tiistaina, tammikuuta 23, 2007

Seksi suhteessa: kaksi leiriä

Sänkyongelmia.

1. Oikeuksistaan kiinni pitävät

Minunkin mies on kusipää, ja itsekäs seksin suhteen. Hän saattaa naida minua, vaikka tietää ettei minua huvita yhtään. Kerrankin vänkäsi ja vänkäsi, sitten suutahdin ja huusin; "nai sitten" ja riisuin vaatteet.(hän ei voinut olla huomaamatta, että olin sarkastinen.) Ja niinhän se sitten tekikin. Olin kuin räsynukke, en puhunut, en liikkunut, tuskin hengitinkään. Itketti vaan niin helvetisti.

Mä en sietäis hetkeäkään tuollaista käytöstä mieheltä! Seksin pitäisi olla yhteinen nautinto eikä mikään alistamisen väline. Varsinkin, Surkeus, toi sun juttu oli ihan selkeä raiskaus. Teidän molempien kannattais ehdottomasti harkita jotain toimenpiteitä, kuten pariterapiaa tms. Jos mies ei suostu, niin teinä pakkaisin kamat ja lähtisin. Seksillä alistaminen on ihan vihoviimeistä touhua.

Mä kyllä ainakin pistäsin pihalle miehen joka ei arvostaisi mua ihmisenä ja ois valmis lähtemään sen takia etten anna joka kerta kun herra sitä vaatii. Tollasesta tulis kyllä niin kamala alemmuuden tunne.

Saitko sä pienenä kaiken haluamas? Elämässä kun ei aina saa sitä mitä haluaa juuri silloin milloin haluaa. Eikö sinunkin tulisi kunnioittaa puolisosi halua nukkua/levätä/mitäikinä. Vai pitääkö vain naisesi kunnioittaa sinun halujasi?

Alkuperäiseen kirjoitukseen viitaten, kenelläkään ei ole oikeutta pakottaa toista seksiin. Kenelläkään ei ole myöskään velvollisuutta antaa, jos ei kerran halua. Eikä tarvitse myöskään suostua minkäänlaiseen avittamiseen.

Eli teidän mielestänne naisen pitää antaa vaikka vasten tahtoaan? Käsittämätöntä!!!

Siis ei voi olla totta!!! eihän seksi ja yhteisten lasten ja kodin hoito mitenkään liity toisiinsa!?! Voihan nainenkin kieltäytyä siivoamasta, kuskaamasta lapsia ja tekemästä ruokaa. Mutta seksi on henkilökohtaista, jokaisen ruumis on jokaisen oma, ja jokaisella on oikeus päättää omasta ruumiistaan!

Voi härre guud sentään!! Mä oon sitten varmaan pihtareiden pihtari kun tytön syntymän jälkeen seksiä ollaan harrastettu sen verran, että voi yhdellä kädellä laskea. Jos ei tee mieli niin sitten ei tee. En mä tosiaankaan aio olla avokilleni pelkkä reikä.

2. Toisen huomioivat

Naiset eivät osaa tässä asiassa koskaan ajatella, että mukana on kaksi osapuolta. Minun kokemuksen perusteella alistaminen useimmiten alkaa naisen puolelta. Nainen määrää pariskunnan seksuaalisuudesta yksin ja alistaa miehen anelemaan ja kerjäämään seksiä. Se on nöyryyttävä olotila ja tuhoaa ilon olla mies.

Miksi seksin pitää olla valtataistelua? Eikö kyse ole kahden toisiinsa sitoutuneen ihmisen intiimistä läheisyydestä, jossa päämääränä on se, että kummallakin on hyvä olla? Joskus mieheni haluaa enemmän, joskus minä. Itse lähden joskus mukaan seksiin, vaikka väsyttäisikin eikä juuri sillä hetkellä tekisi mieli. Parisuhteessa joutuu tekemään paljon kompromisseja ja mielestäni seksi on yksi elämänalue missä kompromisseja "joutuu" joskus tekemään. Kyllähän parisuhteen eteen tulee tehdä töitä muillakin elämänalueilla, miksei sitten seksissä?

Ja seksin haluaminen ei ole toisen halventamista, mielummin päinvastoin. Aika outoja tuollaiset 'muuta kuin se reikä sille' ilmaisut.

No en minä nyt ihan noin kärjistetysti tarkoittanut, enkä suinkaan missään tapauksessa normiksi. Jokainenhan tekee niinkuin tykkää. Minä lähden seksiin mukaan lähes aina kun mies sitä ehdottaa, koskaan vielä ei ole niin väsyttänyt etten olisi suostunut. Kohtuus tietenkin kaikessa, mutta vielä meillä ollaan mielestäni siinä pysytty. Kirjoitin siis vain kertoakseni, että sellaisiakin naisia on, jotka suostuvat vaikka itseä ei huvittaisi.

Kieltäytyminenkin voi olla alistamista. Teillä ei ilmeisesti ongelma ole paha, mutta usein se voi olla. Jos tulee torjutuksi kerta toisensa jälkeen, voi siitä muodostua sellainen hylätyksi tulemisen kierre, joka ei ihan helpolla oikenekaan.

Jos kumppani haluaa läheisyyttä jatkuvasti mutta on valmis antamaan seksiä vain oman aikataulunsa mukaisesti, ei suhde toimi. Mikä on tuskallisempi tilanne, kun ihana nainen käpertyy nukkumaan ihan lähelle ja pohdin, tuleeko viidennen kerran peräkkäin torjutuksi, jos nyt teen aloitteen. Siinä sitten poltteessa valvon pari tuntia. Kenenkään ei ole pakko suostua, mutta olisi ihan hyvä välillä miettiä, miltä tilanne tuntuu toisen kannalta.

Enkä todellakaan ymmärrä, miten väsymys voi estää rakastelua? Sehän on rentouttavaa ja piristävää. Eikä sen aina tarvitse olla pelkkää yhdyntää vaan eri tilanteisiin ja väsymystasoihin sopivia variaatioita on loputtomasti. Luulen, että usein parisuhteen muut ongelmat heijastuvat haluttomuutena.

Taidan olla ainoa nainen joka 'pyllistää' miehelle vaikkei itsestä sille tunnu ja vielä ihan hyvillä mielin.

Et ole! En se minullekaan mikään suuri uhraus ole jos en aina itse ole sillä päällä. Tiedän että muuten miekkonen saattaa valvoa useita tunteja jos on kovasti puuhakkaalla mielellä, enhän minä sellaista salli. Niinkun Anna-Leena Härkönen on osuvasti todennut että ongelmia olisi huomattavasti vähemmin jos naiset antaisivat useammin miehilleen.

"Pyllistäjä" myös täällä.. suostun aina seksiin. vaikka ei sillä hetkellä tekisikään mieli, niin siitä tietää nauttivansa heti kun vauhtiin pääsee.. monasti myös ehdotan miehelleni seksiä, vaikkei nyt hirveästi haluttaisikaan.

Kyllähän kaikilla on oikeus kieltäytyä, mutta millainen mahtaa olla liitto 10v päästä, jos nainen pitää kiinni oikeudestaan kieltäytyä 3 kertaa viikossa?

Saako mies lähteä aina baariin kaljalle kun hänestä tuntuu siltä?

Ihme taistelua siitä kenen mies on paras kun "se haluaa vaan niin vähän ja mun ukkopa haluaakin vaan kerran puolessatoista kuussa ja se on ihan tyytyväinen." "No sullapa on siinä kultakimpale käsissäs" Huoh! Sori ylireagointi mut tää on jo naurettavaa.

Moni parisuhde olisi onnellisempi, kun harrastettaisiin "noo, okei, pannaan sitten" -tyylisiä juttuja, eikä aina yritettäisi tehdä siitä taivaita järisyttävää.

Mitä muuta miehet ja naiset tekevät, että toinen on onnellinen? Enkä tarkoita, että aina olisi pakko suostua, mutta jos joskus suostuu seksiin vaikkei aluksi kovasti haluttaisikaan ja puoliso on onnellinen sen jälkeen niin onko se hirveätä? Minusta ei tosiaan tuntuisi siltä että olen vain reikä vaan olen nainen jota mieheni haluaa ja rakastaa. Hän haluaa nimenomaan rakastella minua ja tyydyttää tarpeensa minun kanssani eikä lähteä vieraisiin.

14 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Toisille ihmisille sopii seksin harrastaminen silloinkin, kun itseä tai toista ei niin huvittaisikaan, toisille ei. En minä usko, että kyseessä on mikään oikeuksistaan kiinni pitäminen tai toisen huomioiminen, vaan ihan vaan se, että toiset tykkää mustikoista ja toiset mansikoista. Mustikkaihmisten olisi sitten viisaampaa leikkiä keskenään ja olla tyrkyttämättä mustikoitaan mansikkaihmisille ja toisinpäin.

Jos mustikka- ja mansikkaihminen välttämättä haluavat olla parisuhteessa keskenään, olisi kaikkein olennaisinta tajuta se, että tässä ollaan nyt ihan erilaisia ja miettiä sitten paljonko voidaan omasta marjaisuudesta joustaa (ja voidaanko) vai ruvetaanko yhdessä vaikkapa puolukkaihmisiksi. Se oman mustikan tai mansikan tyrkyttäminen toiselle kun on aika tyhmää, vaikka itse siitä niin tykkäisikin.

Henry Laasanen kirjoitti...

Miltä tuntuu silloin, kun ei kykene harrastamaan seksiä siksi, että ei huvita? It en ole tietääkseni ollut koskaan tuon tunteen vallassa. Miten se tunne eroaa siitä, että ei esim. huvita siivota?

Anonyymi kirjoitti...

No silloin on ihan fysiologisiakin esteitä sen onnistumiseen. Seksi on näet niin kokonaisvaltaista (psyykkinen ja fyysinen puoli on linkittyneet hyvin vahvasti), että jos tunnepuolella mättää, se ei voi olla kovin hyvää.

Anonyymi kirjoitti...

Miltä tuntuu silloin, kun ei tykkää mustikoista? Itse en ole tietääkseni ollut koskaan tuon tunteen vallassa.

Ihan älytöntä, että joku voi tykätä jostain mansikoista...

Komppaan ylempää anonyymiä. Seksissä kun on mukana fyysisen puolen lisäksi se henkinen, toisilla mitä ilmeisimmin enemmän kuin toisilla.

Luulen, että tuokin perhepalstan keskustelu olisi ollut selkeämpää, jos osallistujat olisivat osanneet erottaa toisistaan sen, että _alkaa_ harrastaa seksiä, vaikkei niin mieli tekisikään ja _harrastaa_ seksiä, vaikkei mieli tekisikään. Toiset ihmiset syttyvät helpommin ja nopeammin kuin toiset, ja toiset ihmiset osaavat sytyttää partnerinsa paremmin ja nopeammin kuin toiset. Minusta ei ole mikään ihmekään, että "syttymisherkät" ihmiset eivät oikein ymmärrä, miksei joku voi/halua harrastaa seksiä vaikkei juuri silloin mieli tekisikään. Jollei koskaan ole itse kokenut seksiä epämiellyttävänä, voi näin kokevan ihmisen ajatuksiin olla vaikea samaistua.

Anonyymi kirjoitti...

Järkyttävän ärsyttävää oli se tapa, jolla ne harvat naiset, joiden kanssa olen seurustellut, eivät voineet hyväksyä seksistä kieltäytymistäni, vaan alkoivat inttää, valittaa, tentata, nalkuttaa miksi ei seksi kelpaa, onko toinen nainen, kuka se on, enkö pidä häntä enää haluttavana/seksikkäänä jne.

Yleensäkin alkoivat järkyttävän motkottamisen koska en suostunut seksiin kun he sitä ehdottivat. Syyksi ei nimittäin kovin helposti riitä, että nyt ei vaan huvita tai ettei jaksa (rankka työpäivä tmv.) tai mielessä pyörii jotain tärkeitä asioita, esim. työjuttuja tai perheasioita.

Olettivat siis että olen joku seksikone, joka on heidän käytettävissään silloin kun heille sopii. Vastaavasti en ole pistänyt pahakseni jos he eivät joskus halunneet kun seksiä ehdotin, vaikka yhtä hyvin olisin voinut pistää pystyyn samanlaisen kokoillan kuulustelun.

Miehet, pihdatkaa välillä (älkää kuitenkaan kertoko naisellenne vaan keksikää uskottava tekosyy, vaikka se sama jolla naisenne kieltäytyy seksistä), pieni itsensä kiusaaminen tekee seuraavasta kerrasta paremman.

Noille aina seksiin suostuville voisi sanoa, ettei ole kovin mukavaa yrittää sitten tyydyttää naista, kun mitään ei ns. tapahdu. Ja sen kyllä huomaa, jos toista ei huvita koko touhu. Menee itseltäkin halut. Voisivat miettiä, miltä heistä tuntuisi jos heidän miehensä suostuisi vain naisen takia seksiin ja makaisi selällään antaen naisen tehdä kaiken. Ts. pistäisi mulkun naiselle saataville ja alkaisi miettimään seuraavan päivän liigamatsin kokoonpanoja.

Anonyymi kirjoitti...

Henry: Miltä tuntuu silloin, kun ei kykene harrastamaan seksiä siksi, että ei huvita? It en ole tietääkseni ollut koskaan tuon tunteen vallassa. Miten se tunne eroaa siitä, että ei esim. huvita siivota?

Kyllä se eroaa. Siivoaminen ei ole kahden ihmisen kohtaamista ja jettua nautintoa vaan duunia. Duunin tekemisen tarpeen voi perustella järkisyin. Jos sen sijaan on väsynyt tai ajatukset ovat muualla eikä tee erityisemmin mieli seksiä, seksiin ryhtymisen tarvetta on vaikeampi perustella.

Edellisen anonyymin kommentista tuleekin selväksi mikä "suostuvaisuudessa" voi olla ongelmana. Ajatuskulku menee tähän tapaan: Miksi "antaisin" kumppanilleni, joka piittaa minun hyvinvoinnistani niin vähän, että ruinaa vaikkei minun tee mieli? Seksi läheisen ihmisen kanssahan on molemminpuolista hellyyttä, hyvän tekemistä toiselle, nautinnon tuottamista ja nauttimista. Seksin ruinaaja ei selvästikään ajattele näin. Hän siis kokee seksin pikemminkin itsetyydytyksen kaltaisena touhuna kuin hellyytenä ja nautinnon tuottamisena. Minunko pitäisi olla itsetyydytysvälineenä hänelle vaikkei hän piittaa siitä, mitä minä kaipaan tai tunnen? Voisin olla, samahan tuo on, mutta tunnen jo vastenmielisyyttä enkä tahtoisi rikkoa itseäni vastaan niin pahasti, että suostuisin tuollaisen ajattelun välineeksi.

(Olen nainen. Minulla on kokemuksia pitkästä parisuhteesta, jossa minä olin se, joka tuli kerta toisensa jälkeen torjutuksi.)

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä se eroaa. Siivoaminen ei ole kahden ihmisen kohtaamista ja jettua nautintoa vaan duunia. Duunin tekemisen tarpeen voi perustella järkisyin. Jos sen sijaan on väsynyt tai ajatukset ovat muualla eikä tee erityisemmin mieli seksiä, seksiin ryhtymisen tarvetta on vaikeampi perustella.

Ehkä seksinkin voi perustella järkisyin. "En itse nyt haluaisi harrastaa seksiä, mutta kumppani haluaa. Minun lievä vaivannäköni vastapainona hänen nautintonsa -> kokonaishyöty jää silti plussan puolelle. Tai jos kriteerinä on vain oma hyöty, niin päättely menee näin: "Minusta kämppä ei ole vielä kovin likainen, mutta kumppani haluaisi että siivotaan. En hyödy tästä itse mitään, joten ei kannata siivota."

Anonyymi kirjoitti...

Seksiinhän voi suhtautua kolmella tavalla: a) sitä haluaa, b) asia on aika samantekevä, c) sitä ei missään nimessä halua.

b-kohdan olotilassa minä olisin mieluiten harrastamatta seksiä ja tekisin sen sijasta jotain muuta, kuten nukkuisin. Jos mies kuitenkin tuntuisi kovasti seksiä haluavan, niin kyllähän se kävisi. Vähän sama kuin jos pyynnöstä hieroisi toisen kipeitä hartiota. Tässä olotilassa aika usein saattaa itsekin lopulta innostua.

c-kohdan olotilassa ei missään nimessä pidä harrastaa seksiä, koska siitä tulisi aivan varmasti paha mieli. Se tuskin olisi kovin hauskaa miehenkään mielestä, koska on lähes varmaa, että en missään välissäkään innostu. Näyttelemään en rupea, se on perseestä. Usein tällaisen olon aikana ei muutenkaan oikein tykkää kosketuksesta, tarttee saada paljon rauhaa ja vapaata tilaa.

Elikkä minulle tuli vaikutelma siitä, että lainatut ihmiset puhuivat alussa c-kohdasta ja loppupuolella b-kohdasta. Jotkut ihmiset eivät ehkä koskaan ole kokeneet c-kohtaa ja ymmärtävät haluttomuudesta puhuttaessa vain b-kohdan.

Anonyymi kirjoitti...

Erittäin hyödyllinen keskustelu! Meidän kulttuurissa on tässä asiassa paljon epäkohtia. Itsenäisyys ja oma reviirin puolustaminen ja määräämisoikeus menee jo överiksi.
Siitä lähdetään, että kenenkään ei tarvitse ruinata. JOs on yhtään herkkyyttä, huomaa, jos toinen on IHAN poikki, kipeänä tms. eikä siten jaksa sekstailla. Mutta toista voi aina lämmitellä..pikku pussailu ja hyväily voi johtaa vaikka mihin, vaikkei nyt tällä sekunnilla huvittaisikaan..miksi pitää päättää huvittamisesta ennenkuin kokeileekaan. Olen nainen ja onnellisessa parisuhteessa ja rakastan seksiä. Suhteessamme on paljon hellyyttä ja koskettelua muutenkin. Olen itse aina valmis seksiin ja minut saa sytytettyä helposti. Olen myös äiti muttei se ole halujani vienyt- lähes päinvastoin - tunnen itseni enemmän naiseksi. Kaiken salaisuus on rakkaus. Jos toista ihmistä rakastaa, häntä haluaa rakastella ja hellyyttä ei voi mielestäni olla liikaa. Kun kahden ihmisen sydän ja vartalo kohtaavat, liekin saa aina leimahtamaan. Itse olen todella fyysinen ihminen ja sidon tunteeni voimakkaasti myös seksiin, joten jos joku (kaunis)ruma päivä en haluaisi rakastella, en varmastikaan rakastaisi miestäni enää.

Anonyymi kirjoitti...

Toisilla liekin saa ehkä aina leimahtamaan, mutta minulla kylläkään ei. Joskus pyörii niin muut asiat mielessä, ettei pääse sille samalle aaltopituudelle kumppanin kanssa. Samalla tekisi kuitenkin mieli olla kumppanille mieliksi ja toivoo, että oikea fiilis tulis. Siitä seuraa paineita ja paineet vievät viimeisenkin toiveen fiiliksestä (joka on edellytys esimerkiksi fyysiselle kostumiselle...) ->kierre

Henry Laasanen kirjoitti...

Keskustelu on siirretty tuonne Foorumin puolelle jatkokeskusteluhalukkaita varten.

http://p2.foorumi.info/ihmissuhteet/viewtopic.php?p=15#15

Anonyymi kirjoitti...

[url=http://acheter-cialis-pascher.net/]cialis[/url] commander cialis sur internet [url=http://prezzocialisgenerico.net/]costo cialis[/url] costo cialis farmacia [url=http://comprarcialissinreceta.net/]comprar cialis[/url] comprar cialis en espana

Anonyymi kirjoitti...

[url=http://kaufenviagragenerika50mg.net/]kaufen viagra[/url] viagra 50mg [url=http://achat-viagra-pascher.net/]prix viagra[/url] achat viagra [url=http://comprarviagragenerico100mg.net/]viagra[/url] generico viagra [url=http://comprareviagragenerico50mg.net/]prezzo viagra[/url] viagra dove comprare

Anonyymi kirjoitti...

[url=http://preise-cialis-generika.net/]bestellen cialis[/url] cialis generika [url=http://prix-cialis-generique.net/]cialis prix[/url] cialis generique [url=http://comprarecialisgenerico40mg.net/]cialis[/url] dove acquistare cialis [url=http://comprarcialisgenerico40mg.net/]generico cialis[/url] comprar cialis