keskiviikkona, helmikuuta 27, 2008

Naiset valtaan

Onko raha seksikästä?
"Raha ei todellakaan ole seksikästä, vaikka saattaahan se antaa miehelle lisää itsetuntoa. Miehessä viehättää itsevarmuus, ihan sama mihin se liittyy. Itsevarma mies saa naisen polvet notkahtamaan, koska hänellä on luonnetta tarjota naiselle sitä, mitä tämä tarvitsee."
What if women ruled the world?
If women ruled the world, everything would change, according to former White House press secretary Dee Dee Myers. Politics would be more collegial. Businesses would be more productive. And communities would be healthier. Empowering women would make the world a better place.

7 kommenttia:

Mikko Ellilä kirjoitti...

http://www.nelonen.fi/uutiset/uutinen.asp?cat=1&d=26151



Miesvirkailijoilla naisia ankarampi karkotuslinja
Julkaistu 27.2.2008 17:56

Maahanmuuttovirastossa miespäättäjien karkotuslinja on selvästi ankarampi kuin naisten.
Nelosen uutisten selvityksen mukaan ero näkyy erityisen selvästi afrikkalaisia koskevissa päätöksissä.
Miesvirkailijat karkottavat afrikkalaisia kaksi kertaa herkemmin kuin naiset.
Maahanmuuttovirasto kiistää että kyse olisi asenteista, vaan pikemminkin talon sisäisistä työnjaoista.

Ero nais- ja miespäättäjien välillä näkyy riippumatta siitä, onko karkotettava mies vai nainen. Naisvirkailijat karkottavat naisista noin kolmanneksen, miesvirkailijat peräti kaksi kolmesta. Mieskarkotettavista naisvirkailijat karkottavat hieman yli puolet, miesvirkailijat taas lähes kolme neljästä.

Joka vuosi Suomi karkottaa noin sata ulkomaalaista. Tulosalueen johtaja Olli Koskipirtti on käsitellyt karkotusasioita maahanmuuttovirastossa noin kahdeksan vuotta. Päätösten lopputulos olisi hänen mukaansa ollut aivan sama, vaikka ne olisi tehnyt joku naiskollega.

- Sukupuoli ei tässä vaikuta yhtään. Meidän päätöksentekoamme kuitenkin ohjaa lainsäädäntö, oikeuskäytäntö, ei suinkaan sukupuolijakauma täällä virastossa, sanoo Koskipirtti.

Nelosen uutisten selvityksen mukaan päättäjän sukupuolella kuitenkin on merkitystä. Miespäättäjät hyväksyvät lähes kolme karkotusesitystä neljästä, naiset vain puolet. Ero nousee vielä suuremmaksi, jos sekä päättäjä että esittelijä ovat samaa sukupuolta.

Koskipirtin mukaan tuloksesta ei voida päätellä, että miehet olisivat ankarampia kuin naiset.

- En ole kyllä ihan sitä mieltä. Tässä heijastuu näitten karkotettavien kansalaisuus aika vahvasti ja miten meillä on organisoitu tietyt valtiot tietyille tulosalueille ja minkälainen edustus sitten miehiä ja naisia meillä tulosalueella on, hän arvioi.

Eurooppalaisista ja aasialaisista nais- ja miespäättäjät karkottavat suunnilleen yhtä suuren osan, mutta afrikkalaisia kohtaan naiset näyttävät olevan selvästi lempeämpiä kuin miehet.

Asennetutkimuksissa on huomattu, että miehet ovat keskimäärin ulkomaalaisvastaisempia kuin naiset. Tämä asenne ei Koskipirtin mukaan kuitenkaan näy maahanmuuttovirastossa.

- Ei missään nimessä. Kyllä täällä niin miehet kuin naiset toimivat virkavastuulla, että täällä esimerkiksi rekrytoinnissa otetaan huomioon se, että ei ole semmoista ulkomaalaisvastaisuutta.

Koskipirtin oma karkotusprosentti ylittää jopa viraston miesten keskiarvon. Hänen mukaansa tämä johtuu siitä, että hän käsittelee lähinnä venäläisiä koskevia karkotuspäätöksiä.

- Venäläisiä on Suomessa kaikista ulkomaalaisista hyvin suuri osa, jolloin on luonnollista, että heitä koskevia maastapoistamispäätöksiäkin tehdään hyvin paljon, hän perustelee.

Nelosen uutiset kävi läpi kaikki maahanmuuttoviraston eli entisen ulkomaalaisviraston karkotuspäätökset, joista oli tehty esitys kuuden viime vuoden aikana.

Anonyymi kirjoitti...

Tuo jälkimmäinen artikkeli aiheutti melkoisen facepalmin.

Feministien hulluus ei tunne rajoja.

Anonyymi kirjoitti...

on kyllä käsittämätöntä utopismia (jos se olisi sana) kuvitella että kumpikaan sukupuoli tai mikään kansanosa tai muukaan ryhmittymä olisi toistaan parempi johtajana tai "tekisi maailmasta paremman paikan", kuten postauksen toisessa sitaatissa fantasioidaan. valtahan korruptoi ihan kenet tahansa - on samanlaista sokeutta kuvitella ettei omalla kohdalla näin kävisi kuin on kokemattoman atm:n kuvittelu siitä, että itse olisi jotenkin pariutumaan päässeitä parempi puoliso.

Anonyymi kirjoitti...

Miten niin _JOS_ naiset hallitsisivat? Naisethan hallitsevat miehiä lähes kaikilla elämän osa-alueilla; parinmuodostuksessa, ihmissuhteissa, sosiaalitoimistossa, työpaikkojen ilmapiiriä luotaessa (muistakaa seksuaaliset häirintäsyytteet - kyllä, olen tietoinen siitä miten sen kirjoitin), palkkaa maksettaessa (vähintään pankkineiteinä), kaikissa sosiaalisissa tilaisuuksissa ja tilanteissa, joissa on naisia läsnä, perheessä, pubeissa, keilahalleissa, uimahalleissa (kts. ruotsalaiset feministit), valtion valtaapitävissä elimissä, yhteiskunnan asenteiden muokkaamisessa, suurimmissa sanomalehdissä, ..

Tällä listalla ei oikeastaan taida olla varsinaista loppua näkyvissä ihan heti, joten lopetan sen mielivaltaisesti tähän, mutta siis miten niin naiset eivät JO hallitsisi about kaikkea?

JA, kattokaa millaseks maailma on naisten vallan alla muovautunut.. ei tarvinne mainita sotia, saasteita, kosmetiikkateollisuutta, alkoholiteollisuutta, tupakkateollisuutta, nälänhätiä, luonnon tuhoamista, kasvihuoneilmiötä, liikakansoitusta ("Ne on niin söpöjä nyyttejä, jotka rakastaa mua ikuisesti" ei taatusti ole miehen suusta kuultu perustelu ylenpalttiselle lisääntymiselle), vihaa, tappeluita, rikollisuutta, ahdistavia lakeja ja kansalaisten yksityiselämään puuttumista, ihmisten oikeuksien räikeää polkemista joka paikassa (anteeksi, MIESTEN ihmisoikeuksien räikeää polkemista joka paikassa), jne jne jne..

On se niin kivaa kun se 'empaattisempi sukupuoli' hallitsee maailmaa!

..ei kovinkaan kivaa.

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

"Olen orja omassa kodissani"


Kuvernööri Schwarzenegger vie joka aamu vaimolleen kahvin sänkyyn.

Anonyymi kirjoitti...

mitenkäs vortac on mennyt lukemaan boikottilistallaan olevan nimimerkin kommentin? no joka tapauksessa, artikkelin liittyessä rouva clintonin presidentinvaalikampanjaan siinä tarkoitettiin varmaan vähän muuntasoista hallitsemista kuin kahvipöytäkeskustelun dominointia. toisin sanoen jutussa tarkoitettiin laajamittaista poliittista valtaa. suomessahan naiset jo pitkälti hallitsevat politiikkaa, sikäli kun suuri osa kansanedustajista ja vielä presidenttikin ovat naisia. näin ei ole kai kuitenkaan usassa mistä tuo artikkeli on peräisin.

toisaalta juttu vaikuttaa hieman ironisoivan itse itseään, esim tästä sitaatista päätellen: Everyone would just hold hands and sing “Kumbaya.”. joka tapauksessa ajatus, jonka mukaan ihmiskunnan verinen historia johtuu siitä että miehet ovat olleet vallassa on mielestäni naiivi.

Anonyymi kirjoitti...

Mitenkäs ihmeessä tämä kommentointi meni välittömästi maahanmuuttoon ja jenkkien presidenttikampanjaan?

Minua lähinnä huviTutti tuo feministipläjäys naisten maailmanhallinnasta.

Vaan kommentteja lukiessani tuli taas niin valitettavasti mieleen, miksi inhoan anonyymipalstoja.

Heny, teet hienoa työtä tarjota ihmisille vaihtoehtoisia näkökulmia.

Vaan tämä kommentaattorien puusilmäisyys alkaa pänniä.

abe, seurannut muutaman viikon kommentteja. Niin, Minä! olen kyllä nimimerkilläni tunnettu ja tunnistettu mielipiteenedustaja