lauantaina, helmikuuta 10, 2007

Turvallisia leikkejä

Children banned from playing tag in school playground:
Headmistress Susan Tuck has banned it – along with all other games which involve physical contact – as "inappropriate behaviour".

The only time any of the 400 pupils can touch each other is if they need to help a classmate who has fallen over.

The school's move is the latest in a series of instances across Britain where traditional games have been deemed dangerous. Conkers and even football are among those which have paid the price of caution.
Pihtailevat sinkut.

Isosiskon höpinöitä:
Onko niin, että kun prostituoituna onkin mies, niin silloin ymmärretään selvemmin, että kyseessä on yhteiskunnallinen ja poliittinen ongelma (eikä "seksuaalipoliittinen", mitä ikinä se sitten tarkoittaakaan)? Miesprostituoidun ymmärretään ajautuneen tilanteeseen yhteiskunnallisista syistä eikä hänen tulkita olevan prostituoitu omasta halustaan. Hänen ei ajatella tehneen vapaata valintaa, olipa hän sitten köyhä haitilaisnuorukainen tai suomalainen työttömäksi jäänyt perheellinen mies. Miesprostituoitu on selvemmin uhri eikä vaikkapa potentiaalinen nymfomaani, joka ihan vain seksuaalista hurjastelunhaluaan myy seksiä.
Siis kuka pitää miesprostituoituna uhrina - aikuisten oikeasti?

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Isosiskon mieli värittää maailman kukertavan ruskeaksi, kääntää sen monta sataa astetta kieroon ja muljauttaa kaiken vielä ylösalaisin.

Jos isosisko olisi mies, hän olisi varmasti hyvin hyvin yksinäinen vaeltaja.

Lord B. kirjoitti...

Minusta hippa-leikkien (jotkut "rosvot & poliisit"-leikit mukaanlukien) kieltäminen kuulostaa jo varsin häiriintyneeltä toiminnalta. Seuraavaksi varmaan kielletään katsekontakti - onhan esimerkiksi totuuskomissioidenkin mukaan miehen katse symbolista riisumista ja sellaisenaan raiskaukseen verrattavissa oleva rikos.

Onko Isosisko oikeasti jotain muuta kuin jonkun vitsi? Ihan suoraan sanottuna olen epäillyt sitä monesti Henryn tai jonkun muun kirjoittamaksi parodiaksi.

Anonyymi kirjoitti...

Jesh, littakielto vaan voimaan, mitäs sitä turhia kannustamaan lapsia liikkumiseen! Mutta hei, keksiikö kukaan mikä tuo "conkers" oikein on, pelataanko täällä Suomessa sitä ollenkaan? Wikipediassa on siitä pieni artikkeli, mutten muista mitään vastaavaa leikkineeni ikinä...

Anonyymi kirjoitti...

Parhaillaan on taas nuo vanhat kunnon sukupuoliroolit kunniassaan, kun nuoret YTN:t kävelevät piikkareissaan uimapuvussa lavalla edestakaisin - ja saavat pisteitä perinteiseen malliin. Strategiset mitat sekä pituus & paino mainitaan tietysti.

Eli MTV3:lta tulee siis missikisat. Suosikkini on nro 1. Annoin pisteitä 8 ja puoli.

Mikko Moilanen kirjoitti...

Kisojen jälkee karja siirretään laitumelle.

Anonyymi kirjoitti...

Normaalit leikit ja mm. jalkapallo kiellettiin ja sitten vielä tämäkin.

"Siis kuka pitää miesprostituoituna uhrina - aikuisten oikeasti?"

En minä ainakaan, kuten en myöskään naisia jotka ovat prostituution ammatikseen vapaaehtoisesti valinneet. (Pitääkö tähän erikseen mainita parituksen ja ihmiskaupan uhrit tästä yhteydestä pois luettavaksi niitä varten, jotka eivät tätä muuten ymmärrä?)

Isosisko: "Miesprostituoidun ymmärretään ajautuneen tilanteeseen yhteiskunnallisista syistä eikä hänen tulkita olevan prostituoitu omasta halustaan."

Ei, vaan naisen katsotaan olevan pakotettu harjoittaman prostituoidun ammattia, mutta miehelle sama nähdään vain "harrastuksena" ja naisten panemisena. Miksi tätä on niin vaikea ymmärtää? Vastahan se Ruusuvuorikin Yle Teeman Riita ohjelmassa tästä reilu viikko sitten väitti, että vaikka jotkut naisista ovat prostituoiduiksi vapaaehtoisesti ryhtyneet, se on silti väärin ja he ovat uhreja ja se pitää kitkeä pois jne. Argumenttina oli myös, että näitä vapaaehtoisia olisi lähes kaikkia järjestelmällisesti käytetty lapsena hyväksi tai muuten vaan laiminlyöty, mikä on kohtuullisen kaukaa haettua. Tästä voidaan sanoa, että jos ei pystytä aukottomasti osoittamaan, että ko. vapaaehtoinen on parituksen/pakotuksen yms. rikollisen teon uhri, ja hän ymmärtämättä uhriuttaan toimii prostituoituna, pitäisikö hänet omaa parastana ymmärtämättömänä asettaa pakkotoimien alaiseksi ja osoittaa pakkohoitoon? Naisjärjestöjen ja Ruusuvuoren kommenttien antaman kuvan perusteella vastaus on kyllä. Jos täysi-ikäinen ei pysty tekemään päätöksiä oman parhaansa mukaan, on syytä olettaa hänen olevan holhouksen tarpeessa.

Jos naisten katsotaan olevan pakotettuja (naisjärjestöt huomio!) vapaaehtoisesti valitsemaan prostituoidun ammatti, koska muuten ei yhteiskunnan tuilla tulisi toimeen, niin samat tahot eivät kiihkomielisesti kampanjoi miesprostituoitujen pelastamiseksi. Ei heidän saama yhteiskunnan tuki ole sen suurempi kuin naisten, jotka "ovat pakosta valinneet" huoran ammatin. Kun naisjärjestöt näin kuitenkin asian näkevät, millä he selittävät näiden miesten muka tulevan toimeeen, kun tuet ovat kuitenkin täsmälleen samat, oli mies tai nainen. Pyhällä hengelläkö? Saatana, älkää sentään tekopyhiksi ja aivottomiksi kaksinaismoralisteiksi heittäytykö. Mm. Ruusuvuoren kommentit siitä, että kenenkään naisen ei missään nimessä pitäisi toimia prostituoituna, menevät siihen samaan ehdottomuuden kategoriaan, jonka alla naisjärjestöt ja feminismi yleensäkin katsoo naisen olevan parasta toimia - tai hän ei ole nainen ja arvostuksen arvoinen lainkaan.

Isosisko vetää nyt niin härskiä tekstiä tuplanaamari päässään - pakkasilla kun ollaan - että oikein ähvettä hänen puolestaan. Asia on siis täsmälleen päinvaston kuin isosisko esittää: huoraavan naisen katsotaan olevan yhteiskunnan uhri, kun taas miehen katsotaan olevan seksinarkomaani elostelija, joka käyttää puutteessa olevia naisia hyväkseen ja ottaa vielä siitä rahaa. Tätä naisjärjestöjen näkemystä ei Isosiskon vakuutteluyrityset miksikään muuta.

Indo Swall kirjoitti...

what is talk about?