tiistaina, tammikuuta 16, 2007

Miesten väkivallan syy

What do you see as the sources of male violence against women?
Men tend to be violent against women when they feel that their power is eroding, when it's slipping. In the patterns of male violence against women that we observe, spouse abuse, for example, rape, battery, things like that. The pattern of these responses tends to occur when men feel that their control over women is breaking down. So men, we see from the outside, we might see men initiating aggression against women, we might see men acting against women, but the men themselves don't experience it that way. They experience is as a revenge or retaliation. Like women have power over me because they're beautiful and sexual and I want them and they elicit that and I feel one down, I feel powerless.

I mean just listen for minute to the way in which we describe women's beauty and women's sexuality. We describe it as a violence against us. She is a knock-out, a bomb-shell, dressed-to-kill, a femme fatale, stunning, ravishing. I mean all of these are words of violence against us. You know, it's like Wow! She knocked me out. So the violence, then, or the aggression or the sexual violence is often a way to retaliate. I'll get even with them. They elicit this, they make me feel like they, I want them, and then they don't come thorugh. I'll get even with them. I'll show them. And so there's a kind of revenge element to it. So from the outside, it looks like the initiation of aggression, but from the inside, it looks like revenge or retaliation.

30 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olisi mielenkiintoista kuulla bloginpitäjän omakin mielipide tähän irralliseen katkelmaan.

Henry Laasanen kirjoitti...

Samaa mieltä, eli miesten valtayritykset naisia kohtaan ovat sekundaarista - niitä edeltää naisten valta suhteessa miehiin.

Anonyymi kirjoitti...

Oikeuttaako se sitten mielestäsi väkivallan naisia kohtaan?

Eikö naisten valta miehiä kohtaan ole täysin miesten keksimä asia. Jos miehet lakkaisivat ajattelemasta sillä haarojen välissä roikkuvalla ulokkeella niin ehkä tätäkään blogia ei olisi olemassa.

Mikäköhän on bloginpitäjän ehdotus parannukseksi tähän tasa-arvo-ongelmaan? Naiset takaisin hellan ja nyrkin väliin?

Markku kirjoitti...

"Jos miehet lakkaisivat ajattelemasta sillä haarojen välissä roikkuvalla ulokkeella niin ehkä tätäkään blogia ei olisi olemassa."

Jos tädillä olisi munat ...

Henry Laasanen kirjoitti...

"Oikeuttaako se sitten mielestäsi väkivallan naisia kohtaan?"

Ei, mutta silti naisten valta edeltää miesten valtaa. Se että toinen valta edeltää toista ei oikeuta toista.

"Eikö naisten valta miehiä kohtaan ole täysin miesten keksimä asia."

Ihan todellinen ilmiö se on, ei sitä tarvitse keksiä.

"Jos miehet lakkaisivat ajattelemasta sillä haarojen välissä roikkuvalla ulokkeella niin ehkä tätäkään blogia ei olisi olemassa."

Milloin arvelet tuon vision toteutuvan? Keskeinen osa mieheyttä on sillä ulokkeella ajatteleminen, ei se siitä mihinkään muutu.

"Mikäköhän on bloginpitäjän ehdotus parannukseksi tähän tasa-arvo-ongelmaan?"

Esim. verotuksella voitaisiin kompensoida miesten valtavaje tuolta osin.

Anonyymi kirjoitti...

"Esim. verotuksella voitaisiin kompensoida miesten valtavaje tuolta osin."

En kyllä yhtään ymmärtänyt, miten verotus liittyy tähän asiaan. Voisitko selventää?

Henry Laasanen kirjoitti...

Jos miehet joutuvat maksamaan seksistä esim. prostituution ja epäsuoran prostituution kautta, alaspäinavioitumisen kautta, maksamaan treffeillä, ostamaan naisille lahjoja jne. Miehiä voitaisiin hyvittää esim. verotuksessa sen verran, mitä miehet joutuvat tuon naisten vallan seurauksena naisille pulittamaan. Siten voitaisiin saaavuttaa taloudellinen balanssi ja tasa-arvo, kun kumpikaan sukupuoli ei hyötyisi toisesta taloudellisesti.

Anonyymi kirjoitti...

Henry: "Miehiä voitaisiin hyvittää esim. verotuksessa sen verran, mitä miehet joutuvat tuon naisten vallan seurauksena naisille pulittamaan. Siten voitaisiin saaavuttaa taloudellinen balanssi ja tasa-arvo, kun kumpikaan sukupuoli ei hyötyisi toisesta taloudellisesti."

Toistan jo aiemminkin esitetyn: Jos oikeasti alkaa esiintyä halua puuttua poliittisin keinoin todellisiin tai kuviteltuihin pariutumisongelmiin, on ensimmäinen toimenpide ylijäämämiesten kemiallinen pakkokastraatio.

Kustannustehokas toimi, jossa ei ole häviäjiä.

Sen jälkeen voidaan katsoa, tarvitaanko muuta vielä.

Anonyymi kirjoitti...

"Jos miehet joutuvat maksamaan seksistä esim. prostituution ja epäsuoran prostituution kautta, alaspäinavioitumisen kautta, maksamaan treffeillä, ostamaan naisille lahjoja jne."

Eiköhän parempi ajatus olisi, että miehet vaan lopettaisivat tekemästä näitä edellä mainittuja asioita. Eipä kukaan siihen ole tähän päivään mennessäkään pakottanut.

En voi ymmärtää tuota näkökantaa, kun itse olen "alaspäin avioitunut", ostelemme miehen kanssa yhtä paljon lahjoja (=jouluna ja syntymäpäivänä) ja aikanaan treffeillä kulut jaettiin puoliksi. Miksi siis minun pitäisi kärsiä siitä, että jotkut miehet eivät saa naista kuin maksamalla?

Omalta kohdaltani voin sanoa sen, että häviän rahallisesti viimeistään siinä kohdassa, kun aletaan hankkia perheenlisäystä. Oikeastaan häviän jo nyt, koska on mennyt pari työpaikkaa ohi siksi, että olen parhaassa lastentekoiässä.

Mikko Moilanen kirjoitti...

Oikeuttaako se sitten mielestäsi väkivallan naisia kohtaan?

Niin, suomen oikeuslaitos katsoo, että itsepuolustus on tietyissä tapauksissa ja tiettyyn rajaan asti sallittua.

Mielestäni 'väkivalta naisia kohtaan' pitäisi määritellä tarkemmin. Ehkä pitäisi jopa keskustella, että mitä väkivalta on ja mitä se ei ole. Vaikuttaa siltä, että nykyisessä matriarkaalisessa länsimaisessa yhteiskunnassa naisilla on ollut täysi oikeus yksipuolisesti määritellä väkivallan olemus. Myös miehiä pitäisi kuulla.

Toistan jo aiemminkin esitetyn: Jos oikeasti alkaa esiintyä halua puuttua poliittisin keinoin todellisiin tai kuviteltuihin pariutumisongelmiin, on ensimmäinen toimenpide ylijäämämiesten kemiallinen pakkokastraatio.

Tässä on hyvä esimerkki siitä, millaiseksi keskustelu on mennyt matriarkaalisessa pakkoyhteiskunnassa.

On luonnollista, että miehet haluavat toteuttaa sisäistä lisääntymisviettiään. Siihen heillä täytyy olla myös oikeus. Voidaan puhua ns. 'pro-choise' skenaariosta. Miehen täytyy saada itse valita, että milloin hän voi tehdä lisääntymiseen tähtääviä toimenpiteitä. Jokin raja niissäkin on tosin oltava, vaikka joku voisikin perustellusti argumentoida, että jokainen ei tiineenä oleva narttu on täysin vapaata riistaa ja siten avoin millaisille yrityksille tahansa. Suorananaiset raiskaukset tosin pitäisi ehkä olla rangaistavia, mutta muunlaiset toimenpiteet sukupuolisuhteeseen pääsemiseksi tulisi olla lähtökohtaisesti sallittuja kaikilta miehiltä. Näihin voisi kuulua esimerkiksi tissien/pepun tarkistus käsien avulla sekä verbaalisten ehdotusten esittäminen suoraan naisille.

Anonyymi kirjoitti...

Mikko Moilanen: Miten väkivalta sitten pitäisi sinun mielestäsi määritellä? Itse määrittelen sen aika pitkälle samoin kuin suomen laki ja uskoisin, että sitä lakia on ollut säätämässä enemmän miehiä kuin naisia.

"On luonnollista, että miehet haluavat toteuttaa sisäistä lisääntymisviettiään.Siihen heillä täytyy olla myös oikeus." "Miehen täytyy saada itse valita, että milloin hän voi tehdä lisääntymiseen tähtääviä toimenpiteitä."

Myös naisilla on olemassa luonnollinen lisääntymisvietti. Jos nyt välttämättä halutaan asiaa tarkastella luonnon kannalta, niin lisääntymiseen "epäkelvoimmat" yksilöt jäävät ilman kumppania. Näinhän luonnossa usein toimitaan, että vain parhaat yksilöt pääsevät lisääntymään. Esim. susilaumassa vain johtaja uros ja naaras parittelevat.

"Suorananaiset raiskaukset tosin pitäisi ehkä olla rangaistavia, mutta muunlaiset toimenpiteet sukupuolisuhteeseen pääsemiseksi tulisi olla lähtökohtaisesti sallittuja kaikilta miehiltä. Näihin voisi kuulua esimerkiksi tissien/pepun tarkistus käsien avulla sekä verbaalisten ehdotusten esittäminen suoraan naisille."

No jos tavoitteena on lisääntyminen, niin kuinka paljon kuvittelet tämän "tissien/pepun tarkastuksen" edistävän asiaa? Nämä verbaaliset ehdotukset eivät kai ole edes laissa kielletty tai ainakin niitä tuolla baareissa kuulee. Tosin nekään eivät ainakaan omalla kohdallani ole edistäneet miehen pyrkimyksiä "lisääntymiseen tähtääviin toimenpiteisiin".

Henry Laasanen kirjoitti...

"Eiköhän parempi ajatus olisi, että miehet vaan lopettaisivat tekemästä näitä edellä mainittuja asioita. Eipä kukaan siihen ole tähän päivään mennessäkään pakottanut."

Ei kukaan ole väittänytkään, että miehiä olisi pakotettu. Valta ei tarkoita välttämättä sitä, että ketään pakotettaisiin.

Jos miehet tai joku mies lopettaa tekemästä noita asioita, niin naisten iskentä vaikeutuu ja se huonontaa elämänlaatua.

Anonyymi kirjoitti...

"Ei kukaan ole väittänytkään, että miehiä olisi pakotettu. Valta ei tarkoita välttämättä sitä, että ketään pakotettaisiin."

Hih, nythän sä kuulostat ihan samalta kuin arkkivihollisesi naistutkijat! Keksitään rakenteita ja sortokoneistoja, joiden eksistenssi on vähän kyseenalainen, mutta jotka silti sortavat ja pakottavat. Paha patriarkaatti on vain korvattu pahalla matriarkaatilla.

"Jos miehet tai joku mies lopettaa tekemästä noita asioita, niin naisten iskentä vaikeutuu ja se huonontaa elämänlaatua."

Niin, ajatella, elämässä joutuu tekemään valintoja ja ne eivät aina ole kauhean hauskoja ja äitikään ei aina ehdi pitämään kädestä valintojen hetkellä.

Minuakin vituttaa usein käydä töissä, mutta palkan nauttiminen on toisaalta mukavaa. Siinä sitten puntaroidaan, että kuinka mukavaa.

Henry Laasanen kirjoitti...

"Niin, ajatella, elämässä joutuu tekemään valintoja ja ne eivät aina ole kauhean hauskoja."

Sitähän se miehiin kohdistuva valta juuri on: miehet joutuvat tekemään sellaisia epähauskoja valintoja, joita naiset eivät joudu tekemään samassa määrin.

Kyse on tasa-arvosta, eli miehillä tulisi olla samat mahdollisuudet kuin naisillakin.

Mikko Moilanen kirjoitti...

Näinhän luonnossa usein toimitaan, että vain parhaat yksilöt pääsevät lisääntymään. Esim. susilaumassa vain johtaja uros ja naaras parittelevat.

Saanko kysyä, että mitä ajat takaa?

No jos tavoitteena on lisääntyminen, niin kuinka paljon kuvittelet tämän "tissien/pepun tarkastuksen" edistävän asiaa?

Poikkeuksellisesti voin vastata henkilökohtaisesti kysymykseen. Niinä kertoina, jolloin olen oma-aloitteisesti 'tarkistanut' rinnat, on siitä seurannut lisääntymisen mahdollistamaa toimintaa. Voisin kuvitella, että jos olisin 'tarkistuksen' jättänyt tekemättä, niin kaikki tilanteet ei olisi samaan asetelmaan päätynyt. Täten kyseisen lähestymistavan ei voi missään tapauksessa katsoa olevan tehoton.

Nämä verbaaliset ehdotukset eivät kai ole edes laissa kielletty tai ainakin niitä tuolla baareissa kuulee.

Tietääkseni verbaaliset ehdotukset ovat sallittuja niissä kulttuureissa, jotka eivät ole totalitaarisen matriarkaalisia. Aikoinaan olen sellaisista joutunut 'kärsimään'. Korostettakoon kuitenkin, että kärsimyksestä voidaan puhua, koska aina ei voinut etukäteen tietää, oliko kysymyksessä ns. vakava ehdotus tai pelkästään 'huumoria' vai jotain muuta vastaavaa.

Anonyymi kirjoitti...

Hnery: "Sitähän se miehiin kohdistuva valta juuri on: miehet joutuvat tekemään sellaisia epähauskoja valintoja, joita naiset eivät joudu tekemään samassa määrin."

Ja naiset joutuvat tekemään sellaisia epähauskoja valintoja, joita miehet eivät joudu tekemään samassa määrin. Naisten seksuaalisuus on tietyiltä perussäädöiltään erilainen kuin miesten, ja pariutumusmaailma on heille (ei siis meille, olen itse mies) tasan yhtä kyistä ja vittumaista rämpimistä.

Tuolla sinun tasa-arvologiikallasi sinä ja sinunkaltaisesi kohdistatte naisiin "valtaa" olemalla vaisuja ja vastenmielisiä ATM:iä, joiden kanssa ei oikein huvita hypätä lisääntymishommiin. Ja tätä valtaa pitäisi sitten kompensoida vaikkapa poikamiesverolla, tai miksei samantien pakkokastraatioilla. Kuulostaa hyvältä?

Vedä käteesi. Ja tämä ei ollut mitään vittuilua, vaan rakentava neuvo, jolla monet "ongelmat" ratkeavat melkein kuin itsestään.

Henry Laasanen kirjoitti...

"Vedä käteesi. Ja tämä ei ollut mitään vittuilua, vaan rakentava neuvo, jolla monet "ongelmat" ratkeavat melkein kuin itsestään."

Eivät yhteiskunnassa olevat tasa-arvo-ongelmat ratkea siten.

Anonyymi kirjoitti...

Moilanenhan on alkanut huumorimieheksi ;)

"toimenpiteet sukupuolisuhteeseen pääsemiseksi tulisi olla lähtökohtaisesti sallittuja kaikilta miehiltä. Näihin voisi kuulua esimerkiksi tissien/pepun tarkistus käsien avulla"

Tässä tapauksessa ehdottomasti pitäisi olla olemassa myös pahoinpitelyoikeus, jos joku tarkistaa esimerkiksi käsin naisystäväni etuvarustuksen.

- Syltty

Anonyymi kirjoitti...

Sitähän se miehiin kohdistuva valta juuri on: miehet joutuvat tekemään sellaisia epähauskoja valintoja, joita naiset eivät joudu tekemään samassa määrin.

Kyse on tasa-arvosta, eli miehillä tulisi olla samat mahdollisuudet kuin naisillakin.


Ei hyvää päivää. Seuraavaksi varmaan ehdotat että miehiltä pitäisi katkaista penikset pois koska naisillakaan ei ole sellaisia.

Anonyymi kirjoitti...

Sanoisin vielä että se on ihan oma häpeä jos kokee olevansa niin hirveästi naisten vallan alla. Minulla ei ole moista ongelmaa koskaan ollut. Toisaalta minä en myöskään juokse vonkaamassa baareissa.

Henry Laasanen kirjoitti...

"Seuraavaksi varmaan ehdotat että miehiltä pitäisi katkaista penikset pois koska naisillakaan ei ole sellaisia."

Joku ehdotti myös miesten kastrointia... Minähän päinvastoin en ehdota mitään tuollaista. Yhteiskunnalisiin tasa-arvo-ongelmiin on löydettävissä ihan yhteiskunnallisia ratkaisuja.

Tasa-arvotavoitteissa sanotaan, että eräs tavoitet on vallan ja mahdollisuuksien tasaaminen miesten ja naisten välillä.

Anonyymi kirjoitti...

Vallan ja mahdollisuuksien tasaaminen miesten välillä on mahdotonta, koska miehet ja naiset ovat erilaisia. Tasa-arvokeskustelu täytyy pitää järjen ja todellisuuden rajoissa, muuten se alkaa muistuttaa feministien houreisia fantasioita.

Hyvärinen J. kirjoitti...

Henry:
Yhteiskunnalisiin tasa-arvo-ongelmiin on löydettävissä ihan yhteiskunnallisia ratkaisuja.

Tämä on aivan totta, oli asia mikä hyvänsä. Polittinen ratkaisu on aina parempi kuin väkivalta tai vastaavan kaltainen apinalauman tapa hoitaa asia. Ensin pitää toki vallita jonkinlainen konsensus siitä, että ratkaisua vaativa asia on olemassa.

Minulla on esitys, joka luultavasti ratkaisee lähes kaikki tässä blogissa esiin tuodut ongelmat nimenomaan vetotusteitse.

Sovitaan, että jokainen 18 vuotta täyttänyt nainen maksaa vuosittain naisveroa yhden päärynän, koska tytöt ovat tyhmiä eivätkä anna pusuja.

Sovitaan myös, että jokainen 18 vuotta täyttänyt mies maksaa vuosittain miesveroa yhden omenan, koska pojat ovat tyhmä ja vetävät leteistä.

Valtio varatoi päärynät ja omenat isoon kylmiöön.

Valtioneuvoston määräämänä vuosittaisena verontasauspäivänä jokainen pääse nauttimaan verohyödystään. Jokainen nainen saa hyvitykseksi omenan, koska pojat ovat tyhmiä ja vetävät leteistä. Jokainen mies saa hyvitykseksi päärynän, koska tytöt ovat tyhmiä eivätkä pussaa.

Jos naisten ja miesten lukumäärissä on eroa jompaan kumpaan suuntaan, verovirkailija käy lähimmässä Siwassa vaihtamassa ylimääräiset päärynät puuttuviin omenoihin tai päinvastoin.

Kannatetaanko?

Henry Laasanen kirjoitti...

"Vallan ja mahdollisuuksien tasaaminen miesten välillä on mahdotonta"

Tarkoitatko, ettei valtaeroja voi pienentää, kuulostaa omituiselta. Eikö sitä kuitenkin ole yritetty tehdä koko tasa-arvoajattelun olemassolon ajan. Väitätkö, etteivätkö miesten ja naisten väliset valtaerot ole pienentyneet millään osaalueella?

Henry Laasanen kirjoitti...

"Valtioneuvoston määräämänä vuosittaisena verontasauspäivänä jokainen pääse nauttimaan verohyödystään. Jokainen nainen saa hyvitykseksi omenan, koska pojat ovat tyhmiä ja vetävät leteistä. Jokainen mies saa hyvitykseksi päärynän, koska tytöt ovat tyhmiä eivätkä pussaa."

Miten tuo ehdotus tasaa naisten seksuaalista valtaa suhteessa miehiin?

Anonyymi kirjoitti...

Voi niitä eroja pienentää mutta ei niitä saa katoamaan.

Hyvärinen J. kirjoitti...

Miten tuo ehdotus tasaa naisten seksuaalista valtaa suhteessa miehiin?

En ole ihmissuhde- enkä talousoppinut, mutta arvelisin, että suunnilleen saman verran kuin rahana maksettava nais- ja miesvero tasaisivat sitä valtaa, mitä niillä halutaan tasattavan. Tämä tulisi halvemmaksi jo ennestään tiukalla oleville veronmaksajille.

Junakohtaus kirjoitti...

Mä en taida tietää mitään toista paikkaa, jossa hengailisi yhtä kipeää jengiä.

Anonyymi kirjoitti...

Mä en taida tietää mitään toista paikkaa, jossa hengailisi yhtä kipeää jengiä

Niin, täällähän sinäkin silloin tällöin hengailet. Ota Burana.

Mikko Moilanen kirjoitti...

Tässä tapauksessa ehdottomasti pitäisi olla olemassa myös pahoinpitelyoikeus, jos joku tarkistaa esimerkiksi käsin naisystäväni etuvarustuksen.


Suomen lain mukaan omaisuutta saa suojata.