keskiviikkona, syyskuuta 19, 2007

Mies-Antologia

Miesasia-antologia syyttää tasa-arvokeskustelua vääristyneeksi.

Feministit oikaisevat
On tainnut Herra Kotrolla olla huono äiti. Ei ole saanut tarpeeksi halauksia ja suukotteluja kun noin pitää mollata tasa-arvokeskustelua.

Naisia kautta maailman historian on kyllä sorrettu enemmän kuin miehiä, joten miesten ininä asiasta tuntuu melko haetulta!

Ehkä kannattaisi kuitenkin yrittää säilyttää se kuuluisa suhteellisuudentaju näissäkin asioissa. Päivän lehti kertoo naispappeuden vastustajien työpaikaltaan pois ajamasta papista, toisaalla on ex-tangokuningas potkinut nuorta perheenäitiä päähän, siis konkreettisesti! "It´s A Man´s World" pätee edelleen. Arno Kotro, kerro minulle kuinka paljon miehiä tulisikaan yrittää ymmärtää?

Kun miehet puhuvat naisten harrastamasta verbaalisesta väkivallasta, se on yhtä lapsellista kuin primitiivireaktion saaneen lapsen parku hiekkalaatikolla: itsepähän kerjäsi turpiinsa, tuo toinen, se aloitti...

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kotro on nostanut asiaa aiemminkin esille. Rispekt.

Nuo kommentit ovat taas niin tuttua, niin tuttua...

Mitenkähän naistutkimuksen parissa reagoidaan (vai reagoidaanko mitenkään)?

Anonyymi kirjoitti...

Joo, on puhunut tästä aikaisemminkin. Klassikko: http://www.ylioppilaslehti.fi/2000/01/21/miehesta-tuli-maalitaulu/

Henry Laasanen kirjoitti...

Naistutkimus reagoi tuttuun tapaansa rohkeasti vaikenemalla asian niin kovaa kuin jaksavat.

Anonyymi kirjoitti...

Ei helevetti noita kun niin komiasti vielä osoittavat esitetyt asiat todeksi :-DDDD

Anonyymi kirjoitti...

Ihan kiva, että joku tuo tätä miesasiaakin esille, mutta kyllä tässä taitaa vaan käydä taas niin, että kun alkuinnostus Kotron ja kumppanien teoksen ympärillä laantuu, niin huomataan, ettei mikään taaskaan muuttunut. Naistutkimuksen propagandamylly jauhaa entiseen tahtiin ja tasa-arvoviranomaiset viis veisaavat miesnäkökulmasta, aivan kuten tähänkin asti.

Toisin sanoen, hyvä keskustelunavausyritys ja muistutus siitä, että kolikolla on tosiaan toinenkin puolensa, mutta niin kauan kun miehet eivät itse aktiivisesti ala joukolla vaatia itselleen tasa-arvoisia oikeuksia ja kohtelua, he eivät niitä myöskään tule saamaan.

Näin se vaan valitettavasti menee.

Anonyymi kirjoitti...

Yksi monessa tekstissä toistuva aihe on palkkaero. Usein todetaan, että mustalaisen euro on 80 senttiä eli mustalaiset saavat 20 prosenttia huonompaa palkkaa kuin ei-mustalaiset. Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen tutkijat Ossi Korkeamäki ja Tomi Kyyrä eivät hyväksy väitettä. Heidän mukaansa luvussa verrataan eri aloja keskenään, kun pitäisi verrata samalla alalla työskenteleviä mustalaisia ja ei-mustalaisia. Näin laskettuna mustalaisen euro on 96 senttiä.

Kun nainen vaihdetaan mustalaiseen, olemme kaikki varmaan samaa mieltä, että kyse on räikeästä rasismista. Miksi sukupuolen perustuva rakenteellinen syrjintä olisi hyväksyttävämpää kuin etnisyyteen perustuva?

Anonyymi kirjoitti...

Edellisen kommentin vertaus on aika kaukaahaettu. Eiväthän mustalaiset käy töissä.

Anonyymi kirjoitti...

"Kun nainen vaihdetaan mustalaiseen, olemme kaikki varmaan samaa mieltä, että kyse on räikeästä rasismista. "

niin varmaan.

Anonyymi kirjoitti...

Heh, kun nainen vaihdetaan mustalaiseen, kaikki ovat sitä mieltä että kyseessä on vain mustalaisten ja valtaväestön eroista työsuhteeseen panostamisesta.