perjantaina, marraskuuta 30, 2007

Pihalla kuin lumiukot

Seksin puutteessako?
Kävin miehen kanssa treffeillä. Tyyppi tuntui siltä kuin olisi seksin puutteessa. Eikös sinkkumies saa seksiä koko ajan, varatuthan aina valittaa seksin puutetta.

Miksi ihmeessä miehet eivät sitten kerro netissä etsivänsä seksiseuraa. Näin jäisi moni pettymys, turhat treffit (molemmin puolin), turha viestittely yms. kanssakäyminen pois. Laittaisivat siihen profiiliin etsivänsä seksiseuraa, jos näin asia on. Sitten kaksi samanhenkistä ihmistä voisi kohdata.
Ovatko kaikki naiset yhtä pihalla? Luulevatko naiset tosiaan, että sinkkumiehet saavat seksiä tuosta vaan ja että laittamalla ilmoitukseen, että "haluaa seksiseuraa", saa seksiseuraa?

Suurin osa ihmisistä ei tiedä miltä tuntuu olla 40-50-vuotias työssäkäyvä suomenkielinen valkoinen terve mies. Tähän ihmisryhmään kuuluu vain pieni vähemmistö suomalaisista, mutta silti he ovat ainoa ihmisryhmä, jolla ei ole oikeutta sanoa kuuluvansa mihinkään vähemmistöön.

Go feminismi go! Tissejä!

torstaina, marraskuuta 29, 2007

Tiedettä

Talks Barry Schwartz: The paradox of choice (laadukas tiedevideo).

Apteekit tarjoavat amerikkalaisille isyystestejä.

Nörtille sulhanen.

Pikkuveli etsii töitä.

Naiset

Naisten outoudet:
1. Miksi naiset aina valittavat sitä, että mies vain katsoo tissejä, vaikka lähes jokainen nainen oikein pitää tissejään tyrkyllä "asiaan kuuluvalla" vaatetuksella?

Naiset: Lähes jokainen nainen ei pidä tissejään tyrkyllä. Ne, jotka pitävät, haluavat että tissejä katsotaan, mutta eivät haluaisi saada miehiä kiinni katselusta, koska siitä voi tulla naiselle olo, että olisi vain kimpale lihaa.

Useimmat naiset haluavat näyttää hyvältä, itsensä ja muiden silmissä. Sinkkunaiset saattavat pukeutua potentiaalista seurustelukumppania silmällä pitäen. Mutta ei se tarkoita että kaikenmaailman ukkojen pitäisi kyylätä, vain niiden joita nainen haluaa itsekin katsella.

jos mies katsoo MUUTAKIN kuin tissejä, niin eihän se haittaa. Mutta kun sinä kuolaat vain tissejä ja puhut tisseilleni (haloo, mun pää on paljon ylempänä!!!) niin se on melkoisen yksitoikkoista.... Olen muutakin kuin kaksi tissiä.
Seksikäs mies?
Onko (jotkut) naiset tosiaan niin monimutkasia olioita, että voivat pitää miestä seksikkäänä minkä tahansa piirteen ansiosta? Siis vaikkei mies mikään hyvännäköinen olisikaan saatika atleettikroppainen, silti jokin muu piirre voi olla seksikästä? Miehillähän asia on aika simppeli. Seksikäs nainen on yksinkertaisesti hyvännäköinen nainen. Miehelle naisen seksikkyys on lähes täysin ulkonäöllistä.

Linkkejä

Teacher not guilty of sex assault charges:

Style (Neil Strauss) on The View (video).

Marraskuun sarjakuva.

keskiviikkona, marraskuuta 28, 2007

Luvaton käyttöönotto

Rikoslaissa - - luvatonta käyttöä (28 luvun 7_9 §) koskevat omat tunnusmerkistöt. - - luvattomassa käytössä tarkoituksena on - - käyttää toisen omaisuutta ainoastaan rajoitetun ajan, ja sen jälkeen hylätä - - . Vaikka arkikielessä - - luvatonta käyttöä usein nimitetään varkaudeksi, kyse ei ole varkaudesta - -. Luvattoman käytön ja varkauden sijoittaminen eri tunnusmerkistöön rikoslaissa ilmentää nykyisin vallalla olevaa käsitystä siitä, että tekijän syyllisyys on myös näissä teoissa erilainen.

Naisen luvaton käyttöönotto on rikos.

Sivistystä moukille

"Yhteiskunta ei koskaan kykene täydellisesti toistamaan itseään, sillä jokainen kiinnikepiste muodostuu intertekstuaalisuudesta, jota se tulvii. Siksi artikulaatio koostuu merkityksiä osin juurruttavien kiinnikepisteiden rakentamisesta. Tämän juurruttamisen epätäydellisyys johtuu yhteiskunnallisen avoimuudesta. Se puolestaan on seuraus diskursiivisen kentän loputtomuuden aiheuttamasta diskurssien jatkuvasta
tulvasta.

Siirtyminen puolueesta toiseen on orgaaninen [ja normaali] ilmiö, silloinkin kun se tapahtuu erittäin nopeasti verrattuna normaaleihin ajanjaksoihin. Se edustaa luokan fuusiota yhden johtajuuden alla, jotta sen olemassaoloon vaikuttava valtava ongelma voidaan ratkaista. Jos kriisiä ei ole ratkaistu tällä orgaanisella tavalla vaan se pikemminkin tuottaa jonkin kohtalon tuoman miehen se tarkoittaa, että on olemassa staattinen tasapaino. Se tarkoittaa sitä, että yhdelläkään luokalla, ei konservatiivisellä eikä progressiivisella, ole voimaa voittaa, mutta myös sitä että jopa konservatiiviluokka tarvisee johtajan.

Diskurssi on joukko osasia (esimerkiksi käsitteitä), jotka ovat liittyneet yhteen ja joilla on raja. Diskurssia voidaan siis tuottaa sisällön ja sen rajojen kautta, ilman rajoja mikä tahansa totaliteetti tai ykseys haihtuu. Kaikki diskurssin osaset ovat kontingenttejä. Ne ovat olemassa vain tuottamisen kautta. Ei ole mitään ennalta annettua sisältöä, eivätkä sisällöt pysy muuttumattomina. Samoin eri osasten merkitykset muuttuvat tuottamisen ja uusien osasten mukaan ketjuttamisen kautta. Osasten keskinäinen suhde – eli se, että juuri ne kuuluvat yhteen – vaikuttaa niihin itseensä: ryhmänä ja ryhmässä ne artikuloidaan eli tuotetaan toistensa kautta. Muutokset diskurssin käsitteissä ja niiden merkityksissä siis vaikuttavat muihin diskurssin käsitteisiin ja niiden merkityksiin.

Jokaisella diskurssilla tai me-konstruktiolla on rajat. Reuna (limit) tarkoittaa sitä, että aivan kuin jokaisella systeemillä, diskurssilla täytyy olla rajansa. Raja yhdistää elementit ilman että niillä on mitään yhteistä varsinaista sisältöä. Tämän logiikan mukaan jonkin asian olemassa oleminen vaatii, että on olemassa jotain, joka ei ole. Kuuluminen mukaan tarkoittaa sitä, että on jotain, joka ei kuulu mukaan. Diskurssi on olemassa, kunhan voimme olettaa, että sen ulkopuolella on jotain, mikä ei ole pelkkä diskurssin osanen. Kun se-mikä-ei-kuulu-joukkoon nimetään, muodostuu raja (frontier). Kuvatessamme tätä prosessia, puhumme rajanvedosta.

Laclaun kritiikki Hardtia ja Negriä vastaan on samankaltainen kuin Mouffen: "Ainoa periaate joka takaa multituden liittoutumisen on se, mitä Hardt ja Negri kutsuvat ’vastaan olemiseksi’: olla vastaan kaikkea, kaikkialla". (PR, 240) Vaikka tämä on lähellä tyhjän merkitsijän käsitettä, hegemoniateoriassa tärkeää on artikuloida se, mitä vastaan ollaan, sillä oma oleminen – kuten yhteenliittyminen – rakennetaan kohteen ja prosessin, ei pelkän negatiivisuuden kautta. Laclau väittää, että Hardt ja Negri kannattavat taktiikkaa strategian sijaan. He suosivat toisiinsa liittymättömiä vertikaalisia interventioita, joiden taktiikka jää "herran huomaan", siinä missä Laclau korostaa horisontaalisen yhteyden, yhteisen strategian löytämistä. Lisäksi Laclaulle ”kansa” (people) on immanenssin epäonnistumista, se on mahdoton universaali ryhmä. Laclaun mukaan Deleuzea ja Guatarria lukevat Hardt ja Negri sekä Slavoj Žižek puhuvat immanenssin mahdollisuudesta ja multitudesta sen merkkinä."

Naisia sorretaan

A group of Swedish women is making waves by taking their tops off at public swimming pools in a protest against what they call gender-biased rules on swim wear.
About 40 women have joined the network and staged topless protests in at least three cities, said Sanna Ferm, 22, one of the founders of the group called Bara Brost, or Bare Breasts.

"The purpose of the campaign is to start a debate about why women's bodies are sexualized," Ferm said Wednesday.

She said the fact that men can be bare-chested in public swimming pools but not women is "a concrete example of how women have fewer rights than men."

tiistaina, marraskuuta 27, 2007

Varokaa miehiä

Men are advised not to approach lost children.

Boyfriends of moms may put tots at risk.

Naisten parkkiruudut joudutaan poistamaan Koskikeskuksesta. Mahtavaa!!! Hyvä ettei tasa-arvovaltuuttu näpertele sellaisten pikkuseikkojen kanssa, kuten asevelvollisuus.

Kontrolli.

Asiantuntijat

Asiantuntijat: Saareloiden ero oli odotettu:
- Ydinkysymys tässä suhteessa ovat olleet parin persoonat ja temperamentit sekä niiden yhteensovittaminen, Halonen arvioi.

Rakkausvalmentajan mukaan mieheltä vaaditaan suurta itsetuntoa, jos hän seurustelee kauniin ja yhteiskunnassa näkyvän naisen kanssa. Sellaisia miehiä ei Halosen mukaan Suomesta kovin helposti löydy.

- Tanja on todella kaunis, mukava ja huumorintajuinen ihminen. Hän tarvitsee miehen, joka on menestynyt omalla alallaan, eikä ole mikään kuumakalle, mutta ei myöskään tylsimys, Halonen näkee.
Miksi naiset ovat niin tyhmiä?
Miksi kiltit miehet tietävät alusta lähtien pitävänsä vain kilteistä naisista, eivätkä he ihastu muihin kuin kiltteihin naisiin, mut kiltit naiset tajuaa pitävänsä enemmän kilteistä miehistä vasta sitten, kun ovat käyneet ensin panettamassa itseään ihanalla peluri-suunsoittaja-macholla? Surullista tässä on se, että läheskään kaikilla naisilla tätä oivallusta ei tapahdu, vaan he tykkäävät aina kiltin miehen vastakohdista. Kaiken huipuksi naiset eivät osaa itse päättää, kenestä miehestä ovat kiinnostuneita vaan heidän täytyy ensin varmistaa ystäväpiiriltään, että kyseinen mies on OK.

Onko nainen rakkausasioissa miestä selvästi tyhmempi, epäitsenäisempi ja helpommin manipuloitavissa oleva laumasielu?

maanantaina, marraskuuta 26, 2007

Väärät kledjut

Miehen pukeutuminen häiritsee:
Tämmöinen asia alkoi vaivaamaan.. Miehen pukeutuminen. Olen tavannut syksyllä miehen jota olen harvakseltaan tapaillut.
Silmiini on pistänyt hänen pukeutuminen... Viimeksi kun näimme ja oli jo pakkasta ja lunta, eli hän oli pukeutunut talvivaatteisiin... Meinasin pyörtyä. Olin itse pukeutunut siististi, niin kuin yleensäkin kun lähden jonnekin. No, hän näytti "kerjäläiseltä" vaatteissansa! Ja minä siinä vierellä... Hävetti suorastaan.

Elikkäs miten sinä reagoisit tämmöiseen asiaan. Minusta tuntuu että en halua enää tavata tätä miestä..
Ei minua ole koskaan häirinnyt naisen pukeutuminen. Miksi naiset ovat noin pinnallisia?

perjantaina, marraskuuta 23, 2007

Miehille todistusvastuu

Raiskauskäräjille halutaan muutosta.
Asiantuntijat toivovat raiskaus- ja hyväksikäyttöoikeudenkäynteihin muutosta. Ihmisoikeusjärjestö Amnesty ja raiskauskriisikeskus Tukinainen kritisoivat sitä, että nykyisin oikeudessa pitää esittää näyttöä uhrin puolustuskyvyttömyydestä tai haluttomuudesta.

Esimerkiksi Britanniassa oikeus katsoo, pystyykö epäilty tekijä osoittamaan, että uhri halusi seksiä.
Jos tuo laki olisi ollut voimassa, Keskinen olisi saatu linnaan, jos hän ei olisi kyennyt osoittamaan "uhrin" halukkuutta.

Keskinen rötöstelee?

Vesa Keskistä epäillään ihmiskaupasta.
Poliisi oli kertonut, että minua pidetään Suomessa työ- tai jopa seksiorjana. Myös Fernanda-äiti soitti Natalialle Suomeen.

Kotimme oli tutkittu ja vanhempiani oli kuulusteltu. Heille kaikille oli jäänyt mielikuva, että suomalaiset ovat tehneet Vesasta ilkeämielisen ilmiannon.
Seuraavaksi kuulemme taas varmaan näitä naisia:
Naisasialiiton pääsihteeri Leena Ruusuvuori, Marttaliiton toiminnanjohtaja Merja Merasto, ja Nytkisen (Naisjärjestöt yhteistyössä) pääsihteeri Tanja Auvinen paheksuvat kyläkauppias Vesa Keskisen lausuntoja raiskausepäilystä. Pisimmälle menee Ruusuvuori, joka jopa toivoo etteivät järkevät ihmiset enää ostaisi kyläkauppias Keskiesen kaupasta, yöpyisi hänen hotellissaan, eivätkä käyttäisi hänen markkinoimaa potenssilääkettä.
Epäily ihmiskaupasta on ihan oikea. Tuskin brasilialaiskaunotar muuten olisi Vesan kanssa, ellei hän hyötyisi siitä taloudellisesti tavalla tai toisella.

Luuserimiehen vaihtoehdot

Luuserimiehen dilemma.
FAKTA 1: Luuserimiehellä ei ole mahdollisuutta satunnaisiin seksisuhteisiin, ei mihinkään säätöihin tai muihinkaan muodikkaisiin juttuihin. Ainoa edes vähäinenkin mahdollisuus sukupuolisuhteeseen on romanttinen rakkaussuhde.

FAKTA 2: On varsin todennäköistä, ettei noita mahdollisuuksia elämän aikana tule kuin 0-1.

FAKTA 3: Romanttisen rakkaussuhteen perusajatus on kulttuurissamme sitoutuminen. Usein jopa pyrkimys sitoutua loppuelämäksi.

HYPOTEESI: Luuserimiehelle avautuu mahdollisuus parisuhteeseen, ja luonnollisesti se edellyttää häneltä vakavia aikeita ja sitoutumista.

Mitä luuserimies tekee?

Vaihtoehto a) Moraalisesti oikeamielinen ratkaisu. Toteaa, ettei ensimmäisen kumppanin kanssa aloitetusta parisuhteesta todennäköisesti tule pitemmän päälle mitään. Kieltäytyy sitoutumasta ja menettää elämänsä ainoan tilaisuuden parisuhteeseen.

Vaihtoehto b) Valheellinen ratkaisu. Väittää uskovansa ikuiseen rakkauteen ja siihen, että suhde kestää loppuelämän, vaikka ei siihen todellisuudessa uskokaan. Mahdollisesti asia etenee.

Vaihtoehto c) Välimuotoratkaisu. Toteaa, että ei usko ensimmäisen parisuhteen kestävän, mutta haluaisi silti yrittää. Saa todennäköisesti kenkää saman tien.

Jos luuserimiehellä ei ole vankkaa uskoa yhden kumppanin taktiikkaan, hän tulee käytännössä jo moraalisten ongelmien takia suljetuksi parisuhteiden ulkopuolelle.

Seksi on huonoa yksin, kahden kokemattoman kesken ja myös silloin, kun toinen osapuoli on kokematon. Tämän ohjenuoran noudattaminen jo sinällään sulkee keskiverto-ATM:n seksuaalisten suhteiden ulkopuolelle, koska ei hänellä ole minkäänlaista mahdollisuutta "harjoitteluun".

Ja tietysti muutenkin. Kun tarpeeksi toitotatte, että ihminen ei kykene sitoutumaan ensimmäiseen kumppaniinsa, niin kyllähän kansa uskoo. Siinäpä sitten ATM vain raapii päätään, hän kun on jo määritelmällisesti kelpaamaton siihen ainoaan sukupuolisuhteen muotoon, jonka hänen potentiaalinsa saattaisi nippanappa mahdollistaa.

torstaina, marraskuuta 22, 2007

Valhe, emävalhe, kysely...

Nokia: Naiset miehiä parempia keskittymään.
Naiset ovat miehiä parempia keskittymään moneen asiaan kerrallaan. Vastaajista 60 prosenttia oli sitä mieltä, että naiset hallitsevat miehiä paremmin tilanteet, joissa vaaditaan useampaan asiaan keskittymistä. Vain kuusi prosenttia naisista piti miesten kykyä keskittyä useampaan tehtävään parempana.
Miten keskitytään moneen asiaan kerrallaan?

Naisen logiikka

Naisen logiikka -sketsejä esitettiin alun perin 1984-1987 suositussa sketsiohjelmassa Spede Show. Ilmeisesti uusia sketsejä ollaan jo kuvaamassa.

Apua vaikka väkisin "uhreille"

Tasa-arvoasiain neuvottelukunta esittää prostituutiosta irrottautumistyön käynnistämistä - apua myös thai-hierojille:
Prostituutioon sekä siihen liittyvään paritukseen ja naiskauppaan liittyy vakavia ihmisoikeus-loukkauksia. Prostituutiosta irrottautumistyön tavoitteena on auttaa näiden loukkausten kohteeksi joutuneita ihmisiä sekä henkisesti että aineellisesti. Tästä lähestymistavasta olisi TANEn mukaan apua myös viime aikoina julkisen huomioon kohteena olleille thai-hierojille.

Prostituutio ja sitä ylläpitävät sosiaaliset ja kulttuuriset asenteet juontavat juurensa sukupuolittuneisiin ja syrjiviin valtarakenteisiin. Monet puutteelliseen koulutukseen, sosiaaliturvaan, lasten-suojeluun ja päihdehuoltoon sekä sosioekonomiseen tilanteeseen ja traumaattisiin kokemuksiin liittyvät tekijät voivat johtaa prostituution näkemiseen ainoana vaihtoehtona turvata toimeentulo. Prostituoituna toimiminen ajaa ihmisen usein yhteiskunnan marginaaliin, rajaa hänen vaikutusmahdollisuuksiaan sekä kokemuksiaan omasta toimintakyvystään entisestään.
Elinkeinon menettäminen pelottaa thai-hierojia:
Ilta-Sanomat lähti selvittämään asiaa hierojien kannalta. Tavoitteena oli kysyä alan edustajilta, minkälaista työ on, mitä hierojat pitävät rikollisena toimintana sekä miltä tulevaisuus näyttää?

Keskustelu osoitti, että pelko toiminnan jatkumisesta on suuri. Yllättäen hierojat vakuuttivat olevansa tyytyväisiä työhönsä. Tyytymättömyyttä aiheuttavat suomalaisten ennakkoluuloisuus, rasistiset ongelmat sekä paineet alan joutumisesta julkisuuden valokeilaan.

Huumoria

Tehy.

Taistelu.

Baari.

keskiviikkona, marraskuuta 21, 2007

Naiset

17. Erityisen veristä on taistelu Kenistä (9/100):
Jokainen nainen yökerhossa tietää saavansa miehen, jos kuka tahansa kelpaa. Ainoa tapa voittaa jotain, on saada mies, jota muutkin naiset haluavat. Kun illan pari-kolme Keniä on jaettu, loput naiset tyytyvät nukkumaan yksin ja kuiskimaan keskenään siitä, kuinka inhottavan epäsiveellisiä naisia nuo Kenien kainaloihin päätyneet ovatkaan. Ja jotenkin vielä niin kauhean ylpeän näköisiä.

Nainen tavoittelee aina oman epäpätevyytensä tasoa. Toisin sanoen miestä, joka olisi saanut hieman paremmankin, mutta tyytyi sitten jostain tuntemattomasta syystä vähempään. Nainen haluaa prinssin, joka on liian hyvä ollakseen totta ja sen saatuaan, joutuu ennemmin tai myöhemmin toteamaan, ettei se sitten yllättäen totta ollutkaan.

Osittain tästä seuraa se suuri paradoksi, että nainen kaipaa tulla huomioiduksi, mutta ei kestä huomiota tarjoavia miehiä. Itseasiassa naiset ovat sitä kiinnostuneempia miehestä, mitä täydellisemmin mies jättää naisen huomioimatta. Myös parisuhteen aikana miehen on säännöllisesti todistettava naiselleen, että vientiä riittäisi edelleen. Vain toisten naisten kiinnostus on naiselle varma todiste siitä, että hän on itse voitolla.

Naisia suositaan kirjastossa

Pamfletti: Naisten suosikit pääsevät kirjastoon, porno ei:
"Aineistoa valitaan usein perustein, jotka eivät kestä julkista kritiikkiä. Esimerkiksi pornografiaan suhtaudutaan automaattisen torjuvasti, mutta perustelut ovat aika henkilökohtaisia", Poroila sanoo.

Porno torjutaan tavallisesti lastensuojeluun vedoten, mutta:

"Kenelläkään ei ole tarjota mielipiteitä vahvempia todisteita siitä, että pornografia tai seksuaalisuus sinänsä olisi lastensuojelullinen ongelma."

Poroila ei pamfletissaan nimeä tiettyjä kirjoja, jotka olisivat hänen mielestään joutuneet hiljaisen sensuurin kouriin. Sellaista olisi vaikea todistaa. Ennemminkin hän kokee, että naisvaltaiset kirjastot suosivat naisten kuluttamaa aineistoa.

Esimerkiksi väkivalta-aiheisia teoksia ei jätetä kokonaan hankkimatta, mutta hankitaan niukasti. Homeopatiakirjoja taas esimerkiksi on pääkaupunkiseudun kirjastoissa sadoittain.

"Suurin osa portinvartijoista on naisia, ja sillä voi hyvin olla vaikutus kirjastojen yleisiin valintalinjauksiin."

tiistaina, marraskuuta 20, 2007

Hupia aprillipäiväksi

Rape: now women can bite back.
Rapex - dubbed the 'rape trap' - is a product worn internally by women. The hollow inside is lined with rows of razor-sharp hooks, which are designed to latch on to a rapist's penis during penetration. They can only be removed by a doctor.
FAQ.
Does this mean I cannot have sex with my husband or partner?

Yes you can, but you will not wear it when you are with your husband or partner in bed, unless you are in a violent relationship and you do get raped by your husband or partner. The choice is then yours whether to wear it or not.

Is it legal?

Yes it is, as it is neither lethal nor fatal.

Will women not use this to frame men?

Of course it is possible, as everything can be abused. But there will be legal consequences.

Won't I forget the device is in?

You could, but the empty applicator should remind you!

What about date rape?

Very good question!! If you are out on a date you can either insert the device before going out, or if during the date you are uncomfortable about your date partner, excuse yourself to the bathroom and insert the device. For the first time there is now incriminating evidence, it will no longer be your word against his!
Anti-rape condom with TEETH ready to hit market - and rapists
a possible non rapist, ex boyfriend revenge scenario?: "ha ha, APRIL FOOLS!, NEVA GONNA GET IT." the woman taunted, as the man rolled on the ground in pain taking the fetal position in a pool of blood, "oooh, good one!"

Ammattien arvostus

Sano että olet parturi:
Ja aivan eri asia on se, miksi suomalaiset arvostavat tai kertovat arvostavansa. Sitä ei kansalaisilta kyselty, joten asiaa kannattaa pohtia.

On mielenkiintoista, että ihmiset ylipäänsä ovat halukkaita panemaan ammatteja arvostusjärjestykseen. Miksei voisi ajatella, että jokaisen ihmisen työpanos on yhtä tärkeä ja että jokainen ammatti on yhtä arvokas.

Mikä tarve ihmisillä on rastittaa ruutuun, että arvostavat erityisen vähän juontajan tai valokuvamallin työtä? Käyttäytyminen kun kertoo toista.

Vaikka vihjaat kaupan tiskillä, että olet palomies (ammattien arvostuksessa 2.) tai kätilö (8.), niin nöyremmän palvelun ja maireamman hymyn saavat kuitenkin juontaja (350.) ja valokuvamalli (378.).

Kirurgi, lääkäri, erikoislääkäri, ylilääkäri, silmälääkäri, hammaslääkäri ja terveyskeskuslääkäri vievät kymmenestä kärkisijasta seitsemän.

Kärkikymmenikön muut ammatit ovat palomies, sairaanhoitaja ja kätilö.

Arvostetuimpia ammatteja ei niinkään yhdistä terveydenhoito, vaan hyvin hoidettu julkisuuskuva.

Jokaista lääkäriä ja jokaista kätilöä pidetään osaavana. Ihmiset eivät tosipaikan tullen muista, että on olemassa toheloita palomiehiä ja tumpeloita kirurgeja. Kaikkien kirurgien pöydälle ei todellakaan ole yhtä turvallista kömpiä.

Silloin kun asiakkaat pystyvät itsekin vertailemaan saamansa palvelun laatua, ammatin arvostus on vähäisempää. Ja aivan eri asia on se, miksi suomalaiset arvostavat tai kertovat arvostavansa. Sitä ei kansalaisilta kyselty, joten asiaa kannattaa pohtia.

On mielenkiintoista, että ihmiset ylipäänsä ovat halukkaita panemaan ammatteja arvostusjärjestykseen. Miksei voisi ajatella, että jokaisen ihmisen työpanos on yhtä tärkeä ja että jokainen ammatti on yhtä arvokas.

Mikä tarve ihmisillä on rastittaa ruutuun, että arvostavat erityisen vähän juontajan tai valokuvamallin työtä? Käyttäytyminen kun kertoo toista.

Vaikka vihjaat kaupan tiskillä, että olet palomies (ammattien arvostuksessa 2.) tai kätilö (8.), niin nöyremmän palvelun ja maireamman hymyn saavat kuitenkin juontaja (350.) ja valokuvamalli (378.).

Kirurgi, lääkäri, erikoislääkäri, ylilääkäri, silmälääkäri, hammaslääkäri ja terveyskeskuslääkäri vievät kymmenestä kärkisijasta seitsemän.

Kärkikymmenikön muut ammatit ovat palomies, sairaanhoitaja ja kätilö.

Arvostetuimpia ammatteja ei niinkään yhdistä terveydenhoito, vaan hyvin hoidettu julkisuuskuva.
Kiinnostaisi tietää, mistä lista ammattien arvostuksesta oikein kertoo? Miksi valokuvamalleja ei arvosteta, vaikka kaikkia naiset haluaisivat olla sellaisia?

Insinöörin ihastus.

maanantaina, marraskuuta 19, 2007

Ulkomailta

Daddy dearest: Many men are finding out they are not the father after all.
MEN'S groups are calling for mandatory paternity testing of all newborns as it emerges a record number of men are finding they are not the fathers of children they believed to be theirs.

Almost a quarter of paternity tests conducted by one of Australia's largest DNA laboratory companies show the man submitting a sample is not the father, compared to an estimated one in 10 "exclusions" 10 years ago.
3 Young Boys Arrested In Rape Case. Police say the boys -- who are 8 and 9 years old -- are in a Cobb County youth detention center but could face adult criminal charges.

sunnuntaina, marraskuuta 18, 2007

Rakel

Suomalainen nainen:
Eniten minua kummastuttaa suomitytön parjauskeskusteluissa toistuva oletus, että pukeutuminen tai säärien pituus vaikuttaisi sänkykäyttäytymiseen. Ulkonäkö kun ei tietääkseni ole millään tavalla verrannollista seksuaalisuuteen. Laittamaton rumilus ei ole automaattisesti frigidi, eikä pitkäsäärinen pimu seksipeto. Itse persjalkaisena suomalaisena väitän, että tuulipukuinen pyöreä nainen saattaa olla kaiken nielevä ja kokeileva seksimaanikko siinä missä minihameinen missityyppi voi olla totaalikieltäytyjä. Seksikkyys kun ei ole kiinni vaatetuksesta tai vartalon mallista, vaan asenteesta.

perjantaina, marraskuuta 16, 2007

Otto Haltia

Jättisade:
Naisiin ja lapsiin kohdistuvat julmuudet ovat aina tehneet sielulleni erityisen pahaa. Luettuani tapauksesta päässäni kohisi. Tuli tappohalut. Sinänsä tuollainen tapaus on Suomessa tuiki tavallinen. Väkivaltaisen maan ikivanhoja perinteitä on se, että muijia vedetään turpaan. Naisia kuolee perheväkivallan uhreina käsittämättömät määrät.

Arno Kotron ja Hannu T. Sepposen toimittama kirja Mies vailla tasa-arvoa on ilmestynyt. Vaikuttaa siltä, että herra Kotro ryyppäsi takavuosina vähän liikaa viinaa. Miten kukaan voisi muuten olla huolissaan miesten asemasta ja väittää sitä pokerinaamalla jopa uhanalaiseksi?

Robert DeNiro oli Travis Bickle elokuvassa Taksikuski. Travis ajeli mittariautollaan New Yorkin yössä ja näki kaupungin lohduttomuuden. Travis toivoi jättisadetta, joka huuhtoisi kaiken saastan pois kaduilta. Pidän kirjaa Mies vailla tasa-arvoa saastana, täytenä epäolennaisuutena tilanteessa, jossa naisia hakataan säälittä kuoliaiksi. Minäkin olen alkanut odottaa jättisadetta.

Irvokasta touhua

Naistutkimuksen seura palkitsi Tehyn työtaistelun.
Tehyyn kuuluvien hoitajien irtisanoutuminen on valittu vuoden naistutkimusteoksi. Valinnan teki Suomen Naistutkimuksen Seura.

Palkinnon perusteeksi seura totesi sen, että sairaanhoitajien työtaistelu on rohkeaa toimintaa tasa-arvon ja hyvinvointivaltion tulevaisuuden puolesta.

Linkkejä

A man caught trying to have sex with his bicycle has been sentenced to three years on probation.

Santas warned 'ho ho ho' offensive to women.


Norjalaisprofessori: Seksillä ura nousuun!

Naisillako ei ole rima ylhäällä?

torstaina, marraskuuta 15, 2007

ATM:n tasoinen nainen?

Kommenttiosastolta poimittua:
  • Itsekin muuten ihmettelen, että jos naisen nuoruus on kovaa valuuttaa niin miksi atm:lle kuuluisi kukaan nuori (n. 25 v) nainen? yrität nyt muuttaa luonnonlakeja. lähes kaikille nuorille naisille on niin paljon ottajia että alimmantasoisilla miehillä ei vain ole saumaa. juuri siksi atm:ien olisi syytä katsella sinne ikäjakauman syvään päähän. itse en edes pidä vanhoja naisia mitenkään kauheina epäihmisinä, tietyt mielenterveysongelmatkaan eivät ole niin häiritseviä kuin voisi luulla
  • Nörttö: Jos ajatellaan, että on olemassa jonkinlainen perusihmisyys, hyvyys jota voi nähdä kaikissa, niin eikö sitä olisi sama määrä niin nuoressa kauniissa naisessa kuin tympeässä nörtössäkin? Ja jos sen jälkeen paritetaan ihmiset ulkoisten seikkojen puolesta, minua vastaisi se noin 25-vuotias, ei-niin-kaunis haahuilija. Olisimme ikäänkuin samaa tasoa.
  • Jos sinä olet ATM, eikö sinun verrokkisi olisi ATN? 25-vuotias ei-niin-kaunis haahuilija ei välttämättä (tai pikemminkin todennäköisesti...) ole ATN.
  • Millä saan sinut vakuuttuneeksi, että ujo ja hiljainen nuori nainen kokee hyvin usein olevansa atn? Se, että loppuillasta humalainen nuorukainen tulee iskemään tai että keskellä päivää vanha juoppo vislaa kadulla perään voi kertoa, että seksuaalista kysyntää olisi. Atn-kokemus on juuri se, että kelpaa patjaksi. Huomiotta jääminen on paljon vähemmän satuttavaa. Jos ne suositut megababet jätetään huomiotta, monien tyttöjen ongelma on se, että he kokevat itsensä atn:ksi, vaikka eivät välttämättä poikien mielestä sellaisia ole. Tämä taas johtaa siihen, että he eivät uskalla kerätä rohkeutensa rippeitäkään tehdäkseen aloitetta sille kivalta tuntuvalle nörttipojalle.

Ei rikos?

Huijarit veivät seurankipeiltä miehiltä 80 000 euroa.
  • Ehkä uutisessa ei kerrottu kaikkea, ehkä en ymmärtänyt kaikkea, kun en huomannut rikosta. Jos minä pyydän jotakin lähettämään minun pankkitilille rahaa, onko se rikos? Entä jos käytän rahat muuhun tarkoitukseen kuin olin niitä pyytänyt? Entä jos nettipalstalla väitän olevani nainen ja lupailen tapaamista? Entä sitten, missä rikos?
  • Kylla kai luulisi taysijarkisella miehella alkavan kellot soida, jos tulee pyynto lahettaa rahaa, vaikka ei ole viela tavattukaan. Eli tyhmaa tassa nyt on rokotettu, ei siis vakavaa.
  • En minäkään näe tässä mitään rikosta. Itsehän mies on sitä rahaa antanut. Eihän poliisi puutu siihenkään jos joku epävirallisesti lainaa kyseisen summan eikä maksa takaisin. Mikä tekee tästä tapauksesta niin erikoisen? Suuri summako, onko rikas mies luvannut "löytöpalkkion"? Tätä tapausta voisi verrata siihen, että kerjäläinen pyytää rahaa ruokaan, mutta ostaakin viinaa...
  • Vaikka naisten temppu onkin ilkeä, on ollut kyllä miesten omaa tyhmyyttä antaa tuhansien eurojen summia käytännössä tuntemattomalle. Järki ei ole paljon päätä pakottanut.
  • Kuka teki rikoksen: Rikas tarkoituksenaan hyötyä seuranhakutarkoituksessa köyhästä, vai köyhä yrittäessään hyötyä taloudellisesti rikkaasta?

keskiviikkona, marraskuuta 14, 2007

Lapintie ratkaisee Tehy kiistan

Itämeren suojelusta:
Mikäli kaikki Itämeren yhdeksän ympärysvaltiota onnistuisivat vähentämään omaa kuormitustaan Kauniston mainitsemat neljä prosenttia olisi koko potti jo 36 prosenttia. Ympäristönsuojelussa pieniä tekoja tekemällä voidaan yhdessä tehdä ihmeitä.
Lapintieltä ratkaisu Tehy-kiistaan:

Tänään tarjolla

Menkää kuuntelemaan ja raportoikaa tänne.
TASA-ARVOA! MYÖS MIEHILLE! keskustelutilaisuus

Mitä on miehiin kohdistuva sukupuolinen syrjintä?

Ovatko tasa-arvo ja feminismi synonyymeja?

Tärkeä, pitkään vaiettu aihe vai poikien nurinaa?

Keskustelutilaisuus 14.11.2007 klo 19:00 Koko-teatterissa, Unioninkatu 45, Helsinki

Keskustelemassa Erkki Lampén, Jouni Varanka, Arno Kotro, Virpi Lehtinen, Katja Krohn ja Kari Ketonen

Järjestäjänä Suomen luonneanalyyttinen vegetoterapiayhdistys

Linkkejä

"Raiskaaja" voitti Big Brother -kilpailun.

Koska alat ymmärtää itseäsi Väinö?

Study: Sexist Humor Is No Joke.

tiistaina, marraskuuta 13, 2007

Miehet asialla 2002

Julkaistu: 11.10.2002 Nyt-liitteessä. Anu Silfverberg.
Isyyden lisäksi tasa-arvoon liittyy ikävämpiä asioita, kuten palkkasyrjintä ja väkivalta. Niistä keskustellaan Varangan mielestä julkisuudessa liian vähän.

"Kesän raiskauskeskustelussa toisteltiin vain, mitä naiset voivat tehdä, vaikka raiskaus kyllä liittyy miehiin olennaisesti."

Puhumattomuus liittyy Varangan mukaan siihen, että varotaan syyllistämästä miehiä. "Se miesten reaktio, että 'olenko minä muka syyllinen siihen, että naisia on ennen sorrettu', on mielestäni väärä. Syyllisyydentunto - tai vastuu - herättää siihen, että ennen on tehty väärin ja jos minä en puutu asioihin nyt, olen vastuussa siitä, mitä tulevaisuudessa tapahtuu."

Sukupuolittunut väkivalta onkin teema, joka löytyy kaikkien miesaktivistien asialistalta. Tasa-arvoa ajavat miehet vaikuttavat yksimielisiltä ainakin kahdesta asiasta: väkivalta on ongelma, ja keskustelua tarvitaan.

"Hyvinvointipalveluissa enemmistö toimijoista on naisia. Vaikka naiset kärsivät enemmän, miksi miehet kuolevat nuorempina?

Jouni Varanka sanoo, että miesten syrjäytyminen ja isyyden sivuuttaminen ovat oikeita ongelmia. Hän suhtautuu asiaan kuitenkin varovaisesti: "Miehillä on luokkana tai ryhmänä paljon etuoikeuksia ja valtaa suhteessa naisiin. On hyvin ongelmallista, jos se sivuutetaan ja tasa-arvoretoriikkaa käyttäen vaaditaan miehille 'sorrettuna sukupuolena' tasa-arvoa. Naisia sorretaan tässä yhteiskunnassa miehiä monin tavoin enemmän."

Vallankumous tulossa

Aamulehti Torstai 8. marraskuuta 2007. Ylänurkka. Maila-Katriina Tuominen:

Tehyn taistelu oikeudenmukaisen palkkapolitiikan puolesta enteilee koko kansakuntaa koskettavaa vallankumousta. Tehyläiset ovat nyt etujoukko, joka muistetaan vielä vuosikymmentenkin päästä.

Miksi? Siksi, että he nostavat naiset peräämään oikeuksiaan kaikilla muillakin työelämän alueilla. Tehyn kamppailu on vasta virittelyä sille, mitä tapahtuu, kun kaikki naiset tajuavat Kaarlo Kramsun runoin sanoin: Ei oikeutta maassa saa, ken itse sit' ei hanki.

Tehyssä on tietenkin myös miesjäseniä, mutta se ei muuta sitä tosiasiaa, että tässä on kyse naisten oikeudesta tasa-arvoiseen kohteluun työmarkkinoilla.

Palauttakaa mieleenne uutiskuvia tupo-neuvotteluista ja siitä, miten rähjääntyneen näköiset miehet avaavat yömyöhään neuvotteluhuoneiden ovet ja kertovat saavutetun tuloksen.

Vääntö on ollut kova, sitä kukaan ei epäile.

Mutta miksi niissä pöydissä ei juuri naisia näkynyt? Onneksi nyt näkyy.

On syytä muistaa, että yli puolet ihmiskunnasta on naisia. Suomalainen hyvinvointivaltio ei olisi kehittynyt ilman naisten osaamista ja ammattitaitoa.

Kun tehyläiset ovat nyt valmiita puolustamaan oikeuksiaan, toivottavasti myös muiden alojen naiset kokoavat voimansa.

Mitä tapahtuisi, jos kaikki työelämässä olevat naiset menisivät lakkoon? Suomi pysähtyisi, kuolema kulkisi voittajana kodeissa ja kaduilla.

Nyt on hyvä tehdä ajatuskoe. Mitä tapahtuisi, jos kirjastolaitos sulkisi ovensa, ostoskeskusten kassat ja myyjät lähtisivät tyynesti kävelemään, opettajat jäisivät kotiin, siivousalan ja päivähoidon ammattilaisia ei näkyisi missään, pankkien palvelutiskit olisivat tyhjät, tutkijat ja muut pätkätyöläiset jättäisivät työt sikseen ja niin edelleen.

Jo nämä naisvaltaiset ammattiryhmät pystyisivät halvaannuttamaan maan.

Optimistisesti toivon, että Tehyn työtaistelu ennakoisi suurta yhteiskunnallista muutosta, jonka voimana ovat kaikki naiset.

Tasa-arvon mallimaana pidetystä Suomesta on hiipimällä ja salaa tullut kova luokkayhteiskunta, jossa tuloerot noudattavat sukupuolijakautumaa.

Miesten ja naisten ansiokehitys kulkee täysin eri tahdissa.

Se on häpeällistä ja paljastaa kiusallisella tavalla sen, mitä palkkapolitiikasta vastaavat todella ajattelevat naisten osaamisesta ja pätevyydestä.

Suomalaiset naiset ovat koulutettuja, koulutetumpia kuin miehet. Suomalaiset naiset tekevät ja osaavat mitä vain. Siitä on maksettava.

Naiset, meissä on voimaa!

maanantaina, marraskuuta 12, 2007

Nettikirja

MITÄ KUULUU VÄINÖ? Puheenvuoroja suomalaisesta miehestä. Toim: Jari Heinonen & Hannu T. Sepponen Erityisen hyvä on Jaakko Myöhäsen kirjoitus sivuilla 101-129:
Laumanisäkkäiden peruspariutumismalli on: Urokset esittäytyvät ( ovat soitimella ) ja naaraat valitsevat. Se millä perusteella naiset valintansa tekevät, on kulttuurisesti säädelty. Nainen ei valitse itselleen yksilöllisesti parasta, vaan sosiaalisesti sopivimman. Miehen näyttöarvo on keskeistä, käyttöarvo tulee vasta toisena. Valinnalla nainen todentaa sosiaalista onnistumistaan. Tästä on useita alalajeja: juppimalli, rokkarimalli, pienemmän pahan malli. Raha, kauneus, asema tai maine ovat arvossaan. Käänteisesti tuttu on parempi kuin outo.

Naisten on vaikea kantaa vastuuta tästäkään perustavanlaatuisesta valinnasta. Siksi he koettavat kääntää tilanteen ja antavat ymmärtää, että mies on ottanut naisen. Siksi miehet jäävät tietämättömiksi tapahtumien todellisesta kulusta ja kuvittelevat, että he ovat voineet itse jotenkin vaikuttaa tilanteeseen ja ovat siksi alttiita emotionaaliselle manipulaatiolle. Miesten kulttuuri tukee voimakkaasti tätä väärinkäsitystä.

Miesten on hyvin vaikea edes hyväksyä sitä ajatusta, että he yksilöinä
(miesten tarkoittamassa mielessä) eivät tule tässä valintaprosessissa oikeastaan lainkaan käsittelyyn. Miehestä on hyvin loukkaavaa, että häntä ei arvioida suhteessa siihen, mitä hän on (omassa mielessään) vaan suhteessa siihen tavoitekuvaan, jollainen naisella on päässään. Naiset tekevät valintansa toisia naisia silmälläpitäen, sen perusteella miltä valinta näyttää muiden naisten silmissä. Tästä prosessista miehet eivät ole tietoisia, vaan kuvittelevat miesten kulttuurissa arvostettujen ominaisuuksien toimivan myös naisten hallitsemassa valintatilanteessa. Miesten kulttuurin mytologiset ainekset eivät vaikuta naisten valintoihin.

Naiset eivät esimerkiksi ota miestä joka on älykäs, jollei mies ole muuttanut älykkyyttään joksikin sellaiseksi suureeksi, jolla on näyttöarvoa (raha tai asema). Näin siksi, että nainen ei aio tehdä mitään miehen kanssa vaan miehen tehtävänä on tehdä asioita naisen hyväksi ja puolesta. Älykkyys (sinällään) on siinä tilanteessa turha ominaisuus, joka on vain naisen suunnitelmien tiellä.

Naisten ongelma on: miten luoda uutta omissa suhteissaan. Miten tunnistaa oma tilanne umpikujaksi, jossa vanhat toimintatavat ovat hedelmättömiä? Vanhan ja jo koetun toistaminen on paljon helpompaa. Koska oletusarvoisesti miehet eivät kehity, päättelee nainen että mies ei voi olla hänen epäonnistumisensa syynä. Ainoaksi selitysmalliksi jää yksilökohtainen heikkous ja tämä johtaa toistamispakkoon. Jos nainen on tehnyt elämässään väärän valinnan, hän pyrkii toistamaan saman tilanteen, mutta toisen miehen kanssa. Muuten hän joutuisi myöntämään omat etukäteisoletuksensa vääriksi, ja sitä tulkintaa naisten yhteisö ei tue. Heillähän on (kollektiivina) lopullinen ymmärrys jo hallussaan. Siksi naisten kulttuuri linnoittautuu omiin ennakkoasenteisiinsa, uskomusjärjestelmäksi, dogmiksi. Näin naiset suhteessa miehiin vapaaehtoisesti tuomitsevat itsensä sokeuteen. Jos mies tunnustettaisiin edes mahdollisuudeksi monet ongelmat parisuhteissa jäisivät syntymättä.

Naisten kulttuurissa asiat saadaan, niitä ei tehdä. Jokaisella naisella on esikoisoikeus onneen - äiti (siis kollektiivinen ja myyttinen äiti eli naisten kulttuuri itse) on sen luvannut. Tämä saamisen mystiikka on naisten kulttuurissa hyvin syvällä. Ne asiat, joiden eteen täytyy työskennellä, eivät kanna mukanaan sitä alkuperäistä kokemusta hyväksymisestä, joka on naisen tietoisuudessa keskeistä. Samasta syystä oman halun (esim. seksuaalisen halun) julkituonti on kiellettyä. Jos oman halun muotoilee ja toimii tavoitteellisesti asioiden saamiseksi, ei tulos kuitenkaan ole tyydyttävä, koska sitä ei ole saatu. Toisaalta oman halun ilmaiseminen toisi naisen toiminnan vastuurationaalin toiminnan piiriin ja se on naisille vaikeata. Saamisen mystiikka on naisten kulttuurin keskeistä sisältöä.

Ristiriitaisuuden voisi ehkä kärjistää näin: Valintapaine kohdistuu niihin miehiin, jotka ovat (miesten) yhteiskunnassa menestyneet - rikkaat, tunnetut, kauniit, voimakkaat. Kun naiset tavoittelevat ja valitsevat näitä miehiä, he kuitenkin ovat tavattoman hämmästyneitä siitä, että he toden totta saavat miehiä, joiden käyttäytymistapa ja asenteet vastaavat valtakulttuurin asenteita: hierarkisuutta, vallankäyttöä, naisten vähättelyä ja esineellistämistä, kilpailukulttuuria, väkivaltaisuutta. Naiset kuvittelevat voivansa erottaa henkilökohtaisessa elämässä valitsemansa miehet siitä kulttuurista, joka heidät on tuottanut - kasvattaa valitsemastaan miehestä mieleisensä. Naistenlehdet ovat täynnä itkua ja valitusta siitä, miten suhteessa asiat eivät menneetkään niin kuin piti - äidin ohjeet eivät toimineetkaan. Naiset kuvittelevat voivansa olla vapaamatkustajia (miesten) yhteiskunnan siivellä, kuoria kerman päältä. Kun he yrittävät maksimoida oman henkilökohtaisen menestyksensä (miehen avulla), he samalla tulevat pönkittäneeksi niitä yhteiskunnallisia rakenteita, jotka estävät heitä naisina ( koko ryhmänä ) saavuttamasta tasa-arvoa, samapalkkaisuutta ja seksuaalista riippumattomuutta.

Ristiriita on selkeä. Naiset sanovat tavoittelevansa yhtä ja tosiasiallisesti haluavat toista. Naiset sanovat tavoittelevansa miessuhteissaan niitä asioita, jotka naisten kulttuurissa ovat hyväksyttyjä - keskustelukykyä, ymmärrystä, ristiriitojen välttämistä, emootioita jne. Tosiasiallisesti naiset kuitenkin näyttävät tavoittelevan menestystä (miesten kustantamina) yhteiskunnan näyttämöllä.

sunnuntaina, marraskuuta 11, 2007

Äijäily ei edistä tasa-arvoa

Tua Onnela:
Otan esimerkiksi keskustelun huoltajuuspäätöksistä. Aihe sinänsä on mitä tärkein: on todellinen ongelma, että erotilanteissa lasten päähuoltajaksi nähdään yhä lähes automaattisesti äiti. Joissakin kohdin keskustelu on kuitenkin mennyt älyttömyyksiin.

Yhdet väittävät vakavissaan, että epätasa-arvoiset päätökset johtuvat sosiaalivirkailijoiden sukupuolesta. Toiset taas menevät äärestä laitaan ja vaativat miehille tasan puolta kaikista huoltajuuksista riippumatta siitä, että keskimäärin äidit kantavat huomattavasti enemmän vastuuta kodista ja lapsista jo ennen eroa.

Meistä jokainen on tavannut sekä naisia että miehiä, jotka ovat esimerkiksi hyviä vanhempia, huonoja vanhempia, vastuuttomia, huolehtivia, herkkiä tai ronskeja.

Miksi meidän on silti niin vaikea käsittää, että sukupuolten keskimääräiset ominaisuudet kertovat vain keskiarvoista eivätkä yksilöistä?

Jos pääsisimme ihmisten leimaamisesta sukupuolen perusteella, myös huoltajuuskiistat hoituisivat auto\hmaattisesti tasa-arvoisella tavalla.

Miehet saattavat olla miehiä

Jouni Varanka: Men in Europe:
- Viime vuosina miehistä on alettu puhua yhä enenevissä määrin miehinä.

- Huomion siirtyminen miehiin tarjoaa suuria mahdollisuuksia mutta myös vaaroja. Jotkut miehet voivat huomion avulla hankkia lisäpontta vaatimuksilleen saada lisää yhteiskunnallisia resursseja.

- Usein on olemassa paljon miehiin liittyvää tutkimusta, joka ei kuitenkaan huomioi sitä, että tutkimuksen kohteena ovat miehet.

perjantaina, marraskuuta 09, 2007

Opetushallituksen julkaisuja: Koulu - sukupuoli -oppimistulokset

Johtopäätökset: koulukeskustelussa rakentuvat "totuudet" ja koulutuksellinen tasa-arvo:
Koulutuspoliittiset ongelmat eivät ole loogisia eivätkä luonnollisia ilmiöitä, vaan historiallisesti rakentuneita, ne ovat vallankäytön seurauksia. Viranomaiset ja mediajulkisuus määrittävät sen, mikä on kulloinkin ongelma: näin syntyvät totuuksien järjestelmät, "regimes of truth" (vrt. esim. Popkewitz 1998). Tyttöjen ja poikien koulunkäynnin ympärille rakentuu seuraavanlaisia "totuuksia":

1) Yleistys "totuutena": pojat menestyvät tyttöjä huonommin koulussa.
2) Arvostus "totuutena": tyttöjen hyvässä koulumenestyksessä on jotain väärää tai epäoikeudenmukaista.
3) Rajautuminen kouluun "totuutena": koulumenestys mitatuissa oppiaineissa on olennaista nuorten myöhemmän menestyksen kannalta.

Tässä artikkelissa olen pyrkinyt purkamaan ja kyseenalaistamaan näitä totuuksia. Lopuksi pohdin, kuinka paljon poikien keskimäärin tyttöjä huonompaa koulumenestystä voidaan tarkastella koulutuksellisen tasa-arvon kysymyksenä.

Rakenteellisesta näkökulmasta miehet ovat naisia vahvemmassa asemassa työelämässä ja muutenkin yhteiskunnassa, tyttöjen keskimäärin paremmista koulutodistuksista ja naisten pidemmästä koulutuksesta huolimatta. Ei ole näkyvissä, että tämä asetelma kovin nopeasti muuttuisi, sillä ikäluokat, joissa naiset ovat miehiä koulutetumpia, ovat jo pitkään olleet työelämässä. Tästä näkökulmasta poikien keskimääräisesti tyttöjä huonompaa koulumenestystä ei voida pitää tasa-arvokysymyksenä.

Myös muiden maiden koulututkijat (esim. Epstein ym. 1998; Kenway ym. 1998; Berrill & Martino 2003) ovat pitäneet ongelmallisena näkemystä, että huomio pitäisi kiinnittää erityisesti poikiin sukupuolena. Kun poikien huonoa koulumenestystä pidetään koulutusongelmana, huonosti menestyvät tytöt unohtuvat, vaikka juuri he jäävät jatkokoulutuksen ulkopuolelle kaikkein useimmin. Poikien ongelmista puhutaan yleistäen, vaikka kaikilla pojilla ei ole ongelmia. Tällaiset näkemykset perustustuvat dikotomisiin näkemyksiin tytöistä ja pojista kahtena kategoriana. Niistä on hyvin vähän apua yritettäessä ratkaista vaikeuksia, joita yksittäiset tytöt ja -pojat kokevat koulussa.

Naistutkimuslistalta

Naisasialiitto Unioni ry

HALLITUKSEN KAAVAILEMA PAKKOLAKI RIKKOO EUROOPAN NEUVOSTON IHMISOIKEUSSOPIMUSTA

Naisasialiitto Unioni katsoo, että hallituksen kaavailema pakkolaki tehyläisten hoitajien irtisanoutumisten kieltämisestä on Euroopan neuvoston ihmisoikeussopimuksen vastainen. Euroopan neuvoston ihmisoikeussopimus kieltää nimittäin orjuuden ja pakkotyön kieltoa koskevassa 4. artiklassaan, että ketään ei saa vaatia tekemään pakkotyötä tai muuta pakollista työtä.

Kun tehyläisten hoitajien palkat ovat niin pienet, että hoitajat mieluummin irtisanoutuvat kuin suostuvat jatkamaan työtään nykyisillä pienillä palkoillaan ja kun palkkojen korottamiseen ei siitäkään huolimatta löydy rahaa, merkitsee se sitä, että valtiovalta hyväksyy, että rahan säästäminen on tärkeämpää kuin tehyläisten tekemän tärkeän työn jatkuminen. Valtiovalta ei kuitenkaan voi polkea kansalaistensa ihmisoikeuksia selviytyäkseen näin syntyvästä, itse aiheuttamastaan vaaratilanteesta. Näin toimimista ei oikeuta, että kysymyksessä olevat kansalaiset ovat pääosin naisia.

Suomessa ihmisoikeudet kuuluvat myös naisille. Naisasialiitto Unioni katsoo, ettei Suomen valtio Euroopan neuvoston jäsenvaltiona voi edes perustuslain säätämisjärjestyksessä säätää lakia, jolla poljetaan tehyläisillekin
kuuluvia, Euroopan neuvoston ihmisoikeussopimuksessa säädettyjä ihmisoikeuksia.

Tehyläisten tavoin Naisasialiitto Unioni kantaa syvää huolta potilasturvallisuudesta. Potilasturvallisuudesta huolehtiminen on kuitenkin valtion ja kuntien asia, eikä se saa tapahtua tehyläisten ihmisoikeuksien kustannuksella.

Miehet ilmaston lämpenemisen syyllisiä

Are men to blame for global warming?
EVEN climate change cannot escape the gender wars. Now Swedish men are being blamed for having a disproportionately large impact on global warming.

The finger is squarely pointed at men in "A study on gender equality as a prerequisite for sustainable development" by Gerd Johnsson-Latham of the Swedish Ministry of Sustainable Development. She concludes: "The fact that women travel less than men, measured in person-kilometres per car, plane, boat and motorcycle - means that women cause considerably fewer carbon dioxide emissions than men, and thus considerably less climate change." She notes that 60 per cent of car emissions are created by the 10 per cent of drivers who use roads the most, and that men account for three-quarters of car driving in Sweden.
A study on gender equality as a prerequisite for sustainable development (pdf)

torstaina, marraskuuta 08, 2007

Turisti ja Birdy

Turisti:
Voin vain kuvitella mikä haloo syntyy täällä bittiavaruudessa, jos jälkeenpäin käy ilmi, että kyseessä oli joku sosiaalisesti kömpelö, mutta silti niin kiltti poika, jolla ei koskaan ollut tyttöystävää, eikä liemmälti muitakaan kavereita ja jonka aika kului nörtähtävien harrastusten parissa. Ne saavat kunnian julistaa tyypin marttyyrisankarikseen ja aina vain lisää vettä myllyynsä. Syyt etsitään tai keksitään kyllä ympäröivän yhteiskunnan hameväen edustajista, muttei suinkaan henkilöstä itsestään. Eihän se ole sen reppanan vika. Se on syyntakeeton ja kaikki tietenkin tietävät mistä syystä.

Hiljaa mielessäni toivoisin, että se olisi joku öyhöttävä pelimies, mutta jotenkin tuntuu ettei ehkä ole. Jotenkin tuntuu, että kyseessä on joku stereotyyppinen reppana. Se sopisi kaavaan aivan liian hyvin.
Tyttöystävän käytös syy Auvisen veritekoon?

Birdy:
Turisti, ei kannata polttaa hermojaan: nuo samat blogistit ovat parhaillaan jo yli 10 vuotta länkyttäneet samaa mantraa. Ajattele nyt: lauma lähes *nelikymmenvuotiaita* henkisiä teinipoikia kirkuu vuosi toisensa perään, miten naiset on kamalii ku ei sekään kaheksantoistavuotias malli antanu:-D Sitten luetaan Suomi24:aa, ElliPlazaa ja katsotaan SinkkuäitiBB:a ja käytetään niitä todistusaineistona naissukupuolen harjoittamasta sovinismista.

Henkan blogin kommentoija-anonyymi-räkyttäjien takia en koskaan itse aio laittaa kommenttilootia yhtään mihinkään: yleinen mentaliteetti on raukkamainen (anonyymit huutelevat kulman takaa törkeyksiä aikomattakaan keskustella mitään) ja vailla järjen hiventä (perustellaan City-lehden chattijutulla sitä, että 50% ihmiskunnasta on ahnaita lunttuja tms. nättiä). Birdy-inho muistuttaa jotain alaluokan tytöt-on-yök -mäikäämistä ja nytkään ette tainneet muuhun kyetä kuin vinkua, että kirjastani tykänneet naiset ovat älyvapaita ja kirjailijuuteni on Kurostelua ja Avellaneilua:)

Minä olen jo aivan helkkarin liian vanha teidän leikkeihin, myönnän suoraan. Toivotan naisvihaiselle poikaklubillenne ja sen anonyymijäsenille reippaampaa elämänasennetta, kykyä kasvaa aikuiseksi ja naisystävällisempää mielialaa (voi muuten sen myötä yhtäkkiä tavata kivoja naisia!) Parahin terveisin, B.

Minku: räkänaurut näiden poikien jutuista saa siksi, että olen noiden katkeropoikien juttuja lukenut jo kymmenisen vuotta. Sfnetissä riehui eräs naisvihaaja järkyttämässä ja pahoittamassa muiden mieliä - homma jatkui blogeissa ja mukaan ilmestyi e.m. pipipään fanipoikia. Surkuhupaisuus on juuri siinä, että heput ovat lähes nelikymppisiä (elleivät jo täyttäneet) ja jaksavat vinkua, kun ei se teinimalli anna pesää -> todiste naisten pahuudesta.

Helpotusta naisille

Women's prisons should be shut down and replaced with small secure units:
Women should be held in units near their families and not in large jails.

Lady Corston recommends a significant cut in the overall number of women who are sent to jail, with greater use of community punishments instead.

There are currently 4,300 women in jail in England and Wales. Frances Crook, director of the Howard League for Penal Reform, said "prison simply doesn't work" for women.

"Vulnerable women who are not a danger to society should not be going to prison," she said.

"Where women have to be imprisoned, we are committed to ensuring they are held

Älä ota renttua

Viikko sitten: Sinkkuäidille sulhanen on hyvä esimerkki siitä, miten kiltti kunnon mies ei kelpaa. Reetta tuntee vetoa Markoon, mutta ei Henriin, joka on hyvin kiltin ja kunnollisen oloinen mies. Ja tänään Marko haukkui Reetan:
Valinnan jälkeen Reetta meni tapaamaan Markoa hänen kotiinsa. Ilta alkoi mukavasti. Pari nautti punaviiniä ja jutteli, kunnes tunnelma yhtäkkiä muuttui. - En halua mollata Markoa, mutta haluan kertoa asiat, niin kuin ne oikeasti meni. Marko otti todella paljon liikaa ja alkoi haukkua minua. Alkoholi ei ollut kokonaan syynä tilanteen muodostumiseen, mutta varmasti se oli yksi tekijä. Myöhemmin Marko sanoi, että kyseessä oli mustasukkaisuus. Humaltunut Marko alkoi sättiä Reettaa, viiden minuutin välein hän tokaisi Reetalle: "Painu v*****n täältä." - Mitään riitaa ei ollut. En osannut sanoa Markolle yhtään mitään, enkä väittänyt hänelle vastaan.
Pravda: Tyttöjen osuus nousussa nuorten itsemurhissa.

Kommenttiosasto: Yleisesti siis itsemurhat ovat vähentyneet, paitsi nuorten naisten osalta, jossa itsemurhakuolleisuus on pysynyt suunnilleen samana ollen vuonna 2005 3,5 % kaikista itsemurhista. Ihmettelen, mikä oikeuttaa toimittaja Tulosen kirjoittamaan negatiivisen artikkelin siitä, että itsemurhakuolleisuus on laskenut viidentoista vuoden ajan? Totta kai "osuus kasvaa", jos toinen osuus pienenee nopeammin.

keskiviikkona, marraskuuta 07, 2007

Tulisikohan kävijäennätys?

Sitemeter.
Last Hour 6,738
Today 13,540

Hyökkäys

HYÖKKÄYKSEN TIEDOT:
Tapahtuma: Jokelan Lukion Verilöyly.
Kohde: Jokelan Lukio, oppilaat ja henkilökunta, yhteiskunta, ihmisyys, ihmiskunta.
Päivämäärä: 7.11. 2007.
Hyökkäyksen tyyppi: Joukkomurha, poliittinen terrorismi (vaikka valitsinkin lukioni kohteeksi, motiivini hyökkäykselle ovat poliittiset ja paljon paljon syvällisemmät, ja siksi en halua että tätä kutsutaan vain “koululaitosammuskeluksi”).
Tapahtumapaikka: Jokela, Tuusula, Suomi
Hyökkääjän nimi: Pekka-Eric Auvinen (aka NaturalSelector89, Natural Selector, Sturmgeist89 and Sturmgeist). Käytän myös pseudonyymiä Eric von Auffoin kansainvälisesti.
Aseet: Itselataava .22 Sig Sauer Mosquito pistooli.

Äänestätkö demareita?

Naistoiminnasta feministiseen politiikkaan.
Sosialidemokraattiset naisliitot ovat olleet aktiivisesti edistämässä sukupuolten välisen tasa-arvon toteutumista ja naisliitot ovat kasvattaneet monia merkittäviä naispoliitikkoja. Naisille erikseen järjestetyllä puoluetoiminnalla oli paikkansa ajassa, jossa poliittiset luottamustoimet valtakunnan tasolta paikallisyhdistyksiin olivat miesten kansoittamia. Naisliitolla oli merkitystä tasa-arvoasioiden edistäjänä sekä osallistumismahdollisuuksien luojana naispuolisille puolueaktiiveille.

SDP:n tulee olla aidosti feministinen puolue. Tasa-arvopyrkimyksemme eivät ole riittäviä, jos tyydymme puhumaan sukupuolten välisen epätasa-arvon seurauksista, kuten jokainen puolue tässä maassa.

On aika luoda suunta feministiselle sosialidemokratialle ja aika sanoa hyvästit naisten risteilyille.
Äijäliike nostaa jo päätään Sdp:ssä.
Heinäluoma: - Sdp:ssä on äijäliike heräämässä, sillä miesliiton perustamispuheita on alkanut esiintyä. Meillä on ollut valinnoissa jo sellaisia tilanteita, joissa sukupuolikiintiöt ovat alkaneet toimia miesten hyväksi, aivan kuten 20 vuotta sitten ennustettiin.

Vangeille ja merimiehille

Tatuoinnit ovat rumia!
Tätä naisten intoa ottaa tatuointeja minäkin olen ihmetellyt. Niiden kai kuvitellaan tuovan jotain särmää muuten pullakuivaan, turvalliseen elämään. Jotainhan niillä halutaan viestittää, ehkä että, hei mä oon kova mimmi, tai jotain. Mielestäni ne näyttävät halvoilta ja nuhjuisilta.
Juu, tatuoinnit pilaavat pornonkatselunkin nautinnon, kun joka toisella pornomimmillä näyttää olevan tatuointeja.

Mikä pitkissä hiuksissa viehättää?
Moni mies tuntuvat toivovan, että hänen naisellaan olisi pitkät hiukset. Mistä johtuu, että mies reagoi noin tunnepitoisesti naisensa hiusten pituuteen tai tässä tapauksessa lähinnä lyhyyteen?
Pitkät hiukset ovat kauniit, tatuoinnit eivät ole. Eivätkö naiset ymmärrä kauneudesta yhtään mitään?

YLE Radio 1 Aivan loistava ohjelma, kuuntelen tätä parhaillaan. Suosittelen kaikille! Tulee uusintana huomenna 7.11. keskiviikkona klo 23.15. Naisasialiiton ihminen munaa itsensä täydellisesti.

tiistaina, marraskuuta 06, 2007

Syyllinen tilille

Vesa Keskinen jätti tänään Seinäjoen poliisille tutkintapyynnön raiskausilmoituksen tehneestä pohjalaisnaisesta.
- En raiskannut, eikä kukaan missään nimessä ollut kännissä. Sen vuoksi koen, että asian saaman julkisuuden vuoksi sekä minulle että liiketoimilleni on tehty tietoisesti vahinkoa.

Keskinen vaatii poliisin salaiseksi julistamat tutkintapöytäkirjat julkisiksi. Hänen mukaansa tutkimuksista selviää, kuka puhui totta ja kuka ei.

Voi Jeesus Kristus

Misandrogynia.
Siis mikä helvetti on tämä asenne, joka tuntuu nykyään löytyvän pelottavan monelta netissä tai muualla ääliömäisyyksiään levittävältä imbesillimieheltä? Näiden tyyppien ajatusketjujen pohjalla on ilmeisesti se, että he tulevat usein torjutuksi, eli eivät saa naisia (= seksiä). Tästä lähtee valtava katkeruus, joka kohdistuu naisiin. Syytetään naisia pihtaamisesta ja liian korkeasta vaatimustasosta. Muistetaan myös haukkua naisten typeryyttä, epäloogisuutta ja pinnallista keskittymistä ulkonäköön ja sisustamiseen. Lopputulos on aivan naurettava ristiriita: halutaan sellaista, mitä syvästi halveksitaan.

Aivan! Käsittämätöntä ruikutusta tuo Ihmissuhteet ja tasa-arvo -blogikin ajoittain. Ja eiköhän sielläkin vedetä esille esim perheväkivaltatutkimuksista mainittaessa "lyöhän naisetkin"-kortti. Öhöm, mutta entäs kun yli 90% tapauksissa mies lyö naista, eikö sitä nyt sukupuolittuneena ilmiönä saisi tutkia?
Protecting children by portraying MEN as MONSTERS.

Se pieni ero -blogi.

maanantaina, marraskuuta 05, 2007

Vastine

Vastine Mira Karjalaisen kirjoitukseen:
Mira Karjalainen (Voima 8/2007) on niin otettu kirjastamme Mies vailla tasa-arvoa, että hänen on vaikea pysyä nahoissaan, otsikkoa myöten ("Naiset ovat perseestä.."). Kirjoittaja esittäytyy miesasianaiseksi, mutta aloittaa irvistelemällä, kuinka miehet ovat rohjenneet ilman naisten mukanaoloa kirjoittaa mieskirjan.

Kun kerromme kirjan esipuheessa, että ulkonäkökysymyksissä pojilla on nykyisin yhtä suuret paineet kuin tytöilläkin, on se M. Karjalaisen mielestä kovinkin hauskaa.

Miehisen katseen kritiikki on ollut kovin keskeinen aihe tasa-arvokeskustelussa. Uudenvuoden puheessaan asiaan kiinnitti taannoin huomiota presidentti Halonen. Sittemmin uusi tutkimus kertoi mainitsemistamme poikien paineista. M. Karjalaisen mielestä naiskatseen esilletulo onkin nyt huumorin aihe: tyttöjenkin täytyy saada "arvostella...perseitä".

Karjalainen näkee kirjassa "outoa naisvihamielistä asennetta" käyttäen todistusaineistona allekirjoittaneen kirjoitusta väkivaltakysymyksestä. Hänen poimimansa sitaatit eivät mitenkään todista hänen olettamustaan. Jokainen asioita seurannut tietää, että kovasti keskusteltu Usko, toivo, hakkaus -tutkimus tehtiin tietoisesti (ja lisäksi tähän mennessä vieläpä kahdesti) vain toiselle sukupuolelle, vain toisen sukupuolen uhrikokemuksia kartoittaen, vain toisen sukupuolen ollessa syyllisenä ja toimijana.

Tuon tutkimuksen ilmestyttyä media omistautui asialle. Normaali journalistinen kriittisyys puuttui totaalisesti, kuten tiedotusopin dosentti Kauko Pietilä on todennut. Mutta kritiikki puuttui myös tiedeyhteisöstä. Myöhemmin seurasi tutkimuksen suoranuottinen sovellutus poliittisen päätöksenteon ja hallinnon valmistelukoneistossa. Tästä on dokumentit olemassa. Esimerkkiä löytyy kuluvaltakin vuodelta.

Mira Karjalainen heittää tällä kohtaa ylleni epäilyksen salaliittoteoriasta. Eihän sellaisesta ole kyse, vaan täysin avoimesta julkisesta toiminnasta ja liitosta. Täytyy itse olla "salaliittolainen" ollakseen tuota täysin avointa peliä näkemättä. Ja todellakin naisjärjestöt ja -aktiivit, lukuisat naistutkijat olivat vilpittömän riemuissaan tutkimuksesta, joka otettiin todisteena radikaalifeministisen dogmin mukaisesta sukupuolisorrosta. Asenne näkyi myöhemmin siinäkin, kun järjestöt koettivat estää naisten väkivaltaisuuden tutkimisen, Ensi- ja turvakotien liiton projektin.

M. Karjalainen vilauttelee kritiikkiä, jossa sukupuolen sijasta pitäisikin tarkastelukulmaksi ottaa yleinen ihmisten tasa-arvo. Jos kirjaamme tämän puutteesta moititaan, niin siinä tapauksessa Karjalainen tarvitsisi kymmenen Voimallista tilaa kritiikille palauttaakseen nykyfeminismin suhteellisuudentajun. Olen tällä kohtaa varsin samaa mieltä, vaikka hyväksyn tietysti sukupuolinäkökulman yhdeksi keskeiseksi ulottuvuudeksi yhteiskuntasuhteiden, vallankäytön ja eriarvoisuuden kokonaisuutta hahmotettaessa. Valitettavasti nykyisen naisasialiikkeen eliitti ei haluaa tietää mitään esimerkiksi köyhien tai alempien miesten intresseistä ja niiden kanssa liittoutumisesta (vaikka väittää naisten olevan yhteiskunnan alakertaa), vaan pitää tähtäimenään samanveroisuutta mieseliitin kanssa. Kuinka Samuli Paronen sanoikaan: orja ei halua olla vapaa, vaan herra. Niinpä naiseliittikin tulee ajaneeksi myös naissukupuolen sisäisten tuloerojen kasvattamista, tavoittelemalla tasa-arvon nimissä arvostelemansa miesmaailman tulo- ja valtahierarkiaa.

Tohtori Karjalaisen koulutusohjelmaan lienee kuulunut voimallinen osuus rivien-välistä-lukemisen taitoa. Hän näkee toisen Karjalaisen, Timon, kirjoituksessa piiloviestin, että naiset itsekkyyttään eläisivät miehiä kahdeksan vuotta pitempään.

Stakesin erikoistutkija on ottanut asiakseen laskea, kuinka paljon enemmän miessukupuoli vuosittain maksaa sosiaaliturvamaksuja, kuinka paljon vähemmän käyttää vastaavia palveluja, ja kuinka paljon miessukupuolelta jää ennen kaikkea vanhuusiän elatusta ja palveluja käyttämättä lyhyemmän eliniän vuoksi.

Timo Karjalaisen laskelman mukaan miessukupuoli tulee elättäneeksi toista sukupuolta edellä esitetyssä asetelmassa noin 11 miljardia euroa vuodessa. Se vastaa 9 prosenttia bruttokansantuotteesta.

Onko tuossa tarkastelussa jotakin vikaa? Tiedämme että maassa on tehty laskelmia lähinnä naisten maksamattoman kotityön arvosta. Onko todella niin, että todellisten rahavirtojen kohdalla sukupuolitettua tarkastelua ei saisi tehdä, kun näkökulmaa muuten sovelletaan kaikessa, tasavallan hallituksen ohjelmia myöten?

Mira Karjalaisen tekstissä olisi paljon muuta huomautettavaa, mutta jääköön lukijoitten mietittäväksi. Toivon, että kun kirjaa tekemässä on ollut professoreita, eri alojen tohtoreita ja tutkijoita, psykiatreja, tunnettuja kirjailijoita, pitkän linjan kansanedustaja, ammattifilosofi, olisi kriittisellä katseella muuta tekemistä kuin takertua yksittäisiin sanoihin. Esimerkiksi "osallistumisen" merkityksen veivaaminen ei ole järin loistavaa ja pistämätöntä kritiikkiä. Ehkä se oli tarkoitettukin vain samanmieliselle yleisölle, joka näköjään kernaasti kaluaa vähälihaisetkin luut.

Hannu T. Sepponen, kirjan toimittaja

Naiset

Eräs
päivä tuli telkkarista dokkari somalinaisesta ja hänen elostaan helsingissä.

yhtenä päivänä tämä nainen oli kampaajalla ja hän jutteli kampaajan kanssa somaliasta. ja ku somaliassa on jatkuva sota tämä suomalainen nuorehko kampaaja sanoi lopulta että

"vaikee kuvitella millasta siellä on kun suomessa ei oo ikinä ollu sotaa""

mä vähän heristin korvia että mitämitä...

sitte ihan testausmielessä kyselin vähän lähipiirini naisilta vähän suomen lähihistorian tietämystä.

10 naista kukaan ei tiennyt milloin nämä meidän sodat oli..jotku tiesivät jopa että suomi yleensä on ollut sodassa. suurin osa ei tiennyt kuka oli mannerheim. muutama sanoi jopa että talvisota käytiin 1800 luvulla...
Naisen kasvonilmeet.

lauantaina, marraskuuta 03, 2007

Naisten väkivaltaisuuden piilottamisen metodeja

Methods Used to Conceal and Distort Evidence on Symmetry in Partner Violence (pdf).

1. Suppress Evidence
2. Avoid Obtaining Data Inconsistent with the Patriarchal Dominance Theory
3. Cite Only Studies That Show Male Perpetration Method
4. Conclude That Results Support Feminist Beliefs When They Do Not
5. Create "Evidence" by Citation Method
6. Obstruct Publication of Articles and Obstruct Funding Research That Might Contradict the Idea that Male Dominance Is the Cause of PV
7. Harass, Threaten, and Penalize Researchers Who Produce Evidence That Contradicts Feminist Beliefs

perjantaina, marraskuuta 02, 2007

Ammatilla ei väliä?

Miehen ammatin & koulutuksen merkitys naisille?
Mies: Onko näin, että miehen pitää olla lentokapteeni tai toimitusjohtaja, jotta naisväen kiinnostus herää. Suorapuheinen ihminen kun tuppaan olemaan, niin olen ilmoittanut suoraan, että olen työttömänä tällä hetkellä ja aikasemmin ollut paskaduuneissa. Tässä vaiheessa gimma on yleensä lähtenyt "vessassa" käymään ja siinä se sitten olikin.

Naiset: - Mulle ammatilla ei ole väliä.

- Aivan yks hailee, mikä on ammatiltaan.

- Ei ole väliä toisen ammatilla.

Loppuhuomio: Hahhah! Jos Kimi Räikkönen tai Matti Vanhanen olisivat tavallisia duunareita niin heillä kävis ihan yhtä hyvä flaksi kuin nykyäänkin koska ei ammatilla ole merkitystä.
Naiset kiistävät joukolla miehen ammatin merkityksen. Itselläni täysin päinvastaisia kokemuksia. Valehtelevatko naiset?

torstaina, marraskuuta 01, 2007

Linkkejä

1/2 Hour News Hour: Sexual Harassment. (video)

The facts behind Women's No Pay Day.

Women’s No PAYDAY Debunked.

Tiedettä Naistutkimus-lehdestä

Naistutkimus-lehti: "Sukupuolivalinnan lähempi tarkastelu osoittaa sen elitistiseksi heteromiesten narratiiviksi, jossa ideaalisiksi ymmärretyt sukupuolisuhteet on luonnollistettu projisoimalla ne eläinmaailmaan. Sieltä ne on siirretty edelleen selittämään ihmisluontoa. Vaikka sukupuolivalinnan teoria heijastaakin hyvin oman syntyaikansa ajattelumuotoja, olisi kohtuutonta palauttaa sukupuolta käsittelevä tutkimus yhä uudelleen tällaiseen 1800-luvun maailmankuvaan."