sunnuntaina, lokakuuta 14, 2007

Tiina Stenius

Mies vailla tasa-arvoa.
Olen ollut hämmästynyt tavasta, jolla Arno Kotron ja Hannu T. Sepposen kirja "Mies vailla tasa-arvoa" on otettu vastaan. Mielestäni kirja on ansainnut asiallisen kohtelun. Pelko siitä, että miehet olisivat ajatumassa tasa-arvottomaan tilaan, on vakavasti pohdittava asia.

Tasa-arvolla on yhteiskunnallisista syistä pitkään tarkoitettu vain naisten tasa-arvoa. Ei naisten historiallinen epätasa-arvo oikeuta epäoikeudenmukaisuuden toteutumista jossakin muualla.

Hämmästynyt olen ollut myös siitä, kuinka muutama itseään arvossa pitävät yhteiskunnallinen vaikuttaja ja tasa-arvon ajaja on julkisesti jopa sanonut, ettei aio edes koskea kirjaan, koska esitetyt kysymykset ja väitteet ovat niin naurettavia.
Rikolliset kuriin.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei!


Eikö kolumnin kirjoittaja ole Tiina Stenius?

Sinänsä kyllä hyvä kolumni, etenkin alkupuoli, loppuhan meneekin naisasian käsittelyksi.

Anonyymi kirjoitti...

Paha on rikollinen. Hän on syyllistynyt rikoksista suurimpaan. Miehenä olemiseen.

Kauankohan menee että täällä päästään islamilaisen maailman vastakohtaan "Mies ei saa kulkea yksin ilman sukuun kuuluvaa naista"?

Anonyymi kirjoitti...

"Naisilla on syytä itsekriittisyyteen."

Nainen, tuo itsekritiikin Siddharta Gautama.

Anonyymi kirjoitti...

Tuo Arawnin linkittämä mielipidekirjoitushan on ties kuinka vanha... ja muistelen että se olisi täällä esitelty joskus ennenkin jo, silloin sentään melko tuoreena?

PS: Vaikka se edellinen kommentointisysteemi taisi kerätäkin haukkuja, niin ei tämä oletusversio ole yhtään parempi. Itseäni ainakin pännii kauhean pieni palstaleveys, varsinkin kun ottaa huomioon, että tänne kirjoitellaan aika pitkiäkin kommentteja.

Anonyymi kirjoitti...

"Sinänsä kyllä hyvä kolumni, etenkin alkupuoli, loppuhan meneekin naisasian käsittelyksi."

Nähdäkseni Steniuksen ottama kanta on ennen kaikkea avoin. Hyvä teksti se on kokonaisuudessaan. Ei pitäisi olettaa, että ihmisen on oltava jokin Henkka-fanipoika, jotta hänen mielipiteeseensä voisi suhtautua positiivisesti.

Henry Laasanen kirjoitti...

"Ei pitäisi olettaa, että ihmisen on oltava jokin Henkka-fanipoika, jotta hänen mielipiteeseensä voisi suhtautua positiivisesti."

Juu, mutta kyllähän bloggaamisella saa valtavasti faneja ja bändäreitä - ei tätä muuten jaksaisikaan.