keskiviikkona, tammikuuta 02, 2008

Etelä-Suomen Sanomat

Ex-apulaisoikeusasiamies Pirkko K. Koskinen mies-loppuisista ammattinimikkeistä, Lakimiesuutiset: Ennen pitkää puhemiehestä voi siis olla tulossa puhehenkilö, kirkkoherrasta kirkkohenkilö - sanassa kirkkoherra herra ei tosin viittaa herraan vaan paimenta tarkoittavaan ruotsinkieliseen sanaan - lakimiehestä lakihenkilö, ilotytöstä ilohenkilö jne. Ja näin naisten ja miesten välinen tasa-arvo on taas astunut huiman askeleen eteenpäin. (...) Vaaravyöhykkeessä olevat sanat ovat kuitenkin kieleen hyvin juurtuneita, asiallisia sanoja, ja vain aivopesty feministi voi ne kuullessaan saada joitakin sukupuoleen liittyviä väristyksiä.

Psykologian jatko-opiskelija Pirita Pyykkönen, Yliopisto: Myöhemmät tutkimuksemme ovat osoittaneet, että sukupuolistereotypioiden aktivoituminen ei rajoitu vain
ammattinimikkeisiin vaan stereotypiat aktivoituvat myös monien muiden yleisten sanojen kohdalla, kuten vaikkapa "moottoripyörä", "vasara", "esiliina", ja "kynsiviila".
Mies vailla tasa-arvoa?

Matista.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Iivi Anna Masso kirjoittaa Uudessa Suomessa Feministin vaikeudesta.

http://www.uusisuomi.fi/blogit/iiviannamasso/feminismin-vaikeudesta

Anonyymi kirjoitti...

Vaikeudesta? Helppoahan näyttää feminismillä olevan, kun on päässyt soluttautumaan joka hiton valtaapitävään elimeen. Mutta toivottavasti sille pikkuhiljaa tulee vaikeata, kun miehet eivät enää alistu ja alkaavat vaatia oikeuksiaan takaisin.

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

http://www.edge.org/q2008/q08_12.html#buss