maanantaina, elokuuta 31, 2009

Arkipäivän seksismiä

Blogin lukijalta:
- Kun ohikulkeva mies katsoo ikkunasta sisään ja näkee alastoman naisen, mies on syyllinen salakatseluun. Kun ohikulkeva nainen katsoo ikkunasta sisään ja näkee alastoman miehen, mies on syyllinen itsensäpaljasteluun.

- Kun mies harjoittaa itsetyydytystä, hän on säälittävä runkkari. Kun nainen harjoittaa itsetyydytystä, hän on "sinut seksuaalisuutensa kanssa".

- Kun nainen ostaa (apteekista) dildon, on kyse "seksuaaliterveydestä". Kun mies ostaa pumpattavan seksilelun nuhjuisesta pornokaupasta, mies on luuseri.

- Kun mies läpsäisee naista kasvoille, kyseessä on lievä pahoinpitely. Kun nainen läpsäisee miestä kasvoille, kyseessä ei ole lievä pahoinpitely vaan viihdettä.

- Kun miesopettaja himoitsee lähes alaikäistä oppilastaan, mies on pedofiili. Kun naisopettaja himoitsee lähes alaikäistä oppilastaan, on kyse "Aikuisen Naisen Rakkauden Kaipuusta".

- Kun naisalokkaille maksetaan erilliskorvausta kuukautishygieniaan, miesalokkaille ei makseta sitä parrankasvusta koituviin kustannuksiin. (selitys on kuulemma, että se JO sisältyy päivärahaan)

- Kun mies katsoo toisen miehen persettä, katse on luonteeltaan homoseksuaalinen. Kun nainen katsoo toisen naisen persettä, katse on luonteeltaan neutraali.

- Jos naiset käyttävät yhteiskunnan sosiaali- ja terveyspalveluja 1,5 euroa jokaista miehen yhtä euroa kohden, miksei erotusta peritä "naisverona"? (vrt. Ruotsissa ehdotettuun "miesveroon", jota perustellaan mm. parisuhdeväkivallan harjoittamisesta koituneista kuluista)

- Jos miehiltä saa - pelkän sukupuolensa perusteella - periä korkeammat vakuutusmaksut kuin naisilta, miksei naisilta saa periä korkeampia hintoja parturi-kampaamoissa?

Pieni humoristinen tarina Aapeli A.N. Tifeminististä

Iloista tasa-arvoa kaikille
Jos naisasia eli feminismi kerran on iloinen ja ihqu asia, jota ei tarvitse niin kauhean vakavasti ottaa, niin tästä ei voi kuin vetää näin naisnäkökulmasta ilahduttavan johtopäätöksen, että suomalaisilla naisilla on asiat todella hyvin.

Jos tyttövauvan ympärileikkaus olisi sallittua ja poikavauvan ei, jos tytöt jäisivät koulutuksessa poikien jalkoihin, jos nuorilla naisilla teetettäisiin pakkotyötä ja nuorilla miehillä ei, jos naissukupuolta vaadittaisiin kokemaan kollektiivista syyllisyyttä muutamien naisten teoista, jos naiset saisivat samasta rikoksesta pidemmän tuomion kuin miehet, jos terveydenhuollon määrärahat suunnattaisiin enemmän miesten hyväksi, jos perheessä päätösvalta olisi enemmän miehellä, jos eron sattuessa lapset määrättäisiin ensisijaisesti isälle ja jos naiset olisivat syrjäytyneempi, masentuneempi, enemmän itsemurhia tekevä sukupuoli -- niin, ehkä silloin feminismi ei olisikaan ihanan pirtsakka lifestyle-harrastus, josta voi höpötellä feministiystävien kera vohvelikahvilassa.

Silloin pyrkimys tasa-arvoon luultavasti olisi naisille varsin vakava asia.

Tuon voi vaikka kehystää seinälle.

Pidä mies tyynenä - toimi näin

Yökerhoviihde jyllää

Yökerhoviihde jyllää naisten uusissa liikuntalajeissa

YLE Areena: Epäkorrektia, Tuomas Enbuske!: Ulkonäkö on sisäistä kauneutta tärkeämpää!

Yhteenmuutto ja asumiskustannusten jako

Time Gets a Little Right and Much Wrong about Marriage in America

sunnuntaina, elokuuta 30, 2009

Vanhempainvapaajärjestelmä

Mikä tyttöjä riivaa?

Fay Weldon's call for women to stop nagging men about picking up their socks is an example of yet another feminist going soft in later life

Sukupuolipoliisi nosti feministien testostereonitasoa

Ministeri Hyssälä asetti työryhmän uudistamaan vanhempainvapaajärjestelmää

Pelastaako "blondi ja söpö" -kortti?

HS: Vaalean naisen taakka
Julkkistoimittaja Sunniva Strömnes syrjäytettiin Papperin päätoimittajan paikalta yhden työpäivän jälkeen. Nyt häntä kiinnostaisi työ YK:ssa.

"Olen kohdannut paljon ennakkoluuloja", sanoo toimittaja Sunniva Strömnes, "koska olen blondi ja söpönnäköinen."

Hän teki työtä yhden täyden työpäivän. Sen jälkeen hänen ei enää annettu jatkaa.

Jos ennakkoasenteilla oli osuutta erimielisyyksiin, niin ainakin Strömnes on antanut paljon aineksia jyrkkiin mielipiteisiin itsestään. Opiskeluaikoina hän poseerasi paljastavissa kuvissa Seiskan tähtityttönä. Kun Strömnes työskenteli Seiskan toimittajana, yksi hänen työkeikoistaan suuntautui Tukholmaan julkkisten tissibileisiin. Reportaasissa Strömnes esiintyi itsekin kuvissa näyttävässä alusasussa. "Se oli työtehtävä, enkä suostu häpeämään niitä kuvia. Minulla on nätti vartalo."

Nyt Strömnes on työtön työnhakija. Hän pelkää maineensa menneen niin, ettei saa enää töitä mediasta. Strömnes on vilkuillut työpaikkoja valtionhallinnosta ja järjestöistä. Häntä kiehtoisi työ vaikkapa jossain YK:n alaisessa järjestössä. "Tasa-arvoasiat kiinnostavat. Olisi todella hienoa päästä esimerkiksi edistämään naisten asiaa."

HS: Vanhasen perheveromalli sai kannattajia
Pääministeri Matti Vanhanen (kesk) on jälleen kerran esittänyt perheverotukseen palaamista. Puolisoiden erillisverotukseen siirryttiin Suomessa 1970-luvulla.

Vanhasen mallissa veroprosentin saisi määritellä laskemalla vanhempien tulot yhteen ja jakamalla ne kahdella, jos perheessä on alle 3-vuotiaita lapsia.

Tämä keventäisi verotusta etenkin perheissä, joissa toinen vanhempi ansaitsee selvästi enemmän kuin toinen. Perheverotus olisi vapaavalintainen, ei kaikille pakollinen.

Veroasiantuntijat yleensä vastustavat perheveroa, koska se ei välttämättä kohdistuisi hyvin tuen tarvitsijoihin.

Malli hyödyttäisi suurten tuloerojen pariskuntia, esimerkiksi johtajaa, jolla on kotirouva, mutta ei välttämättä kahta pienituloista. Usein suora sosiaalietuus perheille toimisi tehokkaammin. Silti Kuuskoski kannattaa veroetuja perheille.
YTM:n tukeminen onkin varsin tarpeellista.

HS: Tyttöjen ja naisten väkivalta on aikamme kipeä kysymys
Yhteiskunnassamme on herätty näkemään tärkeä aihe, tyttöjen ja naisten väkivaltaisuus. Se on aivan liian vaiettu perhe- ja lähisuhdeväkivallan muoto.

Tasa-arvokysymys on myös se, että naisen väkivaltaisen käyttäytymisen kohteena olevat miehet ja lapset sekä itse naiset väkivallan tekijöinä saavat apua. Tämän edellytyksenä on kuitenkin naisen väkivallan näkyväksi tekeminen ja sen tabun murtaminen.

On vastuun aikaan heräämisen hetki. Väkivalta on aina poliittinen, yhteiskunnallinen ja rakenteellinen kysymys. On rakenteellista väkivaltaa, jos ei haluta nähdä eikä panostaa lähisuhde- ja perheväkivallan ennaltaehkäisyyn niin, että myös väkivallan tekijät tulevat autetuiksi – sukupuolesta riippumatta.

BRITT-MARIE PERHEENTUPA psykoterapeutti, KATJA ILOLA toiminnanjohtaja, MARJO-RIITTA KARHUNEN Demeter-työntekijä, Maria Akatemia

lauantaina, elokuuta 29, 2009

Onko feminismi on iloinen asia?

Feminismi on iloinen sana! ja Fiksu, filmaattinen ja feministi
Minulle feminismi on iloinen asia, positiivinen voimavara ja selkeä kannanotto tasa-arvon puolesta. Kyse ei ole miesten alistamisesta tai naisten ylivallan tavoittelusta, vaan yksinkertaisesti inhimilliseen tasa-arvoon pyrkimisestä. Siitä, että kaikkia kohdellaan ihmisinä. Toiset kutsuvat sitä tasa-arvon kannattamiseksi, toiset feminismiksi. Minulle ne ovat synonyymeja, ja minusta jokainen fiksu ihminen on feministi.

Vaimoa ei voi raiskata

Pelastakaa lapset varoittaa vanhempia lasten kuvien jakelusta netissä
Kommentteja - Minä en oikein ymmärrä, miten valokuvaa voi käyttää sillä lailla väärin, että se vahingoittaa kohdettaan. Erityisesti, jos valokuvattu henkilö tai kukaan hänen lähipiiristään ei tiedä että kuva on joutunut "vääriin käsiin" tai "väärään käyttöön"

- Yhteiskunnassamme on mm. kouluja, katuja, päiväkoteja, uimahalleja, jne. joissa lapsia liikkuu käytännössä vapaasti katseltavina! Miksei tästä varoiteta missään? Miksei puhuta siitä, että kadulla jokainen vastaantulija voi olla pedofiili, murhaaja, sotarikollinen tai muuten vaan epäilyttävä? Eikö olisi korkea aika kieltää aitojen lasten liikkuminen julkisilla paikoilla kokonaan?

- Tuntuu olevan ihan hyväksyttävää taikauskoinen suhtautuminen valokuviin - jos valokuvaa sattuisikin joku promillen murto-osa sen katsojista väärinkäyttämään, niin onko siitä suoranaista haittaa valokuvassa esiintyvälle?

Estetiikan ja perverssiyden välinen ero

perjantaina, elokuuta 28, 2009

Marianne Hester tutkii

Women three times more likely to be arrested for domestic violence

Tutkimuksen tuloksiin on tosin syytä suhtautua varauksin

Feminismistä

Monen roolin Meriläinen
- Miehilläkin on sukupuoli ja myös heillä oltava tasa-arvo, Meriläinen sanoo.
Feministejä luullaan usein vain naisten puolustajiksi. Historiallisesti naisten asema ollut miehiä huonompi, joten Meriläisen mielestä on ymmärrettävää, että feministit ovat ajaneet naisten oikeuksia.
- Naista on pidetty alempiarvoisena ja vähäisempänä. Tästä asemasta on ollut pitkä matka ponnistettavaksi siihen, että voidaan puhua miesten oikeuksista.

Vihreä feminismi

Feminismistä ja kaupunkitilasta

Virkkunen: Naiskiintiöt yhä tarpeen politiikassa

Turun Sanomien tuore kakkospäätoimittaja Riitta Monto astuu maskuliinisen median johtoon. Leivotaanko hänestä imagoa kiillottava kiintiönainen?
Toimitusjohtaja Ketonen ei ole koskaan aiemmin saanut yhtä suuria aplodeja tekemästään päätoimittajavalinnasta kuin nyt.

Turun Sanomat on siis astunut 2000-luvulle ja valinnut johtoonsa naisen. Silti suurimpien sanomalehtien vastaavat päätoimittajat ovat edelleen kaikki miehiä.

torstaina, elokuuta 27, 2009

Tasa-arvon asialla

Kevät Nousiainen tasa-arvon asialla
”Huomion kiinnittyminen miesten kokemiin ongelmiin ei ole uusi piirre suomalaisessa tasa-arvokeskustelussa. Miesten ongelmia kuten lyhyempi elinikä, alkoholinkäyttö, yliedustus rikoksista tuomituista, on nostettu esiin 1970-luvulta saakka. Nyt uutta on sen sijaan se, että uudet syrjintäperusteet ja miesten epäanalyyttisesti syrjinnäksi tulkittu huono-osaisuus asetetaan jonkinlaisten ”syrjintäolympialaisten” hengessä naisiin kohdistuvan tasa-arvopolitiikan vastapainoksi. Meille on syntynyt suurempi syrjintätietoisuus, mutta se ei ole lisännyt kykyä analysoida syrjinnän ja syrjäytymisen suhteita tai arvioida minkälaisia keinoja eriarvoisuuden poistamiseen kannattaa käyttää”.

Vihreä lanka sensuroi keskustelua feminismistä

Naiset tasa-arvoistuvat

Despite feminists' reputation, and contra my own individual reputation cultivated over five years of public opinion-making as a blogger, I am not a man-hater.

One in four boys fails writing test for seven-year-old pupils

Naisten humalajuominen on lisääntynyt rajusti

keskiviikkona, elokuuta 26, 2009

Parisuhteen tasapaino

Esimies on yhä mies

Parisuhteen tasapaino koetuksella

Aiheen vierestä: Neljä joutunut sairaalaan syötyään valkokärpässientä ja Eläinoikeusjärjestö: loppu kissanäyttelyille
–On väärin laittaa eläimiä paremmuusjärjestykseen ihmisten kauneusihanteiden perusteella. Sekarotuisen löytökissan kuuluisi olla yhtä arvokas tunteva yksilö kuin kilpailuissa menestynyt rotukissa. Näin ei kuitenkaan ole. Samaan aikaan kun löytökissoja jätetään oman onnensa nojaan, maksetaan rotukissojen pennuista satoja euroja, Kannisto kritisoi.

–Jo lemmikinpitoon on suhtauduttava kriittisesti. Se alistaa eläimen ihmisen maailmaan, vaikka eläimelle olisikin tarjolla myös lajityypillistä toimintaa.

Feministit heräilevät

Suomessa naisliike ja feministinen diskurssi ovat ajautuneet umpikujaan.
Feministinen liike on keskittynyt taistelemaan Suomessa kuluneet viime vuodet niin kutsuttua "uutta miesliikettä" vastaan. Vasta noin vajaa kaksi vuotta sitten joukko äänekkäitä miehiä julisti antifeminismin sanomaa lähes kaikilla julkisilla foorumeilla. Nämä tahot kokivat suomalaisen tasa-arvokeskustelun olevan liian feministisesti värittynyttä ja täten jopa myrkyttynyttä. Koska siitä puuttui miesten näkökulma! Feministithän eivät voineet tätä näkökulmaa keskusteluun tuoda. Miesliikkeen tehtävä oli tuoda tätä "miesnäkökulmaa". Vuosi sitten näille ajatuksille oli runsaasti kysyntää. Miesasioiden asiantuntijoita haluttiin puhumaan ajankohtaisiin keskusteluohjelmiin, jossa tittelinä pelkkä sosiologi riitti usein takaamaan sen, että kävi yhteiskunnallisten (ja tietysti sukupuoleen liittyvien) asioiden asiantuntijasta.

Uusi mieliike keskittyi "miesnäkökulman" esiin tuomiseen, koska se oli heidän mielestään kadoksissa. Lisää miehiä varhaiskasvatukseen ja sosiaalihuoltoon. Kyllähän palvelut siitä paranisivat ja tasa-arvo ennen kaikkea. Arvatenkin "uuden miesliikkeen" analyysi ei ollut kovin johdonmukaista tai kriittistä. Sukupuolen tarkastelu rajautui oman sukupuolen asioiden puolustamiseen. Historiallisesti naisliike on tehnyt näin jo ensimmäisestä aallosta lähtien 1800-luvun lopulta. Kriittiseen analyysiin päästiin kuitenkin sitä mukaa kun naistutkimus (sukupuolentutkimus) saavutti pohjaa akateemisena oppiaineena ja tutkimusta alettiin tehdä aktiivisemmin. Toisen aallon feministinen liike tiedosti sukupuolen olemassaolon rajoittavana kategoriana. Sukupuoleen suhtauduttiin jo tuolloin kriittisesti, mutta suuntautuminen oli kuitenkin vahvasti "naiserityinen". Sanoisin edelleen, että tälle oli kelvolliset perustelut. "Jäniksenkorvien" käyttäminen tekstissä tekee tästä vaahtoamisesta melko turhaa. Syö uskottavuutta. Tosin, mitä sellaista, voisi kysyä.

Tämä niin kutsuttu "uusi miesliike" (hyvin löyhästi määriteltynä) ei kuitenkaan ole mitään sukua toisen aallon radikaalifeminismille saati kriittiselle miestutkimukselle, jolta liikkeen sen sijaan olisi hyödyllistä ottaa vaikutteita. Feministinen liike on ollut kriittinen pidempään, mutta suuntautuminen on ollut naisia koskettavien epäkohtien käsittelemisessä ja esiin nostamisessa. Viimeisten kymmenen vuoden aikana keskustelu on avautunut Suomessakin kriittisempään suuntaan ja rajoittavana tekijänä on nähty kollektiivisesti sukupuoli eikä niinkään se onko ihminen mies, nainen vai jotain muuta.

Suomalainen feministinen liike joutui kuitenkin varpailleen "uuden miesliikkeen" taannoisen aggressiivisen hyökkäyksen ansiosta. Asiattomat häiriköt melusivat milloin milläkin foorumilla lietsomassa feminismivihaa. Allekirjoitan tämän, en minäkään olisi jaksanut moisia epäanalyyttisia keuhkoamisia kuunnella tai lukea. Aina niihin vain törmäsi eikä niistä voinut olla harmistumatta tai pahoittamatta mieltään.

Voiko mies olla feministi?
mm. Facebookissa vaateet naisjärjestöjen tuen lakkauttamisesta pyörivät “tasa-arvoisten” miesten huulilla, koska naisjärjestöjen tuki on kuulema epätasa-arvoista - että puolueiden tai Vihreiden naisjärjestö olisi tarpeeton tai epätasa-arvoinen. Seuraavaksi varmaan vaaditaan kaikkien naisjärjestöjen, mm. Naisasialiitto Unionin ja NYTKISin lakkauttamista samaan vedoten. Sekö on sitten tasa-arvoa, että vaaditaan naisjärjestöjen lakkauttamista? Minusta se kuulostaa nimenomaan naisasian ajamisen kieltämiseltä, syrjinnältä ja epätasa-arvolta.
Epätasa-arvoista on se, että puolueiden naisjärjestöille on varattu - myös naisten dominoimassa Vihreissä - 12% rahoituksesta. Eli dominoivalle naisenemmistölle annetaan "vähemmistötukea".

Mopin varressa on edelleen nainen

Uusiutuuko keski-ikäisten miesten kiirastuli?

tiistaina, elokuuta 25, 2009

Hyvä parisuhdeväkivallan tutkimus

Kommenttiosastolla on vängätty Jeff Hearnin väkivaltatutkimusten pätevyydestä.

Aiheesta kiinnostuneiden kannattaa lukea seuraava artikkeli:

Venla Salmi: Kohti monimuotoista parisuhdeväkivallan tutkimusta. Oikeus-lehti 2009.PDF

Feminismi on uskonto

HS Esa Mäkinen: Feminismi uskonto vihreille naisille
Mies ei voi olla feministi, sanoo vihreiden naisjärjestön pääsihteeri Sirpa Hertell puolueen lehdessä Vihreässä langassa. Syy on Hertellin mukaan se, että aate on sukupuolisidonnainen.

Hohhoijaa. Feministinä sitä toivoisi, että näistä 1960-luvun juoksuhaudoista olisi jo päästy.

Jos mies ei voi olla feministi, miten on homojen ja lesbojen laita? Entä transseksuaalien?

Kun nainen vaihtaa sukupuolta mieheksi, ilmeisesti hän menettää kyvyn olla feministi. Samaan tapaan naiseksi muuttuva mies saavuttaa feminismin, ilmeisesti sillä hetkellä kun munat napsastaan pois. Ulokkeettomuus on siis eräänlainen feminismin sine qua non.

Edelleen: vihreiden periaateohjelmaan on kirjattu, että yksi puolueen arvoista on vihreä feminismi. Tarkoittaako tämä siis, että mies ei voi olla vihreä?

Jos katsoo puolueen ministereitä, puheenjohtajia ja kansanedustajien enemmistöä, niin kyllähän tämä pitää paikkansa.

Naissukupuolen vaatimus tekee feminismistä uskonnon: sitä ei voi enää perustella järjellä, vaan jollain syntymässä annetulla.

Muissa puolueissa on naisjärjestöjä, koska miesten vallalle pitää saada vastavoimaa. Vihreät on feministinen puolue, jota naiset hallitsevat.

Mikä siis on naisjärjestön tehtävä? Suoremmin sanottuna: minkälaiset ihmiset hakeutuvat naisten puolueessa erilliseen naisjärjestöön?

Ainakin ne, jotka haluavat saada osansa Vihreiden naisten jäsenilleen jakamasta vaalituesta.

Perinteisesti vähemmistöjä on voitu suojella kiintiöillä. Enemmistökiintiöt ovat ihan uudenlainen ajatus.

Sirpa Hertell (2007):
Vihreät Naiset saivat puoluehallituksen päätöksellä naisrahaa enemmän kuin valtioneuvoston päätös edellytti. Hallitusneuvotteluissa sovittu 12 prosenttia ulotettiin koskemaan koko puoluetukea, ei vain puoluetuen korotusta.

- Paikallistoiminnan kehittäminen ja laajentaminen on rahankäytön ykköskohde. Saimme myös palkattua toimistoon ensimmäistä kertaa toisen työntekijän, järjestösihteerin, mikä on ollut aivan loistava juttu, sanoo pääsihteeri Sirpa Hertell.

Naisten tavoitteena on jäsenmäärän kasvattaminen vuosittain 15-20 prosentilla. Nyt jäseniä on lähes 400 ja paikallisyhdistyksiä seitsemän.

- Totta kai meilläkin puolueessa on heitä, miehiä ja naisia,joiden mielestä naisilla on jo kaikkea ja ihan tarpeeksi, mutta se on aika pieni ja hajanainen “äijäkööri”.

Myynti kannattaa – paitsi jos olet nainen

Naisen arvo pelikentällä

Naiset ensin

Why I LOVE Feminism
I’ve said this before: I think marriage & suppressing women were meant to benefit beta men. They’re a way to keep women financially dependent on them, a way for them to control women, and a way to keep women from going out and fucking who they really want to fuck whenever they want.

What I can’t understand, is why would any attractive man be against feminism and the rights of women. If you really look at it, if you’re an attractive guy, you only benefit from feminism. And below, you’ll see a few of the ways in which you’ll benefit if you’re an alpha male that most women go for and want to fuck.

Roissy: Jealousy

Boys get better grades at all-boys schools: study

Naiset (ja lapset) ensin

maanantaina, elokuuta 24, 2009

Iines Ankka

Viron korkeakoulut naisistuvat kovaa vauhtia

Miesten oikeudet

Ammattien sukupuolijako tasa-arvon este


Iines Ankan pahuus
Älyttömän monessa tarinassa Iines pistää Akua päihin jos jonkinmoisella astalolla käsilaukusta pesäpallomailaan. Saadaan perheen pienimmillekkin taottua päähän, että kyseessä on lähinnä huvittava juttu, jonka voi unohtaa asialle naureskelun jälkeen. Olisi helvetin mielenkiintoista nähdä miten kansa reagoisi kun Aku täräyttäisi käsilaukkupommituksen jälkeen Iinekseltä umpiot tummiksi.

Iines on kunnon huora, pyörittää kahta miestä ja valintakriteereinä toimii monesti kummalla on hienompi auto tai liput paremmalle risteilylle. Myös aivan helvetin mustasukkainen tapaus, vaikka itse vähän väliä "deittailee" jonkin herkän runoilijan tai karskin voimailijan kanssa.

Jos metsään haluat mennä nyt, niin...

Gurley Brown hallitsee miehet

Gurley Brown opetti, että miehistä pitää ottaa ilo – ja raha – irti. Niin hän oli itsekin tehnyt.

Avioliitto terveellisempää miehelle kuin tupakasta luopuminen

Focus on girls' exam success masks deeper concerns

Girls are getting more like boys in terms of their behavior and their attitudes about sex.

Woman Pleads Guilty to Sex with a Child, but She's the Victim

Tästä äiti varoitti
Loppujen lopuksi Anna Kontula edustaa hyvin pitkälti samanlaista näkemystä kuin minä, mutta ero meidän kahden välillä on se, että Kontula kutsuu itseään feministiksi, kun minä taas itseäni vapauden ja tasa-arvon kannattajaksi. Mikä saa Kontulan nimittämään itseään feministiksi, kun läpi kirjan kirjoittaja tuo esille valtavirtafeminismin tekopyhyyttä ja kaksinaamaisuutta ja sitä, kuinka hän itse poikeaa näistä ihmisistä. Onko kyse tavasta? Olihan Kontulan äitikin feministi. Vai onko kyse syyllisyydestä, jonka avulla feministit luovat paineita olla feministi?

sunnuntaina, elokuuta 23, 2009

Pojat jäävät peräkammariin

HS: Monikulttuuriset huoltoriidat päätyvät usein yksinhuoltajuuteen
Vuosina 2005–2006 monikulttuuriset huoltoriidat päätyivät 46 prosentissa tapauksia äidin yksinhuoltajuuteen. Isä puolestaan sai yksinhuoltajuuden kahdessa prosentissa tapauksia.

Teinitytöt nyrkit pystyssä

Nuoret jäävät yhä useammin kotinurkkiin asumaan
Yksi syy muuttohalukkuuden sukupuolieroihin saattaa olla se, että naiset aloittavat parisuhteen nuorempina kuin miehet. Miehet puolestaan jäävät maaseudulla helpommin jatkamaan kotitilaansa. Esimerkiksi eteläpohjalaisista 22-vuotiaista miehistä puolet ja naisista 35 prosenttia asui vanhempiensa luona vuonna 2007.

A feminist definition of sexual assault
"Sexual assault is more than forcible rape. Any strategy which is designed to eliminate rejection or overcome someone's reluctance or indecision or non-participation or which reduces the other person's options is a strategy of sexual assault."

Teekkarin ongelmat

Rahasta naineet

Vastentahtoinen selibaatti

Teekkarille nainen

Gender has no place on the sporting agenda

lauantaina, elokuuta 22, 2009

Jeff Hearn lisää pökköä

Jeff Hearn (21.8.2009): "Perheväkivalta" ja kysymys "sukupuolten (a)symmetriasta"
Ymmärrettäessä väkivaltaa ja sen prosesseja, tyypillisin aikuisten väkivallan muoto perheiden, kotitalouksien, yhdessä asuvien ja intiimien ihmissuhteiden piirissä on miesten väkivalta naisia ja lapsia kohtaan. Miehet tekevät suurimman osan lähisuhdeväkivallasta, etenkin suunnitellun, jatketun, vakavan, fyysisesti vahingoittavan, ei itsepuolustukseksi tai kostoksi tehdyn, seksuaalisen ja monipuolisen väkivallan. Termi "miesten väkivalta tuntemiaan naisia kohtaan" kuvaa tarkemmin miesten väkivaltaa vaimoja, tyttöystäviä, naispuolisia kumppaneita, äitejä, naispuolisia perheenjäseniä, entisiä kumppaneita, läheisiä naisystäviä naapureita ja tuttavia kohtaan. Väkivallan nimeäminen etupäässä miesten alueeksi on tärkeää, kun kehitetään toimintaperiaatteita ja niiden käytännön toteutuksia.

Miesten "perheväkivalta" sisältää myös miesten väkivallan lapsia kohtaan. Miesten väkivallan yhteydet heidän tuntemiinsa naisiin ovat moninaiset. Esimerkiksi, miesten väkivaltaan naisia ja äitejä kohtaan saattaa liittyä väkivaltaa näiden lapsia kohtaan, samaan tai eri aikaan. Väkivallan todistaminen, vanhempien tekemänä tai heitä kohtaan voi myös olla pelottavaa ja vahingollista lapsille. Lasten pahoinpitelyä voidaan käyttää keinona naisia vastaan tai lapsia voidaan käyttää hyväksi, jotta päästään pahoinpitelemään naisia.

Samaan aikaan miehet saattavat kohdella väkivaltaisesti toisia tuntemiaan miehiä perheissä, kotitalouksissa ja lähisuhteissa. Esimerkiksi aikuiset miehet isiään tai päinvastoin, tai miehet homosuhteissa toisiaan. Kun ottaa huomioon kuinka paljon lainsäädäntötoimet, toimintaohjelmat ja palvelut keskittyvät heterosuhteisiin, "perheväkivalta" homosuhteissa saattaa olla aliraportoitua.

Väkivaltaan liittyy sukupuolinen epäsymmetria ja 90% kaikesta väkivallasta (julkisessa tilassa, kodissa ja sen liepeillä sekä läheisissä suhteissa) tekevät miehet.

Me naiset nalkutamme miehet hengiltä (mainio kirjoitus!)

Miehiin kohdistuva väkivalta on arkista

HS: Pojan on vaikea puuttua tyttöystävänsä väkivaltaisuuteen
Väestöliiton Poikien puhelimessa on huomattu oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen (HS 20. 8.) esiin nostama tyttöjen väkivaltaisuus poikia kohtaan.

Valitettavasti nuoret miehet tuntuvat kokevan, että miesten miehiin kohdistaman väkivalta on normaalia ja hyväksyttyä. Sen sijaan nuorten naisten poikaystäviinsä kohdistama väkivalta on vaiettu ja odottamaton tabu, johon pojat eivät osaa eivätkä uskalla reagoida mitenkään.

Nuoret miehet saavat puhua Poikien puhelimessa luottamuksellisesti omalla kielellään. Vuonna 2009 käydyissä keskusteluissa he kertoivat kokemuksistaan, asenteistaan ja peloistaan väkivaltaa kohtaan.

Keskusteluissa miehiin kohdistuva väkivalta on tavallista, jopa arkista. Pojat ovat tottuneet siihen että miesten kesken on olemassa väkivallan uhka. Tämä on selvästi useimpien soittajien mielestä väärin, mutta myös tosiasia, jonka kanssa he ovat oppineet tulemaan toimeen.

Naisiin kohdistettu väkivalta on sen sijaan poikien ja nuorten miesten mielestä kiellettyä ja häpeällistä. Vuosikymmeniä jatkuneiden kampanjoiden viesti on sisäistetty: nuoret miehet tuomitsevat naisiin kohdistuvan väkivallan järjestelmällisesti.

Naisten miehiin kohdistama väkivalta on puolestaan miehille arka aihe. Siihen on vaikea reagoida, eikä siitä voi oikein missään puhua.

Nuoret miehet ovat tottuneet siihen, etteivät kerro heihin kohdistuvasta väkivallasta.

Puheluissa pojat ihmettelevät sitä, että tytöt tuntuvan voivan käyttää väkivaltaa ilman jälkiseuraamuksia ja tietävän sen. Pojat kertovat tyttöjen käyttävän väkivaltaa myös muita tyttöjä kohtaan yhä useammin. Asiasta puhuvat pojat ovat neuvottoman ja epätoivoisen oloisia.

Niin lähisuhdeväkivaltakampanjoiden kuin yleisen aggressiokasvatuksenkin painopisteen siirtäminen koskemaan vahvemmin myös tyttöjä ja naisia olisi ratkaisu tähän pahenevaan ongelmaan.

JOONAS KEKKONEN Poikien puhelimen palvelukehittäjä, SAMULI KOISO-KANTTILA johtava asiantuntija Väestöliitto

Taas kerran feministeistä ja raiskauksista

Little Girls, College Guys -- and Nervous Parents

Fewer male teachers are in K-12 classrooms in Illinois

perjantaina, elokuuta 21, 2009

Jeff Hearn

Jeff Hearn sai Miehen työn
Hearn on ollut perustamassa Suomessa Profeministimiehet -kansalaisjärjestöä sekä ollut käynnistämässä naisiin kohdistuvan väkivallan vastaista White Ribbon -kampanjaa.
White Ribbon:
Parisuhdeväkivallasta valtaosa on miesten tekemää; Suomessa vuoden aikana tehdyistä n. 285000 parisuhdeväkivallan tapauksista n 90.2 % ovat miesten ja 9.8 % naisten tekemiä (osa tästä 9.8 % luultavasti puolustustarkoituksessa).

“Miksi suomalaiset miehet ovat niin väkivaltaisia? Onko väkivaltaisuus osa suomalaisen miehen identiteettiä?” Vastaaja professori Jeff Hearn, Svenska handelshögskolan:
Vaikuttaa kuitenkin siltä, että miehet harjoittavat Suomessa fyysistä väkivaltaa ainakin yhtä paljon ja todennäköisesti enemmän kuin monien EU-maiden ja muiden ”läntisen” Euroopan maiden miehet.

Miesten väkivalta johtuu monista erilaisista syistä, jotka ovat samanlaisia Suomessa kuin muuallakin maailmassa: miehet päättävät käyttää voimaa naisia vastaan ja kontrolloida naisia sekä välttelevät omaa vastuutaan. Miesten väkivalta-alttiuden jatkuminen Suomessa saattaa johtua osin myös siitä, ettei miesten väkivallan torjumista ole pidetty tasa-arvopolitiikan keskeisenä osana.

Jeff Hearn: A CRISIS IN MASCULINITY, OR NEW AGENDAS FOR MEN?
As will already be apparent from the previous discussion, it is not possible to make a strict separation between men’s sexuality and men’s violence, in this society at least. A lot of what men do needs to be re-labelled as violence. This would include, child abuse, child sexual abuse, domestic violence, rioting, crime, policing, soldiering, wars, football hooliganism, public disorder. It might seem hard to talk about crime and violence without talking about men, and yet this has been done quite successfully for a long time

Ja todellisuus: IS-keskustelu: Tyttöjen väkivalta yllättää? Kyselytutkimuksen mukaan tytöt turvautuvat väkivaltaan seurustelusuhteissa poikia useammin.

Miehen paikka
Jeff Hearn ei ole mikään miesten tasa-arvon ajaja, vaan profeministi ja kriittinen miestutkija eli pseudotieteellinen miesten syyllistäjä.

Jeff Hearnin suurin saavutus on siis akateemisen feminismin eli naistutkimuksen teorioihin pohjaavan kriittisen miestutkimuksen pseudotieteellisen propagandan levittäminen.

Myös vuonna 2002 palkinto meni kriittisen miestutkimuksen edistäjälle, Arto Jokiselle. Vuonna 2003 palkinto taas meni SETA:n Jussi Nissiselle joka soti työllään patriarkaalisia perhe- ja sukupuolikäsityksiä ja heteronormatiivisuutta vastaan. Vastaavasti myös vuonna 2004 palkinto meni ohjaaja-kirjailija Reko Lundanille, joka teoksillaan toi esille miesten naisiin kohdistamaa väkivaltaa. Vuonna 2008 palkinto meni sisäasiainministeriön poliisitarkastaja Mikko Lampikoskelle, koska tämä tutki etenkin naisiin kohdistuvaa väkivaltaa, prostituutiota ja naiskauppaa.

Ollakseen mies ja tehdäkseen miehen työn, on miehen siis syyllistettävä itseään ja/tai tehtävä töitä naisasian eteen.

Miehen työ palkinnon saaja: Suomalainen mies hakkaa, nainen on uhri

Caster Semenya

Women’s 800m gold medallist to undergo sex test ja Sex-Determination Testing in Track and Field ja Caster Semenya's sex in doubt, as reports of sex testing and potential disqualification surface

HS: Tytölläkö on lupa lyödä?
Nuoret tytöt lyövät tutkimuksen mukaan kumppaniaan useammin kuin pojat. Uutinen sai aikaan vilkkaan keskustelun verkossa.

Miessukupuolen edustajia on tylytetty aiheetta naisten alistamisesta joillakin Canthin aikaisilla hokemilla, vaikka itse olen todellisuuden nähnyt aina ihan päinvastaisena. Tämänkin me kaikki jo tiesimme, mutta tästä ei ole saanut puhua ääneen.
NAMIROHM

Väkivalta on aina tuomittavaa, oli sen aiheuttajana tyttö tai poika, nainen tai mies.
FEMAKKO

Törkeää HS:n (miesvaltaiselta?) toimitukselta ohjata uutisoinnillaan huomiota pois miesten naisiin kohdistamasta väkivallasta. Miten tyttöjen kenties leikkimieliset läpsäisyt ovat verrattavissa miesten tekemiin pahoinpitelyihin, jotka johtavat usein vakaviin vammoihin, joskus jopa kuolemaan? Minä kun luulin, että tasa-arvo olisi Suomessa jo sillä tasolla, ettei tällaisia uutisia tarvitsisi lukea.
MIRJAMI

Tässäpä Mirjami kätevästi toikin esille, miksi asiat ovat näin. Naiset eivät tunne tekevänsä mitään väärää lyödessään. Kukaanhan ei täällä ole miesten tekemiä pahoinpitelyitä puolustellut. Naisten tekemät "läpsimiset" eivät muutu hyväksyttäviksi sillä, että miehet tekevät väärin.
PASI

Kihlattuni on ainakin kaksi tai kolme kertaa lyönyt minua, vähäisellä voimalla toki, mutta kuitenkin. Silti hän on ymmärtänyt tehneensä jotain väärää vasta, kun olen huomauttanut häntä asiasta. Ilmeisesti nainen heikompana ajattelee, ettei hänen lyöntinsä satuta. Mutta kuten sanotaan, (pienenkin) fyysisen väkivallan jättämä henkinen kolhu on se kaikista pahin.

PAHOINPIDELTY(KÖ?)

En tiedä, onko se väkivaltaa, jos heittää härskin läpän ja saa kiitokseksi avarista [avokämmenlyönti]. Mielestäni se on vain herttaista. Kyllä miehen pitää vähän leikkimielistä rankaisua kestää valittamatta.

Nyky-Suomesta puuttuvat kunnon miehiset roolimallit. Kaikki tuntuvat haluavan, että pojista kasvatetaan äidin helmoissa kilttejä, helliä ja välittäviä pikkupoikia eikä terveen itsetunnon omaavia, henkisesti vahvoja ja määrätietoisia miehiä.

Ei ihme, että tytöt näyttävät kaapin paikan ja tekevät, mitä tahtovat, jos mies (poika) koko ajan pelkää, että sanoessaan eriävän mielipiteen nainen (tyttö) jättää hänet.
MIES

Entäs jos nainen heittää "härskin läpän" ja kiitokseksi pesäpallomailasta? Onko sekin herttaista? Vai kenties maskuliinista?
VANDERVAART

Vai voisiko kuitenkin olla niin, että tytöiltä puuttuvat naiselliset roolimallit? Jalkoväliin potkiva, härskejä kirosanoja heittelevä nykynainen ei sitä oikein ole.

Fyysinen koskemattomuus kuuluu niin miehelle kuin naisellekin.
JANNE

Samalla kun monet nykypojista uskaltavat puhua tunteistaan, ovat avoimia, herkkiä ja välittömiä, moni tytöistä on omaksunut kovemman, perinteisen miehisen mallin. Yläkoululaisista tytöistä moni puhuu rivoja, kehuskelee viikonlopun ryyppy- ja panoreissuilla ja esittää kovaa. Tässä on tapahtunut selkeä muutos. Varmasti eräs syy löytyy yhteiskunnan naisvihamielisyydestä. Ainoa tapa pärjätä on olla ns. hyvä jätkä, kun ajan kauneusihanteisiin ei millään mahdu, eikä perinteistä naisellisuutta arvosteta.
YLÄKOULUN OPE

Toivon miehiä mukaan tasa-arvokeskusteluun, kun pelkästään naisten kesken juttu väkisinkin vinoutuu tavalla tai toisella.
CINDERELLA

Väitösuutiset: Äitiyteen voi liittyä epärealistisia odotuksia
- Äidiksi tuloa voidaan pitää naisen elämän yhtenä käännekohtana.
- Syntyvä vauva mullistaa niin naisen arkea, tärkeimpiä ihmissuhteita kuin omaa identiteettiä monin eri tavoin.
- Äitiyteen liittyy monia ristiriitoja.
- Vastuuseen lapsesta sisältyy arjessa monia jopa vastakkaisia tunteita.
- Myös parisuhde ja muut läheiset ihmissuhteet muuttuvat äidiksi tultaessa.
- Äitiys ei ole luonnollista, itsestään selvää ja kaikille naisille samanlaista, vaan äidiksi tulo on yksilöllinen oppimisprosessi
- Vauvatkaan eivät ole samanlaisia.

Taas tiede eteni aimo harppauksen.

Feminismi

torstaina, elokuuta 20, 2009

Miehen työ

Jeff Hearn sai Miehen työn
Hearn on ollut perustamassa Suomessa Profeministimiehet -kansalaisjärjestöä sekä ollut käynnistämässä naisiin kohdistuvan väkivallan vastaista White Ribbon -kampanjaa.

Väkivaltautuminen ja väärä voimautuminen

Kuinka monta ”Arskaa” kuolee ensi talvena?

Tytöt hakkaavat useammin

Tytöt lyövät useammin kuin pojat seurustelukumppaneitaan
Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen tutkimuksessa yhdeksän prosenttia pojista ja kaksi prosenttia tytöistä ilmoitti nykyisen seurustelukumppaninsa lyöneen tai potkineen häntä.

Keskustelu
- Nykynuorten kanssa työskentelevänä olen huomannut jo jokin aika sitten, että sukupuolten käyttäytyminen on alle 20-vuotiassa lähentynyt paljon toisiaan. Samalla kun monet nykypojista uskaltavat puhua tunteistaan, ovat avoimia, herkkiä ja välittömiä, moni tytöistä taas on omaksunut kovemman, perinteisen miehisen mallin. Yläkoululaisista tytöistä moni puhuu rivoja, kehuskelee viikonlopun ryyppy- ja panoreissuilla ja esittää kovaa. Tässä on tapahtunut selkeä muutos. En osaa sanoa mistä se johtuu, mutta varmasti eräs syy löytyy yhteiskunnan naisvihamielisyydestä. Ainoa tapa pärjätä on olla ns. hyvä jätkä, kun ajan kauneusihanteisiin ei millään mahdu, eikä perinteistä naisellisuutta arvosteta.

- Meillä jotenkin kehutaan ja ihannoidaan, jos nainen osaa olla ronskisti ja laittaa miehen ruotuun loukkaavastikin puhuen. Toisaalta nainen halveksii miestä joka taipuu hänen käskyihinsä.

- Suomalainen nainen on tunnetusti välivaltainen. Kyseessä on kansallinen, ehkä suorastaan geneettinen erityispiirre.

- Olipa lipsahdus Hesarilta tämän tutkimuksen uutisointi. Lehden feministisen agendan mukaisesti uutinen olisi pitänyt joko kokonaan vaieta tai sitten otsikoida se tyyliin "Tytöt joutuvat väkivallan kohteeksi jo seurusteluvaiheessa".

- Nainen ei tunne tekevänsä mitään väärää lyödessään miestä. Kihlattuni on ainakin kaksi tai kolme kertaa lyönyt minua, vähäisellä voimalla toki, mutta kuitenkin. Silti hän on ymmärtänyt tehneensä jotain väärää vasta, kun olen huomauttanut häntä asiasta.

- Törkeää HS:n (miesvaltaiselta?) toimitukselta ohjata uutisoinnillaan huomiota pois miesten naisiin kohdistamasta väkivallasta. Miten tyttöjen kenties leikkimieliset läpsäisyt ovat verrattavissa miesten tekemiin pahoinpitelyihin, jotka johtavat usein vakaviin vammoihin, joskus jopa kuolemaan? Minä kun luulin, että tasa-arvo olisi Suomessa jo sillä tasolla ettei tällaisia uutisia tarvitsisi lukea. Taisin olla väärässä.

Three drunk women chased and viciously assaulted a man they wrongly believed had wolf-whistled at them.

Pia Puu Oksanen työskentelee naisten oikeuksien asiantuntijana Amnesty Internationalin Suomen osasto ry:ssä.
- Eilettäin kuulin tuoreimman arvion sisäasiainministeriössä: sen mukaan yksi kolmesta lähisuhdeväkivallan uhrista on maahanmuuttaja.

Väkivallan vastaisessa työssä toimivien tuntuma kuitenkin on, että erityinen riskiryhmä parisuhdeväkivallan kohteeksi joutumisen suhteen ovat avioliittomuuttajina Suomeen tulleet naiset. Tällöin pahoinpitelijä on tyypillisesti suomalainen aviomies, tai entinen aviomies.

Yhteiskunta-analyysiä


The Roissysphere and its moral and intellectual objectives: a proposed manifesto


George Sodini and the contract between the sexes

Yhteiskunnallisen keskustelun seksuaalitabu

Misandry more insidious by far

keskiviikkona, elokuuta 19, 2009

tiistaina, elokuuta 18, 2009

Feminismi ei tuo onnea?

You've got what you want, girls, stop whining: Has feminism made women unhappy? (well THIS certainly will)
One woman commentator perfectly expressed the problem illustrated by this report, explaining: 'It's almost as if, in some ways, we got it all and then found out it wasn't quite exactly what we wanted.'

Women watch men strip for fun. Men watch women for darker reasons. For women, it has nothing to do with sex. For men, it is about power.
Feministit sahaavat itseään jalkaan

Ruotsalaissyyttäjälle vaaditaan eroa kohua herättäneestä raiskauslausunnosta

Jokainen mies on potentiaalinen pedofiili?


Three theories of female sexual attraction


Tulvasta ja Anne Moilasesta
Inhottavaa, että Vihreä Lanka oli päästänyt Anne Moilasen taas herjaamaan nimellä mainittuja henkilöitä. Onneksi hän ei tällä kertaa kehottanut kyseisten ihmisten ampumiseen toisin kuin Tulvassa viime vuonna.

Olisi toivonut, että Vihreät pysyisivät erossa tällaisesta pahuudesta. Mutta ilmeisesti puolue ja lehti ovat feministien otteessa.

Do-it-yourself DNA test kits ready to go on sale in chemists

Miehetkin hakevat tasa-arvoa
Tasa-arvoasiain neuvottelukunta jakaa torstaina Miehen työ -palkinnon. Aiemmin palkinto on jaettu vain miehille, jotka ovat tehneet työtä miesten hyväksi. – Viime vuonna palkittavaa esittävä miesjaosto päätti, että palkinto voidaan antaa myös naiselle.

Markkinatalous maailmankatsomuksena
Rehellisyyden nimissä täytyy kuitenkin myöntää, ettei Stubb ole markkinauskossaan yksin. Päinvastoin, samanlaisia tahattomia ja tahallisiakin uskontunnustuksia on tarjolla pilvin pimein.

Alkuvuodesta samassa hengessä, joskin täysin eri aiheesta, provosoi kirjailija ja runoilija Timo Hännikäinen.

Omakohtaisesta seksin puutteesta syntyneen Ilman-nimisen pamfletin kirjoittanut Hännikäinen kertoi lukuisissa medioissa, että määräisi 18-30-vuotiaat naiset työskentelemään prostituoituina valtion ylläpitämissä ilotaloissa.

Hännikäinen näki päänavauksessaan sosiaalisen kanssakäymisen kilpailuna, johon osallistuvat yksilöt kamppailevat jokamiehenoikeudestaan seksiin.

Samoilla linjoilla jo ennen Hännikäistä oli myös sosiologi Henry Laasanen, joka kirjoitti kirjan Naisten seksuaalinen valta. Laasaselle avioliitto on laillista prostituutiota, jossa vaimot vaihtavat seksin kiertoteitse aviomiestensä rahoihin.

Sekä Laasanen että Hännikäinen näkevät ihmisten kohtaamisen markkinoina, jossa kaiken voi määritellä rahalla tai tavarana.

Laasasen, Hännikäisen ja Stubbin ajatuksissa on yksi merkittävä yhteneväisyys. Niissä haiskahtavat taloususkovaisen uusliberalistiset arvot, jossa mitä tahansa voi arvottaa bisnesnäkökulmasta.
Ennätysmäärä virheitä yhdessä kirjoituksessa.

maanantaina, elokuuta 17, 2009

Vihreät kohti tasa-arvoa?

Vihreissä taistellaan feminismistä
Myös keväällä perustettu vihreä miesliike haluaa vaikuttaa käsitteiden määrittelyyn.

”Miesliikkeen edustajana haluan puuttua siihen, jos miehistä maalaillaan kovin kielteistä kuvaa. Joissakin yhteyksissä tuntuu, että naisliikkeen mieskuva on jämähtänyt menneille vuosikymmenille”, sanoo vihreän miesliikkeen puheenjohtaja Jukka Relander.

Hänen mukaansa tasa-arvopapereiden mies on turhan usein aggressiivinen ja sotaisa, vaikka suurin osa vihreistä miehistä hoitaa kotia ja lapsia siinä missä naisetkin.

Toinen miesliikkeen missio on saada miehiä puolueen johtoon.

”Vihreän liikkeen sisällä pahimmat tasa-arvo-ongelmat on jo naisten kannalta voitettu. Puolueen johdossa on hyvin vähän miehiä, ja olisi hyvä, jos heidän määränsä kasvaa.”

Onko tarpeen, että puoleen sisällä on näin monta tasa-arvoa ajavaa liikettä?

Jukka Relanderin mukaan miesliikkeen olemassaolo on käytännön kysymys, sillä Vihreät naiset eivät hyväksy miehiä jäsenikseen.

”Jos tasa-arvokysymystä hoitaisivat vain vihreät naiset, miehet eivät voisi osallistua asioiden käsittelyyn ollenkaan.”

Vihreiden naisten pääsihteerin Sirpa Hertellin mielestä miehet eivät voi olla feministejä, sillä aate on sukupuolisidonnainen.

”On hyvä, että tasa-arvoasioita pohditaan omista lähtökohdista käsin. Toivon, ettei enää haeta vastakkainasetteluja. Kyllä naisliike myöntää, että miehilläkin on tasa-arvo-ongelmia, esimerkiksi huoltajuus- ja terveysasiat.”

Vihreät naiset saavat vuosittain 12 prosenttia puoluetuesta. Summalla muun muassa tuetaan vihreiden naisehdokkaita vaaleissa. Kunnallisvaaleissa kukin naisehdokas sai tukea noin 142 euroa.

Hertell ei näe ongelmaa siinä, että naisehdokkaita tuetaan puolueessa, jossa miesten on vaikeampi ponnistaa politiikkaan.

”Noudatamme hallituksen päätöstä käyttää raha naistoimintaan. Maailmanlaajuisesti naiset eivät millään lailla ole tasa-arvoisia ja naisia on yhä vähän politiikan huipulla."

Ymmärsinkö oikein: vihreiden miesten asemaa puolueen sisällä ei tarvitse tasa-arvoistaa, koska maailmanlaajuisesti naiset eivät ole tasa-arvoisia?

Kasvi: Tasa-arvon kilpakenttä
Kommentti: Mahtava oivallus että ”Moni suomalainen joutuu harrastuksissa, urheilussa ja työelämässä edelleen piilottamaan todellisen seksuaalisen identiteettinsä”! Minä en missään tapauksessa halua että kukaan paljastelee seksuaalisesti sen paremmin elimiään, taipumuksiaan sen paremmin kuin identiteettiään ”harrastuksissa”, ”urheilussa” tai ”työpaikalla”. Mitä ego-exhibitionismiä! Ihan totta- maksaako joku teille vihreille tuollaisesta, vai onko se pelkää laskelmoitua sarasvuolaista ”huomiotaloutta”?

Women’s Shelters

Why Women’s Shelters Are Hotbeds of Misandry
Instead of making divorce conflicts more tractable, women’s shelters actually exacerbate them. The »every-fourth-woman« statistic is therefore being used to document the necessity of changing the Domestic Relations Law of 1998, because allegedly the sole source of danger for children during a divorce is violence stemming from their fathers. By pursuing this approach to family policy, the advocates of women’s shelters are attempting to use prejudice as a means to rescind the right of children to both of their parents.

Women’s shelters are incapable of providing this kind of professional intervention because of their ideology: they view a man as every woman’s enemy. For them, it is a foregone conclusion that women do not engage in violent acts. According to the ideology espoused in women’s shelters, this is always a given, and mutual talks between a woman and her partner are therefore superfluous. To this end, women are politically manipulated into a victim role and men are collectively denigrated. Consequently, the residents of women’s shelters are allowed to experience themselves only as victims and not as participants in a relationship that has turned violent.

Even the term “women’s shelter” itself always implies the disastrous ideology of radical feminism, whereby relationships between men and women are characterized by their respective status as victim and perpetrator. According to that, women can do nothing and men are completely in charge. Thus, women's shelters perpetuate the destruction of communication within partnerships as a political project within the gender discussion.

Dirty little secrets of domestic violence programs

Woman Confesses to False Rape Charge: Man She Accused Has Already Served Four Years in Prison

Girls rule; boys trail

sunnuntaina, elokuuta 16, 2009

Teeskentelijä syndrooma

Äiti lyö omaa lastaan useammin kuin isä

Why modern feminism is illogical, unnecessary, and evil
Any political movement based on such a spectacularly incorrect assumption about human nature – that men and women are and should be identical – is doomed to failure.

Further, modern feminism is unnecessary, because its entire raison d’être is the unquestioned assumption that women are and have historically always been worse off than men. The fact that men and women are fundamentally different and want different things makes it difficult to compare their welfare directly, to assess which sex is better off; for example, the fact that women make less money than men cannot by itself be evidence that women are worse off than men, any more than the fact that men own fewer pairs of shoes than women cannot be evidence that men are worse off than women. However, in the only two biologically meaningful measures of welfare – longevity and reproductive success – women are and have always been slightly better off than men. In every human society, women live longer than men, and more women attain some reproductive success; many more men end their lives as total reproductive losers, having left no genetic offspring.

It is also not true that women are the “weaker sex.” Pinker documents the fact that boys are much more fragile, both physically and psychologically, than girls and hence require greater medical and psychiatric care. Men succumb to a larger number of diseases in much greater numbers than women do throughout their lives. The greater susceptibility of boys and men to diseases explains why more boys die in childhood and fail to reach sexual maturity and why men’s average life expectancy is shorter than women’s. This, incidentally, is the reason why slightly more boys than girls are born – 105 boys to 100 girls – so that there will be roughly 100 boys to 100 girls when they reach puberty.

Another fallacy on which modern feminism is based is that men have more power than women. Among mammals, the female always has more power than the male, and humans are no exception. It is true that, in all human societies, men largely control all the money, politics, and prestige. They do, because they have to, in order to impress women. Women don’t control these resources, because they don’t have to. What do women control? Men. As I mention in an earlier post, any reasonably attractive young woman exercises as much power over men as the male ruler of the world does over women.

Why do so many successful women feel they are frauds?

lauantaina, elokuuta 15, 2009

Pääkärsijä

Jailing the woman who killed her partner in a drink-fuelled accident only serves to inflict more pain on her grieving family
Was there ever a more pointless, purely punitive, prison sentence than the one handed down at Bristol crown court yesterday to a woman who killed her partner in a drink-fuelled accident? Caroline Broad, 41, was jailed for three years for causing the death by dangerous driving of her fiancee, Christopher Phillips.

Nobody should drink and drive and to cause a death by doing so can never be taken lightly. But when the main sufferers of the tragedy are the offender and her children – including a nine-year-old (now bereft of a mother, as well as a father-figure), who or what is served by inflicting further pain on this family?

The 2009 summer of hate

Judgment-copying theory of female attraction

Samapalkkaisuus uhattuna

Tiivistelmä Pasi Malmin väitöskirjan keskeisistä teeseistä

Samapalkkaisuusohjelman toteutuminen uhattuna

Vuokra-asuntomarkkinoiden epätasa-arvo puhuttaa

Nyt se on tutkittu: Ukkomiehet kiinnostavat sinkkunaisia

Reetta Rönkä: Pätevä piikkareissa


Kovilla aloilla homous on edelleen tabu

Avioliiton kestävyyden kannalta ideaalitilanne näyttäisi oleva sellainen, missä mies tienaa 60 prosenttia perheen tuloista ja tekee 40 prosenttia kotitöistä. Tällöin avioero on kaikkein epätodennäköisin.

perjantaina, elokuuta 14, 2009

Miesten syrjintä asuntomarkkinoilla

"Vuokrataan naiselle" - mies ei kelpaa vuokralaiseksi
Vuokra-asuntopalstoilla etsitään toistuvasti nimenomaan naisvuokralaisia, ja muutenkin asunnot menevät herkemmin naisille. Tasa-arvovaltuutettu saa yhteydenottoja miehiltä, joiden mielestä heitä syrjitään asuntomarkkinoilla.

- Kaikki yhteydenotot aiheesta ovat tulleet miehiltä. He epäilevät, että he ovat eriarvoisessa asemassa kuin vuokra-asuntoa etsivät naiset. Niin yksityisillä kuin kunnallisillakin markkinoilla, tasa-arvovaltuutettu Pirkko Mäkinen kertoo.

Valtuutetun selvityksissä ei ole juuri löytynyt näyttöä kunnallisen puolen syrjinnästä, yksityisillä markkinoilla naisten suosimista kyllä esiintyy.

Ilmiö on tuttu myös Vuokralaisten keskusliitolle. Sen toiminnanjohtaja Anne Viita ja tasa-arvovaltuutettu Mäkinen uskovat kumpikin, että taustalla ovat tyypilliset ennakkoluulot.

- Nainen koetaan yleensä sellaiseksi perheen hengeksi ja kodin huolehtijaksi, eli siinä mielessä asunnon kannalta paremmaksi asukkaaksi, Viita tietää.

- Armeijan jälkeen monet pojat haluaisivat itsenäistyä. Voi olla, että tämän asuntoasian takia asutaan äidin luona entistä pidempään, Anne Viita pohtii.

Kommentti: Kerran kysyin yhdeltä ilmoitustenvälityspalvelulta, että miksi he syrjivät hakijoita tällä tavalla. He sanoivat etteivät ota kantaa koska ilmoitus on kokonaan vuokranantajan oma asia. Tämän jälkeen ilmoitin tarjoavani kämpän vuokralle valkoihoiselle, kristinuskoiselle, heterolle ihmiselle. Tämä ei kuitenkaan enää jostain syystä onnistunutkaan. Eli syrjiä saa kunhan syrjii miestä. Se on sitä tasa-arvoa!

Asunnonhakija torpattiin vieraan korostuksen takia

Mieluummin miesjohtaja

Women prefer to work for male bosses... because they're 'better managers and less prone to moods'

Back to school: Do male teachers get a bad rap?

Ministeri Wallin haluaa levittää homofobian vastaista sanomaa
"Liikunta- ja nuorisoasioista vastaavana ministerinä toivon nyt, että kaikki organisaatiot ja viranomaiset, jotka voivat auttaa levittämään kampanjan sanomaa, huolehtivat, että se saa niin suuren huomion ja iskuvoiman kuin mahdollista", Wallin kirjoittaa blogissaan.

"Myös sille on saatava loppu, että homoa käytetään haukkumasanana", hän lisää.

Lack of male teachers a worrying trend

Feministin selviytymisstrategiat

torstaina, elokuuta 13, 2009

Muna vai kana?

Väitös: Joka kolmannen isän ryyppääminen haittaa perheen arkea
Alkoholinkäyttö lisää myös pienten lasten isien tyytymättömyyttä arkielämään.

Lapsen leikki-iästä monelle isälle stressiä
väitöksen mukaan joka kolmannen leikki-ikäisen lapsen isän alkoholinkäyttö riistäytyy käsistä stressin vuoksi

Väitös paljastaa, että joka kolmas pienen lapsen isä on alkoholin suurkuluttaja

Isät kaipaavat hellyyttä
Pienten lasten isistä jopa kolmannes kärsii hellyyden ja läheisyyden puutteesta sekä seksielämän ongelmista. Tilanne koettiin sen verran vaikeaksi, että sen ajateltiin jopa uhkaavan parisuhteen jatkumista.

Erikoistutkija Nina Halmeen väitöskirjassa: Isän ja leikki-ikäisen lapsen yhdessäolo todettiin, että vain 41 prosenttia pienten lasten isistä oli tyytyväisiä seksielämäänsä

Lisääkö alkoholinkäyttö stressiä vai stressi alkoholinkäyttöä?

ESS:
Vaimokin osaa lyödä

Alkoholin riskikulutuksen lisäksi Halmeen väitöskirjasta pistää silmään isien kokeman perheväkivallan yleisyys. Jopa 14% prosenttia tutkimusryhmästä kertoi kokeneensa kumppaninsa taholta fyysisen kaltoinkohtelun uhkaa tai konkreettista väkivaltaa.

-Perinteinen äiti-uhri ja mies-tekijä -ajattelu alkaa purkautua, kun miesten tarinat pääsevät esille. Hyvin usein parisuhdeväkivalta on molemminpuolista, Halme kertoo.

"Isät jätetään käytäville"

Halmeen mielestä lasten ja perheiden kanssa työskentelevien tahojen pitäisi puida perheen arkea entistä enemmän myös isän näkökulmasta.

-Isälle tokaistaan terveysneuvonnassa, että odota sinä käytävällä, kun me äidin kanssa juttelemme, Halme kertaa omakohtaisia kokemuksia.

-Isätyölle kaivataan yhdenmukaisia kriteereitä.

Tie kansallissankariksi

Nainen tuikkasi ahdistelijan sukuelimet tuleen - nousi kansallissankariksi

America Is "Saturated With Misogyny"? Oh, Please

Gender Feminist Folly


Sailer's Law of Female Journalism:
The most heartfelt articles by female journalists tend to be demands that social values be overturned in order that, Come the Revolution, the journalist herself will be considered hotter-looking.

Why Do We Rape, Kill and Sleep Around?
ja Newsweek's Begley illustrates Sailer's Law of Female Journalism

tiistaina, elokuuta 11, 2009

Mies-nais hybridi

oikeesti nuo feministit menee liian pitkälle

Judging quality by price – of wine and men…

UNDERSTANDING SEX

Pregnant staff face new wave of bullying in recession

Boys fight for freedom!

Modern women are turning their husbands into 'male-female hybrids' by ordering them to do a rising number of domestic chores, a relationship counsellor claims.
Mrs Kaye, who counsels dozens of couples every week, says she is seeing more and more relationship difficulties stem from the way that women treat their other halves.

She claims that women are so used to being bossy and decisive in the office that they end up taking charge when they get home.

Her book, The Divorce Doctor, claims there has been a rise of masculine-like females taking on traditional manly roles at home such as booking holidays, paying the bills and calling the plumber out.

Mrs Kaye says many women return from the office and bully their husbands into doing the housework.

She added: 'It's not entirely our fault, because the demands of the workplace have changed us, and brought out our more masculine side.

'But unfortunately we're taking that home with us every evening into the domestic sphere, and often bullying our men into submission.

'Many of us are so focused, decisive and assertive, that the only role left for our husbands is one where they comply and let us take charge - traditionally feminine traits.

'But the irony is, we don't actually want men like that, and we end up eventually resenting them for not being more dominant and fearless.'

Feminists blame “culture of misogyny” for gym killer

Attention Gold-Diggers: The False Rape Accusations Must Stop

maanantaina, elokuuta 10, 2009

Housunaiset

Valveutunut housunainen uhkaa valtarakenteita
Monin paikoin housunaiset ovat joutuneet vainon ja naisvihan kohteeksi. Sudanissa housuja käyttäviä naisia on rangaistu raipparangaistuksin ja Pohjois-Koreassa housuihin pukeutuva nainen voi saada sakot tai joutua pakkotyöhön. Afganistanissa ilman burkhaa kulkeva nainen voidaan noin vain raiskata ja tappaa. Monissa arabimaissa naisen pitkä kaapu suojaa miehiä synnillisiltä ja himokkailta ajatuksilta ja teoilta.

Ennen kuin mennään tämän pitemmälle moralisoinnissa, on hyvä muistaa, että vielä muutama vuosikymmen sitten asenteet Suomessa olivat lähes yhtä vanhanaikaiset.
Jos muistelen 70- ja 80-lukua, niin en kyllä muista housunaisilla olleen noin karu kohtalo Suomessa.

Miesten mies: Ilkka kanerva (pdf)

Taantuma uhkaa lukita naiset kotiin

Sodinin naisviha?

Men’s Rights Activists, Anti-Feminists, And Other Misogynists Comment On George Sodini

Misogyny and loneliness
The problem is, our feminized society has given every woman the power to hold out for higher quality men than they deserve. This creates an imbalance that leads to tragedies like the one in PA.

A decent looking man who earns a good living and does not abuse women DESERVES to get laid. Period. The fact that so many do not, is a crime. And in a just society, all crimes are eventually punished.

Women at Risk

Misogyny at its Worst: George Sodini a "Hero"

Pennsylvania shooter targeted women

Women weren't to blame for George Sodini's spree

Gunman Murders Gym-Going Women; Misogynists Approve

lauantaina, elokuuta 08, 2009

Isätön yhteiskunta

Harriet Harman has been subject to misogynist abuse all week.

Harriet Harman would do well to take some cues from the younger generation of feminists in articulating her arguments

One in six long-term young jobless 'dead within ten years'

Pariskunnan kannattaa harrastaa seksiä säännöllisesti, sillä aktiivinen seksielämä ruokkii itseään ja parantaa suhdetta.

Researchers at the London School of Economics and Political Science have found an answer to the question "Does my bottom line look good in this?" Unfortunately, the answer's "no".
In an unhappy moment for the politically correct, the academics claim that their research shows that having more women in the boardroom can have "a negative effect on financial performance".

While companies with more women on their boards tend to have better corporate governance, they are less profitable and have a smaller market capitalisation, according to the paper.

Are we a ‘Fatherless’ Society?

Why men in ads are dumb, goofy or completely inept

Figures from the Bureau of Crime Statistics and Research in Western Australia, the country's biggest state, show a 159-per-cent rise in women before the courts over the past eight years on charges stemming from violent arguments in the home.

'Vile lies' of woman jailed after driving ex-boyfriend to brink of suicide by accusing him of rape

The REAL gender gap scandal: Why boys are now the true victims of discrimination

keskiviikkona, elokuuta 05, 2009

ATM voi tappaa

Pittsburgh gym killer George Sodini 'had online diary of murder plans'
Over the course of a nine-month diary, Sodini appears to have built up to the attack and explained how he was driven deep into depression by his lack of success with women, strained relations with his family and unstable employment status.

He appeared to be mystified as to why he could not attract a girlfriend. “I actually look good. I dress good, am clean-shaven, bathe, touch of cologne – yet 30 million women rejected me – over an 18 or 25-year period. That is how I see it. Thirty million is my rough guesstimate of how many desirable single women there are. A man needs a woman for confidence. . . Thanks for nada, bitches! Bye.”

George Sodini's blog tells of years of rejection by women before gym shooting

Game Can Save Lives

Halvalla lähtee

Paluu sukkahousuaikaan
Tarkistin pesäpalveluiden Viron-hinnat ja täytyy sanoa, että lama näkyy ja halvalla lähtee, niin surullisen, masentavan halvalla. Kun suomalaisen seksinmyyjän palveluista pääsee nauttimaan 150–300 eurolla, parikymppistä, sutjakkaalla kropalla varustettua piparia saa Tallinnassa paukuttaa miten päin vain 400 kruunulla (noin 25 e). Täysi palvelu irtoaa simpsakalta tytöltä myös yhdeksällätoista eurolla, kahdellatoistakin onnistuu helposti ja suikkari lähtee kympillä.

Mies on käyttänyt huoria, useasti

Viina saa räyhäämään

HS: Väkivallan selittäjistä tärkein on viina
Ville Sarkamo väitti Suomessa ihailtavan väkivaltaa, kuten nyrkein riehuvia nuoria miehiä ja jopa tappajia (HS Vieraskynä 29. 7.). Hän arvioi tämän johtuvan soturiarvojen ihannoinnista ja veti suoran yhteyden sotaelokuvien ja -kirjallisuuden suosiosta Suomen korkeisiin väkivaltalukuihin. Tämä on todellisuudelle vierasta.

Missä ja miten väkivaltaisuuksien ihannointi ilmenee? Katutappelija saa pikemminkin hölmön maineen, minkä moni tajuaa itsekin seuraavana aamuna. Vaimonhakkaaja on yleisön silmissä kelvoton. Alioikeuksissa vuosittain jaettavat noin 10 000 pahoinpitelytuomiota eivät kerro ihannoinnista.

Henkirikosten tekijöistä kolme neljästä on päissään, eikä useinkaan ensimmäistä päivää; niin myös uhreista. 15–65 vuotiaista noin 30 prosenttia on työelämän ulkopuolella, mutta tappajista ja heidän uhreistaan 75 prosenttia. Tästä ovat soturiarvot kaukana.

Suomalaiset surmat ovat surkeita tekoja: pahoin alkoholisoituneet syrjäytyneet puukottavat tai hakkaavat ryyppykaverinsa hengiltä. Päissään ovat myös tappelijat.

Sen sijaan viinanjuontia Suomessa ihannoidaan, ja kovaa känniä. Humalassa toikkarointi on sosiaalisesti hyväksyttyä, ja siitä seuraa enintään kevyttä naljailua. Monessa muussa länsimaassa lärvit vetämällä nolaa itsensä.

Luultavasti väkivalta ei – kuten yhteiskunnassa ei juuri mikään – selity yhdellä syyllä, mutta ylivoimaisesti tärkein suomalaisen väkivallan selittäjä on viina.

MIKKO NISKASAARI

Hiusmurtuma

No Such Thing As Unconditional Love

Mitä kuuluu suomalaiselle huippumallille?

tiistaina, elokuuta 04, 2009

Miksi pojat epäonnistuvat?

Why are boys failing?
Sax addresses five factors contributing to the decline of boys’ performance in school: video games; changing teaching methods; prescription drugs, such as those for attention-deficit/hyperactivity disorder; endocrine disruptors, including chemicals found in plastic bottles that may lower testosterone levels; and devaluation of masculinity.

Brossoit said he has seen the changes in boys in his 22 years of teaching.

“Boys used to be completely different; their drive was to be good at everything they did,” he said.

Today, he believes, “They have this laid back, ‘I don’t care’ attitude. Boys are maturing later than before, and they’ve always been behind.

"Lävistykset naisella ovat mielestäni todella seksikkäitä!"

Do Women Make Better Bosses?

Just because they're women, doesn't mean they're any good

No One Believed Me. When men are victims of domestic violence.

Uuden kyselyn mukaan keskivertomies käyttää lähes vuoden elämästään naisia tuijottamalla

Syynä hoitoalan korkeat palkankorotukset

Kesäinen seksiblogaus tai miten sukupuoli tuhoaa tasa-arvokeskustelun

The trouble with men

Keskenään risteävät sorron mekanismit
Koska kaikki syrjintä perustuu samaan periaatteeseen, eli ihmisten suosiminen/syrjiminen tiettyyn kategoriaan kuulumisen perusteella, meidän on turha taistella yhtä syrjinnän muotoa vastaan, jos samalla hyväksymme toisenlaisen syrjinnän.

Pitääkö parinvalintasyrjintä sitten lopettaa?

HS: Kuntien romahdus voi johtaa rajuihin veronkorotuksiin
Kuntaliiton Kietäväinen myöntää, että kuntien menot ovat kasvaneet liian voimakkaasti. "Mutta suurimpana syynä ovat viime eduskuntavaalien yhteydessä luvatut hoitoalan korkeat palkankorotukset, joista kunnat eivät ota vastuuta itselleen", hän jatkaa.

Toissa vuonna sorvatussa kuntien palkkaratkaisussa korotettiin näyttävän riidan päätteeksi etenkin sairaanhoitajien palkkoja.

HS: Poliitikot ovat hylänneet isänmaan nuoret toivot
Poikani on 22-vuotias, terve ja urheilua harrastava nuori mies. Hänellä on ammattikoulutus alalle, joka tarjoaa vain lyhytaikaisia "paskaduuneja", nyt ei enää niitäkään.

Armeijan jälkeen hän muutti omilleen, kun oli työpaikkakin. Nyt hän on ollut viisi kuukautta työttömänä ja etsii aktiivisesti työtä, mutta tuloksetta.

Työkokemusta vaaditaan, mutta sitä ei kerry, koska siihen ei yksinkertaisesti ole tilaisuutta.

Tietty arkuus ja ujous ovat ominaisuuksia, jotka kuuluvat nuoruuteen, koska elämänkokemus on vielä vähäistä.

Poika asuu kasvukeskukseksi itseään nimittävässä kaupungissa. Hän ei ole halukas muuttamaan pääkaupunkiseudulle mahdollisen työn perään, sillä tuttu ympäristö ja yhteisö antavat kuitenkin tiettyä turvaa.

Uusavuton hän ei kuitenkaan ole, sillä hän osaa hoitaa jokapäiväiset asiat. Osaa myös hakea toimeentulotukea, sillä työmarkkinatuki, netto 410 euroa kuussa, ei pitkälle riitä.

Sitäkin vähää joutuu odottamaan ainakin kuukauden, vaikka se lain mukaan pitäisi tulla viikossa. Hän ei ole suinkaan ainoa vastaavassa tilanteessa oleva nuori.

Vanhempana suututtaa, että terveille ja työkykyisille isänmaan toivoille ei löydy sijaa yhteiskunnassa.

Poliitikkojen puheet eivät tavoita näitä nuoria, eikä äänestäminen kiinnosta.

Nuoret miehet, joissa on potentiaalia ja tervettä uhoa, ovat riskialtis ryhmä ääriliikkeille. Ehkäpä ne tarjoavat edes jotain vastauksia, joihin kanavoida aktiviteettia ja purkaa turhautuneisuutta.

POJAN ÄITI

Harriet Harman was last night accused of going 'literally bonkers' by Cabinet colleagues after launching a fresh feminist outburst against men.

maanantaina, elokuuta 03, 2009

Nörteistä neitsyitä

Mies on raiskaaja kunnes toisin todistetaan?

Keskenään risteävät sorron mekanismit

Saksalaiskysely: Nörtit pysyvät neitsyinä pisimpään


First dates in Sweden: sabotaged by social welfare
My first Swedish date took place about a month after I’d moved to the nation’s capital. And about two minutes into it, I realized whatever dating ‘expertise’ I thought I had gained during my single years, was useless.

The evening felt like a cavalcade of one hopeless moment after another. The dinner went like this: I asked a question. He answered. I asked another. He answered again. Not once did a question come my way. Was I that boring, or was he just that rude?

When the bill came, I offered to help pay as I always do; a well-rehearsed token gesture of kindness, which I expected to be duly rebuffed.

Instead, my Swedish companion “allowed” me to pay for half the meal. And then left me to cover our after-dinner coffee—another sure sign in my book that things were heading in the wrong direction.

Three hours later, my stomach full of non-free food and my mind reeling from the piss-poor conversation, my first Swedish date was finally over.

I returned home dejected; tucked myself into bed and curled up in the foetal position to watch reruns of classic movies.

How had things gone so horribly wrong?

marriage2.jpg

sunnuntaina, elokuuta 02, 2009

Urheilulähetykset epätasa-arvoisia?

Tasapuolisuutta urheilun televisiointiin, kiitos!
Olen ihmetellyt, miksi jalkapallon ja jääkiekon näyttäminen on niin sukupuolittunutta. Melkein aina suorat lähetykset koskevat miesten otteluja, joten vaadin tasapuolisuutta tähän asiaan.

En myöskään ole ymmärtänyt, miksi paralympialaiset ovat saaneet puolen tunnin tai ”jopa” tunnin ajan viikosta näkyä tavallisilla kanavilla. Kysynkin, eikö voitaisi seurata näitäkin kisoja; siellähän Suomikin on pärjännyt yleensä erinomaisesti.

Siis vaadin, että nais- ja vammaisurheilu saavat lisää aikaa televisio-ohjelmistossa!

Äly hoi, älä jätä
On selvää, että miesten jalkapallo ja jääkiekko ovat huomattavasti kovatasoisempia kuin naisten vastaavat. Tämä lienee fakta, jota edes feministit eivät voi kiistää. Miksi siis näyttää otteluita, joiden taso on huonompi ja joka siten kiinnostaa ihmisiä vähemmän?

Jos kaikista sukupuolineutraaleinta vaihtoehtoa halutaan etsiä, niin eikö kaikista paras ratkaisu olisi silloin tuhota käsitteet kuten miestensarja ja naistensarja ja luoda yhtenäiset sarjat?