maanantaina, joulukuuta 18, 2006

Isän puute

My Father Was an Anonymous Sperm Donor.
I'm 18, and for most of my life, I haven't known half my origins. I didn't know where my nose or jaw came from, or my interest in foreign cultures. I obviously got my teeth and my penchant for corny jokes from my mother, along with my feminist perspective. But a whole other part of me was a mystery.

I was angry at the idea that where donor conception is concerned, everyone focuses on the "parents" -- the adults who can make choices about their own lives. The recipient gets sympathy for wanting to have a child. The donor gets a guarantee of anonymity and absolution from any responsibility for the offspring of his "donation." As long as these adults are happy, then donor conception is a success, right?

Not so. The children born of these transactions are people, too. Those of us in the first documented generation of donor babies -- conceived in the late 1980s and early '90s, when sperm banks became more common and donor insemination began to flourish -- are coming of age, and we have something to say.

I'm here to tell you that emotionally, many of us are not keeping up. We didn't ask to be born into this situation, with its limitations and confusion. It's hypocritical of parents and medical professionals to assume that biological roots won't matter to the "products" of the cryobanks' service, when the longing for a biological relationship is what brings customers to the banks in the first place.

We offspring are recognizing the right that was stripped from us at birth -- the right to know who both our parents are.
Sinkkubaari:
Sinkkubaarille on tilaus! Miehille pääsymaksu 5e, naiset sisään ilmaiseksi. Paikka johon ei saa tulla jos tarkoituksena ei ole iskeä seuraa. Paikka jossa ei edes ole tanssilattiaa jolla naiset voisivat tuhlata tehokasta iskuaikaa ja miehet seisoa paskaringissä vieressä miettien että lopettasivat jo tuon herkullisen perseesä ketkuttelun että pääsis jotain sanomaan. Paikka jossa musa ei sois niin kovalla että jutteleminen ois vaikeaa. Paikka johon ei oteta miesnaispareja jotka tod näk ovat nettitreffeillä tms. Paikka jonka nimenä on SINKKUBAARI että jos siellä joku mies tulee naisten pöytään niin naisten on vaikea sanoa että me tultiin tänne vaan turinoimaan. Paikka jonka sloganina on "jos et tullut tänne iskemään, painu helvettiin".

12 kommenttia:

thim kirjoitti...

'Iskubaari' olisi totuudellisempi nimi. Eihän kyseessä ole kuitenkaan mikään kristillinen, avioliittopartnerin hakemiseen tarkoitettu teetupa...

Pekka Eskimo kirjoitti...

veikkaisin, että sinkkubaari tai iskubaari mikä lienee saisi nopeasti vaihtaa nimensä totuudenmukaisemmin yksinäisten miesten kerhoksi.

Ja eikö sukupuolen mukaan määräytyvät pääsymaksut ole laittomia? Vai voiko ravintola vaatia vaikka 50euron sisäänpääsymaksua helsinkiläisiltä, mustalaisilta ja muilta neekereiltä. Muut pääseekin ilmaiseksi.

Henry Laasanen kirjoitti...

Miehiltä iskubaari säästäisi valtavasti vaivaa ja antaisi todenmukaista informaatiota siitä, kenelle kelpaa ja kenelle ei. Tavalliset baarithan ovat naisten egonbuustauspaikkoja, jossa varatut sun muut naiset nauttivat huomiosta ja miehiltä menee valtava panostus hukkaan ei-seurasta kiinnostuneitten naisten perässä juoksemisessa.

Pitäisi olla sellainen laki, että "hauskanpitopaikat" varatuille sun muille ja sinkkubaarit olisivat todellakin erikseen, mikä estäisi miesten ajan ja vaivan väärinkäyttöä.

Anonyymi kirjoitti...

Henry, sinun teknokraattis-ruikuttava maailmankuvasi on aidosti originelli. Sinusta pitäisi tehdä lehtijuttu kaiken kansan naureskeltavaksi, jos vain suostuisit paljastamaan henkilöllisyytesi.

Kun sinä menet baariin etkä saa naista, meneekö sinulta "valtava panostus hukkaan"? Haluaisitko "todenmukaista informaatiota siitä, kenelle kelpaa ja kenelle ei"?

Jos vastaus on kyllä, esitän jatkokysymyksiä: Oletko koskaan vakavasti pohtinut, kuinka pahasti tuo aivovamma on alusta alkaen pilannut mahdollisuuksiasi? Ja kuinka vähän teknokraattis-ruikuttava maailmankuvasi jatkossakaan sinua auttaa?

Uskotko, jos näin normaalihkon jotenkuten pärjäilevän miesenemmistön äänellä väitän, että valtaosa ihmisistä käy baarissa hieman rennommalla asenteella? Ja että juurikin se on se todellinen YTM/ATM-jaottelu?

Ja mitä lainsäädäntöön tulee: jos parisuhdemarkkinoita oikeasti ryhdyttäisiin säätelemään lailla - millä ajatuksella usein tunnut flirttailevan - eikö ensimmäinen toimenpide olisi kemiallinen pakkokastraatio kaikille ATM:ille? Ylivoimaisen kustannustehokas ja kokonaisuuden kannalta paras toimenpide. Tukeva enemmistö molemmista sukupuolista kannattaa.

Anonyymi kirjoitti...

Ongelma noissa varatut ja sinkut erottelevissa baareissa olisi sama kuin mitä nyt on baarien savuttomien puolien kanssa -aika harvojen ulkoilukaveriporukka kun koostuu homogeenisesti vain savuttomista tai sinkuista. Lopulta ne sinkkumimmit menisivät sitten varattujen kavereidensa mukana sinne varattujen naisten baareihin (missä saisi olla myös mukavasti rauhassa, samasta syystähän homobaarit ovat täynnä heteronaisia) samalla tavalla kuin nykyäänkin kymmenpäinen posse savuttomia ihmisiä istuu sen yhden tupakoijan perässä siellä savullisella puolella.

Anonyymi kirjoitti...

"Ongelma noissa varatut ja sinkut erottelevissa baareissa olisi sama kuin mitä nyt on baarien savuttomien puolien kanssa -aika harvojen ulkoilukaveriporukka kun koostuu homogeenisesti vain savuttomista tai sinkuista."

Epäilen jotenkin, että bloginpitäjän ulkoilukaveriporukka koostuu bloginpitäjästä itsestään eikä juuri muista. Siitä nämä todellisuudelle vieraat aivokukkaset.

Anonyymi kirjoitti...

Ruikuttaminen ja lakimuutosten vaatiminen on kyllä hölmöä, jopa röyhkeää. Mielestäni tämän blogi on parhaimmillaan silloin, kun se pysyy neutraalina ihmissuhteiden lainalaisuuksien ja ilmiöiden tarkastelijana, joka kertoo vain miten asiat ovat. Mitään muutostahan mihinkään ei koskaan saada, ja ATM voi vaikuttaa asioihinsa vain muuttamalla itseään.

Anonyymi kirjoitti...

"Ruikuttaminen ja lakimuutosten vaatiminen on kyllä hölmöä, jopa röyhkeää. Mielestäni tämän blogi on parhaimmillaan silloin, kun se pysyy neutraalina ihmissuhteiden lainalaisuuksien ja ilmiöiden tarkastelijana, joka kertoo vain miten asiat ovat. Mitään muutostahan mihinkään ei koskaan saada, ja ATM voi vaikuttaa asioihinsa vain muuttamalla itseään."

Neutraalina, ihmissuhteiden lainalaisuuksien ja ilmiöiden tarkastelijana?

Saanen nauraa sitä kuuluisaa Birdy-huutonaurua. Mikä tekee muista ihmissuhdepalstoista tätä oikeutetumman puimaan ihmissuhteiden lainalaisuuksia ja toimimaan niiden "parempana" tarkastelijana?

Vidu, alkaa hiljalleen naurattamaan nämä yksipuoliset vaatimukset. Ei helvetti jos nainen pitää blogia ihmissuhteista, se on ok, koska nainenhan ei tietenkään voi sanoa mitään ns. väärin, mutta jos mies pitää blogia ihmissuhteista, se on "röyhkeää".

Saatana, ajatelkaa aivoillanne ja miettikää mitä sanotte.

Jos tämä blogi kertoo yhdestä näkökulmasta miten asiat ovat, se ei ole milliäkään väärässä, verrattuna toiseen, joka kertoo toisesta näkökulmasta miten asiat ovat.

Mitään muutosta ei nainen voi asioihinsa saada, jos hän ei itse muuta itseään.

Panu kirjoitti...

Birdyn uusimmassa intetään nyt, että Kun sanoo ääneen sen, että vuosikausia jatkuva yksinäisyys + nettirunkkailu + väkivaltapelittely ja ulkomaailman vieroksunta ruokkii psyykkisten häiriöiden syntyä ja kehitystä, nousee kauhea poru. Miksei poru nouse siitä, että väitetään 15-vuotisen huumeidenkäytön aiheuttavan psyykelle ongelmia? "...ihan tyhmää vetää jotain yhteyksiä 15 vuoden päivittäisestä huumeiden käytöstä siihen, että heppu sairastui skitsofreniaan...".

Mitenkähän Birdy suhtautuu sellaiseen, että mies yrittää vuosikausia luoda terveitä ystävyyssuhteita ikäisiinsä tyttöihin juuri siksi, että on tunnistanut tuon nörttiyden vaarat, ja toivoo tällaisella itsekasvatuksella saavuttavansa pikkuhiljaa seksiin ja seurusteluun saavutettavat valmiudet - ja sitten kun uskoo ne saaneensa, kiinnostavilta tytöiltä tuleekin ensimmäisellä lähestymisyrityksellä joko paskaa niskaan tai sitten se "ollaan vain ystäviä"?

Minä veikkaan, että useampi kuin yksi nörttineutri on päätynyt naisettomuuteen tätä tietä (siis useampi kuin allekirjoittanut). Samalla tiellä näkyy valitettavasti olevan myös Lord Boredom.

Tämä siis ei tietenkään liity aiheeseen, mutta koska tämä on Birdyn kommenttiblogi, niin...

Anonyymi kirjoitti...

Jaahas. Birdyn vastinetta tulikin jo odoteltua. Birdy meni taasen siitä, mistä aita on matalin.

Birdy:"Ei jokainen nörtti ole nörttineutri, ei jokainen nörttimies ole nörttineutri - ainoastaan...no, siis _nörttineutri_ on nörttineutri. Jos näistä vihakirjoittajista jokainen on kaali sekaisin, pahalta haiseva ja sosiaalisesti vammautunut yksilö..."

Haha! tuossa: "..nörttineutri - ainoastaan...no, siis" on huomattavissa selvää takeltelua, ilmeisesti tämä kuitenkin oli Birdylle vaikea pala, ja sitten aivan sisällöltään Matti Nykäsen "elämä on laiffii" - tyyppinen lausahdus: _nörttineutri_ on nörttineutri. Nörttineutri on sana, joka selittää itsensä?

Birdy keplotteli itsensä pinteestä sillä tavalla kuin Birdy aina tekee: määrittelemällä käsitteet uudelleen, muttamutta, rakas Birdy- tuo ei toimi, ajattele nyt. Sana on: nörttineutri - sinä ET voi tarkoittaa sillä kaali sekaisin olevaa ihmistä. Jaa mikset? Koska sana on _nörttineutri_. Sanan pitäisi pystyä kuvaamaan sitä, mitä sillä milloinkin tarkoitetaan. Nörtti on merriam websterin sanakirjan mukaan:

"an unstylish, unattractive, or socially inept person; especially : one slavishly devoted to intellectual or academic pursuits"

Ei mitään mainintaa mielisairaudesta. (Ja äläkä vaan mene sanomaan, että epäsosiaalinen käytöshän on merkki sekaisesta kuupasta - vaikka niin olet antanut ymmärtääkin; jokainen vähänkin ujo tapaus vaan odottaa, että kääntäisit selkäsi, johon puukon voisi iskeä.) Ei myöskään jälkiosa neutri, joka tarkoittaa joko coolia, zen-tyyppiä, tai Birdyn esilletuomassa merkityksessä sukupuoletonta olentoa elikkä siis eunukkia tai tarkemmin sanottuna sanalla halutaan tuoda esiin halveksunta ulkonäöltään epämiellyttävää, (siis Birdyn mielestä,) miestä kohtaan, kyseenalaistaa miehen mieheys - sanoilla raiskata mies, tai kastroida - näin olen Birdyn teksistä ymmärtänyt; mies, jolla on miehen vehkeet, mutta voisi aivan yhtä hyvin olla olemattakin, koska ovat hyödyttömät, evoluution erhe, koska ovat liittyneet laihan riukumiehen vartaloon. HAHA!

Birdy:"Niiden vihapurskeiden keskeinen teema on kertoa, että minä vihaan miehiä ja kaipaisin lääkkeeksi kunnon munaa. Ei, en tiennytkään, että joku vielä kehtaa alentua noihin kommentteihin"

Katsoppas tuota. Se kritiikki, joka sinun viime teksistäsi tuotiin esille, oli suurimmaksi osaksi asiallista. Mitä sinä teet? Ohitat kaiken asiallisen, etsit jostakin yksittäisen typerän ja älyttömän kommentin ja SILLÄ kuittaat kaikki muutkin kommentit - asiallisetkin. Niin kuin kaikki sinua kritisoivat muka vihaisivat sinua, ja toivoisivat sinulle kunnon panoa. (Ei kunnon pano varmaan pahaakaan tekisi.)

"Niin kauan kuin ei ole näyttöä siitä, että on täysin vaaratonta ja itse asiassa ihmisluonnetta kehittävää viettää ikävuodet 6-30 yksikseen internetin, nettipornon ja tietsikkapelien kanssa, minä kehotan vakavasti miettimään itsen ja lastensa kohdalla sitä määrää, minkä antaa tuolle virtuaaliselle yksinäiselle harrasteelle."

Niin kauan kun ei ole näyttöä siitä, että on täysin vaaratonta lähteä aamulla töihin liikenteen sekaan, polttaa yhdet hermosauhut (vinkiksi Birdy), käyttää hissiä, lentokonetta (joko alat tajuta?), juoda kuppi kahvia...kehotan vakavasti miettimään...

Kuule Birdy, en usko, että kukaan haluaa viettää ikävuotensa yksikseen. Musta on kummallista, miten vähän yksinäiset, erityisesti miehet, saavat sympatiasi. Sinä olet ollut yksiksesi pitkiä aikoja, yksinäiseksi tuntenut itsesi joskus, miksi sinun on niin vaikeaa ymmärtää yksinäisiä miehiä. Sitä millaista on olla erilainen, omata mielipiteitä, tehdä elämänvalintoja, joita massat eivät hyväksy, ja jäädä sen vuoksi paitsioon ihmissuhteissa. Olet kirjoittanut tästä päiväkirjassa omalta osaltasi, olet myös heikkona hetkenäsi kirjoittanut olevasi kyllästynyt itsesi tumputtamiseen, tai miksi sitä sanoitkaan. Miksi siis yksinäinen mies tai mies, joka kaipaa fyysistä kontaktia naiseen on halveksittava olio, pillunpuutteessa oleva?

Minä sanon, että tietokone, jota sinä niin haukut, itseasiassa monissa tapauksissa on pelastanut nuoria yksinäisiä miehiä vakavilta henkisiltä häiriöiltä ja itsemurhilta. Se on yhdenlainen kommunikaatioväline, kuten puhelin. Yrität varmaan sanoa tekstilläsi, että tietokone syrjäyttää nuoria miehiä, aiheuttaa yksinäisyyttä, synnyttää laihoja riukumiehiä. Mutta mitäpäs jos se kuitenkin on toisinpäin. Mitäpä jos näitä riukumiehiä ei päästetä sosiaalisiin piireihin, heitä kiusataan ym., ja SIKSI he siirtyvät netti-yhteisöihin, koska siellä voi riukumieskin tulla hyväksytyksi.

T. riukumies

MariaKristiina kirjoitti...

Kommentoinpa minäkin nyt sitten täällä (epä)virallisessa Birdyn kommenttiblogissa yhtä kohtaa tuosta kirjoituksesta.

Birdy: Se, mikä minua näissä vihaabirdya-jutuissa ihmetyttää, on tietty tulkintatekninen kohta: jos kirjoitan siitä miesten marginaaliosastosta, joka on hukannut itsensä ja päänuppinsa nörtteilyyn, miksi väitetään, että puhun *kaikista* nörteistä tai miehistä tai nörteiksi lueteltavista olennoista? Ei jokainen nörtti ole nörttineutri, ei jokainen nörttimies ole nörttineutri - ainoastaan...no, siis _nörttineutri_ on nörttineutri. Jos näistä vihakirjoittajista jokainen on kaali sekaisin, pahalta haiseva ja sosiaalisesti vammautunut yksilö, sitten niitä onkin enemmän kuin kuvittelin.

Kun vaikkapa minun on välillä vähän vaikea ymmärtää, miksi joku jaksaisi vaahdota Birdyn tavoin jostain itse keksimästään mielikuvitusolennosta nimeltä nörttineutri tai ainakin täysin marginaalisesta ihmisryhmästä - opiskelen itsekin tietotekniikkaa, mutten eläissäni ole törmännyt sellaiseen Birdyn kuvauksen mukaiseen nörttineutriin - niin yhtenä mahdollisena selityksenä tuolle voisin hyvinkin pitää sitä, että tapansa mukaan Birdy nyt vain hieman kärjistää ja liioittelee kuvauksessaan, jolloin nörttineutreiksi "lasketaan" nekin, joilla ei ihan kaikkia kuvauksen piirteitä esiinny - kuten vaikkapa se yksi yliopistolta tuntemani introvertti tyyppi, jonka hygieniassa olisi ehkä hiukan parantamisen varaa, mutta jolla on kuitenkin koneella istumisen lisäksi liikunnallisempiakin harrastuksia ja joka kyllä tarvittaessa onnistuu vaihtamaan meidän tyttöjenkin kanssa pari sanaa vetämättä puukkoa esille. Saatamme myös tuntea tiettyä empatiaa lähimmäisiämme kohtaan ja siksi arvostella jonkun kirjoituksia ihan siitäkin syystä, että jotain ihmisryhmää pilkataan ja morkataan sillä tavoin kuin Birdy on tehnyt sekä nörttineutrien että mammalahkolaisten kohdalla - vaikka emme kyseisiin ryhmiin itse kuuluisikaan. Siksi kaikkien arvostelijoiden leimaaminen vaikkapa sosiaalisesti vammautuneiksi vihakirjoittajiksi on vähintäänkin tökeröä. Jos Birdy nyt haluaa esittää kirjoittaneensa yllä lainatussa vain ja ainoastaan vihakirjoituksista eikä suinkaan kaikesta arvostelusta, niin olkoon hyvä ja eritelköön yksiselitteisesti ne vihakirjoitukset, sillä itse en ole moisiin törmännyt sen paremmin kuin niihin nörttineutreihinkaan - sen sijaan Birdyn mustamaalaavia tulkintoja mielestäni täysin normaalista - ja etupäässä teksteihin eikä henkilöön kohdistuvasta - arvostelusta olen nähnyt ihan riittämiin silloin kun hän kritiikkiin ylipäätään vaivautuu reagoimaan.

Anonyymi kirjoitti...

... eikö ensimmäinen toimenpide olisi kemiallinen pakkokastraatio kaikille ATM:ille? Ylivoimaisen kustannustehokas ja kokonaisuuden kannalta paras toimenpide. Tukeva enemmistö molemmista sukupuolista kannattaa.

Kaada Ano omaan lasiisi vaan. Millähän lihaksilla väität puhuvasi enemmistön (vieläpä molempien sukupuolien) äänellä?