maanantaina, marraskuuta 19, 2007

Ulkomailta

Daddy dearest: Many men are finding out they are not the father after all.
MEN'S groups are calling for mandatory paternity testing of all newborns as it emerges a record number of men are finding they are not the fathers of children they believed to be theirs.

Almost a quarter of paternity tests conducted by one of Australia's largest DNA laboratory companies show the man submitting a sample is not the father, compared to an estimated one in 10 "exclusions" 10 years ago.
3 Young Boys Arrested In Rape Case. Police say the boys -- who are 8 and 9 years old -- are in a Cobb County youth detention center but could face adult criminal charges.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

En minä ainakaan vastusta DNA-testausta, mutta mieluiten sen pitäisi tapahtua isyyttään epäilevän omalla kustannuksella. Sinänsä siitä voisi kyllä tehdä rutiininomaisen osan synnytyssairaaloiden tai neuvoloiden arkea, eli mahdollisuutta tarjottaisiin, ilman että sitä pitäisi erikseen vaatia.

Anonyymi kirjoitti...

koko ongelma johtuu sukupuolten erilaisista lisääntymisstrategioista. naisen munasolu on "arvokas", miehen siittiöt "halpoja". nainen tietää käytännössä aina olevansa lapsen äiti, miehellä ei ollut varmuutta ennen geeniteknologiaa.

naisen kannattaa varmistaa siis itselleen hyvä elättäjä. sellainen jolla on resursseja ja joka pysyy vieressä. kun elättäjä on varmistunut, kannattaa maksimoida mahdollisimman hyvät geenit, eli hankkia siittiöt ytm:ltä.

tämä strategia on tietysti syntynyt satoja tuhansia vuosia sitten, mutta se toimii yhä, koska naisten tekemä pettäminen on järjettömän iso tabu. olen kirjoittanut tästä tarkemmin kahdessa kirjoituksessa.

nykyisessä tilanteessa mieheltä olisi verinen loukkaus vaatia naista testiin. siksi testejä tehdään nyt nimettömänä ja salaa. toisaalta miehen halu tietää isyytensä on myös täysin rationaalinen.

minulla ei ole lapsia. voin silti kuvitella että vaikka olisin kuinka rakastunut, takaraivossa voisi piillä pelko siitä, että lapseni eivät ole minun.

kuka hyötyy tilanteesta? pettävät ja valehtelevat naiset. he ratsastavat uskollisten ja rehellisten naisten maineella.

niin kauan kuin isyyden selvittäminen ei ole rutiininomainen osa synnytystä, isät joutuvat tekemään sen äidiltä salaa.

kumpi edistää rauhanomaisempaa sukupuolten välistä yhteiseloa: automaattisesti tehtävä testi, jossa koko asiaa ei tarvitse erikseen ajatella, vai sellainen jossa syytön osapuoli tekee sen salaa?

kannatan pakollisia isyystestejä. se edistäisi yhteiskuntaa, jossa valehtelu ei kannattaisi. maksumieheksi voitaisiin laittaa valehtelevat äidit.

koska sellaista ei kuitenkaan tule tapahtumaan, seuraavaksi paras vaihtoehto olisi ottaa tavaksi kirjata avioehtoihin etukäteen, että kaikkien lasten isyys tutkitaan rutiininomaisesti. kolmas ja huonoin vaihtoehto on, että miehet selvittävät isyyden äidiltä salassa.

t. pena

Anonyymi kirjoitti...

unohdin mainita, että useimmista evoluutiobiologian perusteoksista löytyy erilaisia arvioita virheellisesti tunnustetun isyyden määrästä.

luotettavimmat luvut tuntuivat olevan jossain britanniassa tehdyssä laajamittaisessa kokeessa 6% luokkaa. yksikään aiemmin lukemani luku ei ole merkittävästi tämän alle. huikeimmat arviot ovat olleet yli 20%.

joka tapauksessa kuulostaa oudolta, että luku olisi vain 25%, jos koko populaatiosta virheellisiä isyyksiä on vain 1%. olisi kiva tietää, mistä artikkelissa oleva luku 1% on peräisin.

t. pena

Anonyymi kirjoitti...

Isyystestit maksavat nykyään vielä vähän liikaa (300-500€), jotta niitä kannattaisi tehdä rutiininomaisesti. Ehkä teknologian kehittyessä...

-Rahapuu