torstaina, joulukuuta 31, 2009

Entä jos miehille olisi ehkäisypilleri?

Kuvitellaan, että miehille olisi tarjolla varma, halpa ja turvallinen ehkäisypilleri. Mitä siitä seuraisi? Erään ajatuskulun mukaan se jakaisi ehkäisyvastuuta miehille ja olisi siten naisten etu. Asia ei ole kuitenkaan niin yksinkertainen.

Ensinnäkin, pilleri olisi taivaanlahja erityisesti menestyville naistenmiehille ja pettäville ukkomiehille. Menestyneet naistenmiehet altistuvat ei-toivotuille raskauksille pelehtiessään lukuisten "hoitojensa" kanssa. Pettävälle aviomiehelle avioliiton ulkopuolinen raskaus olisi luonnollisesti katastrofi. Voidaankin ennustaa, että nuo miesryhmät söisivät pillereitä kuin sokeriaddikti lakritsia.

Rentut, pummit ja muut sosiaalitapaukset eivät käyttäisi pilleriä, koska pilleri merkitsisi heille vain tarpeetonta rahanmenoa. Jos nainen tulisi raskaaksi, he sanoisivat: "Mitä sitten? Ei minulla ole rahaa tai tulevaisuudennäkymiä muutenkaan." He saattaisivat myös huijata naisia seksiin lauseella: "Ei huolta, käytän pillereitä".

Lisäksi voidaan ennustaa, että syntyisi aivan uusi piilokäyttäjien ryhmä: aviomiehet, jotka syövät pillereitä vaimolta salaa. Jos vaimon (oma) projekti perheenlisäyksen hankkimiseksi ei kiinnostaisi, piilokäyttö toimisi aviomiehen hiljaisena vastalauseena. Se muodostaisi eräänlaisen vastineen naisten perinteiselle tavalle "unohtaa pilleri".

Kokonaisuutena miesten pilleri näyttäisi johtavan naisten kannalta huonoon lopputulokseen. Tasokkaimmat miehet käyttäisivät pilleriä, mutta luuserit eivät käyttäisi. Lopputuloksena naiset synnyttäisivät yhä enemmän lapsia tasottomien ja vähemmän lapsia tasokkaiden miesten kanssa. Sen lisäksi naiset joutuisivat edelleen huolehtimaan ehkäisystä, sillä kukapa nainen pelkkään miehen sanaan luottaisi.

Syrjintää, kun ei anneta helpotuksia

Tampereen yliopistossa maanpuolustusta ja kriisinhallintaa tutkineen dosentti Pirjo Jukaraisen mukaan naiset otetaan vastaan sotilasurille vaihtelevasti.
Myös syrjintää ja häirintää esiintyy.

- Puolustusvoimissa onkin ollut jo muutamien vuosien ajan käynnissä tasa-arvoa edistävä monimuotoisuushanke kaikenlaisen syrjinnän kitkemiseksi. Kevennettyjä kuntotestejä tai uudenlaisia varusteita naisten houkuttelemiseksi armeijaan ei sen sijaan ainakaan toistaiseksi ole suunnitteilla, Janatuinen kertoo.

- kestävyydessä huomaa eroja, marsseja naiset eivät kestä yhtä hyvin kuin miehet.
Intin leidit

keskiviikkona, joulukuuta 30, 2009

Opetusministeriön alueen tasa-arvo

Sukupuolten tasa-arvo opetusministeriön tehtäväalueilla
- Peruskoulun yhdeksäsluokkalaiset suomalaiset tytöt olivat vuoden 2006 Pisa-tutkimuksessa selvästi poikia edellä lukutaidossa.

- Tytöt olivat jonkin verran poikia parempia myös luonnontieteissä.Vuoden 2008 kevään ylioppilaskirjoituksissa naiset saivat äidinkielessä, sekä suomessa että ruotsissa, selvästi enemmän parempia arvosanoja kuin miehet.

- Naiset ovat vuosina 2007-2008 suorittaneet tohtorintutkintoja miehiä enemmän. (54, 4 %)

- Naiset aloittavat korkeakouluopinnot selvästi useammin kuin miehet, ja muun muassa tästä johtuen nuorten naisten koulutustaso on selvästi korkeampi kuin nuorten miesten. Myös aikuiskoulutukseen naiset osallistuvat merkittävästi enemmän kuin miehet.

- Naiset ovat enemmistönä ammattikorkeakoulujen yliopettajiaja yliopistojen professoreita lukuun ottamatta kaikkien oppilaitosmuotojen opettajista.

- Naiset lukevat kirjoja enemmän kuin miehet, ja miesten lukemisharrastus on vähentynyt varsin huomattavasti vuodesta 1981 vuoteen 2002, mikä on kasvattanut naisten ja miesten eron kolminkertaiseksi verrattuna vuoteen 1981.

Normina ei ole kivaa

Do Men Benefit From Being the Norm?

Arvostaako Palloliitto naisiaan?
Kun A-maajoukkue matkaa maaotteluihin ykkösluokassa tai yksityiskoneella, ovat naiset joutuneet käyttämään jopa halpalentoja.


Kolumnisti Helena Kallio katsoi erään kohutun tv-keskustelun (Sofi Oksasen).

tiistaina, joulukuuta 29, 2009

Parisuhdeneuvoja kokeneelta

Matti Nykänen jakaa parisuhdeneuvoja

Veitsisarja

Hakkuri

Tiger Woods 'had plastic surgery after wife battered him with a nine-iron,' claims leading American sportswriter

Seksuaalivalinta

HS: Kuka pelkää seksuaalivalintaa?
Anna Rotkirch

Humanistisissa ja sosiaalitieteissä seksuaalivalinnan teoriaa on viime vuosiin asti vastustettu.

Myös belgialainen tieteentutkija Griet Vandermassen (Google book)oli yliopistossa oppinut epäilemään luonnontieteitä. Perehdyttyään evoluutiopsykologiaan hän kuitenkin huomasi, ettei tieteenala vastannut ennakkoluuloja.

Feministinä hän oivalsi, että seksuaalivalinta olisi erityisesti naistutkimukselle merkittävä teoria.

Seksuaalivalinta linkittyy vanhemmuuteen ja vallanjakoon. Kyse on kokonaisvaltaisesta näkemyksestä: naisten haluista ja valinnoista suhteessa sekä miehiin että naisiin.

Silti naistutkijat eivät lainkaan tunteneet evoluutioteoriaa. Miksi, kysyi Vandermassen ja kirjoitti teoksen Who's Afraid of Charles Darwin? Hän käsittelee siinä evoluutioteorian käyttökelpoisuutta sukupuolen tutkimisessa.

Feministit ovat Vandermassenin mukaan usein kritisoineet evoluutioteoriaa epäloogisesti tai perusteettomasti.

Toisaalta naistutkijat ovat esittäneet aiheellista kritiikkiä etenkin miespuolisten tutkijoiden ennakko-oletuksista siitä, miten naaraat ja naiset käyttäytyvät.

Ei liene sattuma, että juuri naiset korostavat muun muassa urosten hoivaavuutta, äitien tarvitsemaa tukea ja naisten välisiä aggressioita sekä kamppailua seksikumppaneista. Näin ovat tehneet tutkimuksissaan esimerkiksi evoluutiobiologi Hanna Kokko, primatologi Sarah Hrdy ja psykologi Anne Campbell.

Feministit ovat välttäneet Darwinia, koska he ovat uskoneet, että sukupuolten väliset erot ovat yksinomaan kulttuurin tuottamia.

Nykyisin on kuitenkin paljon näyttöä siitä, että myös perimä vaikuttaa sukupuolitettuun käyttäytymiseen ja tunteisiin.

Naistutkijat ovat vaarassa "ajaa itsensä nolostuttavan tietämättömyyden nurkkaan", Vandermassen sanoo.

Vaihtoehto on uusdarvinilainen metateoria. Se selittää niinkin erilaiset ilmiöt kuin sukupuolittuneet työmarkkinat, patriarkaatin, seksuaalisen väkivallan ja naisten suosimat poliittisen vaikuttamisen keinot.

Metateoria mahdollistaa eri tieteenalojen teorioiden keskinäisen vuoropuhelun.

Vandermassen ei kavahda ihmisluonteesta puhumista.

Darvinilainen feministi hyväksyy sen, että naisilla ja miehillä on erilaisia taipumuksia ja piirteitä, jotka ovat syntyneet luonnonvalinnan ja seksuaalivalinnan myötä.
Young Swedish women more likely to have sex with each other: study

Naiset saivat oman parkkihallin ostoskeskukseen
Ostoskeskuksen edustaja kertoi, että parkkialueella on otettu huomioon "naisten väritaju ja erilainen etäisyydentaju".

sunnuntaina, joulukuuta 27, 2009

Ruikuttajat

Mikä uhkaa Suomen miestä?!
- Mitähän tekemistä koulumenestyksellä, itsemurhilla ja laman vaikutuksilla on tasa-arvon kanssa? Ehkä miehet ovat vain heikompia, ei kestetä vastoinkäymisiä, masennutaan ja tapetaan itsensä tai toisensa. Kouluun ei viitsitä panostaa eikä uutta duunia etsiä työttömyyden iskiessä. Sitten itketään että feministien syy kun meillä on menee huonosti, voi nyyh meitä miesparkoja.

- Miksette te miehet sitten tee jotain? Miksi tapatte toisianne ja itseänne, miksi ette kouluttaudu? Miksi annatte huonojen elämäntapojen ja riskikäyttäytymisen viedä teidät ennenaikaiseen hautaan?

- Miehillähän näköjään meni hyvin niin kauan kuin nainen oli alistettu, eikä saanut puhua tai tehdä mitään. Naisten oikeudettomuushan on ollut yhteiskunnan vika, ei naisten oma valinta. Nykypäivän Suomessa on miehillä samat mahdollisuudet kuin naisilla, joten ihan turha on yhteiskuntaa tai naisia syyttää miesten epäonnistumisesta. Mutta ehkä meidän pitäisi nyt kääntää entisajan roolit päälaelleen ja alkaa holhota miehiä. Nämä kun eivät itse näytä tulevan toimeen. Ei taida miesten aivotoiminta olla tarpeeksi kehittynyttä ja lisäksi näyttävät olevan melkoisen hysteeristä sakkia, joten suljetaan ne kotiin naisten holhoukseen. :-D

- Kenen syy se on että tytöt menestyvät peruskoulussa poikia paremmin? Kuinka suuri prosentti väkivallan käyttäjistä on miehiä? Kenen syy on että miehet tekevät 80% itsemurhista? Kenen syytä on että valtaosa syrjäytyneistä on miehiä? Kenen vika on että miesten elinikä on alhaisempi kuin naisilla? Kenen syytä on että lama kurittaa teollisuutta ja erityisesti rakennusalaa? Kenen vika se on että valtaosa pitkäaikaistyöttömistä on miehiä? Kenen syytä alle kolmekymppisten miesten masentuneisuus on? Entä kenen syytä se on että korkeakouluista valmistuu enemmän naisia kuin miehiä? Naistenko?

tiistaina, joulukuuta 22, 2009

Miestyöttömyys

Työttömyysaste nousi 8,5 prosenttiin
Työttömien miesten määrä lisääntyi 49 000:lla ja työttömien naisten 14 000:lla. Miesten työttömyysaste kasvoi liki prosenttiyksikköä 9,3 prosenttiin ja naisten runsaan prosenttiyksikön 7,7 prosenttiin.

HS: Militaristinen miesihanne ei tuo miehiä kirkkoon
Kai Sadinmaa

Rehtori Teuvo V. Riikosen mielestä kirkko on menettänyt otteen miehistä. (HS Sunnuntaidebatti 20. 12.). Riikosen mukaan "kirkon agraariyhteiskunnassa syntyneet työmuodot eivät enää tavoita miehiä". Lääkkeeksi Riikonen tarjoaa muun muassa oppien ottamista sotilaspapeilta ja kirkollisen sievistelevän kielenkäytön lopettamista.

Riikosen kaipaamat miehen malli ja kirkolliset toimenpiteet nousevat samasta patriarkaalisesta kumpujen yöstä, josta hän kirkkoa syyttää. Mihin muuhun johtopäätökseen voi tulla, jos Riikonen pitää suomalaisen miehen pahoinvoinnin indikaattorina sitä, että yhä useampi heistä jää pois armeijan kutsunnoista?

Tuleeko Riikoselle mieleen, että heillä voisi olla joku syy kieltäytymiseen, vaikkapa kristillinen vakaumus olla tappamatta? Ja voihan olla, että Suomen nuorissa on sen verran fiksua porukkaa, etteivät he ymmärrä, kuinka miehisyyttä kasvattava kokemus armeija on.

Riikonen syyttää kirkkoa asettumisesta siilipuolustukseen haasteiden keskellä. Onko hän sitten uuden avoimuuden airut, kirkon naisistumisen pelollaan ja militaristisella miesihanteellaan? Riikonen kaipaa menetetyn patriarkaatin perään, miesvaltaiseen kirkkoon. Voi vain toivoa, että tuo Riikosen "viimeisen seurakuntamiehen värttinäluu" viedään mahdollisimman nopeasti museoon, muistoksi ajasta, jolloin evankelisluterilaista kirkkoa hallitsi nationalistinen heimouskonto. Silloin kirkolla voisi olla vielä toivoa.

Vuosaaren pappi
Helsinki

maanantaina, joulukuuta 21, 2009

sunnuntaina, joulukuuta 20, 2009

Miehet hylkäävät kirkon

"Kirkko on menettänyt otteen miehistä"
Seurakunnissa ei ole enää miehen malleja, sillä nuoriso- ja diakoniatyöhön hakeutuvista enää vain 16 prosenttia on miehiä. Seurakunnan työntekijöistä miehiä on 29 prosenttia.

Luvun alhaisuutta selittää osittain se, että lapsityöntekijät, joita kirkossa on paljon, ovat pääasiassa naisia. Mutta tämä ei ole ainoa syy. Kirkon toimintamallit ja palkkakehitys eivät ole innostaneet miehiä hakeutumaan kirkon palvelukseen.

Papisto tulee naisistumaan nopeasti. Vaikka nykyisistä papeista miehiä on noin 70 prosenttia, teologisten tiedekuntien hakijoista miehiä on enää noin 30 prosenttia.

Kirkkovaltuustoissa miehiä on tällä hetkellä 44 prosenttia. Ainoastaan seurakuntaneuvostoissa päästään melkein tasoihin, sillä siellä miehiä on 49 prosenttia. Tilanne on siis aivan toinen kuin eduskunnassa, kuntapuolella ja monissa muissa yhteisöissä, joiden hallinnossa nimenomaan naiset ovat vähemmistönä.

Kirkon olisi myös kiinnitettävä huomiota käyttämäänsä kieleen. Nyt se on pitkälti sievistelevää lepertelyä, joutavaa jorinaa ja konsensushenkistä mössöä, jota mies ei ymmärrä eikä viitsi kuunnella. Se ei edes suututa.

lauantaina, joulukuuta 19, 2009

Verotuksen tasa-arvo

Oikeudenmukainen verotus - mistä rahat yhteiseen hyvinvointiin?
7. Verotus ja sukupuolten välinen tasa-arvo

Why Men Don't Promote Women More

Mansnätverket ser dagens ljus

Equality between women and men in the European Union — 2009
education: women accounted for 58.9% of university degrees in the EU in 2006 (56.7% in 2004). However, gender differences remain as regards the fields of study, especially in engineering and computing while women predominate in business, administration and law (60 %). Women are still lagging behind men in the use of new technologies and have difficulties in accessing more specialist ICT-related jobs. Women’s high level of education is not directly reflected in the positions they hold in the labour market. A better gender balance across studies and occupations could contribute to meeting future skills and labour market needs;

A Long Way To Go: My frustrations with the pro-feminist men's movement

What Sex Does to a Man's Brain

torstaina, joulukuuta 17, 2009

Tasa-arvopolitiikan paradoksi

Tasa-arvopolitiikan paradoksi (Julkaisematon(?) tuuttaus Aamulehteen)

Riitta Järventie kiinnittää aiheellisesti huomiota (AL 15.12) miesten
yhä huononevaan asemaan yhteiskunnassa. Korkeakouluista valmistuneista 64 % on naisia. Tyttöjen menestys peruskoulussa on poikia parempi joka aineessa. Naisvaltaisille hoiva-aloille löytyy yhä suurempaa kysyntää myös tulevaisuudessa. Miesten ja erityisesti nuorten miesten tulevaisuus ei sen sijaan näytä ruusuiselta.

Miesten asema yhteiskunnassa on jo nyt monella tapaa naisten asemaa huonompi. Suurin osa väkivallan uhreista on miehiä, yli 90 % työkuolemista sattuu miehille ja miehet tekevät 80 % itsemurhista. Suuri enemmistö syrjäytyneistä, asunnottomista, vangeista ja työkyvyttömistä pitkäaikaistyöttömistä on miehiä. Miesten elinikä on 7 vuotta naisten elinikää lyhyempi. Siitä huolimatta naisten terveydenhuoltoon käytetään selvästi enemmän resursseja kuin miesten terveydenhuoltoon.

Miesten huonosta asemasta huolimatta tasa-arvopolitiikka on – paradoksaalisesti – keskittynyt lähes ainoastaan naisten aseman parantamiseen. Uusimmassa hallituksen tasa-arvo-ohjelmassa vuosille 2008–2011 miesten ongelmia ei ole huomioitu juuri lainkaan.

Tasa-arvotutkimus kuuluu naistutkimuksen alaisuuteen. Naistutkimus on kiinnostunut siitä, kuinka naiset ovat uhreja. Miesten tasa-arvo-ongelmien tutkimukselle ei edes ole resursseja.

Tasa-arvopolitiikassa vallitsee feministinen hegemonia. Sosiaali- ja terveysministeriön tasa-arvoyksikössä on 16 naista, mutta ei yhtään miestä. Koko tasa-arvopolitiikka on rakennettu sen feministisen uskomuksen varaan, että naisten asema on aina ja iankaikkisesti miesten asemaa huonompi. Siitä huolimatta, että sukupuolitetut tilastot osoittavat päinvastaiseen suuntaan.

Tasa-arvopolitiikan tilannetta voidaankin kuvata paradoksaaliseksi; se ei ole huono-osaisen tuki ja turva, vaan pikemmin väline yhteiskunnan pitkään elävän ja korkeasti koulutetun naiseliitin aseman parantamiseksi.

Millainen on suomalainen mies?

False sexual assault accusations are a feminist issue

Drunk men who demand sex from partner should be 'treated as rapists'

keskiviikkona, joulukuuta 16, 2009

Tietoa sukupuolesta

Käsikirja sukupuoleen:
Teoksessa kirjoittavat Leena-Maija Rossi, Susanna Paasonen, Sanna Karkulehto, Kaarina Nikunen, Tuija Saresma, Kirsi Saarikangas, Johanna Kantola, Elina Valovirta, Jaana Vuori, Karoliina Ojanen, Arto Jokinen, Juulia Jyränki & Johanna Pakkanen, Livia Hekanaho, Maarit Huuska, Mila Engelberg, Elina Vuola, Päivi Korvajärvi, Sanna Rojola, Virve Peteri, Leena Eräsaari, Riitta Luoto, Taina Kinnunen, Suvi Keskinen, Tuula Juvonen, Kirsti Lempiäinen, Päivi Naskali, Maija Urponen, Anu Hirsiaho ja Hannele Harjunen.
Miesnäkökulma näyttää monipuolisesti edustetulta.

Tasa-arvotiedon keskus avautuu

Poor white boys sliding down GCSE pass rates


Men’s Network Launched in Sweden

Markkinaurpot

Ammatin ansiosta aviokriisiin

Juhlistamme yhdistyksen yksivuotista taivalta

Radical Feminism's Attack on Manhood in America

tiistaina, joulukuuta 15, 2009

Nuoret miehet väkivallan uhreina

Nuoret miehet usein väkivallan uhreina

Harassment across Arab world drives women inside

Marginalised women across the developing world will be hit hard by climate change – but their voices are rarely heard

Pitäisikö seksin ostaminen kieltää lailla? : Kaapin paikka Keskiviikkona 16.12. kello 12.15 - 12.35

Tiger maksoi 5 000-20 000 kuussa rakastajattarilleen

There are many reasons why men are more likely to live at home in their 20s than women – we must not ignore this problem

Happiness, Love, Money, and Sex
Since the 1970s, have women grown happier than men?

There are plenty of reasons to expect that this should have been the case. Employment discrimination has fallen substantially. Fewer jobs entail heavy-lifting, and more require interpersonal skills. Given that women have typically taken time off work to care for children, the pill and legalised abortion ought to have benefited women more than men. And because women have traditionally done more housework, the microwave, dishwasher, and vacuum cleaner should have made women happier than men.

Yet the reverse is true. In 12 out of 13 countries with long-run life satisfaction data, the growth in happiness has been smaller for women than for men.

Probing the data, Stevenson and Wolfers find that the decline in happiness is not confined to particular groups of women. Among married and unmarried, young and old, working and non-working, parents and childless, a gender happiness gap has opened up.

Mies vaarassa

Ylänurkka: Mikä uhkaa Suomen miestä?
Kylmät tuulet uhkaavat puhaltaa ison osan äijäkaartista lopullisesti kumoon.

Lama ja elinkeinoelämän rakennemuutos kohtelevat erityisen armottomasti juuri miehiä.

Ennen kuin maata runnova lama on ohitse ja kansantalouden mittarit sojottavat taas terhakkaasti ylöspäin, miesten asema työmarkkinoilla on peruuttamattomasti muuttunut.

Kun iso luuta lakaisee miesvaltaisilla aloilla - etenkin teollisuudessa ja rakennuspuolella - se näkyy työttömyysluvuissa. Kun mies päätyy kortistoon, hän jämähtää sinne yleensä pitkäksi aikaa: pitkäaikaistyöttömistä 70 prosenttia on miehiä.

Naiset sujahtavat tämänkin laman läpi huomattavasti miehiä pienemmin vaurioin. Heidän töitään - hoivaa, opetusta ja palveluita - kun ei niin vain voi lakkauttaa tai siirtää maan rajojen ulkopuolelle "lähemmäksi markkinoita", missä työvoimakustannukset ovat alhaisemmat kuin meillä.

Talouselämän Muukkonen lakonisesti toteaa: "Kun mies sortuu, hän sortuu kunnolla".

Tasa-arvo ei parane sillä, että sukupuolten osat vaihtuvat. Ja ongelmien seurauksia on helppo revitellä, syiden oivaltaminen vaatii jo vähän ajatustyötä.

Mitä erinomaista on vaikkapa meidän koulujärjestelmässämme, joka tappaa poikien opiskelumotivaation?

Tai mistä johtuu, että alle 30-vuotiaiden miesten masennusdiagnoosit ovat viidessä vuodessa lisääntyneet lähes 50 prosenttia?

Rape Law: Yes can mean No

Dockers Ad Campaign a Good Fit, With Some Alterations

maanantaina, joulukuuta 14, 2009

Pro feminismi -palkinto

Pro feminismi -palkittu Kari Uotila: Sukupuolten tasa-arvossa kaikki voittavat
Vasemmistonaisten hallitus Valtikka on myöntänyt Pro feminismi 2009 -palkinnon kansanedustaja Kari Uotilalle.

Palkinto annetaan vuosittain miehelle, joka on tehnyt työtä rakenteellisen epätasa-arvon poistamiseksi, sukupuolten tasa-arvon edistämiseksi ja naisten aseman parantamiseksi.

Vangeille suunnattu deittisivusto hämmentää Ruotsissa

The Right Woman

sunnuntaina, joulukuuta 13, 2009

Reikiä

The idea of 'useless man’ has at last been revealed as a feminist myth, says James Delingpole.

The Cultural Devastation of and By Feminist Women: Tell Your Stories

Woods Saga Reveals Conflicts in Understanding of DV

Todella paha olo viisaudenhammasleikkauksen jälkeen
Lähetin sulle reikiä.
Hyvät ihmiset, jos joku on juuri tullut hammaslääkäriltä, niin älkää lähettäkö hänelle reikiä. Joku teki joskus gradua reiki-hoidon tepsivyydestä migreeniin ja ehdotin hänelle gradun nimeksi "Reikiä päähän". Ei innostunut. Takapuolivaivoja ja reikiä käsittelevälle gradulle en edes viitsi ehdottaa nimeä.

Tanska on seksikaupan turvasatama

Apua, apua, meitä sorretaan!

perjantaina, joulukuuta 11, 2009

Naisten matalapalkat urbaanilegendaa

Naisjohtaja naisten matalapalkoista: urbaanilegendaa
Asplundin mielestä yleisenä totuutena hoettu väittämä siitä, että naisen euro on 80 senttiä, on lähemmin tarkasteltuna urbaanilegendaa. Väite ei yksinkertaisesti pidä paikkaansa.

Sen Asplund myöntää, että naiset saavat keskimäärin 80 prosenttia miesten palkasta.

- Pelkän sukupuolijaon perusteella laskettujen keskiarvopalkkojen vertailu ei kuitenkaan ole oikeudenmukainen eikä anna sitä kuvaa, mitä sillä ollaan hakemassa, Asplund sanoo.

Miksi en lue PUA-skenen blogeja

Tasa-arvoa ei anneta, se otetaan

Feminismin painajainen

The Nightmare of Feminism

PC Feminism: A Traditional Movement in Disguise?

Elin Nordegren: World’s Most Expensive Hooker?

Widow's fury at two girls whose false accusation that her husband was a paedophile 'drove him to a heart attack'

Miesliikkeen hellimä ajatus markkina-arvoteoriasta ei ole kaukana.
Mutta oikeasti: muuttaako nainen tosiaan miljoonakaupunkiin, koska sieltä voi löytää varakkaan kumppanin helpommin kuin maaseudulta?

Pierre Bourdieu kuvasi pariutumismarkkinoiden vapautumisesta Ranska maaseudulla seuraavasti: "Bourdieu oli itse paikalla katsomassa, kuinka maaseudulla joukko tyhjän pantiksi joutuneita poikamiehiä seisoi tanssilavan reunalla: he olivat suljettujen maaseudun pariutumismarkkinoiden avautumisen uhreja. Avoimilla markkinoilla jokaisen pitää luottaa omaan markkina-arvoonsa ja kykyynsä tehdä vaikutus vastakkaiseen sukupuoleen, kun taas järjestetyissä avioliitoissa tuollaista velvollisuutta ei ole. Bourdieun mukaan talonpoikien pojat naivat talonpoikien tyttäriä, mikäli ylipäätään pääsevät naimisiin, mutta talonpoikien tyttäret menevät useammin naimisiin ei-talonpoikien kanssa. Toisin sanoen talonpoikaisväestö ei halua tyttäriensä avioituvan poikiensa kanssa, koska kaupunkilaismiehet tarjoavat tyttärille parempia avioitumismahdollisuuksia. Yksittäisten naisten päätökset jättää maaseutu tuottavat yhteistuloksena naisten maaltapaon, josta seuraa talonpoikien vaimottomuus."

Jokainen maaseudun tyttö voi kysyä itseltään, haluaako hän viettää lopun elämäänsä navetassa paskaa luomassa vai pankkiirin vaimona kaupungissa.

torstaina, joulukuuta 10, 2009

Tutkimus palkkatasa-arvosta

VALHE, EMÄVALHE, NAISEN EURO ON 80 SENTTIÄ (PDF)
...on tutkimus, jossa kyseenalaistetaan Tilastokeskuksen neljännesvuosittain julkaisemien miesten ja naisten keskikuukausiansiotietojen arvo palkkatasa-arvomittarina. Tilaston mukaan naisten kuukausiansiot ovat noin 82 % miesten ansioista. Tässä kirjassa osoitetaan, että kyseisen tilaston palkka-aineisto on monin osin virheellistä ja puutteellista. Kun aineistoa korjataan yleisesti tunnetuilla tilastoilla, saadaan lopputulokseksi, että Suomessa naisten keskituntiansio on suurempi kuin miesten, vaikka miesten vuosiansiot ovatkin suurempia kuin naisten. Suurin syy miesten suurempiin vuosiansioihin on se, että miehet tekevät keskimäärin neljänneksen enemmän työtunteja vuodessa kuin naiset.

Miksi miesten ansiotaso on korkeampi, mutta palkkataso alempi kuin naisten?

Tasa-arvotutkimuksia tarkastelemalla olen päätynyt seuraaviin johto-
päätöksiin:

- Miehet ovat halukkaampia panostamaan työntekoon ja urakehitykseensä. Miesten normaali työaika on pidempi kuin naisten ja miehet vaihtavat työpaikkaa useammin kuin naiset.

- Miehet tekevät palkallisia ja palkattomia ylitöitä naisia enemmän. Uutteruutensa vuoksi miesten oma vapaa-aikaa lyhenee ja yhdessä perheen kanssa vietetty aika supistuu. Kotitöitäkään mies ei ehdi mielestään riittävästi tehdä, mutta miehen ansio- ja kotitöiden yhteenlaskettu aika on silti suurempi kuin naiskumppanin yhteenlaskettu vastaava aika.

- Olisiko pitkä työaika ja raskaat työt myös osasyy miehen lyhyempään keskimääräiseen elinikään?

- Nainen ei tee ylitöitä vain rahan vuoksi, vaan myös voidakseen lyhentää työaikaansa. Nainenhan vaihtaa miestä useammin ylityöt vapaaksi. Neljän tunnin ylityöstä voi saada seitsemän tuntia vapaana.

- Naiset hakeutuvat töihin, joissa on lyhyt työaika. Naiset hakeutuvat töihin lähemmäs asuntoaan kuin miehet. Naiset tyytyvät pienempään palkkaan mieluummin kuin pidentävät työmatkaansa tai työaikaansa tai kokevat työpaikan vaihdoksesta aiheutuvat hankaluudet. Naiset tekevät miehiä vähemmän ylitöitä, lisätöitä ja päivystysluonteisia töitä. Naisten työpaikoissa on alempi eläkeikä ja pidemmät lomat kuin miesten. Esim. IS haastatteli 9.4.2009 sosiaalityöntekijää, jolla oli peräti 7 viikon vuosiloma.

- Miehet hakeutuvat matemaattisia ja loogisia ominaisuuksia vaativiin töihin teknisille aloille. Naisten houkutteleminen näille aloille ei ole johtanut toivottuihin tuloksiin, vaikka kotimaisesta ja globaalista kysynnästä johtuen näillä aloilla työskentelevät ansaitsevat hyvin. Vuoden 1988 paikkeilta alkaen Teknisiin Korkeakouluihin on päässyt osa hakijoista alemmin vaatimuksin (ns. kukkaisteekkarit), mutta valmistuttuaan he ovat hakeutuneet usein pois alaltaan tai kouluttautuneet uudelleen ns. naisten aloille. Katso Tiina Salokankaan pro gradu: Siten kalliita koulutuspaikkoja on viety turhaan muilta ja monilla aloilla on ollut työvoimapulaa. Moninkertainen koulutus vähentää työvuosia ja alentaa myös eläkkeen määrää.

- Naisia ei aina kiinnosta edetä urallaan ja ryhtyä esimieheksi, jos se merkitsee lisää työaikaa. Nainen ajattelee, että elämä voi olla tyydyttävää ilman liikaa rehkimistäkin. Sisä-Savon Sanomissa oli 5.3.2009 pääkirjoitus naisten päivän kunniaksi: ”Nainen, ajattele kuin mies!” Siinä Tarja Lappalainen sanoo mm. näin: ”Toisaalta – jos naiset eivät halua johtaviin asemiin, on heillä oltava siihenkin oikeus. Valta ja siihen lähes aina liittyvä vastuu eivät kaikkia naisia kiinnosta. Se on valinta, joka voi olla jopa naisellista viisautta. Pysyttelemällä poissa liian tuulisilta paikoilta elämä voi olla paljon enemmän elämisen arvoista ja sisältörikasta.” Kirjoittajan huomautus: Mutta, mutta ... pitää ottaa huomioon, että vastuun lisäksi johtavassa asemassa olevalle yleensä kuuluu myös parempi palkka.

- Miehille jäävät asevelvollisuuden lisäksi raskaat, vaaralliset, likaiset ja muutenkin olosuhteiltaan hankalat työt. Tuntipalkkaisia miehistä on 24 %, naisista vain 13 % (30).

Elinikä miesten suurin tasa-arvo-ongelma?

Vihreät miehet ovat tasa-arvon asialla
Keski-Suomen vihreät miehet -yhdistyksen puheenjohtaja Mikko Yrjönsuuri pitää miesten alhaisempaa elinikää suurimpana tasa-arvo-ongelmana miesten näkökulmasta.

Facebookista tehtiin nollatutkimusta
Kommentti: - Kyseessä kenties jokin harjoitusartikkeli joka pääsi vahingossa lehden nettisivuille?

What Does It Mean To Be Off The Market?
Each woman with whom Woods had a tryst was one less woman available on the dating market to other men. His point was that twelve (in reality, triple that number) Tiger mistresses (or whores, or skanks, or courtesans, whatever you want to call them the concept is clear) means twelve beta men go without a woman at all.

Viktorian salaisuus feminismi

Men’s Rights Will Prevail as Feminism Sinks its Own Ship

Sargaaja

Ball Tapping

Gender gap in schools is widening as it emerges boys are slipping further behind girls after just two years of schooling

I would not refer my worst enemy to our local women’s shelter.
The reason is clear: they provide a single solution for everyone, regardless of circumstances. That solution is a divorce.

EXCLUSIVE: Tiger's Women Cash In - How Much They've Made Selling Their Stories

SNL Tiger Woods Skit and DV Issues

Another typical French juice commercial

Obamacare: The Emergence of Victoria’s Secret Feminism

Naisten ja miesten tasa-arvo on pelkkä kupla

keskiviikkona, joulukuuta 09, 2009

Keskustelua väkivaltatutkimuksesta

Seuraava keskustelu on käyty väkivaltatutkimuksen sp-listalla. Viestejä on lyhennetty ja tiivistetty huomattavasti.

A. Jokinen

Minua on hämmästyttänyt lähiaikoina ilmestynyt Optulan tutkimus NUORTEN RIKOSKÄYTTÄYTYMINEN JA UHRIKOKEMUKSET Nuorisorikollisuuskyselyiden tuloksia 1995-2008 (OPTL:n tutkimuksia 246). Luku 5 käsittelee 15-16-vuotiaita nuoria seurusteluväkivallan uhreina. Minua hämmästytti selkeä tulos, jonka mukaan pojat kohtaavat enemmän väkivaltaa kuin tytöt.

Luin tutkimuksen taiten ja huolella ja minusta se oli pätevää tavaraa. En vain saa päähäni sijoitettua ajatusta, miten on mahdollista, että pojat kohtaavat tuossa iässä enemmän väkivaltaa, kun aikuisiässä tilanne kääntyy toisenlaiseksi.

Yllä olevan tutkimuksen oli tehnyt Venla Salmi, jonka artikkeli Oikeus-lehdessä
(Kohti monimuotoista parisuhdeväkivaltatutkimusta (Oikeus 2009 (38); 2) oli
erittäin mielenkiintoinen ja omia peruslähtökohtia ravisteleva.

S. Ronkainen

Oikeastaan hyvin harvan lomaketutkimuksen tuloksia voi lukea yleisinä - vaan nimenomaan aina yhteydessä juuri siihen, mitä spesifisti on kysytty.

Uhritutkimusten metodologiasta tiedetään, että jonkin teon nimeäminen väkivallaksi ei ole vastaajan kannalta lainkaan itsestään selvä asia. Metodologiaa harrastavat tunnistanevat keskustelun sekä siitä, ymmärtävätkö vastaajat ja kyselylomakkeen laatijat kysymykset samoin, sekä siitä - voidaanko olettaa, että vastaajat ymmärtävät kysymyksen keskenään samoin.

Valhe, emävalhe, tilasto? Sitä oikeaa numeroa ei ole olemassa.

A. Jokinen

Mihin lomake-, haastattelu ja yms. tutkimuksia voi käyttää. Ei ilmeisesti oikein mihinkään muuhun kuin jonkinlaisen summamittaiseen yleisyyteen. Ongelma on mm. se, että tasa-arvoa (=naisten aseman parantamista) perustellaan tilastoilla, siis tuloksilla, joista ei ole oikein mihinkään. Naisiin kohdistuva väkivalta tuotiin esiin surveyn avulla! Sen avulla on perusteltu tutkimusta ja poliittisia päätöksiä. Ne ovat perustuneet siis hyvin arveluttavaan materiaaliin. Jos en voi luottaa muihinkaan surveyhin, niin miksi naisten uhritutkimus tekisi siitä poikkeuksen? Kaikki Suvin esittämät kommentit lomaketutkimusta kohtaan pitää siis kysyä myös naisten uhritutkimuksenkin kohdalla. Kuka meistä on tehnyt sen?

Jos tulos olisi ollut, että pojat ovat väkivaltaisempia kuin tytöt, niin kuinka moni meistä olisi jo lisännyt sen lähdeviitteeksi omaan tekstiinsä ilman, että olisi alkanut penkoa jokaista kysymystä ja kontekstia erikseen.

S. Ronkainen

Kyllä, lomaketutkimuksen yleiset ongelmat koskettavat yhtä lailla naisten uhritutkimusta kuin mitä tahansa muuta lomaketutkimusta. Tästä ei kuitenkaan seuraa, että kaikki lomaketutkimukset olisivat yhtä lailla hyviä tai huonoja - siis samoja. Siksi numeroita käyttävien tutkijoiden pitäisi aina tuntea sekä kyseisen tutkimuksen kehittymisen historia että analysoida yleisesti, millaisella tavalla kyseinen tutkimus sekä konstruoi että tavoittaa kuvaamaansa ilmiötä.

Ja siitäkin huolimatta, että taidan nyt joutua 'kritiikittömien naisten kuoroon' - yritän kertoa, miksi naisuhritutkimus on suhteellisen luotettava nimenomaan omassa tehtävässään. Naisuhritutkimus kuuluu, kohdistettujen, testattujen, kehitettyjen, useita taustamuuttujia sisältävien, ammattitaidolla tehtyjen tutkimusten piiriin.

A. Jokinen

Jos lomaketutkimuksen tulokset tulevat omaan tutkimukseen lähdekirjallisuudesta, niin Suvin vaatimus, että numeroita käyttävien tutkijoiden pitäisi aina tuntea sekä kyseisen tutkimuksen kehittymisen historia että analysoida yleisesti, millaisella tavalla kyseinen tutkimus sekä konstruoi että tavoittaa kuvaamaansa ilmiötä, koskee kaikkea lähdekirjallisuutta. On siis tunnettava kaiken lähdekirjallisuuden tutkimusten kehittymisen historiat sekä kyettävä analysoimaan, miten nämä tutkimukset konstruoivat ja tavoittavat kuvaamansa ilmiötä. Ihanteellista mutta mahdotonta.

Ongelma omalla kohdallani on lähinnä se, että vaikka olen tähän keskusteluketjuun ansiokkaasti kirjoittaneen S. Ronkaisen kehoituksesta skipannut kaiken numerotiedon, kun en sitä varsinaisesti tarvitse, niin minä joudun väistämättä tilanteisiin, joissa on kyettävä ottamaan kantaa kyseisiin tutkimuksiin, koska olen TANE:n Miesjaoston sihteeri. Toisaalta minun on kyettävä ottamaan kantaa myös niihin tilanteissa, joissa esiinnyn väkivaltatutkijana, Esimerkiksi jos olen hölmöyttäni mennyt radiohaastatteluun tai paneeliin mutta myös opetuksen yhteydessä. Jos opiskelijat kysyvät näistä numeroista, niin en voi sanoa, etten vastaa, kun en niistä mitään ymmärrä. Lisäksi sen taakse vetäytyminen, että en ole tilastotutkija, ei oikein käy, kun on joskus tullut numeroita lainatuksi. Siis naisten uhritutkimusta. Näin on useimpien sukupuolistuneen väkivaltatutkijoiden kohdalla. Nyt ei voi yhtäkkiä ottaa sivuaskelta ja sanoa, että minähän en numeroista puhu, kun en numerotietoa tuota. Eikä sekään argumentti käy, että naisten uhritutkimus on hyvä tutkimus, kun kaveri sanoi, mutta tämä nuorisotutkimus on huono tutkimus, kun sama kaveri niin sanoi.

Pohdin näitä asioita tulevaisuuteen varmistautuen, kun tiedän, että esim. kyseinen nuorison parisuhdeväkivaltatutkimus todennäköisesti tulee jossain vaiheessa eteeni. Ja toisaalta asia on mietityttänyt sen takia, että minua on ihmetyttänyt, ettei Salmen tutkimuksesta ja artikkelista ole syntynyt keskustelua sähköpostilistalla. Hiljaisuus, kun tulokset eivät sovi omaan agendaan? Hiljaisuus, kun muutenkin on kaikkea tekemistä?

Kenellä paras irtisanomissuoja?

Tiger Woods scandal prompts question: Why do men cheat?

Thai-hierojia ja syrjäytyneitä miehiä

A Quick Primer On The Sexual Marketplace, & Why The Femosphere CANNOT Address It Meaningfully

We need a radical feminism that ends women's enslavement and allows them to be neither subordinate nor men writ large

Think Twice, Young Man

Saatko sinä potkut?
Irtisanomisjärjestyksen perusidea on, että tärkeitä ammattilaisia ei panna pihalle.

Paras suoja on raskaana tai perhevapailla olevilla sekä henkilöstön edustajilla.

Helmi halusi tietää miten lukijat suhtautuvat ylipainoon ja päättikin kysyä voiko ylipainoinen olla seksikäs. Vastauksia tuli yli 1300 kappaletta ja lähes kaikki olivat sitä mieltä, että ylipaino ei vähennä seksikkyyttä

tiistaina, joulukuuta 08, 2009

Naiskiekkoilun taso

For feminism and family

Children should know not only women are victims of violence

C-poikien ryöpyttämät kiekkonaiset eivät välitä tappioista
Yhteensä 11 ottelua C-nuorten SM-sarjajoukkueita vastaan, yhdeksän tappiota ja yhteismaalit 21–87.

Hämäläinen näkee, että naiskiekkoilijoiden on aika markkinoida tuotettaan pontevammin.

Miten on mahdollista markkinoida onnistuneesti tuotetta, jossa naisten taso vastaa 10-vuotiaiden(?) poikien tasoa?

maanantaina, joulukuuta 07, 2009

Viro vai Etelä-Afrikka?

Tutkimus: Puolet virolaisista kärsii väkivallasta kotona

Tutkimus: Joka neljäs eteläafrikkalainen myöntää raiskanneensa

Tytöt pätevämpiä

Moody, indecisive and always trying to behave like a man, why ladies make truly lousy bosses

Suomi-kuva

Isänmaa tässä ja nyt
Pari viikkoa sitten kirjailija Sofi Oksanen aiheutti vastalauseiden ryöpyn lauottuaan monen mielestä sopimattomaan sävyyn suomalaisesta perhe-elämästä, miehistä, alkoholin käytöstä ja väkivallasta.

Pidän oikeasti isänmaallisena olla rohkeasti sitä mieltä mitä on, vaikka Suomi-kuva voisikin saada siitä tahran: tosiasiallisestihan tahran aiheuttavat tässäkin tapauksessa ne juopottelevat ja väkivaltaiset miehet - joskus toki myös naiset, jotka ovat todellinen ongelma monessa perheessä ja kodissa.

Kohu Oksasen haastattelun ympärillä on saanut monet ajattelevat ihmiset pohtimaan, mistä oikein on kyse. Viranomaistahojen ja kansalaisjärjestöjen viimeaikaiset kampanjat naisiin kohdistuvan väkivallan torjumiseksi ovat nousseet myönteistä kyllä uudenlaisen huomion kohteeksi. Aiheestakin: naisiin kohdistuva väkivalta ja hidas herääminen sen torjuntaan on ehkä suurin tasa-arvo-ongelmamme, ja se nakertaa tasa-arvoisen maan mainettamme maailmalla.

Kirjoittaja on oikeusministeri Tuija Braxin (vihr.) opintovapaalla oleva erityisavustaja.

Alphas, Male Hierarchy and the Form

You can't make this stuff up. I promise; it's just way beyond my powers of imagination.
I've noticed lately that NOW president Terry O'Neill has been inveighing against the so-called Bo-Tax. That's the popular name for a tiny part of the Senate health care bill that would raise some of the revenue to pay for its changes to the healthcare system with a five-percent tax on elective cosmetic surgeries.

And that's got O'Neill spitting mad. Why? It's discriminatory against women, and worse, that's why.

But O'Neill is having none of it. A five-percent tax on cosmetic surgeries intolerably discriminates against women, and she's womanning the barricades to stop it.

'SNL' Criticized After Airing Tiger Woods Domestic Violence Skit While Rihanna On Show ja Tiger Woods on SNL Saturday Night Live skit on CNN with Wolf Blitzer (Youtube)

sunnuntaina, joulukuuta 06, 2009

Tiger Woods

Tiger Woods, Gender & Domestic Violence

Tiger Woods is a Narcissist, Not a Sex Addict

Tiger Woods told mistress Kalika Moquin: I will leave my wife in a flash:
The friend said Tiger joked to Moquin that the only time he enjoyed sex with Elin was when they did role play in the bedroom and she put on a brunette wig. Elin was a cold fish and they rarely had sex.

Hugh Hefner wasn't surprised one bit when he heard about allegations of Tiger Woods cheating on his wife.
"I think the only surprise in it, quite frankly, is that anybody would be surprised,"

Tiger Woods Jokes: The Good, The Bad and the Ugly
- What does Tiger Woods have in common with a baby seal? They've both been clubbed by a Norwegian. (Of course, Elin is actually Swedish. But poetic license is allowed in jokes.)

- What's the difference between a car and a golf ball? Tiger can drive a golf ball 400 yards.

- Ping has a new set of irons called Elins. They're you can beat Tiger with.

Kansainvälistyminen

Helsingin seksikauppa on yhä kansainvälisempää
Ninan palveluja saisi ostaa 200 euron tuntihintaan, ja paikkakin löytyisi lähistöltä. Hän kertoo muuttaneensa Suomeen vuosi sitten ja työskentelevänsä muutamana iltana viikossa.

"Moni tekee töitä Venäjällä, koska elintaso on noussut. Mutta te suomalaiset olette halutuimpia, koska olette kilttejä ja kohteliaita."

Equality Redux

YTM ja ATM

lauantaina, joulukuuta 05, 2009

Oikeus vai velvollisuus?

Tervetuloa keskustelemaan asevelvollisuudesta

Male Role Conditioning Exploits the Lives of All American Men

Men, the Gender Wars Are Over — We Won
First step, design the perfect world, the perfect male world. We decided such a world would consist of two things: less responsibility and more — and no-strings — sex.

Congratulations, brothers. Our day is at last at hand, a day of no responsibility and easy mating access as far as the eye can see. Best of all, women are convinced that they have done this themselves, and for their own good.

perjantaina, joulukuuta 04, 2009

Eroon naistutkimuksesta

Keski-Suomen vihreät miehet haluavat eroon naistutkimuksesta
Vihreiden miesten mielestä rahavaikeuksissa rypevää naistutkimusta ei saa lopettaa, sillä oppiaine on yhteiskunnallisesti tärkeä. Yhdistyksen mukaan sukupuolieroon liittyvä tutkimus on tärkeää Jyväskylän yliopistolle, mutta aine on avattava myös miehille.

"Haluamme kiinnittää huomiota siihen, että tasa-arvokysymys on hiukan eri asia kuin naiskysymys. Siinä pitää muistaa kaikensuuntaiset tasa-arvo-ongelmat", sanoo yhdistyksen puheenjohtaja, filosofian professori Mikko Yrjönsuuri.

Tulospalkan hyödyt

Nainen hyötyy tulospalkasta harvemmin kuin mies

Top Ten Feminist Myths

tiistaina, joulukuuta 01, 2009

Oikeutettu vastareaktio

HS: Miesten vastareaktio Oksasen lausumiin on oikeutettu
Olli Rysä

Sofi Oksanen sanoi Tanskan televisiossa, että "tyypillisellä suomalaismiehellä ei ole kieltä tunteidensa ilmaisemiseen, joten hän korvaa sanojen puuttumisen väkivallalla" (HS Kulttuuri 25. 11.).

Stereotyyppisesta leimaamisesta syntyy yleensä vastareaktio. Tätä vastareaktiota on mediassa sittemmin paheksuttu "myrskyksi vesilasissa" (Mikko Lehtonen, HS Kulttuuri 29. 11.) ja luonnehdittu Oksasen väittämän olevan "totuus". On myös puolustettu Oksasen oikeutta sananvapauteen.

On selvää, että länsimaisessa sivistysvaltiossa tulee olla vapaus lausua mielipiteensä – vaikka sitten vähän typerämmätkin sellaiset. Haluan kuitenkin yhtä lailla puolustaa suomalaisten miesten oikeutta vastata Oksasen yleistävään, perusteettomaan ja hyökkäävään lausumaan.

Mielestäni Oksasen lausuma on selkeästi perusteeton, koska enemmistö suomalaisista miehistä – siis Oksasen mukaan tyypilliset suomalaiset miehet – ei toki käytä väkivaltaa tunteidensa ilmaisemiseen. Näin ollen vastareaktio on mielestäni ollut vallan oikeutettu.

Otaksun, että esimerkiksi suomalaisten naisten, maahanmuuttajien, seksuaalivähemmistöjen tai vammaisten yleistävä leimaaminen tiedotusvälineissä saisi myös aikaan oikeutetun vastareaktion.

The Tiger Woods Effect

Fay Weldon: Feminism has made women into wage slaves, just like men

The Myth of Women’s Oppression

Another 101 Fact: There is no such thing as reverse sexism

'End of nuclear family' forecast