tiistaina, toukokuuta 27, 2008

Uusi-Seelanti ja prostituutio

Uusi Zeelanti dekriminalisoi prostituution vuonna 2003.
Kaikki vanhat prostituutioon ja seksityöhön liittyvät kieltolait kumottiin ja ne korvattiin uudella lakireformilla: PRA (Prostitution Reform Act 2003). PRA:n lähtökohta on ihmisoikeuksien kunnioittaminen ja tunnustaminen (prostituutio kuuluu ihmisoikeuksiin, useisiin perusoikeuksiin ja -vapauksiin kuten esim. oikeuteen määrätä itsestään ja ruumiistaan ja oikeuteen tehdä työtä ja harjoittaa ammattia tai elinkeinoa.) sekä samanaikaisesti seksialaan liittyvien haittavaikutusten vähentäminen.

Raportti mm. osoittaa, että
-PRA:lla on ollut positiivisia vaikutuksia seksityöntekijöiden terveyteen ja turvallisuuteen.
-PRA ei ole lisännyt seksityöntekijöiden määrää Uudessa Zeelannissa.
-syyt seksityöhön ovat moninaiset, ei pelkästään raha.
-raportin mukaan 96% seksityöntekijöistä on alalla vapaaehtoisesti.
-useimmilla kunnilla ei ole ollut mitään ongelmia seksialan kanssa eikä ihmiset ole tehneet valituksia seksialasta.
-jo pelkästään seksityöhön liittyvien kieltolakien kumoaminen on vahvistanut seksityöntekijöiden asemaa.
-PRA:lla on ollut merkittävä vaikutus seksityöntekijöiden oikeuksien turvaamisessa: seksityöntekijällä on esim. aina oikeus kieltäytyä ottamasta vastaan asiakasta ja/tai kieltäytyä jostain sellaisesta asiakkaan toiveesta, jota seksityöntekijä ei halua tehdä.
-PRA:n säätämisen jälkeen suurimmalla osalla seksityöntekijöistä on helpompi turvautua poliisin apuun, jos he polisiin apua tarvitsevat.
-alle 18-vuotiaiden määrä prostituutiossa ei ole lisääntynyt PRA:n säätämisen jälkeen: lakireformilla uskotaan olevan positiivinen vaikutus tähän, koska se on lisännyt tietoisuutta alle 18-vuotiaiden ongelmista seksialalla.
-katuprostituution määrä on pysynyt ennallaan, koko prostituutiosta katuprostituutio muodostaa kaikkein pienimmän osan n. 11%. Katuprostituutio on prostituution vaarallisin muoto ja siinä esiintyy eniten esim. huumausaineiden väärinkäyttöä. Raporttissa todetaankin, että katuprostitoitujen kannustamista siirtyä turvallisimpiin sisätiloihin tai kokonaan prostituution jättämiseen pitäisi jatkaa.

Uuden Zeelannin apulaisoikeusministeri Lianne Dalziel sanoo, että raportti murskaa tavanomaiset myytit seksialasta esim. että pakkoprostituutio on yleinen ilmiö seksialalla. Prostituution ja rikollisuuden yhteys ei ole ilmiselvää, vaikka yleisesti niin luullaan: raportti ei löytänyt mitään erityistä linkkiä näiden välillä. Dalziel sanoo myös, että alaikäisten määrää seksialalla on liioiteltu ja että Uudessa Zeelannissa seksialan ja ihmiskaupan välillä ei ole yhteyttä.
Ilman naista

13 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

"Uuden Zeelannin apulaisoikeusministeri Lianne Dalziel sanoo, että raportti murskaa tavanomaiset myytit seksialasta esim. että pakkoprostituutio on yleinen ilmiö seksialalla."

Pitäisi meilläkin ottaa mallia Uudesta-Seelannista, eikä aina vain yrittää epätoivoisesti imitoida ruotsalaisia.

Anonyymi kirjoitti...

Naisasialiitto Unioni ja muut seksivastaiset sukupuolisyrjinnän kannattajat ovat varmaaan käärmeissään tänään tulleesta 4D-dokumentista Netisyen päiväkirja. Siinähän esitettiin seksipalveluiden ostaminen sekä mies-, että naisasiakkaiden ja mies- ja naisasiakkaiden näkökulmasta positiivisessa sävyssä, eikä missään femakkojen ihmiskauppamytologian mukaisena painajaisena.

Henry Laasanen kirjoitti...

Eiköhän Moilanen tulkitse dokumentin osoittavan prostituoitujen törkeää hyväksikäyttöä. Valtahan on ostajalla, eikä prostituoidulla, kuten kaikki tiedämme.

Anonyymi kirjoitti...

Naista epäillään miehen raiskaamisesta

Anonyymi kirjoitti...

Toisenlaista (?) prostituutiota:

LONTOON asianajotoimistoissa on tällä hetkellä ennennäkemätön vilske, koska tuhansia pankkiireita ja meklareita uhkaavat laman takia potkut. Nämä rahassa rypeneet tyypit ovat uransa aikana hankkineet itselleen yleensä myös pitkäsäärisiä "edustusvaimoja", jotka ottavat nyt kilvan jalat alleen, sillä kuten tunnettua, rahan loppuessa lopahtaa rakkauskin. Ero on tästä syystä tehtävä pikaisesti, kun miehellä on vielä jotakin, mistä nyhtää. Asiantuntijoiden mukaan eron käynnistää usein myös potkujen saaja itse ennen uuden työpaikan hakua, koska tällöin hän joutuu "varattomana työttömänä" maksamaan vähemmän elatusapua.

Anonyymi kirjoitti...

Mitä käy, jos mies eroaa jättämättä riittävästi omaisuuttaan naiselle, johon nainen haluaisi päästä iskemään näppinsä, vaikkei mies ole koskaan edes käyttänyt akan seksipalveluita:

Petettyjen naisten viimeinen sana:
Nettikosto!

Jape kirjoitti...

Kun katsoo Maisteri Moilasen pro-gradu työtä, niin osaa asettaa ko. tyttelin meuhkaamisen oikeaan mittakaavaan. Moilanen mielellään moittii ja vähättelee muiden tekemiä opinnäytetöitä, mutta enpä juurikaan kehuskelisi (Moilasena) tällä työllä:

Tekijä(t): Moilanen, Anne
Nimeke: Nainen koomikkona [Elektroninen aineisto] : naiskoomikon elämänvaiheet, sisäinen vamma ja ruumiillisuus / Anne Moilanen
Julkaistu: Tampere , 2003
Atk-aineisto: Tekstiä
Opinnäyte: Pro gradu -työ : Tampereen yliopisto , taideaineiden laitos, teatterin ja draaman tutkimus

Linkki

Moilasen pro-gradu PDF:änä

Jape kirjoitti...

Naisasialiitto Unionin WWW-sivuita, tiedotteet osiosta:

23.5.2008 Vuoden Lyyti vankilanjohtaja Kaisa Tammi-Moilaselle

Naisasialiitto Unioni ry nimitti Lyydian päivänä 23.5.2008 psykologian kandidaatti Kaisa Tammi-Moilasen Vuoden Lyytiksi naisvankien hyväksi tehdystä työstä. Tammi-Moilanen toimii johtajana Vanajan vankilassa, jossa on Suomen ainoa naisten avovankila. Lyyti-arvonimi myönnetään tunnustukseksi ansiokkaasta tasa-arvotyöstä.


Kaisa Tammi-Moilanen on toiminut vankeinhoitoalalla yli viisitoista vuotta. Hän on tehnyt uraauurtavaa työtä naisvankien aseman parantamiseksi ja saattanut naisvankien ongelmat ylemmän virkavallan tietoon. Hän on esimerkiksi nostanut esille naisvankien kokeman seksuaalisen häirinnän. Tammi-Moilasen tekemän työn merkitystä korostaa se, että hän toimii organisaatiossa, jossa feministinen työ voi olla todellinen uhka omalle virka-asemalle.


Lisäksi Naisasialiitto Unioni päätti palkita kielentutkijat FL Kaisa Karppisen ja FM Mila Engelbergin kunniakirjalla. Karppisen ja Engelbergin aloitteesta suomen kielen lautakunta päätti syksyllä 2007 suosittaa siirtymistä sukupuolen suhteen neutraaleihin virkanimikkeisiin ja tasapuolisiin ilmauksiin.


Naisasialiitto Unioni nimittää Vuoden Lyytin Unionin edesmenneen aktiivin ja Tasa-arvoasiain neuvottelukunnan pitkäaikaisen pääsihteerin Eeva-Liisa Tuomisen eli Lyytin muistoksi. Arvonimen saaja palkitaan kuvanveistäjä Virpi Kannon veistoksella Naisasialiitto Unionin perinteisissä Hattujuhlissa Lauttasaaren Villa Salinissa 3.6. Lyyti nimettiin nyt kymmenennen kerran.

Anonyymi kirjoitti...

Tämän A. Moilasen gradu oli jo pelkällä pikapläräilyllä sen verran heikkotasoinen, että nolotti jo hänen puolestaankin. Millaisenkohan arvosanan tällaisella varsin epätieteellisen oloisella ja jo muotoseikoiltaan heikolla tekeleellä voi humanistishenkisillä aloilla oikein ansaita?

Jape kirjoitti...

hmmm... tuo "Linkki" tuohon Moilasen pro gradu työn "etusivulle" ei näemmä toimi jostain syystä.

No sen löytänee myös tätä kautta:

Tamcat haku

Valitse hakutyypiksi tekijä ja lyö Hakusanoiksi Moilanen Anne

Jape kirjoitti...

Mannerheimin lastensuojeluliiton pj: Pojillekin nukkeja!


- Ei! Kahdeksanvuotias Julius Kuikanmäki tyrmää Mannerheimin lastensuojeluliiton puheenjohtajan nukkenäkemykset. Liiton puheenjohtaja, lastenpsykiatri Tuula Tamminen on mukana nukkekaupan mainoksessa, jossa pojille kehotetaan ostamaan nukkeja.

"Meillä on traditio, että pojille ei hankita nukkea, mutta tämä ajattelu pitäisi murtaa", Tamminen toteaa nukkekaupan tiedotteessa.

Tammisen mukaan nukeilla leikkiminen opettaisi poikalapsille hoivaamista. Kahdeksanvuotias Julius esitti terävän kieltonsa, kun Ilta-Sanomat esitteli hänelle nukkea ja kysyi häneltä, haluaisiko hän leikkiä sillä.

Juliusta ei kiinnostanut. Hänen vuotta vanhempaa isosiskoaan Janinaa nukke kiinnosti selvästi enemmän. Isoveli Niklas, 11, seurasi tapahtumia virnistellen.

Sisarusten äiti Susanna Kuikanmäki kertoo, etteivät pojat ole osoittaneet mitään kiinnostusta nukkeja kohtaan, joten niitä ei ole heille tuputettukaan.- Autoja ja bionic-legoja, Julius kuvailee mielilelujaan.

IS kyseli yhteensä kymmeneltä perheenäidiltä ja -isältä, ovatko heidän poikalapsensa leikkineet nukeilla. Kaikki vastanneista kertoivat, etteivät pojat ole olleet kiinnostuneita. Jotkut vanhemmat ovat kokeeksi ostaneet pojilleen nukkeja, mutta tuloksetta.

Kolmen pikkupojan äiti Ulla kertoo, että pojille ostettiin nukke juuri hoivaamisen opettamiseksi. Tavoite ei toteutunut.

- Ei heitä kiinnosta. He yrittivät hieman pukea nukelle vaatteita, mutta kyllästyivät. Vähän yrittivät myös painaa nuken silmiä pään sisään.

Ullan perhe on varsin moderni. Lapsille ei ole tarjottu perinteisiä sukupuolirooleja.- Meillä ei rassata autoja eikä metsästetä, Ulla kertoo.

Siitä huolimatta nyt viisivuotiaan esikoisen ensimmäinen sana oli "auto".- Eikä meillä edes ollut autoa siihen aikaan.

Lasten suusta kuulee totuuden. Julius Kuikanmäki tekee vielä siskoaan koskevan paljastuksen. Janina hieman empii vastatessaan, leikkiikö hän nukeilla ja huomauttaa, että hänellä ei ole nukkeja.

- Leikithän sinä, Julius tokaisee.

Janina myöntää hymyillen leikkivänsä joskus pikkusiskonsa, viisivuotiaan Selinan nukeilla.Lasten suusta kuulee totuuden.


Siinä taas naiset koittavat pakotaa pojat leikkimään nukeilla, eli siis yrittävät tehdä pojista tyttömäisiä. Vaaleanpunainen rusetti pojille päähän seuraavaksi? Onneksi jo 8 vuotias Julius poika on niin valveutunut ja tomera, että osaa sanoa selvästi kantansa :)

Anonyymi kirjoitti...

Hnery:
"Valtahan on ostajalla, eikä prostituoidulla, kuten kaikki tiedämme."

Juu. 200-400 euron
verottomat tuntituotot saavat naisen tuntemaan itsensä kurjaksi ja hyväksikäytetyksi, kun joutuu panemaan ujoja hiljaisia
poikia.

En ole käynyt näiden
verenimijöiden luona (enkä käy edes huvittelumielessä), koska ei heillä ole edes hinta-laatusuhde kohdallaan.

Mitä olen nettipornoon tutustunut niin sen perusteella voi vaan toivoa muunkin elokuvanteon laskevan samalle tasolle.

Toivoisin muuten, että
maahamme saataisiin hyviä huoria, koska vakikumppanit alkaa pikkuhiljaa kyllästyttää. :P

Bmad

Anonyymi kirjoitti...

Homomi osoitti.. "..Mitä käy, jos mies eroaa jättämättä riittävästi omaisuuttaan naiselle, johon nainen haluaisi päästä iskemään näppinsä, vaikkei mies ole koskaan edes käyttänyt akan seksipalveluita:"

Joo, sehän jätti vaivaiset 500 000 dollaria (?) tolle rumalle akalle.. on se kumma ku mikään ei naisille riitä. Kyllä ny puolella miljoonalla elelee ihan kivasti koko loppuelämän, kunhan ei törsäile kauheasti.

- Vortac