lauantaina, toukokuuta 30, 2009

Tasa-arvoasiat vitullaan?

Moilasen Manifesti 20.Feminismin takapajula!
a) Siskot! Tasa-arvoasiat ovat tässä maassa niin vitullaan, piru vieköön, että joskus tekisi mieli itkeä. Tai kiljua. Riisuutua alasti. Edes huutaa radiossa.

b) Missä tahansa muualla, missä tahansa saatana sivistysmaassa, nämä uikuttajat naurettaisiin suohon.

SA-int

The fight against pornification

HS-keskustelu: Yksinhuoltajaisä on edelleen harvinaisuus

Halosta ei miesten simputus kiinnosta ja Vasemmistonuoret hakoteillä

perjantaina, toukokuuta 29, 2009

Eurovaaliehdokas hövelinä

Eurovaaliehdokas: Olen ostanut seksiä useita kertoja

Radikaalifeminismin oudot kuviot

Malaysian men who call their wives ugly could go to jail

Suomelle moitteita: Naisia ei suojella tarpeeksi väkivallalta

Halonen kehiin

IS: Halonen aikoo puuttua Kainuun prikaatin kiusaamisjuttuun

Kommentteja keskustelusta:
- Hieman tämä nyt ihmetyttää. Mitenkään puolustelematta asiaa, alatyyliset ilmaisut, erittäin rankka v...ttuilu ja karkea käytös - mihin on liittynyt myös nöyryyttäminen - on ollut kiinteä osa varusmiespalvelua aina. On jopa katsottu että ne jotenkin "kuuluvat" miehen kasvuprosessiin josta intti on ollut olennainen osa. Kukaan tai mikään virallisen establishmentin osa tai ihmisoikeus- tai tasa-arvo - tai etujärjestö ei ole tähän puuttunut. Vaan annapa olla kun naiset - jotka ovat muutenkin etuoikeutettuja mitä asepalvelukseen tulee - saavat niskaansa pienen osan samaa shittiä. Johon nousee meteli ja ihan tasavallan presidentti ottaa kantaa ja asian omakseen. Kylläpä tympäisee.

- Naisvarusmiehiä piinataan ja Halonen puuttuuu asiaan. Miesvarusmiehiä simputetaan vuosikausien ajan ja presidentti ei inahdakkaan. Hienoa Tarja, koko kansan presidentti.

- Halosen kannanotto tässä - kansakunnan tasolla täysin mitättömässä asiassa - on ymmärrettävä. Halonen on tunnettu feministi ja hän on usein ottanut populistisesti kantaa asioihin, jotka koskee mukamas naisten "tasa-arvoa". Halonen sortuu tämän agendansa puitteissa kaikiin feminstiliikkeen perinteisiin harhoihin ja toistaa sen valheellista retoriikka.

- On aivan uskomatonta kommentointia ja tilannearviointia Rouva Tasavallan Presidentiltä. Varusmiespalvelu on miehille asetettu velvollisuus ja vaihtoehdot sen välttämiseksi ovat kovin vähissä. Jo Kutsuntoihin on pakko osallistua. Naiset sitävastoin osallistuvat toimintaan vapaaehtoisina. Johan siinä on järkyttävä tasa-arvon epäkohta.

- Armeijan käyneenä voin sanoa, että todella moni saa kokea kiusaamista jossain muodossa. Tällä kertaa asiasta on taas noussut kohu sen takia, että kiusatut ovat NAISIA! Kuinka monta kertaa Halonen on puuttunut siihen, että miehiä kiusataan? Muistaakseni ei kertaakaan! Naiset ovat siis selvästi "tasa-arvoisemmassa" tai etuoikeutetussa asemassa.

Nuorten miesten syrjäytyminen

Työministerin mukaan nuorille ei saa antaa mielikuvaa epävarmoista työmarkkinoista – vaikka ne ovatkin sellaiset tällä hetkellä.

Nuorten miesten syrjäytyminen lisääntynyt rajusti; miksi miehet syrjäytyvät

Nuorten miesten rajusti lisääntynyttä työttömyyttä pohtinut työryhmä näkee puutteita työ- ja elinkeinoministeriön suhtautumisessa nuorisotyöttömyyteen.
Cronberg: Miehillä työtä vieroksuvia alakulttuureja

Työministeri Tarja Cronbergin (vihr.) mukaan yhtenä syynä juuri miesten ongelmiin naisiin verrattuna on se, että miehille muodostuu alakulttuureja, joissa työnteko ei ole suosittua.

- Miehet jäävät usein jo peruskoulun jälkeen sellaiseen tilanteeseen, että työllistyminen on erityisen hankalaa. Työnantajat ovat myös valittaneet sitä, että nuorilla ei ole realistista käsitystä työelämästä - eli esimerkiksi siitä, että töihin todella on tultava joka aamu, hän sanoi. Yllätys nuorukaisille: Töihin on noustava joka aamu

torstaina, toukokuuta 28, 2009

Akuliina Saarikoski

Akuliina Saarikoski on seuraava Anne Moilanen
Yle aloittaa radio ykkösessä kesäkuussa uuden Bensaa liekkeihin! -ohjelman, jota vetää Akuliina Saarikoski.

Varasta jotain! ja Älä varasta!

Kolumni: Queer Jihad!

Oikeutta eläimille -järjestön tiedottaja on YLE:n toimittajan tytär

Akuliina haluaisi alistaa – osa 1

Baarien nainen

Baarien nainen -sarjakuva

jupu Blogi

Baarien naista ei kannata purra ja strippi

Onko tämä sarjakuva hauska? Onko tämä laadukasta naishuumoria, jota miehet eivät ymmärrä?

Potku egolle

Seniorinaisille töitä, muille potkuja
Naisena on parempi olla kuin miehenä.

Työttömien määrä on kasvanut kymmeniä prosentteja kaikissa sukupuoli- ja ikäryhmissä – paitsi yhdessä. Seniori-ikäisiä naisia oli huhtikuussa työttöminä 13 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. 55-64-vuotiaiden naistyöttömien joukko oli kutistunut 9000:een viime vuoden 11 000:sta.

Osa vähennyksestä selittyy varmasti siirtymisellä työmarkkinoiden ulkopuolelle, mutta se on tuskin koko selitys. Terveydenhoito-, sosiaali- ja muilla palvelualoilla työskentelee paljon kokeneita ja osaavia naisia, joita tarvitaan töissä eikä kortistossa.

Hyväosaisuus työmarkkinoilla ei koske 55–64-vuotiaita miehiä. Heidän työttömyytensä on lisääntynyt 43 prosenttia vuoden takaisesta.

Sukupuolten epätasa-arvo naisten hyväksi vallitsee kaikissa muissakin ikäryhmissä. Koko työikäisessä väestössä, 15–64-vuotiaissa, miestyöttömien määrä kasvoi 53 prosenttia mutta naistyöttömien vain 29 prosenttia.

Sinkku, kokeile useampaa treffikumppania!
Treffikonsultti Marie Hagberg suosittelee asiakkailleen useamman ihmisen tapailua samaan aikaan, sillä siinä oppii paljon itsestään sekä muista. Se on myös hyväksi itsetunnolle.

- Tunne, että kaikki haluavat minut, on mahtava potku egolle. Mutta on itsestäänselvää, että muita ei saa loukata, Hagberg tähdentää Aftonbladetissa.

Hagberg tapaili itse sinkkuaikoinaan viittä miestä yhtä aikaa.

Myös miehet haluavat tasa-arvon toteutuvan

keskiviikkona, toukokuuta 27, 2009

Feminismi 2.0

Feminismi 2.0 - mitä naisasialiikkeen nyt pitää vaatia?

MTV3:n lukiovertailu: Tytöt parempia - kuinka paljon?

Rike luontoa vastaan

Anna Moring: Miehistä, vanhemmuudesta ja tasa-arvosta

Tasa-arvoa eurooppalaiseen demokratiaan!

Tasa-arvo ja oikeudenmukaisuus


Apua ATM:lle

Naisten päänsisäiset seksirajoitteet

Täällä seksuaalisen niukkuuden maailmassa

Kaiken uhallakin kuumasta aiheesta

Mitä me emme ymmärrä

Markkinateoriasta ja naisvihasta

SYL

Sukupuolten välisessä tasa-arvossa on kehittämistä ja Ylioppilaskuntien liitto ottaa kantaa: ”Hauki on kala”
SYL julkaisi 18.5.2009 kannanoton otsikolla ”Sukupuolten välisessä tasa-arvossa on kehittämistä”, joka oli kaikessa sekopäisyydessään kahviakin toimivampi piriste. Kannarista noussut raivo nimittäin nosti verenpaineen vaarallisen korkealle. Pääosin sukupuolinen tasa-arvo koskee naisia, joita pitää joka paikkaan nostaa pakolla, kiintiöillä ja miehiä syyllistämällä.

Sisältö on niin kuraa, että on hankala kopioida tähän sieltä mitään lainausta.

Lisäys: Miksi SYL ei kiinnitä huomiota naisenemmistöön yliopistoissa? Tilastokeskus: Vuonna 2007 yliopistosta valmistuneista naisia oli n. 63 prosenttia.

Eläinlääketieteellinen 8/52
Farmasia 61/409
Lääketieteellinen 431/855
Hammaslääketieteellinen 29/70
Psykologia 40/257
Terveystieteet 47/525
Kasvatustieteellinen 418/2 333
Humanistinen 654/2 991
Yhteiskuntatieteellinen 610/1 629

tiistaina, toukokuuta 26, 2009

Feminismi pahaa vastaan

Vasemmistonuoret: Feminismi on kaikkien etu
Sukupuolten etujen näkeminen toisilleen vastakkaisina on Vasemmistonuorten mielestä tarpeetonta: feminismi hyödyttää kaikkia.

Feministi – kaikkea pahaa vastaan
Luin huvittuneena tänään Feministin käsikirjaa. Kirjassa on aika ajoin osio nimeltään ”Miten minusta tuli feministi?”, jossa feministit kertovat tarinaansa.

Erään 31-vuotiaan aktivisti-äidin tarina alkaa seuraavalla tavalla: ”Olen feministi, koska olen kaikkien hyvien asioiden puolesta pahoja vastaan”.

Feminismin (epä)poliittinen julkisuus

Työväenluokan maskuliinisuus

We are witnessing the passing of working-class masculinity:
The defining value of working-class masculinity is the ability to stick up for yourself when someone tries to give you shit. The defining requirement of service work (in their view) is having to eat it. Service work is a fundamental challenge to their masculine identity.

No matter how much education and retraining we offer, we are not going to transform factory workers and high-school dropouts into customer-care representatives or nurses' aides any time soon. It's their wives and daughters who will get those jobs. And in a world where even trash hauling has become tightly service-oriented, many of these men will be permanently stranded.

Fathers 'cool on parental leave'

Varastetut eläkkeet
Järjestelmä syrjii miehiä ja on epätasa-arvoinen

Elinaikakerroin on koko ikäryhmälle sama sukupuoleen katsomatta. Elinaikakerrointa ei lasketa erikseen miehille ja naisille. Tämä on vakavaa syrjintää joka selkeästi rikkoo lakia naisten ja miesten tasa-arvoisesta kohtelusta (Laki naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta, 8.8.1968/609). Suomessa miesten elinikä on keskimäärin 6-7 vuotta vähemmän kuin naisilla. Tämä olisi pitänyt ottaa huomioon myös elinaikakertoimessa.

sunnuntaina, toukokuuta 24, 2009

Vastuunpakoiset Turhapurot

Ironmistress
Feminismi on, paitsi misoandriaa (miesvihaa), myös pedofobiaa, lapsivihaa. Pedofilian pelosta meistä on tullut pedofobeja. Ja jos miehiltä viedään valta, heiltä viedään myös samalla vastuu, ja tuloksena on selkärangattomia Uuno Turhapuroja, jotka ovat tehneet vastuunpakoilusta oikein taiteenlajin - pelottavana esimerkkinä Homo Sovieticus.

Pertti Huopainen

Feminismi ja minä

Tasa-arvopolitiikkaa tarvitaan edelleen
Parikkalan Valo Oy:n viisijäsenisestä hallituksesta ei löydy yhtään naista ja Suur-Savon Sähkön vastaavassa elimessä heitä on peräti yksi. Johtopäätös lienee se, että naiset eivät käytä sähköenergiaa, koska heitä ei tarvita päätöksenteossakaan.

Miksi palkkaero liike-elämässä?

Why the Earnings Gender Gap in Business? Women Work Less
The worlds of finance and big business are notoriously dominated by middle-aged men. But recent research suggests that this may not be for the usually suspected reason — a glass ceiling molded from male prejudice. The research, by Marianne Bertrand, a professor of economics at the University of Chicago Booth School of Business, and two Harvard economics professors, Claudia Goldin and Lawrence F. Katz, provides a statistical explanation: women with children fall behind because they work less, the study says.

Dynamics of the Gender Gap for Young Professionals in the Financial and Corporate Sectors (pdf)
We identify three primary proximate factors that can explain the large and rising gender gap in earnings: (1) a modest male advantage in training prior to MBA graduation combined with rising labor market returns with post-MBA experience to such training; (2) gender differences in career interruptions combined with large earnings losses associated with any career interruption (of six or more months); and (3) growing gender differences in weekly hours worked with years since MBA. Differential changes by sex in labor market activity in the period surrounding a first birth play a key role in this process. The presence of children is associated with less accumulation of job experience, more career interruptions, and shorter work hours for female MBAs but not for male MBAs.

lauantaina, toukokuuta 23, 2009

Mitä naiset todella haluavat?

Mullistus: Tämä kiihottaa jokaista naista
Meanan mukaan orgasmiakin tärkeämpää naiselle on tuntea itsensä halutuksi ja himoituksi.

- Todellinen orgasmi on olla haluttu, sanoi Meana Oprahin vieraana ollessaan.

Tämä halutuksi tulemisen tunne kiihottaa Meanan mukaan kaikkia naisia ja on yhteinen tekijä, kun puhutaan naisista ja seksistä. Naiselle ei riitä tieto siitä, että mies haluaa seksiä - vaan nainen haluaa tietää, että mies haluaa seksiä juuri hänen kanssaan.

Meanan mukaan naiset kiinnittävät niin paljon huomiota ulkonäköönsä nimenomaan siksi, että haluavat tuntea olevansa haluttuja.
Mitä halutumpi olet, sitä enemmän seksuaalista valtaa sinulla on.

Dr. Marta Meana on Desire:
The Mating Game:

A mating game was shown from the Science of Sex Appeal that showed 10 men and 10 women who were dressed in identical outfits and were given the task of finding a mate with the highest number. The participants were assigned numbers that they were not aware of, but were able to see the numbers of the opposite sex. The process showed how after getting feedback, people will lower their expectations.

The second part of the study had the participants remove their numbers and choose a partner based on attraction. The results of that segment produced pairs that were within 1 point of their own attraction.

Dr. Berman explained that it is a natural part of the mating process to scan available partners to see who is "in my league." This can cause people to narrow the dating pool, but it is due to a lifetime of feedback to gauge your own personal number of attraction. Oprah shared that beautiful people don't have to try as hard because of the pass for being attractive.

Dr. Berman shared that the feedback we get from our parents and society make us have different values for our own attractiveness. Dr. Berman was told she was smart and good at school, while her sister was told that she was beautiful. Dr. Berman's sister grew to value herself for her beauty, but since beauty fades, it is more difficult then to find ways of valuing oneself.

Vuoden ansiokas tasa-arvotyö

Naisasialiitto Unioni valitsi sukupuolensa miehestä naiseksi vaihtaneen kirkkoherran Marja-Sisko Aallon vuoden Lyytiksi.
Tulemalla julkisuuteen sukupuolenkorjauksessa olevana luterilaisen kirkon pappina Aalto teki Naisasialiiton mukaan näkyväksi kirkossa ja yhteiskunnassa vallitsevia epätasa-arvoisia rakenteita ja luonut näin edellytyksiä naisten ja muiden syrjittyjen ryhmien aseman parantamiselle.

Lyyti-arvonimi myönnetään tunnustukseksi ansiokkaasta tasa-arvotyöstä.

Are Men the Second Sex Now?

This may come as little surprise to most people: In times of crisis, women are more likely to take a shopping spree than in normal times.

Avoliittolain pelätään lisäävän riitoja eron jälkeen

Halosen huolenaiheet

Shakkiuutisia

perjantaina, toukokuuta 22, 2009

Miehen väkivaltatausta selville

Holmlund ja Thors kaipaavat järjestöiltä apua thainaisille
Maahanmuuttoministeri Astrid Thors (r) ja sisäministeri Anne Holmlund (kok) kannattavat varovasti ajatusta, että thaimaalaisen tyttöystävän tai tulevan vaimon oleskelulupaa päätettäessä selvitettäisiin myös suomalaisen puolison mahdollinen väkivaltatausta.
Kommenttiosasto:
- No samahan se olisi sitten yleensäkin avioliittolupaa hakiessa selvittää onko sulhaskandidaatilla väkivaltainen tausta. Kyllä kai niitä kotimaisiakin naisia laitetaan turpaan ja tuskin hirveän paljon edes vähempää kuin thaimaalaisia tai muita tuontinaisia.

- Eikö samalla pitäisi selvittää myös niiden miesten rikostausta, jotka avioituvat suomalaisnaisten kanssa? Ja myös kaikkien naisten rikostausta.
Omituistahan se olisi, jos väkivaltainen mies saisi tuosta vaan avioitua suomalaisen naisen kanssa, mutta ei thaimaalaisen naisen kanssa.

keskiviikkona, toukokuuta 20, 2009

Demarien pelastaja

Myrkkyhoitajan ex-pomo: Pelkäsin tätä:
Varkauksien tultua ilmi Manner selvitti välittömästi alaisensa taustat ja teki hänestä rikosilmoituksen. Syytettä rahavarkauksista ei koskaan noussut. Kotihoitoa saaneett iäkkäät asiakkaat eivät muistaneet tapauksia, kun poliisi kysyi niistä vuoden päästä tapahtuneesta.

- Kuulin hoitajan aiemmilta työnantajilta, että hän on yrittänyt myrkyttää sairaalahoidossa olleita potilaita, joiden kunto oli romahtanut ihan tehohoidon tasolle, Manner kertoo yhteydenottojen tuloksista.

Hoitajan työt Metsätähdessä päättyivät lyhyeen, mutta järkyttynyt työnantaja kertoo varoittaneensa terveydenhuollon valvontaviranomaisia hoitajasta. Viestin saivat muun muassa nykyinen sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira sekä Vanhustyön keskusliitto.

- Kerroin, että älkää ihmeessä antako tämän naisen työskennellä ihmisten kodeissa ja kaksistaan asiakkaiden kanssa. Koin kuitenkin suurta voimattomuutta, kun asialle ei tehty mitään, Manner kertoo.

Kohuhoiturin kuva julkisuuteen

Neitsyyden hinta

Heidi Hautala: Tasa-arvovaalit

Tyttö myi ja menetti neitsyytensä 10 000 eurolla

It's official: You're allowed to mock men in adverts. Just don't try doing it to women

A new politics: Quotas for candidates

Terveydenhuollossa ja sosiaalihommissa on edelleen paha pula osaavista ihmisistä. Työnantajien mukaan näiden alojen työpaikoista peräti kolmannes on yhä "vaikeasti täytettäviä".

Laki pakottaa tarjoamaan opettajille ja sairaanhoitajille töitä:
Ei siis ihme, että julkisten alojen ammattiliitot viittaavat kintaalla ministereiden ja kunnallispamppujen vaatimukselle jättää seuraavat palkankorotukset väliin. Julkisten alojen ammattilaiset toteuttavat usein lakisääteisiä tehtäviä, joihin poliitikkojen pitää järjestää palkka- ja muut rahat tavalla tai toisella. Lasten opettamista ja sairaiden hoitamista ei voi lopettaa kuten sellunkeittoa.

Grooms: Brides Manipulated System: Foreign Brides Tried To Exploit Domestic Violence Loophole In Immigration Law

Naiselle rajat

Psykologi: Miehen pitäisi asettaa naiselle rajat
Naiset kaipaavat miehisiä miehiä, mutta löytävät usein vain joko macho-tyyppisiä alistajia tai liian kilttejä nyhveröitä. Parisuhteen ongelmien ydin onkin liiallinen tasa-arvo, sanoo psykologi ja kirjailija Tony Dunderfelt.

Parisuhteen seksuaalisuus herää erilaisuudesta. Ilman erilaisuutta mies yrittää tulla liian paljon naisen ja nainen miehen kaltaiseksi, jolloin seurauksena on seksuaalisen jännitteen katoaminen.

Naiset kaipaavat miehisiä miehiä. Sinkut eivät löydä kunnon miehiä. Tarjolla on vain ykkösvaiheen machoja, joita moderni nainen ei kaipaa - tai kakkosvaiheen ylikilttejä miehiä.

Psykologi Tony Dunderfelt tarjoaa kolmanne vaiheen miehen mitaksi miestä, joka on kova oikealla tavalla, mutta osaa myös olla pehmeä, avoin ja kuuntelevainen. Ennen aikaa olla syvästi intiimille parisuhteelle ei ollut. Ruuan ja lämmön hankinta olivat etusijalla. Nyt perustarpeet ovat kunnossa ja aikaa olisi, mutta samalla on vajottu siihen että mies passivoituu ja nainen yliaktivoituu.

Katkeroitunut mies palautuu Dunderfeltin mukaan takaisin ykkösvaiheeseen. Hän ei mahdollisesti halua olla naisten kanssa tekemisissä.

Miesliike ärjäisee

Miesliike vaatii parannusta isien asemaan
Eduskunnassa on virinnyt toimiin miesliike.

Vasemmistoliiton Kari Uotila ja joukko eduskunnan tasa-arvomiehiä haluavat turvata biologisten isien aseman ja oikeuden isyyteen.

Nykylaki lähtee siitä, että avioliiton aikana syntyneen lapsen isä on aviomies - vaikka ei olisikaan - eikä lapsen biologisella isällä ole mahdollisuutta nostaa kannetta tämän isyyden kumoamiseksi.

Sen voi tehdä vain aviomies, vaimo tai lapsi täytettyään 15-vuotta.

- Nyky-yhteiskunta haluaa miesten kantavan vahvempaa osuutta lasten kasvattamisesta ja hoitamisesta.

- Sitten on tällaisia lakikummajaisia, jotka jättävät miehet vaille oikeuksia perusasioissa, lakimuutosta eduskunnassa puuhaava Uotila puhisee.

Kokoomuksen Jari Larikka on samaa mieltä.

- Isän velvollisuudet ovat aika tiukat, kyllä oikeuksiakin saisi olla samassa suhteessa.

Hänestä toisen vanhemmuutta ei voi lopettaa yksittäisellä ilmoituksella, "että nyt se on sinun kohdaltasi ohitse".

IS-keskustelu

Adressi: Biologisen isän oikeudet

HS: Tasa-arvoselontekoa moitittiin yksipuoliseksi: Miesjärjestöjen mielestä selonteossa on liikaa naisasiaa
Suurimpia tunteita keskustelussa herättivät selonteon painotukset miesten ja naisten välillä. Erityisesti eri miesjärjestöt esittivät huolensa selvityksen keskittymisestä enemmän naisia koskeviin tasa-arvokysymyksiin.

Miesluistelijat tuohtuivat Laura Lepistön kommentista

Heikki Sairanen: Poikien ympärileikkaamisesta

tiistaina, toukokuuta 19, 2009

Lapsella oikeus tietää biologinen isänsä

Kansanedustaja Timo Heinonen (kok.) kysyy maamme hallitukselta, onko se valmis nopealla aikataululla korjaamaan isän oikeuksia lapsiriidoissa.
Julkisuudessa nousi esille jälleen yksi tapaus, kun MTV3:n 45 Minuuttia -ohjelma kertoi biologisen isän piinasta nimellä "Jannen tarina". Tapaus osoitti jälleen kerran miten erilaiset oikeudet äidillä ja isällä on epäselvissä tilanteissa ja miten erityisesti lapsen biologisen isän oikeudet ovat jääneet nykylainsäädännön jalkoihin.

Tapasin "Jannen" henkilökohtaisesti ja keskustelimme hänen tilanteesta pitkään. On käsittämätöntä, että oikeusvaltiossa voi tällaista tapahtua. Lupasin tehdä kaiken tilanteen korjaamiseksi.

Biologinen isä voidaan siis nykylain turvin sulkea pois lapsen elämästä, jos äiti niin haluaa. Tämä ei voi olla lapsen edun ja oikeuksien mukaista. Lapsella täytyy olla mahdollisuus saada tietää oikea biologinen isänsä.

Nykylainsäädännössä vastaavasti äidin asema on selkeästi vahvempi. Lähtökohtaisesti äiti voi koska tahansa vaatia miestä DNA testiin, vaikka kyseinen mies olisi naimisissa ja hänellä olisi jo perhe aviopuolisonsa kanssa. Biologinen isä ei sen sijaan voi tällä hetkellä Suomessa tunnustaa isyyttään sitä halutessaan, eikä voi vaatia virallista DNA- testiä mikäli äiti ei siihen suostu.

Nykylaki ei siis kohtele tasa-arvoisesti molempia biologisia vanhempia. Odotan pikaisesti ministeriltä asiaan vastausta ja ennen muuta toimenpiteitä.

Sisu

Ask Dr. Helen: Suicide, Men, and Money

FEATURE-Blue collar U.S. males lose more ground

Roissy in DC: Hero

Suomalaisen miehen sisu

maanantaina, toukokuuta 18, 2009

Pitkä mies ansaitsee enemmän

PENNY VINCENZI: It's not the glass ceiling that holds women back at work, Harriet. It's being no good at their job

Brittiraiskaaja välttää usein tuomion

Koolla on väliä – palkkapussissa:
Australialaiset tutkijat havaitsivat, että pituus lisää palkkaa. Ylipainolla ei todettu olevan vaikutuksia palkkapussin paksuuteen.

Tutkijoiden mukaan varsinkin miehillä pituus näkyy palkassa. Kymmenen sentin pituusero voi tarkoittaa jopa kolmen prosentin eroa tuntipalkassa. Jokainen viisi senttiä keskimääräisestä 178 sentin pituudesta vaikuttaa palkkaan noin yhden vuoden työkokemuksen verran.

Anna Kontula: Feministi voi pukeutua pornotähdeksi
Suomessa raiskataan arviolta 15 000 naista vuodessa, mutta rikosilmoituksia tehdään ainoastaan 600.

Jos oma tytär päättäisi valita ammatikseen seksityön, mitä Anna Kontula ajattelisi?

- Toivoisin olevani riittävän kypsä ja aikuinen ihminen kunnioittamaan toisen aikuisen ihmisen valintaa.

- Koska tunnen alan, varoittaisin tytärtäni. Yhtä lailla varoittelisin, jos hän päättäisi ryhtyä rauhanturvaajaksi.

Kontula miettii pitkän aikaa.

- Mutta vaikeata olisi, jos tyttäreni rupeaisi turkistarhaajaksi.

Lisäys: Taantumuksen puoluekokous

sunnuntaina, toukokuuta 17, 2009

Onko suomalainen mies talibani?

Kainuun Sanomat: Seppo Turunen
Onneksi talibanit ovat kaukana. Onneksi he puhuvat meille outoa kieltä.

Vaan ovatko he kaukana? Osaavatko he sittenkin suomea?

Helsingin Sanomat uutisoi keskiviikkona, kuinka suomalaismies tönäisi kahdeksanvuotiaan somalitytön junasta niin, että tyttö kaatui aseman laiturille selälleen. - Mene pois mun edestä senkin pieni apina, tyttö kertoi miehen huutaneen.

Millä tavalla tämä eroaa talibanien touhuista Afganistanissa? Aikuinen mies kolmekymmenkiloisen ja vähän toistametrisen tytön kimpussa? Periaatteessa ei yhtään mitenkään.

Tämän tapauksen rinnalla minä melkein ymmärrän omasta miehisyydestään ja toimeentulostaan arkojen suomalaismiesten kipuiluja maahanmuuttajamiesten edessä. Mutta sitä minun on mahdottoman vaikea edes ymmärtää, että suomalainen, todennäköisesti koulunsa ja armeijansa kestänyt mies käy pikkutytön kimppuun.

Vai onko se kovinkaan ihmeellistä? Miten kaukana tällainen tyttöjen töniminen on esimerkiksi heidän seksuaalisesta hyväksikäytöstään? Mikä saa suomalaisen aikuisen miehen suhtautumaan tyttöihin niin väkivaltaisesti? Niin armottoman halveksivasti?

Miten kasvatetaan ne tuhannet pikkupojat, jotka saavat jatkuvasti kuunnella vanhempiensa puheita mutiaisista ja rättipäistä? Miten ne, jotka osaavat jo tarhaikäisinä homotella ja huoritella?

Tyrkkijöitä meillä jo on. Milloin hapon heittäjiä?

Unohtaako lastensuojelu pojat?
Terveisiä täältä vihreiden puoluekokouksesta Jyväskylästä.

Esitin muutosta Vantaan vihreät ry:n aloitteeseen 12.2. Kansallisen toimintasuunnitelman laatiminen tyttöjen ja naisten ympärileikkauksien ennaltaehkäisemiseksi. Esitin, että aloitteeseen lisätään kappale, joka todentaa, että vihreille lastensuojelu, ennaltaehkäisy ja valistus tarkoittaa tyttöjen lisäksi poikien lastensuojelua.

Valitettavasti lisäystä vastusti selkeä, naisista koostunut äänestäjien joukko, ja näin ollen esitys hylättiin.

Lisäys: Rkp haluaa homo- ja lesbopareille täydet adoptiomahdollisuudet
Rkp:n nuorisojärjestön Svensk Ungdomin aloitteessa arvellaan, että homoseksuaaliset vanhemmat voivat olla heterovanhempia parempiakin adoptiovanhempia, koska heillä on kokemusta ulkopuolisuudesta, joka on usein ominaista myös adoptiolapselle.

Kyse ei ole vain homoseksuaalien oikeudesta saada mahdollisuus adoptioon vaan myös lapsen oikeudesta saada homoseksuaaliset vanhemmat, SU perustelee.

Rauhallisuus valttia?

Rohkea ei saa naista muita useammin
Jotkut miehet omaavat uskomattoman pokan. He juttelevatkin vieraille naisille täysin luontevasti, jolloin ujommat miehet tyytyvät kateellisina katsomaan vierestä. Tuoreen amerikkalaistutkimuksen mukaan aloitteita paljon tekevät, aggressiviset miehet eivät kuitenkaan saa naisia rauhallisempia miehiä enemmän.

Tutkimuksen kohteena olivat Ecuadorissa Amazonin sademetsässä elävän Waorani-heimon miehet. Miesten aggressiivisuus ja rohkeus mitattiin taistelukertojen määrällä ja selvisi, että enemmän vihollisverta vuodattaneilla miehillä ei kuitenkaan ollut enempää vaimoja tai lapsia kuin rauhallisemmilla miehillä.

HS mielipide:
Miehet, pitäkää nyt huolta perheistänne

Varsin suuri osa suomalaisistakin on joutunut taloudelliseen kurimukseen, ja vielä suurempi osa joutuu kasvavan työttömyyden vuoksi. Nyt on nähty vasta tämän näytelmän esipuhe. Talouslamasta tulee eri arvioiden mukaan vuosien mittainen.

Omat läheiset tulevat muodostamaan perheille tärkeät tukijoukot. Heistä kannattaa pitää nyt hyvää huolta.

Miehet, pitäkää nyt erityisen hyvää huolta perheestänne. Sehän on teille kuitenkin se kaikkein tärkein. Ja ajatelkaa perhe mahdollisimman laajana käsitteenä: Katselkaa myös yli oman ydinperheenne. Siellä näkyvät sisaret, veljet, isät ja äidit aina serkkuihin saakka.

Pitäkää huolta toisistanne. Ja ennen kaikkea omasta vaimostanne, parhaasta ystävästänne.

JUKKA SEVERI MÄKINEN

Työelämän tasa-arvo politiikan agendalle
Keskustanaisten aktiivien Merja Korpelan, Raili Myllylän ja Annika Saarikon mielestä poliittiselle naisjärjestölle on edelleen työsarkaa esimerkiksi työelämän tasa-arvokysymysten edistämisessä.

Raili Myllylä pelkää esimerkiksi naisvaltaisten työpaikkojen kärsivän eniten taantuman vaikutuksista. Hoitoalalla tehtiin 1,5 vuotta sitten työehtosopimukset, jotka toivat pääosin kuntien ja kuntayhtymien palveluksessa oleville hoitajille reilut palkankorotukset.

Naistutkijan ura katkeaa ennen aikojaan

Thainaiset perheväkivallan uhreja

Suomessa asuvat thainaiset usein perheväkivallan uhreja
Thaimaalais-suomalaisissa perheissä perheväkivalta on yleistä, eivätkä naiset uskalla erota, koska pelkäävät menettävänsä oleskelulupansa, varsinkin jos heillä on lapsia. Niinpä he joko kärvistelevät avioliitossa tai pakenevat maan alle, usein hierontapaikkojen seksityöläisiksi.

Jotkut naiset käyvät hierontapaikoissa ansaitsemassa lisävaroja jo avioliitossa ollessaan. Naiset haluavat auttaa Thaimaassa asuvia sukulaisiaan, mutta suomalaiset miehet eivät aina ymmärrä rahan tarvetta.

HS:
Avioliiton kautta tulleet eivät pääse mukaan virallisiin kotouttamistoimiin, ja usein naisten puolisot jopa tahallisesti estävät vaimojaan sopeutumasta, ministeriön raportissa todetaan.

Suomalaiset puolisot eivät esimerkiksi läheskään aina ymmärrä, että naisen odotetaan lähettävän rahaa kotimaahan sukulaisille. Miehet eivät aina tiedä, että avioliitto ulkomaalaisen kanssa on vaatimattomista oloista tulevien naisten ja heidän perheidensä yhteinen projekti.

Näin hankitaan usein rahaa naisen vanhempien vanhuuden toimeentuloon Thaimaassa. Yleensä rahoilla halutaan rakentaa talo, jossa on tilaa koko perheelle.

Jopa naimisissa olevat naiset päätyvät miehensä tietämättä tai joskus tietäenkin hierontapaikkoihin ansaitsemaan kotiin lähetettäviä rahoja.

Vanitsi Tirkkonen kertoo, että hänen tapaamistaan naisista kukaan ei halua olla hierontapaikoissa töissä. Seksityö vie heitä kuitenkin entistä enemmän yhteiskunnan ulkopuolelle.

lauantaina, toukokuuta 16, 2009

Alempitasoiset miehetTiukkaa feminismin kritiikkiä
Feministisestä aatteesta on tullut pakkopaita, joka vapauttamisen sijasta kahlitsee. Äidit ovat taistelleet tyttärilleen paremman ja tasa-arvoisemman maailman, mutta tytöt kapinoivat sitä vastaan. He korostavat naisellisuuttaan, ovat avoimen seksuaalisia ja ottavat avioituessaan miehen nimen. Miksi? Koska he haluavat sekä syödä että säästää kakun.

Rrrrriot! Feministinen manifesti!

"Lylyn SAK tasa-arvotaistelun kärkeen"


Puheenjohtajaksi valittu Sinnemäki toivotti miehet tervetulleeksi vihreisiin eli näin: Sukupuolten sissisota

torstaina, toukokuuta 14, 2009

Kotitalousvähennys escort-palveluun

Naisten escort-palvelusta kotitalousvähennystä:
Arja Toola kertoo Karjalaiselle, että työntekijöille maksetaan tuntikorvaus sen mukaan, mistä hommasta on kyse.

Seksipalvelut hän kiistää jyrkästi. Miehiä escort-palvelu ei Toolan mukaan palvele, koska silloin voisi tulla helposti käsitys, että kyse on seksipalveluista.

Sivustolla puolestaan lukee, että ”suorat seksipalvelut eivät kuulu valikoimaan.”

Toola vahvistaa, että naiset voivat saada myös kotitalousvähennystä escort-palvelun käytöstä. Sitä voi saada esimerkiksi silloin, jos seuralainen kävelyttää iäkästä äitiä.
Näyttää siis siltä, että naisille suunnatusta ja ilmeisen prostituutioluonteisesta palvelusta saa kaiken hyvän lisäksi tehdä kotitalousvähennyksen: "Kotona tai vapaa-ajan asunnolla teetetyn työn kustannuksista voi saada kotitalousvähennyksen" Miehille vastaavaa prostituutioluonteista palvelua ei anneta, koska silloin kaikille on ilmeisesti selvää, että palveluun sisältyy enemmän tai vähemmän seksuaalisia pyrkimyksiä.

HS 12.5: Suomalaismiehet innokkaimpia kondominkäyttäjiä Pohjoismaissa >>> HS 14.5:Suomalaisnuoret hännänhuippuja kondomin käytössä

Anna Kontula: Tästä äiti varoitti

Luin tai lukaisin Anna Kontulan uuden kirjan. Kirja on aika ohut läpyskä, 100 sivua ja noin 35-lähdeviitettä. Kirjan lähtökohta on periharvinainen: feministi arvostelemassa tosia feministejä. Kontula määrittelee itsensä kumoukselliseksi seksiradikalistiksi, joka haluaa päästä eroon hyvän ja pahan seksin kategorioista. Käytännössä se viittaa siihen, että naisella tulisi olla oikeus myydä seksiä, laittautua tukiaismaisesti tai pitää häpeämättömästi alistetusta asemastaan suhteessa miehen kanssa. Miksi naiset eivät saa toimia noin?

Kontulan mukaan keskeinen syy piilee valtavirtafeminismissä, joka tarkoittaa Suomessa vakiintunutta ja instituoitunutta feminismin muotoa. Se on yhdistelmä radikaalifeminismiä ja tasa-arvofeminismiä. Valtavirtafeminismi pitää hyväksyttävänä keski-ikäisen ja keskiluokkaisen feministin seksuaalisuutta. Kanervan skandaalissa rikottiin sitä ikiaikaista sääntöä, että vain kunniallisilla naisilla on oikeus seurustella ministereiden kanssa.

Kirja on varsin hyvä ja nostaa esille monia mielenkiintoisia kysymyksiä. Voidaan kuitenkin ennustaa, että valtavirtafeministit eivät tule sanomaan kirjasta juuri mitään, koska heillä ei luultavasti ole mitään järkeviä vastauksia esitettyihin pointteihin. Suomessa ei edes käydä järkeviä julkisia keskusteluita tällaisista aiheista. Toinen puoli feministejä ei edes ymmärrä, mitä kirjassa on sanottu, kuten Moilanen:
”Ööh... kun en ole vieressä hommaa todistanut, niin itse en kyllä menisi arvostelemaan tuntemieni feministien tai oman äitini seksielämää!

Mistä Kontula ylipäätään päättelee, että häntä vanhemmat naiset - ja vieläpä feministit - olisivat jotenkin erityisen estyneitä?”

Kirjassahan ei arvostella kenenkään seksielämää, vaan kritisoidaan niitä (feministejä), jotka arvottavat toisten ihmisten seksielämää. Kontula ei päättele yksittäisten henkilöiden estyneisyyttä, vaan kuvaa valtavirtafeminismin ylläpitämää rajoittunutta seksuaalisuuden ihannetta.

Surupullo

KIUSAAMISEN ASENTEELLISUUS

Why Guys Dump Girls They Dig

Mies tarttuu surupulloon

A man falsely accused of rape has been told he has grounds for compensation.
Mr Bishop said: "I feel the way that I was treated - being arrested in my own living room at 4.30 in the morning in front of my wife - I don't think that people understand the distress, the hurt that it caused myself, my wife my family and my friends. It was horrific."


Tästä äiti varoitti - Kontulan minäkertojat kohtaavat ilkeitä naisia

Our prisons are failing women
These vulnerable women, damaged at the hands of men through violence, sexual abuse, neglect, or trafficking, are victims themselves. The revolving door at the prison gates is an appalling and hopeless cycle – and the taxpayer funds each pointless prison place to the tune of over £40,000 a year for each female we incarcerate. Tragically, the dire consequences leave blood on the male-dominated government's hands.

Nollatoleranssi seksinostolle!

Sähän pelaat kuin tyttö

keskiviikkona, toukokuuta 13, 2009

Lama vaarantaa miesten mielenterveyden

Recession puts mental health of men at risk:
* 37% of men are feeling worried or low.
* Middle aged men are 7 times more likely than women to have suicidal thoughts.
* Only 23% of men would see their GP if they felt low for over a fortnight.
* Men were only half as likely to talk to friends about problems as women.

"The recession is clearly having a detrimental impact on the nation’s mental health but men in particular are struggling with the emotional impact. Being a breadwinner is something that is still crucial to the male psyche so if a man loses his job he loses a large part of his identity putting his mental wellbeing in jeopardy. The problem is that too many men wrongly believe that admitting mental distress makes them weak and this kind of self stigma can cost lives."
Linkkejä aiheesta: 1, 2, 3,

Seuralaispalvelu

Yli sata miestä haki töihin seuralaispalveluun
Arja Toola tähdentää, ettei kyseessä ole kuitenkaan muuttofirma, eikä seksipalveluitakaan kannata pyydellä.

"Poskipusuja pidemmälle ei mennä. Meillä on työsopimuksessa määritelty tarkkaan, mitä saa tehdä ja mitä ei. Asiakasta ei saa lähennellä, emmekä luovuta puhelinnumeroita tai henkilötietoja puolin tai toisin", Toola selventää seuralaispalvelun sääntöjä. Siveellisyyssääntö koskee myös itse asiakkaita.

The criminal justice system is ­condemned as an institutionally sexist operation that lets down female victims, fails to help women offenders out of a cycle of crime and prevents professionals reaching the top jobs.

Aika äänestää feministiä

Kirjailijaliitossa puolustetaan Anna Kontulan salassapitolinjaa

maanantaina, toukokuuta 11, 2009

Isyyden ilo

Tuleva isä
Meillä on nyt viimeiset pari kuukautta ollut vaikea tilanne kotona. Nimittäin sen jälkeen kun työtön vaimoni huomasi olevansa raskaana, hän on elänyt vain ystävättäriensä ja syntymättömän lapsen kanssa.

Minua hän ei enää huomioi millään tavalla, paitsi pyytämällä rahaa lasten vaatteisiin ja tarvikkeisiin. Työnhakuintokin loppui positiiviseen raskaustestiin. Nyt hän vain shoppailee ja istuu illat vauvakirjojen ja -lehtien ääressä ja myös puhelimessa ystävien kanssa. Olen kyllä sanonut hänelle, ettei me voida tietää tuleeko tyttö vai poika, mutta hän ostaa sellaista mikä käy kummallekin... :O

Tuntuu vain siltä, että minua käytettiin hyväksi ensin siittäjänä ja nyt elättäjänä.

Sitä voi vain katsella vaimonsa tutkimusmatkaa oman kroppansa syövereihin ja istua syrjässä. Lienee selvää, että ennen niin sängyssä aktiivinen kumppani ei enää tykkää edes kosketuksesta. Pyytää vain pitämään "näpit irti".

Vaimo se maalailee unelmien pilvilinnoja siitä kuinka ihanaa ja auvoista on olla vaan kotona, hoitaa lasta ja käydä sen kanssa - taas - shoppailemassa ja kahviloissa.

Tätäkö se isyys sitten on?

Olen alkanut tosissani miettimään avioeroa, koska puhe ei ole auttanut. Vaimon vauhti vaan kasvaa. Olen todella yksin. Rahakin on niin vähissä, että loppukuusta tulee ongelmia.

Vaimo on vannonut, ettei lasta laiteta päiväkotiin ennen kolmea ikävuotta. Hän aikoo jäädä lapsen kanssa kotiin. Ja piste! Mä saan tietysti vääntää töitä niska limassa, kun perheen tulot pienenee ja menot sen kun kasvaa... :(

Jos otan tässä vaiheessa esille sen asian, että vaimoni on sanonut vihaavansa työssäkäyntiä, saa hän raivarin!

Nainen tieteentekijänä

Harva nainen pääsee tieteentekijäksi

Backlash: Women Bullying Women at Work

Gender quotas in politics and the boardroom are the best way to shake our powerful men out of their cosy assumptions

Fiancée stubbed cigs out on me, poured boiling water in my lap and held a steam iron on my arm

Vanhoja mainoksia

sunnuntaina, toukokuuta 10, 2009

Tasa-arvotaistelu palkoista

Filatov: Tasa-arvotaistelua ei saa unohtaa
Tulopolitiikassa ei saa laman aikana unohtaa tasa-arvotaistelua, sanoo SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Tarja Filatov.

Filatovin mielestä on välttämätöntä jatkaa työtä naisten ja miesten välisen palkkakuilun umpeen kuromiseksi.

Naisopiskelijat tyytyisivät pienempään palkkaan kuin miehet

Anni Sinnemäki patistaa isiä vanhemmuuteen

Nina af Enehjelm:
Tuntuu pahasti, että koko kohussa on kyseessä ennen kaikkea epätoivoisesta julkisuudenhakuisuudesta. Anna Kontula taitaa painia samassa sarjassa kuin nämä Dritat, ja mitä kaikkia näitä onkaan. Tohtorinhattu ei nääs takaa viisautta vaikka se hienolta näyttääkin, eikä se valitettavasti todista juuri muuta kuin että asianomainen on viettänyt hirveän määrän tunteja kirjojen ääressä.

lauantaina, toukokuuta 09, 2009

Turvakotipaikat

Lama sai kunnat säästämään turvakotipaikoista
Turvakotiin hakeutuneiden määrä on laskenut tänä vuonna merkittävästi. Ilmiön syy ei ole tiedossa, mutta laman arvellaan vaikuttavan asiaan. Heli Raja-Halli työskentelee turvakodissa.

Kunnat karsivat menojaan jättämällä turvakotipaikkoja maksamatta, uskoo Ensi- ja turvakotien liiton toimitusjohtaja Ritva Karinsalo.

Liekö syy säästöissä tai ei, mutta turvakotien kävijämäärät ovat vähentyneet alkuvuonna. Esimerkiksi Lippajärvellä sijaitsevan Espoon turvakodin 11 paikasta oli loppuviikosta täytetty vain kolme. Hiljaista on myös Pääkaupunkiseudun turvakodissa Helsingissä.

Selittäkää, miten lama saa turvakotiin hakeutuneiden määrän vähenemään? Jos kerran turvakotipaikkoihin ei ole tulijoita, niin eikö ole järkevää säästää niiden määrässä? Ei kai nyt tyhjiä turvakotipaikkoja kannata seisottaa.

9.11.2008 Turvakoteja tarvitaan pian lisää
Suomi kerää häpeällistä huomiota monissa kansainvälisissä vertailuissa, jotka koskevat perheväkivaltaa ja siihen puuttumista. Suomessa on vain viidesosa siitä turvakotipaikkojen määrästä, jota Euroopan neuvosto suosittelee.

Suomessa kuolee perheväkivallan uhreina parikymmentä naista vuodessa. Joka viides nainen on tutkimuksissa ilmoittanut kokeneensa parisuhteessaan fyysistä väkivaltaa.

Hallituksen tasa-arvo-ohjelmassa on luvattu ryhtyä toimiin naisiin kohdistuvan väkivallan vähentämiseksi. Hankkeelle ei kuitenkaan ole osoitettu rahaa.

Enää ei ole aikaa viivytellä väkivallan ehkäisytyössä. On kyse ihmishengistä.

Kontula-kohun puintia

Pauliina Viitamies: Julkista tuomitsemista ilman oikeudenkäyntiä
Olen kuitenkin pettynyt Anna Kontulaan. Aikaisemmin olen arvostanut hänen kirjoituksiaan, tutkimuksiaan ja kannanottojaan niiden sisällön takia. Arkaluonteisiin ja ikäviin asioihin puuttuminen on tärkeää. Nimetön vihjailu näin vakavassa asiassa on moraalitonta. Jälleen kerran on leimattu koko mieskansanedustajien joukko ilman, että kukaan tietää, mitä on tapahtunut ja ilman, että voi asiaa mitenkään kommentoida.

Mikäli joku (kansanedustaja tai muu) on syyllistynyt johonkin, on asian selvittäminen ihan toisenlaisen prosessin asia, kuin nyt on meneillään. Seiskapäivää-lehti otti asiakseen pari viikkoa sitten kertoa totena, että muusikko Matti Inkinen on syyllistynyt lapsipornon levitykseen. Tämän jälkeen ei muusikko Inkistä ole elävänä nähty. Ottaako sosiologi Anna Kontula vastuulleen sen, että julkinen tuomitseminen ilman oikeaa tuomitsemista voi aiheuttaa samankaltaisia seurauksia??? Tuskin.

Faktaa vai fiktiota?

Vakavalla asialla ei pidä leikitellä

Raija Westergård: Nimi esiin

Väkivalta SuomessaPerheväkivalta Suomessa (pdf)
- Euroopan unionin jäsenmaiden vertailussa naisen riski tulla surmatuksi on Suomessa 11. korkein. Miesten riski on 7. korkein.

- Äidit kohdistavat lapsiin kuritusväkivaltaa hieman enemmän kuin isät. Lasten kodissaan näkemä väkivalta on useimmin lapsiin kohdistuvaa väkivaltaa, ei äitiin tai isään kohdistuvaa.

- Selvästi yleisin henkirikostyyppi Suomessa on mieheen kohdistunut tutun henkilön tekemä henkirikos. Vuosina 2003–2007 Suomessa tehdyistä henkirikoksista 46 % (286 tapausta) oli tällaisia.

- Lapset henkirikosten uhreina. Henkirikollisuuden seurantajärjestelmän mukaan Suomessa surmattiin 2003–2007 yhteensä 29 alle 15-vuotiasta lasta. Näistä 20 joutui äitinsä, 7 isänsä ja 2 veljensä surmaamaksi.

Naiset nostivat väkivallan uhan esiin Kaisaniemenpuistossa
Poliisi kirjasi Helsingissä vuonna 2008 kaikkiaan 56 epäiltyä raiskausta. Näistä noin kolmasosa eli 22 ilmoitettiin tapahtuneeksi ulkoilmassa.

Raiskaukseen syyllistyy yleensä mies.

Tuomas Alho osallistui kulkueeseen, koska pitää naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vakavana ongelmana.

"Suomi on yksi Euroopan väkivaltaisimmista maista. Myös naisiin kohdistunut väkivalta on iso asia, mutta silti siitä ei juurikaan puhuta", Alho sanoo.

Jyväskylän yössä mätkittiin urakalla

Tasa-arvo toisi onnen

HS mielipide; Tasa-arvo toisi onnea naisille – ja miehille
Kun puhutaan tasa-arvosta yhteiskunnassa, lähtökohtana on usein naisten huonompi asema. Se pitääkin useimmiten paikkansa, mitä tulee esimerkiksi työelämään, kotitöihin ja seksiin.

Tuon esille tasa-arvoajattelua asioista, joissa miehet ovat heikompi osapuoli. Tätä ei sitten pidä lukea kuin piru Raamattua vaan todeta, että on erilaisia tasa-arvojen totuuksia ja avartaa näkökantojaan.

Miesten elinajanodote on lyhyempi kuin naisten. Eläkeikä on tasapuolisesti kaikille sama, mutta miehet ehtivät nauttia eläkkeellä olosta naisia lyhyemmän aikaa.

Miesten henki- ja tapaturmavakuutus on huonompi ja kalliimpi kuin naisten. Tätä EU on tasa-arvoistamassa.

Suomessa on yleinen asevelvollisuus. Joskus intin odotus ja sen läpikäynti voi viedä kaksi vuotta jatko-opinnoista. Armeija-ajalta ei kerry eläkettä, vaikka se on lakisääteinen ja pakollinen.

Kun Suomessa tai maailmalla tapahtuu onnettomuuksia, usein korostetaan, että uhreina oli myös "naisia, lapsia ja vanhuksia". Miten on miesten laita? Eikö kukaan välitä heistä?

Yksi asia on ero. Pääsääntöisesti äiti saa lapset ja isä joutuu pellolle. Äidin pitää olla tosi huono äiti ja isän tosi superisä, jotta tuomio olisi normaalista poikkeava. Kyllä isilläkin on tunteita lapsiaan kohtaan ja usein halua hoitaa heitä eron jälkeenkin.

Lastenhoito ja kasvatus ovat naisten alaa. Tämä näkyy myös päiväkotien ja koulujen kasvatuksessa ja ohjelmassa. Tämä asia lienee tiedostettu ja tilanne on kohentumassa.

Samaa sukupuolta olevien seurustelu ja rakkaus hyväksytään yleensä helpommin naisten kuin miesten välillä. Naiset voivat kulkea kaupungilla käsi kädessä ja tanssia keskenään, mutta miehiltä se on ehdottomasti kiellettyä. Hyi!

Uimahallissa miesten pesutilassa naissiivooja tekee työtään alastomien miesten keskuudessa. Lupaa miehiltä ei ole kysytty. Mikä meteli nousisi, jos miessiivooja olisi alastomien naisten puolella?

Kesäisin toimistoympäristössä naisten on paljon leppoisampi olla vilpoisissa kesävaatteissa. Miesten pitää olla puku päällä ja skraga kurkussa. Huh hellettä!

Kun olen kohtelias liikenteessä ja annan muille tietä, vaikka olisin etuajo-oikeutettu, miehiltä käsi nousee kiitokseksi paljon herkemmin kuin naisilta. Ilmeisesti naiset odottavat kohteliaisuutta; miksipä siitä pitäisi kiittää.

Yksi asia myös seksistä. Jos välillä ei haluta tai ei jaksa, nainen voi näytellä tai vain olla, mutta mieheltä se ei käy. Se on joko tai, ei siltä väliltä.

Kun on kyseessä hää-, kihlajais- ynnä muut päivät, oletus on, että mies muistaa vaimoaan. Miten olisi toisin päin?

Entä kodin sisustus? Se on naisten valtakuntaa. He päättävät, mitä "yhdessä" tehdään, ja miehet saavat toteuttaa suunnitelmat.

Naiset odottavat mieheltä useimmiten, että mies on kuitenkin perheen pää. Kuka nainen arvostaa tossun alla olevaa miestä tai välittää sellaisesta? Lisääkö tämä miesten paineita?

Päivi Lipponen ja Pirjo Wesaniemi ovat tuoneet asian esille kirjassaan Nainen ja ero. Siinä monet naiset sanoivat yhdeksi avioeron syyksi puolison liiallisen kiltteyden ja sopeutuvuuden. Puolisossa ei ole ollut heille tarpeeksi miestä.

Mikä on siis oikea miehen rooli avo-/avioliitossa? Kovis, pehmo vai niiden yhdistelmä?

Naisilla on paljon omia juttujaan: naistutkimus, naistenpäivä, naisten kuntosalit, risteilyt ja hemmottelupaikat. Miltä kuulostaisi miestenpäivä, jolloin naiset huomioisivat miehet?

Yhteenvetona: tärkeintä on kuitenkin elää omaa elämäänsä ja yhteistä sellaista kumppaninsa kanssa ja olla onnellinen. Suomessa asiat ovat aika hyvässä mallissa moneen muuhun maahan nähden.

Ehkä pääsisimme vastakkainasettelusta eteenpäin, jos suhtautuisimme toisiimme ihmisinä ja yksilöinä eikä vain naisina tai miehinä.

VESA WECKMAN Espoo

perjantaina, toukokuuta 08, 2009

Huoli miehistä

Suomalainen tasa-arvokeskustelu: feministit kaivautuvat yhteen poteroon, miesasioista puhuvat toiseen.

Katriina Perkka-Jortikka: Kuka lohduttaisi miestä?

Mistä kysymys: Miksi tasa-arvon virastossa vain naisia? 25.04.

Kansanedustaja Tiusasta tutkittu epäiltynä seksuaalirikoksesta
Vasemmistoliiton kansanedustajaa Pentti Tiusasta epäiltiin vajaat kaksi vuotta sitten pakottamisesta sukupuoliyhteyteen, kertoo Nelosen uutiset. Epäilty seksuaalirikos tapahtui Tampereella Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän kesäkokouksen yhteydessä elokuussa 2007.

Pehmomies on hot?

Anu Silfverberg: Pehmomies sytyttää intohimon
En tunne yhtään naista, joka haluaisi miehekseen niin sanotun ”tosimiehen”. Äijämäisyys ei herätä ihailua siitä yksinkertaisesti syystä, että se on yksi maailman heiveröisimpiä asioita.

TunneMies: Kirjailija Hannu Raittila oppi miehen elämää telakkatöissä. Hän ei hyväksy ajatusta, että nainen on aina uhri ja mies syyllinen.

Sosiologinen katse

M - maa etsii raiskaajaa
Nyt kuitenkin on keväisenvirkistävän tuulen tavoin maahamme saatu uusi ja tuore keskustelunaihe: keski-ikäiset mieskansanedustajat ja seksi. Tutkija Anna Kontula on julkaissut pamfletin nimeltä "Tästä äiti varoitti" (Like Kustannus 2009), joka on heti päätynyt kaikkien huulille. Seuraavassa eräiden keskeisten yhteiskunnallisten vaikuttajien ensireaktioita pamfletista.

Kirjan kirjoittaja, nimettömänä esiintyvä tutkija Anna Kontula itse:
- Niin kirjan tarkoituksena on problematisoida ja re- ja dekonstruoida valtavirtafeminismin agendaan sisäänkirjoittautunutta rakenteellista intersektionaalisuutta koskien monogaamisen valkoisen lähetyssaarnaajaheteroseksuaalinormiston pakkopaitaa - ja niille joille tieteellinen diskurssi ei ole niin tuttu, muotoilen edellä olevan hieman toisin: ajattelin kirjassani vihjailla nimettömästä mieskansanedustajaraiskarista sen verran että homma lähtee taas liikkeelle, olen nyt tässä puhelimen vieressä istunut ja vähän kummaa se nyt on etteivät ne nyt vielä Voimalasta ole soitelleet, pitäisihän niillä olla mun numero.

Nimettömänä esiintyvä sosiologian professori:
- Oikein kivahan se on että joku sosiologi kelpaa vielä nykyään telkkariin ja lööppeihin, toivottavasti Anna pitää meidän logolla varustettua paitaa siellä että saamme mekin vähän nostetta - aijai, muistan kyllä vielä vanhat hyvät ajat kun telkkarissa puhuttiin sosiologiaa lähes päivittäin, "Vertailevan stratifikaatiotutkimuksen metodiset haasteet" ja "Alustavia kriittisiä reunahuomautuksia vuoden 1970 väestölaskennan ammattiluokitteluun" - silloin sosiologia oli kehityksen ja yhteiskunnallisen keskustelun polttopisteessä! Nyt sosiologinen katse on suuntautunut navan alle, minne se kuuluukin.

Kontula ei nimeä kuvaamansa raiskauksen osapuolia
Kontula toteaa, että jos joku nostaa nimiä esiin, tämä joku varmaan vastaa seurauksista omasta puolestaan.

– En ole ilahtunut tästä tilanteesta enkä tiedä, onko tämä kenenkään hallinnassa.

Kontula oli valmistautunut jonkinlaiseen kohuun kirjansa ympärillä, mutta kohun koko yllätti.

– Kokemukseni mediasta ei ehkä ollut riittävän laajaa. En juurikaan kuluta kohujulkisuudesta eläviä lehtiä.

Raiskattu ei saa oikeutta, sanoo eduskuntaa ravisuttavan kohun kirjallaan aihettanut tutkija Anna Kontula (MTV Katsomo)

Pelastusvenefemismi

'Feminists demand equality, but women and children come first' ja Lifeboat Feminism ~ Women and Children First!
While the public face of feminism ostensibly advocates equality, the real agenda is to seek advantage.

What is painfully obvious to me is that it isn’t about fair-mindedness or equality, it’s about getting what they can at men’s expense. They wish equal earning power for themselves, but also to co-opt the productivity of men to their own ends. The government and media buy into this idea and perpetuate the protection of women’s privilege as well as their advancement in areas they were once disadvantaged.

Harriet Harman wants to use controversial new equality laws to pack the boards of nationalised banks with women.

Seksipuhetta tyttäriltä äideille

torstaina, toukokuuta 07, 2009

Vasemmistoliiton omatunto

Raiskausväite liitettiin vasemmistoliiton edustajaan
Puolueen puheenjohtaja Martti Korhonen myöntää käyneensä keskustelun vasemmistoliiton mieskansanedustajan kanssa, joka on huhumyllyssä liitetty raiskauskohuun.

--Tarkasti ottaen tilanne meni niin, että minulle eilen esitettiin eräs nimi, ja sen jälkeen kun tämän nimen sain, niin kävin kyseisen henkilön kanssa keskustelun. Kyseinen henkilö sanoi minulle, että hän ei tunnista väitteestä itseään. Ja siinä mielesssä tilanne on niin, että ei ole kuin huhuja, eikä minun mielestä minun ole reilua puhua mistään nimistä huhujen perusteella, sanoi Korhonen Nelosen uutisille.
Vasemmistoliitto on hyvällä omallatunnolla vaaleissa.

HS-raati: Seksin myynnistä pyrittävä eroon

Yleinen asevelvollisuus on merkittävä valmistumisikään vaikuttava tekijä

a!alto ylio?pis"to

”Aalto-yliopisto tulee erottautumaan visuaalisella ilmeellään kansainvälisten yliopistojen joukosta.
Kutsu ilmaisee tuoreella tavalla opiskelijakeskeistä kulttuuria, joka kannustaa uusien ideoiden syntymiseen. Työssä on oivaltavan visuaalisen identiteetin lisäksi erittäin vahva ja monimuotoinen viestinnällinen konsepti” (Aalto-yliopisto-nimigeneraattori)

when_human_rights_meet_animal_rights.jpg

Naisen seksuaalisuutta käytetään edelleen hyväksi

Kirsi Piha

Suomi: työtapaturmien maa

Johanna Tukiainen:
– Kyllä tämä on ihanaa. Me sovitaan niin hyvin yhteen. Me ollaan Tonyn kanssa samaa mieltä melkein kaikesta, minäkin inhoan neekereitä. Pahimmat sairaudet tulee Afrikasta, hivit ja ebolat, ne on vaan niin alkukantaisia ihmisiä. Vaaleaihoiset ihmiset on vaan älykkäämpiä ja rikkaampia, ylemmällä tasolla.

Ulkoministeri Alexander Stubb selittää bordelliksi epäilllyn afganistanilaisvankilan rahoittamista valvonnan vaikeudella. YLE Uutiset kertoi eilen, että ulkoministeriön rahoittaman naisvankilan epäillään muuttuneen bordelliksi.

Suomessa tapahtuu rakennusalan työtapaturmia selvästi enemmän kuin kilpailijamaissamme.

Panu: Valehtelevatko naiset raiskauksesta? Kyllä.

Naistutkimus

HS: Naistutkimus ylittää sukupuolirajat: Monitieteisellä alalla väitellään rakkaudesta, evoluutiosta ja miehisestä biker-kulttuurista (lyhennelmä)
"Moottoripyöräkulttuurissa erilaiset mieheyden mallit ja miesten väliset suhteet ovat selvästi näkyvissä", kuvailee Kirsi Kinnarinen tutkimuskohdettaan. Hän tekee väitöskirjaa biker-kulttuurista ja miehenä olemisesta Kristiina-instituutissa, joka on Helsingin yliopiston naistutkimusyksikkö.

Naistutkimus on nykyään sukupuolentutkimusta, jossa erilaisia tiedollisia, kulttuurisia ja yhteiskunnallisia ilmiöitä tarkastellaan sukupuolisesti värittyneinä merkitysjärjestelminä. Kinnarisen näkökulmasta miehet rakentavat moottoripyöräkerhoissa kulkupelejään ja identiteettejään.

"Nyt kun keskustelua naistutkimuksesta on syntynyt, hämmentävät käsitteelliset päällekkäisyydet olisi selvitettävä."

Kinnarinen viittaa toissa viikon uutisointiin naistutkimuksen professuurin täyttämättä jättämisestä Jyväskylän yliopistossa sekä HS-raadin arvioihin siitä, onko naistutkimus vakavasti otettavaa tiedettä.

Sukupuolentutkimus ei ole erillinen "tiede" sanan luonnontieteellisessä merkityksessä, vaan ihmis- ja yhteiskuntatieteitä yhdistelevä tutkimusala. Monitieteisyyden tarkoituksena on ylittää oppiaineiden väliset vanhat rajat uusien näkökulmien löytämiseksi.

Myös Maija Urponen painottaa sukupuolentutkimuksen monitieteisyyttä. Sosiologin koulutuksen saanut Urponen tekee väitöskirjaa kansainvälisestä suomalaisuudesta ja monikulttuurisista avioliitoista tutkimalla vuoden 1952 Helsingin olympialaisia ja Miss Universum Armi Kuuselaa.

Kulttuuriset sukupuolikäsitykset heijastuvat myös evoluutioteoriaa käsittelevissä suurelle yleisölle suunnatuissa teksteissä. Englannin kielen laitokselta maisteriksi valmistunut Venla Oikkonen tekee väitöskirjaa sukupuolen ja seksuaalisuuden kuvauksista evoluutiota käsittelevissä populaaritiedekirjoissa ja nykyromaaneissa.

"Evoluutiopuhe vaikuttaa siihen, minkälaiset seksuaaliset käytännöt ja käsitykset sukupuolesta näyttäytyvät meille normaaleina ja luonnollisina", Oikkonen sanoo.

Naistutkimusta on arvosteltu poliittisuudesta ja metodologian puutteesta, erityisesti tiedeyhteisön ulkopuolisten miestoimittajien taholta (HS 24. 4.). Taidehistorian ja naistutkimuksen dosentti Harri Kalha huomauttaa, että tuskin mikään tutkimusala on vapaa ideologisista asenteista.

"Sukupuolikriittinen agenda herkistää näkemään ideologioiden läpitunkevuuden myös siellä, missä niiden läsnäoloa ei heti tunnistaisi", Suomen Akatemian rahoittamaa Pornoakatemia-tutkimusprojektia kolme vuotta johtanut Kalha sanoo.

"Mitä ennen kutsuttiin 'naisnäkökulmaksi' on tätä nykyä jokaisen tiedostavan tiedeihmisen työtä koskettava ja näköaloja laajentava teoreettisten mahdollisuuksien kirjo."

Yle X: Mistä äiti varoitti feministiä?

Älä usko seksivalheita!


Kansanedustaja kiistää raiskaussyytökset

Kanki-Kaikkonen Dritalle: Voinko tulla luoksesi?

keskiviikkona, toukokuuta 06, 2009

1 +1 = Tiusanen?

26.6.2008 Poliisi epäili kansanedustajan syyllistyneen rikokseen:
Kansanedustaja Pentti Tiusanen (vas) oli kiinniotettuna rikosepäilyn vuoksi viime syksynä. Asiasta kertoo Ilta-Sanomat.

Tampereen poliisi epäili Tiusasen syyllistyneen rikokseen hotellissa vasemmistoliiton eduskuntaryhmän kesäkokouksen jälkeen elokuussa. Rikosilmoitus Tiusasesta tehtiin kokousta seuraavana päivänä. Ilta-Sanomien mukaan ilmoituksen teki henkilö, joka liittyy tapahtumiin hotellilla.

Tiusanen ei halua kertoa rikosepäilyn sisällöstä, mutta myöntää olleensa kiinniotettuna. "Kaikenlaisia erehdyksiä ihmiset tekee eläessään. Tarkoitan että tällainen on tapahtunut. Oleellista on se, että mitään rikosta ei ole tapahtunut", Tiusanen toteaa Ilta-Sanomien haastattelussa.

Kirjan ensimmäinen luku
käsittelee seksuaalista väkivaltaa, ja seksiä, joka muuttui raiskaukseksi kun poliitikko päätti olla kunnioittamatta naisen tahtoa käyttää kondomia, ja tunkeutui väkisisin sisään. Seurauksena oli juuri sitä itsensä syyllistämistä, ja pohtimista, oliko kyseessä oikea raiskaus, joka kuuluu olennaisena osan raiskauksiin, joissa tekijä on uhrin tuttu.

Timo Soini ja Mikko Alatalo jyrisevät raiskauskohusta

Lyhyt kuvaus kirjasta

Miesopettajien suosiminen

Miesliike vaatii tasa-arvoa

Kirja-arvostelu: Tästä äiti varoitti

Anna Kontulan pamfletissa naiset etsivät vapautusta heteronormin pakkopaidasta
Miten on mahdollista, että Suomen kaltaisessa maassa on yhä nuoria naisia, joille tasa-arvoinen pohjoismainen mies ei kelpaa?

He etsivät alfaurosta, käyvät pornokaupoissa ostamassa apuvälineitä ja tekevät feminismistä burleskia leikkiä, joka kiinnittyy perinaisellisiin tuntomerkkeihin. Silti nämä tällätyt korkokengissä kävelevät sutturat haluavat, että heidät otetaan vakavasti kokonaisina ihmisinä.

Kontulan mielestä juuri tässä on askel, jota toisen aallon feministit eivät kyenneet ottamaan. He eivät tajunneet, että naisten seksuaalisen vapautumisen perimmäinen este ei piile pelkästään miesten sovinismissa vaan myös naisten itsensä kyvyttömyydessä päästä irti sovinnaisesta heteronormista.

Kunnollisen suomalaisen naisen on kovin vaikea myöntää, että seksuaalinen halu ei noudata järkeä ja että irti päästettynä se leikkii sallitun ja kielletyn, normaalin ja epänormaalin, biologian ja kulttuurin rajalla ja rikkoo käsityksiämme sopivasta ja hyväksyttävästä.

HS mielipide: Mistä nuori opettaja saisi töitä?

Toinen ongelma nuoren opettajan ansioluettelossa on niinkin pieni ja mitätön kuin Y-kromosomin puute. Opettajien työpaikkailmoituksissa tämä näkyy usein toiveena erikoistumisesta teknisen työn ja poikien liikunnan opetukseen.

Poikien liikunta ja tekninen työ ovat tasa-arvoisen yhteiskunnan keino kertoa, että palvelukseen halutaan miesopettaja.

Nuori opettaja ymmärtää miesopettajien tarpeen, mutta kokee olevansa itse vähintään yhtä pätevä, ellei vielä vähän pätevämpi, kuin tämä pienemmän kromosomin omistava kaksilahkeinen.

Nuori opettaja ei ole myöskään keksinyt tätä väitettä lohduttaakseen itseään. Hän tietää, että Y-kromosomilla varustetulle hakijalle on myös sanottu, että oikeastaan sitä poikien liikuntaa ei edes ole. Tarvitaan vain miesopettaja.

ANNA VEHKALA luokanopettaja

Mieskansanedustajat raiskauskohusta: Anna Kontula: Raiskaaja on valtakunnallisesti tunnettu poliitikko. ja Ilta-Sanomien tietojen mukaan tutkija Anna Kontulan kirjassa raiskauksesta syytetty toimii tälläkin hetkellä kansanedustajana.

tiistaina, toukokuuta 05, 2009

Pohjoismaisen feminismin siveä raami

Seksuaalisesti aktiiviset naiset ovat joutuneet kärsimään siitä, ettei heidän seksuaalisuutensa ole mahtunut pohjoismaisen feminismin siveään raamiin.
Monet seksuaalisesti aktiiviset naiset ovat joutuneet paheksutuiksi, koska feministinen seksikäsitys on vanhentunut. Anna Kontulan mukaan feministisen ajattelun täytyy ottaa seuraava askel ja muuttua yhteiskunnan mukana.

Tamperelainen seksitutkija haukkuu feministit: "Ei hyväksytä kritiikkiä"
Tutkija Anna Kontula lataa täyslaidallisen suomalaista feminismiä kohti: - Feminismillä on täällä niin pienet ympyrät, jossa vain kehutaan ja halataan toisiaan. Siellä ei hyväksytä kritiikkiä tai ristiriitoja. Suomeen mahtuu yksi totuus ja yksi feminismi kerrallaan.

Kontulan mukaan feminismille on käynyt kuten sosiaalidemokratialle. Naisasialiitto Unioni, tasa-arvoasiain neuvottelukunta ja eduskunnan naisverkosto ovat Kontulan mukaan "establishment-feminismiä". Eikä feminismillä ole kykyä tai halua suhtautua muuttuviin asioihin.

- Vapautta ja tasa-arvoa vaaditaan ainoastaan sellaisille naisille, jotka täyttävät heidän poliittisesti korrektit norminsa.

Feminist scholar's new book proposes most dangerous idea ever: turn sex into a presumed crime when a woman cries 'rape'

HS mielipide

Hyvä tiede ei kärsi julkisesta keskustelusta
Professori Elina Vuola kritisoi (HS 1. 5.) HS-raadin oikeutta arvioida naistutkimuksen tieteellisyyttä liittäen asian yliopistolliseen autonomiaan. Hän tuli puolustaneeksi arvoja ja käytäntöjä, jotka ovat tieteen ihanteita vastaan.

Vuola vetosi tieteen itsekorjaavuuteen unohtaen, että tämän edellytys on vapaa kriittinen keskustelu, jossa argumentit ratkaisevat. Hän ei kritisoinut raatilaisten esittämiä näkemyksiä, mutta kyseenalaisti heidän oikeutensa esittää näkemyksiä naistutkimuksen tieteellisyydestä.

Yliopistossa on omat mekanisminsa eri alojen tutkimuksen arviointiin, eikä HS-raati ole tieteellinen arviointielin.

Se ei tarkoita, ettei yliopiston ulkopuolella saa, ja pidäkin, esittää arvioita tutkimuksen tieteellisyydestä. Hyvä tiede ei kärsi julkisesta keskustelusta. Se kykenee vastaamaan kritiikkiinkin vaatimatta sitä esittäneiden hiljentämistä.

Avoimessa yhteiskunnassa vaatimus tulla asetetuksi julkisen keskustelun ulkopuolelle on aina huolestuttava. Kyseenalaista se on, kun keskustelun kohteena on julkisesti rahoitettu tutkimus, jolle kriittinen keskustelu ja arvioinnin avoimuus ovat välttämättömyyksiä.

Jos keskusteluun hyväksytään mukaan vain harvat ja valitut, eikä väitteitä arvioida sisältönsä vaan esittäjänsä perusteella, ovat tieteen ihanteet kuolleet.

SAIJA JOKELA eläinlääketieteen lisensiaatti Helsinki

maanantaina, toukokuuta 04, 2009

Lapselle tv-isä

Nainen valitsee lapselleen isän kahdeksan ehdokkaan joukosta tosi-tv-sarjassa.
Lempataanko mies pellolle heti, kun lapsi on saatu tehtyä?

- Mikäli uusi elämä saa alkunsa, lähtökohtana on yhteishuoltajuus. Voi olla, ettei nainen halua miestä, se on pariskunnan keskinäinen asia.

With friends like Harman, women don’t need enemies

sunnuntaina, toukokuuta 03, 2009

Työttömyys nuorten miesten ongelma

Työttömyys nuorukaisten harteilla
Suomessa työttömyydestä on tullut yhä enemmän nuorten miesten ongelma. Heidän työttömyytensä kasvoi viime nousukaudenkin aikana.

Nuorukaisten työttömyysaste oli maaliskuun lopulla lähes 24 prosenttia, kun samanikäisten naisten työttömyysaste jäi hieman alle 15 prosenttiin.

Työministeri Tarja Cronbergin (vihr.) mukaan syitä nuorten miesten työttömyyteen on useita. Teollisuudesta on kadonnut runsaasti työpaikkoja. Taustalta löytyy myös koulunkeskeyttämisiä sekä elämäntapavalintoja.

- Kun nuorista miehistä joka neljäs on työttömänä, pitäisi hälytyskellojen jo soida valtioneuvostossa. Edessä voi olla todellinen nuorisotyöttömyyskriisi, kun koulunsa tai opiskelunsa päättävät nuoret tulevat joukon jatkoksi, Jutta Urpilainen varoittaa.

Ilta-Sanomat 23.4: Näkökulma naisoikeuteen

Verkosto oli tuottanut toistensa tutkimuksellisista ansioista ylistäviä arvioita, joilla oli todellisuuden kanssa vain vähän tekemistä, kirjoittaa Pasi Jaakkonen.

Ei tullut Helsingin oikeustieteelliseen naisoikeuden professuuria, tuleeko sukupuolioikeuden professori? Vääntö on kovaa ja kirjelmiä syntyy. (kuvateksti)

HELSINGIN YLIOPISTO perusti oikeus tieteelliseen tiedekuntaan naisoikeuden professorin viran 2004. Pysyväksi paalutettu virka on vuosien jälkeen yhä täyttämättä. Näin on, vaikka koko ajan virkaan on ollut tarjolla vain yksi ehdokas, jolla itsellään ei ollut mitään nimittämistään vastaan.

Outoa, eikö totta? Entistä oudommalta viiden vuoden vitkuttelu kuulostaa, kun muistellaan, millä innolla virkaa aikanaan haluttiin. Yliopiston silloinen rehtori Ilkka Niiniluoto antoi arvovaltansa naisoikeuden professuurin ajamiseen. Tähän myös vedottiin, kun viran tarpeellisuutta perusteltiin epäileville tiedekunnan sisällä: tiedekunnalla ei olisi liikkumavaraa.

Jos professuuri oli näin tärkeä, miksi se on yhä täyttämättä? Valintaa olisi voinut luulla erityisen helpoksi, koska ehdokkaita on ollut alusta alkaen vain yksi, Minna Canth-akatemiaprofessori Kevät Nousiainen, 59.

Hän myös ilmoitti ottavansa professuurin. Tosin vasta kun edellinen määräaikainen akatemiaprofessuurinsa kesällä 2009 loppuu.

Kaiken piti olla julistamista vaille valmista, kun aika täyttyy. Mutta yksi asia unohtui. Ulospäin virantäyttö alkoi näyttää hyvin oudolta.

Naisoikeuden professuurista oli luotu avoimeen nimityskulttuuriin huonosti istuva räätälöity pakastevirka, johon katsottiin kelpaavan vain yhden henkilön. Se herätti kiukkua. – Pöytä katettiin yhdelle, muuan kriitikko muotoili. Se ei tietenkään ollut omalla erityisalallaan arvostetun tutkijan Nousiaisen vika vaan oikeustieteellisen tiedekunnan, joka jostain syystä halusi täyttää viran ilman julkista hakua kutsumalla. Määräaikaisia virkoja oli täytetty kutsusta aikaisemmin. Professorin viran täyttäminen pysyvästi ilman julkista hakua oli kuitenkin ennenkuulumatonta. Jos niin tehdään, pitää nimitettävän tieteellisten ansioiden olla poikkeuksellisen painavat.

Kun tieteellisiä näyttöjä nyt ryhdyttiin tarkemmin tutkimaan, alkoivat koko nimityksen perusteet horjua. Julkaisuluettelosta löytyi useita haamututkimuksia, joita ei koskaan ollut julkaistu.

Naistutkijoiden verkosto oli tuottanut toistensa tutkimuksellisista ansioista ylistäviä arvioita, joilla oli todellisuuden kanssa vain vähän tekemistä.


Kun lisää pöyhittiin, paljastui uusi, vähemmän mairitteleva tieto koko tieteestä: Opiskelijoiden kiinnostus tärkeäksi markkinoituun naisoikeuteen oli ollut minimaalista. Kymmenessä vuodessa naisoikeudessa oli valmistunut vain yksi lisensiaattitutkimus, tutkielmia oli puristettu kasaan kahdeksan.

Opiskelun ahkeruutta mittaavia opintoviikkoja naisoikeuden opiskelijat olivat saaneet aikaan neljän juristin tutkinnon verran. Samaan aikaan tiedekunnasta oli valmistunut liki 2 000 maisteria. Naisoikeuden koulutus tuntuu vastaavan huonosti kysyntään. Silti siihen oltiin täyttämässä lähes 100 000 euron virkaa – tiedekunnassa, jonka palkkabudjetti on puoli miljoonaa miinuksella ja useita muita professuureja auki.

Naisoikeuden virantäyttö pantiin pöydälle. Professuurin nimi muutettiin jo vanhahtavalta kuulostavasta naisoikeudesta muodikkaammaksi sukupuolioikeudeksi eli Gender Studies in Law -professuuriksi. Virkakin aiottiin nyt määräaikaiseksi, mutta kahdesta ei luovuttu: virka halutaan täyttää kutsumenettelyllä ja kutsuttava on professori Nousiainen.

Lopulta tilanne kävi niin tukalaksi, että valittu itse halusi luopua viran täyttämisestä kutsumenettelyllä.

Prosessi on yhä kesken ja virka auki.

Haaveilu naispresidentistä

Miksi nykyajan tasa-arvoinen parisuhde ei toimi? Mikä on intohimon säilymisen salaisuus? Mitä nainen oikeasti haluaa? Mihin miestä nykyaikana enää tarvitaan? Kirjailija Tony Dunderfeldt vastaa. (Radio Nova)

Why women don't even get close to the 'glass ceiling' in the workplace

Withholding sex for a new Kenya: They may not call themselves feminists, but the Kenyan women on a sex strike to try to stop government infighting are heroic

The gender pay gap does not exist

Vanhanen haaveilee keskustalaisesta naispresidentistä
(huom. kuva)

lauantaina, toukokuuta 02, 2009

Keksityt raiskausilmoitukset

Poliisia käytetään hyväksi uskottomuuden peittelyssä: Enemmän kuin joka viides raiskausilmoitus osoittautui viime vuonna aiheettomaksi Helsingissä.
Myös seksuaalisiin hyväksikäyttöihin liittyvät rikosilmoitukset osoittautuvat poliisin mukaan usein perättömiksi. Taustalla on yleensä vahvan humalatilan aiheuttamat muistikatkot sekä "alibin" rakentaminen puolisoa tai poikaystävää varten.

Ilmoitus käynnistää useimmiten kalliit oikeuslääketieteelliset tutkimukset ja sitoo rikostutkinnan niukkoja henkilöresursseja.

- Joskus tällainen turhauttaa, kun tutkinnassa on ihan oikeitakin rikoksia

Syyttömälle kuusi vuotta vankeutta lapsen raiskauksesta

Good Article on False Rape Claims

Ilta-Sanomat 20.4

Ei yhtään miestä

TYÖELÄMÄ: Sosiaali- ja terveysministeriön tasa-arvoyksikön kaikki työntekijät ovat naisia.

TASA-ARVON edistämiseksi perustetun viranomaisen oma toiminta ei näytä ulospäin kovin tasa-arvoiselta: sosiaali- ja terveysministeriön tasa-arvoyksikössä ei ole töissä yhtään miestä.

Vaikutusvaltaiselta kuulostavia virkoja, kuten tasa-arvoneuvos, ylitarkastaja, hallitussihteeri, osastosihteerit, projektisihteeri, projektikoordinaattori löytyy yksiköstä viljalti, mutta miehiä niissä ei ole. Kaikki tasa-arvoyksiön 16 viranhaltijaa ovat naisia.

Tasa-arvoa edistävän viraston johtajan mielestä miesten puuttuminen virkamieskunnasta ei ole ongelma.

– Naiset tuntevat yhtä hyvin miesten tasa-arvon ongelmat kuin miehet, tasa-arvoyksikön johtaja Tarja Heinilä-Hannikainen sanoo.

TOINEN VIRKAMIES vierittää vastuun miehille. – Miksi miehet eivät hae virkoja, osastosihteeri Birgitta Pajula sanoo.

Miesvaltaisella alalla esitettynä sama voisi leimatasanojansa sovinistiksi.

Hallituksen tasa-arvo-ohjelman mukaan valtionhallinnon tavoite kuitenkin on edistää tasa-arvoa henkilöstöpolitiikassa. Onko tasa-arvoyksikkö onnistunut tavoitteessa? – Ei ole asetettu tavoitetta, että kaikkien pitäisi olla miehiä. Olisi toki toivottavaa, että löytyisi päteviä mies- ja naishakijoita, Heinilä-Hannikainen vastaa. HÄNEN MIELESTÄÄN miesvirkamiesten lisäämiselle ei ole erityistä tarvetta. – Samalla logiikalla maahanmuuttoviranomaisia voisi kritisoida siitä, että siellä ei ole maahanmuuttotaustaisia virkamiehiä.

Mutta sehän voisi olla hyvä ajatus, jos he olisivat muuten päteviä... – Niin, mutta meidän alalla on se ongelma on se, että naisoikeutta opiskelleita miehiä on niin vähän.

Onko teillä ollut miehiä töissä? – On ollut, pari vuotta sitten oli kaksi, mutta he ovat nyt muissa töissä. Yritämme kyllä suosia mieshakijoita.

On vaikea kuvitella toista hallinnonalaa, kuin tasa-arvoasiat, joissa molempien sukupuolten tasapuolisesta edustuksesta olisi yhtä paljon hyötyä. Onko nykyinen tilanne puute? – Ei, miesten puuttumisella ei ole merkitystä, miten asiat tulevat täällä hoidetuksi.

Olisi hauska saada koko tasa-arvoyksikön virkamieskunta samaan valokuvaan. Onnistuuko? – Ei. Emme halua profiloitua tässä. Meillä ei ole tarvetta tulla julkisuuteen.

(Toimittaja Pasi Jaakkonen)

perjantaina, toukokuuta 01, 2009

Anne Moilasen jorinoita

Anne Moilanen
- Usein minua harmittaa se Suomessa tavallinen käsitys feministeistä, suuri halu mieltää feminismi ja feministit kauhean kielteisesti. En tiedä, mistä se johtuu.

- Nyt kun olen itse radio-ohjelmani takia pyöriskellyt kevään julkifeministinä, ymmärrän entistä paremmin, miksi julkisuuteen ei haluta. Tässä maassa on nimittäin miesasiamiesten aktivoitunut joukko, jotka lähestyvät todella sinnikkäästi julkisuuden feministejä. Heitä saa kyllä karistella lahkeesta harva se viikko.

- Suomi on hyvin väkivaltainen maa sekä miehiin että naisiin kohdistuvassa väkivallassa, ja etenkin voidaan sanoa, että suomalaiset miehet ovat väkivaltaisia.

- Myös Tulta munille! -ohjelma vaikuttaa saavan miehet tuntemaan, että heitä syyllistetään ja vihataan. En tiedä, onko taustalla suomalaisten miesten heikko itsetunto, vai mistä johtuu, että mistään miehiin liittyvistä ongelmista ei saisi puhua.

- Mieheni on käyttänyt osan perhevapaista, ja olen hyvin tarkka siinä, etten tee kaikkia kotitöitä, vaan ne jaetaan.

- Tasa-arvoisuus on täysi myytti! Sen huomaa noin kolmessa minuutissa, kun lukee tilastoja. Suomi on jäänyt pahasti jälkeen.

- Suomalaiset naiset saavat suhteessa paljon huonompaa palkkaa kuin muut eurooppalaiset naiset.

- On aivan pötypuhetta, että Suomi olisi missään mielessä tasa-arvon eturintamassa. Päinvastoin olemme jääneet ihan hännille. Puhe siitä, että meillä muka olisi asiat hyvin, estää meitä näkemästä, miten järkyttävässä tilanteessa me itse asiassa olemme.

Seksistinen huomauttelu

It's sexist to tell pregnant women not to drink, says expert

Kenyan women hit men with sex ban
Our correspondent says some would argue that Kenyan men cannot even abstain for two days.

Survey: Swedish men becoming less manly

The End of Sisterhood

Women Become the Majority of Workers
WOMEN AS THE MAJORITY OF TALENT

"Perhaps even more compelling is some new data on the projected number of women graduates in the future", says Wittenberg-Cox. By 2015, more than 60% of the graduates will be women in ten OECD nations, according to a recent OECD report, Higher Education to 2030. And in the UK and Sweden, the figures surpass 70%. In 2020, the figures exceed 70% in four nations: Hungary (73%), Italy (70%), UK (72%), and Sweden (76%).

"I am increasingly talking to switched-on CEOs who have come to realise the absolute business need to tap into the female talent base. There are so many highly talented women graduates and experienced women managers out there. But only now are companies realising they need to learn how to attract them to their companies and more crucially, to retain and promote them," says Wittenberg-Cox.