perjantaina, syyskuuta 07, 2007

Oikeudenmukainen rahanjako perheessä

isosisko:
Oikeudenmukainen tapa jakaa rahat perheen sisällä on se, että kummankin tulot lasketaan ensin yhteen. Summasta vähennetään yhteiset menot. Jäljelle jäävä rahasumma jaetaan tasan kummankin omille pankkitileille, ja sen saa käyttää, miten haluaa. Kummankaan ei tarvitse kerjätä toiselta taskurahaa, eikä kummankaan tarvitse olla huolissaan siitä, mihin toinen käyttää rahaa.

11 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oikeudenmukaista olisi myös kerätä kaikkien tienestit yhteiseen pottiin, josta jokaiselle kansalaiselle jaettaisiin yhtä suuri osa. Tällä ratkaistaisiin köyhyysongelma.

Anonyymi kirjoitti...

Ilmeisesti pitäisi sitten hankkia rikkaampi nainen ja viedä puolet sen tuloista. Saa sitten kotona istuskelemalla ja tekemällä yksinkertaisia ja tylsiä kotitöitä kovan elintason.

Anonyymi kirjoitti...

Miten sen sitten teistä pitäisi olla?

Anonyymi kirjoitti...

Meillä toimi hyvin se että kummatkin makseli maksukykynsä mukaan.

Tuollainen isosiskon ehdottama malli on ihan turhaa pilkunviilaamista. Mielummin vaikka yhteinen tili.

Anonyymi kirjoitti...

Miten olisi näin:

On laskettu, että talouden yleiset kulut ovat 100 yksikköä. Kumpikin maksaa puolet yhteisistä menoista (50 yksikköä) siirtämällä rahat yhteiselle taloustilille. Tuohon tiliin kummallakin on sitten oma pankkikorttinsa, josta voi ostella ruokaa yms. yhteisiä asioita. Ko. tililtä maksetaan myös sähkölaskut ja muut yhteiset menot.

Talousmenojen jälkeen kummallekin jää rahaa käyttöön sen mukaan, mitä tienaa. Yksinkertaista? Kyllä. Tasapuolista? Kyllä.

Jos pariskunnan tuloerot ovat suuret, jää toiselle tietysti enemmän rahaa ns. omaan käyttöön. Oikeudenmukaista? Kyllä, koska hän tienaakin paljon enemmän.

Toki tämä malli on sellainen, jossa toisen rahoja ei kupata pois vain sen takia, että itse sattuu olemaan huonommin palkatussa työssä. Mutta sehän on oma valinta. Jos se nyppii, että toinen tienaa paljon enemmän, olisi pitänyt joko:
a) kouluttautua ammattiin, josta tienaa paremmin,
b) valita kumppani, joka tienaa yhtä vähän tai
c) ottaa toisen rahakuvioista selvää ennen vakavaan suhteeseen ryhtymistä ja pitää suu supussa.

Henry Laasanen kirjoitti...

Kunhan malli ei vain ole se, että miehen on ensin hankittava varallisuutta, jotta hän ylipäätään pääsee naisimisiin ja sitten naiset sanovat, että nyt jaetaan rahat tasan.

Anonyymi kirjoitti...

Sitä vartenhan sitä töissä käydään että päässään naimaan ;)

Anonyymi kirjoitti...

Menisipä edes puoliksi, olisin rikas mies.

Anonyymi kirjoitti...

"Useissa perheissä nainen maksaa omat ja lasten kulut kotihoidontuella ja mies saa käyttää palkkansa miten lystää."

Koko ajan käy selvemmin ja miesten kanssa olleet. selvemmin ilmi, että nämä Isosiskot ja muut birdyt eivät ole koskaan perhe-elämää nähneetkään. Tuskinpa ovat edes parisuhteessa miehen kanssa olleet.

Meinaan vaan, että tuo ylläoleva lainaus kuulostaa joltain niin ufolta, etten olisi koskaan moista itse edes ajatellut.

Anonyymi kirjoitti...

järkyttävä kommunistinen malli. minua hävettäisi ottaa miehen rahoja ja vituttaisi antaa omiani hänelle. talouden hoidamme yhdessä ja vapaaehtoisia lahjoja hankimme kyllä toisillemme (muulloinkin kuin merkkipäivinä), mutta kumpikin hoitaa säästämisensä ja sijoittamisensa yksityisesti.

Anonyymi kirjoitti...

Eihän nyt akalle rahoja voi antaa, perkele.