sunnuntaina, helmikuuta 03, 2008

Sukupuolikeskustelun käänne kohta

Kirjallisuutta ja luentoja.

45 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Loistava juttu. Pitää pistää kirja heti hankintalistan kärkeen. Tällaista sitä on kaivattukin.

Junakohtaus kirjoitti...

Katos äijää. Onnea vaan.

Anonyymi kirjoitti...

Vitun idiootit ukot ei osaa edes kirjoittaa yhdyssanoja yhteen.

Anonyymi kirjoitti...

käänne Kohta lappeen Rannasta

Henry Laasanen kirjoitti...

"käänne kohta" on eri asia kuin "käännekohta". Ja sitä paitsi, kun kirjailija kirjoittaa väärin, kyseessä ei ole virhe, vaan tyyliseikka.

Anonyymi kirjoitti...

Vitun idiootit anonyymiämmät eivät osaa edes ottaa itselleen nimimerkkiä. Taisi mennä anonyymifeministiämmällä kakka pikkuhousuihin kun ei ei muuta kommentoitavaa keksinyt?

Jo anonyymiämmänkin ensireaktiosta päätellen aivan loistava kirja. Täytyypä hommata heti.

Arawn kirjoitti...

Kyllä kirjailijatkin tekevät virheitä.

Anonyymi kirjoitti...

onnittelut!

Eufemia kirjoitti...

Kappas, onneksi olkoon. Täytyy ilman muuta lukea.

Anonyymi kirjoitti...

Mahtava homma Henry! Ilman muuta täytyy hommata tuo kirja ja lukea se.

Myöskin väitöskirja on aihepiiriltään erittäin ajankohtainen ja teemaltaan päivänpolttava...

Arawn kirjoitti...

Saakohan sen kirjastosta?

Anonyymi kirjoitti...

Onnea, harvan gradun pohjalta syntyy kirja. Tuota sukupuoli-luentosarjaa olis kyllä voinu aikaisemmin mainostaa, itteä kismittää kun meni Anna Rotkirchin luentoa väliin :(

Anonyymi kirjoitti...

Arawn: "Saakohan sen kirjastosta?"

Saa varmasti...aikanaan, mutta tasa-arvoasioista kiinnostuneena feministinä, Arawn, palat varmasti halusta saada tämän kirjan käsiisi pikkimmiten. Lisäksi olet varmasti valmis, kenties halukaskin, tukemaan Henryä, joten hommaat tämän teoksien ihan omaan hyllyysi - eikö niin? :)

Arawn kirjoitti...

Jape: No en oikeastaan, yritän ostella mahdollisimman vähän kirjoja, paikat on jo täynnä niitä. :P

Enkä muuten ole feministi. Luulisin.

Anonyymi kirjoitti...

Onnittelut! Luen pikimmiten.

Anonyymi kirjoitti...

Arawn: "No en oikeastaan, yritän ostella mahdollisimman vähän kirjoja, paikat on jo täynnä niitä. :P"

Vie muutama tarpeeton kirja antikvariaattiin, ja näin saat tilaa arvokakammille teoksille hyllyysi. Ensin tietysti luet kirjan esim. sängyssäsi... ;)

Arawn: "Enkä muuten ole feministi. Luulisin."

Aijaa, no anteeksi sitten Arawn. Minä olen saanut monista kirjoituskistasi sen käsityksen, että kyllä sinussa pikkufeministin "vikaa" olisi, mutta ilmeisesti sitten ei ole... olet muuten vaan epätasa-arvon kannattaja :P

Pahoitteluni, että kutsuin sinua feministiksi. Se on kyllä paha loukkaus sinua, tai ketä tahansa, kohtaan, jos et todlela ole feministi :)

Arawn kirjoitti...

Jape: Omasta näkökulmastani en kannata epätasa-arvoa, mutta on toki selvää, että jos jonkun mielestä vain X on tasa-arvoa ja minä en kannata sitä, hänen mielestään kannatan epätasa-arvoa - jos et ole puolella, olet vastaan jne. Siinä tapauksessa minun ja tämän jonkun käsitykset tasa-arvosta todennäköisesti eroavat vähintään jossain määrin.

Feministiä tosiaan käytetään täällä haukkumasanana ihan ketä vastaan vain. Mm. siinä armeijakeskustelussa asevelvollisuutta kannattanut miespuolinen yksilö leimattiin feministiksi, vaikka hän on muissa kommenttiketjuissa ollut enemmänkin samalla kannalla kuin muut miespuoliset - saattoi olla Syltty, mutten ole varma. Silloisesta keskustelusta tuli mieleeni, että kaippa jotkut keski-ikäiset änkyrä-äijätkin ovat joukolla feministejä, koska he lienevät asevelvollisuuden suurin tukilinnake. :)

Anonyymi kirjoitti...

Juu, anteeksi vielä kauheesti Arawn. Toivottavasti sulle ei nyt jää mitään traumaa tuosta feministiksi kutsumisesta. :)

Anonyymi kirjoitti...

"vain X on tasa-arvoa ja minä en kannata sitä, hänen mielestään kannatan epätasa-arvoa - jos et ole puolella, olet vastaan jne."

Tasa-arvoa on se, että ihmisillä on samat oikeudet ja velvollisuudet, yhdenvertainen asema lain edessä ja että heitä kohdellaan samoin, sukupuolesta riippumatta. Muu on epätasa-arvoa.

"Silloisesta keskustelusta tuli mieleeni, että kaippa jotkut keski-ikäiset änkyrä-äijätkin ovat joukolla feministejä, koska he lienevät asevelvollisuuden suurin tukilinnake."

Kommenttisi osoittaa, ettet tunne lainkaan asevelvollisuus-kysymystä. On yksi asia puhua siitä, mikä olisi paras systeemi järjestää maanpuolustus, ja kokonaan toinen, miten kansalaisten yhdenvertaisuus lain edessä voitaisiin viimeinkin taata. Se, että ihminen kannattaa yleistä asevelvollisuutta maanpuolustuksen perusratkaisuna, ei tee hänestä tasa-arvon vastustajaa. Se sensijaan tekee, jos hän ei kannata kaikilla tasa-arvoista järjestelmää. Ja tässä epätasa-arvoisuuden kannattamisessa joukkoa johtavat feministit. Toki heillä on myös erilaisia kätyreitä ja hännystelijöitä tukenaan.

Henry Laasanen kirjoitti...

""Silloisesta keskustelusta tuli mieleeni, että kaippa jotkut keski-ikäiset änkyrä-äijätkin ovat joukolla feministejä, koska he lienevät asevelvollisuuden suurin tukilinnake."

Änkyrä-äijät eivät yleensä kannata miehille tasa-arvoisia oikeuksia, vaan kuuluvat hännystelijöiden ryhmään.

Miehet voidaan jakaa
1. Tasa-arvon kannattajiin, joiden mukaan miehilla ja naisilla on samat oikeudet, velvollisuudet, mahdollisuudet tms.
2. Hännystelijöihin, jotka puoltavat maskuliinisia velvollisuuksia vain miehille tai tasa-arvo-oikeuksia vain naisille. Tuohon porukkaan kuuluvat profeministit, herrasmiehet ja vanhat änkyrät. Hännystelijät yrittävät mielistellä naisia muiden miesten kustannuksella päästäkseen naisten suosioon.

Arawn kirjoitti...

Henry: Minun on vaikea uskoa, että ne änkyrät äijät yrittäisivät mielistellä naisia tuolla asialla. Se mahdollinen mielistely voi tietysti olla tahaton sivutuote, mutta en oikein itse usko, että se olisi päämäärä. Pikemminkin päämääränä on nykytilan säilyttäminen, sillä konservatiivellahan se on ikään kuin itseisarvo: muutos on aina pahasta, nykytila tai jopa menneeseen palaaminen hyvästä.

Henry Laasanen kirjoitti...

Niin, ei se tietoinen tavoite ole, se olisi konservatiivilta liian vaativan ajattelun tulosta. Käytännön lopputulos on kuitenkin aivan sama.

Konservatiivina oleminen on älyllisesti helpointa, kun pidetään vaan se, mikä on aina ollut - mikä pitää sisällään maskuliinisen rooliodotuksen ylläpitämisen. Kun feministit ovat purkaneet siinä sivussa feminiinistä rooliodotusta, jäljelle jää silloin vain maskuliininen odotus.

Anonyymi kirjoitti...

Onnea tuoreelle kirjailijalle!

Tuo näennäinen yhdyssanavirhe on tietenkin vain itseironinen performanssi, joka paljastaa käänteen ja kohdan välisen arvotyhjiön.

Henry Laasanen kirjoitti...

"Tuo näennäinen yhdyssanavirhe on tietenkin vain itseironinen performanssi, joka paljastaa käänteen ja kohdan välisen arvotyhjiön."

Juuri tuo ajatus pyrki varmaan tiedostamattomalla tasolla esiin. :-)

Anonyymi kirjoitti...

Sain yhtäkkisen vision. Panun jykevimmät blogitykitykset koottuna kansien väliin. Lisämateriaalina iirinkielisiä antifeministisiä taistelulauluja. Kanteen Panu poseeraamaan Suomen lakikirjan kanssa, Tony Halme -tyyliin. Takakanteen teksti: Parempi kuin Selibaattipäiväkirjat tai saat munasi takaisin.

Olen sekaisin. Neroutta vaiko hulluutta, päättäköön kansa.

Henry Laasanen kirjoitti...

"Tuota sukupuoli-luentosarjaa olis kyllä voinu aikaisemmin mainostaa, itteä kismittää kun meni Anna Rotkirchin luentoa väliin :("

Minä olin Rotkirchin luennolla ja oli hyvä. Itse asiassa kirja perustuu samaiselle yhteiskuntatieteiden ja evoluutioteorian yhdistämiselle. Olin myös lounaalla Rotkirchin ja Heiskalan kanssa. Rotkichillä tuntuu olevan vaikeuksia suhtautua kirjaani, sillä toisaalta se edustaa hänen ajatteluaan, mutta toisaalta feministisen ajattelun vastakohtaa.

Osmo Tammisalo luki muuten käsikirjoituksen perusteellisesti läpi, eikä hänellä ollut huomauttamista teorioiden paikkansapitävyydestä tai kirjan evoluutioteorettisista yhteyksistä.

Henry Laasanen kirjoitti...

Kiitos vaan onnitteluista Junikselle, Eufemialle, Tikalle, Jormalle ja muille. :-)

Anonyymi kirjoitti...

Toivottavasti muuten Hesari arvostelee kirjasi, muuten siitä tuskin syntyy laajempaa keskustelua.

Henry Laasanen kirjoitti...

"Toivottavasti muuten Hesari arvostelee kirjasi, muuten siitä tuskin syntyy laajempaa keskustelua."

Ja kaikkihan me tiedämme, mikä tuo arvostelu tulee olemaan...

Itse asiassa, kirjan julkaisutilaisuudessa 15.2 vänkään Livia Hekanahon kanssa (tiedä mistä) ja paikalle saapunee enemmän tai vähemmän median edustajia.

Ja ensi viikolla minulla on pari radiohaastattelua, joista ainakin toinen tulee nettiin kaikkien kuunneltavaksi.

Luulisin kyllä, että feministit yrittävät vaientaa tapansa mukaan keskustelun, mutta tuskin se onnistuu.

Anonyymi kirjoitti...

Respect. Tossa on ollut kova duuni ja melkoinen pitkäjännitteisyysvaatimus - ja silti olet ehtinyt ja jaksanut vielä tätä blogiakin ylläpitää ja tuoda tänne uusia, mielenkiintoisia juttuja, sekä vieläpä kommentoida välillä täällä kommenttiosastolla.

Syvä ja ihaileva kunnioitus teikäläistä kohtaan, Henry.

Suunnitelmissani on hankkia kirja hetimiten, kun se on vain mahdollista.

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Jotenkin muuten mielenkiintoista, että jo toinen miesten tasa-arvon puolesta kirjoitettu tai ainakin asioita puolueettomammin ja pitävämmin tarkasteleva kirja ilmestyy lyhyen ajan sisällä tästä aiheesta.

Onkohan tässä alkamassa se kauan odotettu vasta-aalto - ehkäpä tällaisia kirjoja alkaa ilmestymään yhä enenevässä määrin? Heck, mun jo ittenikin tekisi mieleni kirjoittaa aiheesta tulikivenkatkuinen kirja! Mutta siitä tulisi varmaankin liian tulinen, jotta kukaan voisi pitää sitä hyppysissään polttamatta näppösiään :)

- Vortac

p.s. Ja olin itsekin varma, että tuossa on kielellinen sanaleikki .. käänne .. ei vielä, mutta kohta.. :)

Anonyymi kirjoitti...

Vortac fantasioi:
"Heck, mun jo ittenikin tekisi mieleni kirjoittaa aiheesta tulikivenkatkuinen kirja! Mutta siitä tulisi varmaankin liian tulinen"

Koklaa ihmeessä! Ei sitä kannata pelätä, millaisen reaktion kirja tulisi saaman aikaiseksi - vaan sitä, suostuisiko mikään lafka painamaan sen. ;)

Arawn kirjoitti...

Ei siitä kustantamostakaan kannata huolia, nykyäänhän tehtaillaan paljon omakustanteita muutenkin.

sdasfafasd kirjoitti...

Hieno homma. Onnittelut!. Pitää kyllä jossain vaiheessa hankkia.

Anonyymi kirjoitti...

Arawn heitti:
"Ei siitä kustantamostakaan kannata huolia, nykyäänhän tehtaillaan paljon omakustanteita muutenkin."

But where's the fun in that! Muutenkin tuntuu, että kyllä jonkin "oikean firman" painama kirja löytää helpommin tien suuremmalle yleisölle. Ajattelen myös aina, kun puhutaan kirjan kirjoittamisesta, että siinä todella on tähtäimessä se ihan fyysinen tuote (ja siis myös se kustantamoiden filttereiden läpäiseminen) eikä mikä tahansa näppiksennakuttelu esimerkiksi netissä.

Henry Laasanen kirjoitti...

"Muutenkin tuntuu, että kyllä jonkin "oikean firman" painama kirja löytää helpommin tien suuremmalle yleisölle."

Se on varmaan totta. Ongelma on siinä, että feministisen ideologian kyseenalaistavia kirjoja on hyvin vaikea saada kustantamojen painettavaksi. Oma kirjani on poikkeus tuosta säännöstä, mutta kirjani on toisaalta huomattavan hyvä, tieteellinen ja laadukas.

Anonyymi kirjoitti...

Ajat ovat muuttuneet. Ei kustantamojen ole varaa olla enää hirvittävän valikoivia. Tai ainakin niiden pitää olla valinnoissaan yhä parempia.

Mikäli kustantajaa ei tahdo löytyä, niin voi turvautua "books on demand" -palveluihin. Näiden kirjojen fyysisiä kappaleita tehdään sitä mukaa kuin niitä tilataan. Yksikään puu ei siis kuole aivan turhaan.

Ensimmäisenä markkinoille taisi tulla Lulu.com ja sittemmin myös Createspace.com. Jälkimmäisen palveluilla kirjansa saa helposti Amazon.comin (samaa puljua) listoille saakka. Lulunkin avulla se onnistuu, joskaan siitä ei periaatteessa anneta mitään takuita.

Kirjan kirjoittaminen on aina hieno juttu. Propsit siitä Henrylle!

Henry Laasanen kirjoitti...

Kävin lehtihaastattelussa. Haastattelijaksi tuli vihainen feministi ja haastattelusta lähti erittäin vihainen feministi (oman tulkintani mukaan). Se tietää luultavasti nannaa lopullista lehtijuttua ajatellen, jos sellaista ylipäätään tulee...

Haastattelija tunki lisäksi joka väliin omia "kadunnainen" feministisiä mutu-selityksiään. Teki mieli kysyä, että "kumpi meistä on tutkija, sinä vai minä?"

Anonyymi kirjoitti...

Henry: "Kävin lehtihaastattelussa. Haastattelijaksi tuli vihainen feministi ja haastattelusta lähti erittäin vihainen feministi (oman tulkintani mukaan)"

Henry, minkä lehden haastattelusta oli kysymys?

Feministejä, niin kuin muitakin "ämmiä", on vaikea miellyttää :) Siksi saamasi kohtelu, ei ole ollenkaan yllätäävää, vaan pikemminkin odotettua.

Feministin reaktiokin oli sinänsä odotettu, kun hänen edustamansa "korkein totuus" ei (ilmeisesti) uponnut sinuun :)

Henry Laasanen kirjoitti...

Periaatehan on luonnollisesti se, että "kaikki julkisuus on hyvää" markkinoinnin kannalta. Täytyy varautua siihen, että kaikista haastatteluista tulee kunnon tappeluita (mutta minullehan se tietenkin sopii, koska rakastan sukupuolisotia).

Lehti oli Keskisemmän Suomen Pravda, eikä julkaisuajankohdasta ole tietoa, jos se edes julkaistaan.

Anonyymi kirjoitti...

Henry: tuotan sinulle pettymyksen, sillä tämä "toimittajaämmä" ei suunnittele sukupuolisotaa. Ainakaan meidän keskustelustamme ei tule kunnon tappelua. Saatko sellaisista kicksejä? Vai kelpaako sinulle ihan haastattelu? Ohjelmasta ei varmasti tule yhtä lennokasta kuin tämän keskustelupalstan kommenteista.

Henry Laasanen kirjoitti...

"Henry: tuotan sinulle pettymyksen, sillä tämä "toimittajaämmä" ei suunnittele sukupuolisotaa. Ainakaan meidän keskustelustamme ei tule kunnon tappelua. Saatko sellaisista kicksejä? Vai kelpaako sinulle ihan haastattelu? Ohjelmasta ei varmasti tule yhtä lennokasta kuin tämän keskustelupalstan kommenteista."

Tietenkin asia tulee paremmin esille, jos keskustelussa pyrkimyksenä on selvittää, mitä kirjassa oikeasti sanotaan, eikä tarkoituksellisesti yrittää osoittaa kirjoittajan naisvihamielisyys ja esitettyjen teorioiden mielipuolisuus.

- Edustaako kirja naisvihaa?
- Sinun mielestäsi miehet ovat eläimiä?

Kyseistä haastattelijaa ei kiinnostanut yhtään kirjasta printtaamani katkelmat eikä esittämäni teoriat, jotka hän kumosi lonkalta omilla teorioillaan, jotka näyttivät hänen omasta mielestään olevan paljon parempia.

Ja se on sanottava vielä lisäksi, että en edes tiedä, oliko haastattelija feministi tai oliko hän vihainen, ehkäpä se on vain hänen toimittajan metodinsa. Nuo olivat omia tulkintojani.

Eli suosin kyllä ihan asiallisia tieteellisiä keskusteluja aiheesta, mutta voi olla, että ne jäävät harvinaisiksi poikkeuksiksi. Mutta hyvä jos sinun ohjelmasi Eve on sitä asiallisempaa sorttia.

Henry Laasanen kirjoitti...

Juttu näköjään maksimoi provokaatiokertoimen, mutta se lienee hyvä asia kirjan markkinointia ajatellen.

Anonyymi kirjoitti...

Henry, bongasin kirjan kannessa olevan naisen ohimennen mainostaulusta. En ole ehtinyt huomata mitä siinä mainostettiin, mutta luultavasti ei sinun kirjaasi :)

Henry Laasanen kirjoitti...

Ahaa. Vai ei kirjaani, pitääpä laittaa kustantamo puhutteluun. :-)