tiistaina, lokakuuta 31, 2006

Dr. Phil vihaa miehiä!

Misandric TV:
Take a look at this clip from youtube from a segment on the Dr. Phil Show and read the comments -- many are spot on. The video clip shows the willingness of this misandric psychologist to pander to his female audience without any regard for men´s Constitutional rights or equality of reproductive choice. Unbelievably, Dr. Phil takes the position that a man should be forced to be a father, even when his girlfriend lies to him about her medical condition, birth control and the level of responsibility she is willing to take before they have sex.
Dr. Phil is an terrorist. (Video)

Naistenmiehet

Ketonen & Myllyrinne - Naistenmiehet (Video).

Uusia tapoja miesten putsaamiseksi

New divorce rights for unmarried couples:
Unmarried couples will be able to make divorce-style financial claims against each other after they have split up under under legislation planned by the government.

Under the plans, people who live together outside marriage should be able to claim lump sums, a share of property including the family home, regular maintenance payments or a share of their partner´s pension when they split up.

"There is evidently a problem where a couple have lived together a long time, brought up children together, she´s stayed at home so he could go out to work and pay the mortgage, and she discovers at the end of the relationship that she´s left without a roof over her head".
Naistyypit.

maanantaina, lokakuuta 30, 2006

Mediasta poimittua

tommy lindgren:
Naisten ihmisoikeuksia loukataan jatkuvasti tavallisissa suomalaiskodeissa. Väkivalta on räikeimmillään yhtä julmaa kuin maailman pahimmilla sota-alueilla: pahoinpitelyjä, raiskauksia, tappoja.

Kun tilastoja luetaan Suomessa ääneen, monet (miehet) suuttuvat ja muuttuvat kovin epäileväisiksi. Tilastojen sanotaan olevan puutteellisia ja liioittelevia. Kaiken lisäksi lukujen yksioikoisen tulkinnan väitetään kohtuuttomasti leimaavan kaikki miehet naistenhakkaajiksi.

Jälkimmäinen käsitys tuntuu vaivaavan erityisesti "miesaktivisteja", jotka naisiin kohdistuvasta väkivallasta puhuttaessa ilmaantuvat julkisesti vaahtoamaan siitä, että myös naisten aggressioihin ja väkivaltaiseen käyttäytymiseen pitäisi puuttua. Tutkimusmäärärahatkin kuulemma pitäisi jakaa tasaisemmin.

Kaikella kunnioituksella, hyvät "miesaktivistit", lopettakaa jo. Varmasti naisetkin kykenevät henkiseen ja fyysiseen väkivaltaan miehiä kohtaan, mutta ongelman asettaminen samalle viivalle naisiin kohdistuvan väkivallan kanssa on pelkkää suhteellisuuden- ja oikeustajun halveksuntaa. "Miesaktivistien" reaktioita selittänee jonkinlainen yliherkkä sukupuoliylpeys. Siihen ei mahdu ajatus kollektiivisesta syyllisyydestä.
Etelä Suomen Sanomat:
Eduskuntakeskustelussa kuultiin ehdotus juomariäitien saattamisesta pakkohoitoon. Tarvetta olisi. Maassa syntyy vuosittain satoja, eräiden laskelmien mukaan jopa kuusisataa alkoholin vammauttamaa vauvaa. Outoja ovat lainsäätäjän aivoitukset ja yhteiskunnan arvot. Lastaan tukistava äiti tai isä voidaan raahata oikeuden eteen tuomittavaksi. Alkoholilla saa sen sijaan pahoinpidellä sikiönsä täysin vapaasti pysyvästi vammaiseksi.

sunnuntaina, lokakuuta 29, 2006

Naistutkimusblogi

Nasta:
Mielipiteitä on monenlaisia ja tuulimyllyjä vastaan on turha lähteä tappelemaan. Aina on ihmisiä jotka haluavat sulkea silmänsä todellisuudelta ja vaikkapa "aika" vakuuttavalta kasalta pätevää tutkimustietoa. Sehän ei nyt ole uutta, että Naistutkimuksen tieteellisyys kyseenalaistetaan. Onneksi vain pieni vähemmistö on tätä mieltä.

Väittelyä, feminististä argumentointia tai muiden kirjoittajien kommentointia ei minusta ainakaan tule vältellä tai pelätä.
Positiivista on se, että Nastan blogissa näyttäisi olevan kommenttiosasto, miltei ainoana feministisenä blogina, josta sellainen löytyy. Olisi tosin mukava nähädä jotain tieteellistä näyttöä Tammisalon ja kumppaneitten esittämiä väitteitä vastaan, eikä mitään epämääräisiä heittoja "mielipiteistä".

perjantaina, lokakuuta 27, 2006

Miehet tyytyvät seksisuhteissa vähempään

Kirjasta Sex, Power, Conflict: Evolutionary and feminist perspectives: Jos pyrkimyksenä on avioliitto, sekä miehet että naiset asettavat kumppanilleen samankaltaisia vaatimuksia. Seksuaalisissa suhteissa miesten ja naisten kriteerit ovat kuitenkin huomattavan erilaiset. Lyhyen suhteen seksuaalista partneria etsiessään miehet ovat valmiit tyytymään vähemmän älykkääseen naiseen. Kaikissa ulottuvuuksissa tulokset olivat samankaltaisia: miehet olivat valmiit tyytymään vähempään etsiessään seksuaalista partneria. Yhdenyön suhteissa naiset etsivät poikkeuksellisen attraktiivista partneria, kun taas miehet tyytyivät selvästi vähempään. Yhdenyön suhteissa miehet odottivat naisen olevan älykkäämpiä kuin 35% naisista, kun taas naiset odottivat miehen olevan älykkäämpi kuin 55% miehistä.

Tuo ilmiö miesten tyytymisestä seksipartnereissaan vähempään selittää, miksi naiset kohtaavat niin paljon "sitoutumiskyvyttömiä miehiä". Eli jos nainen antaa seksiä heti, voi olla, että hän on antanut sitä miehelle, joka on tyytynyt seksipartnerin suhteen vähempään ja joka ei kelpuuta naista pitempään suhteeseen.

Paljastettua lihaa

SYDNEY, Australia:
Australia´s most prominent Islamic cleric vowed Thursday to stand strong against widespread outrage over his description of women who don´t wear head scarfs as "uncovered meat" who invite rape.

"If you take out uncovered meat and place it outside ... and the cats come to eat it ... whose fault is it, the cats or the uncovered meat´s?"
Women Grumpier Than Men In The Morning:

torstaina, lokakuuta 26, 2006

Markina-arvokeskustelu

Markkina-arvoteoria:
 • Niiden, joilla on vähemmän arvoa, on vaikeampi löytää sellaista kumppania, joille olisivat sopivia, kun taas niille, joilla on enemmän arvoa, sellaisen kumppanin löytäminen, joille he olisivat sopivia, on helpompaa. Yksi syy sille, miksi pariutuminen on toisille helpompaa kuin toisille.
 • Ei kysyntä kerro ihmisen sopivuudesta muille juuri mitään. Ei auta, vaikka koko maailma haluaisi kanssasi suhteeseen, jos:- sinä et haluaisi seurustella kenenkään heistä kanssa tai aloitetut suhteet osoittautuisivat toimimattomiksi. Pointti lienee sen itselle sopivan kumppanin löytämisessä (niille siis, jotka ylipäätään pitävät parisuhde-elämää onnellisuutensa kannalta tarpeellisena). Jos sitä ei löydy, lienee aivan sama seurusteleeko jatkuvasti vai eikö seurustele lainkaan. Markkina-arvolla ei siis ole paskankaan väliä henkilön onnellisuuden kannalta.

Vastuu kuuluu miehille

Ritva Nätkin:
On esitetty esimerkiksi, että vastuun sikiövaurioista tulisi kuulua myös miehille, julkisille instituutioille ja sosiaalisille verkostoille. Puhuttaessa abstraktilla tasolla perhekeskeisestä päihdetyöstä käytännössä usein tarkoitetaan työskentelyä äidin ja lapsen kanssa. Nätkin muistuttaa, että yhteiskunnan marginaalissa elävien isien rooli vanhempina on monesti vähäinen tai peräti haitallinen.
Susanna Oksanen:
Aineistossa on myös mainintoja siitä, että naisen riski alkoholisoitua alkoholiongelmaisen miehensä rinnalla on suuri. Voidaan tulkita, että nainen pelkää menettävänsä miehensä, jolloin hän ryhtyy miehensä juomiskumppaniksi. Miestä ei kuitenkaan vastuuteta naisen juomisesta, kuten 1960-luvulla naista syytettiin miehen juomisesta.

Tutkimustulosteni perusteella näyttää siltä, että naiset pyrkivät alkoholinkäytöllään tasa-arvoisempaan asemaan; alkoholinkäyttöhän oli vielä 1960-luvulla miesten yksinoikeus. Naiset halusivat kokonaisvaltaisemmiksi yhteiskunnan jäseniksi, joille miesten tavoin kuuluu valtaa, omia intressejä ja yksilöllisiä etuja.

keskiviikkona, lokakuuta 25, 2006

FEMINISMI ON NASTAA!

Keskisuomalainen 24.10.2006.
"Sanni Männistö ja Mirja Simunaniemi ihmettelivät jo peruskoulussa, että miksi tyttöjä ja poikia kohdellaan eri tavoilla. -Sovinismi ei ole feminismin vastapari, vaan naisvihaa. Feminismi taas tähtää sukupuolten tasa-arvoon, kertovat Nastalaiset Sanni Männistö ja Mirja Simunaniemi.

Sukupuoliroolit ovat puhuttaneet ammoisista ajoista alkaen eikä keskustelun odoteta laantuvan niin kauan kuin ihmisolentoja jaotellaan miehiksi ja naisiksi. Siinä missä sovinismi mielletään sinällään aatteettomaksi miehiseksi uhoamiseksi, on feminismi sukupuolten tasa-arvoon tähtäävää, vaikkakaan ei ylilyönneistä vapaa aate. Naisten oikeuksien puolesta taistelemiseen on kuitenkin ymmärrettävät syyt.

-Miehet ovat tottuneet ottamaan tilansa. Tämän näkee esimerkiksi naistutkimuksen peruskurssilla, missä parinsadan naisen joukossa ne muutamat miehet ovat yleensä äänessä, tiivistää Sanni Männistö, 23-vuotias yhteiskuntapolitiikan opiskelija Jyväskylän yliopiston naistutkimuksen ainejärjestö Nastan varapuheenjohtaja.
Naistutkimuksen näkökulmasta kyse on siitä, millaisiin rooleihin tytöt ja pojat kasvatetaan pienestä pitäen.

-Jo ala-asteella tytöt pistetään sen kummemmin kyselemättä virkkaamaan. Korkeakouluissa sama jaottelu näkyy naisvaltaisilla humanistisilla aloilla ja miesten kansoittamilla teknisillä aloilla, miettii Mirja Simunanniemi 23-vuotias kulttuuriantropologian opiskelija sekä Nastan aktiivi.

Poikien leikit, tyttöjen leikit.

Peruskoulun alaluokille ajoittuvat myös Sannin ja Mirjan ensimmäiset muistot perinteisten roolien herättämästä ihmetyksestä.
-Pienestä asti kummastelin, että mistä se johtuu, että esimerkiksi koulussa minut pistettiin tyttönä istumaan jonkun villin pojan viereen, jotta tämä rauhoittuisi.
Yläasteella aloin kyseenalaistaa naisen roolia ja mitä minun olisi tässä elämässä tarkoitus saavuttaa ja tehdä, Sanni muistelee.

- Aloin kyseenalaistaa asioita tietoisesti lukiossa. Historian opintojen myötä tajusin, että naisilla ei ole aina ollut samoja oikeuksia kuin miehillä tai jopa, että niitä ei ole ollut ollenkaan. Se oli aika järkyttävää Mirja kertaa.
-Kun ei käyttäydy tyypillisen tytön tavoin, niin siinä jää helposti tyttöporukoiden ulkopuolelle. Ikäänkuin tytöt ja pojat olisivat vastakkaisia ryhmiä, joiden on enintään tarkoitus kiinnostua toisistaan tietyssä iässä. Tälläinen näkökulma on hirvittävän kapea lapsen mielestä, joka haluaisi leikkiä kaikenlaisia leikkejä.

- Feminismi kuohuttaa aika ajoin julkisessa keskustelussa. Kohua herätti muun muassa sensaationhakuinen ruotsalaisten dokumentti äärifeministisestä ryhmästä, joka piti miehiä kerta kaikkiaan kelvottomana sukupuolena. Sanni ja Mirja tyrmäävät moiset sensaatiot.
-Kyse on väritetyistä ääriesimerkeistä eivätkä ne kuvasta todellisuutta. Feminismi nousee henkilökohtaisesta elämästä, ei kyse ole jostakin yhdenmukaisesta opista.
Feminismissä ei voida puhua yhdestä oikeasta naiseudesta ja yhdestä miehuudesta, Sanni korjaa.
-Emme me ole liikkeellä lähdetäämpä sotaan -ajatuksella, Minna tarkentaa.

Naistutkimus kuullostaa sangen krypitseltä tieteenalalta, mutta yksinkertaisesti ilmaistuna kyse on poikkitieteellisestä tutkimuksesta, jossa lähtökohdaksi otetaan ihmisten jaottelu miehiksi ja naisiksi.
- Tämä on ehkä merkittävin tapa millä ihmisiä luokitellaan. Tätä itsestäänselvyyttä ei monesti tajuta ottaa edes huomioon ja naistutkimuksen ajatuksena on niemenomaan kyseenalaistaa tämä, Sanni miettii.

-Yleensä ajatellaan, että ihmisen prototyyppi on mies, Mirja kritisoi.
- Samalla nuotilla ihmisoikeudet ovat olleet miesten oikeuksia ja vasta myöhemmin on alettu puhua erikseen naisten oikeuksista".

Propagandaa

WomensLaw.org:
About 95% of victims of domestic violence are women. Over 50% of all women will experience physical violence in an intimate relationship, and for 24-30% of those women, the battering will be regular and on-going.
8,001 domestic violence cases in N.H. last year:
Some 8,001 people, including 7,610 women, were victims of domestic violence in the state last year, according to statistics collected by the New Hampshire Coalition Against Domestic and Sexual Violence.
Usko pois.

tiistaina, lokakuuta 24, 2006

Avioliitto saa odottaa

Afraid to Commit: Young Men Want to Wait on Marriage:
What Men Are Saying

Here´s the reaction we´ve received from men nationwide.

"You should have an article on why divorced men will not marry again. The responses would be very interesting. For example:

* They´ve already been taken to the cleaners at least once by a prior wife.
* If a woman has kids, she really has no use for a man. She´s got the house, the BMW, the kids, and his support and alimony.
* The women of today have taken the place of the man from yesteryear. They are today what they thought men were 40 years ago.
* They run the risk of meeting a female divorce attorney.

"It is no surprise that young men are unwilling to commit to marry when their partners are willing to live with them and provide sexual and domestic services. The old and crude adage is still true: ´Why buy the cow when you can get the milk for free?´"

"I'm tired of the b.s. that it takes to even try to find a good woman. In 90% of my prior relationships, I gave 110% to trying to forge a marriage. But that was only good for some half-hearted affection that soon disappears after the ring is brought forth. Then it´s all about what she needs, or worse yet -- what her children need. I´m tired of trying to weed through the predatory women. It costs too much to the kind man´s heart. So I quit."

"Most of the guys I know have watched their friends get married and see all the problems, arguments, and b.s. that married men go through. And then they see the divorce, alimony, and child support. Case in point is my own situation. I´ll never marry again."

"You forgot this reason: Getting raked over the coals for child support should divorce occur. The current system does not judge each circumstance on a case-by-case basis, and guys usually end up having their financial lives destroyed. In my opinion, men should refuse to marry until the insanity of the legal system is removed."
Mother spared jail for baby death:
A mother who started a fire in which her four-month-old son died has been spared jail at Newcastle Crown Court. Consultant psychiatrist Adrian East told the court he was satisfied she was suffering from post-natal depression.

Valintamahdollisuus myös miehille

What is "Choice For Men"?
There is massive ambiguity. For example, it could mean that men should have the power & choice to do one or more of:

1. Cause the woman to have an abortion.
2. Have an abortion themselves.
3. Ensure that there is no abortion.
4. Give the child away for adoption soon after birth.
5. Avoid any emotional consequences from having a blood-child.
6. Avoid any financial consequences from having a blood-child.
7. Etc.

Here is an attempt to identify what different people are trying to achieve with C4M:

1. To enable men to avoid being tricked or trapped into parenthood.
2. To enable men to have post-sex / post-conception options equivalent to women's options.
3. To achieve certain changes in people's behaviour, for the benefit of society rather than necessarily for individual men & women.
4. To enable men to have sex without risk of any of the consequences of becoming a father.
How About Choice for Men?
Advocates of Choice for Men note that over 1.5 million American women legally walk away from motherhood every year by either adoption, abortion, or abandonment, and demand that men, like women, be given reproductive options.
Hugo Schwyzer:
Every man who ejaculates inside a woman, whether or not contraception is used, is signalling his willingness to become a father. If men are not ready and willing to raise a child conceived through an act of sex, they are morally responsible for refraining from sex...

Comment: I'm just curious, but if I changed the genders around (and altered that first line to reflect that), would you still agree? In other words, do you hold women to this standard as well?

maanantaina, lokakuuta 23, 2006

Huomioita - päätelkää itse

Naistutkimuslistan tahatonta huumoria:
Olen pohdiskellut onko miesten kritiikinsietokyky tässä suhteessa heikompi kuin naisten? Onko miehinen bias, että uutta tietoa tuottavat tutkimustulokset pyritään ampumaan alas ilman asiallisia arviointikriteerejä silloin, kun ne saattavat oman tai kaverien ns. asiantuntijuuden hiukkakaan kyseenalaiseen valoon?
Tyttönen:
Ei nykyään miehille kelpaa mikään. Tai sitten,todellakin sellaiset kiinnostuu,joiden kanssa tunteet ei kohtaa. Ja kyllä,olen xl,mutten mikään kauhia silti,kiva,puhelias..
Tuntuu,ettei nykymiehet ole enää valmiita sitoutumaan,eikä perustamaan perhettä.
Pelimiehet ovat leikkineet vain tunteillani:
Niin eli en jaksa enää yrittää yhenkään miehen kanssa. Mua on tähän mennessä satutettu jo liian montaa kertaa. Pelimiehet ovat leikkineet vain tunteillani, käytetty vedon kohteena, eikä kukaan ole halunut musta mitään vakavaa. Olen särkenyt sydämmeni liian monesti, joten nyt en uskalla enää päästä ketään lähelleni.
 • Nyrkkisääntö voisi olla,kun mies tuntuu liian hyvältä ollakseen totta, se yleensä on liian hyvää ollakseen totta. Säästyy monta sydäntä.
Naiseuden lyhyt teoria.

Isi haluaa seksiä, äiskä uusia vaatteita:
Lehti haastatteli tutkimukseensa 1 529 pienten lasten isää ja äitiä arkielämän toiveista ja unelmista. Vain 14 prosenttia äideistä kaipasi lisää seksiä, isistä 41 prosenttia. Uusista vaatteista haaveili 39 prosenttia naisista, isistä vain kuusi prosenttia.

sunnuntaina, lokakuuta 22, 2006

Naistutkimus ja konstruktionismi kritiikkiä

Pseudotiede on pesiytynyt yliopistoon:
"Annamari Vänskä tutkii myös sitä, miten pornoksi leimatuilla visuaalisilla esityksillä tuotetaan tietoa haluttavista ja ei-haluttavista ruumiista, sukupuolista ja seksuaalisuuksista."

Me taas evoluutioteoriaan ja ihmislajin käyttäytymisen biologiseen pohjaan perehtyneinä lähdemme siitä, että pornoksi leimattua materiaalia tuotetaan siksi, että se kiihottaa ja myy. Eritoten ihmiskoiraat katsovat mielellään, kun ihmisnaaras tai -koiras parittelee ja/tai harrastaa muuta seksiä.

Vänskän väitöskirja Vikuroivia vilkaisuja – Ruumis, sukupuoli,
seksuaalisuus ja visuaalisen kulttuurin tutkimus tarkastettiin Helsingin yliopiston humanistisessa tiedekunnassa 2.9.2006. Tiivistelmässä mainitaan, että

"lähtökohtana on, etteivät visuaaliset representaatiot vain heijasta todellisuutta vaan tuottavat sitä aktiivisesti. Vänskä toteaa väitöksessään, että visuaalisten esitysten täyttämässä ja ihmiskeskeisessä kulttuurissa maailmankuvasta on tullut maailma kuvana ja ihmisruumiista pinta, johon kaiverretaan käsitykset hyvästä ja tavoittelemisen arvoisesta, onnellisesta elämästä. Kuvat ovat poliittisia: niillä tuotetaan popularisoitua tietoa haluttavista sukupuolista ja seksuaalisuuksista. Koska kaikki visuaaliset esitykset ovat rakennettuja, eivät mitkään kuvat naisista tai miehistä ole toisia todempia."


Vänskä siis väittää, että joku taho on tehnyt maailmasta kuvan, joka katsojan päässä muuttuu tiedoksi siitä, kumman sukupuolen kanssa hän haluaa pariutua. Ja me kun naiivisti uskoimme empiirisiin tutkimuksiin siitä, että esimerkiksi homoseksuaalisuus on hyvin pitkälle periytyvä ominaisuus, ei yksilön oma valinta. Ja sama taho on Vänskän mukaan tehnyt ihmisruumiista pinnan, johon kaiverretaan ties mitä.

Lopuksi tärkein. Vänskän väitöskirjatiivistelmässä todetaan suoraan, etteivät "mitkään kuvat naisista tai miehistä ole toisia todempia." Tämä on käsittääksemme puhdasta relativismia. Toki kuvista ja niiden tulkinnasta voidaan keskustella ja kirjoitella väitöskirjoja, mutta kuva esittää todellisuutta ja kuvassa oleva vartalo on evoluution tuottama eloonjäämiskone – aivan kuten muillakin lajeilla. Se ei synny ilman geenien ja ympäristön monimutkaista vuorovaikutusta, kuten nykybiologiaa opiskelemalla selviää. Myöskään seksuaalinen mieltymys ihmisvartaloon tai muut lisääntymiseen liittyvät tunteet, rakastumisesta mustasukkaisuuteen, eivät olisi mahdollista ilman taustalla olevaa geneettistä komponenttia. Toki ympäristö vaikuttaa ilmiasun muodostumiseen, mutta ihmisestä ei raskaallakaan aivopesulla voi tehdä millaista olentoa tahansa. Yksilönkehitys tapahtuu tiettyyn suuntaan ja evoluutiossa keskeisessä roolissa oleva lisääntymiskäyttäytyminen ei voi olla helposti muokattavissa. Sen pitää olla pitkälti ns. kovakoodattua.

Sen sijaan nais- ja queer-tutkimuksessa – ja postmodernissa relativismissa laajemmin – jätetään pääsääntöisesti ihmisyyden geneettinen puoli kokonaan käsittelemättä. Näin ollen mainittujen alojen teoriat väistämättä ovat kohtalokkaalla tavalla virheellisiä. Teorioiden vioista ja ongelmallisista väitteistä ei kritiikin edessä suostuta edes keskustelemaan, puhumattakaan siitä että niistä tieteellisen fallibilismin mukaisesti luovuttaisiin.

Naistutkijoiden kannattaa myös huomata, että jos mitkään kuvat eivät ole toisia todempia, juutalaisten joukkomurhaa, Pol Potin ja Stalinin puhdistuksia tai islamissa harjoitettua tyttöjen sukupuolielinten brutaalia silpomista ei ole olemassakaan. Niiden kieltämiseen riittää pelkkä Kristiina-instituutista hankittu filosofian tohtorinhattu. Mutta mitä tekemistä tällaisella nihilismillä on tieteen kanssa?

Sama palkka, eri työ

Women PCs win right to bonus for working night shifts despite only working days (via Eternal Bachelor)
Two women police officers were yesterday handed the right to extra bonus payments for working at night - even though they only work day shifts.

Their lawyer, Juliette Franklin of Russell Jones and Walker, said: "The tribunal agreed it cannot be right to deny women officers allowances just because they agree different shift arrangements for childcare reasons, when they work just as hard as male officers."

Economist Ruth Lea of the centre-right think tank Centre for Policy Studies said: "People who do not do the unsocial hours should not be paid for them. This is blindingly obvious." "To say that this is sex discrimination is turning the idea that you should be rewarded for the work you do upside down."
Kahvilassa kuultua:
Minä olisin niin toivonut, että tällaiset naiset olisivat olleet vain mielikuvitusolentoja, mutta näyttääpä niitä tosiaan olevan oikeastikin. Kuuntelin kahvilassa vaivihkaa viereisessä pöydässä istuneiden nuorten naisten keskustelua. Ikää naisilla oli 23-25 vuotta (karkea arvio).

"Emmätiiä… Kyl me viel kirjotellaan, mut se ei vaan jotenkin tunnu oikeelta. Se on liian nössö mulle. Siin pitäis olla sellast veemäisyyttä.. kato ku itekin on sellanen…"

Toinen nainen nyökytteli ja päästeli ymmärtäviä "mm"-äännähdyksiä. Myönteli sitten hetken päästä ensimmäiselle:

"Hyi joo, se on just ällöö jos se on sellanen ´onks sul kaikki hyvin, tarvitsä halin´ -tyyppi…"

perjantaina, lokakuuta 20, 2006

Maalaiskauhuromantiikkaa

Paskapauha:
Eilen tuli televisiosta taas se ohjelma, jossa esitellään eri ikäisiä - parikymppisistä keski-ikäisiin - kaupunkilaispimuja akattomille maanviljelijöille. Viime jaksossa oli aivan erityisen räikeä tapaus: turkulainen nelikymppinen teinityttö ja kaljuuntunut, harmaantunut, lievästi ylipainoinen ja hiljainen mutta kunnollinen ja sympaattinen simpeleläinen isäntä. Tapaus ei ollut räikeä ainostaan markkina-arvoepäsuhdan takia vaan myös siksi, että kontrasti maalaismiehen yksinäisyyden ja kaupunkilaisnaisen suhteelle asetettamien jännittävyysvaatimusten välillä ei ollut kertaakaan ohjelmassa ollut näin suuri.

Jonkinlaista markkinarealiteettien tajua toivoisi ohjelman tekijöiltä. Naiset olisi ilman muuta valikoitava rumempien joukosta. Ohjelmassa pitäisi olla naisia jokaista isäntää kohti vähintään 3-5 kappaletta, jotta miehet eivät olisi liian epätoivoisen oloisia ja vaikuttaisi liian varmoilta nakeilta.
Juu, kun markkina-arvorealiteetteja ei oteta huomioon, niin tuloksena on sekä kauheaa että huvittavaa katsottavaa. Jos verrataan tuota ohjelmaa maikkarin versioon, niin naisten kilpailutilanne isännästä tuo aivan uuden ulottuvuuden valintaan, koska syntyy kilpailutilanne. Tunnetusti, kun naiset näkevät, että samasta miehestä on kilpailua, mies näyttäytyy aivan eri valossa, koska naisten arviot miehestä ovat suurelta osin riippuvaisia siitä, miten suosittu mies on muitten naisten keskuudessa. Useiden kilpailijoiden ilmaantuminen tuo illuusion miehen tasokkuudesta, ja isäntämiehen asema vahvistuu. En tosin tiedä, olisiko eilisessä tapauksessa sekään auttanut.

Panu: Suomalaisen puoluesihteerin nainen.

Guy Builds Stonehenge By Himself (video).

Odottava alkoholistiäiti hoitoon pakolla

Marja Vuento. Rikosylikonstaapeli. Helsinki:
Joka vahingoittaa toisen terveyttä tai aiheuttaa toiselle vakavan ruumiinvamman, tuomitaan joko pahoinpitely-, tai vammaistuottamuusrikoksesta. Yksi vauvojen pahoinpitelyn muoto on on antaa heille alkoholia, lääkkeitä tai huumausaineita. Kun saman tekee vauvalle ennen sen syntymää, yhteiskunta voi vain seurata katsella, sillä lapsi on syntymäänsä saakka lainsuojaton.

Naisten alkoholikulutuksen ja juomatapojen muutos on viime vuosikymmeninä ollut raju. Viidestä kymmeneen prosenttia naisista on ajautunut vakaviin ongelmiin alkoholin kanssa. Tuhansilla synnyttäjillä on päihdeongelma, ja erään arvion mukaan meillä syntyy vuosittain jopa 500-600 alkoholin vammauttamaa lasta. Alkoholi on ylivoimaisesti eniten sikiöitä vammauttava päihde. Sikiö juo kuin äitisä. Alkoholi kulkeutuu sikiöön istukan kautta ja sikiön veren alkoholipitoisuus on sama, hetkittäin jopa suurempi, kuin äidillä, sillä sikiön maksa ei polta alkoholia. Lieväkin alkoholialtistus sikiöaikana voi aiheuttaa keskushermoston vaurion, jonka seurauksena saattaa olla monimuotoinen oppimiskyvyn häiriö ja vaikeuksia vuorovaikutus-suhteissa ja tunne-elämässä. Lievimmät häiriöt tulevat esiin vasta esikoulussa tai koulussa. Rankka ja jatkuva altistus aiheuttaa keskushermoston vaurioiden lisäksi poikkevan ulkonäön, alhaisen älykkyysosamäärän ja henkistä ja fyysistä jälkeenjääneisyyttä. Nämä lapset ovat usein ylivilkkaita, ärtyisiä ja kärsimättömiä. Koulunkäyntiä haittaa levottomuus, keskittymiskyvyn puute, huono muisti ja hahmottamisvaikeudet. Myöhemmin riski päihteiden ongelmakäyttöön ja syrjäytymiseen on suuri.

Nykyisen lainsäädännön puuitteissa yhteiskunta on täysin hampaaton, kun raskaana olevat alkoholiongelmaiset naiset vahingoittavat syntymättömiä lapsiaan tieten tahtoen. Raskaana olevat alkoholistiäidit, jotka eivät raitistu itse tai sitoudu hoitoihin, on voitava meilläkin laitta tahdonvastaiseen hoitoon kuten Norjassa ja Ruotsissa. Lasten hyvinvoinnin ja turvallisuuden on oltava etusijalla silloinkin, kun se on ristiriidassa aikuistan oikeuksienm kanssa.Naisten alkoholinkäyttö ja lasten käytöshäiriöt ovat lisääntyneet meillä saman aikaisesti. On mielenkiintoista nähdä, milloin yhteiskuntamme on valmis myötämään, että näillä asioilla saattaa olla yhteyttä keskenään. Äidin runsas alkoholinkäyttö vaurioittaa lasta toki syntymänkin jälkeenkin, mutta terveillä aivoilla varustettuna lapsella on paremmat mahdollisuudet selviytyä kuin alkoholin vaurioittaamana.

Säpinää elämässä

Joillakin tuntuu elämästä löytyvän vauhtia ja vaarallisia tilanteita:

Turisti:
Toinen nainen on saanut käsiinsä puhelinnumeroni. Soittelee milloin sattuu. Valehtelee, että Mies on ollut hänen kanssaan milloin missäkin, vaikka todistettavasti olemme olleet yhdessä jossain ihan muualla. Inttää epätoivoisesti, että puolet talosta, autoista, veneestä ja elämästäni on pian hänen, koska niin on sovittu ja paperitkin on jo tehty. Ja tällä naisella on vielä lapsikin. Unelmaäiti! Kouluja käymätön, psykoottinen jakorasia, jonka elämäntehtävä tuntuu olevan kapuloiden lyöminen muiden rattaisiin, mikäli hän ei saa asioita, joita ei ole edes ansainnut. Mittani tuli täyteen. Lähden poliisilaitokselle tekemään ilmoituksen kotirauhan häirinnästä.
Birdy:
Dear Anonymous, osa II. Uhkailet minua lakimiehillä ja raastuvalla. Anna palaa! Ota yhteyttä poliisiin. Minähän saan sitten tietää henkilöllisyytesi, kun minut kutsutaan kuulusteluun. Toisekseen, olisi kiva olla paikalla, kun selität poliiseille tarinaasi. "Niin siis mä lähetin tuntemattomalle eukolle nimetöntä sähköpostia 7kpl parin viikon aikana, koska se otti mua päähän ja oli mun mielestä ihan dille ja sitten se luopio meni ja tsekkasi julkisesta web-palvelusta mun IP:n sijainnin! Joo, siis IP-rekisterit on julkista tietoa, ja se sai mun IP:n tietää mun itse lähettämistä sähköposteista, eikä se oo pingaillut koneita eikä ottanut muhun mitään yhteyttä mutta eihän sen olis pitänyt sitä IP:a katsoa kun mä kerran kirjoitin sille anonyymina!" Ottaisitko tuon hetken videolle, koska tahtoisin nähdä poliisien ilmeet? Niiden lakimiestenkin kasvot voisivat olla kivaa katsottavaa: kirjoitithan postit työajan ulkopuolella?:)

On hämmentävää välillä huomata, miten pelkät tekstini ja mielipiteeni alkavat elää niin omaa elämäänsä ihmisten päissä, että he kuvittelevat niiden pohjalta minulle kokonaan uudenlaisen persoonan. Sellaisen demonisen version: ikään kuin juoksisin vapaa-aikani feministien salaliiton agenttina (mustassa kissapuvussa) tai uhkaisin joidenkin jokapäiväistä elämää niin paljon, että on pakko räyhätä julkisilla palstoilla, millainen ihminen minä olen ja en ole. Tai sitten on pakko pistää sitä vellihousuräkytystä nimettöminä sähköposteina. Nämä ovat tekstejä: sanoja rivissä, jotka on kirjoittanut ihan tavallinen kuolevainen ihminen - se tuntuu joskus joiltain unohtuvan. Tekstien ulkopuolella olen täsmälleen tavis, päivätöissä käyvä it-duunari, joka pelaa sulkapalloa ja viettää viikonloput perhepiirissä.

torstaina, lokakuuta 19, 2006

Miesten syrjintää työelämässä

Farrellin kirjasta "... Why men earn more?" Mieshoitajilta evätään mahdollisuuksia hoitaa naispotilaita, siinä missä naishoitajilla on vapaa pääsy hoitamaan miespotilaita. Koska suurin osa potilaista on naisia, se johtaa väistämättä syrjintään, koska sairaalan on palkattava naishoitajia joustavuuden lisäämiseksi. Jos kuitenkin miehestä tulee lääkäri, hänellä on taas täydet oikeudet käsitellä alastomia naispotilaita. Miehen pitää siten osoittaa pätevyytensä, jotta hän saisi täydet oikeudet hoitaa naispotilaita. Se että miehiä ei hyödynnetä maksimaalisella tavalla potilaitten hoidossa voi johtaa potilaitten terveyden vaarantamiseen. Mieshoitajia käytetään kuitenkin sairaalassa painonnostajan rooleissa.

Samalla tavalla molemmat sukupuolet hyväksyvät mieshammaslääkärin suuhunsa, mutta entäs miespuoliset suuhygienistit? Oletteko nähneet koskaan miespuolista suuhygienistiä? Kun Farrell kysyi tuntemaltaan hammaslääkäriltä, hänen vastauksensa oli: "Jos mies kysyy päästäkseen suuhygienistiksi, niin sanon vain ei kiitos".

Eläinoikeusfoorumi: Lihansyöjälle kenkää

Seurusteletteko lihaa syövien kanssa? (via Reunalla)
 • Eihän siinä eettisesti mitään väärin, mutta henkilökohtasesti mun mielestä ois vastenmielistä pussailla äijjää, joka ois 5 minsaa sitten syöny sisäfilepihvin tai grillimakkaran?
 • itse olen seurustellut vajaa neljä vuotta, ENTISEN lihansyöjän kanssa. alussa se ei juurikaan häirinnyt (olin itse laktovege) koska muut asiat tuntuivat tärkeämmiltä. mutta myöhemmin kun alkuhuumasta "selvittiin" alkoi toisen elämäntapa tuntua liian väärältä. kyllä se siitä sitten korjaantui oikeaan suuntaan pienillä huomautuksilla päivittäin
 • Kaikki pitempiaikaiset ovat aina ryhtyneet vähintään kasvissyöjiksi, ei niitä kauheasti tarvinnut taivutella. Eräs tapaus oli kyllä niin jääräpää, että saikin sitten kenkää sen takia.
 • Mulle ainakin on täysin itsestäänselvä juttu etten vois kuvitella olevani lihansyöjän kanssa, tai slakto-vegetaristin koska pidän maidontuotantoa yhtä pahana asiana kuin lihantuotantoa.
 • Miten ihmeessä tuutte toimeen jos poika(tai tyttö)ystävä tai puoliso tai kämppis on sekasyöjä? Mä oon vegaani ja mua keljuttaa kun avomies haluis et käytäis hesessä ja sit se antaa meidän pojalle kinkkua... Mä haluisin antaa sille pelkkää kasvisruokaa kunnes se ite sanoo lihaa haluavansa. Välillä tekis mieli hakata päätä seinään. Kyl mun mies saa mun puolesta syödä mitä lystää mutta mulla on huoli lapsesta. Jos se oppii lihansyöjäks se saa vielä paksusuolensyövänja verisuontentukkeumia ja korkeen kolesterolin heti pienestä pitäen.
 • Jos nyt pitäisi alkaa seurustelemaan jonkun lihahullun kaa niin ei tulis mitään,ei ikinä.En pystyisi arvostamaan sellaista ihmistä.
 • monesti "pettyy" kun tapaa jonkun hyvän tyypin ja sit näkee sen syömässä lihaa. sit kun tapaa kasvissyöjiä niin siitä tulee aina hyvä fiilis.
 • Jotta ette saa hirviömäistä kuvaa poikaystävästäni, hän kyllä on myöntänyt mulle, että joskus kun alkaa todella miettimään lihaa niin ei tee mieli ja tuntee syyllisyyttä. Kysymys kuuluu: MITEN saada tästä miehestä kasvissyöjä?

tiistaina, lokakuuta 17, 2006

Yksinhuoltajuudessa riskejä lapselle

Lapsiasiavaltuutettu Maria Kaisa Aula:
"Yksinhuoltajuuteen liittyy lasten hyvinvoinnin kannalta useita riskejä."

Maria Guzenina: Tuolla logiikalla tähän maailmaan syntyminen on riski. Se tuntuu hirveän tuomitsevalta. On hirvittävän vaarallista jakaa tuomioita tuosta vaan yleisellä tasolla, yleistäen kaikki samaan muottiin. Yksinhuoltajien ja yhteishuoltajien liiton entinen puheenjohtaja, nykyinen liiton hallituksen jäsen Guzenina-Richardson on tottunut kuulemaan eroperheisiin liitettyjä ennakkoluuloja. Sama riski voi olla tavallisessa perheessä, jossa vanhemmat riitelevät lapsen kuullen jatkuvasti, Guzenina muistuttaa.
Väitöskirjatutkimus lapsuuden perheen vaikutuksesta aikuisiän mielenterveyshäiriöihin ja rikollisuuteen:
Jos perheessä ei ollut isää, pojat tekivät kahdeksan kertaa muita poikia enemmän väkivaltarikoksia. Merkittävin tyttöjen aikuisiän rikollisuutta ennustava tekijä oli isän puuttuminen perheestä.
Ilta-Sanomien keskustelu:
 • Kiinnitin samaan huomiota. Todella varomaton lausunto. Kyllä moni lapsi on tasapainoisempi ja onnellisempi vain äidin (tai isän) kanssa kuin rauhattomassa kodissa.
 • Hah! Siinä kuultiin taas tämä pikkuporvarillinen myytti. Kaksi aikuista "huoltajaa" takaa sen, että lapsella on asiat hyvin. Entäs jos nämä rakastavat aikuiset kantavat kotiin rahan sijasta kaljaa ja muuta alkoholia?
 • Tunnen paljon yksinhuoltajia, eikä heillä mitään hätää ole, päinvastoin! Ovat vahvempia ja rakastavampia lapsiaan kohtaan kuin monet stereotypia -vanhemmat.
 • Mielestäni yksinhuoltaja on parempi ratkaisu, kun lapsi eläisi riitelevässä kodissa.
 • Tietenkin yksinhuoltajuuteen voi liittyä erilaisia riskejä, mutta niin voi moneen muuhunkin asiaan.
Pitäisikö Guzenina ja muut lähettää tilastotieteen kurssille? Guzeninan logiikalla esim. rattijuoppous ei ole mikään ongelma, koska selvilläkin kuljettajilla voi olla sama riski, jos he ovat väsyneitä, räpläävät soitinta ajon aikana, eivät keskity ajamiseen jne.

Ex-rakas myy taas seksiä

Puoluesihteerin naisystävän erotiikkailmoitus palasi nettiin:
Seksiskandaali kokoomuksen puoluesihteerin Harri Jaskarin ympärillä ei näytä häiritsevän Jaskarin entisen naisystävän bisneksiä. Tallinnasta kotoisin oleva kauneusalan yrittäjä "Eva" mainostaa taas erotiikkapalveluitaan Sihteeriopiston nettisivuilla olevassa ilmoituksessa.

Rikoskomisario Seppo Sillanpää vahvisti eilisessä Iltalehdessä, että Jaskarin entistä, virolaista naisystävää epäillään seksipalvelujen myynnistä. Kyllä näin on. Häntä ei kuitenkaan epäillä rikoksesta, Sillanpää totesi ja korosti, ettei seksin myyminen ole Suomen lain mukaan rikos.
Eli eikö kukaan huomaa tapahtuneessa mitään ihmeellistä? Jaskari menettää maineensa, työpaikkansa - enemmän tai vähemmän toden naisen paritusväitteen perusteella. Nainen ei ole tehnyt mitään väärää, ainoastaan saanut niin paljon lisää mainosta, että hänen tarjoamiensa seksipalvelujen hinta on luultavasti noussut taivaisiin. Eli siis kenen oikeustajun mukaan Jaskari on tässä suuri syyllinen, joka ansaisee elämänsä raunioiksi menemisen ja nainen pulmunen, joka saa palkankorotuksen. Eikö parituslaki ole suunnattu vain miesten syyllistämiseksi ja johda ilmeisiin oikeusmurhiin?

Miehen todistettava juopuneen naisen suostumus seksiin

Men face rape charge threat unless they can show consent of drunk women:
Men who have sex with women who are not fully sober risk being found guilty of rape unless they have their consent, under controversial new proposals.

Solicitor General Mike O´Brien believes the law needs to be changed to make it easier to jail rapists who deliberately get their victims drunk. Under the new plans, the legal definition of consent could be rewritten to make clear that women who are drunk could not have agreed to sex.

It raises the possibility that even if a woman agreed to sex while drunk, a jury could decide she was too inebriated to give meaningful consent. This places a heavy burden of responsibility on men to ensure that a woman is fully conscious of her actions and has agreed to make love.

George McAuley, chairman of the UK Men´s Movement, said men may have to resort to obtaining written contracts or using their mobile phones to film their partners consenting to sex. It means men will have to get a consent form signed, dated and countersigned in triplicate before they make love.
Men warned to check consent before sex.

sunnuntaina, lokakuuta 15, 2006

On mukavaa olla nero

Brilliant men always betray their wives:
During a presidential visit to Britain, John F. Kennedy once shocked an elderly Harold Macmillan when he complained to him that if he didn't have sex with a woman every day he suffered from severe headaches. Kennedy was insatiable and impatient. He was reported to make love with one eye on the clock and to be through with a girl as soon as he had had sex with her in three different ways. If possible, he preferred two girls at once and seduced almost every young woman he met, from starlets to socialites, secretaries to stewardesses. Oh yes, and not forgetting strippers.

The great philosopher Bertrand Russell claimed he could not see a sexual partner as sexually attractive for more than a few years, after which he had to make a new conquest. He had affairs with a long line of women, a few of whom he later married. They included a young secretary, an MP's wife, the daughter of a Chicago surgeon, a researcher, an actress, a suffragette, several teachers, the wife of a Cambridge lecturer and his children's governess.

Picasso was also a sexual glutton, described by a friend as being obsessed with sex. There was a long procession of women in and out of his life: Fernande and Eva, Olga and Marie-Therese, Dora and Françoise, Alice and Jacqueline, and many more. He was quoted as saying: ''There's nothing so similar to one poodle dog as another poodle dog, and that goes for women, too.''

Similarly, his great friend, Gauguin, abandoned his family and moved to Tahiti where he was able to indulge in his passion for sexual adventures by welcoming a different local girl into his hut each night. Sometimes, he had as many as three in one night. And he continued his sexual odyssey even after his body was visibly disintegrating from the syphilis that killed him.

That genius of the cinema, Charlie Chaplin, was an even more active sex addict, capable, he said, of ''six bouts a night''. Whenever he was bored he would set about seducing a girl. He had four wives (three of them teenagers) and an endless procession of mistresses, some of them alarmingly young. His greatest thrill was the prospect of deflowering a virgin.

Linkkejä

Lentävä Juusto: Politkovskajasta

Feministit näkevät jumalan toisin.

Feministi on naisen asialla.

We are failing a generation of boys.


Policeman's blog lifts lid on diversity madness.

Illuusio.

lauantaina, lokakuuta 14, 2006

Kun naisen tarvitsee vain osoittaa sormella

Woman Who Lied About Rape Gets Prison: A woman who lied about getting pregnant through date rape and abandoned her newborn in a trash bin was sentenced to prison for the statutory rape of the baby's father, her 12-year-old cousin.

Duke Players: Lives Have Changed: our whole life, you try to, you know, stay on the right path, and to do the right things," says Reade Seligmann. "And someone can come along and take it all away, just by going like that," he says, pointing his finger. "Just by pointing their finger. That´s all it takes."

A teenage girl is facing jail after her "wicked and evil" rape lies caused an innocent man to be locked up for six weeks: After the verdict, the court heard how Mr Chisholm had gone from being an outgoing and sociable young man to feeling nervous and paranoid and unable to trust anyone. In a statement, he told of how prison guards warned him he would need to go into a protection wing and that one inmate on the same charge had his throat slit. Despite being released, Mr Chisholm said when he went into his local fish and chip shop people would call him a rapist and goad him by asking for "Rape & Chips".

In the statement, he said: "One phone call from that girl has changed my whole life forever.

Kokoomuksen puoluesihteeriä epäillään parituksesta:

Nettideittitesti - Nainen 29v

Seuraavanlainen nettideittitesti on suoritettu feikkiprofiililla Suomi24:ssä:

Yleistä
29v naisprofiileja uudeltamaalta 185 kpl. Vastaavia miesprofiileja 335 kpl.
Ilmoitus oli sisässä 2vrk, 3h.

Hakija:
Nainen 29v, Helsinki
Kokopäivätöissä, ei kuvaa, tuloja ei mainittu
165cm, 55kg, hoikka
Kuvaa itsensä katseenkestäväksi
Etsii hauskaa seuraa ei-niin vakavalla tarkoituksella
Muuten "tavalliset" valinnat, suuri osa jätetty tyhjiksi

Hakee:
Mies 25-37v
Pituus 173-193, paino 65-105
Ei saa olla tylsä, pitää osata käsitellä naisia

Tulokset:
Viestejä 19
Flirttejä 10
Chattikutsuja 4

Huomioita
 • Miesten vastaukset olivat pääasiassa lyhyitä tai erittäin lyhyitä (n. 1-10 riviä, suurella osaa 1 rivi), tyypillisiä sisältöjä: "Moi, onko sulla mesee?", "Jos mun pärstä kelpaa sulle, niin ota yhteyttä", "Tänä iltana olis vapaata, tavataanko?". Yhtään pitkäksi tai mietittyksi kuvattavissa olevaa vastausta ei tullut. Ajatuksena ilmeisesti on, että profiili kertoo kaiken oleellisen.
 • Yllättävin vastaus: "Olipas mielenkiintoinen profiili..."
 • Mukana oli useita varsin komeita miehiä, omasta mielestäni ja heidän vieraskirjoistaan pääteltynä. Selkeästi rumia, nörttejä, paksuja tai muita vastaavia ei vastanneiden kuvallisissa profiileissa ollut mukana.
 • Yhteyttä ottaneiden iät olivat väliltä 24-41.
 • Avio- tai avoliittolaisilta tuli useampiakin yhteydenottoja. Seksiä ei suoranaisesti ehdottanut kukaan, eikä vastauksena tullut yhtään peniksenkuvaa.

Video

Näin japanilaisnaisille opetetaan hyödyllisiä englanninkielisiä fraaseja aerobic-ohjelmassa.

perjantaina, lokakuuta 13, 2006

Viivin luokittelemaa

MIESTYYPIT

RENTTU: Rentuilla ei ole huolta huomisesta, eikä rahaa, mutta jostain syystä trendikkäitä vaatteita ja leluja hänellä on riittämiin. Elää jokaista päivää kuin viimeistä tai ei eloa ollenkaan. Näiden kundien kanssa ei ole tylsää, sillä rentut hukuttavat naisen toimintaan lapsellisella elämänasenteellaan. Esimerkkinä: Johnny Knoxville, Wallu Valpio, Petteri Ahomaa

FILOSOFI: Tämä mies pohtii ja analysoi, teoriaa ilman käytäntöä. Voi keskustella yhden viinin mausta tuntitolkulla. Filosofimies saa allergianäppylöitä trendi-sanasta, eikä hän voisi kuvitellakaan harrastavansa jotakin urheilulajia. Filosofi kritisoi materialisteja ja elää tarkan kaavan mukaista boheemia elämää. Esimerkkinä: Peter Jackson, Tuomas Enbuske, Ruben Stiller

JÄKKIS : Jäkkiskundi on erittäin urheilullinen. Kouluaikoina hän oli elementissään liikuntatunneilla ja välitunneilla veti itseään älykkäämpiä – eli nörttejä - turpaan koulun takapihalla. Jäkkikset ovat alfauroksia, seksuaalisesti aktiivisia ja hyvin sovinisteja. Huono huumorintaju ja eivätkä kestä arvostelua. Esimerkkinä: Van Damme, Janne Ahonen, Renny Harlin

HERRA NÄSÄ : Koulussa hän istui eturivin pulpetissa ja yritti tehdä vaikutusta opettajaan. Hänellä on suunnattomasti ideoita, joiden kaikkien toteuttamiseen elämä on hänen mukaan liian lyhyt. Herra Näsä on aina mukana keskusteluissa ja kärkkyykin kommentoimassa asiaan kuin asiaan. Hänellä on keskinkertainen työ, mutta osallistuu aktiivisesti järjestötoimintaan.
Esimerkkinä: Michael Moore, Matti-Esko Hytönen, Oskari Katajisto

ROKKARI: Rokkari on hyvin lahjakas omassa jutussaan tai hän vain luulee olevansa lahjakas. Hän todella uskoo omaan juttuunsa, on se sitten kitaransoitto tai laulutaito ja elää vain sitä varten. Rokkarit eivät luovu pitkistä kutreistaan edes keski-iän lähestyessä. Rokkari osaa olla naiselleen joko hellä romantikko tai narsistinen kusipää. Esimerkkinä: Tommy Lee, Ville Valo, Jone Nikula

SILKKISUKKA : Tämä pedantti kontrollifriikki sopii hyvin kylmään liikemiesmaailmaan. Silkkisukka on joko teini-iästä lähtien tiennyt menestyvänsä elämässään taloudellisesti tai vanhemmat ovat iskostaneet sen hänen päähänsä. Silkkisukka suhtautuu naiseen samoin kuin autoonsa: se vaihdetaan kun uudempi malli tulee markkinoille. Esimerkkinä: Donald Trump, Hjallis Harkimo, Sedu Koskinen

SURFFARI: Elää rokkarin tavoin vain oman juttunsa toteuttamiseen; surffauksen, lumilautailun, yms. Tekee hanttihommia vain päästäkseen toteuttamaan itseään ja häviää kuukausiksi eikä ilmoittele itsestään. Surffari ei stressaa kotona huolestuneena odottelevasta tyttöystävästään tai perheestään. Esimerkkinä: Bam Margera, Iiro Seppänen, Kimi Räikkönen

RUNOPOIKA : Runopoika on herkkä romantikko. Hän elää täysin tunteella, kaikessa pitää olla se oikea ”fiilis”. Tytöistä tuntuu että runopoikamaiset kundit ymmärtää parhaiten naisia. Keksii rakastetulleen kymmeniä lempinimiä. Runopoika ei halua satuttaa ketään, ei fyysisesti eikä henkisesti – hän on kaikkien kaveri. Esimerkkinä: Jared Leto, Jonne Aaron, Tomi Metsäketo

TEEKKARI : Teekkarin elämä on suunniteltu tarkkaan jo teini-ikäisenä. Teekkari ei keskity pukeutumiseen, mutta joskus hän kiinnittää huomiota vaatteiden kankaiden koostumuksen laatuun. Teekkarimiehet eivät koskaan saa selkoa ”naisten jutuista” ja pelkäävät homoja kuin ruttoa. Hänen vitsit naurattavat vain toisia teekkareita. Esimerkkinä: Bill Gates, Jussi Halli, Matti Vanhanen

ÄIJÄ: Äijämies tekee mitä lystää. Hänen mustavalkoisia mielipiteitä ei voi muokkaa, sillä hän ei kuuntele muita. Äijä on isänmaallinen ja rakastaa armeija-juttuja. Äijä ei hempeile, ei puhu eikä pussaa, joten kumppanin on opittava lukemaan äijän murahtamisia ja muita ääntelyjä oikein. Äijän mielestä muija kuuluu nyrkin ja hellan väliin. Esimerkkinä: Russel Crowe, Tony Halme, Jere Karalahti

Kuka maksaa raflassa?

Ilta-Sanomien keskustelu:
 • Viivi Avellan totesi äskettäisessä lehtihaastattelussa, että hän ei maksa ravintolassa mitään, vaan se on miehen velvollisuus. Iltalehden kolumnisti Hanna Jensen kettuili, että miehet alkavat jo ennen tarjoilijan saapumista selvittää, kuka maksaa. Jos miehet valitsevat ravintolan, se tapahtuu sillä perusteella, että etukortilla saa kaksi annosta.
 • Jos haluaa olla illan jälkeen harrastamassa vaakamamboa, kyllä siitä etua on, ettei lähde taskulaskimella kalkuloimaan laskun loppusummaa.
 • Jos mies esimerkiksi kutsuu seurustelun alkuvaiheessa ravintolaan syömään niin maksaa laskunkin.
 • Minäkin maksaisin pihvit, piirakat ja pillimehut, jos saisin Viivin raflaan ja lisäksi vaikka valkoviini ja pelti kiinni.
 • Se, että mies maksaa ja että se kuuluu tapoihin. Jos kysymyksessä on satunnainen tuttavuus, niin onko siitä enää pitkä matka siihen, että kysymyksessä on maksullinen seksi? Paljon puhuttua ihmiskauppaa. Syyllistyykö ravintola jotenkin parituksen tapaiseen?
 • Ota huomioon, että naiset joutuvat ostamaan kuukautissuojia ja sukkahousuja.
 • Kokemukseni on, että jos (ventovieras) mies maksaa, luulee hän saavansa "palvelua" myöhemmin illalla.
 • Kukapa mies ei Viivin laskua maksaisi, mutta Hannan tapauksessa kannattaa tarkoin miettiiä, voiko etes samaan pöytään istuakkaan:)
 • Miksi tähän pitää sotkea tasa-arvokysymys? Jos mies pyytää naisen ulos, niin kyllä mielestäni hänen kuuluu myös tarjota ainakin se illallinen. Kyse on kohteliaisuudesta, hyvistä tavoista ja treffikumppanin huomioon ottamisesta. Myöskin jos on tiedossa, että miehellä on moninkertaiset tulot naisen palkkaan nähden, niin olisi kilttiä maksaa suurempi osa illan kuluista.
 • Meillä maksaa mies koko laskun, koska haluaa maksaa. Herrasmies.

Sokrates ja nainen keskustelevat seksinsaannista

Yleisön pyynnöstä jatkoa klassiselle Sokrates ja Nainen sarjalle, Platonin kauan kadoksissa olleelle käsikirjoitukselle.

Sokrates: Epikuros ja Sisyfylos väittävät, että miesten on vaikeampi saada seksiä baareissa kuin naisten.
Nainen: Ihan älytön väite! Tuossa väitteessä ei ole mitään faktaa! Se on paradoksi!
Sokrates: No, oletko käynyt baareissa joskus?
Nainen: Olen tietysti.
Sokrates: Ja onko sinulle tehty siellä paljon ehdotuksia?
Nainen: No, ne on niitä kännisiä ääliöitä, sitä paitsi me ollaan tyttöjen kanssa vaan pitämässä hauskaa.
Sokrates: Mutta eikö seksinsaanti ole miehille työläänpää kustannuksiltaan?
Nainen: Hei äijänkäpy, tajuut sä kuinka paljon aikaa mun tuheron ajeluun menee aamuin illoin, kun teen sen voiveitsellä. Se sattuu aivan helvetisti. Empatiaa hei! Se on aivan älytön vaiva!
Sokrates: Onko se välttämätöntä seksin saamiseksi?
Nainen: Siis kun miehet tykkää teinin näkösestä ja muutenkin on kauneudenhoito on kivaa. Ja mitä mun likkakamutkin sanoisi.
Sokrates: Mutta siis eikö seksin saanti baareista ole miehille vaikeampaa?
Nainen: Mieti jäbä vähän, jos kymmenen naista baarissa saa seksiä, niin myös kymmenen miestä saa. Se ihan yhtä helppoa kummallekin sukupuolelle! Logiikka peliin!
Sokrates: Mutta siis ääh... tarkoitan, että saat varmaan seksiä silloin kun sitä haluat?
Nainen: Tuo on harhaluulo ja paradoksi, että kaikki naiset saa kaikilta. Mä räpyttelin kerran ripsiä yhelle namulle kiekkoilijalle, eli viesti oli selvä, mut se ei antanu. Eli ei naiset saa aina kaikilta – tuo paradoksi on kumottava.
Sokrates: Mutta etkö voi myöntää kaiken esitetyn jälkeen, että Epikuros ja Sisyfylos ovat oikeassa?
Nainen: Allrigth, allright! Minä tunnustan, että saisin seksiä niin paljon kuin haluan, mutta kysehän oli alun perinkin siitä, että minä en halua seksiä!
Sokrates: Aaaaaargh! (Sokrates ryhtyy nyppimään yksitellen pinseteillä häpykarvoitustaan).

tiistaina, lokakuuta 10, 2006

Surkeita ohjeita miehille

Kaikille sinkkumiehille, joilla ei oikein käy flaksi naisten suhteen, muutama vinkki kaikella ystävyydellä :)

1. Huolehdi siitä, että vaatteesi ovat sopivat, hyvin istuvat ja mieluiten tältä vuosituhannelta. Lipputankoon ulottuvat, huonosti istuvat farkut tai muut housut, havaijipaita tai telttamallinen, kaverin serkulta ilmaiseksi saatu telttamallinen takki eivät pue ketään. Ja muista myös se, että lenkkarit - vaikka niin mukavat jalassa ovatkin - eivät oikeasti sovi mihinkään muuhun tilanteeseen kuin urheilemiseen. Tyylikäs ja hyvinistuva ei lisäksi aina tarkoita sitä, että asuste on myös epämukava ja mielettömän kallis.

2. Pidä huolta siitä, että olet puhdas ja tuoksut hyvälle. Käy parturissa säännöllisin väliajoin. Jos ihosi on huonossa kunnossa, mene kosmetologille (kyllä, sinne voivat mennä myös miehet). Hän osaa neuvoa sulle, miten hoidat ihoasi oikein.

3. Varmistu, että osaat peruskäytöstavat. Niiden lisäksi naisten kanssa pienet ylimääräiset eleet (oven avaaminen, kotiin saattaminen, mukava tekstiviesti tai puhelinsoitto yllättäen) ovat aika tärkeitä, ja ilahduttavat sekä naista että itseäsi.

4. Jos olet ujo ja susta tuntuu, ettet keksi puheenaiheita naisten kanssa ollessasi, mieti niitä vaikka etukäteen. Pieni ujous ei haittaa, ja rohkeutta ja itsevarmuutta voi aina lisätä.

5. Hanki itseluottamusta hakeutumalla aina kun mahdollista naisten kanssa juttusille. Siitä pikkuhiljaa rohkaistut ja huomaat, että juttu alkaa kulkea joka kerta helpommin. Aloita vaikka tutuista naisista (sukulaiset, kevereitten tyttöystävät jne.), jos tuntemattomille jutteleminen tuntuu hankalalta.

6. Voit myös tutustua ihmissuhteita, seksiä yms. koskevaan kirjallisuuteen. Kaikki kirjat eivät ole huuhaata, sieltä voi saada jotain hyviä vinkkejä.

7. Älä ole kynnysmatto, vaan omista omia mielipiteitä ja sano ne myös ääneen. Naiset eivät ole ajatustenlukijoita.

8. Siivoa alastomia naisia esittävät pornokalenterit seinältäsi ainakin silloin, kun mahdollinen tyttöystäväehdokas tulee ekaa kertaa luoksesi kylään.

9. Baarissa ollessaan ei tarvi juoda itseään räkäkänniin, eikä etenkään sen jälkeen ihmetellä, miten ei taas(kaan) löytynyt ketään.

10. Jos menet juttelemaan baarissa jollekkin mukavanoloiselle naiselle, älä nyt hyvä mies ala 5 minuutin jutustelun jälkeen lähentelemään fyysisesti! Unohda pervoilut ja hiplailut vielä ekoillakin treffeillä, jos nainen kiinnostaa sua oikeasti.

Tällaisia asioita mieleeni tuli. Teilata saa ja olla eri mieltä ihan vapaasti, sillä näkökulmiahan on yhtä paljon kuin on ihmisiäkin. Mutta olen joskus vain miettinyt, että jos ikisinkkumiehet käyttäisivät yhtä paljon aikaa, rahaa ja energiaa yllämainittuihin asioihin kuin esim. autoihin, tietokonepeleihin ja kaljanjuontiin, niin loppuisi valitus siitä, että naiset ovat aina niin ronkeleita.

Mikä olikaan sanomasi? Käy suihkussa, pese hampaasi, laita siistit vaatteet päälle, ja mene baariin ja hupsista keikkaa, ikisinkkuusongelma ratkesi. Luuletko tosiaan, että se on noin yksinkertaista? Kyllä minä älyän ilman neuvojakin käydä suikussa, huolehtia hygieniastani, ja sen verran kun baarissa joskus harvoin tulee käytyä, niin puhtaana ja siistinä sinne olen mennyt. Mutta ei se riitä, ei kuule alkuunkaan.

Onko vai eikö?

Eriarvoisuus sukupuolten seksuaalisessa aktiviteetissa...
Tässä miespuolisen ystäväni kanssa tuli hieman jonkin sorttista kinaa hänen pamautettuaan minulle seuraavan mielipiteensä:
"Naisilla tuntuu olevan vaikea ymmärtää se logiikka miksi he saa huonon maineen jos jakaa monelle, ja mies taas on sankari jos panee montaa... miehen kun kuitenkin täytyy jotain tehdä "ansaitakseen" sen panon, naisen ei tarvi kuin päättää että toi ja toi. Ihan eri asia" Mielestäni kyllä ne samat moraalisäännöt pätevät sekä miehille, että naisillekin, että jos joka paikassa ja kenen kanssa tahansa ilottelee, niin sitä samaahan se on sitten oli tekijänä kuka tahansa. Mikähän mahtaa olla muiden mielipide asian suhteen?

Jostakin kuitenkin syntyy se vallitseva todellinen ilmiö, että seksisuhdetta hakevalle naiselle onnistuminen on liki taattu, kun se miehelle on kovin työlästä. ...
Viittasin tähän viestiisi puhuessani paradoksista - vaikka asia voi tuntua tuolta, niin ihan samassa veneessä keikutaan kumpikin sukupuoli. Kumpikin sukupuoli voi joko onnnistua tai saada rukkaset. Joku sinne naisen/miehen petiin siis tuossa tapauksessa päätyisi ja JOS se ei olisi mies/nainen, niin kuka? Ja eikö silloin sekä mies että nainen molemmat saavuttaneet jonkinmoisen tavoitteen. Kun parisuhdetta (oli se sitten muotoa mitä tahansa) kehitellään, niin aivan samat ongelmat ovat molemmilla, tai sitten asia on niin, että miehet oikeasti hinkuvat kaikkea mikä kahdella jalalla kulkee (mitä en oikein usko).

Muistaakseni briteissä tehtiin joskus joku tutkimus jossa 100 vapaaehtoista miestä ja naista kokeili hankkia yhden yön suhdetta baareissa.. naisista kaikki onnistuivat kun taas miehistä vain 2 sai.
Mitenhän tuo olisi mahdollista, olettaen että miehiä ja naisia on populaatiosta noin puolet ja puolet. Vai kävikö yksi "onnekas" mies hoitelemassa 50 naista aina samalla kerralla? Miten tämä dominoefekti tarkalleen ottaen toimii? Kun naiset huomaavat että yksi nainen kelpuuttaa jonkun miehen, niin asettuvat he jonoon? Havaintojeni mukaan yöelämässäkin sukupuolijakauma on jokseenkin 50/50. Tämä tarkoittaa siis: Jos 100 naista saa, niin jokseenkin 100 miestä antaa.

Flirttiopas

SILMÄNISKU Flirtin ja valloitustaidon opas (pdf):
Kansan mieleen oli juurtunut sellainen ihmeellinen uskomus, että "jos hevonen oikein paskantaa aisaan sulhasen kosiomatkan aikana, morsiamen vastaus tulee olemaan myönteinen."

Me käytämme aivokapasiteetistamme ehkä vajaat 10 % (tarkkoja tutkimuksia ei ole). Viehätysvoimastamme hyödynnämme todennäköisesti vielä vähemmän.

Jos joku arvostelee ulkonäköäsi, muista, että se on vain hänen mielipiteensä. Kauneudesta ei ole olemassa yhtä ainoata totuutta. Se on katsojan silmissä. Usein on niin, että jos isä pitää tytärtään kauniina, tytär myös itse tuntee olevansa kaunis. Jos ihminen, olkoon se mies tai nainen, tuntee olevansa kaunis, komea, fiksu tai arvokas, hän myös on sitä. Ajattelumme säätelee viehätysvoimaamme.

Partnerin ulkonäön merkitys korostuu niillä, joilla on omassa ulkoisessa olemuksessaan jokin puute. Myös vastakohdat viehättävät. Arpinen, huonoihoinen uros haluaa puhtaan madonnakasvoisen naisen, lyhyt neito kaipaa pitkää maskuliinia, lihava laihaa, harmaa hiirulaistyyppi värikästä uskalikkoa ja niin edelleen.

Viimeisenä vaan ei vähäisimpänä vinkkinä: jos valloittaminen tuntuu toivottomalta, HANKI AVOAUTO tai PAKSU LOMPAKKO! Vaikka kylmästä ilmastostamme johtuen katto alhaalla voi ajaa vain muutaman kuukauden, on tuo aika sitäkin kiehtovampaa. Auto ja myös sen kuljettaja huomataan ja kyytiin tulijoita riittää. Seurasta ei ole puutetta. Ei haittaa, vaikkei rahaa avoautoon löytyisikään, vuokraa sellainen yhdeksi kesäiseksi viikonlopuksi. Kokemus on taatusti hintansa arvoinen.

maanantaina, lokakuuta 09, 2006

Poliittisesti korrektia

Nervous men kill off the office romance. SERIES of high-profile harassment cases has sparked the first signs of segregation in the workplace as relationships between the sexes are disrupted by mutual suspicion.

Now with all the paranoia about child protection, universities have changed their view of 17-year-olds. Seventeen-year olds are officially children, and so a whole morass of bureaucracy is developing to protect them from the potentially abusive adults on campus.

Global phenotypic variation in personality traits.


Radical Muslims in France´s housing estates are waging an undeclared "intifada" against the police, with violent clashes injuring an average of 14 officers each day.

lauantaina, lokakuuta 07, 2006

Rahkosen höpöttelyä

Hame päälle herkkähipiät:
Olen sitä mieltä, ettei tosimies natkuta toisten ihmisten elämänvalinnoista.

Lääketiede on tehnyt hedelmöityshoidot mahdollisiksi. Niitä on annettu kaikille vanhemmiksi soveliaille. Miksi ihmeessä tätä käytäntöä ei voi kirjata lakiin? Siksikö, että jonkun körilään herkkä sielunelämä kärsii jossain päin Suomea?
Hedelmöityshoitoja annetaan kaikille vanhemmiksi soveltuville, eli naisille. Miehet eivät siis ole vanhemmiksi soveltuvia?

Miesten pitäisi siis olla tosimiehiä ja pitäytyä valittamisesta. Valittaminen ja poliittinen vaikuttaminen kun on vain naisten yksinoikeus. Miteköhän tuo ajatus sopii yhteen tasa-arvon ajatuksen kanssa? Eikö tasa-arvossa mies saa käyttäytyä aivan samalla tavalla kuin naisetkin?

Video

Nainen, tunne rajasi.

torstaina, lokakuuta 05, 2006

Menolippu-ohjelma

Jos ette ole vielä huomanneet, niin kakkoselta tulee maalaisisäntiä ja kaupunkilaisia naisia parittava ohjelma torstaisin. Se on toisaalta hauska ja toisaalta kauheaa katsottavaa. Joka kerralla juoni on sama. Isäntä haluaisi aloittaa suhteen, mutta kaupunkilaisnainen haluaa vaan päästä äkkiä pakoon. Habitukset eivät yksinkertaisesti täsmää ollenkaan.

Se mikä on hirveää katsottavaa, on maalaismiesten naivius ja täydellinen kykenemättömyys pelata pariutumispelejä ja käsitellä naisia. Kaupunkilaisnaiset ovat tottuneet pelimiehiin ja siihen, että heidät hurmataan ja heitä kohdellaan naisina. Maalaisisännät vain sanovat "olishan se kiva saada tänne tilalle uusi käsipari, kyllä täällä hommia riittää". Siis ei mitään toivon kipinää, jonka huomaa jo kilometrin päästä - paitsi isännät itse, jotka elättelevät toivoa. Ja isännäthän ovat periaatteessa hyvin mukavia, aitoja ja rehellisiä. Mihinkään syvälliseen keskusteluun tai "naisten aiheisiin" kuitenkin kykenemättömiä. Ja omaisuuttakin silmämääräisesti riittää.

Tämän torstainen nainen analysoi sentään melko rehellisesti sitä, mitä tapahtui: "Maalla ihmiset jotenkin varttuvat ja kasvavat yhteen, kaupunkilaisnaiset taas odottavat että jotain tapahtuisi heti. Kun ei tunne mitään vetoa toista kohtaan, niin ei siinä itse voi oikein tehdä mitään. Olisin odottanut mieheltä, että hän olisi tehnyt jotain romanttista tai puhunut suunnitelmistaan tai tehnyt jotain eleitä siihen suuntaan, että olisi ollut kiinnostunut. Ja sitten kun itse olen kokeneempi suhteissa ja toinen ei oikein tiedä, miten naisten kanssa pitäisi olla, niin siinäkin on oma ongelmansa."

Päivitys: Ilta-Sanomat.

Tikulla silmään - tutkivaa journalismia

Tammikuussa ihmettelin Turistin tyyliä (muistelisin niin) kirjoitella miehestään vähemmän kunnioittavaan sävyyn. Itse - vaikka feministejä haukunkin minkä jaksan - yritän olla puhumatta tai kirjoittamatta parisuhdekumppanista mitään negatiivista selän takana. Ajattelin muistaakseni niitä Turistin vanhoja postauksia lukiessani, että jos tyttöystäväni kirjoittaisi minusta moiseen sävyyn, niin eipä paljoa naurattaisi. Viitatuista arkistokappaleista ei ole nyt jäljellä kuin tämä.

Tarkoitukseni ei ole erityisesti mässäillä toisen epäonnisella kohtalolla, mutta blogijournalismin seiskajournalismia muistuttavan luonteen johdosta ei voi olla miettimättä, miksi nyt ollaan jo aivan toisessa tilanteessa ja miten siihen on tultu. Nykyisistä ja muistelemistani vanhoista Turistin lukijakommenteista päätellen juuri kukaan muu ei näe tapahtumissa vastaavaa tragedian kaarta.

Naisten nirsous

Oletko liian nirso? (via Just Sopivasti):
Hyviä syitä pakeille riittää myös Iltalehden lukijoilla: vääränlaiset kengät, huonot käytöstavat tai oudon mallinen purukalusto ovat kaikki piirteitä, joiden vuoksi mies- tai naisystäväkandidaatit ovat saaneet kenkää heti alkuunsa.

Harva onnistuu löytämään juuri sen unelmiensa prinssin tai prinsessan, joka ei nakertaisi välillä kynsiään tai jättäisi joskus tukkaansa pesemättä.

23-vuotias Sanna ei

halua tehdä kompromisseja miesten kanssa. Kaunis ja menevä markkinoinnin opiskelija ei ole vielä koskaan seurustellut vakavasti.

- Minulla ei ole sellaista tunnetta, että haluaisin viereeni ihan kenet tahansa. Jos miehessä on yksikin sellainen piirre, josta en pidä, alkaa heti ällöttää.

Sanna myöntää olevansa aivan liian nirso. Parempi niin päin, kuin roikkua huonossa suhteessa, hän järkeilee.

- Eräänkin kerran mies totesi, että olen kylmempi kuin pakastin. Mutta sille ei mitään voi, jos ei vaan nappaa.

Ja ehdokkaita riittää. Viimeisimmän pidemmälle edenneen virityksen Sanna muistaa kesäkuulta.

- Mies vaikutti tyylikkäältä, varakkaalta ja hauskalta. Lisäksi hän oli taitava tanssija ja näytti hämärässä aivan Justin Timberlakelta. Olin myyty ensi näkemältä ja vaihdoimme heti numeroita. Kun hän sitten tuli hakemaan minua seuraavana päivänä kotoa, meinasin pyörtyä. Hän oli hikoileva, kimeä-ääninen ja hermostunut pikkumies, joka ajoi vanhaa ja saastaista autonrämää. Siinä oli justinit kaukana.

Samaan hengenvetoon Sanna toteaa ymmärtävänsä, että rakkaudessa on kyse aivan jostain muusta.

- En kuitenkaan halua rakastua idioottiin, jonka kanssa eläminen olisi pidemmän päälle helvettiä. Olen vaikka sitten mieluummin yksin.
Eli "Jos miehessä on yksikin sellainen piirre, josta en pidä, alkaa heti ällöttää." Josta päästään "En kuitenkaan halua rakastua idioottiin, jonka kanssa eläminen olisi pidemmän päälle helvettiä." Ei näytä miesten mahkut hyviltä.

Lukijan kommentti:
Minua ärsyttää aina pienet asiat, jotka viittaavat huonoon kotikasvatukseen. Esimerkiksi 1) takki auki käveleminen, 2) syömisen aloittaminen omia aikojaan, 3) hali-illan aikana tv:n avaaminen. 4) Ja ennen muuta huono ryhti!
Bingo, bingo, bingo ja BINGO!

Linkkejä

Pokaajavirtuoosien opissa.

Dissing? men: the new gender war.

The myth of male privilege.

Judge orders deadbeat dad to wear sign.

Sexy Magic Freak (video).

keskiviikkona, lokakuuta 04, 2006

Pojille huonompia numeroita koulussa

Ruotsissa on tehty mielenkiintoinen tutkimus. Yli kymmenen vuoden aikana tapahtuva statistiikkaan perustuva tutkimus totea että se onkin pojat joille annetaan huonompia arvosanoja todistukseen mitä tulee luonnontieteisiin ja kieliin.

Eli jos tyttö ja poika ovat molemmat saaneet esim kokeissa 7,7,8,9,7,8,5 Niin tytön arvosana oli _huomattavasti_ useammin korkeampi lukuvuoden todistuksessa.

Flickors betyg höjs mest.

tiistaina, lokakuuta 03, 2006

Naiset tietotekniikassa

IT-alan tasa-arvo naisnäkökulmasta (Via Junakohtaus) Tutkielma (pdf)
Oli mielenkiintoista huomata, miten tasa-arvoiseksi naiset kokivat alan, jolla työskentelivät. Maininnat tasa-arvosta tulivat kuin yhdestä suusta eikä epätasa-arvon kokemuksista kerrottu kuin leikkimielisesti. Tämä johtunee naisten pyrkimyksestä suojella itseään ja säilyttää harmonia työpaikalla.