perjantaina, marraskuuta 14, 2014

A modest proposalA modest proposal for closing the gender wage gap

"Drunk Girl" Video Is Latest Viral Hoax

How The Men’s Right Movement Is A Propaganda Against Feminism That Misinterprets Gender Inequality

So You Want to Be a Male Feminist? Here Are 11 Simple Rules to Follow

VETERAANIEN JOUKKUE-SM 2014 Tulokset

35 v.
1. TIP-70 (Laane Lauri, Kuutti Simo)
2. JysRy I (Veli-Matti Korpela, Veli-Matti Kuivalainen 3-0
3. HUT (Lehtonen Jarno, Sandell Toni)
3. JysRy II (Tomi Lehtonen, Laasanen Henry)

40 v.
1. MBF, Matti Kurvinen, Thomas Hallbäck, 3-2
2. LPTS Leo Kivelä/Julius Muinonen/ Pitkänen Risto
3. HP Kotoluoto Mika, Lappalainen Matti
3. JysRy II (Tomi Lehtonen, Laasanen Henry)

torstaina, lokakuuta 16, 2014

Pohjoismainen tasa-arvon malli

Pohjoismainen tasa-arvon malli sai kiitosta Pohjoismaisen kauppayhdistyksen lounaalla

Tasa-arvotyöhön lisää resursseja

Law School Profs Condemn New Sexual Harassment Policy

Säälittävät, äitinsä tissiä imevät Gamergate-mammanpojat iskivät jälleen – Uhkailivat tällä kertaa koulusurmilla
Ja teille kaikille oman elämänne Henry Laasasille, jotka pienessä kuplassanne ihmettelette miten tämä on muka uutinen ja yhyy naiset on pahoja ja minä olen oikeudenmukaisuuden puolella ja kyllä miehiäkin sorretaan:

Ei tämä ollutkaan uutinen. Tämä oli jättimäinen sentteri teidän suuntaanne.

Teitä ei pelimaailma kaipaa.

perjantaina, syyskuuta 26, 2014

Makkarankuori

Naisten makkarankuori-asusteet ihmetyttävätVAUVA: Aihe vapaa: Hyvä analyysi feminismistä

-Muistihan Henry myös kertoa omasta historiastaan? Henry on malliesimerkki menestyvästä kokoomuslaisesta, joka uskoo vakaasti yksilön vastuuseen. Tätä periaatetta Henry on noudattanut nostamalla lähes puoli miljoonaa euroa valtion tukirahoina, niin henkilökohtaiseen elämiseen kuin epämääräiseen yritystoimintaan. Hieno mies siis.

- Laasasen "mielipiteet" perustuu uskomuksiin, jotka on yhtä helposti todistettavissa kuin enkelit ja demonit. Ei tuollaisen ihmisen kanssa voi käydä järkevää keskustelua. Itse yrittää puhua todellisista asioista, mutta toinen elää jossain henkimaailmassa.

- Mietipä vaan, miksi Laasasen oppeja kannattavia tutkijoita ei ole yliopistossa lainkaan. Miksi Laasasta oppeineen pidetään tutkijoiden piirissä vastenmielisenä ilmiönä, vähän samaan tapaan kuin esim. uusnatseja.

- Rakenne on klassinen "paholaisen asianajaja": pilkotaan jonkun muun teksti osiksi ja nuijitaan se pala kerrallaan esittämällä ylenkatseelliseen sävyyn kirjoitettu vasta-argumentti. Pah. as.aj. on elppo tapa saada mikä tahansa teksti näyttämään epäpätevältä. Tekniikka kannattaa ottaa käyttöön, tai sitten ei. Kun sen tunnistaa, se näyttää pompöösiltä ja hölmöltä.

- Laasasen liike on häpeäksi miessukupuolelle, ja veikkaan että juuri kukaan itseään kunnioittava mies ei allerkirjoita hänen naisvihamielisiä oppejaan.

- Vai tuolta Henry Laasanen nykyään näyttää (kuva tekstin vieressä). Aikamoinen poseerauskuva, jossa on haettu optimaalista kuvakulmaa, jotta vanhakin naama näyttäisi siloiselta ja nuorelta. Yleensä tuota harrastavat turhamaiset, vanhenemistaan häpeilevät naiset. Henrystä tulee muutoinkin vaikutelma miehestä, joka haluaa ihailua ja joka haluaa olla seksikäs ja haluttu. Kun hänen tarpeensa olla niitä eivät ole toteutuneet, hän on päätynyt vihaamaan niitä, joiden ihailusta hänen perimmäisen narsisminsa ruokkiminen on kiinni.

Tyypillinen "haluaisin että ihailisitte minua, mutta kun ette sitä tee, vihaan teitä" -case. Miksi Henry ei kohdista krittistä katsettaan itseensä? Hän on selvästi jumissa nimenomaan itsensä kanssa. Vain itseä voi muuttaa, ei maailmaa, kuten kaikki psykologiaa vähääkään lukeneet tietävät. Kyllä kait sosiologiankin puolella sitä sen verran on luettu, että se pitäisi tietää. Henryn ongelma on, että hänen vihassaan paistaa liian selvästi henkilökohtainen missio taustalla. Siksi hänen argmenttinsa jäävät usein (mutta huom. eivät aina) tosi ohuiksi, kuten nyt käsillä olleessa tekstissä.

Sinänsä Henry on hyödyllinen ääliö. Melskatessaan ja vihatessaan hän pitää feminismiä framilla ja synnyttää runsaasti vilkkaita keskusteluja niin kuin hyvä poikimaemakko porsaita. Kiitos Henry.

- Olin tosi hämmästynyt siitä kasvokuvasta. Jos hän olisi fiksu, laittaisi tilalle jonkin vähän vähemmän suorasukaisesti hänen perimmäisen ongelmansa paljastavan peruskuvan.

- Turhaa selittelyä ja kiemurtelua. Henry on tunnettu sovinisti ja on sen itsekin myöntänyt. Kokoomukseen vaan kaikki voittajat!

- Miksi feminismistä ja miesvihasta jauhavat ainoastaan miehet, jotka eivät ole suosittuja parisuhde"markkinoilla"? Joiden käytöksessä ja ominaisuuksissa on paljon muutettavaa, mutta mielummin syytetään naisia kaikesta, kun katsottaisiin peiliin tai koitettaisiin parantaa itseään (tai mennä terapiaan).

- Valittajia selvästi korpeaa että Henry on komea, fiksu, menestyvä ja rikas mies. Toiset vaan pärjää elämässä kun ne haluaa.

- En tajua, miksi Laasanen keskittyy sen urputtamiseen, että on olemassa myös miestasa-arvo-ongelmia. Totta kai on. Esimerkkinä hän mainitsee tuon ympärileikkaamisen, jotka eivät mene ihan yksi yhteen esimerkkinä. Jos siis poikien ympärileikkaus on hänestä ongelma, miksi hän ei keskity siihen, eikä "feminismin" "kritisointiin". Taas tätä "tiukkaa" settiä Laasaselta.

- Ethän säkään osaa kertoa, miksi Laasanen olisi "oikeassa". *tirsk*

Olet keskustelijana juuri sellainen "Laasanen on hyvin älykäs tyyppi, koska ajattelee samalla tavalla asioista kuten minä itsekin!". Yleensä ihmisillä on tapana pitää älykkäinä ihmisiä, jotka ovat samanmielisiä.

- En jaksa lukea Laasasen juttuja. Uskonnolliset paatospuheet ei kiinnosta.
Sorry, Privileged White Ladies, but Emma Watson Isn’t a ‘Game Changer’ for Feminism

The UN's Risible #HeForShe Campaign: Pointless Self-Flagellation for Sex-Starved Beta Males

Mutta en minä mikään feministi ole


Flawed male role models hurt men
I abhor men’s rights activists. This is mainly because they do not campaign for the rights of men, but against the rights and expansion of the societal presence and role of women.

MRAs are bad and they should feel bad.
Nuori nainen politiikassa

perjantaina, heinäkuuta 11, 2014

Mieshoitajat

Mieshoitajan kohtaama seksismi ja syrjintä hoitotyössä

Harriet Harman is right about sexism in politics – let's start a feminist party

Fighting Sexism in All the Safe Places:
“I was chosen as the sexist pig mainly because I was the most available target. The women saying, ‘Let’s have a revolution,’ were having a revolution, but the revolution was taking place in New York. They weren’t going down to Texas, Mississippi, and Arkansas, and saying to the men down there, ‘Let’s free the women down here.’ They were freeing the women in New York who were already free. They were occupying powerful jobs in New York. They were a strong element in the publishing houses. So, in other words, it was a false revolution to a certain degree.”

--Normal Mailer
Teach boys how to be feminists to stop culture of abuse towards girls, says Labour

Suomessa ihmiskaupan uhreja käytetty yleensä hyväksi työperäisesti
Järjestelmään on keväällä 2014 ja 2013 esitetty erityisen paljon seksuaalisen hyväksikäytön uhreja.

Alkuvuonna 2014 Suomessa ei ole tunnistettu yhtäkään seksuaalisen hyväksikäytön uhria, joka olisi joutunut hyväksikäytetyksi Suomessa, vaan hyväksikäyttö on tapahtunut ennen uhrin saapumista maahan.
Meet the Women of the Men's Rights Activist Movement

lauantaina, kesäkuuta 14, 2014

Femact

Tutkimus nuorten naisten keskinäisestä huorittelusta

Videolle valitut ”feministimiehet” kummastuttavat

Femact:
Saimme Helsingin Uutisten toimittajalta kysymyksen perusteluistamme valita F-sana -videolle kyseiset miehet. Alla toimittajan kysymys, meidän vastauksemme sekä aiheesta syntynyt artikkeli.

You do the math.


"Tervehdys Helsingin Uutisista, Olemme tekemässä pientä verkkojuttua FemAct-kampanjasta ja haluaisin kysyä millä perusteella olette valinneet julkkismiehet videollenne? Nythän netissä kiertää esim. tämä Arman Alizadin tviitti (http://www.riemurasia.net/kuva/Arman-twiittailee/123504)joka on herättänyt kummastusta siitä, voiko "feministimies" laukoa millaisia kommentteja tahansa ja jos - onko tällaisen ihmisen "feminismillä" oikeastaan mitään merkitystä. Myöskin Palefacen ja Stigin laulujen sanoitukset on nostettu tässä yhteydessä esiin."

“Kiitos viestistäsi, Miehet valittiin heidän tekojensa, sanojensa ja maailmankuvansa perusteella. Jokaisella heistä on omat yksilölliset keinonsa tuoda esiin yhteiskuntamme rakenteissa vellovaa sukupuolten välistä epätasa-arvoa ja tehdä asioita tämän korjaamiseksi. Muun muassa osallistumalla tähän kampanjaan.

Halusimme ja saimme videolle joukon miehiä, jotka allekirjoittavat Tommy Lindgrenin kirjoittaman tekstin sisällön sekä FemActin kantavan ajatuksen siitä, että onnistuakseen on sukupuolten välisen tasa-arvon ja feminismin olla meidän kaikkien yhteinen tavoite. Olemme äärimmäisen ylpeitä jokaisesta miehestä, joka on mukana F-sana -kampanjassa.

Emme etsineet videolle syntymästään asti puhtaasti feministinä eläneitä ihmisiä, koska vaatimus tuntuisi kenen tahansa kohdalla kohtuuttomalta. Eikö vain? Sukupuolten välinen epätasa-arvo on rakenteissa, usein näkymätöntä - ja ainakin me olemme tehneet elämiemme aikana useitakin epäfeministisiä tekoja. Tästä huolimatta aiomme jatkossakin julistaa feminismin ilosanomaa ja tehdä hartiavoimin töitä ja tekoja sukupuolten välisen tasa-arvon rakentamiseksi.

Mielestämme juuri tällaisella feminismillä on merkitystä.

Itse pohdimme mitä merkitystä on antifeministien toiminnalla, jossa askarrellen irrotetaan lause sieltä, toinen täältä ja yhdistetään nämä absurdisti täysin toiseen kontekstiin. Toivoisimme, että jokainen toimittaja vaatii itseltään kykyä nähdä copy-paste -askartelun yläpuolelle ja ymmärtää tälläisen toiminnan tarkoitusperiä.


Lähettämäsi kysymys kuulostaisikin varsin jännältä, jos kyseessä olisi FemActin hyväntekeväisyyskampanja SPR:n hyväksi. Miten Arman Alizad voi olla mukana tekemässä hyväntekeväisyyttä, jos hän maaliskuussa 2007 päätti olla antamatta rahaa hyväntekeväisyyteen? Onko Arman aito hyväntekijä ja voiko Armanin kasvojen avulla saada ihmisiä lahoittamaan rahaa hyväntekeväisyyteen? Pitäisikö hyväntekeväisyys lopettaa kokonaan? Juuri tähän antifeministien asettamat miinat tähtäävät.

Tehdään yhdessä töitä, että yhä useampi meistä ymmärtäisi tämän.

FemAct”

keskiviikkona, toukokuuta 07, 2014

War on men

Why are women more opposed to abortion?

Guilty Until Proven Innocent: The Skewed White House Crusade on Sexual Assault

SEX: THE NEW WAR ON MEN


Eikö naisia raha kiinnosta?

Turhat Feministit?


Salaisuus pinnan alla

LISÄYS

Sukupuolesi ei ole sinun
Sukupuolesta keskustelevat studiossa lähihoitaja Heidi Mattila, Normit nurin –hankkeen projektisihteeri Solja Kovero ja miesasiamies Henry Laasanen. (oma osuuteni ajasta 42.20)

Mitä sukupuoli tarkoittaa? Mitä on sukupuolen kokeminen? Miksi vääräksi koettu sukupuoli on tärkeää korjata oikeaksi? Miksi yhteiskunta puuttuu siihen, mitä sukupuolta edustat? Millainen on sukupuolten tasa-arvo tällä hetkellä miehen näkökulmasta?

perjantaina, maaliskuuta 21, 2014