keskiviikkona, lokakuuta 31, 2007

Sinkkuäidille sulhanen

Ohjelma on hyvä esimerkki siitä, miten killti kunnon mies ei kelpaa. Reetta tuntee vetoa Markoon, mutta ei Henriin, joka on hyvin kiltin ja kunnollisen oloinen mies. Samalla tavalla Teija kokee vetoa Samiin, jonka jokainen huomaa pelimieheksi 30 sekunnissa. Teija sanoo: "Kaikki Suomen naiset toivoisivat, että valitsisin Markon, joka on oikea ihannemies ja minuun rakastunut, mutta Samissa on enemmän haastetta."

Vertailua

Prostituoidut tekevät työtään vapaasta tahdostaan. Taloudellinen pakko ei ole hyvä argumentti prostituutiota vastaan; siivojakin tekee töitään taloudellisesta pakosta. Siivojakaan ei tykkää työstään. Prostituutio on hyvin verrattavissa siivoukseen.Areruut Sudha olisi varmasti rampautunut mielenterveydellisesti samalla tavalla siivoustyössä.

Se on varsin todennäköistä, koska (pdf) "Siivousalalla Tuki- ja liikuntaelinvaivat ja mielenterveysongelmat yleisiä ja sairauspoissaolot suuria".

Asko Eho

Keskinen suuttui Esko Aholle.
Tänään ilmestyvän Läpimurtoja -teoksen ennakkomarkkinointi on saanut kyläkauppias Vesa Keskisen raivon partaalle. Sunnuntain Kaleva -lehti kertoi, ettei kyläkauppiasta huolittu teokseen raiskausepäilyn takia.
Tutkimuksen määritelmän mukaanhan: Tutkijoiden määritelmän mukaan feministejä ovat kaikki ne naiset ja miehet, jotka kannattavat naisten aseman parantamista yhteiskunnassa ja sukupuolten tasa-arvoa.

Women More Abusive Than Men, Study Shows.

maanantaina, lokakuuta 29, 2007

HS-Raati tietää

HS-raadin vastaukset kysymykseen: Onko väestöryhmien ja kansojen keskimääräistä älykkyyttä vertaileva tutkimus tieteellisesti perusteltua?
Atso Almila: En halua mennä kohti yhteiskuntaa ja maailmaa, jossa arjalaisittain pätevät ihmisalut saavat, tieteellisesti vankoinkaan perustein, paremmat lähtökohdat elämälleen – tahi yleensä pitää elämänsä.

Kiba Lumberg: On monenlaista älyä ja nokkeluutta, kaikissa kansoissa. Törkeätä halveksuntaa näiltä kyseisiltä herroilta, muita kansakuntia kohtaan. Ja kyseiset herrat ovat ylimielisiä kun ovat saaneet sellaiset elinolosuhteet ja mahdollisuudet, ja osaksi kolmannen maailman maiden ansiosta länsimaat rikastuneet. Afrikkalaisia kynineet kuin kananraatoja. Osalla ei ihmiskunnalla ei ole ruokaa eikä puhdasta vettä riittävästi. Älykkäitä ihmisiä on aina ollut, ja on aina oleva eri kansallisuuksissa. Ja nämä herrat niin fiksuine rotuoppieineen saisivat mennä jäteautoon haisemaa jätöksien seuraksi.

Elina Hirvonen: Tutkiminen voi olla perusteltua, mutta johtopäätökset tuntuvat erikoisilta. Mikä saa päättelemään, että köyhyys on seurausta alhaisesta älykkyydestä sen sijaan, että huonot testitulokset ovat seurausta köyhyydestä – mikä Afrikassa tarkoittaa muita maanosia huomattavasti suuremman väestönosan vakavaa aliravitsemusta, kouluttamattomuutta ja sairautta?

Kirsi Piha: Mitäs ihmeen järkeä siinä on? Jos oletamme kuten tutkijat Vanhanen ja Lynn, että älykkyys on synnynnäistä, ei sitä tutkimalla kaiketi pystytä myöskään parantamaan.

sunnuntaina, lokakuuta 28, 2007

Oletko feministi?

Feministeillä parempi seksielämä (via Hautaa ylpeät):
Tutkijoiden määritelmän mukaan feministejä ovat kaikki ne naiset ja miehet, jotka kannattavat naisten aseman parantamista yhteiskunnassa ja sukupuolten tasa-arvoa.
Tutkimus: Tytöille parempi koulutodistus samoilla tiedoilla.

lauantaina, lokakuuta 27, 2007

Linkkejä

Sisäministeri Anne Holmlund (kok) totesi tiistaina, että seksin ostamisen pitäisi olla joko kokonaan kiellettyä tai kokonaan sallittua. "Poliisin näkökulmasta ajatellen minun listallani on enemmän asioita, joiden perusteella sen pitäisi olla kiellettyä. Prostituutio ruokkii rikollisuutta ja muita sosiaalisia ongelmia", Koskimäki listaa.

Pedofiilinaisia on luultua enemmän.

Miessakkien tuet.

Kaljalla.

perjantaina, lokakuuta 26, 2007

Rationaalista ja realistista

Kommenttiosastolla on käyty omituista vääntöä realistisuudesta ja rationaalisuudesta, johon en jaksa tarkemmin pureutua, mutta tässä kuitenkin oma kommentti aiheeseen: Ihmisillä on tietty odotustaso partnerin suhteen. Tuo odotustaso voi olla joko realistinen tai epärealistisen korkea - tai erittäin harvoin aivan liian alhainen. Odotustaso muodostuu ihmisen kokemuksista: siitä minkätasoisilta partnerikandidaateilta hän saa positiivista huomiota.

Naisten odotustaso saattaa usein vakiintua epärealistisen korkeaksi, koska naisten on helppo päästä seksisuhteisiin tasokkaiden miesten kanssa ja saada positiivista huomioita tasokkailta miehiltä. Esimerkiksi jos nainen pyörii baareissa, niin hän saattaa tottua tasokkailta pelimiehiltä saatuun huomioon, joka vaikuttaa hänen odotustasoonsa, joka muodostuu automaattisessa, tietoisuuden ulkopuolella tapahtuvassa prosessissa. Lopputuloksena on nirsous ja sinkkuus.

Nirsous on tavallaan ongelma sekä naiselle itselleen että miehille, koska nainen jää vastentahtoiseksi sinkuksi ja markkinoilla on silloin naistarjontaa yksi nainen vähemmän. Ongelma piilee perimmiltään siinä prosessissa, jossa odotustaso määrittyy liian korkeaksi.

Olisiko naisen kuitenkin rationaalista laskea tietoisesti rimaa ja ottaa sellainen partneri, jonka hän kykenee saamaan? Vastaus on ei, koska sinkkuus nirsona on todennäköisesti parempi vaihtoehto kuin suhde ei-toivotun henkilön kanssa.

Miestutkimusjulkaisuja

Webjulkaisuja:
Soikkeli: Kriittinen miestutkimus omana käsitteenään saattaa olla kuitenkin edelleen mielekäs, niistä sukupuolipoliittisista syistä, joita viimeaikainen sovinistisen miesaktivismin esiinmarssi aiheuttaa. He voivat onnistua sieppaamaan miestutkimuksen käsitteen omiin tarkoitusperiinsä, jolloin ”kriittiselle” osastolle jäisi entistäkin selvemmin erottuva alueensa maskuliinisuuden tulkitsemiselle erilaisina kollektiivisen kuvitelman muotoina.

Boikottiuhka puree

Seksin myynti on siirtynyt kaduilta ja ravintoloista nettiin.
Suomalaiset seksityöntekijät ovat Kontulan mielestä kohtuullisen hyvässä asemassa ja heidän on helppo neuvotella asiakassuhteissaan.

"Pääsääntöisesti tapaamani seksityöntekijät kokevat, että valta asiakassuhteissa on heillä, tai valta on jakautunut puoliksi heidän ja asiakkaan kesken."

Suuren kysynnän takia suomalaiset seksityöntekijät pystyvät Kontulan mukaan pitämään hintatasonsa niin korkeana, että työtä pystyy tekemään kohtuullisen vähän.

"Nyt on täysin mahdollista, että on täysipäiväinen opiskelija ja osa-aikainen prostituoitu siinä sivussa. Suurin osa seksityöntekijöistä ottaa vaan muutaman asiakkaan kuukaudessa ja tekee sitä hyvin satunnaisesti."
Helsinkiläisprostituoitu tienaa jopa 5 000 euroa kuukaudessa.
Prostituoitu voi valita asiakkaansa, vahvistaa seksityöläisenä työskentelevä 35-vuotias "Kisu".

Kisu kertoo, ettei hänellä ole taloudellista pakkoa tehdä prostituoidun töitä. Elanto irtoaa virallisesta ammatista.

"Toiset ottavat lainaa, minä hankin rahat näin. Olen rahoittanut isompia hankintoja, kuten kodin sisustusta, prostituutiolla. Minulla ei ole lainaa."

Kisu tienaa kuukaudesta riippuen 3 500–5 000 euroa. Hän maksaa tuloistaan verot.

torstaina, lokakuuta 25, 2007

Eri laki miehille ja naisille

Nainen tuomittiin hyväksikäytöstä Varkaudessa:
Varkauden käräjäoikeus tuomitsi keskiviikkona 22-vuotiaan kuopiolaisen naisen kahdesta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä 60 päiväksi ehdolliseen vankeuteen. Antamassaan julkisessa selosteessa käräjäoikeus kertoo, että ratkaisua tehtäessä poikettiin normaalirangaistuksesta. Päätöstä tehtäessä otettiin huomioon muun muassa asianomistajien sukupuoli ja heidän vapaaehtoinen oleskelunsa teon aikana sekä vastaajan ikä ja kaikki asiasta hänelle aiheutuvat taloudelliset seuraamukset.
Abuse Victims Viewed Differently.

Miehelle marsun pahoinpitelystä ehdotonta vankeutta.

Pravda boikottiin

HS testasi: Seksi-ilmoitus poiki 122 yhteydenottoa vuorokaudessa.
  • Jos luin jutun oikein, tekstistä ei käy missään kohdassa ilmi, että ilmoitukseen vastaajat olisivat kiinnostuneita maksullisesta seurasta. Päinvastoin tekstissä sanotaan, että hinnoista ei puhuttu, ja juttuun laitetussa ilmoituksessakin lukee, että maksullisten palveluiden markkinointi on kielletty.
  • Siis mikä ihmeen feministiblokki pitää Hesarin toimitusta hallussa? Ihme sekoilua? Lopetin jo viikkohesarin tilauksen, pitääkäö se vielä sunnuntaihesarikin lopettaa kun tämä taso alkaa olemaan iltalehden luokkaa?
  • Tyypillinen miehiä syrjivä ja syyllistävä huuhaa-juttu Helsingin Sanomien feministiringiltä. Käsittämätön ja kestämätön oletus, että kaikki treffi-ilmoituksiin vastaavat olisivat maksullista seksiä kaipaavia.
  • Onneksi peruin jo HS-tilaukseni, niin ei tarvitse enää vaivautua.
  • Jos tämä asia halutaan kriminalisoida, kumpi on parempi keino?
1) Kielletään yhtä myyjää myymästä

2) Sallitaan myynti ja etsitään 122 henkilöä käsiin, tehdään 122 poliisitutkintaa, nostetaan ehkä 122 syyttettä ja yritetään näyttää toteen, että he kaikki 122 ovat olleet ostoaikeissa

Potentiaalisia rikollisia

HS testasi: Seksi-ilmoitus poiki 122 yhteydenottoa vuorokaudessa.
Helsingin Sanomat testasi, onko maksulliselle seksille tilausta. HS-työryhmä laittoi nimellä SexyMarika ilmoituksen seksitreffit.fi-sivustolle ja sai vuorokaudessa 122 yhteydenottoa.
Siinäpä oiva joukko potentiaalisia rikollisia, jotta saadaan vankijakaumaa entistä miesvoittoisemmaksi.

Feministit moittivat mediaa seksistisestä otsikoinnista.
Feministit toivovat, että otsikko "Naisautoilija törmäsi sillan kaiteeseen" jää vähitellen historiaan.
Ei termiä naisautoilija voi poistaa, koska se kuvaa tietyn tyyppistä kuskia, no siis naista, joka arasti pälyilee nenä kiinni tuulilasissa ja hapuilee vaihdekeppiä, eikä kykene seuraamaan yhtä liikkuvaa esinettä enempää samanaikaisesti.

keskiviikkona, lokakuuta 24, 2007

Sovinisti

Lenita Airisto tuomitsee maajussi-Juhan akattelun sopimattomana käytöksenä.
Maajussille morsian -sarjan Juha Korhonen, 22, on kutsunut morsianehdokkaitaan ohjelmassa jo useampaan otteeseen akoiksi ja ämmiksi. Emmaa, 22, ja Heidiä, 21, miehen käytös loukkaa ja harmittaa. - Hän kutsui meitä jopa kantturoiksi eli lehmiksi!

Lenita Airisto ei ole seurannut sarjaa, mutta tuomitsee Juhan viljelemän akattelun. - Happamia on, sanoi kettukin pihlajanmarjoista. Juha ei ilmeisesti ole saanut pitkään aikaan - eikä tule saamaankaan tällä strategialla, Airisto puuskahtaa. - Hän on sovinisti, ja sovinismi on rasismia! Mistä nämä rasistit tulevat kun niitä on aina? Airisto ihmettelee. Hän uskoo Juhan käytöksen nousevan miehen aiemmista kokemuksista, mutta ei mene asiaa varmaksi sanomaan, kun ei tätä tunne. - Näitä tyyppejä kuhisee joka kiven alla, joita nostaa. Pitää vain astua yli. Ne eivät ansaitse mitään huomiota, puhumattakaan myötätunnosta.

tiistaina, lokakuuta 23, 2007

Ihannepartneri

Naisen ihannepaino.
- Mulla oli jonkin aikaa profiili, jossa ihan siekailematta kerroin painoni, 75 kiloa. Miksi ihmeessä olen saanut runsaasti yhteydenottoja miehiltä, joiden omassa profiilissa ihannenaisen paino on korkeintaan 60-65 kiloa? (Siinäkin tapauksessa, että nainen saisi olla 180 senttiä pitkä!) En vastannut näille ihannepainovaatimuksestaan livenneille. Eipähän tarvi sitten tulla valittamaan, että olen läski :)

No en kyllä myöskään ole vastannut kenellekään, jonka ihannenaisen ikähaarukka alkaa 18:sta. Ei kyllä tee vaikutusta se, että joku ikäiseni tai jopa mua huomattavasti vanhempi olisi kiinnostunut itseään noin paljon nuoremmista... Tässä liikutaan nyt kuitenkin aivan eri kymmenluvuilla!

- Minulla oli sama homma. Minulla ei ollut painoa profiilissani, mutta kokovartalovalokuva oli. Sain todella paljon yhteydenottoja miehiltä, jotka etsivät 180 cm pitkää ja 60 kg painavaa, hoikkaa tai pienikokoista tms naista. Omat mitat olivat 170/75. Vastasin aina miehille, mutta kerroin heille lemppaamisen syyn. Yksinkertaisesti kirjoitin - kiitos yhteydenotostasi, mutta en ikävä kyllä mahdu painohaarukkaasi. Hyvää kesän jatkoa ja onnea metsästykseen. Tms...
Siis kuvittelevatko naiset tosissaan, että miltei kaikkien miesten ihannenainen ei ole hoikka ja kaunis ja että muun valitseminen ei olisi tyytymistä parhaaseen saatavilla olevaan vaihtoehtoon?

maanantaina, lokakuuta 22, 2007

Ei isää tai äitiä

'Mom' and 'Dad' banished by California:
"Mom and Dad" as well as "husband and wife" effectively have been banned from California schools under a bill signed by Gov. Arnold Schwarzenegger, who with his signature also ordered public schools to allow boys to use girls restrooms and locker rooms, and vice versa, if they choose.

Analysts have warned that schools across the nation will be impacted by the decision, since textbook publishers must cater to their largest purchaser, which often is California, and they will be unlikely to go to the expense of having a separate edition for other states.

CCF noted that now on a banned list will be any text, reference or teaching aid that portrays marriage as only between a man and woman, materials that say people are born male or female (and not in between), sources that fail to include a variety of transsexual, bisexual and homosexual historical figures, and sex education materials that fail to offer the option of sex changes.

Further, homecoming kings now can be either male or female – as can homecoming queens, and students, whether male or female, must be allowed to use the restroom and locker room corresponding to the sex with which they choose to identify.

It also creates the circumstances where a parent who says marriage is only for a man and a woman in the presence of a lesbian teacher could be convicted of "harassment," and a student who believes people are born either male or female could be reported as a "harasser" by a male teacher who wears women's clothes, CCF said.
Tämän täytyy olla joku huumorisivusto.

sunnuntaina, lokakuuta 21, 2007

Sukupuolittunutta uutisointia

Leila Palmu putkareissun jälkeen: En harkitse avioeroa.
7 Päivää -lehden mukaan Palmu pidätettiin tämän pahoinpideltyä miestään Juhani Palmua. Putkaan Leila joutui lehden mukaan puolisoonsa kohdistuneista väkivaltarikoksista epäiltynä. Kiinniottoa jatkettiin pidätyksellä.

Lapuan kihlakunnan poliisilaitoksen rikoskomisario Sakari Palomäki kertoo 7 Päivää -lehdessä, että pidätykseen päädytään pahoinpitelyasioissa vain, jos minimirangaistus on vähintään vuosi vankeutta.
Kuinka monelta mieheltä kysytään puolison pahoinpitelyn jälkeen, aikooko mies ottaa avioeron?

lauantaina, lokakuuta 20, 2007

Pravdasta löytyy

MARJO VUORIKOSKI:
Palkkasorrosta vapautumaan pyrkivien korkeakoulutettujen naisten vaatiessa täysin oikeutetusti huolenpitotyöstään kunnollista palkkaa on pääministeri Vanhasen ja työnantajajärjestöjen johtajien ilmaisema syvä huolestuneisuus sen seurauksista valtiontaloudelle ollut kuin syyttävä sormi, jolla naiset on pyritty pitämään kiltin tytön roolissa: naisten pitäisi vaieten tyytyä osaansa ja muistaa edelleenkin asettaa muiden tarpeet omiensa edelle.

Lahjakkaat naiset hakeutuvat edelleen naisvaltaisille aloille, joissa heitä odottavat raskas työ, koulutukseen nähden alhainen palkkataso ja heikot uralla etenemismahdollisuudet. Miehiä on kaivattu lisää naisvaltaisille aloille, mutta heitä työt eivät kiinnosta. Syynkin siihen olemme kuulleet lukemattomia kertoja: palkka on miehille liian pieni.

Palkkatasa-arvoa koskeva keskustelu on kiinnostava myös koulutuspoliittisesti. Julkisessa keskustelussa on vuosikaudet revitetty suurin otsikoin "naisvaarasta": huolta on kannettu korkeakoulujen naisistumisesta. Siitä on syntynyt mielikuva kuin kyse olisi jostain uudesta asiasta.

Miesten pidättäytyminen omista palkkatavoitteista naisten hyväksi voisi koitua omaksikin eduksi palkkatasa-arvon edistämisen ohella.
Doctoral dissertation:
Naisten runsaampia paranormaaleja uskomuksia miehiin verrattuna selittivät osittain naisten runsaampi intuitiivinen ajattelu ja vähäisempi analyyttinen ajattelu.

perjantaina, lokakuuta 19, 2007

Koskaan ei äidin syy

Isät luovat uraa ja äitien palkka hiipuu.
Isien pakoilu lastenhoidosta heikentää äitien palkkaa. Tutkijoiden mielestä palkkaeroa on vaikea kaventaa, elleivät isät osallistu nykyistä enemmän lastenhoitoon.

Lasten vaikutusta naisten palkkoihin ovat selvitelleet Palkansaajien tutkimuslaitoksen projektitutkija Jenni Kelokumpu ja Elinkeinoelämän Tutkimuslaitoksen tutkija Sami Napari.

-Suomessa lapsilla on merkittävä negatiivinen vaikutus naisten palkkoihin, he toteavat Palkansaajien tutkimuslaitoksen Talous & Yhteiskunta -lehdessä.

Heidän mielestään sukupuolten välistä palkkaeroa on vaikea kaventaa ilman, että isät ottavat aiempaa suuremman vastuun lastenhoidosta.

Tutkijat ovat tarkastelleet sukupuolten palkkaerojen kehitystä vuosina 1995–2002. Naiset ovat saaneet yleensä 65–85 prosenttia miesten palkoista.

Tänä aikana alle 26-vuotiaiden äitien ja isien palkkaero on ollut yksityisellä puolella suunnilleen sama kuin alle 26-vuotiaiden lapsettomien naisten ja miesten palkkaero.

Sen sijaan 26–40-vuotiaiden äitien ja isien palkkaero on iso verrattuna samanikäisten lapsettomien naisten ja miesten palkkaeroon.

Äitien palkka on tässä ikäryhmässä ollut suunnilleen 70 prosenttia isien palkasta. Sen sijaan lapsettomien naisten palkka on ollut 80–90 prosenttia lapsettomien miesten palkasta.

Yli 40-vuotiaiden sarjassa palkkaero on kaventunut melkoisesti.

Tutkijoiden mukaan äitien palkkaus on heikentynyt vuosien 1995 ja 2002 välillä suhteessa kaikissa ikäryhmissä verrattuna lapsettomien naisten palkkaan.

Tutkijat selittävät äitien heikkoa palkkaa sillä, että lastenhoito vähentää työkokemusta.

Lisäksi heidän mielestään äitien työtaidot voivat ruostua pitkien työkatkosten takia.

He epäilevät myös, että naiset saattavat välttää urakatkosten takia tehtäviä, jotka vaativat paljon koulutusta.

Yksi selitys on, että naiset saattavat itse valita matalapalkkaisia työpaikkoja, joissa perheen ja työn yhteensovittaminen onnistuu parhaiten.
Reluctant breadwinners: Men want more time with the family.
These days men are happy sharing the responsibility - and housework - with their wives or partners, a survey has found.

There's only one problem. The women are dreaming of a man who earns enough money so they can stay at home.

The findings suggest men are willing and able to accept the feminist view of family life - spending less time at work and more at home with the children.

Women, it seems, are the only ones who aren't so keen. And they are not shy about letting their husbands know their views.

Syytösten voima

Feminist 'Justice' at Duke.
The far more powerful ideological force driving this and other miscarriages of justice is institutionalized feminism. There is little indication that white people are being systematically incarcerated on trumped-up accusations of non-existent crimes against blacks. This is precisely what is happening to men (and even some women), both white and black, accused of the “gender” crimes that feminists have turned into a political agenda.
Feminists lack of concern over the harm caused by false rape allegations is evident in the fact that even today.
Jessica Valenti, author of the book Full Frontal Feminism: A Young Woman's Guide to Why Feminism Matters, has criticized the university's prohibition. She explains that for women, "There's power in naming."

She is correct; the protesters have a lot of power. They have the power to destroy an innocent young man's reputation, college life and career.
Men Shouldn't Be Overlooked as Victims of Partner Violence.

torstaina, lokakuuta 18, 2007

Määritelmä

Alempitasoiset miehet ovat miesten seksuaalisen hierarkian alimpana oleva miesten joukko, joilla on vaikeuksia seksuaalisiin naissuhteisiin pääsemisessä. Heillä on vain vähän naisten arvostamia ominaisuuksia tai kykyjä seksuaalisten naissuhteiden hankkimiseksi ja heidän elämäänsä luonnehtivatkin pitkät vastentahtoisen selibaatin jaksot tai täydellinen seksuaalisten naissuhteiden puute.

Kelpaako?

Lenita tiukkana

7 kuoleman syntiä (via Poropoliisi)
Jos naiset eivät käytä nettiä hyväkseen, se jää nörteille. Netti pitää ottaa haltuun, ja niin on jo tapahtumassa.

En yleisestikään käsitä, mikä nuoria naisia pidättelee. Miksi suostua vapaaehtoisesti varjon rooliin? Joskus tekisi mieli potkia nykynuoria perseelle oikein kunnolla. Tietysti oman ja suurten ikäluokkien naisten esimerkki on aika surkea – varsinaista lälläröintiä.

Naisten tulee ottaa itse omat asemansa, mutta välivaiheessa tarvitaan kiintiöitä.

Seksuaalinen häirintä, pornografia ja prostituutio kukoistavat vain yhteiskunnissa, joissa miehet eivät hyväksy naisia itsenäisinä ihmisinä.

Olin taannoin yhdessä tilaisuudessa, jossa miehet valittivat, kuinka heitä kohdellaan nykyisin julkisuudessa törkeästi ja alentuvasti. Kommenttia?

Ne ovat todennäköisesti poikia, joiden on aina annettu ymmärtää, että he ovat lähtökohtaisesti sukupuolensa vuoksi arvokkaampia. Onhan se kauhea järkytys huomata, että nykyisin ei kehutakaan joka päivä ja arvostus pitäisi ansaita.

keskiviikkona, lokakuuta 17, 2007

Miehen euro 70 senttiä

Työelämässä
naisen euro on 80 senttiä. Näin on, jos naisten ja miesten palkkoja verrataan tehtävään katsomatta.

Mutta naisen euro on 96 senttiä, jos puhutaan samasta työstä, samasta koulutuksesta ja samasta kokemuksesta. Siis paperikoneenhoitajan liksa on aivan eri tasoa kuin sairaanhoitajan, mutta samaa työtä tekevän nais- ja miessairaanhoitajan palkkaero on melko pieni.

Toisin ovat asiat julkisissa tulonsiirroissa.

Otetaan vaikka työeläkkeet. Vuonna 2004 suomalaismiehet kuolivat aritmeettisen keskiarvon mukaan 70-vuotiaina ja naiset 79-vuotiaina.

Vaikka miehen kuolivat keskimäärin yhdeksän vuotta nuorempina kuin naiset, he sijoittivat vanhuus- ja perhe-eläkejärjestelmään paljon enemmän kuin naiset. Sijoittamastaan 6,8 miljardista eurosta miehet saivat eläkkeinä 84 prosenttia takaisin. Naisten palautusprosentti 5,5 miljardistaan oli 120.

Sama suhde pätee myös julkisessa sairauden-, terveyden- ja vanhushuollossa. Miehet maksavat veroja eri muodoissa paljon enemmän kuin naiset, mutta heidän hoivaamisensa vie vain 40 prosenttia näistä kuluista.

Mitä vuosi elämästä maksaa?

Jaetaan vuoden 2004 kansantulo suomalaisten elinvuosien määrällä. Elinvuoden arvoksi tulee 23 900 euroa. Jos oletetaan, että naisen ja miehen vuosi elämästä on saman arvoinen, on naisen koko elämä 215 000 euroa arvokkaampi kuin miehen yhdeksän vuotta lyhyempi elämä.

Näitä kerettiläisiä lukuja en ole vetänyt omasta hihastani. Ne ovat Stakesin erikoistutkijan Timo Karjalaisen artikkelista Halpoja ikämiehiä. Se löytyy äskettäin ilmestyneestä Mies vailla tasa-arvoa -kirjasta.

Logiikkaa sosiaali- ja terveysministeriössä

Olutpullon hinta puolittuu:
Sosiaali- ja terveysministeriössä uskotaan, että tarjousoluiden pullohinnat laskevat vuodenvaihteessa vain puoleen nykyisestä. Asiasta kertoo Ylen tv-uutiset.

- Jos esimerkiksi kaljapullon hinta on tällä hetkellä vaikkapa euro ja 10 senttiä tai euron, niin me tulemme näkemään sellaisia tarjouksia ensi vuoden alussa, joissa olutpullojen yksittäiset hinnat ovat jopa 50-60 senttiä kappale, arvioi Sosiaali- ja terveysministeriön hallitussihteeri Ismo Tuominen Ylen tv-uutisten haastattelussa.

Syy oluiden tarjoushintojen putoamiselle on hallituksen alkoholiveron nostoesityksen niukkuus.
Sukupuolten tasa-arvon logiikka ulottuu näköjään muillekin ministeriön osa-alueille.

tiistaina, lokakuuta 16, 2007

Lisää hupia lapsille

Naisten miesvalinnat.

Norjassa kiivas keskustelu päiväkotien seksileikeistä.
"Lapset voivat leikkiä lääkärileikkejä, isä-ja-äiti-leikkejä ja peppuleikkejä. He voivat tanssia alastomina ja onanoida. Ei sitä tule estää", sanoo lastentarhanopettaja Pia Friis."

maanantaina, lokakuuta 15, 2007

Uutisoinnin kukkasia

Johtajaisät hoitavat huonoiten lapsiaan.
Johtajat kieltäytyvät kaikkein eniten lasten hoitoon tarkoitetuista perhevapaista.

Palkansaajien tutkimuslaitoksen tutkimuksen perusteella pääjohtaja- ja johtajaisistä 46 prosenttia jättää perhevapaat käyttämättä. Asiasta kertoo Talous&Yhteiskunta -lehti.

Mustalla listalla seuraavia ovat isät, jotka ovat korkeakouluopettajia: heistä 36,4 prosenttia kieltäytyy perhevapaista.

Muun muassa taidealan asiantuntijoista, viihdetaiteilijoista ja urheilijoista perhevapaat jättää väliin 35,1 prosenttia ja pienyritysten johtajista 32,5 prosenttia.

Kaikkein innokkaimmin perhevapaita käyttävät työväki-isät.
a) Pitäisikö naisia valistaa siitä, että jättäisivät miljonäärijohtajat valitsematta aviomiehiksi ja ottaisivat duunari-ATM:n sen sijaan? b) Se, että johtajalla on palkattuna 5 täysipäivästä lastenhoitajaa ei tietenkään mutta tilannetta mihinkään. c) Eikä se, että johtajan vaimo voi olla kotona lasten kanssa kaiken aikaa. d) Tutkimukset muuten osoittavat, että korkean statuksen miesten lapset elävät pitempään. Missä on duunarin korkea status? e) Työttömät miehethän ovat samalla logiikalla parhaita isiä, mutta jostain syystä naiset eroavat heistä.

Nainen ei mene pelimiehen helppoon

"miehet on niin hyviä tyyppejä kun ne valehtelee"
Pointtina: naiset eivät ole tyhmiä, miehet ovat jos olettavat että kaikki johtuu jostakin taktiikasta. Näin se vain on, ihan oikeasti. Moni nainen näkee hyvinkin kätkettyjen kauniiden puheiden läpi. On loppujen lopuksi kyse vain ihmisistä, joista jopa nanosekunnissa tietää kiinnostaako yhtään.

Mutta se on jotenkin jännä huomata, että vaikka tälläinen "pelimies" tyyppi on ollut nyt pinnalla jo pidemmän aikaa, se edelleen herättää keskustelua. Olikohan se taas jokin vastaisku aikoinaan naisten yhden illan jutuista kirvahtaneena? Että heti kun aletaan puhua neisen oma-aloitteellisuudesta, se koetaan jotenkin miehen maailmaa ja asemaa järkyttävänä, ja sille haetaan vastinetta jolla pönkitetään miehisyys tasapainoon? :) Tällä hetkellä hiipuu tämä äijäily-buumi, jota ennen villiinnyttiin metroseksuaaleista. En tahdo väheksyä, mutta lähinnä tälläiset nopeasti ilmestyneet ja hetkittäin vellovat miehen identiteettikriisit huvittavat, koska naiset ovat (noh, kohtalaisesti ottaen huomioon kaikki syömishäiriöt yms. sairaudet) selviytyneet yleismaailmallisista kauneuspaineista ja naisen roolin muuttumisesta (sadassa vuodessa baariin, äänestämään ja saavutettu edes jonkinlainen yleismaailmallinen arvostus ja ymmärrys tasa-vertaisuudesta miehen rinnalla -you get the point) Ja nyt miehisyys on sellaisessa kriisissä, ettei kyllä yhtään huvita olla mies tässä maailmassa (eli sillä ei nykypäivänä pääse yhtään sen helpommalla kuin naisenakaan)

btw; "kyllä sä voit paremmankin saada" -on yleensä ihan totta. Kukaan nainen ei halua idiottimukavarmaa känniääliötä joka omistaa maailman ja tulee iskemään sinua niinkuin olisi ostamassa jotakin maitopurkkia. Yleensä vielä ikä ja muut ulkonaiset olemukset saavat monen naisen ja naisen kaverin nou-fiilikselle (plus että tämmöiset roikkujat blokkaavat yleensä naisen ja naisen kavereiden muuta aikaa) Ja se on muuten naisten keskistä solidaarisuutta eikä mitään kissatappelua!Joten sen junttiördääjän kannattaa etsiä syitä torjutuksi tulemiselleen ehkä ihan itsestään, eikä yrittää selittää sitä millään "naisten välisillä vallantappeluilla" ! :)
Odotus.

Tulossa.

sunnuntaina, lokakuuta 14, 2007

Tiina Stenius

Mies vailla tasa-arvoa.
Olen ollut hämmästynyt tavasta, jolla Arno Kotron ja Hannu T. Sepposen kirja "Mies vailla tasa-arvoa" on otettu vastaan. Mielestäni kirja on ansainnut asiallisen kohtelun. Pelko siitä, että miehet olisivat ajatumassa tasa-arvottomaan tilaan, on vakavasti pohdittava asia.

Tasa-arvolla on yhteiskunnallisista syistä pitkään tarkoitettu vain naisten tasa-arvoa. Ei naisten historiallinen epätasa-arvo oikeuta epäoikeudenmukaisuuden toteutumista jossakin muualla.

Hämmästynyt olen ollut myös siitä, kuinka muutama itseään arvossa pitävät yhteiskunnallinen vaikuttaja ja tasa-arvon ajaja on julkisesti jopa sanonut, ettei aio edes koskea kirjaan, koska esitetyt kysymykset ja väitteet ovat niin naurettavia.
Rikolliset kuriin.

Miehillä ei niin väliä

Suomi joutuu vastaamaan miesten eläkesyrjinnästä.
Tasa-arvon mallimaa Suomi joutuu hyvin todennäköisesti selittämään EY-tuomioistuimelle miehiä syrjivää tasa-arvolakiaan.

EU:n komissio kehotti kesällä Suomea muuttamaan lakia, mutta Suomi ei aio totella. Komission antama vastausaika on jo umpeutunut.

- Suomen valtio tuskin ryhtyy lakia muuttamaan, sanoo sosiaali- ja terveysministeriön ylijohtaja Tarmo Pukkila.

Kysymys on lisäeläkejärjestelmästä, joka ennen vuotta 1994 tehtiin naisia suosivaksi. Esimerkiksi Yleisradion eläkesäätiön sääntöjen mukaan naiset pääsivät eläkkeelle 60-vuotiaana ja miehet vasta 63-vuotiaana.

lauantaina, lokakuuta 13, 2007

Porttikielto

Sukupuolittuneen väkivallan kielioppia vain naisille.
Naisasialiitto järjestää keskusteluillan, jossa puidaan sitä, miten miesten väkivallasta naisia kohtaan kerrotaan tiedotusvälineissä. Kutsussa mainitaan, että tilaisuuteen on vapaa pääsy, mutta vain naisille. Vs. pääsihteeri Elina Hatakka, pääsevätkö miehet tilaisuuteen edes rahalla?

- Järjestämme yleissivistävää toimintaa nimenomaan naisille, emmekä missään tapauksessa ota rahaa tilaisuuksista. Silloin kun luentomme käsittelevät miehiä tai mieheyttä, esimerkiksi isyyttä tai transsukupuolta, miehet ovat tervetulleita, mutta olemme nimenomaan naisjärjestö.

Eikö tämä ole sukupuolista syrjintää?

- Ei missään nimessä ole sukupuolista syrjintää, EU:kin on suostunut siihen, että kun tavoitteena on edistää tasa-arvoa, tilaisuuksia saa järjestää vain naisille.

Eikö tällainen asia olisi tärkeä saada myös miesten kuuluville, esimerkiksi väkivallasta kirjoittavien toimittajien joukossa on paljon miehiä.

- Tietysti, jos järjestäisimme tilaisuuden toimittajille, yleisestä säännöstä poikettaisiin ja mukaan otettaisiin miehiä. Tämä tilaisuus on kuitenkin järjestetty tavallisille naisille. Monilla heistä on kovasti traumaattisia kokemuksia miehistä ja Unioni toimii heille turvapaikkana.

Miehen huono itsetunto

Nakertavatko vaimon suuremmat tulot miehen itsetuntoa?
Miehiltä kysyttäessä mielipiteet tuntuvat olevan yksimielisiä: moni ilahtuisi, jos naisella olisi paksu lompakko.
Artikkelin kirjoittajalle ei sitten tullut mieleen, että naiset eivät kestä huonosti ansaitsevaa miestä.

Tasa-arvo kieleen

Mies-loppuiset sanat pannaan seksistisinä.
Suomen kielen ylimmäinen asiantuntijaelin Suomen kielen lautakunta aikoo laatia kannanoton sukupuolineutraalin kielenkäytön edistämiseksi. Päätöksen pontimena on kahden kielentutkijan, Kaisa Karppisen ja Mila Engelbergin, "Aloite seksistisen kielenkäytön karsimiseksi".
Saan tasa-arvopalkinnoksi Olkikoirat.

8. Puhu vähemmän - saa enemmän (4/100).

A man's guide to avoiding female psychos.

Why Men Get Paid More Than Women.

perjantaina, lokakuuta 12, 2007

Aiheellinen Nobel

Doris Lessin 87v:lle maailmankuululle kirjailijalle myönnettiin kirjallisuuden Nobel palkinto 2007. Suomeksi hänen teoksiaan on julkaistu parisenkymmentä.
Kotiliesi 24.8.2002.

"Ruoho laulaa teoksellaan 1978 läpimurron tenyt Lessing valittelee pahansuopaisuuden kulttuuri, joka saa voimansa feminismistä ja tähtää miesten alistamiseen.

Maailmankuulun kirjailijan Doris Lessingin puheenvuoro miesten puolesta on saanut feministit takajaloilleen. Nyt kirjailijaa syytetään naisasian kavaltamisesta".

Tappoiko feminismi miehen?

"Feminismin avulla olemme saavuttaneet paljon. Naisilla on nyt lähestulkoon yhtäläiset oikeudet työelämässä samapalkkaisuuden toteuduttua ja etenemismahdollisuuksien avauduttua. Silti emme ole saaneet juuri mitään aikaaan lasten kasvatuksessa. Siitähän todellisessa ennakkoasenteista vapautumisessa on kysymys. -Suurenmoisia älykkäitä ja vaikutusvaltaisia naisia on nyt kaikilla elämänaloilla, mutta mitä tapahtuu miehelle? -Miksi naisten mestyksen tulisi tapahtua heidän kustannuksellaan?

Doris Lessingin mielestä feminismistä on tullut eräänlainen uskonto. Sitä ei voi arvostella leimaantumatta aatteen kavaltajaksi. On tullut aika kysyä keitä ovat miessukupuolta alati soimaavat naiset. Olivat he kuinka typeriä ja sivistymättömiä ja ilkeitä tahansa, heidän sallitaan syyllistää ja tuomita miehiä vaikka nämä olisivat ystävällisiä, valistuneita ja älykkäitä. Kukaan ei esitä vastalausetta. Miehet näyttävät niin alistuneilta, ettei heistä ole puolustautumaan. -Nyt on aika ryhtyä vastarintaan.

Raivoisa sanasota.

Lessing kyseenlaistaa feministt, jotka tuhlaavat energiaansa suuriin sanoihin ja yhdentekeviin julistuksiin. Hänen mielestä liikkeen voimavarat tulisi kohdistaa uusien lakien aikaansaamiseen, etenkin lasten aseman parantamiseksi. Monissa teollisuusmaissa laastenhoito on jäänyt retuperälle tai vähävaraisten yksinhuoltajaäitien ulottumattomiin.

Tyttölasten kohtelu eräissä Aasian ja Afrikan kulttuureiisa on koko ihmiskunnan kannalta räikeä moraalinen vääryys, jonka rinnalla sukupuolten tasa-arvo- ongelmat lännen teollisuusmaissa katoavat miltei olemattomiin.

Reaktioita Lessingin puheeseen ei tarvinnut kauankaan odottaa. Seuraavana päivänä profesori Ryamond Durgnat Kaliforniasta kertoi San Diegon Yliopiston luentosarjasta, jonka lähtökohtana ja otsikkoina on "Kaikki mieht ovat raiskaajia". Jos mustaihoisista tai juutalaisista luennoitaisiin samalla tavalla, yliopiston johto ja opettajat haastettaisiin tuomioistuimeen.

Avoin seksismi sallitaan sen kohdistuessa miehiin. Jos tavoiotteena on tehdä seuraavasta miessukupolvesta vastuuntunnoton, naisia halveksiva ja heitä kohtaan väkivaltainen, tämä on paras tapa saavuttaa se, kirjoitti professori Durgnat.

-Feministien rektio oli oletettu. Pelkkä ajatuskin oikeuksiensa puolesta kamppailevaasta feminismin runtelmasta miessukupuolesta on aikamme vahingollisimpia myyttejä, kirjoittaa Joan Smith ja väittää raiskajienkin slviytyvän rikostensa seurauksista helpommalla kuin koskaaan aikeisemmin historian aikana. -Naisvallan pelko istuu syvällä monissa naisissa, siinä missä miehissäkin.

Hälytyskellot alkavat soida heti, kun vähäisinkin askel kohti tasa-arvoa on otettu. -Ei ole murheellisempaa näkyä, kuin Lessingin kaltainen lahjakas nainen läksyttämässä oma sukupuoltaan. Hän kylvää naisvihan siemeniä ajattelematta seurauksia sisarelleen tai itselleen.

Doris Lessingiä syytetään muutamissa reaktioissa naisasian kavaltamisesta jo 1960 luvulla, kun hän murehti kirjoissaan naisten kaipaamien ja tarvitsemien miehekkäiden ja todellisten miesten katoamista.' Koska hän ei kannattanut Women*s Liberation -liikettä uusfeminismin aktivisteja, todellisten feministien ei tarvitse ottaa häntä vakavasti. Ikoniksi naisliikkeelle hänestä ei koskaan ole ollut".
Women can be as violent as men, says Lessing.

Auta naista menestymään

10 ohjetta tasa-arvoisempaan työelämään.
Tältä sivulta voit tulostaa työpisteesi seinälle 10 ohjetta tasa-arvoisempaan työelämään.
Prostituutio on kiellettyä Koreassa ja laki vuodelta 2004 kovensi rangaistuksia ihmiskaupasta ja parituksesta.
Erityisesti nuoret, opiskelevat naiset etsivät helppoa ja mukavaa osa-aikatyötä, järjestö luonnehti AP:lle.

torstaina, lokakuuta 11, 2007

Erimielisyyksiä apinalaumassa

Markku Soikkeli:
Varsinaisessa esitelmässä totesin vain, että miestutkimuksella
on vaara joutua sovinististen "miestutkijoiden" pelinappulaksi. Esitelmän jälkeen kysyttiin keitä tarkoitin, vastasin että tätä suuntausta edustaa käsittääkseni Sepponen ja Kotron toimittama kirja. Sen kaiken perusteella mitä Kotrosta ja Sepposesta tiedän, samoin kuin kirjaan osallistujista - ja lisäksi sisällöistä näkemieni arvostelujen perusteella - kyse on tosiaankin juuri näistä samaisista "regressiivisen miestutkimuksen" edustajista, joiden intressit lähtevät ns. miesasiasta ja joilla ei ole sen paremmin ymmärrystä kuin kiinnostustakaan gendertutkimuksen suhteen. En kuitenkaan tarkoita, että Sepponen ja Kotro edustaisivat minkäänsortin akateemisia tutkijoita.

Kyllä, kutsuin Miessakkeja apinalaumaksi ja kutsun vastaisuudessakin kunnes ko. järjestö esiintyy julkisuudessa ja julkisissa kannanotoissaan muutenkin kuin alfa-uroksen asemastaan huolestuneina, henkilökohtaisten parisuhdepettymystensä karvautta purkavina ja (sikäli) apinanraivolla esiintyvinä uroksina. Olen ollut PAIKALLA ja nähnyt ja kuullut millä tavoin Miessakit esiintyvät kun puhutaan esimerkiksi tasa-arvosta. Sen koettuaan ei viha moisia sakilaisia kohtaan hevin sammu.

Ei, julkisissa esitelmissä tai papereissa ei olisi syytä nimetä yksittäistä tutkijaa tai järjestöä pelkästään sen perusteella mitä on nähnyt heidän *aiemmin* kirjoittavan tai nimeävän. Pyrin pysyttelemään kaukana myös miestutkimuksen tapahtumista, koska ko. henkilöt ja järjestöt herättävät myös itsessäni sellaista apinamaista raivoa että en tule valikoineeksi sanojani.

Mutta tämän sanon vielä kerran jos ei ole tullut selväksi: Miessakkien kaltaiset järjestöt ovat uhka paitsi mies- ja naistutkimukselle myös kaikelle tasa-arvotyölle. Heidän kanssaan ei pitäisi kenenkään olla tekemisissä eikä tuhlata elämäänsä heidän papereidensa lukemiseen. Arvostan toki jokaista joka käyttää arvokasta aikaansa lukeakseen heidän tekstejänsä SITÄ VARTEN että kykenee laatimaan niistä arvion tai arvostelun ja vastaamaan moisille huutelijoille humanistin sanoin. Itse en siihen pysty.

Ja: ei, en aio tutustua Sepposen & Kotron toimittamaan kirjaan sen paremmin kuin Pasi Malmin kirjoituksiin. Olen nähnyt näiden henkilöiden kirjoituksia ja kuunnellut heidän valheitaan ja provokaatioitaan ihan tarpeeksi tähän ikään mennessä. Pasi Malmin tapausta ei, sinänsä, tarvitse välttämättä käsitellä Miessakkien yhteydessä.
Sampo Syreeni:
Huomasin itsekin postin miestutkimus-listalla. Mielestäni on huomionarvoista, että 1) tutkijoille tarkoitetulle julkiselle listalle lähetetyssä postissa toistetaan ja laajennetaan verbaalista hyökkäystä nimettyjä tahoja, ml. ainakin yksi toinen tutkija, vastaan, 2) postissa ei myöskään ole ensimmäistäkään asia-argumenttia, 3) siinä todetaan että tutkija ei ole vaivautunut käyttämään kritiikissään primaarilähteitä, 4) vaikka on esiintynyt aiheessa julkisessa tilaisuudessa asiantuntijana, 5) ei edes pidä tätä sopimattomana, 6) vaan päin vastoin kehottaa muita liittymään mukaan.

Ainakin luonnontieteen puolella tuollainen lähestymistapa olisi nykyään ammatillinen itsemurha. En myöskään miehenä ole aivan varma, haluaisinko jättää viiteryhmääni koskevaa tutkimusta tuolla tavalla suhtautuvan vaalittavaksi.

Oletko tapettinainen?

6. Tähtiä ja tapettia (2/100):
Kysymys: Naisen iskeminen ryhmästä on vaikeaa koska a) nainen ei halua näyttää helpolta tai edes keskivaikealta ystäviensä silmien edessä, b) naisen kateelliset ystävättäret eivät halua, että yksi saa, jos muut jäävät ilman vai c) ryhmän korkeaotsainen moraalinvartija kokee velvollisuudekseen suojella kohteen kunniaa ja siveyttä kohteen omasta mielipiteestä välittämättä? Oikea vastaus on luonnollisesti kaikki kolme vaihtoehtoa ja luultavasti muutama muukin, joita en ole vielä oivaltanut.

Tärkeintä naisryhmien ryhmädynamiikasta on kuitenkin ymmärtää niin sanottujen tähtien ja tapetin välinen riippuvaisuussuhde. Ryhmän tähden (tähtiä voi olla ryhmässä useampikin, mutta heidän välillään on tiukka arvojärjestys siitä, kuka on päätähti ja ketkä hänen perintöprinsessojaan) tunnistaminen on helppoa, sillä tähti on koko ajan äänessä ja heiluttaa jatkuvasti käsiään.

Jos tähti on laumassaan paikalla, sieltä ei voi iskeä tapettityttöä ilman, että tähti torpedoi yrityksen. Useinmiten tähti tekee tämän ilmoittamalla kuivasti, että Riikalla on poikaystävä.

Tällaista käyttäytymistä kutsutaan naisten väliseksi solidaarisuudeksi. On oleellista tehdä terminä ero miesten väliseen solidaarisuuteen, johon kuuluu esimerkiksi se, että kaverit ovat milloin tahansa valmiita vannomaan käsi drinkkilistan päällä, että kuka tahansa joukosta on todellakin NASAn astronauttikoulutuksessa, jos se vain auttaa miestä pääsemään pesälle.
Miksi naiset torpedoivat toistensa pariutumisen, kun taas miehet vaikka valehtelevat kaverinsa puolesta pariutumisen onnistumiseksi.

keskiviikkona, lokakuuta 10, 2007

Pravda uutisoi

Brittinainen vangittiin suomalaisnaisen murhasta.
Nainen johdatti poliisit autolleen, jonka takapenkiltä löytyi suomalaisnaisen ruumis. Murhasta epäilty on auttanut poliisia tutkimuksissa senkin jälkeen.

Naiset olivat elämänkumppaneita, ja he asuivat Lontoossa. Poliisi epäilee, että kyseessä oli armomurha, sillä suomalaisnainen oli sairastellut jo jonkin aikaa.
Nainenhan ansaisee mitalin. Hän on auttanut sekä poliisia että sairasta partneriaan. Ylipäätään on vaikea uskoa, että lesbo voisi syyllistyä rikokseen.

Tyytyväistä porukkaa

Elinkeinon menettäminen pelottaa thai-hierojia.
Ilta-Sanomat lähti selvittämään asiaa hierojien kannalta. Tavoitteena oli kysyä alan edustajilta, minkälaista työ on, mitä hierojat pitävät rikollisena toimintana sekä miltä tulevaisuus näyttää?

Keskustelu osoitti, että pelko toiminnan jatkumisesta on suuri. Yllättäen hierojat vakuuttivat olevansa tyytyväisiä työhönsä. Tyytymättömyyttä aiheuttavat suomalaisten ennakkoluuloisuus, rasistiset ongelmat sekä paineet alan joutumisesta julkisuuden valokeilaan.

Naiset taas uhreina

Tasa-arvovaltuutetun mielestä hoitajien palkkakiistassa kyse tasa-arvosta.

Thaihieronnan uhrit.
Thainaiset selkeästi pelkäävät. Kolmas nainen antaa haastattelun ovensuusta, mutta ei uskalla avata takalukkoa. Täällä Kalliossa kun voi olla monenlaisia palvelun etsijöitä, yleensä humalaisia, enkä ihmettele vaikka nyrkitkin puhuisivat.

Sisäministeri Anne Holmlund aikoo nyt laittaa thaihierontapaikat kuriin. Rikollisuus rehottaa ja naiset kokevat olevansa pakotettuja myymään seksiä. Mutta kuka pakottaa? Jos olet kielitaidoton, perheväkivallan uhri ja ison lapsilauman kasvattaja, niin mitä sinä tekisit? Suomalainen varmasti menisi ensin sossun luukulle, ennen kuin antaisi suuseksia - puolen tunnin hieronta maksaa 25 euroa.
Minäkin pelkäisin haastatteluja, jos olisin verorikollinen. Antaisin mielelläni naisille suuseksiä pienemmälläkin hinnalla.

Tasa-arvovaltuutettu: Hiustenleikkuun oltava yhtä kallista miehille ja naisille.

tiistaina, lokakuuta 09, 2007

Yritystuki naisille

Halonen vaatii tukea naisyrittäjille:
Presidentti Tarja Halonen vaatii naisyrittäjille enemmän yhteiskunnan tukea.

Elinkeinoelämän Valtuuskunnan tuoreen tutkimuksen mukaan naisen johtama yritys on keskimäärin kymmenen prosenttia kannattavampi kuin yritys, jossa toimitusjohtajana on mies, presidentti sanoi.
Siis mitä ihmettä? Eikö pikemmin miehiä pitäisi tukea, koska heidän yrityksensä ovat huonosti kannattavia?

Feministin logiikkaa

Johanna Kantola ja Johanna Valenius ovat toimittaneet kirjan feministisestä kansainvälisten suhteiden tutkimuksesta.
A: Itse suhtaudun armeijaan lähtökohtaisesti positiivisesti. En kuulu niihin feministeihin, jotka vaativat armeijan lakkauttamista ja pitävät armeijaa naisvihamielisenä instituutiona, jossa opetetaan tappamaan.

B: Armeijan mieskäsitys perustuu ajatukseen heteromiehestä, jota voidaan kouluttaa naisvihamieliseksi.

A: Tilastot puhuvat silti karua kieltään. Suomalaiset miehet ovat väkivallan tekijöitä naisia, lapsia ja miehiä kohtaan. Poliisin tietoon tulleista väkivaltarikoksista yhdeksässä tapauksessa kymmenestä tekijä on mies. Myös 90 prosenttia kotiväkivallan tekijöistä on miehiä.

B: Keskustelussa ja uutisoinnissa oli mielenkiintoista, että taustalla vallitsi vanha olettamus naisten rauhanomaisuudesta. Tämän olettamuksen naisten luontaisesta rauhanomaisuudesta ja miesten aggressiivisuudesta kansainvälisten suhteiden uudempi feministinen tutkimus kyseenalaistaa.

Asiantuntijat vastaavat

Mies kysyy yhden yön jutuista.
Kysymys: Heipä hei, minulla on sellainen pieni ongelma, että haluaisin pokata baarista ihan puhtaasti seksiseuraa yhdeksi yöksi, mutta en ole koskaan aikaisemmin tehnyt niin enkä suoraan sanottuna yhtään tiedä miten pitäisi "toimia", joten ajattelin vähän kysyä vinkkiä arvon cosmoneideiltä.

Vastaus 1: sellanen tosi komee, joku kolmekymppinen mies tuli aika selvän näköisenä sanomaan, että "mä oon katellu sua" (olin huomannu sen) "ja sä oot ihan täydellinen. Mä haluan sua. Lähdetäänkö mun kämpille?" ja se oli sanottu sillä lailla itsevarmasti mutta kohteliaasti, pieni hymy päällä mutta kuitenkin vakavasti. Siinä oli ehkä kyllä se paketti mikä vetos, se minkä näkönen se oli, sen ääni ja charmi. Jos olis yhtään ollu alhaisempi moraali niin olisin menny saman tein, se oli ihana Mutta hyvä siis etten mennyt. Jos joku amisviiksi t-paitajuntti olis sanonu saman umpijurrissa, olisin loukkaantunu noin suorasta puheesta tai nauranu päin naamaa.

Vastaus 2: Mä kerran baarissa juttelin pojan kanssa, mulla oli tarkotuksena nimenomaan viettää vaan yö villisti yhessä, ja ymmärsin kyllä että silläkin oli. Mutta sitten kun se sano sen ääneen, "kai sä siis oot ymmärtäny että mä haluan vaan pelkkää seksiä", niin mua ei kiinnostanu enää tipan tippaa ja sanoin sille että kyllä oon ymmärtäny, ja niin mäkin halusin, mutta enää mua ei kiinnosta, sori vaan ja heippa. Siitä sen ääneen sanomisesta tulee jotenkin juntti ja amis ja säälittävä lutkaolo ja se vähäinenki innostuskuumotus hävis sekunnissa.

Vastaus 3: juota mimmi känniin. ite oon päätyny idioottimaisiin yhden illan juttuihin ainoastaan armottomassa tuubassa.
Ok, pitää ollo joko (1) tosi komea tai (2) juottaa nainen tosi känniin. Mutta miksi naisille ei saa rehellisesti sanoa ääneen haluavansa vain seksiä, vaikka nainenkin haluaisi vain seksiä? Naisethan arvostavat rehellisiä miehiä.

maanantaina, lokakuuta 08, 2007

YTM jyrää

Ville Valon ex-rakas nai murhamiehen.

Rallitähti iski maajussi-Mirkan!
En nyt tiedä, että voiko tässä seurustelusta puhua, mutta ennemmin tapailusta.
Tiivistelmä.

Varokaa sovinistia

Miestutkimus nostaa miehet valokeilaan.
Miten miehissä olisi jotakin niin erikoista suhteessa naisiin tai miesten ylivallassa suhteessa muuhun vallankäyttöön yhteiskunnassa. Vaikea kuvitella miten juuri miehistä kumpuaisi jotakin sellaista että ohhoh, tällaista ei ole ihmisestä ennen tiedettykään, vastasi Ahlbäck.

Miestutkimusta on kritisoitu siitä, että tutkimusten tuloksissa päädytään uusintamaan vallassa olevaa maskuliinisuutta, vaikka tutkimusten aiheet ja metodit poikkeaisivat toisistaan. Silti kriittinen miestutkimus pyrkii lähtökohtaisesti sukupuolten ja muiden sosiaalisten ryhmien väliseen tasa-arvoon.

- Harvassa tieteenalassa teoreettinen lähtökohta on niin vahva, että se ohjaa tutkimuksen lopputulosta, sitä mihin päädytään. Kriittisen miestutkimuksen haaste ja vaiva on siinä, että aineistosta tietyllä tavalla haetaan sitä mikä jo tiedetään, Ahlbäck toteaa.

Alhbäckin mukaan miestutkimuksen pitäisi ryhtyä kertomaan erilaisia maskuliinisuuden ja mieheyden tarinoita. Lääkkeeksi on esitetty myös maskuliinisuuden käsitteen sijaan sukupuoleen keskittymistä.

- Miestutkimuksen asema on erittäin hankala. Se toimii miehiä suosivan systeemin sisällä ja sille tarjoutuu mahdollisuuksia vahvistaa miesten etuoikeutettua asemaa, huolehtii Soilevuo Grønnerød.

- Pelkona on, että uuden polven sovinistit saattavat onnistua sieppaamaan miestutkimuksen välineekseen, vahvistaa kirjallisuudentutkija Markku Soikkeli.
Miestutkimus saa oppikirjan.

sunnuntaina, lokakuuta 07, 2007

Naisia sorretaan

"Kiltit naiset eivät saa mitään":
Tarja Filatov: Tunnettua on myös se, että naisten euro on vain 81 senttiä miesten eurosta.

Mitäpä, jos naiset tekisivät vain 81 prosenttia siitä työstä, jota nykyisin tekevät, koska saavat vain 81 prosenttia miesten palkasta? Moni työpaikka hukkuisi likaan, ravintolassa lautaset jäisivät tyhjiksi, ja kaupoista loppuisi ruoka. Sairaalassa lääkkeet jäisivät jakamatta, matematiikan tunnilla kertotaulu opettamatta, päivähoidossa kurahaalarit pukematta.
Väitöstiedote: Naisen euro on 96 - 97 senttiä.
Naiset saavat samasta työtehtävästä 3-4 prosenttia vähemmän palkkaa kuin miehet, joilla on takanaan samantasoinen koulutus ja yhtä pitkä työkokemus. On syytä muistaa, että tämä ero saattaa selittyä tekijöillä, joita ei tutkimuksessani ole kyetty huomiomaan, toteaa Tomi Kyyrä.

lauantaina, lokakuuta 06, 2007

Naiset ovat perseestä

Mira Karjalainen:
Jos miehet eivät pysty päättämään omista teoistaan vaan ovat täysin viettiensä vietävissä, on heiltä kai sitten otettava äänioikeus pois. Demokraattinen yhteiskunta kun perustuu lähtöoletukselle, että aikuiset ihmiset pystyvät tekemään itsenäisiä päätöksiä.

perjantaina, lokakuuta 05, 2007

Leijonankita

What am I doing wrong?
I'm not from New York. I'm looking to get married to a guy who makes at least half a million a year. I know how that sounds, but keep in mind that a million a year is middle class in New York City, so I don't think I'm overreaching at all.

Are there any guys who make 500K or more on this board? Any wives? Could you send me some tips?

THE ANSWER

I read your posting with great interest and have thought meaningfully about your dilemma. I offer the following analysis Of your predicament.

Firstly, I'm not wasting your time, I qualify as a guy who fits your bill; that is I make more than $500K per year. That said here's how I see it.

Your offer, from the prospective of a guy like me, is plain and simple a crappy business deal. Here's why. Cutting through all the B.S., what you suggest is a simple trade: you bring your looks to the party and I bring my money. Fine, simple. But here's the rub, your looks will fade and my money will likely continue into perpetuity in fact, it is very likely that my income increases but it is an absolute certainty that you won't be getting any more beautiful!

So, in economic terms you are a depreciating asset and I am an earning asset. Not only are you a depreciating asset, your depreciation accelerates! Let me explain, you're 25 now and will likely stay pretty hot for the next 5 years, but less so each year. Then the fade begins in earnest. By 35 stick a fork in you!

So in Wall Street terms, we would call you a trading position, not a buy and hold , hence the rub, marriage. It doesn't make good business sense to "buy you" (which is what you're asking) so I'd rather lease. In case you think I'm being cruel, I would say the following. If my money were to go away, so would you, so when your beauty fades I need an out. It's as simple as that. So a deal that makes sense is dating, not marriage.

Separately, I was taught early in my career about efficient markets. So, I wonder why a girl as "articulate, classy and spectacularly beautiful" as you has been unable to find your sugar daddy. I find it hard to believe that if you are as gorgeous as you say you are that the $500K hasn't found you, if not only for a tryout.

By the way, you could always find a way to make your own money and then we wouldn't need to have this difficult conversation. With all that said, I must say you're going about it the right way but in trading terms this is a classic "pump and dump."

I hope this is helpful, and if you want to enter into some sort of lease, let me know.

Huumoria Pravdasta

Radiofilosofit Jukka Relander ja Tuomas Nevanlinna:
Kysymys:Mihin tarvitaan miesliikettä?

Vastaus: "Suomessa toimii vanhastaan useita miesliikkeitä, kuten kokoomus, sdp, rkp ja keskusta. Järjestöpuolelta löytyy SAK:ta ja EK:ta, taloudesta lisäksi Nordeaa, Yhtyneitä ja Ensoa. Miesliikkeitten moneuteen nähden naisliike alkaa näyttää melko vaatimattomalta.

Uudentyyppisiä, maailman hallitsemisen sijasta vain miehiseen sukupuoleen keskittyviä liikkeitä alkoi syntyä joskus pankkikriisin aikoihin 1990-luvulla. Ajankohta ei ehkä ole sattuma. Nämä uudet liikkeet voidaan jakaa kahteen ryhmään: niihin, joissa pohditaan naisliikkeiden esittämiä kysymyksiä vuoroin itseinhon ja vuoroin itsesäälin vallassa sekä niihin, jotka koettavat tehdä miehistä jonkinlaisen intressiryhmän, jonka täytyisi vahtia etujaan työläisten, kansallisten vähemmistöjen ja verotuksen sortamien suuromistajien tavoin.

Jostain syystä kumpikaan lähestymistapa ei oikein sytytä. Paras miesliike on edelleenkin rautakauppa.

torstaina, lokakuuta 04, 2007

Linkkejä

Half of single mothers 'do not want to work', says report.

Putting Money on the Table.
Ms. Rosenmann said that dating considerably older men helps her avoid innuendos from younger men who feel threatened by her professional success. She said that when she has gone out at night with men her own age and has to turn in early to be fresh for work, they have commented , Oh, Anna’s an adult, she has a real job.

So as not to flaunt her own salary, Lori Weiss, a 29-year-old lawyer in Manhattan, has found herself clipping price tags off expensive clothes she buys on shopping binges, or hiding shopping bags in the closet just so men she was dating would not see them lying around and feel threatened by her spending power.

A lot of guys don’t want to admit they have a problem with it, she said, referring to income disparity. They don’t want to be ‘that guy.’ But I think it’s ingrained.

She said one boyfriend wasn’t too comfortable with me paying for things on dates, so to make him feel better, she would surrender to his wishes. The two would just “stay home and cook, or just get something cheap, she said. We’d skip a movie.

Virallinen miesnäkökulma tasa-arvoon

Miehet ja tasa-arvopolitiikka (pdf):
Pääministeri Matti Vanhasen hallituksen ohjelmassa todetaan, että tasa-arvopoliittiset kysymykset arvioidaan myös miesnäkökulmasta. Tässä asiakirjassa on arvioitu miesten ja sukupuolten välistä tasa-arvoa yleisellä tasolla. Teema on Suomessa uusi, eikä vastaavaa yleisesitystä ole aiemmin tehty.

Naisten aseman parantaminen on tasa-arvopolitiikassa keskeisempi tavoite kuin miesten aseman parantaminen, jolloin huomion kiinnittäminen miehiin, esimerkiksi erilaisten toimenpiteiden valmistelu, ei saa heikentää naisten asemaa.

Aihealueessa ei lopulta ole kyse sen kummallisemmasta asiasta, kuin että otetaan miehetkin huomioon tehtäessä tasa-arvopolitiikkaa. Esimerkiksi tasa-arvokysymyksenä pidetty prostituutiotarkoituksessa harjoitettu ihmiskauppa edellyttää prostituution asiakkuutta. Asiakkaista merkittävä valtaosa on miehiä Vastaavasti kotitöiden nykyistä tasaisempi jakautuminen edellyttäisi miesten kotitöistä kantaman vastuun lisääntymistä.

Miehiä ja tasa-arvoa käsittelevässä taustakirjallisuudessa tasa-arvon edistyminen on pääosin samaistettu naisten aseman paranemiseen. Kirjallisuudessa on useimmiten mainittu miesten hyötyvän naisten aseman paranemisesta ja parantamisyrityksistä neljällä tavoin yleisen hyvän periaatteen, tasa-arvon, edistymisen kautta, tehokkaamman, oikeudenmukaisemman ja paremmin toimivan yhteiskunnan muodossa, miehille läheisten naisten elämänlaadun kohoamisen kautta ja henkilökohtaisen hyödyn kautta.

Yhteiskunta, jossa naiset voivat toteuttaa potentiaaliaan siinä missä miehetkin, käyttää paremmin kaikkia inhimillisiä resurssejaan kuin yhteiskunta, jossa jotkut tehtävät on käytännössä varattu miehille. Tämä on yksi perusteluista, joita erilaisille erityisesti naisten osuutta eri yhteyksissä turvaamaan tarkoitetuille kiintiöperiaatteille on esitetty.

Kolmannen hyödyn kohdalla miehille läheisillä naisilla tarkoitetaan kaikkia niitä naisia, joista miehet välittävät ja jotka ovat osa heidän elämäänsä. Näiden naisten tasa-arvoinen ja oikeudenmukainen kohtelu hyödyttää miehiä. Esimerkiksi yhteiskunta, jossa omaan tyttäreen ei kohdistu syrjintää tai fyysistä, seksuaalista tai henkistä väkivaltaa on miehelle parempi vaihtoehto, kuin yhteiskunta, jossa näin tapahtuu.

Miesten toisiin miehiin kohdistama väkivalta ja syrjintä perustuu usein osaltaan tai täysin siihen, että uhri ei täytä jotain miehisyyden normia, kuten esimerkiksi heteroseksuaalisuutta.

Neljänneksi, monet miehet kokevat toisten miesten taholta ei-toivottua painetta epätasa-arvoiseen käyttäytymiseen, erityisesti suhteessa naisiin. Tasa-arvoa arvostavassa yhteiskunnassa vertaisryhmän paine epätasa-arvoiseen käyttäytymiseen on pienempi.

Toisena syynä, miksi miehet tarvitsevat tasa-arvoa on naisten aseman parantamiseksi tehtyjen toimenpiteiden miehille tuoma hyöty.

Joissakin yhteyksissä miesten asema on naisten asemaa huonompi ja osaan näistä tilanteista voi liittyä sukupuolten välisiä tasa-arvo ongelmia kuten syrjintää sukupuolen perusteella. Tässä asiakirjassa ei tarkemmin käsitellä tai otetaan kantaa siihen, millä ehdoilla ero naisten ja miesten tilanteissa on samalla myös tasa-arvo-ongelma, eikä asiakirjassa ei ole varsinaista miesten tasa-arvo-ongelmien listaa.

Miesten tasa-arvo-ongelmat saattaisivat liittyä esimerkiksi terveyteen tai terveyspalveluihin, syrjäytymiseen ja sen ehkäisyyn sekä joihinkin perheeseen liittyviin alueisiin, kuten avioeroihin ja huoltajuuden määräytymiseen. Syrjäytyminen ei kuitenkaan edellytä syrjintää eikä heikommassa asemassa oleminen automaattisesti tarkoita, että kyseessä olisi tasa-arvo-ongelma.

Miehiin kohdistuvat tasa-arvopoliittiset toimenpiteet eivät vaikutuksiltaan saa huonontaa naisten asemaa. Sukupuolten välisen tasa-arvon yleinen tilanne edellyttää, että kaikilla sukupuolten välistä tasa-arvoa lisäävillä toimenpiteillä on myönteinen tai neutraali vaikutus naisten asemaan.
Hienoa, että viralliset tahot huomioivat miesten tasa-arvo-ongelmat.

keskiviikkona, lokakuuta 03, 2007

Sinkkuus naisten ongelma

Onko sinkkuus vain naisten pulma?
Monta kertaa olen miettinyt että onko niin, että esimerkiksi täällä pääkaupunkiseudulla ei oikein kysyntä ja tarjonta kohtaa, siis miesten ja naisten suhteen. Miten se tuntuukin siltä, että miehet eivät valita näistä samoista ongelmista? Onko niin että he eivät näitä koekaan? Jos mies on kolmekymppinen, menestyvä ja hyvännäköinen, niin hän on automaattisesti sinkku omasta halustaan. Eli siis tässä maassa nyt vaan on liikaa koulutettuja ja hyvännäköisiä naisia, jotka eivät löydä itselleen “vertaista” puolisoaan - ainakaan omasta mielestään. Vai olenko aivan väärässä?

Realistinen tavoite

Haaste!
Minun nimeni on Teppo M ja tämä on minun projektiplogini. Olen 37-vuotias mies ja olen maannut aikuisen elämäni aikana yhteensä kolmen naisen kanssa.

Löimme siis vetoa. 10 000€ siitä, pystynkö naimaan sataa eri naista vuoden aikana. En suostunut ehdotukseen videoida akteja salaa, mutta lupasin raportoida jokaisen yksittäisen suorituksen tätä tarkoitusta varten erikseen avaamaani blogiin.
0/100 Suunnittelmia ja uusi auto.
Valinnan perusteena käytetään yleisesti kahta erilaista lähestymistapaa: 1) kenen kanssa makaisin mieluiten tai 2) kuka antaa todennäköisimmin. Valintaa vaikeuttaa se, että nämä kaksi perustetta ovat yleensä keskenään selvästi ristiriitaisia. Se ei pane joka valkkaa sanoo vanha kansa, mutta luulen ettei ruoansulatuselimistöni kestäisi sitä, että naisin vuoden aikana sadan suomen helpoimman kapakkaruusun kanssa.

Minulla on siis ongelma, jota on yksinkertaisinta kuvata joukko-opillisesti. Kenen kanssa makaisin on funktio kaikkien naisten joukosta NAISET haluttavien naisten joukkoon PANTAVAT, kun taas Kuka makaisi kanssani on funktio kaikkien naisten joukosta NAISET halukkaitten naisten joukkoon ANTAVAT. Iskun kohteeksi olisi siis valittava joku alkio näiden kahden joukon leikkausjoukosta (joukko jonka alkiot kuuluvat sekä joukkoon ANTAVAT että joukkoon PANTAVAT). Valitettavan usein leikkausjoukko on ollut tyhjä joukko NULL.

Perinteinen tapa kasvattaa leikkausjoukkoa on ottaa lisää viinaa, mikä toimenpide kasvattaa tehokkaasti PANTAVAT joukon kokoa, mutta valitettavasti samaan aikaan pienentää yhtä nopeasti joukkoa ANTAVAT. Hätätilanteessa voisi ajatella iskevänsä naisen melko selvinpäin ANTAVAT joukosta ja juoda hänet sitten PANTAVAT joukkoon juuri ennen varsinaista seksuaalista kontaktia, mutta tätä menetelmää voi tosiaan suositella vain viimeisessä hädässä käytettäväksi. On nimitäin kyseenalaista kuuluko nainen silloin siihen osajoukkoon joukosta NAISET, joiden vierestä on valmis aamulla heräämään.
2/100 Havaintoja savannilta
Joskus kuulee väitettävän, että miehet haluavat ”vain sitä yhtä”. Ilmeisesti tällä tarkoitetaan sitä, että miehet haluavat päästä sänkyyn. Paino lauseessa on sanalla vain, joten oleellisempaa kuin se, mitä miehet haluavat, tuntuu olevan se, mitä he eivät halua. Nainen antaisi kyllä mielellään sitä yhtä kunhan saa vastineeksi kaikenlaista muuta. Onko siis yhtä oikein sanoa, että naiset haluavat ”vain sitä kaikkea muuta”? Tämä ”muuta” tarkoittaisi kai sitten omakotitaloa tai vähintään rivarinpätkää, 1,8:a lasta, koiraa, farmaria ja lähes koko valtakuntaa (miehen puoli valtakuntaa kun kutistuu tosielämässä yleensä autotallin perältä varattuun omaan soppeen, jota mies saa hallita oman mielensä mukaan).

Jos henkilö A haluaa vain jotain yhtä ja henkilö B haluaa kaikkea muuta, niin toinen osaa priorisoida ja harjoittaa kohtuutta. Toinen ei. Kumpi siis todellisuudessa on eettisesti paremmalla tiellä?

maanantaina, lokakuuta 01, 2007

Syytön

Vesa Keskinen ei saa raiskaussyytettä.

Naisjärjestöt paheksuvat Vesa Keskisen lehdille antamia lausuntoja.
Naisasialiiton pääsihteeri Leena Ruusuvuori, Marttaliiton toiminnanjohtaja Merja Merasto, ja Nytkikiksen (Naisjärjestöt yhteistyössä) pääsihteeri Tanja Auvinen paheksivat kyläkauppias Vesa Keskisen lausuntoja raiskausepäilystä.

Pisimmälle menee Ruusuvuori, joka, jopa toivoo etteivät järkevät ihmiset enää ostaisi kyläkauppias Keksiesen kaupasta, yöpyisi hänen hotellissaan, eivätkä käyttäisi hänen markkinoimaa potenssilääkettä.

Nainen maksaa

Putting Money on the Table.

‘Miranda complex’ hits US women.

Hide your wallets, lest you never date again.