin myös se on usein sosiaalisesti karsivaa. Siinä katsotaan ulkonäköä ja sosiaalista käyttäytymiskykyä."

"Näin kerran Hakaniemen torilla merimiehennäköisen skroden jätkän myymässä karjalanpiirakoita ja kukaan ei ostanut. Jos sellainen tulisi kadulla vastaan niin sen kiertäisi kadulla kaukaa."

perjantaina, helmikuuta 20, 2009

Sukupuolentutkimuksen kehittäminen

Palkkatasa-arvosta ja syrjinnästä
Miksi “miesten työt” eivät sitten kelpaa naisille? Kyse on pääasiallisesti siitä, että “ylimääräinen” palkka ei tule tyhjästä. Palkkatilastojen lisäksi miehet nimittäin komeilevat myös työtapaturma ja -loukkaantumistilastojen kärjessä. Lisäksi etenkin teollisuuden työt ovat usein paitsi likaisia, myös fyysisesti rankkoja. Myös työpaikkojen säilyvyys on miehillä selkeästi naisia heikompi, minkä puolesta todistaa muun muassa se, että nyt alkaneessa laskusuhdanteessa lomautetuista 82% on miehiä. Ja aivan kuin tässä ei olisi tarpeeksi, on myös tunnettu tosiasia, että miesten keskimääräien työviikko on pidempi kuin naisilla, ja myös vuorotöiden teko on miehillä kaksi kertaa niin yleistä. Jos asian haluaakin jotenkin tiivistää, ei ole kovin väärin sanoa, että miehet hoitavat tässä yhteiskunnassa kaikki niin kutsutusti vittumaiset työt. On pelkästään oikeus ja kohtuus, että tämä palkitaan hieman paremmalla palkalla. Feministien yritys nostaa naisvaltaisten alojen palkkaus miesten alojen tasolle, on yritys saada sama palkka vähemmällä, tai ainakin laadullisesti helpommalla, työllä.
Vielä pari sanaa miesten töistä
Miehillä “likaisuus” ja “v-mäisyys” työssä usein tarkoittaa jotain vähän enemmän. Siihen on kuitenkin syynsä miksi miehisiin töihin kumihanskojen sijasta kuuluu usein, hieman tilanteesta riippuen, mm. haalarit, kuulosuojaimet, suojalasit, hengityssuojain, kemikaaleja kestävät hanskat, kypärä jne. Jokainen nainen voi miettiä kuinka usein työssään on uinut koneöljyssä, saanut kuumaa/syövyttävää kemikaalia päälleen, ollut lähellä saada kuulo-/näkövaurion, saanut ihohuokosensa täyteen pölyä/lasikuitua, vahingossa meinannut leikata itseään tai jättää kätensä/jalkansa jonkin asian väliin/alle. Kuinka moni nainen on ylipäätänsä joutunut jonkinlaiseen työtapaturmaan tai sairastunut vakavaan sairauteen työnsä kautta? Pölykeuhkot, raajarikot ja myös kuolemantapaukset lankeavat lähes poikkeuksetta miesten osaksi.

Yhteenvetona todettakoon, että on vaikea uskoa, että naisilla, jotka kitisevät miesten paremmista palkoista, olisi oikeastaan kovinkaan paljon hajua siitä, minkälaisia hommia monet miehet teollisuudessa tekevät. Jos tietäisivät, on vaikea uskoa, että valitus tapahtuisi samassa mittakaavassa. Ehkä monelle naiselle tekisin hyvää hakeutua vaikka kerran elämässään kesätöihin teollisuuteen, tai jos ei muuta, niin vaikka sitten käydä se intti ja hakea sitä kautta hieman perspektiiviä vitutukseen.
5+5+5 –malli vanhempainvapaisiin: peukku ylös

Isä äitiyslomalla

Miesten tasa-arvo -yhdistyksen lausunto sukupuolentutkimuksen kehittämiseksi
HS:
Siviilipalvelus pakolliseksi kaikille

Ministerit ovat ehdottaneet kutsuntoja naisille. Määrätään mieluummin siviilipalvelus kaikille pakolliseksi. Kaikki ikäpolvensa miehet ja naiset suorittaisivat esimerkiksi nelikuisen siviilipalveluksen. Tämän jälkeen halukkaat voisivat jatkaa aseelliseen palvelukseen tai pidennettyyn siviilipalveluun, joka vastaisi armeijan päällystökoulutusta.

Siviilipalvelus voisi sisältää yhteiskunnalle merkityksellistä kansalaiskoulutusta, kuten kriisinajan toimintoja, pelastustehtäviä, liikuntaa ja sosiaalisuutta. Tavallaan palvelus olisi pikakertaus peruskoulusta nuorille aikuisille.

Itse palvelu suoritettaisiin yhteiskunnallisissa tehtävissä, nykyisen siviilipalvelun tapaan. Yhteiskunnalle merkityksellisiä töitä kyllä riittää, kärsiihän esimerkiksi vanhustenhoito työvoiman puutteesta, ja aina riittää risuja kerättäväksi hakevoimaksi.

Esimerkiksi Saksassa puolet ikäluokasta suorittaa kansalaisvelvollisuutensa siviilipalveluna. Osa Saksan sosiaalihuollosta lepää täysin siviilipalvelustyövoiman varassa. Saman resurssin voisi ottaa käyttöön meilläkin.

ANTTI NIEMINEN
HS:
Päihdeäitien hoidossa ajateltava ensisijaisesti lasta

Päihdeäitien tahdosta riippumattoman hoidon kysymyksissä unohtuvat helposti sekä kliinisen päihdetyön käytännön realiteetit että nykytieto päihderiippuvuuden biologisesta taustasta. Vaikeassa päihdehäiriössä päihteenkäyttö ei ole valinnanvaraista nautinnonhakua, jossa voi harjoittaa vapaata tahtoa, vaan tuskaista pakkomiellettä, josta on äärimmäisen vaikea päästä irti. Vaikeaan päihdehäiriöön kuuluvat myös ajoittaiset psykoosit, joiden aikana ihminen ei hahmota todellisuutta.

Yhteiskuntana hyväksymme jo lakiemme kautta tietyissä tilanteissa sekä mielisairaan, psykoottisen että tuhoisalla tavalla päihdeongelmaisen tahdosta riippumattoman hoidon. Päihdeongelmaisten äitien kohdalla emme siis ole ylittämässä mitään uutta kvalitatiivista kynnystä kohti fasistista tai holhoavaa yhteiskuntaa. Olemme kohdistamassa näitä periaatteita kehittyvän lapsen elämän turvaamiseksi.

Äidin oikeus päättää omasta kehostaan toteutuu hänen mahdollisuudessaan keskeyttää raskaus hankalassa elämäntilanteessa. Jos lapsi päätetään synnyttää, olemme yhteiskuntana velvollisia varmistamaan, ettei lapsi ei synny myrkytettynä. Kyse ei ole siis sikiön oikeuksista, vaan syntymään tarkoitetun lapsen loppuelämästä. Kyse ei ole eettisesti arveluttavasta perimän manipuloimisesta tai vähäosaisten syrjimisestä, vaan päättäväisestä interventiosta, jolla estetään estettävissä olevia vaurioita.

Äidin kannalta kyse on siitä, rajoitetaanko väliaikaisesti hänen "vapaata" tahtoaan päättää päihdekäytöstään, jolloin hänelle tarjotaan mahdollisuus synnyttää terve lapsi, vai jätetäänkö hänet kärsimään ensin raskausaikana usein mahdottoman raitistumispaineen alla, ja sitten loppuelämänsä syntyneen lapsen vamman aiheuttaman syyllisyyden kanssa.

Lapsen kannalta kyse on siitä, annetaanko hänen syntyä terveenä tilanteessa, jossa äidin itsemääräämisoikeutta päihdekäytön suhteen on rajoitettu muutaman kuukauden ajan, vai hyväksytäänkö se, että hän syntyy ja elää sairaana, mutta että hänen äitinsä on saanut "päättää" elämäntyylistään läpi raskausajan – äiti, joka sairastaa häiriötä, joka kaventaa valinnanmahdollisuuden minimiin.

Lapsen oikeuksien yleissopimukseen kuuluu lapsen edun ensisijaisuus sekä oikeus elämään, henkiinjäämiseen ja kehittymiseen.

MATTI HOLI, psykiatrian dosentti TANJA SVIRSKIS psykiatrian erikoislääkäri

torstaina, helmikuuta 19, 2009

Sotilaan raskaus

Naissotilaiden raskaudet hiertävät puolustusvoimissa

Sotilaat ja poliisit tasa-arvokoulutukseen
Meillä keskustellaan nyt siitä, pitäisikö naisille lähettää kirje kutsuntoihin siinä missä miehillekin. Vaikka niihin osallistuminen olisi naisille vapaaehtoista, saattaisi asepalvelukseen lähtevien naisten määrä lisääntyä. Heitä kaivattaisiin paikkaamaan varusmiespalveluksensa keskeyttävien jättämää aukkoa rivistöissä.

Ennen kuin sellaisia päätöksiä tehdään, armeijan pitäisi tehdä itselleen, kantahenkilökunnalleen ja varusmiesmiehille selväksi, mitä sukupuolten tasa-arvo tarkoittaa.
Seksi puhututti kirkkokansaa

Kiinassa

Kiina:
Ystävänpäivä tuli ja meni, enkä osannut lainkaan arvata, että se on Kiinassa niin iso juttu. Sain viettää illan yksin asunnossani, sillä täällä pariskunnat hempeilevät ystävänpäivänä turhia säästelemättä. Feminismi tuntuu olevan täällä päin täysin vieras käsite, ja siksi ystävien seuraa oli tuona iltana erittäin vaikea löytää: jokainen tyttöystävä odotti miehensä hemmottelevan hänet piloille vain ja ainoastaan sukupuoleensa vedoten. Kuulin jopa, että eräs kiinalaisnainen oli haukkunut miesystävänsä pystyyn kuultuaan kämppiksensä saamista suklaista, kukista, ravintolaillallisesta ja punaviinistä. Toki vastaavia odotuksia on varmasti myös monilla suomalaisnaisilla, mutta en usko, että Suomessa ystävänpäiväodotukset ovat keskimäärin ihan yhtä korkealla.
Seksi puhututti kirkkokansaa

Naissotilaiden raskaudet hiertävät puolustusvoimissa

Birdy

keskiviikkona, helmikuuta 18, 2009

Keskusta

Men who face domestic abuse
New statistics suggest that men in their early 20s are MORE likely to be abused by their partner than women the same age.
Tarvitaanko keskustaan miesfeministejä?

Prostituutio loukkaa tyttöjen ja naisten ihmisoikeuksia
Niin sanotun vapaaehtoisen prostituution taustalta löytyy usein vaihtoehtojen puute. Taloudellinen ahdinko ja sosiaaliset tilanteet ovat usein selittäviä tekijöitä. Esimerkiksi toisenlaisessa taloudellisessa tilanteessa ei missään tapauksessa ryhdyttäisi prostituoiduiksi.
Totta. Sama pätee tosin useimpiin muihinkin ammatteihin.

tiistaina, helmikuuta 17, 2009

Ei aivoaktiviteettia

Tutkimus: bikinit saavat miehen näkemään naisen esineenä
Niiltä miehiltä, jotka alkutestin mukaan olivat vihamielisen seksistisiä, ei löytynyt kuvien katselun aikana lainkaan aivoaktiviteettia, joka osoittaisi heidän näkevän bikineihin puetun naisen ihmisenä, jolla on ajatuksia ja aikomuksia.
Miesporukka löi vetoa Essi Pöystin iskemisestä. Siitä syttyi tulinen rakkaussuhde.
- Olen hitaasti lämpenevä nainen. Minuun ovat aina vedonneet itsevarmat kaverit. Monesti epävarmat miehet ovat tulleet sanomaan, että he ovat katsoneet minua pitkään, mutta eivät uskaltaneet tehdä aloitetta. Sellainen ei sytytä.
Outo uskonlahko: Israelilaismiehellä 32 puolisoa ja 89 lasta
Naiset ovat jumalallisena olentona pitämänsä viisikymppisen Ratzonin luona vapaaehtoisesti, ja he ovat tatuoineet itseensä johtajansa nimen ja kuvia.
Timo Hännikäinen

Kuukautiset vai täysi euro?

Radiokeskustelu

Syrjitäänhän miehiäkin! (kuunneltavissa netissä)
Johanna Valenius, tutkijatohtori, Pirkko Mäkinen, tasa-arvovaltuutettu ja Pasi Malmi, hallintotieteiden lisensiaatti

Liian komea

Tutkimus: Liian komea mies kelpaa vain yhden yön iloksi

Tasa-arvo ei ole toiselta pois

maanantaina, helmikuuta 16, 2009

Kaivosmiehet

Seksikauppa kääntyi kannattavaksi Norjassa

Näin Timo T.A. Mikkonen muuttaisi missikisoja
Pohjanoteerauksena nykymisseistä Mikkonen pitää vielä kruunua kantavaa Satu Tuomistoa.

– Kapakkatanssijasta nuorten naisten esikuvaksi, Mikkonen päivittelee.
Lyly Rajala puhuu naisista ja tasa-arvosta

Me syrjityt

Men more discouraged by job loss than women

Ainakin kymmenen miljoonaa kaivosmiestä ja heidän perheenjäsentään kärsii elohopean aiheuttamista terveysongelmista, sanoo YK:n ympäristöohjelman UNEP:n johtaja Achim Steiner.

Tarpeista suurin

HS:
Miesten tarpeista suurin on seksi

Pirkko Partanen järkyttyi (HS 12. 2.) Timo Hännikäisen ehdotettua naisille pakollista asevelvollisuuden kaltaista seksipalvelua (HS 11. 2.).

Jäikö HS:n jutusta lukematta muun muassa kohta: "Hännikäinen sanoo tehneensä kirjan kärjistäen ja liioitellen." Jos nyt naiset lukevat ehdotuksen kirjaimellisesti ja loukkaantuvat, silloin on ymmärretty väärin koko asia!

Vaikka olen nuori nainen ja kaiken kukkuraksi uskovainen, osaan löytää jutun sanoman loukkaantumatta.

Tarkoituksena ei ollut rinnastaa asepalvelusta ja ehdotettua seksipalvelusta toisiinsa eikä kertoa ehdottajan asenteesta naisiin, vaan tuoda tällä tavoin voimakeinoin ilmi se, että jotkut miehet kärsivät rankasti siitä, että heille ei suoda seksiä ja kumppania niin kuin toisille.

Naiset ja varsinkin vaimot, ottakaa vakavasti tämä tosiasia: miesten tarpeista suurin on seksi, eikä se tee heistä sikoja. Se vain on niin, eivätkä miehet voi sille mitään. Hännikäistä pidän erityisen rohkeana "äänitorvena".

NIINA VÄHÄKANGAS
HS:
"Lähisuhdeväkivallan kasvot ovat yhä miehen kasvot, ja naiset ovat uhreja. Niin se on haluttu nähdä. Se ei kuitenkaan ole totta. On paljon omasta väkivaltaisuudestaan kärsiviä naisia", psykologi Hannele Törrönen Ensi- ja turvakotien liitosta sanoo.

Naisten väkivalta kohdistuu yleensä puolisoon, seurustelukumppaniin tai lapsiin. Se voi olla henkistä väkivaltaa eli mitätöintiä, alistamista ja toisen olemassaolon ja persoonan täydellistä mitätöintiä. Joskus väkivaltaisuus ilmenee kontrollinhaluna ja mustasukkaisuutena. Usein väkivaltaiset naiset lyövät ja repivät miehiään. Lapset kohtaavat esimerkiksi mitätöintiä, alistamista, kurittamista ja lyömistä.

Ymmärrys naisten väkivaltaisuudesta on pirstaleista, Törrönen huomauttaa. Vielä ei voida varmasti sanoa, miten yleistä se on tai minkälaiset naiset turvautuvat väkivaltaan. Sitä ei voi päätellä iästä, koulutustasosta tai sosioekonomisesta asemasta. Vaiettu naiseus -hankkeeseen hakeutui koulutettuja, keski-ikäisiä naisia, jotka olivat lyöneet miehiään. Sitten mukaan alkoi tulla kolmikymppisiä pienten lasten äitejä, joiden väkivallan kohteita ovat omat lapset.

Kolmas ryhmä ovat nuoret, päihdeongelmaiset naiset, jotka olivat käyneet ulkopuolisten kimppuun.
Panu: Tuore kuohilas isottelee vanhoille eunukeille

Timo Hännikäinen: Seksuaalisesti syrjäytyneet jäävät kauniimpien ja rohkeampien jalkoihin
Keitä nämä syrjäytyneet ovat ja mikä on suurin syy heidän kohtaloonsa?

”Syrjäytyneitä on monenikäisiä ja monentyyppisiä. Yhteistä heille on, etteivät he pärjää viettelykulttuurissa, jossa on saavutettava tietty sosiaalis-taloudellinen status. Heiltä puuttuu ulkonäköä, asemaa tai sosiaalista lahjakkuutta.”

Hännikäinen on itse 30-vuotias ja kertoo viettäneensä suurimman osan elämästään puutteessa. Kun muut viriilit nuoret aikuiset ovat saaneet nauttia seksin iloista, Hännikäisen elämä on täyttynyt musertavasta yksinäisyydestä ja ahdistuksesta.

Kirjailija selittää asian omalla psykohistoriallaan ja puutteellisilla sosiaalisilla taidoillaan, mutta myös yleisillä syillä.

Mikä meidän seksuaalikulttuurissamme on vialla?

”Pariutuminen ei ole avointa ja luontevaa, vaan jokaisen on alistuttava monimutkaiseen ja tuloksiltaan epävarmaan viettelypeliin”, Hännikäinen sanoo.

”Lisäksi ihmisiltä puuttuu suvun tai muun yhteisön tuki kumppanin hakemisessa. Jokainen on oman onnensa seppä ja heikot karsiutuvat pois. Tämä on jonkinlaista seksuaalista sosiaalidarwinismia, verrattavissa talouden uusliberalismiin.”

Hännikäisen kokemat pettymykset synnyttävät ajoittain negatiivisia tunteita naisia kohtaan, mutta hän ei silti syytä heitä kollektiivisesti, saati että kirja pursuaisi avointa naisvihaa. Sen sijaan hän ottaa tähtäimeensä feministit.

”Feministit sivuuttavat tyystin sen vallan, joka varsinkin nuorilla naisilla pariutumismarkkinoilla on, eivätkä suostu hyväksymään, että mies on suuremmassa vaarassa jäädä seksuaaliseen paitsioon. Feminismi on rappeutunut valkoisen heteromiehen syyllistämisliikkeeksi.”

sunnuntaina, helmikuuta 15, 2009

Naisystävykset

Women tougher on friends than men: Study
Traditional views hold that women are more socially co-operative than men, but researchers from the Universite du Quebec at Montreal, Harvard University and Emmanuel College in Boston found female same-sex friendships are significantly less tolerant, more volatile, and likelier to degrade based on a single negative incident than male same-sex friendships.
Ystävyyden tiellä monta mutkaa

Riittävä rakastelu nuorentaa 10 vuotta

Why don't women write many good op-eds?
Women are simply, on average, more practical than men. They aren't as interested in big issues where they are unlikely to have much impact. They are more interested in how to improve their own lives and those of the people they care about.
Paljonko vastauksi deitti-ilmoitukseen?
Kuvalliseen ilmoitukseen jonka laadin syyskuussa 2008 tuli alle kahdessa viikossa 580 viestiä.

Aika ei kertakaikkiaan riittänyt vastata kaikille. Ilmoituksessa oli myös sähköpostiosoitteeni jonne tuli kuvallisia viestejä 22 sivua, jokaiselle sivulle mahtui muistaakseni 20 tai 25 viestiä.
Se ei pelaa, joka pelkää

lauantaina, helmikuuta 14, 2009

Yksin ja ilman

Sinkun elämä ei (todellakaan) ole pelkkää seksiä!
Kirjailija Timo Hännikäinen väittää monien sinkkumiesten elävän seksin puutteessa, koska naisilla on valta valita, kuka saa seksiä. Todellisuudessa laatuseksin saaminen ei ole sinkkunaisillekaan niin helppoa. Moni luulee, että yksin elävät naiset harrastavat seksiä aamusta iltaan ja päivästä toiseen. Vain partneri vaihtuu, mutta intohimoa ja säpinää riittää. Käsitys on varsin väärä. Keskivertosinkku nukkuu yönsä ja herää uuteen aamuun virttyneessä flanellipyjamassa ja äidin kutomissa villasukissa. Yksin.
Yksin. Jos nainen on yksin, selityksen on löydyttävä jostain. Vai onko? Kaikki yksineläjiä ei voi sovittaa tiettyyn muottiin, selvisi Tulvan lukijakyselyssä.

Nyt tulee Reija Ilves!

ilman

Törkeää epätasa-arvoa mainonnan eettisessä neuvostossa

IL-keskustelu: Puhutaanko naisten väkivallasta tarpeeksi?

perjantaina, helmikuuta 13, 2009

Kiminkinen ampuu kovilla

Kiminkinen suututti naiset
Moni nainen on närkästynyt maineeseen nousseen saarijärveläisen maalaislääkäri Tapani Kiminkisen tuoreimmasta terveysfilosofoinnista, jonka mukaan pihtaavat vaimot nähdään terveysriskinä siinä missä voissa paistetut silakat.

Kiminkinen antoi terveysvalistusta viime viikolla yrittäjille Töysässä, mistä Keskisuomalainen kirjoitti otsikolla "Pihtarit ja voi pitäisi panna pannaan". Kiminkisen mukaan maailma olisi terveellisempi paikka, jos vaimot eivät pihtaisi ja silakat paistettaisiin jollakin muulla kuin voilla. Jalkovälin käyttö vallan välineenä ei ole hyvä juttu, hän totesi.

Nimimerkki Pihi-Iita kysyi yleisönosastossa tuskastuneena pitäisikö pihtareiden uhreille perustaa bordelleja terveyskeskusten yhteyteen, että miehet pysyisivät terveempinä. Joopa-nimimerkki pyysi Kiminkistä puhumaan miehille pihtauksen syistä. Hän epäili, että syitä voi löytyä miehistäkin, jotka puhuvat seksin aikana kalastuksesta ja kiirehtivät katsomaan kolmen minuutin päästä alkavia uutisia.

Myös Jyväskylän yliopiston naistutkimuksen tutkijanaiset hämmästelevät maalaislääkärin lausuntoja.

- Apua, voiko tällaista päästää suustaan tänä päivänä, aprikoi tutkija Sanna Rojola ensikommenttinaan.

Hänen mielestään kyseessä on heitto, joka voi olla vahingollinen ja loukkaava.

Rojola miettii, kuinka pitkälle miesten ongelmat voivat todella johtua vaimojen pihtaamisesta.

Uutena ongelmanahan on noussut esiin myös nuorten miesten haluttomuus, hän muistuttaa.

Ranskassa

Todellista sinkkuelämää
Unettomana yönä luin Halujen taistelukentän, Houellebecqin esikoisromaanin, joka ilmestyi vuonna 1994 ( suom. Ville Keynäs. WSOY 2009). Kirja kertoo noin kolmekymppisistä sinkkumiehistä, jotka taloudellisella tasolla kuuluvat voittajiin, mutta seksuaalisella tasolla häviäjiin. Heidän elämässään ei ole tippakaan Sinkkuelämä-sarjan glamouria. Jopa sängyn ostaminen on tuskallinen ongelma ja voi ajaa miehen itsemurhan partaalle. Näin Houellebecq: "Jos haluaa säilyttää myyjän arvostuksen, on pakko ostaa kahden hengen sänky huolimatta siitä, onko sille käyttöä tai tilaa. Yhden hengen sängyn ostaja tunnustaa julkisesti, ettei hänellä ole sukupuolielämää eikä hän myöskään aio hankkia sellaista, lähi- tai kaukaisessakaan tulevaisuudessa ( koska sängyt kestävä nykyään pitkään [...] keskimäärin huomattavasti pitempään kuin avioliitot, se tiedetään liiankin hyvin)."

Kirjan kertoja on on atk-suunnittelija tietopalveluyrityksessä, hänen palkkansa on 2,5 kertaa Ranskan minipalkka," siinä on mukavasti ostovoimaa," kuten hän toteaa. Sen jälkeen kun hänen vaimonsa jätti hänet, hän on elänyt kaksi vuotta ilman ilman seksiä, lukuunottamatta, pornoleffoja , masturbaatiota ja maksullisia seksipuhelinpalveluita.

Kokemuksiinsa perustuen kertoja ajattelee, että " aivan kuten taloudellinen ja pidäkkeetön liberalismi, myös seksuaalinen liberalismi synnyttää absoluuttisen kurjistumisen ilmiön. Jotkut rakastelevat joka päivä, toiset vain viisi tai kuusi kertaa elämässään tai eivät koskaan. Jotkut rakastelevat kymmenien naisten kanssa, toiset eivät yhdenkään. Sitä kutsutaan markkinoiden laiksi [...] Taloudellinen liberalismi on taistelukentän laajentumista kaikkiin ikäkausiin ja yhteiskuntaluokkiin. Samoin seksuaalinen liberalismikin on taistelukentän laajentumista kaikkiin ikäkausiin ja yhteiskuntaluokkiin."

Houellebecq ei ole helppo eikä miellyttävä kirjailija, niin raadollisesti hän kuvaa ihmisiä ja nyky-yhteiskuntaa. Eipä ihme että romaanin takakansi mainostaa häntä Ranskan kenties vihatuimmaksi kirjailijaksi.

Amnesty vastuuseen

Two Men's Lives Destroyed by False Rape Claim
female teen's false rape claim led to the murder of the innocent youth she falsely accused, reports a Dublin newspaper here, but the girl will not serve jail time (Herald.ie, 2/6/09). The false accuser's boyfriend, however, has been sentenced to seven years imprisonment for his involvement in the murder.
Timo Hännikäinen - Ilman. Esseitä seksuaalisesta syrjäytymisestä
Seksuaalisuus on aina ollut toinen niistä kulttuurin mahtitekijöistä varakkuuden ohella, mikä on saanut ihmiset tappelemaan toisiaan vastaan. Pessimisti Sigmund Freud sanoi, että sosialistinen utopia on mahdottomuus, koska taloudellisen tasa-arvon saavutettua alkaisi koiraiden taistelu naaraista kiihtyä entisestään.

Erään helsinkiläisen matemaatikon mukaan kaksi prosenttia miehistä saa oikeastaan kaikki naiset seksuaaliseen käyttöönsä. Sen jälkeen naiset ovat yleisemmässä jaossa ja vapailla avioliittomarkkinoilla.
All Lust Same

Amnesty ja tasa-arvo
Amnestylla on vuosikaudet pyörinyt Joku raja! -kampanja naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan. Amnesty taitaa olla tasa-arvossa ihmisoikeusliiton tasolla eli kehitettävää löytyy paljon. Nyt Amnesty suhtautuu eri tavoin parisuhdeväkivallan uhreihin näiden sukupuolesta riippuen. Toinen markkinoidaan uhrina, toinen syyllisenä - totuuden vastaisesti.

Mielikuvituksen tuotetta

Talousvaikeudet ajavat suomalaisnaiset prostituutioon

Kärsin epäluulosta miehiä kohtaan.
Minua ahdistaa kaikenlainen sukupuoliroolittelu, etenkin se ajatus että miehet haluavat vain seksiä ja ovat valmiita siihen melkein kenen kanssa vaan, jos nainen vaan on kivan näköinen. Haluaisin päästä eroon tästä ajatuksesta. Onko se mahdollista? Se tuntuu olevan totta, sen kuvan saa varsinkin näiltä palstoilta. Minua ahdistaa miesten minuun kohdistuvat katseet ja flirttailu. Tunnen että he hakevat vain pillua. Olen epäluuloinen. Seurustelen paraikaa mutta olen suunnitellut eroa koska miehellä on paljon irtosuhteita menneisyydessään ja huomaan häen katselevan muita naisia. Miehen täytyisi todistaa olevansa kelvollinen, jotten laskisi häntä samaan vonkaaja-kategoriaan. Yritän kai muuttaa häntä, koska en hyväksyä häntä sellaisenaan.
Joukkoraiskauksista osa keksittyjä
Paristakymmenestä ulkomaalaistaustaisten tekemäksi epäillystä joukkoraiskausilmoituksesta aniharva on edennyt edes syyttäjälle asti. Tuomiot ovat olleet ankaria, mutta niitä on tullut vain parista-kolmesta tapauksesta. Uhrit ovat olleet lähes aina eriasteisesti päihtyneitä. Poliisille on jäänyt kuva, että tarinaa on usein väritetty ja asianomistajan omaa roolia kaunisteltu.

Juttuun haastattelemamme rikosylikomisario Kari Tolvanen pitää perättömiä ilmoituksia joukkoraiskauksista erityisen huonoina sen takia, että ne kasvattavat turhia pelkoja.

torstaina, helmikuuta 12, 2009

jo 40 prosenttia

Naiset tekevät lähisuhteiden törkeistä pahoinpitelyistä 40 prosenttia
Ensi- ja turvakotien liitto muistuttaa, että naisten osuus kodissa tapahtuvasta väkivallasta on suurempi kuin yleisesti arvellaan. Lähisuhteissa tapahtuneista törkeistä pahoinpitelyistä 40 prosenttia on naisten tekemiä. Naiset kuitenkin kuolevat puolisonsa uhrina miehiä useammin.

Tuoreen tutkimuksen mukaan äidit myös kurittavat lapsia siinä missä isätkin.

Liiton mukaan naisten väkivaltaan suhtaudutaan erikoisesti. Se nähdään helposti väsyneen naisen ymmärrettävänä tekona.

Perhevapaat

Perhevapaiden uudistamisesta isot näkemyserot hallituksessa
Hallituspuolueiden näkemykset perhevapaiden uudistamisesta eroavat toisistaan roimasti. Rkp ja vihreät haluavat perhevapaajärjestelmän perusteelliseen remonttiin, jossa iso osuus vapaista kohdennetaan pelkästään isien käyttöön.

Isäkiintiöt saavat kannatusta myös keskustassa.

Sen sijaan kokoomuksessa vapaiden kiintiöimistä vastustetaan. Kokoomus ajaa pikemmin vanhempainrahan korotusta lähelle sataa prosenttia palkasta.

Naiset parittajina

HS:
Armeijaa ja ilotaloa ei voi rinnastaa toisiinsa

Toimittaja Jaana Pesonen oli haastatellut runoilija ja kirjailija Timo Hännikäistä (HS 11. 2.), joka on kirjoittanut pamfletin nimeltä Ilman.

Ihan hyvä aihe sinänsä tuo seksin puute, joka voi tulla kenen tahansa elämään jossain vaiheessa. Yksineläjiä on valtaisa määrä.

Nuoren miehen (30 vuotta) asenne naisia kohtaan suorastaan järkytti. Hännikäisen mielestä kaikille 18–30-vuotiaille naisille pitäisi säätää asevelvollisuuden kaltainen pakollinen seksipalvelus valtion ylläpitämissä ilotaloissa.

Sääliksi käy nuorta miestä. Lieneekö hänellä kokemusta asepalveluksesta? Miten ihmeessä ilotalo ja armeija ovat rinnastettavissa? Suomalainen sotilas on maailman paras, ja olen ylpeä miesten yleisestä asevelvollisuudesta. Yönsä saa nukkua rauhassa.

Ilotalot ovat sitten jo toinen juttu. Mahtaisiko Hännikäinen itse haluta sinne kuudeksi kuukaudeksi? Kannattaisi vähän ajatella, ennen kuin purkaa patoutumiaan. Maanpuolustuksella ja seksipalveluilla ei ole mitään yhteistä nimittäjää.

Kyllä kannattaisi syödä kaurapuuroa, lähteä lenkille ja käydä kylmässä suihkussa pahimpaan tuskaan. Kyllä pojastakin mies kasvaa, jos on pakko.

PIRKKO PARTANEN äiti ja vaimo
YK: Ihmiskaupan pyörittäjät useimmiten naisia

Väkivaltainen nainen on yhä kummajainen


Kesis keulii
Jos Henry Laasanen ja Antti Nylén saisivat epähuomiossa lehtolapsen, se puhuisi takuulla kuin Timo Hännikäinen.
Ravintola sai huomautuksen tästä tissimainoksesta!

Missit pöyristyivät Timo T.A. Mikkosen kommenteista

Female Beauty From 1 To 10


Oikea asenne

YTM ja ATM

keskiviikkona, helmikuuta 11, 2009

Neljä vuotta ilman

Timo Hännikäinen kirjoitti kärjistetyn pamfletin seksistä ja varsinkin sen puutteesta
Miltä tuntuu olla neljä vuotta ilman seksiä?

Sen kertoo runoilija ja kirjailija Timo Hännikäinen, 30, tuoreessa kirjassaan Ilman. Se kuvaa seksuaalisesti syrjäytyneitä ihmisiä.

Kirjassa Hännikäinen kuvailee, miten vastentahtoinen selibaatti kiristää pinnaa, katkeroittaa, masentaa, synnyttää vihamielisiä ajatuksia, aiheuttaa unettomuutta ja panee juomaan.

Ja lista jatkuu pitkänä: Ryhti kääntyy kumaraan. Naisen ja läheisyyden puute painaa rinnassa.

Mieleen hiipii raaka ja paljas naisviha. Jokainen nainen alkaa tuntua "pikkusieluiselta, kierolta ja älyllisesti alamittaiselta".

Käytös ja puheet muuttuvat groteskeiksi naisten seurassa. Rasistiset vitsit karkottavat loputkin naiset.

Hännikäinen kirjoitti seksuaalipoliittisen pamflettinsa neljän vuoden pakkoselibaatin jälkeen.

Kun hän alkoi puhua aiheesta, hän huomasi pian, ettei olekaan yksin.

"Tätä on liikkeellä", hän sanoo.

Siitä huolimatta seksin puute on Hännikäisen mukaan edelleen tabu – "viimeisiä tabuja, joita kulttuuriliberaalissa yhteiskunnassa vielä on".

Kirjassa Hännikäinen kertoo suorasukaisesti omista suhdeviritelmistään, seksikokemuksistaan ja niiden puutteesta.

Mutta oli hänellä aiheesta muutakin sanottavaa kuin oma kokemuksensa.

"En hae julkisuutta, enkä tehnyt tunnustuskirjaa. Minulla ei ole tunnustettavaa."

Hännikäinen maalaa nykyajan parisuhdemarkkinoista raa'an kuvan.

1960-luvulla alkanut seksuaalinen vapautuminen ei johtanut siihen, että jokaisella olisi mahdollisuudet nauttia seksistä ja seksuaalisuudestaan. Sen sijaan monet syyt johtivat ankaraan kilpailuun seksikumppaneista.

"Nyt ollaan seksuaalisesti liberaaleja ja vapautuneita. Se ei tarkoita, että kaikki ihmiset harrastavat seksiä. Kulissien takana on puutteesta kärsiviä ihmisiä, yksinäisyyttä ja kärsimystä."

Seksikilpailun kuningattaria ovat Hännikäisen mielestä nuoret naiset.

"Heillä on varaa valita. Se tekee heidät joskus inhottaviksi olennoiksi. He voivat olla vaativia ja julmia."

Supliikkien pelimiesten rinnalla rillipäinen, hintelä tyyppi, joka ei metsästä eikä harrasta miehisiä kamppailulajeja, on kevyttä kamaa, Hännikäinen on huomannut.

Seksikilpailun luusereita ovat sellaiset yksilöt, jotka ovat "psykologisesti kyvyttömiä toimimaan ympäristössä, joka vaatii aggressiivisuutta ja itsensä markkinointia".

Puutetta ei kuitenkaan saa näyttää, vaikka kuinka on tarpeessa.

"Se on viimeinen virhe. Sen jälkeen olet tuhon oma."

Perheinstituutio, rakastajattaret ja bordellit pitivät Hännikäisen mukaan aiemmin huolen siitä, että seksi oli kaikkien ulottuvilla.

"Nyt osa nauttii yltäkylläisyydestä, osa elää elämänsä ilman seksiä. Loput kamppailevat välimaastossa."

Kirja on hyvin provokatiivinen. Siitä on löydetty huumoriakin, mutta Hännikäinen sanoo, ettei ole kirjoittanut pilke silmäkulmassa

Hän ehdottaa, että kaikille 18–30-vuotiaille naisille pitäisi säätää asevelvollisuuden kaltainen pakollinen seksipalvelus valtion ylläpitämissä ilotaloissa.

Tai että heterot voisivat omia homojen pariutumiskulttuurin, jolloin "ihmiset voisivat esittää seksuaalisia ehdotuksia toisilleen suoraan missä ja milloin vain – kadulla, valintamyymälöissä ja kirjastoissa. Tai sitten pariutuminen rajataan varta vasten järjestettyihin yökerhoihin ja sinkkutapaamisiin".
IL-keskustelu: Seksiä kaikille - naiset ilotaloihin!

Timo T.A. Mikkonen moittii suomalaista naiskauneutta

Suomalaisen miehen osa

Suomalaisen miehen osa on tulla sukupuolisesti syrjityksi
Todellisuudessa miehet kasvatetaan Suomessa elämäntapasyrjityiksi, eikä heidän syrjimistään ole edes syrjimiseksi katsottu. Syrjittynä oleminen on olennainen osa suomalaista miehuutta eikä siitä mariseminen ole miehekästä.

Listaan seuraavassa julmia esimerkkejä.

Pikkupoikana minun ei sopinut itkeä, vaikka kuinka olisi ottanut kipeästi. "Kestä kuin mies", sanottiin, vaikka naisilla on tutkitusti korkeampi kipukynnys. Meidän poikienhan sitä olisi kuulunut pillittää ja tyttöjen purra hammasta.

Ja tyttöjä ei missään tapauksessa saanut lyödä, vaikka meistä pojista se oli aivan normaali vuorovaikutuksen keino. Kommunikointi naisten kanssa onkin siksi minulle usein vaikeaa. Tyttöjähän kaiken järjen mukaan juuri olisi saanut lyödä, jo sen korkeamman kipukynnyksenkin takia.

Koko nuoruuteni jatkunut systemaattinen syrjinnän siedätyshoito naamioitiin "kohteliaisuus"-sanan taakse. "Kohtelias" on näennäisesti hyvin myönteinen sana, mutta oikeasti viekas ja petollinen.

Minulle opetettiin, että miehen kuuluu avata naiselle ovi ja mennä itse naisen perässä sisälle. Ammoisina aikoina menettelyssä oli järkeä, kun joka oven takana lymysi salamurhaaja tikari tanassa. Mutta koska sellainen on vähentynyt, nykyjärjestelmä on pelkästään miestä nöyryyttävä.

Ja minun pitää tarjota tuolini naiselle, jos tälle ei ole istumapaikkaa tarjolla. Miksi? Entäs miksi minun pitää ruokapöydässä kiertää pöydän toiselle puolelle ojentamaan ja asentelemaan tuolia istumaan asettuvan naisen alle? Syrjimistä? Orjuuttamista, sanoisin.

Minun pitää ottaa hattukin päästä sisällä. On nöyryyttävää, että pipopäiset naiset voitonriemuisena virnistelevät, kun hämillisenä ja alistettuna joudun poistamaan päähineeni päästäni. Naiset kyllä tietävät, miten pahalta se miehestä tuntuu, kun tukka on ihan sekaisin, tai sitä ei ole ollenkaan.

Harrastuksissakin minua syrjittiin. Uimahallilla miesten pukutiloissa oli naisia siistimistehtävissä. Heidän kasvonsa olivat aina kuin kiveä. Mutta koska mikään ei jää minulta huomaamatta, näin sen huvittuneen pilkan kivettyneen ilmeen takana, kun seisoin alasti kaappini ovella. Vesi oli ollut kylmää.

Itse olin tuolloin vastaavasti hyvin kiinnostunut kesätöistä naisten pukutilojen siistijänä, mutta minua ei alastomien naisten keskuuteen voitu muka ajatellakaan. Mitään oikeaa perustelua ei kerrottu. Se tuntui - ja tuntuu edelleen - hyvin syrjivältä.

Olisin myös halunnut uida kilpaa naisten sarjoissa, koska arvelin, että olisin niissä menestynyt jonkin verran paremmin. Sekään ei kuulemma tullut kysymykseen, vaikka itse olisin ilomielin ottanut vaikka pelkkiä naisia omaan sarjaani.

Lista on loputon.

Systeemi on ollut pelottavan tehokas; olen tottunut olemaan sukupuolisesti syrjitty, enkä jokapäiväisessä elämässäni juurikaan kärsi siitä. Tilanne on melkein kuin vapautuneella panttivangilla, joka rakastuu kaappaajaansa. Olen masokistisesti oppinut jopa nauttimaan siitä jatkuvasta syrjinnästä, jonka kohteeksi olen joutunut.
Poikkeuksellisen oivaltava kirjoitus

Lukijakommentteja:
- Tuohon voisi lisätä että hameita myydään naisten vaatekaupoissa. Eipä ole niin syrjitty olo sitten kirjoittajalla.

- Kaikenlaista skeidaa sitä tännekin kirjotellaan kieliposkessa.

- Ja mitähän ihmeen kuraa tämä nyt on? Perustapa maskunisti-blogi jossa voit avautua miehisessä epäreiluudessasi ihan sydämesi kyllyydestä. Jätetään tämäntasoiset läpät pois ihmisten ilmoilta. Jookosta Jussi? Ihan oikeesti joo.

Oikeus nukkua?

HS:
Miehillekin oikeus nukkua

Lapin yliopistossa tarkastetussa väitöskirjassa osoitetaan, etteivät miehet ole sukupuolen perusteella tapahtuvassa syrjinnässä naisia paremmassa asemassa. Todennäköisesti päinvastoin. Miesten osana on aina ollut seisoskella siellä päähän potkitummalla puolella.

Itse asiassa kyseinen väitöskirja antaa tieteellisen todistuksen asialle, jonka kaikki ammattitaitoiset ja kokeneet toisen viulun soittajat ovat aina todeksi tienneet.

Miehet eivät vain ole feministien tavoin ryhtyneet itkemään julkisuudessa, vaan ovat pää pystyssä tyytyneet asetelmaan "parempi tossun alla kuin taivasalla". Lasikatto on ollut helppo peittää lasipullolla.

Ongelma on vakava. Jokainen ymmärtänee, ettei sitä voida ratkaista lyhyessä ajassa eikä millään kertarysäyksellä. Aluksi tarvitaan pieniä askelia, jotka ajan kanssa luovat perustan kehityksen suunnan muuttamiseksi.

Merkittävä askel tällaisen prosessin käynnistämiseksi voisi olla se, että saataisiin aikaiseksi yleisvaltakunnallinen yleissopimus, joka takaisi miehillekin oikeuden sanoa: "Nukutaan ny vaan."

MAUNO PASANEN
Tai kuten Meriläisen ja Huhdan kirjan ensimmäisellä sivulla lukee: olet feministi, jos
1. mielestäsi kaikki sukupuolet ovat yhtä arvokkaita

2. tiedät, ettei sukupuolia edelleenkään kohdella siten kuin samanarvoisuus edellyttäisi

3. haluat ponnistella sukupuolten tasa-arvon puolesta ja murtaa sukupuolirooleja.
Minäkin taidan olla feministi.

Tieteellinen tutkimus:
Udo Gernheimin Rosa Luxemburgin säätiön tukemassa tutkimuksessa paljastui, että osa seksistä maksavista miehistä oli seksuaalisesti turhautuneita, koska he eivät saaneet tyydyttävää seksiä muualta.

Osa taas oli hedonisteja. He halusivat kokea eroottiset unelmansa maksullisten naisten avulla. Prostituoitujen kanssa on helpompi ryhtyä erilaisiin seksuaalisiin kokeiluihin kuin vaimon tai tyttöystävän kanssa.

Osassa tutkimuksissa taustalta on löytynyt myös tunteita ja psykologisia syitä.

Gernheimin tutkimuksen yksi tyyppiesimerkki on romantikko. Romantikko kuvittelee, että hänellä on prostituoidun kanssa aito, molemminpuoliseen luottamukseen perustuva suhde.

Myös Kleiber löysi romantikkoja. Kun hän pyysi tutkimuksessaan asiakkaita luonnehtimaan prostituoitua, vastaus oli monasti "viehättävä", "avoin", "älykäs", "nokkela".
Feministinen tutkimus:
Tutkija vertaa seksistä maksavia miehiä nekrofiileihin

Nottinghamin yliopiston Julia O'Connel Davidson vertaa seksistä maksavia miehiä nekrofiileihin, jotka hoitavat seksinsä sosiaalisesti "kuolleiden" naisten kanssa.

- Seksihalut heräävät, koska mies tietää, että hänen ei tarvitse pitää prostituoitua ihmisenä.

- Häntä kiihottaa, kun nainen on voimaton. Kyse on kostosta ja hallitsemisesta, ei läheisyydestä tai romantiikasta.

Ruotsalaistutkija Sven-Axel Månsson sanoo, että prostituoidun vuode on monelle miehelle feminismin viimeinen linnake. Siellä ja vain siellä mies pystyy perinteiseen rooliinsa naisen täydellisenä hallitsijana.

Månssonin mielestä seksiasiakas on usein häiriintynyt ja tarvitsee ammattiapua.

tiistaina, helmikuuta 10, 2009

Cronberg

Cronberg: Yleinen asevelvollisuus ei voi jatkua nykyisellään
Cronbergin mukaan asevelvollisuus näyttää edulliselta valtiontalouden näkökulmasta.

"Edullisuus syntyy siitä, että kustannukset lankeavat varuspalveluksen käyneiden ja heidän perheidensä maksettavaksi. Käytännössä miehiltä saattaa mennä kahdet pääsykokeet armeijan takia ohi ja opinnot viivästyvät."
Mies: Harrasta paljon seksiä, niin pysyt terveenä

Orgasmi saa naiset menestymään työelämässä

Tutkimus ei auta

Demari:
Tämäkään tutkimus ei tietenkään muuta sitä tosiasiaa, etteivätkö juuri naiset olisivat erityisen syrjitty kansanosa sukupuolensa perusteella. On hyvin perusteltua, että yhteiskunnassa on keskitytty heidän ongelmiensa korjaamiseen erilaisten säännösten, kiintiöiden ja ohjelmien sekä asennekasvatuksen avulla.
Jaahas.

Vasemmistoliitto lähtee avaamaan tasa-arvokeskustelua uudesta näkökulmasta laatimalla miespoliittisen ohjelman ensimmäisenä suomalaisena puolueena.

Luontevan kovat arvot naisilla

Karpela sanoo ymmärtävänsä myös niitä miehiä, joiden mielestä vain miehiin kohdistuva asevelvollisuus rikkoo tasa-arvoa.
- Ei voi olla niin, että vain naisten kohdalla puhutaan tasa-arvosta.
Tanja Karpela myöntää: Miehiä syrjitään Suomessa
Lukijakommentti Jaa että miehiä syrjitään Suomessa? Ja tämä perustellaan pakollisella intillä? Sallikaa minun nauraa itseni tärviölle. Eniten tässä ärsyttää missi, jolla on liian suuri suu äänentavoittelussaan.

Eikö missään paina se, että miehet ovat vuosisatoja alentaneet naisia oman vallanhimonsa ajamina? Naisilla on ollut täydet ihmisoikeudet vasta verrattain vähän aikaa ihmisen historiassa. Nainen on saanut tasa-arvon edistysmaassa (hah) periä, äänestää ja määrätä omasta ruumiistaan vasta äidinäidinäidin ajoista. Miesten oikeuksia sen sijaan ei ole rajoitettu vuosituhansiin muuten kuin miesten omien säädösten mukaan.

Jos mies joutuu olemaan puoli vuotta intissä (ja oppii siellä edes jonkinlaisille tavoille), se on muka hirveä rasitus?
Oletko havainnut miesten syrjintää?
- Miehet pärjää! Ja paska puhetta että miehiä syrjittäisiin! Pasi Malmi vain on hyvä ja katsoo totuutta silmiin. Herra vain ilmeisesti ei ole nähnyt vielä elämää. Kyllä miehet pääsee naisia paremmin töíhin. Alan vain miettiin, pitäisikö minunkin alkaa kirjoittamaan jotain väitöskirjaa, kun tuntuu niin helppoja olevan.

- Totta kai kannattaa väitöskirja tehdä, jos siltä tuntuu. Taitaa kuitenkin olla pelkkää tyhjää uhoamista, että 'miehet pärjää'.

- En totisesti ole huomannut. Pasille olisi ollut miehekkäämpiäkin asioita väittelyyn. Itku näitä nykyajan nyyhkyjä. Sovitaan niin, että tasa-arvo on hyvin toteutunut siinä että, miehet on saaneet meikata ja koristaa korvia, nenää ja napaa ja kasvattaa naiselliset ponnarit ym. Vielä jos hameen käyttö yleistyy, niin kaikki on ok.
Korhonen vetoaa nuorten miesten puolesta: Syrjäytyminen on läskiä pahempi uhka
Korhosen mukaan nyt on korkea aika käydä laaja-alainen yhteiskunnallinen keskustelu miehen asemasta Suomessa. Puolueen keväällä julkistettavassa miespoliittisessa ohjelmassa linjataan tasa-arvon näkökulmaa myös miesten näkökulmasta. Vasemmistoliitto kertoi torstaina ohjelmasta, jota se ensimmäisenä puolueena on laatimassa.

Korhonen toivoo myös muilta puolueilta ja kansalaisjärjestöiltä osallistumista keskusteluun.

– Useat miehet ajautuvat vuosittain itsemurhaan töistä irtisanomisen tai avioeron takia. Miksi suomalainen mies voi huonosti?

Korhonen muistuttaa, että sosiaali- ja terveysministeriön raportin mukaan 22– 30-vuotiaiden miesten työllisyys väheni useilla prosenteilla taloudellisen nousun vuosina 2000–2005.

– Miten nyt taloustaantumassa käy nuorille miehille? Korhonen kysyy.

Hän perää ratkaisuja myös syrjäytyneiden ja ikääntyneiden miesten vaikeaan tilanteeseen.

– Yhteiskunta ei ole juuri heidän ongelmiinsa puuttunut

maanantaina, helmikuuta 09, 2009

WWF

Rape Culture: Hell's Kitchen Edition (WTF?)

The Girl Crisis Continues... (youtube WTF?)

Eli haluaisin kysyä teiltä muilta miehiltä (mieluiten 25v+) jotka ette ikinä ole saaneet naisilta mitään huomiota, johtuen sitten ulkonäöstä, ujoudesta, varallisuudesta tai mistä tahansa, että miten te olette hyväksyneet tuon tilanteen elämässänne.

Perhekriisi on voitto ihmisoikeuksille

HS-keskustelu: Wallin:

United Nations Population Fund Leader Says Family Breakdown is a Triumph for Human Rights
A leader in the United Nations Population Fund (UNFPA) has declared that the breakdown of traditional families, far from being a “crisis,” is actually a triumph for human rights.

Speaking at a colloquium held last month at Colegio Mexico in Mexico City, UNFPA representative Arie Hoekman denounced the idea that high rates of divorce and out-of-wedlock births represent a social crisis, claiming that they represent instead the triumph of “human rights” against “patriarchy.”
Why Can’t a Woman Be More Like a Man?

Kähmivä potilas

No mam (audio)

sunnuntaina, helmikuuta 08, 2009

Mieskeskustelua Suomeen!

Martti Korhonen: Vasemmistoliitto vaatii mieskeskustelua Suomeen
- Useat miehet ajautuvat vuosittain itsemurhaan töistä irtisanomisen tai avioeron takia. Toivon kaikkien puolueiden ja kansalaisjärjestöjen esittävän oman näkemyksensä siitä, mikä on miehen paikka yhteiskunnassa. Miksi suomalainen mies voi huonosti?

Korhosen mukaan Suomessa on ryhdyttävä välittömiin toimiin syrjäytymisvaarassa olevien nuorten miesten aseman parantamiseksi.
Tarvitseeko keskusta miespoliittisen ohjelman?

Jukka Hankamäki:
Lopuksi oma luetteloni siitä, miten miesten syrjintä ilmenee naisten maailmassa:

1) Opettajakunnan naisvaltaisuus, joka johtaa poikien vieraantumiseen koulutyöstä.
2) Lukioiden naisvaltaisuus, jonka vuoksi yli 60 % oppilaista on tyttöjä.
3) Yliopiston opiskelijoiden naisvaltaisuus, jonka merkiksi vain yksi Helsingin yliopiston tiedekunnista on enää miesenemmistöinen.
4) Mieskiintiöistä luopuminen ja naisliikkeen haluttomuus edes keskustella mieskiintiöiden palauttamisesta esimerkiksi opetusalalle.
5) Ministerinpostien, lautakuntien ja muiden julkisten virkojen naiskiintiöt, joiden mukaan tuolit jaetaan tasan tai 40 %:n vähemmistökiintiöitä noudattaen, vaikka sukupuolella ei ole merkitystä tehtävien kannalta ja vaikka siten ohitetaan pätevämpiä yksilöitä.
6) Feminismin mukainen ihmisten arviointi heidän sukupuolensa mukaan eikä yksilöllisten ominaisuuksien perusteella.
7) Feministien luoman ideologisen vastakkainasettelun historiallinen toistaminen, joka ylläpitää feministien omaa valta-asemaa.
8) Asevelvollisuuden kohdistaminen vain miehiin.
9) Naisten alemmiksi väitettyjen palkkojen paljastuminen yhtäläisiksi, kun vertailu suoritetaan samantasoisten tehtävien välillä eikä kaikkien samalla alalla toimivien välillä.
10) Naisten palkkojen paljastuminen miesten palkkoja korkeammiksi, kun ne suhteutetaan miesten tekemään pitempään työpäivään, kokemukseen ja työuraan.
11) Naisten määrällinen ja ideologinen ylivalta esimerkiksi kirjastotoimessa sekä hoito- ja terveysalalla.
12) Naisten harjoittaman väkivallan viimeaikainen paljastuminen oletettua laajemmaksi ja lapsiin kohdistuvan perheväkivallan osoittautuminen lähes yksinomaan naisten harjoittamaksi.
13) Naisten harjoittaman henkisen väkivallan, esimerkiksi nalkutuksen, solvaamisen ja parjaamisen jättäminen huomiotta tutkimuksissa.
13) Normi, jonka mukaan naiset käyttävät heterosuhteissa päätösvaltaa ja miehet pelkkää aloitteentekovaltaa.
14) Heteronaisten harjoittama seksuaalisen tyydytyksen säännöstely ja ehtojen asettaminen heteromiehille.
15) Naisten tapa siirtää varallisuutta miehiltä haltuunsa perheissä.
16) Naisten omaksuma käytäntö tukeutua toisten naisten apuun sosiaalitoimessa, jossa viranhaltijoina toimivat naiset määräävät lapset valtaosassa tapauksista äideille huoltajuuskiistoissa.
17) Tasa-arvoviranomaisten miehittäminen (virkojen täyttäminen) lähes yksinomaan naisilla.
18) Naisliikkeen ja feministien haluttomuus ottaa huomioon miestutkijoitten ja tutkijamiesten esittämää informaatiota ja kaiken kriittisen tutkimuksen tuomitseminen yksiselitteisesti pseudotieteeksi.
19) Naisliikkeen kyvyttömyys ymmärtää, että niin naiset kuin miehetkin etenevät urallaan lähinnä täyttäessään tyypiteltyjä rooliodotuksia, jotka eivät ole heidän oman sukupuolensa syytä.
20) Naisliikkeen vallantavoitteluun liittyvä haluttomuus purkaa valta-asetelmia ja sen asemasta heittäytyä itse vallan käyttäjäksi valtaa saatuaan.
21) Naisliikkeen haluttomuus ymmärtää miesten paremmiksi väitettyjen asemien ja palkkojen takana olevaa uhrautumista, sitoutumista ja muuta kompensaatiota.
22) Naisliikkeen haluttomuus tunnustaa, että miesten väitettyyn valta-asemaan sisältyy suuria vastuita ja riskejä.
23) Naisille suoritettavat paremmat ja systemaattiset terveystarkastukset, kuten mammografia.
24) Miehille yleisempien ammattien suurempi kuluttavuus ja vaarallisuus.
25) Naisten pitempi elinikä.

Niille, jotka alkavat tämän luettelon jälkeen kiljua lähteitä ja viitteitä, suosittelen muun muassa Henry Laasasen teosta Naisten seksuaalinen valta (Multikustannus 2008) sekä Arno Kotron ja Hannu T. Sepposen toimittamaa teosta Mies vailla tasa-arvoa (Tammi 2007), ja muutenkin kannattaa pitää silmät ja korvat auki. Myös omia kirjojani voinee katsoa, vaikka en nyt viitsikään kertoa tarkemmin niistä. Laiska työnsä luettelee.
HS: Tasa-arvo ei ole sukupuolikysymys
Miehiä ei perinteisesti pidetä Suomessa eikä juuri muuallakaan länsimaissa ryhmänä, joka olisi suuressa syrjintävaarassa.

Väitöskirja nostaa esille epätasa-arvoa aiheuttavia asioita, joita yleensä ei edes hahmoteta tasa-arvoa uhkaaviksi. Maanpuolustusvelvollisuutta ja siihen liittyvää ase- tai siviilipalvelusta pidetään yhtä itsestään selvästi miehille kuuluvana tehtävänä kuin synnyttämistä naisen tehtävänä, vaikka maanpuolustuskyky tai -tahto eivät riipukaan biologisesta rakenteesta samalla tavoin kuin kyky synnyttää.

Tasa-arvokeskustelussa on tapana kaivautua poteroihin, joissa kukin ryhmä puolustaa omaa etuaan. Olisi jo aika ymmärtää, että tasa-arvo ei loppujen lopuksi heikennä kenenkään etua. Yhden ryhmän pääsy tasaarvoiseen asemaan muiden kanssa yleensä kohentaa kaikkien oikeuksia.
Sytykkeitä tasa-arvopohdintaan
Esimerkiksi miesten lyhyempää elinikää on vaikea pitää yksin seurauksena epätasa-arvosta. Kyse on myös henkilön omista, vapaista elämäntapavalinnoista.
Epäilemättä, mutta samalla tavalla myös kaikissa naisten tasa-arvo-ongelmissa on kyse elämäntapavalinnoista. Sellaisia kaksoistandardeja ei kuitenkaan saa olla, joissa miesten elämäntapavalintoja pidetään miesten omana syynä, mutta naisten elämäntapavalintoja tasa-arvo-ongelmina, jotka yhteiskunnan tulee ratkaista.

Hymyilevä eläkeläinen
Halusin vielä kiihdyttää Maikkia ja sanoin:
- Tässä menneellä viikolla Lapin yliopistossa julkaistiin väitöskirja miehiin kodistuvasta sukupuolisesta syrjinnästä. Väittelijän nimi on Pasi Malmi.
- Panis hameen päälleen, kuittaa Maikki, hymyilevä eläkeläinen.
Talouskriisi tuo tasa-arvoa työllisyystilastoihin
Yhdysvalloissa talouskriisin voi nähdä tuovan tullessaan jotain myönteistäkin, tasa-arvoa työllisyystilastoihin. Talouskriisi on koetellut kovimmin miesvaltaisia aloja, ja naisten osuus työssäkäyvistä amerikkalaisista on ennätyksellisen suuri.
Jösses mitä uutisointia! Miesten massatyöttömyys ja siitä todenneköisesti seuraava itsemurha-aalto tuottaa positiiviisia tuloksia. Voisi naisten aseman huonontumisesta kirjoittaa samalla tavalla?

HS-keskustelu: Vasemmistoliitto vaatii mieskeskustelua Suomeen