keskiviikkona, joulukuuta 31, 2008

Mies mediassa

Vastaako yksi nainen neljää miestä mediassa?
Onkohan maan väestöjakauma vino? Näin voisi moni ulkomaalainen ajatella suomalaisiakin lehtiä silmäillessä. Lehtien palstoilla näkyy niin paljon vähemmän naisia kuin miehiä. Mauritiuslainen Loga Virahsawmy kiinnitti asiaan huomiota Suomen vierailullaan.

Unifemin toimiston media-gender-harjoituksen epävirallisten tulosten mukaan naisten (N) ja miesten (M) kuvia eri sanomalehdissä 27. marraskuuta oli seuraavasti:

* HS kulttuuriosasto 28 M, 9 N
* HS ulkomaat 25 M, 5 N
* Iltalehti 90 M, 47 N
* Iltasanomat 143 M, 60 N
* Hbl 49 M, 27 N

Mainoksia ei laskettu, niissä naisia on eniten.
Menkääpäs Ärrän lehtihyllylle ja laskekaa, monta naista ja miestä kansikuvissa näkyy. Muutenkin todella aukoton otos. Aika yllättävää olisi, jos HS ulkomaan osastolla olisi enemmän naisia.

Mikä lie blondi bimbo

Political correctness gone mad

De-gendered' toilets spark row:
Women's officer Jennie Killip told the BBC: "If you were born female, still present quite feminine, but define as a man you should be able to go into the men's toilets - if that's how you define.

"You don't necessarily have had to have gender reassignment surgery, but you could just define yourself as a man, feel very masculine in yourself, feel that in fact being a woman is not who you are."

Newspaper spokeswoman Susannah Birkwood said: "Whether or not this is political correctness gone mad.. because it certainly seems that way to some members of our student community."

tiistaina, joulukuuta 30, 2008

MAT pohdintaa

Markkina-arvoteoriakeskusteluja: 1, 2, 3.
- On teinimäinen teoria kuinka ihmisten suosio vaikuttaa heidän "tasoonsa". Jos siis ihminen tapaa toisen ihmisen niin täytyy ajatella mihin kastiin hän kuuluu että onko ihmisellä "varaa" yrittää ihmissuhdetta tämän toisen kanssa.

- Tasot eivät voi pitää paikkaansa, koska monesti tosi tasokkaat leidit ovat yksin (vai oliko se tasoteorian mukaan niin, että naisten on helpompi saada mies vai miten se oikein meni?) ja myös monet kiinnostavat miehet ovat yksin?

- Näkemykseni asiasta on sama kuin evoluutiobiologin joka suhtautuu "intelligent design"-teoriaan. Sillä ei ole sijaa oikeassa tieteellisessä ajattelussa.

- Sairas teoria on tuo. Ihmiset jaetaan siis ihmissuhteissa kasteihin kuin vanhoissa luokkayhteiskunnissa? Ei voi ymmärtää miten jonkun tajunta voi noin hämärtyä että moista teoriaa millään tavoin puoltaa.

- Jos huomataan että osa suosii moraalisesti vastenmielisiä henkilöitä tai ihmisissä suositaan moraalisesti vastenmielisiä piirteitä niin onkohan hyvä jos luodaan ajatus kuinka suosittuja nämä henkilöt ovat jos suosio lisää suosiota?

- Yksi tapa potkia maassa makaavia kun pitää todistaa muille kuinka paljon muita parempi minä olen, en ole ymmärtänyt yleensäkään tätä atm,atn tai markkina-arvo teoria keskustelua. Kenelläkään terveellä itsetunnolla varustetulla ei ole tarvetta peilata statustaan muiden kautta, se että jaksaa jauhaa näistä aiheista kertoo mielestäni huonosta itsetunnosta tai ehkä luonnehäiriöstä.

- Vähän sama kuin arvottaisit ihmisten hoitoa kapitalististen teorioiden perusteella. Vedetäänkö piuhat koneesta vanhukselta kun rahaa säästyy eikä kuluta muiden ihmisten aikaa. Nuo pariutumisen tasot ovat täysin moraalittomia.
Huomio 1: Markkina-arvoteorian popularisointi näytttä olevan toivoton tehtävä. Huomio 2: Kovasti on ma-keskustelujen taso laskenut sitten Usenet-aikojen.

Me munattomat

Susan Ruusunen lehdessä: Suomalaiset miehet ovat munattomia:
– Elämä on ihan mukavaa ilman miestäkin. Selibaattiinkin tottuu enkä harrasta yhden illan juttuja. Sitä paitsi suomalaiset miehet tuntuvat olevan niin munattomia, etteivät pärjää näin vahvan naisen kanssa. Heille tulee itsetunto-ongelmia, kun eivät osaa suhtautua ”pääministerin morsiameen”. Miehellä pitäisi olla oma elämä kunnossa, itsetunto kohdillaan ja huumorintajua. Ehkä pitää etsiä miestä Suomen rajojen ulkopuolelta
Valtaosa kantahenkilökunnasta pysyttelee edelleen kaapissa

18% rape cases false: Study

torstaina, joulukuuta 25, 2008

Pakkovärväys on lopetettava

Naisten ja miesten tasa-arvon etenemissuunnitelma 2006–2010 (pdf)
Euroopan parlamentti toteaa, että tytöt ovat erityisen alttiita väkivallalle ja syrjinnälle, ja pyytää, että toteutetaan nykyistä tehokkaampia toimia heidän suojelemisekseen kaikenlaiselta väkivallalta, myös raiskauksilta, seksuaaliselta hyväksikäytöltä ja pakkovärväämiseltä asevoimiin, sekä myötävaikutetaan politiikkoihin ja ohjelmiin, joiden tarkoituksena on parantaa tyttöjen asemaa konfliktitilanteissa ja niiden jälkeen;
Men’s Magazine Desires World Without Meaningful Consent

Men allowed women to turn them into sissies and must now rediscover their masculine side
Perhaps what we should be asking is: who turned men into sissies?

The answer to that is we women. Women wilfully feminised men to make them less masculine, less challenging to our ambitions, less competition for us. We emasculated them.

As a result, we've destroyed the core of their being, their masculinity. We've led them astray and away from the very qualities we intrinsically find most attractive in a man.

We told them we loved their feminine side, then came to despise it. We convinced them we wanted to be equal breadwinners, then began to resent it.

We loved the idea of earning more than our men, more than any man, yet lost respect for them when it was us bringing home the bacon.

Men of all ages are becoming increasingly 'angry, suspicious, reactionary and isolated' because women have treated the men's natural roles without respect.

Hesari

Yksinhuoltajuus pitäisi sallia vain poikkeustapauksissa
HS:ssa oli 30. 11. tutkija Aune Flinckin loistava kirjoitus lapsen oikeudesta isään parisuhteen kariutuessa. Kirjoituksen arvoa nostaa vielä se, että kirjoittaja on nainen. Kirjoittajan esille tuomat asiat ovat arkea nykyisissä avioeroissa ja tuottavat mukaan joutuville lapsille pysyviä korjaamattomia psyykkisiä ongelmia.

Kaikkien avioeroasioiden kanssa tekemisissä olevien henkilöiden tiedossa on, että isä on erotilanteessa todella ilman oikeuksia. Tämän tietävät äidit, jotka käyttävät tilannetta hyväksi lyödäkseen isää lapsilla. Myös isät tunnistavat tilanteen ja koettavat kaikin keinoin välttää eroa, koska se merkitsee ennen kaikkea eroa lapsista.

Väkivalta on sana, jota erossa käytetään varmistamaan toisen syyllisyys. Sitä kysytään ensimmäisenä naisen tullessa sosiaaliviranomaisten luo. Se aukaisee oven tilanteen käsittelemiseen haluttuun suuntaan.

Tilastot kuitenkin osoittavat, että miesten ja naisten väkivaltaisuus on lähes yhtä suurta. Lisäksi tilastoja vääristelee tosiasia, että käytännössä miehet eivät halua muiden edessä tunnustaa väkivaltaa naisen taholta.

Naisten väkivalta lasta kohtaan on tilastojen mukaan yleisempää. Sosiaalitoimistoissa harvemmin kuitenkin kysytään haastatteluissa naisen toteuttamasta väkivallasta.

Suomessa erotilanteessa lapsi lähes poikkeuksitta annetaan naisvaltaisten sosiaalitoimistojen suosituksilla naiselle. Todellinen yhteishuoltajuus, jossa lapsi voi asua molempien vanhempien luona, on maassamme harvinaista. Kuitenkin esimerkiksi Norjassa on erittäin hyviä kokemuksia lapsen oikeudesta asua ajoittain molempien vanhempien luona erikseen.

Miksi Suomessa sitten vallitsee outo avioerokulttuuri? Perussyy on, että lainsäädäntö tekee sen mahdolliseksi. Asia voitaisiin korjata muuttamalla lakia siten, että erotilanteessa lapsella on oikeus molempiin vanhempiin ja huoltajuus kuuluu molemmille vanhemmille.

Vain poikkeustapauksissa erittäin painavista syistä voitaisiin myöntää yksinhuoltajuus, ja sekin tulisi määräajoin tarkistaa. Selvästi kirjoitettu laki ja selkeä käytäntö poistaisivat avioeroissa nykyisin vallitsevan lapsella lyömisen.

Tilanne avioeroissa vallitsevasta käytännöstä tiedetään. Niistä on paljon kirjoitettu.

Kokemuksia oikeussaleissa käydyistä riidoista, joissa lapsen oikeus ja turvallisuus ovat loistaneet poissaolollaan, on voitu ihmetellä lehdissä. Koko järjestelmän tuloksia epäsosiaalisuuden kasvusta voidaan päivittäin lukea lehdissä.

Aune Flinck totesi, että isän henkinen ja fyysinen poissaolo altistaa poikia väkivaltaiselle käyttäytymiselle, ja yksinhuoltajaäidin uupuminen voi vaarantaa lapsen turvallisen kasvun.

Yksi syy väkivaltaisen käyttäytymisen lisääntymiseen yhteiskunnassa on tiedossa. Lainsäädännön kuvattu korjaaminen auttaisi vanhempia pohtimaan erotilanteessa rakentavammin oman ja lastensa elämän järjestämistä.

OVE LINDSTEDT psykologi Espoo

Lysoli auttaa suhteeseen

What Do Prostitutes and Rice Have in Common?

STAYING TOGETHER: Resist the urge to trash husbands

Vintage Sexism: Lysol Edition

keskiviikkona, joulukuuta 24, 2008

Jouluvisa: Mistä kirjasta teksti on peräisin?

Syrjäytynyt: Syrjäytynyt tuntee itsensä ylimääräiseksi maailmassa. - - Juuri tämä tunne, että kukaan ei välitä, näyttää olevan suomalaisen syrjäytyneen miehen todellisena käyttövoimana. He eivät ole ainoastaan epäonnistujia, vaan vallan erikoisia.

Ei olekaan niin, järkeilee syrjäytynyt, että minä olisi epäonnistunut, sillä ennemminkin koko maailma on epäonnistunut minun ympärilläni: "Minussa ei ollutkaan vikaa, vaan kulttuurihegemoniassamme", kirjoittaa syrjäytynyt.

Suurinta iloa uhmakas syrjäytyjä tuntee silloin, kun hän voi vastustaa auktoriteetteja. Yhteiskunnan kaikki rajat, lait ja tavat, ovat hänelle vain rikkomista varten.

Narsisti: Melkein kaikkia syrjäytyjiä yhdistää halu tai kirottu kohtalo elää oman mielen sopukoissa - - Syrjäytyneet ovat siis lähestulkoot kaikki puhtaitaita narsisteja, joille kaikki muu paitsi minä ovat jokseenkin yhdentekeviä. "Minähän olen ainutlaatuinen luomus, tärkein olento universumissa", eräs nuori mies hieman itseironisesti toteaa.

Nyhjöttäjä Syrjäytyneitä narsisteja on siis kahta tyyppiä, nyhjöttäjiä ja etsijöitä. Nyhjöttäjä haluaa, mutta ei kykene toimimaan. Aivan kuten kaikki syrjäytyjät, hän elää vain päänsä sisällä ja pitää maailmaa vain itseään varten olemassaolevana.

Paras joululahjanne ...Hyvää joulua!

Hyvää joulua?

Massalomautukset iskivät miehiin
Lomautukset näyttävät iskeneen ennen kaikkea miesvaltaisille aloille, sillä ministeriön tietojen mukaan miesten työttömyys kasvoi viime kuussa lokakuusta peräti 9200:lla. Yllättäen naisten työttömyys sen sijaan laski vielä viime kuussa 500:lla.

Marraskuussa työttömistä työnhakijoista valtaosa, 56 prosenttia, olikin miehiä.
Työttömyys kääntyi kasvuun
Tyypillisesti matalasuhdanteessa työttömyys ja lomautukset kohdistuvat enemmän miehiin kuin naisiin ammattialojen erojen vuoksi. Niinpä marraskuussa miesten työttömyys nousi 8 % ja naisten laski 6 % edellisen vuoden vastaavasta ajankohdasta.

maanantaina, joulukuuta 22, 2008

Perhe on paras?

Labour finally admits married parents ARE best for children
Broken families and missing parents are bad for children and for the country, ministers said, in a Government paper on the state of family life that marks a U-turn on previous party thinking.

The document accepts that 'some family forms face greater challenges than others'.

Seven out of ten young criminals come from single parent homes that make up only a quarter of all families, it says, adding that stepfamilies can also be difficult for children.
In 2008, feminism is still an f-word

No Comment on This Video...


Skyrocketing suicide rate of married men

sunnuntaina, joulukuuta 21, 2008

Tasa-arvo yliopistossa

Yliopistouudistuksesta puuttuu tasa-arvonäkökulma
Yliopistolakiluonnos ei ota huomioon mahdollisia sukupuolivaikutuksia eikä sukupuolten välinen tasa-arvo nouse muutenkaan esille koko uudistuksessa. Naistutkijat ihmettelevät asiaa – Suomea on sentään pidetty tasa-arvokehityksen kärkimaina. Koulutusilmaston muutos ei tee muutenkaan hyvää naisten asemalle yliopistoissa.

-Miestapainen tutkimus on osin korvautunut naistapaisella opettajuudella. Työ arkipäiväistyy, naistapaistuu. Naisia ei tällaisesta työstä palkita, koska katsotaan, että se on heille ominaista työtä.
Tiukat tädit

Isästäkö yksinhuoltaja?

Seksin ostamisesta epäillyt poliisit jatkavat tehtävissään

perjantaina, joulukuuta 19, 2008

Kovaa peliä teatterissa

Latteaa tasa-arvokeskustelua
Suomalainen keskustelu sukupuolten välisestä tasa-arvosta tarvitsi tuuletusta.
”Tasa-arvo paremmin huomioon EU:ssa”

The Demise of Dating

Official: Forget 'man flu' - it's women who really milk it when it comes to being ill

HS-keskustelu: Seksuaalinen häirintä on teatterissa tapa ja tabu

Ei kannata syntyä suomalaismieheksi

Kuolema niittää suomalaismiehiä keski-iässä:
Ei kannata syntyä suomalaismieheksi. Sen todistavat tilastot. Ranskan tilastokeskuksen tuoreen väestötutkimuksen mukaan lähes joka neljäs 40-vuotta täyttänyt suomalaismies ei näe 70-vuotispäiväänsä, kertoo Aamulehti tietonsa tilastoon perustaen.

Keski-iän kuolleisuustaulukossa suomalaismies on pitänyt ykkössijansa yli puolen vuosikymmenen ajan.

Missä sitten mies ylittää keski-iän turvallisimmin? Tilastojen mukaan Sveitsissä, Ruotsissa ja Norjassa. Esimerkiksi Sveitsissä yli nelikymppisistä miehistä vain joka kuudes ei yllä 70-vuotiaaksi.
Ylänurkka: Miehet kuolevat, naiset sairastavat
Miesten osa maailmassa ei ole helppo. Miehiä kuoli edellisen kerran enemmän kuin nyt vuonna 1992. Mitään erityistä syytä ilmiöön ei edes Tilastokeskus pysty osoittamaan.

Asiantuntijat tarjoavat tavanomaiset. Liikaa alkoholia, stressiä, vääriä ruokailutottumuksia, perimää, onnettomuuksia.

Vaan jospa miehet eivät osaa sairastaa oikein silloin kun on sairastamisen aika?

Tampereen kaupungin tilastot paljastavat mielenkiintoisen tosiasian. Jo vuosia naiset ovat sairastaneet reilusti enemmän kuin miehet. Vuonna 2004 alkoi kasvu eikä ole taittunut.

Numeroilla suunta todistuu: vuonna 2007 naiset olivat kipeinä keskimäärin 21,5 päivää, miehet 15,9 päivää. Kymmenen vuotta sitten ero oli huomattavasti niukempi: naiset 16,4 päivää, miehet 13,9 päivää.
Onneksi sentään Suomessa on tehty Miesnäkökulmasta tehtävän tasa-arvotyön "maailmanennätys"

torstaina, joulukuuta 18, 2008

Sallitaan, kun tehdään joka tapauksessa

Ihmisoikeusliitto haluaa, että Suomeen säädetään laki, joka määrittelisi, miten poikien ei-lääketieteellisiä ympärileikkauksia saa tehdä. Järjestö haluaisi, että ympärileikkauksia ilman lääketieteellisiä syitä tehtäisiin myös julkisessa terveydenhuollossa.

Joka viides amerikkalaisteini syyllistyy lapsipornoon

Lasten keskinäinen väkivalta yleistä
havaittiin, että perheen sisäisessä väkivallassa useimmiten epäillään lapsen isää. Äitiä epäillään huomattavasti harvemmin, vaikka äidin ja isän väkivalta on yhtä yleistä.
Kvinnor allt oftare skyldiga till våld

Joulunaika näkyy vakavissa rikoksissa
Naisten osuus perheväkivaltarikosten tekijöinä on kasvanut. Rikosylikomisario Tolvasen mukaan jo lähes puolet törkeistä pahoinpitelyistä ja henkirikoksista on naisten tekemiä.

9-vuotias misogynisti

A nine-year-old pick-up artist? Alec Greven's book on how to talk to girls contains some good advice, but the boy still has much to learn about women
I have a hard time viewing any child as a misogynist, but obviously, children's attitudes about gender reflect what adults teach them. So, what does Greven say about women?

Second, Greven seems to think that pretty girls are more likely to be mean, or at least unappreciative of boys' attention. It's almost as though being pretty is a bad thing.

Third, Greven also suggests that for most boys, the best choice is a "regular girl". What does he mean by that? Though Greven acknowledges that his observations came from his own school, this kind of subtle (and sometimes not very subtle) sexism is present in schools throughout the country.
Feminist TV Ad Pushes 'Wage Gap' Myth

Kuva 1 ja 2

keskiviikkona, joulukuuta 17, 2008

Mustan miehen pelko

HS-Mielipideosaston kirjoitukseni 17.12 vastauksena tähän Helena Oikarinen-Jabain kirjoitukseen.

Vieras mies tuo epätoivottua kilpailua

Helena Oikarinen-Jabai kirjoitti Vieraskynässä (HS 14.12) mustia miehiä ja heidän seksuaalisuuttaan kohtaan tunnetusta irrationaalisesta pelosta. Markkinanäkökulmasta katsottuna ulkomaalaisten miesten vastustuksella on kuitenkin rationaalinen perusta.

Ulkomaalaiset miehet edustavat suomalaisille miehille epätoivottua kilpailua. He ovat usein maskuliinisempia ja seksikkäämpiä kuin feminisoidut suomalaiset miehet. Mitä useampia suomalaisia naisia ulkomaalaiset miehet sitouttavat suhteisiin, sitä pienemmästä jäljelle jäävien naisten määrästä suomalaiset miehet joutuvat kamppailemaan. Se nostaa suomalaisten miesten naissuhteiden hankinnan kustannuksia ja osa jää väistämättä ilman.

Samankaltainen ilmiö tapahtui ennen vanhaan suomalaisissa kylissä, jonne tukkijätkät saapuivat. Tukkijätkät aiheuttivat kylässä markkinahäiriön, jossa oman kylän miehille ei enää riittänyt naisia. Sen takia oman kylän pojat usein vihasivat tukkijätkiä.

Suomalaisilla naisilla voidaan havaita vastaava ulkomaalaisten naisten pelko. Thaimaalaisen naisen astuminen kuvioihin ”eksoottisen seksuaalisena ja kodinhoidolle omistautuneena” stereotyyppinä horjuttaa suomalaisen naisen asemaa. Jos Suomeen todellakin tulisi runsaasti ”seksuaalisesti ja kodinhoidollisesti palvelualttiita” vaimoja ulkomailta, suomalaisten vaimoksi haluavien naisten olisi pakko vastata kilpailuun tarjoamalla miehille samanlaisia etuja. Kukapa suomalainen nainen sitä haluaisi?

Ulkomaalaisten miesten ja naisten vastustuksella on vankka rationaalinen markkinaperusta. Vastakkaisen sukupuolen edustajat ovat yleensä tervetulleita, mutta oman sukupuolen edustajien tulo pyritään estämään leimaamalle heidät negatiivisia stereotyyppejä käyttäen ”raiskaajiksi” tai ”naiskaupan uhreiksi”.

Linkkejä

”Notting Hill -efekti”: Tästä syystä romanttisia komedioita ei kannata katsoa

Naiskiintiöministereistä

Ihmiskauppa ja prostituutio


Kaisa Rastimo: VAPAUDEN TÄHDEN: “KUOLE HUORA, KUOLE!

tiistaina, joulukuuta 16, 2008

Tapaus Sarkomaa

Sarkomaa on rohkeampi kuin tavis
Toistaiseksi suomalaisten isien rohkeus edes perhevapaiden käyttöön on ollut vähäistä. Äiti, joka jättää vain muutaman kuukauden ikäisen vauvan muiden hoitoon, on Suomessa harvinainen poikkeus. Moni ottaa lisää riskiä jäämällä äitiys- ja vanhempainvapaan jälkeen vielä hoitovapaalle.

Mutta mitä tekevät isät? Lainsäädännön muutoksista huolimatta he tekevät niin kuin isät ennenkin eli paiskivat töitä ja antavat äidin kantaa työelämäriskin.
Isä, olisitko vuoden kotona?

Koti-isyys on liksasta kiinni

Katriina Perkka-Jortikka: Ovela veto kokoomukselta?


Lenita Airisto ja naisten valinnat

Kommentteja Anne Moilasen feministiseen aivopiereskelyyn

Sosiaalikeskus Helsinki?

Pro feminismi -palkittu professori Teivo Teivainen toivoo Feminististä ajattelutapaa muuallekin kuin naispolitiikkaan

Naistutkimuslistalta poimittua:
In the struggle to raise awareness of sexism and unhealthy social dynamics within the Helsinki Social Centre project (a group of dedicated people, fighting to realize their dreams of a different society in which we can be free) an anarcha-radical feminist activist has faced the hardships of severe sexual and gendered harassment / bullying.

The Social Centre Project never had any open space for the real hands on struggle against damaging patriarchal structures and male dominance within the scene. (Katso myös video)
Kyseessä on ilmeisesti Milla Aholan ja kumppaneiden feministinen projekti, jonka sisältöä en täysin ymmärrä.

Kirjoitus poistettu asianosaisen pyynnöstä.

Naisten palkat ovat suuremmat

Women at the top of business outearn men
A Carnegie Mellon University study has concluded that women executives out-earn their male counterparts.

The study, which examined 16,000 executives over 14 years, found that women at the top of the business world bring in a bit more than men and are promoted at the same rate, countering the popular notion that women earn less than men for the same work.

The largest empirical analysis of the top echelons of publicly traded companies determined that women earned about $100,000 more per year than men of the same age, educational background and experience.
Are There Glass Ceilings for Female Executives? (PDF)
At any given level in the career hierarchy, women are paid slightly more than men with the same background, have slightly less income uncertainty and are promoted as quickly. We conclude that the gender pay gap and di¤erences in job rank in this most lucrative occupation is explained by females leaving the market at higher rates than males.

maanantaina, joulukuuta 15, 2008

Runsaudenpula

Anne Moilanen:
Kyllä nyt kiukuttaa. Miksi nainen on aina ja iänkaiken se, joka uhrautuu perheen vuoksi? Miksi, miksi, miksi?

Miksi on niin vaikea kuvitella, että koskaan ikinä Suomessa voisi koittaa aika, että miespuolinen ministeri ilmoittaisi, että lasten hoito ja heidän kanssaan seurustelu ovat työtä tärkeämmät?

Eli missä on Sarkomaan mies? Hän on ammatiltaan diplomi-insinääri ja toimitusjohtaja. Mutta ministeri on sentään ministeri - polittisen uransa huipulla, ja vieläpä isänmaan asialla! Miksi yksinkertaisesti perheen isä ei voi olla nyt enemmän kotona?
Sari Sarkomaa
Ajatus ministerin pestistä luopumisesta syntyi, kun Sari Sarkomaa (kok) ehti kesälomalla pitkästä aikaa puuhastella enemmän lastensa kanssa.

- Silloin aloin ajatella, mitä ehkä menetän, jos jatkan näin, hän kuvailee tunnelmiaan lehden haastattelussa.

- Olisin varmasti katunut koko loppuelämäni, jos en olisi tehnyt tätä ratkaisua.

"Tämä on todellista tasa-arvoa"

Sarkomaa korostaa lehden haastattelussa myös, ettei äidin päätös tinkiä urasta ja panostaa perheeseen ole tasa-arvon romuttamista.
Sarkomaan todellinen ongelma on runsaudenpulassa. Hänellä on elämässä asiat liian hyvin ja yksinkertaisesti liian paljon houkuttevia vaihtoehtoja. Aika ei riitä kaiken tekemiseen. En osaa olla Moilasen tavoin kauhean tyrmistynyt hyväosaisimman kansanosan liian lukuisista houkuttelevista vaihtoehdoista.

IL-keskustelu: Pitäisikö julkisen terveydenhuollon järjestää ympärileikkaukset?

Ryhmänjohtaja hipelöi naisvarusmiestä:
Teltassa nukkunut nainen heräsi kasvojen ja hiusten hivelemiseen.

Otsikointi ja indoktrinaatio

Yksin elävillä naisilla suurin köyhyysriski

Yksineläjistä 29 prosenttia on köyhiä


Kommenttiosastolta: Nomen Nescio
HS uutisoi tänään: "Yksinelävillä naisilla suurin köyhyysriski." Toimittajan nimi on Minttu Mikkonen.

Mielikuva siis otsikossa on luotu sellaiseksi, että köyhyys ja syrjäytyminen olisi paljon naiskeskeisempi ongelma kuin mieskeskeisempi. Kun tuota uutista tarkastelee lähemmin niin selviää että: "Yksineläjillä on Suomessa kaikkein suurin riski joutua elämään köyhyysrajan alapuolella. Erityisen suuri riski on naisilla: lähes puolet köyhyysrajan alapuolella olevista naisista on yksineläjiä."

Eli nyt selviää että kyseessä ei siis ole miesten ja naisten välinen vertailu, vaan tuosta on leivottu sellainen, että köyhyysrajan alapuolella elävistä NAISISTA lähes puolet on yksineläjiä.

Uutinen jatkaa siihen malliin että voisi päätellä että tässä haluttaisiin jotain erityistukia nimenomaan ja ainoastaan köyhille naisille.

Lopuksi vielä laitetaan turkulainen diakoni kertomaan seuraavaa:

"Raija Eeva haluaa myös kyseenalaistaa mielikuvan, että köyhät yksineläjät olisivat päihdeongelmaisia miehiä. Tilastot osoittavat, että ryhmään kuuluu eniten työikäisiä naisia."

Miten tuo nyt oikein on? Minusta tuntuu että uutinen on feministisen manipulaation ykkössuorituksia. Mikä on tilastojen totuus? Onko tässä käytetty keppihevosena jonkun turkilaisen diakonin tunteita, ja väännetty tällaista a-luokan propagandaa?
Despentes loi feminismin manifestin

sunnuntaina, joulukuuta 14, 2008

Alitajuinen halu mustan miehen kehoa kohtaan

Muukalaispelko ja seksuaalisuus kietoutuvat toisiinsa
Mustia miehiä kohtaan tunnettua irrationaalista pelkoa ja vihaa ja sen syntymekanismeja on sittemmin pohdittu ja tutkittu paljon. Yhdeksi syyksi on todettu lynkkaajien alitajuinen halu mustan miehen kehoa kohtaan.
Väkivalta on läsnä lasten arkipäivässä

Lastentarha

This week UNICEF warned of the dangers to British children in driving mothers back to work.
This week a report from Unicef, the UN's child welfare agency, warned that working mothers take a massive risk when they put their offspring into low quality childcare.

Experts at the world body said such toddlers could suffer psychological harm and fare poorly later at school. Aggressive behaviour learned by children at some nurseries might contribute later to classroom disruption.

The study for is the first major international report to warn of the dangers of the drive, pushed again by the Government this week, to get mothers back to work early.
Unicef (pdf)

Tasa-arvo edistyy kun sen puute paljastetaan
Kiiltokuvan kääntöpuoli on myös se, että vakavistakaan tasa-arvo-ongelmista ei aina haluttaisi puhua. Esimerkiksi lähisuhdeväkivalta on Suomessa yleistä ja ilmiö on vahvasti sukupuolittunut: useimmiten väkivaltainen osapuoli on mies ja uhri nainen. Silti käytäntönä on käsitellä parisuhdeväkivaltaa ikään kuin se olisi sukupuolineutraalia tai jos sukupuoli mainitaan, halutaan tilannetta tasoitella muistuttamalla, että naisetkin ovat väkivaltaisia.

Sukupuolinäkökulma jätetään huomiotta myös prostituutiosta puhuttaessa. Keskustelun painopiste on naisissa, jotka myyvät seksiä, mutta sitä, että seksin ostajista valtaosa on miehiä, ei aina pidetä tarpeellisena edes mainita.
Aforismi:
[Pornon] ostajat ovat yleensä yhden kerran ostajia, koska he pettyvät siihen mitä se antaa. Se ei anna mitään, ellei ihminen ole sisäisesti sairas. -Lotta Viinikka, Unioni Naisliitto, TV-kahden seksibisnes-illassa 26.11.02

lauantaina, joulukuuta 13, 2008

Kuka tinkii?

Työurasta tinkii useammin äiti kuin isä:
Ministeri Sari Sarkomaan (kok) ratkaisu jättää ministerin tehtävänsä lasten vuoksi on uranaisille se tavallinen.

Useimmin työurasta tinkii äiti, ja isä jatkaa uraansa.

"Naiset ajattelevat, että heidän velvollisuutensa on joustaa perheen suuntaan", väestöliiton tutkija Anneli Miettinen sanoo.
Vai tinkiikö mies perheestä? Onko miehellä ylipäätään valinnanvaraa?

Katso Väestöliiton erikoistutkija Anna Rotkirchin haastattelu

Otan osaa, Sari

Sarkomaa näytti, mikä on vanhemman osa

Penisvaara ratkaisi miesten ja naisten riitaklassikon

Recession: When the money goes, so does the toxic wife:
As the recession worsens, a lot of rich men are finding their gold-digging wives are taking to their heels

perjantaina, joulukuuta 12, 2008

Isyyshuijauksista

(Teksti on peräisin sosiologian kandintyöstäni "Isyyshuijaus".)

“Englantilainen luokanopettaja asetti oppilailleen (1970-luvun alussa) tiedeprojektin, jossa tehtävänä oli selvittää heidän vanhempiensa veriryhmät. Tuon tiedon avulla heidän piti sitten päätellä omat veriryhmänsä. Oman veriryhmän sijaan 30 prosentille oppilaista selvisikin vain se, että heidän isänsä ei olekaan heidän biologinen isänsä.”

Isyyshuijauksessa on neljä eri osapuolta: äiti, lapsi, biologinen isä ja ei-biologinen isä. Noiden osapuolten edut voivat olla keskenään konfliktissa. Miestenoikeusjärjestöt puhuvat mielellään isyyshuijauksesta, lastenoikeusjärjestöt toisinaan “lapsen identiteettihuijauksesta”, kun taas naisjärjestöt yleensä vastustavat koko “huijaus” -käsitteen käyttöä. Ongelmaa voidaan lähestyä kolmen perustavaa laatua olevan kysymyksen kautta:

1. Onko lapsella oikeus tietää totuus biologisista vanhemmistaan?
2. Onko biologisella isällä oikeus tietää lapsistaan?
3. Onko ei-biologisella isällä oikeus tietää, että hän ei ole lapsen biologinen isä?

Oikeutta biologisen isyyden tietämiseen voidaan puolestaan perustella monilla eri tavoilla:
  • Ihmisillä on halu tietää, ketkä ovat heidän biologisia lapsiaan. Monet ihmiset eivät halua ruveta huoltajiksi sellaisille lapsille, jotka eivät ole heidän biologisia jälkeläisiään.
  • Perinnöllisten sairauksien selvittämiseksi tieto biologisista sukulaisuussuhteista voi olla ensiarvoisen tärkeää.
  • Biologinen isyys vaikuttaa elatusmaksujen määräytymiseen.
  • Tasa-arvolain hengen mukaista olisi, että biologisella isällä olisi samanlainen oikeus tietää lapsistaan kuin äidilläkin.
  • Tietämättömyys biologisesta isästä voi johtaa puolisisarusten välisiin insestisiin suhteisiin.
”Toisilla miehillä on suurempi mahdollisuus tulla huijatuiksi kuin toisilla. Ne miehet, joilla on vähiten varallisuutta ja alhaisin status, pärjäävät huonoiten. USA:ssa ja Sveitsissä isyyshuijaustiheys on noin 1 % luokkaa korkean statuksen miesten parissa, 5-6 % luokkaa keskitason statuksen miesten parissa USA:ssa ja Isossa Britanniassa ja 10-30% luokkaa alhaisen statuksen miesten parissa USA:ssa, Iso-Britanniassa ja Ranskassa. Todennäköisimpiä alhaisen statuksen miesten huijaajia taas ovat korkean statuksen miehet.”

Kalifornialainen Larry Nicholson10 saapui oikeuteen saatuaan elatusmaksumääräyksen ja hän huomasi heti, että jokin on väärin, todella väärin:
”Katsoin lasta ja hän oli valkoinen - minä olin musta. En ole genetiikan asiantuntija, mutta kaikki ei näyttänyt olevan kohdallaan… Sain DNA-testin tuloksen, joka vahvisti, että en ollut lapsen biologinen isä… Tuomaria DNA-testin tulos ei kiinnostanut. Hän sanoi, että isyyden kiistämisen mahdollistava aika oli mennyt umpeen ja määräsi maksettavakseni 75 000$ edestä rästissä olevia elatusmaksuja.”
”Aviossa olevalla miehellä ei pitäisi olla sen enempää velvollisuutta maksaa avioliiton aikana syntyneestä toisen miehen siittämästä lapsesta kuin vaimolla on velvollisuus maksaa aviomiehen toiselle naiselle avioliiton aikana siittämästä lapsesta.”

Köyhä saa huijata

KKO: Köyhän äidin ei tarvitse palauttaa mieheltä huijattuja elatusmaksuja
Korkeimman oikeuden mukaan mies ei saa takaisin maksamiaan elatusmaksuja, vaikka lapsen äiti oli koko ajan tiennyt, ettei mies ole lapsen isä. KKO:n ennakkopäätöksen mukaan olisi kohtuutonta velvoittaa äiti maksamaan elatusmaksut takaisin, sillä äidin huonon taloudellisen tilan takia hän tuskin koskaan pystyisi maksamaan miehelle vaadittua summaa, lähes 4000:tta euroa.
HS-keskustelu

Nuoret myyvät seksiä hampurilaispalkalla

The Hiding Men in Prostitution

Different Porn Careers? Girls' and Boys' Porn Consumption

Generation XXX: Normalization and Criticism of Pornography amongst Young People

Lisäys: Neljälle Helsingin Sanomien työntekijälle syytteet kunnianloukkauksesta:
Syyte koskee tammikuussa julkaistua artikkelia, joka käsitteli seksuaalista häirintää eduskunnassa. Jutussa mainittiin nimeltä seitsemän mieskansanedustajaa.
HS-keskustelu

Resepti onnellisuuteen

How to be happy
Forget what feminists, hippies, and liberals have told you in the last half century. They are all lies based on political ideology and conviction, not on science. Contrary to what they may have told you, it is very unlikely that money, promotions, the corner office, social status, and political power will make women happy. Similarly, it is very unlikely that quitting their jobs, dropping out of the rat race, and becoming stay-at-home dads to spend all their times with their children will make men happy.

Money, promotions, the corner office, social status, and political power are what make men happy (as long as they win, of course, but then dropping out is by definition a defeat). Spending time with their children is what makes women happy.

What can evolutionary psychology tell us about what we as a society can do so as not to repeat the Swedish mistake and make our citizens happy? The best thing to do is to kill all the feminists and hippies and liberals. Destroy political correctness completely once and for all. Teach boys and girls that they are different, not the same, and that it’s okay (nay, wonderful) to be different.

You are seldom wrong if you follow your feelings; you are seldom right if you follow feminism or any other political ideology.
Suosikkijuontaja: Vedin puoleeni naistenhakkaajia, alkoholisteja ja varattuja miehiä ja Sanna Kiiski
Ja jos kävi hyvä tuuri, niin sain perääni nämä kaikki ominaisuudet yhdessä ja samassa miehessä. Nyt kun ei enää ole luonteeltaan ihan mikään eteisen kynnysmatto, on osannut vaatia parempaa.
Se on kamala kohtalo, kun vetää magneetin lailla puoleensa jos jonkin sortin renttuja ja ei pääse tekemään omia valintojaan.

torstaina, joulukuuta 11, 2008

Saako miesten tasa-arvosta puhua?

Puhetta miesten tasa-arvosta.
Yliopisto-TV:n Miesmakasiinin studiossa aiheesta keskustelemassa miesaktivisti Hannu Sepponen (oik), tasa-arvovaltuutettu Mikko Niemelä ja kirkon miesaktiivi Ilkka Hjerppe. Keskustelua vetävät toimittaja Pauliina Toivanen ja Anna-Kaisa Niinikoski. Makasiinin juontaa Kerttu Kiviluoto
Kaataako naisen menestys parisuhteen?

Frederik lehdessä: Orgasmikierto pakottaa naisseuraan

Kriisi iski ilotyttöihin - osa palvelee velaksi

Syrjintä

Valkoinen heteromies

Naiset pelkäävät lapsen tulon vaikeuttavan työntekoa

Jos olet yksityisen palveluyrityksen tai julkisen sektorin palkkalistoilla niin varaudu kohtaamaan syrjintää.
Eniten luottamusmiehet ovat havainneet syrjintää terveydentilan eli sairauden tai vammaisuuden vuoksi. Sitä on havaittu 13 prosentilla työpaikoista. Toiseksi eniten syrjintää oli iän vuoksi (11 %).

Syrjintää havaittiin myös osa- tai määräaikaisuuden (10 %), ay-toiminnan (8 %), lasten ja muiden läheisten hoidon (7 %) ja sukupuolen (6 %) vuoksi.
Kysely: Syrjintää joka kolmannella työpaikalla (huom. kuva)

Panu: Vertaistuki, kaksipiippuinen juttu

Naiset selvästi koulutetumpia kuin miehet:
Miesten kohdalla korkeasti koulutettujen osuus pysyi edellisvuoden tasolla 31 prosentissa, naisten sen sijaan kasvoi vajaan prosenttiyksikön verran 42 prosenttiin.

Linkkejä

Julista työpaikkasi syrjinnästä vapaaksi alueeksi -kampanja haastaa kaikki suomalaiset organisaatiot ja työyhteisöt julistautumaan syrjinnästä vapaaksi alueeksi. Julistautua voi täyttämällä julistautumislomakkeen internetissä.

Mies käynyt maksullisella - miten suhtautua?


Protesters blockade finals of 'sexist' Miss University London beauty pageant


Men losing jobs in unequal numbers

Husbands better second time around

tiistaina, joulukuuta 09, 2008

Naistutkimuksen huippuja (osa 1)

Kaarina Kailo

Moni nainen pelkää olla yksin kotona:
- Naisten yksinolon pelot liittyvät konkreettisiin mörköihin, joita ovat aviomiehet ja poikaystävät. Naiset katsovat kaapista, onko siellä entinen kostonhimoinen poikaystävä uhkaamassa, naistutkimuksen professori Kaarina Kailo uskoo.

Kailon mielestä on selvää, että pelkäävät naiset ovat eläneet väkivaltaisessa parisuhteessa. - Tilastojen mukaan joka kolmas nainen joutuu elämässään väkivallan kohteeksi tai väkivallalla uhatuksi, joten on loogista, että pelot liittyvät väkivaltaan.

- On paljon elokuvia, joissa yksinäiset naiset raiskataan ja tapetaan. Jotkut feministit väittävät filmien olevan tietoista naisten pelottelua, jotta naiset eivät asuisi yksin ja turvautuisivat aina mieheen, Kaarina Kailo kertoo.
Karhu, naiset ja suomalainen luontosuhde kestävän kehityksen pohjana - Kaarina Kailo
Ydinongelmana on myös luonnonherruusajattelu, miesten omistuskulttuuri, jossa luontoa, naisia, lapsia ja muita "alamaisiksi" asetettuja kohteita kohdellaan oman minän jatkeena (kielteisen, suorastaan perverssin symbioosin tai yhteenkuuluvuuden ilmenemismuotona). Onkin paljastavaa rinnastaa naisiin kohdistuva kotiväkivalta (n. 40% naisista kokee sitä Suomessa!) sekä ns. "aavistushakkuut". Löytyy tapauksia, joissa maanomistajat, jotka pelkäävät alueittensa joutuvan suojelukohteiksi mieluummin tuhoavat ne kuin suovat ulkopuolisten pääsevän nauttimaan niistä. Samoin jotkut miehet surmaavat omat lapsensa ja partnerinsa juuri hetkellä, jolloin pelkäävät menettävänsä ne toiselle - hekin ovat näin tavallaan "omaisuutensa" "aavistustuhoajia."

Tutkimissani tarinoissa naisista ja karhuista cree-, mohawk-, delaware-, bella bella -, ojibway-, abenaki- ja tlinglitintiaanien, inuitien, suomalaisten, norjalaisten, saamelaisten, evenkien ja muiden pohjoiseuraasian kansojen parissa, karhu vie (ryöstää, viettelee) metsään eksyneen naisen pesäänsä synnyttämään puolikarvaisia, puoli-inhimillisiä lapsia - ja vain elelemään karhusulhasen kyljessä. Useimmissa taruissa naisen veljet lopulta tulevat "pelastamaan" sisarensa karhun luolasta, ja tuovat sisarensa takaisin miesjohtoiseen yhteiskuntaan. Toisaalta hyvin monissa nykyisinkin kerrotuissa tarinoissa nainen tappaa häntä hakemaan tulleet veljet mieluummin kuin lähtee pois karhusulhasensa karvaisesta sylistä, tai sitten tarina loppuu ennen kuin mitään patriarkaalista pelastuspartiota ilmaantuu.

Petikumppaneiden määrä

Nuori nainen on miestä kokeneempi sängyssä
Aikakauslehti Moren kyselyyn vastasi 2000 ihmistä. Siinä selvisi, että 21-vuotiailla naisilla oli ollut keskimäärin yhdeksän petikumppania, kun miehillä oli ollut seitsemän seksikumppania.

Kyselystä selvisi myös, että yksi neljästä 21-vuotiaasta naisesta oli harrastanut seksiä useamman kuin kymmenen miehen kanssa. Miehistä näin monta seksikumppania oli ollut yhdellä viidestä.
In the age of promiscuity, women have more sexual partners than men

Young women pressurised for sex even when not feeling like it
"Thirty-seven percent of young women who took part in the study had experienced pressure from partners to have sex when they didn't want to," said Moira Carmody, assistant professor at the University of Western Sydney.

"This involved manipulation such as 'if you love me you will have sex', through to ignoring non-verbal and verbal indications of uncertainty or refusal, and even using physical force," said Carmody.

Mitä on maskulismi?

Aiemman blogipostauksen kommenttiosastolla kysyttiin:
Millainen on maskulismin mukainen tasa-arvopolitiikka ja tasa-arvon tulkinta? Maskulismi on uusi asia minulle ja haluaisin siihen tarkempaa selvennystä.
Maskulismi sanaa ei ole Suomessa käytetty juurikaan aikaisemmin, joten sille ei ole olemassa vakiintunutta sisältöä. Maskulismi on minun käyttämä nimitys suomalaisten miesasiamiesten ja miesaktivistien tasa-arvoideologialle. Kannattaa huomata, että kyseessä on tutkijan tekemä luokitus, ei (välttämättä) miesasiamiesten itse itsestään käyttämä nimitys. En siten ole kysynyt keneltäkään miesasiamieheltä, miten he haluaisivat itseään ja ideologiaansa kutsuttavan.

Maskulismin sisällön voi selvittää tarkastelemalla miesasiamiesten esittämiä ajatuksia ja rakentamalla sen perusteella kuvauksen. Esimerkiksi tarkastelemalla "Mies vailla tasa-arvoa" kirjan kirjoittajien ajatuksia. Maskulismia voidaan kuvata "käänteiseksi feminismiksi", tasa-arvokolikon kääntöpuoleksi. Maskulismi ei kuitenkaan ole sama asia kuin feminismi, sillä maskulismi on syntynyt erilaisessa historiallisessa tilanteessa. Feminismi syntyi vastauksena konservatismille, maskulismi vastauksena feminismille.

Feministinen tasa-arvoideologia


Feministisen tasa-arvoideologian kaksi perusaksioomaa on artikuloitu lukuisissa eri lähteissä; ne voidaan tiivistää seuraavasti:
1. naisten asema yhteiskunnassa on miesten asemaa huonompi (perususkomus)
2. naisten asemaa on parannettava (johtopäätös)
Feminismi on suhtautumista ”naiset sorron uhreina” mallin mukaisesti naisten asemaan yhteiskunnassa. Siten feministi on henkilö, jonka mukaan tuo malli sopii naisten aseman kuvaamiseen paremmin kuin miesten aseman kuvaamiseen. Mallin hyväksyminen ei tarkoita sitä, että kaikki feministit uskovat, että naisten sorto on miesten syytä. Sorron syiksi voidaan asettaa myös yhteiskunta itsessään ja että myös miehet voivat olla sorrettuja niiden roolien kautta, joita yhteiskunta pakottaa heidät omaksumaan. Feministinen tasa-arvoideologia merkitsee sitoutumista naisten hyvinvoinnin edistämiseen voimakkaammin kuin miesten hyvinvoinnin edistämiseen. Jos naisten ja miesten etu ovat konfliktissa keskenään (kuten tasa-arvokysymyksissä asia yleensä on), on selvää, kumman puolelle feministi asettuu. Vaikka feministejä ja feminismejä on monia erilaisia, käytännössä mikään niistä ei kuitenkaan pyri edistämään tasa-arvoa siinä merkityksessä, että miesten ongelmiin kiinnitettäisiin yhtä suurta huomiota kuin naisten ongelmiin.

Maskulismi


Maskulismin ideologista sisältöä voidaan hahmottaa seuraavien teemojen kautta:
– miesten asema on useilla merkittävillä elämänalueilla naisten asemaa huonompi
– miesten ongelmat ovat jääneet liian vähälle huomiolle tasa-arvopolitiikassa
– miesnäkökulmaista sukupuolentutkimusta tai ”kriittistä naistutkimusta” on liian vähän
– tasa-arvoelimissä on liian vähän miesnäkökulman edustusta
Maskulismi miesasiamiesten ideologiana on usein väärintunnistettu konservatismiksi (esim. Tulva 2008) ja sitä on nimitetty ”taantumukselliseksi”. Maskulistien suhtautuminen feminismiin vaihtelee. Osa pitää itseään miltei feministeinä, osa on voimakkaan antifeministisiä. Konsensusta siitä, miten miesten asemaa pitäisi parantaa, ei välttämättä ole olemassa. Suomalaisilla miesasiamiehillä on usein mieliteemoja, joita he pyrkivät korostamaan tasa-arvokeskusteluissa.

Siinä missä feministit ajattelevat, että naiset ovat epäedullisessa asemassa työelämässä, palkkauksessa ja ylennysten saamisessa, maskulistien mukaan miehet ovat epäedullisessa asemassa monilla muilla elämänalueilla. Maskulistit saattavat olla joko joitakin feminismin piirteitä vastaan tai joidenkin feministiryhmien esittämiä ajatuksia vastaan ilman, että he tuomitsisivat feminismiä kokonaisuudessaan. Toiset maskulistit saattavat pitää feminismiä kokonaisuudessaan miehille vihamielisenä liikkeenä. Jotkut pitävät sekä maskulismia että feminismiä seksismin vastaisina liikkeinä ja siten saman kolikon kääntöpuolina. Maskulistit eivät välttämättä ole feministikriittisiä muilta osin kuin siten, että maskulistien mukaan miesten ongelmia ei ole huomioitu riittävästi tasa-arvopolitiikassa. Maskulistit korostavat, että feministit ajavat tasa-arvoa itse valitsemillaan elämänalueilla ja käyttävät itse tekemiään tasa-arvon määritelmiä.

Mitä maskulistit yrittävät saada aikaan?

Maskulistit yrittävät aluksi saada syntymään "mielipiteen kentän", jossa keskustelu tasa-arvosta tulee mahdolliseksi. Maskulistit yrittävät tuottaa niin voimakkaita kerettiläisiä diskursseja, että ne pakottavat tasa-arvoeliitin puolustautumaan. Silloin syntyy keskustelu tasa-arvon sisällöstä.

Hallitsevalla ryhmällä (feministeillä) on vähän voitettavaa, mutta paljon hävittävää vapaista keskusteluista. Feministeillä ei ole halua väitellä tasa-arvosta – samasta syystä kuin millään yhden puolueen järjestelmällä ei ole intressiä väittelyyn. Feministien intressissä onkin sulkea kaikki keskusteluväylät. TANEn miehiä ja tasa-arvoa käsittelevä Man-sähköpostilista suljettiin 2006 ja Naistutkimuksen sähköpostilistalla keskusteleminen kiellettiin keväällä 2008.

Jos kerettiläinen puhe tasa-arvopolitiikan kentällä käy riittävän voimakkaaksi, feministit joutuvat puolustautumaan. Feministinen hegemonia on koko ajan uhanalaisessa tilassa, sillä jos se tuodaan julkiselle alueelle, se menettää itsestäänselvyytensä. Jos hegemonian pohja alkaa rapautua, sen uusintamisesta tulee yhä vaikeampaa ja seuraa tasa-arvopolitiikan tarkoituksen kriisi. Silloin tasa-arvopolitiikan legitimiteetti murentuu.

Hegemonian perusoletusten (feministinen käsitys tasa-arvosta) vastaisten ajattelijoiden on hyvin vaikea saada tukea ajatuksilleen. Lähtökohdat ovat vaikeat, sillä toisinajattelijat ovat kummallisia ihmisiä, jotka eivät ole sisäistäneet muille päivänselviä tosiasioita (tasa-arvo on naisten aseman parantamista). Toisinajattelijat kohtaavatkin usein vihaisia tai epäuskoisia reaktioita.

Maskulistien tavoitteena on tuottaa niin vaikutusvaltaisia diskursseja tasa-arvosta, että ne pakottavat tasa-arvoeliitin puolustautumaan. Niin kauan kuin miesasiamiesten argumentointi pysyy marginaalisissa nettikeskusteluissa, tasa-arvopolitiikan hegemonia ei ole uhattuna. Maskulistit yrittävät saada ideologiaansa esiin mediassa ja siten vaikuttamaan yleiseen mielipiteeseen.

Entäs "oikean" ja "todellisen" tasa-arvon kannattajat?

Usein ihmiset sanovat, että he vastustavat feminismiä ja maskulismia äärisuuntauksina ja että he kannattavat ”oikeaa” tai ”todellista” tasa-arvoa. Mihin tasa-arvopolitiikan kentällä sijoittuvat lukuisat ”oikean” tasa-arvon kannattajat? Ovatko he feministejä, maskulisteja vai jotain muuta? Ilmaus ”oikea” tasa-arvo ei sinällään tarkoita juuri mitään, jos ilmauksen sisältöä ei ole määritelty konkreettisesti. Yksittäisen ”oikeaa” tasa-arvoa kannattavan henkilön sijoittamisesta feministiksi tai maskulistiksi muodostuu siten empiirinen kysymys. Esimerkiksi jos henkilö kannattaa nykyisenlaista tasa-arvopolitiikkaa, hänet voidaan luokitella selkeästi feministiksi. Jos henkilö sen sijaan kannattaa ajatuksia kuten ”naistutkimus tulisi muuttaa sukupuolentutkimukseksi” ja ”tasa-arvoelimiin tulisi taata yhtäläinen edustus miehille”, hän on selkeästi maskulisti.

Kadetit

Tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolle suuntaa vuosittain paitsi parituhatpäinen kutsuvierasjoukko myös noin neljänkymmenen hengen ryhmä kadetteja:
Kadettien joukossa on nykyään myös naisia. Tällä kertaa juhliin lähtee yksi naiskadetti. Pöysti toppuuttelee tanssiinkutsua odottavia miehiä. Sen sijaan miehet voivat olla itse aloitteellisia.
Mitäs tasa-arvoa tämä on? Linnanjuhlathan ovat oikea epätasa-arvon tyyssija. Koska minullakin on todennäköisesti lähivuosina linnanbileet edessä (kunhan Tarpsuli tutustuu tarkemmin ma-teoriaan), vaadin samanlaista escort-palvelua myös miehille. Jos naiskadetteja ei riitä, niin laittakaa tukiaiset sun muut paikalle. Pelkkä Karpela ei riitä kaikille.

Erikoinen lapsipornotuomio Simpsons-hahmojen takia

Jukka Hankamäki:
Feministit sanovat ”väkivaltaisiksi”, ”juopoiksi” ja ”rasisteiksi” kylläkin valkoista heteroseksuaalista (ja joskus myös homoseksuaalista) miestä, mutta koskaan en ole kuullut, että kukaan tiedostava feministi moittisi samoista asioista afrikkalaistaustaisia muslimimaahanmuuttajia, jotka tilastojen mukaan tekevät kuitenkin moninkertaisesti raiskauksia kuin kantaväestöön kuuluvat suomalaiset miehet. Kun suomalaismiehet lopulta ottavat muutaman askeleen taakse ja vetäytyvät pelokkaasti seksuaalisen kanssakäymisen kilpakentiltä, feministit pitävät heidän peräytymistään surkeana puolusteluna, joka ainoastaan paljastaa Suomipoikien pahat aikeet, ahdistelun ja heidän punomansa salajuonet.

Feminismi ja sen mukainen oman seksuaalisuuden kuolettaminen muodostaa heteronaisille ongelmavyyhdin yhden pään. Toisen muodostaa se, että he ovat kuitenkin seksuaalisia – ja seksuaalisuuttaan toteuttaakseen tarvitsevat miehiä. Nainen haluaisi tietenkin myös aitoa rakkautta, mutta feminismin poliittinen ”agenda” estää heitä saavuttamasta päämääriensä täyttymystä. Niinpä tilanteesta kiertyy dilemma. Koska feminismin poliittisesta ohjelmasta (”mies on paha”) tinkiminen merkitsisi naiselle paluuta vastavuoroisen kanssakäymisen ja henkisen nöyryyden, kauneuden ja rakkauden tielle, se ei voi tulla kyseeseen. Kovana, kylmänä, laskelmoivana ja esimiesmäisenä nainen puolestaan ei miellyttäisi heteromiehiä tarpeeksi, ja tällä tavoin motiivi seksuaaliseen kanssakäymiseen jäisi yksipuoliseksi. Niinpä: jos feministinen nainen haluaa seksiä miehen kanssa, hänen pitää hakea sitä kotimarkkinoiden ulkopuolelta. Tilanteen ratkaisee tällöin afrikkalaisten miesten maahantuonti.

maanantaina, joulukuuta 08, 2008

Ihmisoikeusonnela

Saksan Ikea-myymälöiden johtaja Petra Hesser ampuu kovilla. Hesserin mukaan naiset osaavat ruuvata huonekaluja kasaan paljon paremmin kuin miehet.
Huonekalukaupassa nainen on Hesserin mukaan se, joka päättää, vaikka suuret ostopäätökset tehdäänkin yhdessä.

- Mutta kun nainen on jotakin ostopäätöstä vastaan, sitä ei myöskään tehdä.
Ihmisoikeusonnelaa ei löydy Suomesta
Ihmisoikeusloukkauksia pidetään yleensä ulkomaanuutisina, mutta myös Suomesta kuulee rumia tarinoita. Suurin ongelma on naisiin kohdistuva väkivalta.

Kun puhutaan ihmisoikeuksista, katse kääntyy helposti Suomen rajojen ulkopuolelle. Kotipesästäkin löytyy silti putsattavaa.

- Ihmisoikeusloukkauksen kohteeksi joutuneelle on aivan sama, onko muita loukattuja tuhansia vai vain yksi, muistuttaa Amnesty Internationalin Suomen osaston toiminnanjohtaja Frank Johansson.

Sekä Amnesty että Naisasialiitto Unioni nostavat yhdeksi suurimmaksi ihmisoikeusongelmaksi naisiin kohdistuvan väkivallan. Saman totesi myös YK:n ihmisoikeusneuvosto tämän vuoden keväällä Suomea koskevassa tarkastuksessaan.
November was Domestic Violence Awareness month. Truth in advertising suggests it should be Y-Chromosome Apartheid Month.
Far from promoting "awareness" of a social problem or remedies for men and women with anger issues, the month is basically a radical feminist war dance around the Original Sin of maleness, cheered on by "progressive" media sympathizers.
Demi.fi - laukeamisesta

9-vuotiaalta vinkit tyttöjen valloittamiseen:
Neljättä luokkaa käyvän Alec Grevenin mukaan tyttöihin tekee vaikutuksen fiksu, hiuksensa kammannut, hyvin pukeutuva poika.
5 Ways Men and Women Communicate Differently

Puolueiden naisjärjestöt

Naisjärjestö - vahvojen vaikuttajien asialla

Vihreiden Heli Järvinen haluaa vaikuttaa asioihin myös aidan toisella puolella.
Miksi puolueenne naisjärjestö on olemassa?

"Naiset eivät ole tasa-arvoisessa tilanteessa miesten kanssa. Pankinjohtajista 33% on naisia, pörssiyhtiöiden johtajista 13%, ammattiyhdistysten johtajista 16%. Päivälehtien päätoimittajista 12 prosenttia on naisia. Naisen euro on edelleen 80 senttiä, ja eläke 75 senttiä. Nämä ovat mielestäni syitä, joiden vuoksi naisjärjestöjä tarvitaan."

Onko nainen puolueessanne tasa-arvoinen?

"Eduskuntaryhmämme 14 jäsenestä 9 on naisia. Myös muun muassa kaikki ministerimme ja eduskuntaryhmämme puheenjohtaja ovat naisia. Voin hyvällä omallatunnolla sanoa, että nainen on puolueessamme erinomaisen tasa-arvoinen."
(Lue myös vanha postaus Vihreät eivät suvaitse heteromiehiä)

Hunks

Lihatiski: Scandinavian Hunk Toni paljastaa kaiken.
Kysytään vaikka visuaalisen kulttuurin tutkijalta Annamari Vänskältä. Miksi minä voin surutta hihkua Hunkseille saamatta pervon leimaa? Jos aviomieheni ja isäni hehkuttaisivat käyneensä vähäpukeisten naisten tanssikeikalla, he olisivat vain säälittäviä runkkareita. Sovinistit!

"Kulttuurissamme on käsitys, jonka mukaan vähäpukeista naista katsova mies tukee sukupuolten epätasa-arvoa. Kun mies on naisen katseen alainen, pidetään sitä arvoasetelman kyseenalaistamisena." Vänskä selittää, että kun minä katson Tonia, muutun aktiiviseksi katsojaksi – rooli, joka on perinteisesti varattu miehille.

Naiset olettavat, että miestanssijaa voi tasa-arvon nimissä lääppiä. No ei voi!"

Tämä pitää tarkastaa feministeiltä. Naisasialiitto Unionin puheenjohtaja Veronika Honkasalo, eikö ole kivaa kun naisetkin saavat silmänruokaa?

"Miestanssiryhmäilmiössä ei ole mitään feminististä. En tee eroa siinä, onko esineellistetty alaston mies vai nainen. Naisten äijäily ei ole feminismiä!"

No, mutta onhan Hunksien katseleminen miellyttävää, myönnä pois!

"Urheilulliset, lihaksikkaat Hunksit edustavat kapeaa kuvaa maskuliinisuudesta. Siihen ei hintelä hevaripoika mahdu."
Feministit, nuo patakonservatiivit

Queen's Speech: Firms free to favour female and black job applicants Companies will be free to discriminate in favour of women and black job candidates under proposed ‘equality’ laws.
The move allows employers to give preferential treatment as long as applicants are equally qualified.

It is designed to boost the proportion of female and ethnic staff, as well as thrusting more of them into senior posts.

sunnuntaina, joulukuuta 07, 2008

Jorma Sipilä

Kirjasta Miestä rakennetaan, maskuliinisuuksia puretaan (toim. Jorma Sipilä, Arto Tiihonen 1994) Poimintoja Jorma Sipilän artikkelista: "Miestutkimus - säröjä hegemomisessa maskuliinisuudessa".
Miten miehillä ja varsinkaan heteroseksuaalisilla miehillä voisikaan olla vastaavanlainen kriittinen intressi kuin naisilla! Miehillä, eliiteillä ja hallitsevilla luokilla on yleensä yhtä vähän tarvetta pohtia asemaansa teoreettisesti kuin kalalla vedessä - - Ryhmää, joka pitää hallussaan valtaa, ei voi vapauttaa.

Työläismies on yhteiskunnallisesti alistettu, mutta ruumiillista työtä pidetään silti maskuliinisempana kuin konttorityötä. Alistus ei myöskään estä sitä, etteikö työläismies voisi edelleen alistaa poikansa ja vaimonsa.

Martti Lahti rinnasti tämän kirjan toimittamiseen liittyvissä keskusteluissa maskuliinisuuden taakan osuvasti "valkoisen miehen taakkaan": valta sisältää riskejä ja moraalisia ongelmai, mutta myös niin paljon etuja, että taakka ei ole raskas kantaa.

Hamner ei halua rinnastaa miesten ja naisten asemaa. Hän ei hyväksy väitettä, että olisi olemassa alistettuja miehiä, joiden asema olisi samankaltainen kuin naisten. Naiset ovat alistettuja naisina, ovat he sitten lesboja tai heteroseksuaalisia - -. Ja vaikka monet naiset kokevat nimenomaan heteroseksuaaliset miehet poikkeaviksi, on heidän harjoittamansa seksuaalinen vallankäyttö suojattu yhteiskunnallisen tiedon ja rikossyytteiden ulottumattomiin.

Liikuntakulttuuri

Kohti tasa-arvoista liikuntakulttuuria
Kaikkien median urheilutarjontaa seuraavien kannattaa kiinnittää huomiota siihen, miten nais- ja miesurheilijoita kohdellaan ja esitellään mediassa. Tapahtuko se tasapuolisesti? Miten kuvakulmat valitaan? Miten mies- ja naisjoukkuelajit saavat näkyvyyttä?
Tasa-arvolaki tiukkenee, naisten risteilytarjoukset historiaan

Male suicide a growing concern in tough times
ja The 2008 Male Recession? The Gender Jobs Gap

Does a short haircut mean women have gone off sex?

Rosa Meriläinen - kasvattaja vailla vertaa

ATM-sarjakuva

Koti, uskonto, isänmaa ja muut latteudet

Women spend £1,000 a year on their wardrobe but only wear 30% of their clothes

perjantaina, joulukuuta 05, 2008

Perhevapaa

Stakes: Perhevapaista vähän ongelmia työpaikoille
Julkinen keskustelu on viime vuosina keskittynyt perhevapaista organisaatioille aiheutuviin kustannuksiin ja niiden tasaamiseen nais- ja miesvaltaisten alojen kesken. Henkilöstöjohto ei kuitenkaan pidä kustannuksia ykkösongelmana - ne sijoittuvat vasta viidennelle sijalle. Suurempia pulmia aiheuttavat avainhenkilöiden poissaolo työpaikalta, sijaisten löytäminen, työtehtävien uudelleenjärjestely ja sijaisten kouluttaminen. Harva kuitenkaan pitää niitä suurina ongelmina. Perhevapaat arvioidaan ongelmallisemmiksi työpaikoilla, joilla ei ole kokemusta pitkistä perhevapaista.

Äitien vapaiden kesto yhteydessä työmarkkinatilanteeseen

Lähes kaikki kotona parivuotiasta lasta hoitavat äidit perustelivat valintaansa kotihoidon tärkeydellä lapselle. Kahdelle viidestä äidistä tauko ansiotyöstä oli merkittävä, ja yhtä monella taustatekijänä oli työelämän kiivas tahti. Puolison riittävät tulot antoivat mahdollisuuden lapsen kotihoitoon samoin kahdelle viidestä äidistä, yhteiskunnan tuen mainitsi hieman harvempi.

Resursit ja status

Tämän vuoksi nainen haluaa vanhemman miehen
– Nainen tekee kumppania valitessaan suuremman sijoituksen. Hän on yhdeksän kuukautta raskaana ja tarvitsee ruokaa itselleen ja ravintoa tulokkaalle. Vanhempi mies, jonka talous on vakaa ja jolla on hyvä sosiaalinen asema, on tuolloin varma valinta.
Myth about 'dirty old men' supported by science
-- Women, more than men, look for solid resources and social status. As a result men also offer this in their ads, through formulations like 'large house' and 'economically independent.'

torstaina, joulukuuta 04, 2008

Kaksoisstandardit käytössä

Seuraava lainaukset ovat Leila Simosen upouudesta kirjasta Naiset ja raha, luvusta "Talouden tasa-arvon takapihalla" (s.35-40) Kursiivilla oleva teksti on Simosen haastattelemien naisten elämän kuvausta.
Mitä tapahtuu välttämättömien menojen maksamisen jälkeen lopuille miehen palkasta ja mitä lopuille naisen rahoista? Mies käyttää omat rahansa autoon, harrastuksiinsa, urheiluun tai kapakkaan. Nainen käyttää loput omasta nettopalkastaan lasten vaatteisiin, sukulaisten lahjoihin, perheen hyväksi, vasta viimeisenä omiin tarpeisiinsa.
Kuinka uhrautuvia naiset ovatkaan. Mitään erityisiä perusteluja yleistykselle ei kuitenkaan esitetä. Mitäs Elinalle kuuluu?
Mallin näköisellä vaalealla Elisalla on sairaanhoitajan koulutus, mutta hän on nyt kotona. - - Lapsilla on hoitaja kotona, joten Elisalla on päivisin vapaata. Hän rakastaa shoppailua miehen luottokortin rinnakkaiskortilla. Mies maksaa hänen laskunsa mukisematta. Elisa ei halua seurata tiliotteita, eikä tietää, paljonko rahaa on tilillä. Sitä on aina tarpeeksi.

Mikäli rakkautta tai hyvää tahtoa ei riitä, on rikkaan miehen nainut köyhä nainen avioliiton vanki.
Rikkaan miehen vaimon osa ei tosiaan ole kehuttava. Mitä kuuluu köyhemmän miehen naineelle Lealle?
Lea on ankara itselleen, kunnianhimoinen ja piiskaa itseään uusiin ennätyksiin myös yrittäjänä. Kotona odottaa reppana aviomies. Hän on pätkätöissä, tienaa paljon vähemmän kuin Lea ja on elänyt Lean tukemana jo vuosia.

Lea kertoo, kuinka edustusillallisille lähdettäessä hän antaa etukäteen miehelle tarpeeksi rahaa, jotta tämä voi kasvojaan menettämättä maksaa heidän molempien laskun illan päätteeksi. Nyt Lea kertoo saaneensa tarpeeksi, mutta mies vaikeroi, ettei löydä vuokra-asuntoa. Säälistä Lea sallii miehen asuvan vielä asunnossaan.
Mikäpä voisi olla kurjempaa, kuin tuollainen reppana aviomiehenä. Mitäpä sitten kuuluu Kaisalle?
Mies hoiti perheen raha-asiat, maksoi Kaisan opintolainaa, lyhensi omissa nimissään olevaa asuntolainaa ja hankki aina firman kautta uuden auton. - - Avoeron jälkeen Kaisa joutui taloudellisen katastrofin eteen.
Niin tai näin, aina menee naisilla väärin päin.

Sukupuoli-ideologiatSovinismi: Naisen tehtävä on palvella miehiä seksuaalisesti ja kodinhoidollisesti. Mies on perheen pää ja naisen yläpuolella.

Konservatismi: Korostaa sukupuolten välisiä eroja ja sukupuolirooleja (usein uskontoon auktoriteettina vedoten). Ydinperhe, armeija, herrasmiesmäisyys. Miehen tehtävä on suojella naista henkisesti, fyysisesti ja taloudellisesti. Naisen tehtävä on synnyttää ja hoitaa kotia.

Feminismi: Feministisen perususkomuksen mukaan naisten asema yhteiskunnassa on miesten asemaa huonompi. Feminismi kritisoi konservatismia, koska naisen rooli jää kapeaksi ja nainen jää taloudellisesti miehestä riippuvaiseksi. Valtion tehtävä on taata naisille mahdollisuus työssä käyntiin ja omiin tuloihin esimerkiksi päivähoitojärjestelmän avulla, mikä antaa naisille taloudellisen riippumattomuuden miehistä. Hyvinvointivaltio ja tasa-arvopolitiikka.

Maskulismi: Maskulistien mielestä miehillä on lukuisia merkittäviä ongelmia, jotka tulisi huomioida paremmin tasa-arvopolitiikassa. Hyväksyy antiseksistisen tasa-arvopolitiikan, mutta on eri mieltä tasa-arvon tulkinnasta. Kritisoi konservatiivien ylläpitämiä miesten maskuliinisia velvollisuuksia.

Ylämummo

The frilly feminists: Uni students fighting to be beauty queen... and claiming it's their women's right amid a storm of protest

Women play hard to get to find out how helpful men will be, scientists say

I visited a lap dancing club last night – but I'm still divided over whether feminists or liberals are right on the issue of licensing laws

Naisen seksuaalinen aktiivisuus huipentuu biologisen kellon tikityksen mukana.

Kiekkolegenda jyrähti Johanna Tukiaiselle
Tukiaisen kommentit jääkiekkoilijoiden älykkyydestä sai Timo Jutilan ärähtämään, Voice.fi-sivusto kertoo. Nainen oli sanonut Urheiluviikko-sivustolla, että kiekkoilijat eivät ole kaikista välkyimpiä eivätkä miehinä uskollisimmista päästä. Jutila ei sulattanut ollenkaan naisen kommentteja.

Heteronaisten syrjintä

Johanna Korhoseksi naamioituneet ahdistelivat Alma Mediaa
Protestin järjesti naistutkimuksen opiskelijoiden ja feministien perustama Reagointiryhmä. Sen jäsenet ovat yhä vihaisia siitä, että Johanna Korhonen erotettiin heti valintansa jälkeen Lapin Kansan päätoimittajan paikalta. Korhosen mukaan syynä oli hänen lesboutensa.
Kannattaa kuitenkin muistaa, että...

Lesbians 'earn bigger salaries'
Academic research carried out by three British universities says gay women in couples earn 35% more than their straight counterparts.

Moreover, lesbians have a better chance of being employed.
Gays, Lesbians Earn Far More Than Median U.S. Household Income

The Paradox of the Lesbian Worker
Common sense might suggest that lesbian workers are doubly disadvantaged due to their gender and their stigmatized sexual orientation. But empirical research documents that lesbian workers earn more than their heterosexual women peers.

keskiviikkona, joulukuuta 03, 2008

Ne naiset...

Miksi mieheni masturboi?
Olen ollut kihlattuni kanssa pari vuotta. Suhteemme on loistava. Seksi on hyvää, emme riitele vaan keskustelemme. Hiljattain olemme puhuneet mieheni toistuvasta masturboinnista. Tiedän, että itsetyydytys on yksityinen asia, mutta minulle se aiheuttaa voimakasta mustasukkaisuuden ja riittämättömyyden tunnetta. Tunnen itseni petetyksi. Tiedän, että masturbointi kuuluu miehen elämään parisuhteessakin. En kuitenkaan ymmärrä, miksi sitä pitää tehdä, jos hyvää seksiä on tarpeeksi? Mieheni on kertonut minulle, että masturbointi ei ole samanlaista kuin seksin harrastaminen. Normaali seksi on parempaa. Olen pyytänyt, että mieheni ei masturboisi tai ainakaan kertoisi minulle siitä. Haluaisin ymmärtää miestäni ja päästä eroon tästä ahdistuneisuudesta. Voiko minua auttaa?
Mies ja nettiporno
En tiedä minne tällainen keskustelu kuuluisi, mutta kysytään nyt täällä miten te muut olette reagoineet ja suhtautuneet siihen jos miehenne hengailee pornosivuilla toistuvasti. Mieheni jää jatkuvasti kiinni nettipornon katselusta vaikka ollaan sovittu ettei hän niin tekisi. Ymmärrän kyllä jos mies ei saa kumppaniltaan seksiä tai jos täytyy hakea virikkeitä jostain muualta, mutta väkisinkin tulee paskamainen olo itselle kun toinen kyylää jotain panovideoita yöt ja sitten ilmeisesti hoitaa itsensä omin päin.

Eikö miehelle riitä hyvä seksi (jollaiseksi hän itse sitä kehuu)? Mitä teen, annanko jatkua, enkä enää välitä vai mitä ihmettä teen? V*tuttaa kun tämä vaan jatkuu ja jatkuu, enkä haluais aina miettiä mitä mies koneellaan taas tekee...
Naisille tiedoksi
AMERIKKALAISEN Men's Health -lehden teettämän tutkimuksen mukaan 47 prosenttia miehistä haaveilee naispuolisesta työtoveristaan ollessaan sukupuoliyhteydessä vakituisen partnerinsa kanssa.

Hyväksikäyttöräjähdys

Lähes kolmannes 15-vuotiaista tytöistä joutuu internetissä seksuaalisen hyväksikäytön tai häirinnän kohteiksi
Tytöt ovat useammin uhreina kuin pojat, 15-vuotiaista 9-luokkalaisista ja 12-vuotiaista 6-luokkalaisista pojista viidennes joutuu nettiseksin uhreiksi.

Suurimmassa osassa internetseksin hyväksikäyttäjistä tekijänä on toinen nuori. Myös internetissä sovittuihin tapaamisiin ja niihin liittyviin hyväksikäyttötapauksiin on vain muutamissa tapauksissa osallisena aikuinen.
Vanhemmat, pitäkää tyttärenne pois internetistä! Missä ovat puuttuvat rikostuomiot? Lukujen perusteella suuri joukko nuoria tulisi laittaa tiilenpäitä lukemaan.

The Age of Consent: When Young Love Is a Sex Crime
Rodriguez completed his seven years' probation without another violation, but he will forever be on the Texas sex offender registry. And what was the nature of the sex crime he committed? Well, when he was 19, Frank had sex with his 15 year-old girlfriend, Nikki Prescott, at her suggestion.
Teen Feels Snared In Sex Offender Law

Lisäys: Arkkiatri: Lääkärinoikeutta ei voi viedä lapsipornosakkoihin tuomitulta mieheltä

tiistaina, joulukuuta 02, 2008

Palkoista

Naisten ja miesten palkoista

Lääkärien palkkaerot erittäin pienet:
Selvitys paljastaa mieslääkärien keskipalkkojen olevan selvästi naislääkärien palkkoja korkeampia. Sairaaloissa palkkaeroa oli noin 18 %, terveyskeskuksissa tätä vähemmän. Tulokset osoittavat kuitenkin kiistatta, että keskipalkkojen ero ei johdu sukupuolesta vaan miesten ja naisten välisistä eroista työelämään sijoittumisessa. Mies- ja naislääkärien erilaisesta ikärakenteesta johtuen mieslääkärit työskentelevät naisia useammin tehtävissä, jotka sijoittuvat palkkahaitarin yläpäähän. Erityisesti tämä korostuu sairaalasektorilla, sillä virkarakenteen ja muiden analyysissä mukana olleiden tekijöiden vakiointi hävitti lähes kokonaisuudessaan palkkaeron sukupuolten väliltä.
Barometri 1998:
Barometriin haastatellut miehet arvostavat työsuhteessa naisia useammin palkan määrää sekä työsuhteen pysyvyyttä. Miehistä palkan määrää piti tärkeimpänä asiana työssä 16 % vastanneista kun naisista vastaavasti ajatteli 7 % barometriin vastanneista.
Hyvä palkka ei ole tärkein asia, joka saa keski-ikäisen naisen viihtymään työssään.
Sen sijaan hyvä työilmapiiri, mielekkäät työtehtävä ja mahdollisuus vaikuttaa työn sisältöön ovat erittäin tärkeitä 40–60-vuotiaille naisille.
Tutkimus: Naisten pieni palkka osin oma valinta:
Tunnetun sanonnan mukaan naisen euron on 80 senttiä. Yleisesti paheksuttu tilanne on osaltaan naisten oma valinta, tuore tutkimus väittää.

Tuhkimo

Cinderella is all about a girl trying to find her prince, right? Think again. It isn't men who are the problem, but the women in her life holding her back, argues psychotherapist Adam Phillips:
Men are not Cinderella's problem, women are. Ultimately, the difficulty for Cinderella is not finding her prince, but getting to him; it's not a question of whether they will desire each other, but of whether she will be allowed by the other women to get there. The real problem, in other words, is not between men and women, but between women. If only women will let them, women can get on with men.

There is a scene in The Philadelphia Story when Katharine Hepburn says to camera, "I think men are wonderful." No one could do this straight now, but Cinderella unequivocally thinks her prince is wonderful, and it is the other women in the story, apart from her fairy godmother, who don't want her to have that experience. As a contemporary fairy tale - which means a psychological one - it is a story about why women don't want other women to have pleasure. It is, by the same token, a story about how women - or parts of themselves - can be enemies of their own desire; a story about how women, out of fear of other women's envy, want to frustrate themselves.

Even though the characters in Cinderella, as in all fairy stories, are not rounded enough to be real people, the men in the story are noticeably blank. This is partly because men are the absent sex, but also because the men in the story are functional. And the function of the two main men, the father and the prince, is to be captivated (or dominated, depending on one's point of view) by their women.
38v naisen kokemuksia

Beta Of The Year Award

The Return Of The Girly Men

Feministibaaria etsimässä

maanantaina, joulukuuta 01, 2008

Mies, älä muuta Jyväskylään

Jyväskylässä yhdelle naiselle kaksi miestä
Jyväskylässä on yksin asuvia nuoria ja keski-ikäisiä miehiä enemmän kuin naisia. 25–44-vuotiaiden ikäluokassa jokaiselle yksin asuvalle jyväskyläläiselle naiselle riittäisi kaksi miestä. Tilanne on samankaltainen muun muassa Lahdessa ja Kuopiossa, kertoo Tilastokeskus.