perjantaina, syyskuuta 21, 2007

Valittava mies

Miehen ääni:
Uik. Uik. Uuuuiiiiiiikk.

Kuuletteko tuon äänen? Tuon vaimean, valittavan äänen?

Uik. Uik. Uuuuiiiiiiikk.

Ei ole vesilintu. On mies.

Uik. Uik. Uuuuiiiiiiikk.

Mies nousi autostaan valmiiseen ruokapöytään ja käytettyään laatuajan vilkaisemalla lapsiaan lähti pelaamaan tennistä. Liikennevaloissa miehen sisälle nousi epämääräinen tunne. Iski ahdistus.

Uik. Uik. Uuuuiiiiiiikk.

Mies ymmärsi, että sen elämä on helvettiä. Ja vielä helvettiä, josta kukaan - ei kukaan - ymmärrä, millaista helvettiä.

Uik. Uik. Uuuuiiiiiiikk.

Sukupuolikeskustelun määräävin tyylilaji on aggression ja itsesäälin rajalta kuuluva valittaminen.

Naiset ovat olleet tasa-arvokeskustelun traditionaalisia valittajia, ja syystäkin. Nyt ovat alkaneet miehetkin valittaa. Kilpailuhenkiset miehet haluavat myös osallistua Kellä meistä on vaikeinta? -kisaan.

Miehet ovat onnistuneet nousemaan itselleen kaivamasta itsesäälin alhosta kirjoittaakseen oikein kirjan, kuinka niitä sorretaan. Arno Kotron ja Hannu T. Sepposen toimittamassa miesasia-antologiassa Mies vailla tasa-arvoa noin 30 kirjoittajaa kertoo, että nyt menee huonosti, eilenkin meni huonosti ja huomenna vielä huonommin.

Edustavimmillaan tasa-arvokeskustelu on kuin tiskivuoroista kiistelevä pariskunta.

Siinä yksi sukupuoli raivoaa toiselle, että sun vuoro tiskata, ja toinen sukupuoli huutaa takaisin, että et sä tajuu, mitä toi tekee mun itsetunnolle. Kaikille, ja perheen pienimmille, olisi parempi, jos osapuolet avaisivat silmänsä ja ymmärtäisivät, että niillä on keittiössä astianpesukone, jota kukaan ei ole ymmärtänyt käyttää.

Mutta mistä miehet oikein valittavat? Tältä miehen puhe kuulostaa:

Mää en ala. Aina vain puhutaan siitä, että äijät muijia hakkaa. Ikinä ei siitä, että muijat on hirveitä nalkuttajia, sanat sattuu muhun.

Mää pyydän huomauttaa, että mää oon yksilö.

Ja mitäs tää on, että muijan euro on 80 senttiä, ei perhana ole, se on 96, ja mikä pahinta, tulevaisuudessa muijille menee vielä paremmin, ja mulla huonommin.

Mä syrjäydyn ja kuolen nuorempana, eikä se voi ainakaan johtua mun luonnevioista, ei, vaan siitä, että muijilla on kaikki paremmin, mää en ala, miks mä syrjäydyn, onkohan sillä jotain tekemistä tän ainaisen valittamisen kanssa, ja miks muuten media näyttää miehet aina tyhminä, mä en tajuu.

13 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tasa-arvoista asemaa vaativa mies on siis pelkkä ruikuttaja, koska naiset sentään synnyttävät. Onpa fiksua.

Ihan oikeasti, mistä näille jatkuvasti ruikuttaville toimittajille ja kolumnisteille maksetaan?

Vittuilustako?

Anonyymi kirjoitti...

Pitikö tämän olla hauska?

Anonyymi kirjoitti...

Edellisestä postausta lainaten:

"Tasa-arvolailla ei voida vaikuttaa miesten elinikään, muistuttaa kääntäjä Kristiina Rikman. Hänestä keskustelussa menevät sekaisin hyvinvoinnin, omien valintojen ja moraalin käsitteet sekä lainsäädäntö."

Tasa-arvoon eivät liity kotitöiden jakautuminen sukupuolten kesken, sukupuolten epätasainen jakautuminen eri aloille, tai se että tangokuningas potkii naista päähän. Jos tangokuningas esim. saisi lievemmän tuomion, koska hän on mies, tai jos ihmisiä pakotettaisiin tiskaamaan tai sairaanhoitajaksi, niin kyseessä olisi tasa-arvo -epäkohta. Täytyy erottaa ihmisten vapaaehtoiset valinnat.

Anonyymi kirjoitti...

Iltalehti takaa laadun

Anonyymi kirjoitti...

Voitaisiinko ajatella, että esim. kotitöistä valittaminen on ruikutusta, sillä asialle voi tehdä jotain kun vain ottaa itseään niskasta kiinni ja kieltäytyy tiskaamisesta kuin aikuinen ihminen? Mutta miten sukupuolisesti syrjiviä lakeja voi muttaa muuten kuin ruikuttamalla (=demokratiaa)? Kehotetaanko miehiä terrorismiin?

Mikko Ellilä kirjoitti...

Markus Jansson Suomen tasa-arvo-onmgelmista:

http://markusjansson.blogspot.com/2007/09/naiset-tulevat-yhteiskunnalle-kalliiksi.html

Anonyymi kirjoitti...

http://www.vihrealanka.fi/node/637

Maakuntien feministit järjestäytyvät

Anonyymi kirjoitti...

Miettikää jos artikkeli olisi kirjoitettu naisista jotka uikuttaa? Kolumnisti olisi saanut kenkää.
No jos tapaan kyseisen herran voin latoa hampaat kurkkuun, ja sitetn oikeudessa sanoa uuuuik uuuik, älä inise vaan ole mies. =)

Anonyymi kirjoitti...

Älkää nyt idiootit tehkö provosoivaa ja kärjistävää kolumnia todeksi. Lehtola se siinä vain kirjoittaa kuten Lehtola aina kirjoittaa.

Samaan lehteen kirjoittaapi muuten myös Laitinen, eikä näytä vielä saaneen fudua hänkään.

Anonyymi kirjoitti...

"Lehtola se siinä vain kirjoittaa kuten Lehtola aina kirjoittaa."

Tämä on ihan totta. Lehtola on ammattimainen ja päätoiminen kusipää. Varsinainen unelmaduuni.

Mutta siitä huolimatta, on todella väsynyttä syyttää miesnäkökulmaa tasa-arvokeskusteluun kaipaavia miehiä ruikuttajiksi. Tämä juttu on nähty ja kuultu jo niin monta kertaa ennenkin. Eikö Lehtola saanut tämänaamuiselta darraltaan sitten tämän kunmmoisempaa krapulapaskaa suollettua - mene ja tiedä.

Sitä paitsi, niillä on jo yksi miehiävihaava ja tasa-arvoa vastustava feministikusipää kolumnistina. Se on tämä mikälie nurmela, nuutinen tai nurvala. Kyllähän te tiedätte. Se todella vastenmielinen ämmä, jonka naama on kuin petolinnun perse.

Anonyymi kirjoitti...

"Miettikää jos artikkeli olisi kirjoitettu naisista jotka uikuttaa? Kolumnisti olisi saanut kenkää."

Ei tarvitse olla kummoinenkaan arvailija, kun uskaltaa sanoa, että M. Hapuli mainitsee tämän Lehtolan uikutuksen, kehuu ja ylistää sitä, kumartaa, nuolee ja menee polvilleen nuollakseen hänen varpaitaan seuraavassa raapustuksessaan.

Jos artikkeli olisi kirjoitettu naisista, M. Hapuli haukkuisi, mollaisi, lynkkaisi ja virtuaalisesti pahoinpitelisi Lehtolan.

Anonyymi kirjoitti...

Siitä olen kyllä anonyymikollegani kanssa samaa mieltä, että vaikka provosoitua ei kannatakaan, tuo on aika väsynyt veto Lehtolalta. Usein kuitenkin pidän hänen teksteistään, eikä sitä kukaan aina voi olla parhaimmillaan.

Erityisesti kyllä ihmetyttää tuo 80-senttiseen tarttuminen. Onko tarkoitushakuisen tilastoilluusion ylläpito niin tärkeää ja jaloa, että se pitäisi Ottaa Kuin Mies?

Anonyymi kirjoitti...

"Erityisesti kyllä ihmetyttää tuo 80-senttiseen tarttuminen."

Kui? Lehtolahan siinä kirjoittaa nimenomaan sen "uikuttavan miehen" näkökulmasta, kuinka väite siitä että naisten ero olisi vaan 80 senttiä EI ole totta, vaan että se on nykyään pikemminkin 96 senttiä, että turhaan naiset valittavat, etenkin kun tulevaisuudessa niillä akoille menee vieläkin paremmin, ja minä raukka vaan syrjäydyn...