torstaina, heinäkuuta 12, 2007

Koti-isiksi aikoville

Househusband backlash as high-flying wives ditch men they wanted to stay at home.

It's the bitterest of ironies: thousands of men who've given up work to care for their children are being ditched by their high-flying wives - who wanted them to stay at home in the first place

"I sensed that Louise was becoming more detached and less interested in me sexually within a year of becoming a househusband," says Richard, 50. "She was always picking on me for silly little things she said I hadn't done, like the washing up or not tidying away the toys.

"It was as if she was losing all respect for me, just because I was the one at home, doing the domesworktic duties. Then, one day two years ago, she announced she was leaving me - and taking the children with her. She told me she was going to go and live with her mother 20 miles away. To say I was devastated does not do my feelings justice. It was as if the bottom had fallen out of my world."

But are the couples who go down this domestic route sowing the seeds of marital disharmony? It seems that in many cases the rise of modern career women has had an unexpected - and disastrous - knock-on effect on many husbands who assume the traditionally 'female' role.

In short, having a man whose primary function is not as alpha male breadwinner, but domestic drudge just ain't sexy.

Divorce lawyer Vanessa Lloyd-Platt says that in her experience, the decision to allow the wife to be the main wage earner will have a detrimental effect on as many as half of these relationships, and that divorce statistics in these cases have risen by at least five per cent in the past two years.

"My warning would be to think long and hard about letting the man stay at home,' she says. 'I know it is very trendy for the wife to be the breadwinner, but in my professional experience this decision will strain the marriage. It may be fun at first to say 'I have a househusband', but the wife will quickly begin to resent the fact the man is not pulling his weight financially.

"She will think: 'You're not supporting me' - within all of us I think there is still a very deep-seated belief that men should be the protectors. A gradual lack of respect begins to eat into the relationship, and it puts men in a very vulnerable position.

"The role these men are performing at home is, of course, very valuable, but women can find it very hard to recognise and respect a man who is doing it."

10 kommenttia:

sdasfafasd kirjoitti...

Kommenttiosastolla empatia "uuden" miehen puolesta loistaa.

Pay back time boys, you have been trading your wives in for years, for exactly the same reasons.
- Claire, UK

Men are now finding out how women have been treated for centuries. And they don't like it. I wonder why?
- Juliet, England

Well... they're having the COMPLETE wife experience then, aren't they?
- Georgina, London

Vastahyökkäys

How predictable that most women's response here is malign satisfaction at this injustice and the misery these men must be experiencing. It's nonsense to claim that this is some kind of payback - women have NEVER, in the whole of history, had to contend with being divorced, losing their children AND having to pay child support and alimony. And those women who say 'this happened to me' seem to be totally oblivious to the fact that the crucial difference is that they got to keep their children while these men have them taken from them after years as their primary carer. The law is vicious towards men in this respect - but not half as vicious as some of the women on this thread.

What happened to women's supposed greater capacity for empathy - or is that reserved only for other women and some of the fluffier and more charistmatic animals?
- Malcolm, London

So if a woman 'sacrifices' her career she's entitled to compensation, alimony, children, home and child support.

If a man 'sacrifices' his, he's entitled to less than nothing. He loses his children and home and is expected to PAY the alimony and childcare with no consideration for the fact that he's stepped off the career ladder to devote himself to his kids. If women get "compensation" for sacrificing a career, why the hell shouldn't men?

The response of some of the women on this thread is further evidence that men are a lot better off single.

- David, London

Olen lukenut kyllä aivan tarpeeksi juttuja siitä, mitenkä kotiäiti ollaan jätetty tai joku voisi sanoa vaihdettu mutta ei se oikein tähän silti mielestäni vertaa. Täällä on varmaan jossakin arkistossa linkki siihen tutkimukseen jossa todettiin että perheissä joissa nanen tuo enemmän rahaa, avioeron riski kasvaa siihen jos mies tuo rahaa. Puhumattakaan siitä että naiset harvemmin ottavat elättääkseen itseään alempitasoista, miehet ovat tehneet tätä iät ja ajat, eikä kuulu feminismin suunnalta mitään edes etäisesti kiitokseen vihjaavaa.

Anonyymi kirjoitti...

http://www.reuters.com/article/oddlyEnoughNews/idUSEIC04599320070710

Anonyymi kirjoitti...

Rauhaarakastavamman ja empaattisemman sukupuolen joukossa on tuo käsittämätön porukka, jonka mielestä kaikki pitää aina kostaa seitsemänteen polveen saakka. Aivan erityisen syyllinen on tietenkin sellainen nykymies, joka haluaa ottaa pääkasvatusvastuun lapsista, joten oikein hänelle. En kerrassaan voi ymmärtää logiikkaa.

En ota tässä mitään kantaa mihinkään elatusmaksu-, pesänjako- tai huoltajuusasioihin. Ihmettelen vain harpyijoiden mieltymystä kollektiivisiin rangaistuksiin. Valitettavasti toisinaan törmää samoihin asenteihin esimerkiksi työkavereilla.

Anonyymi kirjoitti...

Mua pistää kaikki vääryys vihaksi, kohdistuipa se kehen tai mihin hyvänsä. Mutta tää feministinen kuvio ja naisten asenteet ovat yhdessä niin typerryttävä kuvio kaikessa räiskyvässä kaksinaamaisuudessaan, valheellisuudessaan, rusinapulla-ajattelussaan ja siinä ettei nähdä että jos naiset väittävät asiaa A, siitä seuraa silloin asia B, mutta sen he kieltävät väittämällä asiaa C, joka loogisesti aiheuttaa asian D, jonka he taas kieltävät väittämällä asiaa H ja näin kuin tanssi leikki käy, ja empatiakykyinen, loogisesti ajattelemaan kykenevä yksilö ei voi kuin taivastella naisten typeryyttä tuossa tekopyhyydessään ja olkinukke-argumentoinnissaan, sekä kauhistua siitä täysin käsittämättömästä vihasta ja julmuudesta, jota ihmeellisen suuri määrä naisia aivan avoimesti osoittaa täysin syyttömiä, kärsiviä ja kilttejä miehiä kohtaan.

Eivätkö he näe, etteivät he ole piiruakaan parempia kuin miehet ovat koskaan olleet? Olen jopa lukenut, että äidinvaiston olemassaolo tekee naisista kykenevämpiä suurempaan julmuuteen. Kokemusten ja tällaisten esimerkkien valossa se on kyllä aika helppo nähdä todeksi.. (ehkä selitys on paikallaan niille kanoille ja naudoille, joilla ei raksuta tätä lukiessaan, joten olkoon. Katsokaas, kun äidinvaisto voimakkaasti edistää naisen kykyä puolustaa pienokaistaan. Ja puolustaakseen tehokkaasti ja varsinkin maksimaalisesti, puolustajan pitää pystyä täyteen välinpitämättömyyteen ja totaaliseen julmuuteen hyökkääjää tai uhkaavaa kohdetta kohtaan. )

Harmi vain, että naiset käyttävät tätä vaistoaan fasistiseen pahuuteen, kuten eräs henkilö on joskus asiasta todennut. Näin ollen naiset ovat se julmempi, raaempi ja häikäilemättömämpi sukupuoli.

Olen hyvin kauan tutkinut tätä asiaa ikäänkuin hiljaa, välillä ehkä vain täällä heittäen kommentin silloin ja toisen tällöin, mutta nyt sisäinen turhautuminen ja suoranainen kiukku tätä vääryyttä kohtaan nousi sen verran suureksi että pakko sitä oli hivenen tilittää.

Mutta ehkä tämä kaikki on kosmisesti ajatellen oikeudenmukaista.. Siis jos otamme Karma-hypoteesin vaikkapa mukaan.

Tiedän, että moni täällä pitää karma-ajattelua naisten hörhöilynä, ja siihen heillä on toki vapaus. Mutta jos sitä voisi ajatella ihan pelkällä puhtaan teorian tasolla hetkisen, niin ehkä selkenee, mitä tarkoitan.

Siis mikä olisi karmateorian valossa sopiva kohtalo näille nykyisille naisille, jotka täysin säälittä repivät, ahmivat ja riistävät, tuhoavat miesten itsetuntoja ja elämiä sekä syyttävät sitten miestä että heidän itsetuntonsa palaset särkyessään tahrasivat hivenen heidän huulipunakotelonsa pintaa, ja hommaavat raaka-arskan nykäisemään tällaista miestä turpaan tekaistulla hyökkäys- tai raiskaussyytteellä ja menevät sitten Prätkäjengi-Peten sänkyyn hekumasta kuumana?

Oma ajatukseni asiasta on, että olisi toki oikeudenmukaista, jos he saisivat maistaa omaa lääkettään, ja kokea millaista on olla mies tällaisten kotkien ja haukkojen riivinrautaisessa höykytyksessä. Eli jos he syntyisivät miesten kehoon maailmassa, joka on rakenteiltaan ja asenteiltaan juurikin tällainen.. sehän olisi oikeudenmukaista, eikö vain?

No, jos vedämme ajatusta vielä hivenen pidemmälle, niin voisimmeko kuvitella ITSE olleemme joskus moisia psykonarttuja ja tehneemme pahoja vääryyksiä, joita saamme nyt sovittaa kokiessamme miessukupuolessa elämistä ja omat tekemämme vääryydet kasvoilleimme paiskattuna?

Eli tässä mielessä voi olla ihan oikeudenmukaista, että niin moni 'kiltti mies' joutuu kärsimään niin karmivaa kohtelua naisten taholta. Sellaisen kohtelun minä toivoisin noille pahoille naisille seuraavissa elämissä, jotta he tietävät millaista se on (ei siis siksi että siitäs saatte lutkat, vaikka ei moinenkaan ajatus tässä tilanteessa kaukana ole). Jos siis voimme olettaa ainakin teoriassa, että voisi olla mahdollista että nykyisin kaltoin ja totaalisen väärin kohdellut miehet, jotka ovat tässä elämässä mukavia tyyppejä ja elämää kunnioittavia, ovat olleet jossain ruumiillistumassa karmeita lutkia, jotka ovat käyttäneet valtaansa väärin, voimme ainakin ehkä lohduttautua moisen mahdollisuuden olemassaolosta ja ajatella kenties, että ehkä JOLLAKIN TAVALLA kosmisessa miljardien vuosien mittakaavassa tämä kaikki on ihan oikeudenmukaista ja paikallaan.

Mutta myönnän, että jos juuri on tullut 5 mielipuolisen raivoisan porton raiskaamaksi jollain hirveällä dildolla, eikä ole itse aiheuttanut tässä elämässä kenellekään mitään pahaa, voi olla hivenen vaikea miettiä tällaisia.

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Ainoa sana, joka tuosta teidän pöyristyneestä vaahtoamisestanne tulee mieleen, on hysteria. Vetäkäähän nyt marttyyrit vähän henkeä ja katsokaa peiliin niin kauan että punoitus laskee naamalta.

Naiset ovat saaneet sietää miesten välinpitämättömyyttä ja halveksuntaa omaa kotityöpanostaan kohtaan aina, kun miehet ovat eläneet omaa flying high -elämäänsä työmatkoineen, ylitöineen, syrjähyppyineen. Tätä ei voi kukaan kiistää.

Palkkapussi on antanut miehelle oikeuden ylenkatseeseen ja itsemääräämisoikeuteen. Kotityö sen sijaan on aina nähty loisimisena ja lonkan vetona, vaikka olisi viisi lasta helmassa kirkumassa ja äijällä joka ilta täysi hotellitasoinen ylläpito odottamassa.

Kun on löytynyt parempi kotiorja, niin on kevyesti vaihdettu entisen puolison tuskasta, epätoivosta ym. pätkääkään välittämättä. Sitten kitistään ja tapellaan elatusmaksuista, jotka pitää maksaa sen ÄMMÄN lapsille, jotka eivät enää yhtäkkiä olekaan omia.

Onko mikään yllätys, että naiset ovat ihmisiä ja ihmisenä samankaltaisia kuin miehetkin. Kiltteys ja uhrautuvaisuus ovat vain alistamisen sivutuotteita. Vapaat ihmiset ovat ilkeitä ja itsekkäitä sukupuoleen katsomatta ja käyttäytyvät ihan niin vastuuttomasti kuin oman mielihyvän tavoittelu van sattuu kulloinkin vaatimaan.

sdasfafasd kirjoitti...

Vanhassa mallissa, eli siinä missä nainen kasvattaa lapset, ja mies tuo rahaa (oikeastaan molemmat tekevät kumpaakin, mutta pääasiassa).

Mies saa olla aika optimisti jos kuvittelee voivansa pitää lapset, saati kaiken omaisuutensa eron sattuessa. Tässä koti-isä tapauksessa naisella on aika hyvin pullat uunissa verrattuna vanhaan malliin; ukko pihalle, omaisuus+lapset haltuun, tuet rullaamaan ja uutta miestä etsimään. Täydellinen suunnitelma jos haluaa että elämää eivät lapset haittaa, antaa lapset hetkeksi miehelle lainaan - sitten uskottelee että miten tasa-arvoinen ja edistyksellinen hän on.

Tämä tilanne on sitten vertailukelpoinen "kotiäiti vaihdettiin uuteen" kanssa, kun vaihdetut koti-isät saavat lapset, tuet ja pääasiassa naisen uralla hankittua omaisuutta, toisin sanoen täysin samat tsänssit kuin kotiäidit lapsiensa pitämiseen, näin ei käy.

Kyseessä on puhdas voitto-voitto tilanne naiselle. Sen sijaan vanhassa mallissa miehellä tilanne ei ollut voitto-voitto, sai olla aika optimistinen uramies jos kuvitteli pystyvänsä pitämään lapset, omaisuutensa, puhumattakaan sitten huoltajuusasioista jne..

Vielä kerran.. tämä "edistyksellinen" malli suosii naisia nimenomaan siinä, että he lainaavat lapset miehelleen ja koti-isä kun ero tulee, ei saa mitään ja joutuu vieläpä maksamaan edistykselliselle naiselle kaikesta "tasa-arvoisuudestaan".

Anonyymi kirjoitti...

Pissis kirkuu:

http://www.youtube.com/watch?v=BO1-HBvNn3w

Anonyymi kirjoitti...

Ihan sivuhuomautuksena - vaikka minäkin 'anonyyminä' kirjoittelen, niin allekirjoitan aina omalla nickilläni tekstini.

Voisivat nämä lukuisat (?) anonyymitkin edes hiukkasen käyttää sitä mielikuvitustaan (jos naisilla nyt sellainen on) ja keksiä jonkin nickin jota sitten johdonmukaisesti (hm, tais tulla sitten toinenkin naisille tyypillinen este) käyttäisivät, niin keskustelussa olisi jo enemmän mielekkyyttä.

Nyt kun ei ole -minkäänlaista- allekirjoitusta, on hyvin vaikea ottaa tosissaan totaalisen nimettömiä heittoja.

Toki ymmärrän siis käytännön anonyymiystarpeen netissä keskusteltaessa sekä varsinkin näin tabu-aiheista kuten naisten kritisoinnista, mutta voisi olla miellyttävämpää kaikille osapuolille, kun voisimme kutsua toisiamme edes jollakin nimellä ja tietäisimme mitä kukin mistäkin suurinpiirtein ajattelee.

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

"Naiset ovat saaneet sietää miesten välinpitämättömyyttä ja halveksuntaa omaa kotityöpanostaan kohtaan aina, kun miehet ovat eläneet omaa flying high -elämäänsä työmatkoineen, ylitöineen, syrjähyppyineen. Tätä ei voi kukaan kiistää."

Jassoo. No jos 2000-luvun nuoret suomalaiset miehet ovat vastuussa kotiäitiydestä 1950-luvulla, niin kai me voidaan samalla ottaa sitten kunnia esi-isiemme hyvistäkin teoista.

Tiedäthän, "kiitä mua penisilliinistä, bitch." :-D

Anonyymi kirjoitti...

Jaaha: Pitää ruveta lukemaan sun kommentit tästedes huolellisemmin!

Meinaan tuo oli NIIN oivaltavasti, nokkelasti, kauniisti, osuvasti ja suorastansa TAITEELLISESTI sanottu, että en voinut kuin nauraa ja ilkamoida silkasta ilosta ja ihannoida nerouttasi, herranen aika!

Osaat tiivistää (toisin kuin minä, heh) ja lyödä suoraan asian ytimeen sillä samalla vasaralla, jolla joku hupakkoluonteinen rusinapulla-femakkopentu koetti täällä terävänä iskeä - ja vielä tehdä sen niin kauniisti, huumorilla mutta niin ytimekkäästi ja silti täyttä asiaa huokuen, että hattu nousee pelkästä ihailusta!

Jos naiset pystyisivät tuollaiseen, he voisivat kuolla onnellisina.

Sensijaan he kuolevat kärttyisinä bitcheinä jotka eivät koskaan saaneet mitä haluavat.

Hah!

- Vortac