torstaina, tammikuuta 10, 2008

Iltalehti

Puolalainen mies oli pyörtyä tyrmistyksestä mentyään ilotaloon ja löydettyään sieltä työntekijöiden joukosta oman vaimonsa. Saikohan edes alennusta?

Suomessa paljasrintaisia naisia ei päästetä uima-altaisiin.
- Jos nyt tämmöinen tilanne tulisi eteen, niin todennäköisesti se häiritsisi meidän muita asiakkaitamme ja joutuisimme puuttumaan siihen. Suurin osa meidän asiakkaista on kuitenkin lapsia, ja meillä on tietty vastuu jo senkin suhteen, sanoo vesipuiston toimitusjohtaja Aleksi Mattila.
Mitä pahaa Mattila kuvittelee lapsille tapahtuvan, jos he näkevät paljaita rintoja?

20 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

"Mitä pahaa Mattila kuvittelee lapsille tapahtuvan, jos he näkevät paljaita rintoja?"

Hyvä kysymys. Eikös umahallien suihkuissa ja saunoissa pidä olla alasti, joten tytöthän niitä näkevät kuitenkin. Ilmeisesti se ei kuitenkaan ole ongelma.

Anonyymi kirjoitti...

Jep, ja pieniä tyttöjä näkee miesten puolellakin suihkuissa ja saunoissa, joten ilmeisesti miesten alastomuus ei ole ongelma, koska miesten kehossa ei ole mitään säväyttävää piirrettä.

Luulen, että pieniä poikiakin saattaa olla naisten tiloissa (tosin tätä en ole tarkistanut ymmärrettävistä syistä ;)), joten käytännössä kakarat näkevät sekä miehiä että naisia alastomana joka tapauksessa, sukupuolesta riippumatta.

Ja suomen saunakulttuurin huomioon ottaen, ainakin mulle oli aivan tyypillistä nähdä paljon rintoja ja peeniksiä ja ties mitä rimputtimia ihan pikkulapsesta saakka, eikä siitä tuntunut kyllä mitään vahinkoa olevan. Tissit kun eivät ole aseita muuten kuin sosiaalisessa käytössä - pelkästään nähtynä ne eivät yleensä ammuskele myrkkynuolia lasten silmiin.

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

"Ja suomen saunakulttuurin huomioon ottaen"

Naulan kantaan. Oudolta tämä häveliäisyys tuntuu tätä taustaa vasten.

Ehkä tällä halutaan suojella murrosiän hormoonimyrskyn kanssa tuskailevia teinipoikia? Heidän kasettinsa ei ehkä kestäisi, jos seksuaalisia ärsykkeitä tulisi mahdollisesti kerralla suurikin tulva.

Arawn kirjoitti...

Vortac: Pieniä poikia on naisten puolella, kyllä vain. En sitten tiedä, mikä se ikäraja tässä on. Itse en näe mitään ihmeellistä siinä, että pienet lapset näkevät vastakkaisen sukupuolen aikuisia alasti.

Sen sijaan en ole innostunut ajatuksesta, että aikuiset miehet joukolla tuijottelisivat paljaita rintojani, joten aion uida yläosallisissa jatkossakin. ;)

Anonyymi kirjoitti...

Oliskohan tuo kommentti ajateltu enemmänkin siltä kannalta, että lapset saattaisivat nähdä heille sopimattomia kohtauksia, jos tunnelma kylpylässä muuttuisi seksuaalisesti virittäytyneemmäksi? Orgioita tai jotain:)

Itse kuvittelisin, että tuo naisten yläosattomuus olisi pitkälti tottumiskysymys. Eiväthän ne uimapuvut niin kauheasti peitä nytkään.

Anonyymi kirjoitti...

Mari: Niin, eikös kylpylöillä ollut keskiajalla vähän "sellainen" maine...

Anonyymi kirjoitti...

Eiköhän käytännössä olisi sama ongelma kun niiden avoimien kaula-aukkojen ja yläosattomien uimarantojen kanssa.

Ei siellä mies osaa olla, kun ei saa katsoa, mutta ei osaa olla katsomattakaan. ja sitten onkin syyllistynyt "alistavaan katseeseen" ja on vietävä sukupuolisensitiivisyyskoulutukseen.
...

minä toivon, että arvon naiset pitäisitte rintanne peitettynä, koska olen häveliäs ihminen ja kanssakäyminen on vaikeaa yläosattomien naisten kanssa. mielummin minä kiellän yläosattoman uinnin miehiltä kuin luovun tissien seksuaalisesta lumosta. tissien ei pidä arkipäiväistyä.

Anonyymi kirjoitti...

"mielummin minä kiellän yläosattoman uinnin miehiltä kuin luovun tissien seksuaalisesta lumosta."

Tuskin tuosta lumosta päästään koskaan irti, vaikka meitä miehiä miten koulutettaisiin.

Anonyymi kirjoitti...

Arawn kirjoitti:
"Pieniä poikia on naisten puolella, kyllä vain. En sitten tiedä, mikä se ikäraja tässä on."

Lapsuudesta muistan - täti kun vei minua usein uimaan, mutten arkana lapsena oikein uskaltanut olla yksin missään - että ikäraja olisi ollut noin seitsemän. Kouluikäiset eivät enää väärälle puolelle päässeet.


Paavo heitti:
"minä toivon, että arvon naiset pitäisitte rintanne peitettynä"

Mä esitän lisätoiveen pitkistä hameista! Hähää. Niitäkin on, jopa uimistarpeisiin. \o/

Anonyymi kirjoitti...

Minulla ainakin on sellainen käsitys, että uimapukujen ja bikineiden osahyöty on siinä, ettei ne rinnat hölsky. Jos on isorintainen, niin kai ne vedessäkin sitten pyörii edessä ja muutenkin liikkuessa ovat tiellä. Miehillä nyt ei useinkaan tätä ongelmaa ole (paitsi jos on sikaläski, jolloin kyllä kannattaisi muutenki vähän verhota itseään). Eikä tietty pienirintaisilla, mutta on kai se silti fiksua jotenkin rintojaan tukea, ellei nyt ihan lauta ole.

Joskus on tällaisiäkin syitä eikä vaan seksiin ja sukupuolipolitiikkaan liittyviä.

Anonyymi kirjoitti...

kyllähän nykymaailma on siitä outo, että lapsia suojellaan näytellyn seksin ja jopa alastomuuden näkemiseltä, mutta samaan aikaan tv-väkivalta on ihan ok. lastenohjelmissakin on nykyään niin paljon adrenaliinia ja taisteluita, melua ja melskettä, että itseäni niiden näkeminen totaalisesti uuvuttaa (lähinnä kokemusta on prätkähiiristä, pokemoneista ja digimoneista). tiedä häntä miten ne lasten kehittymässä oleviin hermoverkkoihin vaikuttavat.. varmaan kuitenkin negatiivisemmin kuin paljaan tissin näkeminen.

Anonyymi kirjoitti...

"lastenohjelmissakin on nykyään niin paljon adrenaliinia ja taisteluita, melua ja melskettä"

Eikö tätä ole ollut joskus ennenkin? Vanhat animaatiot, kuten Tom & Jerry, olivat kyllä melkoista väkivaltaviihdettä.

Anonyymi kirjoitti...

jorma: "Eikö tätä ole ollut joskus ennenkin? Vanhat animaatiot, kuten Tom & Jerry, olivat kyllä melkoista väkivaltaviihdettä."

kun minä olin pieni tikka tuli telkkarista käytöskukkasia, unkarilaisia taide- ja suomalaisia muovailuvaha-animaatioita, kylli-täti maalasi vesiväreillä ja lopuksi nukkumatti hiekoitti lasten tien telkkarin äärestä vällyjen väliin. en tiedä sitä vanhemmasta ajasta mitään.

Anonyymi kirjoitti...

Ja mitenhän vanhoja jotkut Roadrunnerit ja Wiley E. Coyote-jutut ovat, niissähän kojootti saa läpeensä turpaan. Bugs Bunnyssäkin on varsin paljon väkivaltaisia aineksia, ja sekin lienee jostain 50-luvulta alunperin peräisin.. tämä on tosin ihan musta-tuntuu-juttu, eli en ole tarkistanut asiaa. Väärässä olemisen riski on siis varsin korkea tällä kertaa - mutta joskus on hauska ottaa tällaisiakin riskejä.

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

jorma voisi ainakin juttujen perusteella hyvinkin olla 50-lukulaisia. :)

Anonyymi kirjoitti...

Simmarit ja sammarit saamari, partiolaisetkin kyhjöttää rakovalkealla. Ei muuta kun patonkia pesään vaan!

Anonyymi kirjoitti...

"jorma voisi ainakin juttujen perusteella hyvinkin olla 50-lukulaisia."

Entäpä jos olisinkin? Oletko paitsi seksisti, niin myös ikärasisti?

Panu kirjoitti...

Roadrunnerit ovat suomeksi Maantiekiitäjiä ja se kojootti on Kelju K. Kojootti. Ja Bugs Bunny on Väiski Vemmelsääri tai vanhemmassa käännöksessä Pelle Pupu.

Anonyymi kirjoitti...

jorma: ""jorma voisi ainakin juttujen perusteella hyvinkin olla 50-lukulaisia."

Entäpä jos olisinkin? Oletko paitsi seksisti, niin myös ikärasisti?"

:) mikäs siinä, hyvä ikä. missäs olen osoittanut olevani seksisti? rasistin ja feministin jo tiedän, mutta seksistin leima pääsi livahtamaan plakkariin ihan huomaamatta.

Anonyymi kirjoitti...

Panu: en usko nimien suomentamiseen, se jostain syystä ontuu niin usein.

Pari esimerkkiä:
"Running Man" - "Juokse tai Kuole"
"Total Recall" - "Unohda tai Kuole"

Ymmärtänet, mitä tarkoitan.. alkuperäisnimet kunniaan!

- Vortac