Tenho Kiiskinen onnistuu Sosiologia-lehden artikkelissaan avaamaan pelin kimpulla kliseisiä virheitä:
- Tasa-arvokeskustelun nimissä käydyt vastakkainasettelut kärjistyvät
feministien ja miesasiamiesten välisissä vapaaotteluissa, jotka
päättyvät aina ratkaisemattomina.
Tuollaisia keskusteluja ei ole missään. Suomessa on tuhansia palkkafeministejä, joille valtio kustantaa feminismin edistämisen. He eivät keskustele miesasiamiesten kanssa, koska heidän ei tarvitse.
- Etenkin verkkokeskusteluissa tärkeintä vaikuttaa olevan vastakkaisen sukupuolen syyttely omista vastoinkäymisistä.
Ei ole.
- Kuinka irtautua matalaotsaisen vihoittelun kierteestä?
No, vaikkapa tarjoamalla miesliikkeelle samanlaiset resurssit kuin mitä feministeillä on käytettävissään...?
Kaikkea sontaa sitä Sosiologi-lehdessä julkaistaankin. Ei jatkoon.
7 kommenttia:
Dokumentaristi: Ryhdyin vatvomaan tunteitani – ja se auttoi enemmän kuin yksikään elämäntaitovalmentaja - Onnellisuus - Elämä - Helsingin Sanomat
...
Wille Hyvönen pukeutuu toisinaan mekkoon, koska se näyttää hänestä hyvältä. Asun ihmettelyä hän pitää vanhanaikaisena. ”Tarvitseeko miehen vielä vuonna 2015 perustella mekkoon pukeutumistaan?”
...
Kolme ihmistä seisoo piirissä alusvaatteisillaan. Heidän keskellään on yhtä vähäpukeinen Hyvönen.
He halailevat Hyvöstä, joka vuoroin itkee ja vuoroin nauraa. Mistä on kyse?
Onnellisuuskurssista.
”Kurssi oli yhdistelmä new agea, kundaliinijoogaa, hindulaisuutta ja muuta itämaista perinnettä. Tuo harjoitus oli tantraa.”
...
150 000 suomalaista sairastaa tätä tautia tietämättään – oireita ovat jano, väsymys ja ärtyisyys - Terveys - Ilta-Sanomat
Tinder koukuttaa kuin peli
1. Helppokäyttöinen mobiilisovellus tekee deittailusta rennompaa.
Tinderissä käyttäjä pyyhkäisee oikealle tai vasemmalle sen mukaan, miellyttääkö puhelimen ruudulle ilmestynyt naama. Jos kumpikin tykkää toistensa kuvasta, tulee osuma.
Tinderin avulla deittailevista tuntui, että he kykenivät suhtautumaan uuden ihmisten tapaamiseen aiempaa avoimemmin, ilman ennakko-odotuksia. Se selvisi, kun Väestöliiton Parisuhdekeskus teki pienen kyselyn sovelluksen käyttäjille.
2. Tinder mielletään kepeäksi seuranhakukanavaksi.
Osa käyttää Tinderiä vain ikkunashoppailuun tai oman markkina-arvonsa testaamiseen.
Jopa 42 prosenttia käyttäjistä on varattuja, kertoo markkinatutkimusyritys GlobalWebIndexin kansainvälinen selvitys.
Toisaalta moni on liikkeellä myös tositarkoituksella. Väestöliiton kyselyssä 80 prosenttia haki pitkäaikaista kumppania ja alle viidennes seksiseuraa.
3. Deittisovellus mahdollistaa tutustumisen ihmisiin, joita ei muuten olisi koskaan tavannut.
Näin arvioivat Tinderin käyttäjät, joita Juuso Puranen haastatteli tietojärjestelmätieteen graduaan varten. Tinderin selaamisesta on tullut myös ajanvietepeli ja jopa illanistujaisten yhteinen ohjelmanumero, hän arvioi blogissaan.
4. Seuranhaku koukuttaa pelin logiikalla.
Kuvien selaus jatkuu, sillä koskaan ei voi tietää, milloin seuraa palkinto. Virtuaalinenkin hyväksyntä, kuten Facebookissa saatu tykkäys, kiihdyttää mielihyvähormoni dopamiinin tuotantoa aivoissa.
5. Kepeys sopii niille, jotka pelkäävät riskejä.
Odotusten madaltaminen on tutkitusti tehokas tapa torjua pettymyksiä. Toisaalta toistuva torjunta voi Tinderissäkin syödä itsetuntoa ja turhauttaa. Väestöliiton kyselyssä yli puolet kertoi, että kiinnostus Tinderiin oli laskenut ajan mittaan.
Onpas käsittämättömän huono argumentoija tuo ETENEn Jaana Hallamaa ainakin abortteja puolustaessaan ja eutanasiaa vastustaessaan. Lieneeköhän hän ollut ontuvalla puujalkalogiikallaan puolustelemassa poikien rituaalisia sukupuolielinten silpomisiakin:
ti 10.11.2015 | Ajankohtainen kakkonen | TV | Areena | yle.fi
Huono postaus Laasaselta. Ongelmana on nimen omaan se, että joukko anonyymin käyttäjätunnuksen takaa tykittäviä "miesasia-aktivisteja" (lainausmerkeissä) riitelee netissä haahuilevien feministien kanssa, eivätkä nämä keskustelut johda mihinkään.
Miksi miesasia-aktivistit eivät liittyisi mukaan vuoden 2016-tasa-arvopäivien järjestelytoimikuntaan? Mikseivät miesasia-aktivistit halua osallistua tasas-arvoisemman maailman rakentamiseen? Onko valittaminen ja räksyttäminen helpompaa ja vaivattomampaa kuin paremman maailman kehitteleminen?
Näin anonyyminä käyttäjätunnuksena kysyn uteliaisuuttani, että viittaako joku seikka nyt siihen, että miesasia-aktivistit kategorisesti kieltäytyivät osallistumasta vuoden 2015-tasa-arvopäivien järjestelytoimikuntaan? Vai kävikö niin, että mahdollista osallistumista tiedusteltiin korkeintaan sitten kun kaikki järjestelyt oli jo tehty?
Sosiologia-lehden artikkeli oli oikeastaan ihan hyvä. Enimmän osan aikaa en ole samaa mieltä asioista kuin Hännikäinen, mutta artikkelissa esiin nostetut teemat olisivat helposti keskustelun arvoisia esim. vuoden 2016-tasa-arvopäivien aikana. Näemmekö siis maailmanparantaja Hännikäisen ensi vuonna puhujalistalla..?
Woman who duped female pal into romps with prosthetic penis to be sentenced for sex assault - Mirror Online
Mum charged with rape after 'having sex with daughter's 13-year-old boyfriend' - Mirror Online
Inside Tokyo’s newest restaurant Macho where TOPLESS men flex their muscles | Daily Mail Online
"Sosiologia-lehden artikkeli oli oikeastaan ihan hyvä. Enimmän osan aikaa en ole samaa mieltä asioista kuin Hännikäinen, mutta artikkelissa esiin nostetut teemat olisivat helposti keskustelun arvoisia esim. vuoden 2016-tasa-arvopäivien aikana. Näemmekö siis maailmanparantaja Hännikäisen ensi vuonna puhujalistalla..?"
Lehtiartikkelissa on samat asiat, mitä Hännikäinen kirjoitti uusimmassa kirjassaan.
Hännikäinen ei kannata tasa-arvoa, eikä ole miesasiamies, joten häntä tuskin nähdään tasa-arvopäivillä.
Lähetä kommentti